CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Celostátní fórum tvoří všichni členové a je nejvyšším orgánem Pirátské strany.


Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra

Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.

Zamčeno
Uživatelský avatar
Michael.Polak
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4106
Registrován: 21 dub 2009, 17:19
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 2897 poděkování
Dostal poděkování: 6677 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od Michael.Polak »

Jan.Lehky píše: 12 úno 2020, 13:22 Dějepis je poměrně exaktní věda a ano, fašismu i nacizmu pomohla na světlo světa centristická maloburžoazie tehdejší doby, buď přímým zapojením, nebo nečinností. Kdo tvrdí opak, nezná nebo si svéhlavě vykládá dějiny 20. a 19. století.
Když něco nasraně píšu, tak to většinou mám podložené. Dalo by se samozřejmě debatovat, kdo v které zemi je přesně "maloburžoazní" a kdo už ne... ale v obecné rovině, vzestup fašismu v řadě zemí provázely politické čistky... to že se někdo nechá zavraždit, snad lze pokládat za "nečinnost", ale...

Dle wiki, kterou snad jako Piráti můžeme akceptovat jako konsensuální výklad historie, se konkrétně Mussolini dostal k moci skrze vraždu centristického (velko)buržoazního politika:
https://en.wikipedia.org/wiki/Benito_Mu ... e_to_power
https://en.wikipedia.org/wiki/Giacomo_Matteotti
Matteotti was born a son of a wealthy family, in Fratta Polesine, Province of Rovigo in Veneto. He graduated in law at the University of Bologna.

V Německu je situace složitější, a to skutečně proto, že původ nacistů je jaksi duálně fašisticko-socialistické podstaty. S více "socialistickou" větví, hlásající sociální revoluci, se ovšem nacisté vypořádali už v roce 1934. Sice to není přímo argument o tom, zda maloburžoazie byla či nebyla nečinná, ale zaujme, že se tato "slepá" větev nacismu hlásila k čemusi jako "komunitarismus" - každopádně v roli samozvaného demagoga.cz tvrdím, že Petr Vileta má pravdu a nacismus v počátcích taky hlásal boj proti kapitalismu (a ovšem asi i proto později toto křídlo Hitler skutečně nechal odstranit).
https://en.wikipedia.org/wiki/Gregor_Strasser
"unselfish old German community sentiment, community purpose and economic feeling"

Co se týče Německa, tak je skutečně těžké vysledovat nějaký "maloburžoazní" odpor po nástupu Hitlera k moci, ale zajímavé je, že teoretických odpor existoval ve strukturách samotné státní moci - netroufal si ale pustit do větších akcí, vzhledem k masivní Hitlerově oblibě mezi nejširšími vrstvami. Lze tedy argumentovat, že německá střední třída, i když někteří její zástupci byli v opozici vůči Hitlerovi od začátku skutečně až do pokusu atentát trochu pozdě v roce 1944 neudělali nic. Tato část kritiky je tedy pravdivá.
https://en.wikipedia.org/wiki/German_re ... %80%931939

Fašismus samotný se od buržoazie pokud možno distancoval (v podstatě přesně, jak jsem sem psal):
https://en.wikipedia.org/wiki/Fascism#Economy
Fascism condemned what it viewed as widespread character traits that it associated as the typical bourgeois mentality that it opposed, such as materialism, crassness, cowardice, inability to comprehend the heroic ideal of the fascist "warrior"; and associations with liberalism, individualism and parliamentarianism.
...
In particular, fascists criticized capitalism not because of its competitive nature nor support of private property, which fascists supported—but due to its materialism, individualism, alleged bourgeois decadence and alleged indifference to the nation


Jinak tezi o neschopnosti liberálně-demokratických států čelit nástupu nacismu si dovoluju vyvrátit opět citací Wiki. V Chille si všichhni vybaví předevší Pinochettovu neofašistickou diktaturu, ovšem méně známý v Evropě je masakr z roku 1938, při kterém vláda nacisty jednoduše postřílela ("kill them all"). Trochu radikální, možná to hrálo roli v tom, co pak následovalo po několika desetiletích.... taky je pravděpodobné, že aplikace téhle metody v Evropě by vynesla nacistům spíš status mučedníků, tedy zdrženlivost demokratického establishmentu v Evropě je poměrně pochopitelná (pravděpodobně by historie vypadala jinak, ale otázka je, jak - pokud by v Evropě zločiny nacismu neexistovaly právě díky podobně nekompromisním akcím?)
https://en.wikipedia.org/wiki/Seguro_Obrero_massacre

V neposlední řadě argumentace o buržoazii a fašismu působí dojmem, že všude, kde se fašismus objeví, okamžitě získá podporu (malo)buržoazie a uchvátí moc; to ovšem není pravda, Itálie a Německo byly spíš vyjímky potvrzující pravidl. Fašistické puče většinou selhávaly (dokonce i u nás), Hitlerova hlavní finta spočívala v podstatě v uchopení moci (polo) demokratickou cestou. Fašismus existoval mezi válkami v řadě zemí a byly to právě demokratické země se silným postavením buržoazie či "maloburžoazie", kde se nechytal - Británie, Francie, USA - na rozdíl od nedemokratických a v zásadě chudých výchoevropských zemí. V těch ale byla hranice mezi prostou nacionalistickou autokracií a nějakým fašismem dost nejasná. Zajímavým případem je Horthyho Maďarsko, které sice s Hitlerem kolaborovalo, ale současně domácí fašistické/nacistické hnutí do značné míry potlačovalo, dokud to šlo. Víceméně se se dá říct, že úspěšných fašistických převratů bez přímé vojenské podpory Hitlerova Německa se v historii zas až tak moc neodehrálo, i když rozlišit, kdy přesně se populistická diktatura nebo vojenský převrat dají označit za "fašismus" je docela složité (jsou dokonce země, ve kterých vojenské převraty občas svrhávají populistické diktatury a po čase umožňují návrat demokracie... tady je těžké to poměřovat evropskými měřítky).

Obecně asi tenhe flamewar nemá cenu vést donekonečna, ale obecně lze říct, že fašismu se ubránily spíše země, kde kapitalismus jakž-takž nějak fungoval a kde se občané identifikovali s demokratickými strukturami, zatímco k moci se dostal spíš v zemích, kde selhal a kde lidé na demokracii moc nevěřili. Jinak ne nadarmo se používá slovo "reakce" - Karl Popper si povšiml, že bez Marxova proroctví "převzetí moci proletariátem" by pravděpodobně neexistoval strach, který ovládal řadu těch, kteří se "proletariátem" necítili být (což nemusí nutně znamenat, že byli vůbec nějaká maloburžoazie) k tomu, že se skutečně orientovali na vznikající fašistická hnutí, která se snažila na zjevné problémy kapitalismu reagovat jinak, než naplněním kvazi-náboženského Marxova proroctví. Víceméně se v tomhle případě dá říct, že bez akce by možná nepřišla reakce... samozřejmě je trochu extrémní říct, že nejdřív hrozili revolucí marxisti a až potom se objevil fašismus, oba směry spíš vznikaly nezávisle jako produkt nějaké hluboké nevíry ve většinovou společnost své doby a schopnost řešit tehdejší problémy... stejně si ale troufám říct, že fašismus se od začátku TAKY snažil profilovat jako alternativa ke kapitalismu, zejména pak tomu globálnímu. Ostatně to v rétorice dnešních fašistů lze vysledovat i dnes.

Suma sumárum - je faktem, že u nás existoval i disent, který kritizoval systém východního bloku v podstatě zleva. V Evropě existují výrazné levicové směry, které vesměs tím spíš prohrávají volby, čím radikálnější rétoriku vytahují (příkladem může být Corbynova prohra voleb za Labouristy). Pravice i levice se pochopitelně spojenými silami snaží vymezit vůči centristům.. a situaci dál komplikuje to, že fašisti se sami za jakýsi střed či "třetí cestu" rádi označují, takže v tom politickém středu je pak poněkud tlačenice (a pak ještě Babiš, ten je samozřejmě všude... nalevu, napravo i uprostřed, čaulidi). Nuance mezi buržoazií, která žije z renty, tzn. pronájmu majetku či zisku z podnikání, vs. jinou buržoazií, která žije ze spekulace a růstu hodnoty majetku samotného, se vysvětluje těm, kteří nakonec prostě jen nemají kde a zejména za co bydlet, holt dost stěží....

Kritika skutečných excesů kapitalismu je prostě jedna věc, kladení rovnítka mezi kapitalismus a fašismus/nacismus je ovšem úplně jiná věc. A ještě další věc bude, pokud si někdo vzpomene, že Stalin vlastně jen udělal chybu, že rezignoval na Trockého ambice na světovou revoluci a jinak se jeho kroky dají nějak pochopit či omluvit... samozřejmě uvidíme, jak velká pirátská paluba vlastně je a kolik různých subkultur se na ní ještě vejde....

@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Ivor.Kollar
Člen KS Praha
Příspěvky: 965
Registrován: 05 bře 2017, 11:57
Profese: IT konzultant
Dal poděkování: 2204 poděkování
Dostal poděkování: 2515 poděkování

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od Ivor.Kollar »

Ahoj,

priznam sa, ze mna osobne viac nez Tomas Tozicka ako kandidat vydesili niektore prispevky v diskusii.

Ze ako Pirati nie sme napravo ani nalavo, a teda sme tak nejak v strede som vzdy chapal sposobom, ze sme schopni pouzit riesenia "pravicove" aj "lavicove" (nech uz tie pojmy znamenaju cokolvek), ak su dobre. Podobne, ze sme schopni podporit kandidata s vlastnou osobnostou, pokial je cestny, rozumie oblasti ktorej sa venuje, a je ochotny suhlasit s programom ktory sme si odhlasovali. A vyrazne osobnosti ktore veci posuvaju byvaju malokedy bez kontroverzii, to nakoniec vidime aj vnutrostrannicky.

Nasa stredovost je podla mna teda viac definovana tym ze v pravo-lavom deleni nie sme nikde pevne ukotveni, a celkove sa strana tak nejak vyvazuje, nie tym ze by vsetci clenovia/kandidati museli byt "true neutral" ("nemastni-neslani")

Osobne mi nevadi kandidat viac nalavo ani napravo, ak sa to potom vykompenzuje zase niekde inde. A ked sa pozeram spatne na roznych kandidatov, napriklad aj do senatu, najdeme tam rozne osobnosti, ktore by som rozhodne neoznacil za stredove (a nemyslim Rumla, u toho slo skor o jeho posobenie v minulosti).

Z prostredia ludi, ktorych zaujima ochrana sukromia na internete som napriklad zvyknuty casto prichadzat do styku s ludi skoro az z prostredia anarchokapitalistov, a par ich mame aj medzi clenmi. Ideologicky sa urcite na vsetkom nezhodneme, ale pokial zvladaju svoju pracu dobre, nekradnu, a dodrziavaju dohody, atd, nemam problem ich podporit v ich kandidaturach. A prave toto som vzdy povazoval za velku vyhodu Piratov.


Co sa tyka vyrokov Tomasa Tozicky, osobne by som sa do podobneho stylu komunikacie fakt nepustal, a nepovazujem to zrovna za politiku na urovni. Z ciste pragmatickeho hladiska sa ale pozrite na takeho Kuberu (zhodou okolnosti tiez z Teplic) ktory sa vyjadroval niekde na urovni po 5. pive v dedinskej krcme, a na preferenciach sa to negativne neprejavilo, skor naopak.
Uživatelský avatar
klivan
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1228
Registrován: 29 zář 2017, 21:17
Profese: lékař
Bydliště: Litoměřice
Dal poděkování: 472 poděkování
Dostal poděkování: 771 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od klivan »

Vladimir.Vlach píše: 12 úno 2020, 12:39
klivan píše: 11 úno 2020, 21:39
Vladimir.Vlach píše: 11 úno 2020, 21:11
Věta pana Tožičky zněla úplně jinak.
...vycházel z předřečníka viewtopic.php?f=477&t=51238&start=20#p679494 pana Tomas.Pastircak

Jinak budu vděčný, když uvedete na pravou míru, jak věta zněla, ...
Reaguji na výše uvedené (viz strana 4) tohoto vlákna. Děkuji za doplnění tvého zdroje, který původně nebyl uvedený.
Jeden citát tedy zní
Tomas.Pastircak píše: 11 úno 2020, 19:50 Imho jsou dost rozdilne urovne “vyjadrovat se nelichotive o kapitalismu” (zejmena konstruktivne, s tim co by se dalo zlepsit) a “Oproti kapitalismu byl Stalin byl masovy vrah amater”.
Zatímco druhý citát je tenhle.
klivan píše: 11 úno 2020, 20:55 “Oproti kapitalismu byl Stalin masovy vrah amater”, tak napsal TT na Twitter.
Teď je sice jasné, že takovou větu použil Tomáš Pastričák, zřejmě jako volnou parafrázi původního výroku, ale až ty jsi z ní udělal citaci TT, kterou bezesporu není. :-)

Na výše uvedenou žádost i odkaz na screenshot zmiňovaného tweetu, přestože se ve zdejší diskusi (i na Novinkách) objevil několikrát
Díky za odkaz, nebudu se v tom dál patlat, citáty TT by se daly tesat do kamene ;) ale čekal bych je spíše v Halo noviny, nebo ani tam ne, spíš v Rudém právu. ;)
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
Uživatelský avatar
Dan.Lestina
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2674
Registrován: 01 zář 2013, 22:18
Profese: aspirující přírodovědec
Dal poděkování: 3686 poděkování
Dostal poděkování: 3788 poděkování

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od Dan.Lestina »

Petr.Vileta píše: 12 úno 2020, 15:31 Názor, že "kapitalismus a demokracie jsou neslučitelné". Jako vtip u piva dobrý, jako vážně míněný názor ne.
Je to bonmot u piva na twitteru, žišmarja. Že zrovna ty jsi na ty formulace taková citlivka...
Jiri.Kaderavek píše: 12 úno 2020, 16:36
S něčím by se dalo velmi souhlasit, s něčím ne, to by bylo na dýl, ale je tohle ta disputace, která se tady a teď konstruktivně hodí?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dan.Lestina za příspěvky (celkem 4):
Vladimir.Vlach, Miloslava.Karfilatova, Arnost.Stepanek, Dalibor.Zahora

Nerad se hlásím k nějakým proudům, ale i proto rozhodně podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34600
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od Petr.Vileta »

Dan.Lestina píše: 12 úno 2020, 18:00
Petr.Vileta píše: 12 úno 2020, 15:31 Názor, že "kapitalismus a demokracie jsou neslučitelné". Jako vtip u piva dobrý, jako vážně míněný názor ne.
Je to bonmot u piva na twitteru, žišmarja. Že zrovna ty jsi na ty formulace taková citlivka...
Twitter ale není hospoda a kdo to nechápe, má problémy. Třeba takový Donald Trump. Plácne tam kravinu a málem vypukne válka. BTW ten smajlík by se tam TT ještě vešel, 240 znaků to nebylo.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 3):
Martin.Elias, Stepan.Drtina, Petr.Lysek

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Arnost.Stepanek
Příspěvky: 434
Registrován: 19 čer 2018, 10:27
Profese: Náměstek hejtmana KHK - školství a sport
Bydliště: Hradec Králové
Dal poděkování: 527 poděkování
Dostal poděkování: 726 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od Arnost.Stepanek »

Petr.Vileta píše: 12 úno 2020, 14:39
Arnost.Stepanek píše: 12 úno 2020, 07:24 nezaznamenal jsem NIKDE, že by se TT vyjádřil tak, že nesouhlasí s posláním a programovými cíli strany
... je důvod se domnívat, že bude shazovat??? To je faakt hustý argumentační faul
... zákony v oblasti rozvoje demokracie a kapitalismu? Nečetl jsem nikde, že by v nějakém z našich programových cílů bylo budování kapitalismu a taky jsem nečetl, že by TT nechtěl prosazovat rozvoj demokracie.
No jenže co uděláš, když ti někdo jedním dechem tvrdí "Souhlasím s vaším programem, ale nejraději bych vystoupil z NATO". Já vím, takhle to neřekl, ale vyznělo to tak. Takže nestačí jen tvrdit, že souhlasíš s naším programem, ale i tvoje činy a výroky musí být s ním v souladu. Nemůžeš na jedné straně souhlasit s rovnoprávností a současně vážně (ne z legrace, pro pozlobení) tvrdit, že "žena patří k plotně".
Pokud tohle ovšem někdo dělá, je důvodný předpoklad, že některé části našeho programu bude shazovat.
No a budování kapitalismu v programu máme, hele https://www.pirati.cz/program/dlouhodob ... podnikani/ ;) Já si tedy neumím pod svobodným podnikáním představit ani socialismus, ani komunismus. Ony tyhle dva systémy totiž odmítají soukromé vlastnictví výrobních prostředků, že. ;) A jiný významný a existující společenský systém neznám (kromě náboženských sekt).
Petře, já nechci plevelit tohle vlákno a svoje jsem k tomu řekl, s Honzou Bednaříkem jsem přehodil komunikaci do SZ. Chci prostě jen abysme se vyhnuli zkratkám a faulům, které se nám tu zoufale množí

1. odlišný názor nedává žádný (natož důvodný) předpoklad k tomu, že bude něco shazovat
2. svoboda podnikání NEROVNÁ SE kapitalismus (v našem programu toto slovo prostě není - sorry). Možná ho tam cítíš, ale není tam.

A tady je jádro pudla téhle diskuse. Pod slovem kapitalismus vnímáte každý zcela jiný obsah ...
Pro část lidí slovo kapitalismus představuje soukromé vlastnictví, svobodu podnikání a podobné šlechetné hodnoty. Pro jinou část pak totéž slovo představuje maximalizaci vlastního užitku / prospěchu bez ohledu na důsledky a okolí.

Tahle debata bude točit v kruhu jakkoli dlouho ji budete chtít krmit "tou svoji" pravdou (a tento post je zde můj poslední).
OFFTOPICPro představu podobně zrádné slovo bude privatizace. Pro někoho způsob navrácení majetků, který byl ukraden - pro jiného podvod století.
Naposledy upravil(a) Arnost.Stepanek dne 12 úno 2020, 18:50, celkem upraveno 1 x.
Arnošt Štěpánek
**********************************************************
"Dobrý hráč hraje tam, kde je puk právě teď. Výborný hráč hraje tam, kde puk bude za chvíli"
Wayne Gretzky
Uživatelský avatar
Jan.Zavadil
Člen KS Praha
Příspěvky: 771
Registrován: 04 lis 2017, 17:54
Profese: Product Manager
Bydliště: Praha 10
Dal poděkování: 5127 poděkování
Dostal poděkování: 1669 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od Jan.Zavadil »

Ivor.Kollar píše: 12 úno 2020, 17:28 ...
Ze ako Pirati nie sme napravo ani nalavo, a teda sme tak nejak v strede som vzdy chapal sposobom, ze sme schopni pouzit riesenia "pravicove" aj "lavicove" (nech uz tie pojmy znamenaju cokolvek), ak su dobre...
Do jaké míry se domníváš, že je s tím v souladu výrok kandidáta o tom, že pravicová politika je zločin proti lidskosti?

Je to v souladu s tím smířlivým viděním, které zastáváš a které podle mně zastávají i Piráti? Já myslel, že hodnotíme, jeslti je něco dobré nebo špatné, a ne jestli je to levicové nebo proti lidskosti. A centristi jsou zase 'otcové a matky fašismu'. Kdybys nevěděl, co se musí zastávat, tak si stačí počíst.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Zavadil za příspěvky (celkem 3):
Jiri.Snizek, Martin.Elias, Stepan.Drtina
“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
Uživatelský avatar
Martin.Elias
Krajský zastupitel
Příspěvky: 446
Registrován: 07 čer 2018, 19:44
Profese: Lékař, doktorand & asistent na LF UP
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 1739 poděkování
Dostal poděkování: 1047 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od Martin.Elias »

https://twitter.com/Tomas_Tozicka/statu ... 2874940417
"Odmítat dodat hladovějícím jídlo, je genocida"
Definice genocidy.

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Zastupitel Olomouckého kraje; 🦄 Prorok totální apokalypsy 2020 Profil na Pirati.cz. PolitiScales Politický kompas.

Uživatelský avatar
Vladimir.Vlach
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 464
Registrován: 12 bře 2018, 12:31
Profese: IT technik
Bydliště: Žatec
Dal poděkování: 943 poděkování
Dostal poděkování: 596 poděkování

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od Vladimir.Vlach »

Martin.Morong píše: 12 úno 2020, 19:21 https://twitter.com/Tomas_Tozicka/statu ... 2874940417
"Odmítat dodat hladovějícím jídlo, je genocida"
Definice genocidy.
Slovo "genocida" odkazuje v tom vláknu o pár postů výš na "Dr Shashi Tharoor" indického autora knihy "Inglorious Empire". Jen těžko to lze považovat za kontroverzní tvrzení TT. Aspoň v mém světě.
Něco dalšího prosím?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vladimir.Vlach za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Ivo.Vlasaty
Vladimír Vlach
724 429 696
Předseda krajského sdružení Ústeckého kraje
Předseda místního sdružení Žatec - Louny
Zastupitel Ústeckého kraje
Jakub.Backa
Kontrolní komise
Příspěvky: 2328
Registrován: 06 říj 2013, 14:52
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 2216 poděkování
Dostal poděkování: 3181 poděkování

Re: CF 4/2020 Přezkum schválení kandidátky do doplňovacích senátních voleb obvod č. 32

Příspěvek od Jakub.Backa »

Vladimir.Vlach píše: 12 úno 2020, 19:37
Martin.Morong píše: 12 úno 2020, 19:21 https://twitter.com/Tomas_Tozicka/statu ... 2874940417
"Odmítat dodat hladovějícím jídlo, je genocida"
Definice genocidy.
Slovo "genocida" odkazuje v tom vláknu o pár postů výš na "Dr Shashi Tharoor" indického autora knihy "Inglorious Empire". Jen těžko to lze považovat za kontroverzní tvrzení TT. Aspoň v mém světě.
Něco dalšího prosím?
Slovo "genocida" odkazuje v tom vláknu o pár postů výš na "Dr Petr Hampl, PhD." českého autora knihy "Genocida bílého muže". Jen těžko to lze považovat za kontroverzní tvrzení TT. Aspoň v mém světě.
Něco dalšího prosím?

OFFTOPICOpakuji to tady jako kolovrátek, ale pojmy mají prostě nějaký všeobecně uznávaný obsah, není možné jimi šermovat, jak se Tožičkovi/Hamplovi/Konvičkovi zlíbí.

Ten indický doktor, je doktor mezinárodních vztahů, a politik - člen indické kongresové strany, to není žádná vědecká práce z oboru historie.
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Zamčeno

Zpět na „Celostátní fórum“