Rozhovor s Kalouskem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
jzvc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Re: rozhovor s Kalouskem

Příspěvek od jzvc »

2levi: Jestli je tu nekdo blb, tak predevsim ty.
volani.webnode.cz

Příspěvek od volani.webnode.cz »

Ingrid Romancova píše:Ještě bych podotkla, že Česká pirátská strana nemá ráda cenzuru, takže necenzurujeme pravdu. A pravda je někdy prostě ošklivá. S cenzurou by to bylo asi stejný, jako kdyby teroristi v ČR nechali vykolejit vlak, umřelo by tam 70 lidí a přijela by výhružka, že zítra odpálí další vlak, ale my bychom do médii pustili zpravu: Zítra bude krasný den a bude svítit sluníčko, vyjeďte si zítra vlakem na výlet.
Vy jste prezentovali svojí pravdu tím, že jste jako jeden z hlavních volebních "lákadel" utočili na jiné strany a spíš ste tím utokem ztrapnili sebe než pomyslného nepřítele.
Jedna věc je tvrdit že strana nemá ráda cenzuru a druhá utočit na ostatní a brát to že řeknou sprosté slovo za svůj triumf.

Mě tolik nevadí když politik řekne něco sprosté slovo, vadí mi když se chová sprostě.
A myslím že něčí zesměšnění brát jako svůj úspěch není iděální kampaň.. Možná že se o vás bude psát, ale musíte být v těch novinách i za takovou cenu? :)

Jsem pro decentralizaci moci, větší spolupráci všech se všemi. Ale né tím že se poškodí hlavní uzly moci, ale tím že se zvýší moc všch méně významných - tím že budou s celkem více propojeni.

Nejlepším způsobem jak zviditelnit ČPS je podle mne svobodné umění pro širokou veřejnost :)
Tomas.Klapka
Profese: discordian pope
Dal poděkování: 496 poděkování
Dostal poděkování: 935 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Klapka »

volani.webnode.cz píše:
Ingrid Romancova píše:Ještě bych podotkla, že Česká pirátská strana nemá ráda cenzuru, takže necenzurujeme pravdu. A pravda je někdy prostě ošklivá. S cenzurou by to bylo asi stejný, jako kdyby teroristi v ČR nechali vykolejit vlak, umřelo by tam 70 lidí a přijela by výhružka, že zítra odpálí další vlak, ale my bychom do médii pustili zpravu: Zítra bude krasný den a bude svítit sluníčko, vyjeďte si zítra vlakem na výlet.
Vy jste prezentovali svojí pravdu tím, že jste jako jeden z hlavních volebních "lákadel" utočili na jiné strany a spíš ste tím utokem ztrapnili sebe než pomyslného nepřítele.
Jedna věc je tvrdit že strana nemá ráda cenzuru a druhá utočit na ostatní a brát to že řeknou sprosté slovo za svůj triumf.

Mě tolik nevadí když politik řekne něco sprosté slovo, vadí mi když se chová sprostě.
A myslím že něčí zesměšnění brát jako svůj úspěch není iděální kampaň.. Možná že se o vás bude psát, ale musíte být v těch novinách i za takovou cenu? :)

Jsem pro decentralizaci moci, větší spolupráci všech se všemi. Ale né tím že se poškodí hlavní uzly moci, ale tím že se zvýší moc všch méně významných - tím že budou s celkem více propojeni.

Nejlepším způsobem jak zviditelnit ČPS je podle mne svobodné umění pro širokou veřejnost :)
Asi budu opakovat již řečené, ale do médií to nikdo neposílal, a navíc do novin pronikla verze, kterou někdo neznámy sestříhal. Nikdo takovouto akci neplánoval, nikdo se ty natočené události nesnažil vyprovokovat.
Podle mě je hlavní volební lákadlo ČPS legální nekomerční sdílení informací. Zveřejnění videa tak, jak bylo získáno a bez nějakého odkládání a zamlčování, je podle mě naprosto v souladu s tím, za čím si ČPS stojí.
Myslím, že drtivá většina členů, příznivců a i neregistrovaných sympatizantů ČPS se s vámi shodne v tom, že kampaň by neměla být útočná na úrovni jednotlivých stran nebo dokonce osob.
Já osobně ale tohle video jako útočnou kampaň nepovažuji. Název videa "Poslední volební spot :)" je se smajlíkem a beru ho s nadsázkou.

prostřednictvím předsedajícího mi polibte prdel! you'll be redlacep!

Vaclav.Fortik
Profese: manager
Dal poděkování: 975 poděkování
Dostal poděkování: 757 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

A myslím že něčí zesměšnění brát jako svůj úspěch není iděální kampaň.. Možná že se o vás bude psát, ale musíte být v těch novinách i za takovou cenu?
Jsem pro decentralizaci moci, větší spolupráci všech se všemi. Ale né tím že se poškodí hlavní uzly moci, ale tím že se zvýší moc všch méně významných - tím že budou s celkem více propojeni. Nejlepším způsobem jak zviditelnit ČPS je podle mne svobodné umění pro širokou veřejnost
Uživatel fóra přesně vystihl můj postoj nejen k tomu videu - když si kdokoli projde debaty pod článkem s tím videem, zjistí, že podobných je tam odhadem 10 - 60% - podle toho v jakém médiu to je.
Předpokládal jsem, že ČPS půjde cestou pozitivních nabídek spolupráce a nikoli útoků - BEZ OHLEDU NA TO, CO ČINÍ OSTATNÍ
Předpokládal jsem, ž epůjdeme cestou konkrétních aktivit, které na sebe nabalují stále více a více lidí.
Předpokládal jsem spoustu věcí - udělalo se hodně práce, ale ČPS stále osciluje mezi několika polohami své vlastní vnitřní a vnější koncepce co teď a co potom - dostatečně často (že se již skoro stydím za opakování se) apeluji za to, abychom vyřešili kdo jsme, kam jdeme a jakou formu i obsah ta cesta bude mít - také dávám dostatečně najevo, že určitý vývoj ČPS by byl pro mě jako jejího člena nepřijatelný - do toho zahrnuji i konfrontační aktivity - nelze se vymlouvat, že to bylo myšleno jinak, již před uvedením ve všeobecnou známost jsem psal nejen já, že to pouštět nemáme...
Karel.IV
Profese: Hudba
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Karel.IV »

To video když tak pro mě bylo docela silný...... (:-D) (:()
Jmenuji se Karel IV, neboť jsem čtvrtým Karlovcem v rodinné linii.
Pamatuji li si správně, tak před Karlovci tu byli dva Josefové.
Tamara
Profese: Socioložka
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Tamara »

Zlobte se na mě nebo ne, neřízené vystřelení toho videa byla pěkná pitomost :shock:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tamara za příspěvek:
V__
Michal.Rusek
Profese: vystudovaný učitel
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Rusek »

Tamaro naopak: ČPS vypustila ven - až naivně dětsky (což není pitomost) - faktický dokument.

Vše ostatní je už dál jen hra médií. Takže můžeme se bavit a sledovat, JAK veřejnost a média reagují. - A je to opravdu velmi zajímavé.

Třeba nikomu nevadí slovník - ba dokonce ani veřejné lhaní - kterého se Kalousek dopustil.

Kalousek si vymyslel, že piráti byli sprostí a on se jen přizpůsobil našemu slovníku.

Tak to přece není.

Žižkovksé hovínko je název akce pražských neziskovek.
Piráti jen chtěli, aby se Kal. podepsla Žižkovskému hovínku.

A Kalousek? hned profesionálně zdatně zaútočil "žižkovskému hovnu"

A následoval vy jste kokoti... Atd.

Není chybou vypustit takové video. Tj. ukázat "pomazaného" politika v určitém světle.

Chyba je na straně veřejnosti, že i tak se k němu přimkne.
Nikdy nebuď tak důvěrný s přítelem, aby ti mohl ublížit, kdyby se stal tvým nepřítelem, a nikdy nejednej s nepřítelem tak špatně, aby se nemohl stát tvým přítelem.
Martin.Broz
Profese: SMRT MODERACI
Dal poděkování: 426 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Broz »

Zadna chyba. Kazdej si to prebere po svym. Je to zvyk. Zvyk na pytel. Kalousek je buh. A my sme hovnari. Se ale kvuli tomu nezastrelim. Se to casem otoci.
Stanley
Profese: ...
Dal poděkování: 26 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Stanley »

Martin Broz píše:Zadna chyba. Kazdej si to prebere po svym. Je to zvyk. Zvyk na pytel. Kalousek je buh. A my sme hovnari. Se ale kvuli tomu nezastrelim. Se to casem otoci.
OFFTOPICV to otočení doufám už několik let. Snad se toho někdy dožijem. Zatím to totiž vypadá bohužel na pravý opak...
"Revenge is a dish that is best served cold"
Klingon proverb
Šnek

Příspěvek od Šnek »

Zdravím! Žel, musím se připojit k původci tohto příspěvku. Trapně doznávám, že u mne jde o pouhé "kdyby", neboť jsem byl nakonec líný jet kvůli volbám domů na Moravu. Dlouhodobě jsem váhal mezi monarchisty a balbínovci. Když jsem se ale dověděl o Pirátech, řekl jsem si, že je třeba přistoupit k věci odpovědně a že budu volit je. Přiznávám, že jsem se neobtěžoval nějak blíže se informovat, natož číst váš program. Šel jsem instinktivně směrem, kterým jediným může vést nějaká cesta. A právě video s Kalouskem mě přesvědčilo, že tudy cesta nevede. Přestože to bylo video docela sympatické a myslím, že Kalouskovi i docela vylepšilo image v očích prvovoličů. Proč mě tedy od vás odradilo? Z vystupování účastníků jsem totiž nabyl otřesného dojmu, že jde o naprosté zoufalce, kteří nemohou mít na to, aby cokoli prosadili, o cokoli bojovali. Ne proto, že by byli nějak "nestandardní" - to naopak vítám, ale vypadali jako neschopní chudáčci. I ten starší pán, který se snažil se Kalouskovi pochlubit, že už má taky něco za sebou. Samozřejmě přijímám případnou výtku, že někoho posuzuji na základě dojmu z jediného videa. Ten dojem byl ale opravdu strašný. K tomu jsem si přidal, že když po shlédnutí toho videa nejsou sami schopni nahlédnout, jak je diskvalifikuje, naopak ho zveřejní pro svou "propagaci", tak s tímto matrošem to opravdu nevyhrajeme. Ve mně tedy mějte příklad líného voliče, který se rozhoduje jen na základě útržků zachycených přes masmédia (a takových je asi drtivá většina). Za obrat a za to, že jste mě přece jen získali, poděkujte současné mediální hvězdě Olivii Brabcové, jejíž interw. pro Reflex jsem četl. Začal jsem se zajímat o váš program, aktivity. I když vidím věci trochu jinak, považuji Piráty za jednu z mála možností, jak čelit budoucímu Impériu.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“