Rozhovor s Kalouskem
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Admin
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 467 poděkování
-
Re: rozhovor s Kalouskem
Vy jste prezentovali svojí pravdu tím, že jste jako jeden z hlavních volebních "lákadel" utočili na jiné strany a spíš ste tím utokem ztrapnili sebe než pomyslného nepřítele.Ingrid Romancova píše:Ještě bych podotkla, že Česká pirátská strana nemá ráda cenzuru, takže necenzurujeme pravdu. A pravda je někdy prostě ošklivá. S cenzurou by to bylo asi stejný, jako kdyby teroristi v ČR nechali vykolejit vlak, umřelo by tam 70 lidí a přijela by výhružka, že zítra odpálí další vlak, ale my bychom do médii pustili zpravu: Zítra bude krasný den a bude svítit sluníčko, vyjeďte si zítra vlakem na výlet.
Jedna věc je tvrdit že strana nemá ráda cenzuru a druhá utočit na ostatní a brát to že řeknou sprosté slovo za svůj triumf.
Mě tolik nevadí když politik řekne něco sprosté slovo, vadí mi když se chová sprostě.
A myslím že něčí zesměšnění brát jako svůj úspěch není iděální kampaň.. Možná že se o vás bude psát, ale musíte být v těch novinách i za takovou cenu?

Jsem pro decentralizaci moci, větší spolupráci všech se všemi. Ale né tím že se poškodí hlavní uzly moci, ale tím že se zvýší moc všch méně významných - tím že budou s celkem více propojeni.
Nejlepším způsobem jak zviditelnit ČPS je podle mne svobodné umění pro širokou veřejnost

- Tomas.Klapka
- Profese: discordian pope
- Dal poděkování: 496 poděkování
- Dostal poděkování: 935 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi budu opakovat již řečené, ale do médií to nikdo neposílal, a navíc do novin pronikla verze, kterou někdo neznámy sestříhal. Nikdo takovouto akci neplánoval, nikdo se ty natočené události nesnažil vyprovokovat.volani.webnode.cz píše:Vy jste prezentovali svojí pravdu tím, že jste jako jeden z hlavních volebních "lákadel" utočili na jiné strany a spíš ste tím utokem ztrapnili sebe než pomyslného nepřítele.Ingrid Romancova píše:Ještě bych podotkla, že Česká pirátská strana nemá ráda cenzuru, takže necenzurujeme pravdu. A pravda je někdy prostě ošklivá. S cenzurou by to bylo asi stejný, jako kdyby teroristi v ČR nechali vykolejit vlak, umřelo by tam 70 lidí a přijela by výhružka, že zítra odpálí další vlak, ale my bychom do médii pustili zpravu: Zítra bude krasný den a bude svítit sluníčko, vyjeďte si zítra vlakem na výlet.
Jedna věc je tvrdit že strana nemá ráda cenzuru a druhá utočit na ostatní a brát to že řeknou sprosté slovo za svůj triumf.
Mě tolik nevadí když politik řekne něco sprosté slovo, vadí mi když se chová sprostě.
A myslím že něčí zesměšnění brát jako svůj úspěch není iděální kampaň.. Možná že se o vás bude psát, ale musíte být v těch novinách i za takovou cenu? :)
Jsem pro decentralizaci moci, větší spolupráci všech se všemi. Ale né tím že se poškodí hlavní uzly moci, ale tím že se zvýší moc všch méně významných - tím že budou s celkem více propojeni.
Nejlepším způsobem jak zviditelnit ČPS je podle mne svobodné umění pro širokou veřejnost :)
Podle mě je hlavní volební lákadlo ČPS legální nekomerční sdílení informací. Zveřejnění videa tak, jak bylo získáno a bez nějakého odkládání a zamlčování, je podle mě naprosto v souladu s tím, za čím si ČPS stojí.
Myslím, že drtivá většina členů, příznivců a i neregistrovaných sympatizantů ČPS se s vámi shodne v tom, že kampaň by neměla být útočná na úrovni jednotlivých stran nebo dokonce osob.
Já osobně ale tohle video jako útočnou kampaň nepovažuji. Název videa "Poslední volební spot :)" je se smajlíkem a beru ho s nadsázkou.
prostřednictvím předsedajícího mi polibte prdel! you'll be redlacep!
-
- Profese: manager
- Dal poděkování: 975 poděkování
- Dostal poděkování: 757 poděkování
Uživatel fóra přesně vystihl můj postoj nejen k tomu videu - když si kdokoli projde debaty pod článkem s tím videem, zjistí, že podobných je tam odhadem 10 - 60% - podle toho v jakém médiu to je.Vy jste prezentovali svojí pravdu tím, že jste jako jeden z hlavních volebních "lákadel" utočili na jiné strany a spíš ste tím utokem ztrapnili sebe než pomyslného nepřítele.
A myslím že něčí zesměšnění brát jako svůj úspěch není iděální kampaň.. Možná že se o vás bude psát, ale musíte být v těch novinách i za takovou cenu?
Jsem pro decentralizaci moci, větší spolupráci všech se všemi. Ale né tím že se poškodí hlavní uzly moci, ale tím že se zvýší moc všch méně významných - tím že budou s celkem více propojeni. Nejlepším způsobem jak zviditelnit ČPS je podle mne svobodné umění pro širokou veřejnost
Předpokládal jsem, že ČPS půjde cestou pozitivních nabídek spolupráce a nikoli útoků - BEZ OHLEDU NA TO, CO ČINÍ OSTATNÍ
Předpokládal jsem, ž epůjdeme cestou konkrétních aktivit, které na sebe nabalují stále více a více lidí.
Předpokládal jsem spoustu věcí - udělalo se hodně práce, ale ČPS stále osciluje mezi několika polohami své vlastní vnitřní a vnější koncepce co teď a co potom - dostatečně často (že se již skoro stydím za opakování se) apeluji za to, abychom vyřešili kdo jsme, kam jdeme a jakou formu i obsah ta cesta bude mít - také dávám dostatečně najevo, že určitý vývoj ČPS by byl pro mě jako jejího člena nepřijatelný - do toho zahrnuji i konfrontační aktivity - nelze se vymlouvat, že to bylo myšleno jinak, již před uvedením ve všeobecnou známost jsem psal nejen já, že to pouštět nemáme...
- Karel.IV
- Profese: Hudba
- Dostal poděkování: 10 poděkování
To video když tak pro mě bylo docela silný...... (:-D) (:()
Jmenuji se Karel IV, neboť jsem čtvrtým Karlovcem v rodinné linii.
Pamatuji li si správně, tak před Karlovci tu byli dva Josefové.
Pamatuji li si správně, tak před Karlovci tu byli dva Josefové.
- Tamara
- Profese: Socioložka
- Dostal poděkování: 5 poděkování
Zlobte se na mě nebo ne, neřízené vystřelení toho videa byla pěkná pitomost 

-
- Profese: vystudovaný učitel
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tamaro naopak: ČPS vypustila ven - až naivně dětsky (což není pitomost) - faktický dokument.
Vše ostatní je už dál jen hra médií. Takže můžeme se bavit a sledovat, JAK veřejnost a média reagují. - A je to opravdu velmi zajímavé.
Třeba nikomu nevadí slovník - ba dokonce ani veřejné lhaní - kterého se Kalousek dopustil.
Kalousek si vymyslel, že piráti byli sprostí a on se jen přizpůsobil našemu slovníku.
Tak to přece není.
Žižkovksé hovínko je název akce pražských neziskovek.
Piráti jen chtěli, aby se Kal. podepsla Žižkovskému hovínku.
A Kalousek? hned profesionálně zdatně zaútočil "žižkovskému hovnu"
A následoval vy jste kokoti... Atd.
Není chybou vypustit takové video. Tj. ukázat "pomazaného" politika v určitém světle.
Chyba je na straně veřejnosti, že i tak se k němu přimkne.
Vše ostatní je už dál jen hra médií. Takže můžeme se bavit a sledovat, JAK veřejnost a média reagují. - A je to opravdu velmi zajímavé.
Třeba nikomu nevadí slovník - ba dokonce ani veřejné lhaní - kterého se Kalousek dopustil.
Kalousek si vymyslel, že piráti byli sprostí a on se jen přizpůsobil našemu slovníku.
Tak to přece není.
Žižkovksé hovínko je název akce pražských neziskovek.
Piráti jen chtěli, aby se Kal. podepsla Žižkovskému hovínku.
A Kalousek? hned profesionálně zdatně zaútočil "žižkovskému hovnu"
A následoval vy jste kokoti... Atd.
Není chybou vypustit takové video. Tj. ukázat "pomazaného" politika v určitém světle.
Chyba je na straně veřejnosti, že i tak se k němu přimkne.
Nikdy nebuď tak důvěrný s přítelem, aby ti mohl ublížit, kdyby se stal tvým nepřítelem, a nikdy nejednej s nepřítelem tak špatně, aby se nemohl stát tvým přítelem.
- Martin.Broz
- Profese: SMRT MODERACI
- Dal poděkování: 426 poděkování
- Dostal poděkování: 1100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zadna chyba. Kazdej si to prebere po svym. Je to zvyk. Zvyk na pytel. Kalousek je buh. A my sme hovnari. Se ale kvuli tomu nezastrelim. Se to casem otoci.
- Stanley
- Profese: ...
- Dal poděkování: 26 poděkování
- Dostal poděkování: 10 poděkování
Martin Broz píše:Zadna chyba. Kazdej si to prebere po svym. Je to zvyk. Zvyk na pytel. Kalousek je buh. A my sme hovnari. Se ale kvuli tomu nezastrelim. Se to casem otoci.

"Revenge is a dish that is best served cold"
Klingon proverb
Klingon proverb
-
Zdravím! Žel, musím se připojit k původci tohto příspěvku. Trapně doznávám, že u mne jde o pouhé "kdyby", neboť jsem byl nakonec líný jet kvůli volbám domů na Moravu. Dlouhodobě jsem váhal mezi monarchisty a balbínovci. Když jsem se ale dověděl o Pirátech, řekl jsem si, že je třeba přistoupit k věci odpovědně a že budu volit je. Přiznávám, že jsem se neobtěžoval nějak blíže se informovat, natož číst váš program. Šel jsem instinktivně směrem, kterým jediným může vést nějaká cesta. A právě video s Kalouskem mě přesvědčilo, že tudy cesta nevede. Přestože to bylo video docela sympatické a myslím, že Kalouskovi i docela vylepšilo image v očích prvovoličů. Proč mě tedy od vás odradilo? Z vystupování účastníků jsem totiž nabyl otřesného dojmu, že jde o naprosté zoufalce, kteří nemohou mít na to, aby cokoli prosadili, o cokoli bojovali. Ne proto, že by byli nějak "nestandardní" - to naopak vítám, ale vypadali jako neschopní chudáčci. I ten starší pán, který se snažil se Kalouskovi pochlubit, že už má taky něco za sebou. Samozřejmě přijímám případnou výtku, že někoho posuzuji na základě dojmu z jediného videa. Ten dojem byl ale opravdu strašný. K tomu jsem si přidal, že když po shlédnutí toho videa nejsou sami schopni nahlédnout, jak je diskvalifikuje, naopak ho zveřejní pro svou "propagaci", tak s tímto matrošem to opravdu nevyhrajeme. Ve mně tedy mějte příklad líného voliče, který se rozhoduje jen na základě útržků zachycených přes masmédia (a takových je asi drtivá většina). Za obrat a za to, že jste mě přece jen získali, poděkujte současné mediální hvězdě Olivii Brabcové, jejíž interw. pro Reflex jsem četl. Začal jsem se zajímat o váš program, aktivity. I když vidím věci trochu jinak, považuji Piráty za jednu z mála možností, jak čelit budoucímu Impériu.