Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 8

Zamčeno

Jste pro projednání tohoto podnětu?

Pro
11
73%
Proti
4
27%
Zdržuji se
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasujících: 15 - Celkem hlasů: 15

Uživatelský avatar
Tomas.Marik
Člen KS Praha
Příspěvky: 162
Registrován: 06 pro 2017, 21:03
Profese: překladatel, knihkupec
Dal poděkování: 120 poděkování
Dostal poděkování: 213 poděkování

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Tomas.Marik »

Martin.Stanek píše: 27 pro 2019, 19:28 Pro smír je, věřím, všech těch 10/18 členů MSP8, kteří podpořili podnět.

1) Umíme tmelit kolektiv.
2) Lháři a destruktivní agresoři bez schopnosti sebereflexe a omluvy v něm nejsou vítáni.

Doufám, že se Míša Krupičková vyjádří buď v diskuzi níže, nebo případně v rozpravě a doloží nebo odvolá svá prohlášení. Pevně věřím, že pokud tak učiní, nebude nutné pokračovat přijetím navrhovaného usnesení.
Já osobně Martinovi děkuji za upřímnost, když se jakožto předseda místního sdružení DEMOKRATICKÉ strany vyjadřuje tímto způsobem.

Martine, díky!
Uživatelský avatar
Magdalena.Valdmanova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 100
Registrován: 01 bře 2018, 19:07
Dal poděkování: 208 poděkování
Dostal poděkování: 232 poděkování

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Magdalena.Valdmanova »

Mohu se zeptat, co tímto podnětem chcete dokázat? Neboli...jak si představujete ideální výsledek KK?
Přijde mi to fakt šílený.
Míši si vážím a beru ji jako důležitou součást Pirátů v Praze. Už je velká škoda, že jste ji z Prahy 8 nechali odejít. Ale ještě pro ni chtít trest za to, že napsala svůj názor do OT ? Nechápu. Žádný z výroků mi fakt nepřišel hoden této reakce. Je mi líto, že si lidí jako je Míša nevážíme. :twisted:
Uživatelský avatar
Frantisek.Pudil
Senioři na Palubě
Příspěvky: 273
Registrován: 23 lis 2017, 21:20
Profese: OSVČ Potápěč fotograf
Bydliště: koněvova 242 Praha 3
Dal poděkování: 104 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Frantisek.Pudil »

Tohle jsem našel v jiném vláknu. Pěkně to dokumentuje, jak to na MS Praha 8 chodí. Já jen doufám, že tenhle lov na čarodějnice neprojde přes KK.
Vystoupení z MS Praha 8

Příspěvek 29 pro 2019, 17:17

Patřím k dlouhodobým kritikům tohoto MS, jehož hlavním neduhem je podle mě, že nevznikalo živelně zdola po pirátsku, ale za pečlivého dohledu pana poslance. Což by imho nemuselo být úplně špatně, kdyby v něm dostali prostor i lidé, kteří se tak nějak nehodí do party, ne jenom kamarádi a lidé s ním spjatí. Loajalita se cení víc, než schopnosti. Částečně i pana poslance chápu, že si to tu chtěl ohlídat, ale takhle, jak to je, se úspěšná politika dělat nedá. Aktivní, kritičtí členové jsou odsouváni a tzv. zdravé jádro se čím dál tím víc semkává a uzavírá samo do sebe. Dlouho jsem čekala, že se něco změní, přijdou noví lidé, chytne to nový dech, ale nic takového se neděje. Vrcholem je nedávné hlasování o podání členského podnětu na Michaelu Krupičkovou, bývalou členku, dlouhodobou pirátku a aktivistku, která si dovolila na veřejném fóru popsat své důvody pro opuštění MS Praha 8 a vyjádřit svůj kritický postoj. Pod hesly "nenecháme se okopávat" a "chceme klid na práci" bylo v anketě na fóru odhlasováno podání podnětu ke Kontrolní komisi pro pomluvu. Kam jsme se to dostali? A to pominu, že tento podnět přišel těsně před Vánoci. Já si naopak myslím, že Míša popsala situaci velmi přesně a její postřehy by měly vést k zamyšlení a ke změnám, nikoli na ni kvůli nim zahájit hon. 

Nechci být nadále spojována s MS Praha 8 a žádám o ukončení mého členství v něm a převedení pod KS Praha.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Pudil za příspěvek:
Michaela.Krupickova
Uživatelský avatar
Bohdana.Hola
Místní předsednictvo
Příspěvky: 995
Registrován: 09 srp 2018, 09:21
Profese: datový analytik
Dal poděkování: 1478 poděkování
Dostal poděkování: 1126 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Bohdana.Hola »

Martin.Sterba píše: 27 pro 2019, 13:17
Bohdana.Hola píše: 22 pro 2019, 22:34
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09
Členové MSP8 absolvovali ve snaze řešit vzájemné neshody několik schůzek s mediátorem. S výjimkou útoků Míšy Krupičkové a Tomáše Maříka, které demotivují aktivní členy, k žádnému očerňování nedochází.
FB i web tak nějak vypadá spíš jako ČTK než jako informace o vlastní činnosti
Akce MS Praha 8 si žádné nepamatuji
Ahoj Bobo,
díky za tvůj komentář. Nebudu se vyjadřovat ke všemu, ale minimálně u těchto dvou mi to nedá. Facebook MS Praha 8 spravuji já a to zhruba od února 2018, tedy necelé dva roky. Podařilo se nám z něj udělat stránku, která je v rámci politických stran na Praze 8 jednou z nejaktivnějších, patří také mezi dvě nejsilnější v počtu fanoušků. Interakce je zde velmi slušná a témata jsou převážně naše, nebo se jedná o naše komentáře. Ano, šlo by to dělat i aktivněji, to opakuji dlouhodobě. Hlavní úkol je zde hlavně na zastupitelích, kteří by měli přinášet nové zprávy a otevírat témata z jednání výborů, komisí i zastupitelstva samotného. Rozhodně odmítám, že by to bylo něco jako ČTK. To samé bych řekl i u webu, není zde tolik věcí jako na Facebooku, ale když už tu zprávy jsou, tak mají co do činění s naší činností na Praze 8.

Vlastní větší akci jsme měli třeba u evropských voleb koncem května, byli jsme jedni z těch, kteří měli pravidelné stánky na dopravních tepnách, měli jsme grilování v Ďáblicích, atp. Těch aktivit v rámci eurovoleb bylo relativně dost.

Počet aktivních členů není na P8 nikterak jiný než u ostatních městských částí (mohl by být větší), máme zde několik názorových proudů (také nic neobvyklého, nicméně o těch našich je asi nejvíc slyšet).

A počet schůzek na MS se v poslední době zmenšil – možná i proto, že těch ostatních nejrůznějších pirátských akcí po celé Praze je enormní množství (krajská schůze, schůze MS, různé KET) a když se k tomu připočtou schůzky MS, ZK - jsme na docela velkém množství. A to si řada lidí, kteří mají rodiny, děti, manželky, manžele, přítele, přítelkyně, a tak podobně nemůže z časových důvodů dovolit. Pravidelnost schůzí na MS P8 je jistě k diskuzi, Martin Staněk se o to docela dobře snaží.
Ahoj,
jo já vidim, že FB a stránky docela frčí a omlouvám se, že Tě to vzalo s sebou.

Důvod, proč jsem to nazvala četkou, je ten, že tam tak nějak postrádám příspěvky typu:
"Zastupitel/ka Pirátů XY interpeloval/a radu MČ Praha 8 ohledně stavby/způsobu čerpání..."
"ZK Piráti Praha 8 rozporoval ...., protože máme za to, že...."
"Piráti Praha 8 dlouhodobě poukazují na problémy v oblasti ... a navrhli následující řešení"
"Člen/ka výboru za Piráty...."

Samozřejmě, lepší četka než nic. To, že když to nebudou zastupitelé futrovat aktualitama, je nutný aspoň ukazovat aktivitu, je ,myslim, bolest celý řady MSek, včetně toho našeho.
Ale prostě mi to nejde dohromady s těma řečma o aktivních Pirátech, který bychom neradi ztratili, když žádná jejich aktivita (jako zvolených zastupitelů zodpovídajících se minimálně těm, kteří je volili, ze své práce) není navenek vidět.... A stejně tak, jako mi přijde, že minimálně Alice okamžikem svého zvolení do PKS začala zvysoka kašlat na lidi, kteří jí do PKS zvolili, tak zvenku vypadá dost podobně z výstupů na Praze 8.
Ale psala jsem, že se ráda nechám přesvědčit o opaku.
A ad názorové proudy, jak píšeš, jsou všude. Ale málokde věnují tolik úsilí tomu vyštípat nebo oprudit aktivní prospěšné lidi, kteří nejsou zrovna moje krevní skupina, jako na Praze 8 (a potažmo Alice v pražském KODO týmu). Případně si nevystačí s tím vyštípat je z MSka, ale cítí potřebu udělat proces na vyloučení ze strany a ještě ho spustit těsně před Vánoci, kdy na to nikdo nemá čas ani chuť tento typ srágor řešit.
Jednou je to náhoda, dvakrát je to shoda náhod a potřetí už je to statistika..... A jestli dobře počítám, tak Alice (potažmo Praha 8) má už touhle dobou poměrně slušných šest zářezů na pažbě..... To se mi zdá poměrně dost.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Bohdana.Hola za příspěvky (celkem 3):
Kveta.Marikova, Tomas.Marik, Michaela.Krupickova

Motto: Pane Bože, dej mi sílu bojovat s problémy, se kterými můžu něco udělat
Dej mi trpělivost nebojovat s věcmi, se kterými nic udělat nemůžu
a dej mi moudrost rozeznat ten rozdíl.
Bohdana

Uživatelský avatar
Kveta.Marikova
Člen KS Praha
Příspěvky: 42
Registrován: 08 pro 2017, 14:54
Profese: knihovnice
Dal poděkování: 145 poděkování
Dostal poděkování: 60 poděkování

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Kveta.Marikova »

Frantisek.Pudil píše: 30 pro 2019, 11:21 Tohle jsem našel v jiném vláknu. Pěkně to dokumentuje, jak to na MS Praha 8 chodí. Já jen doufám, že tenhle lov na čarodějnice neprojde přes KK.
Vystoupení z MS Praha 8

Příspěvek 29 pro 2019, 17:17

Patřím k dlouhodobým kritikům tohoto MS, jehož hlavním neduhem je podle mě, že nevznikalo živelně zdola po pirátsku, ale za pečlivého dohledu pana poslance. Což by imho nemuselo být úplně špatně, kdyby v něm dostali prostor i lidé, kteří se tak nějak nehodí do party, ne jenom kamarádi a lidé s ním spjatí. Loajalita se cení víc, než schopnosti. Částečně i pana poslance chápu, že si to tu chtěl ohlídat, ale takhle, jak to je, se úspěšná politika dělat nedá. Aktivní, kritičtí členové jsou odsouváni a tzv. zdravé jádro se čím dál tím víc semkává a uzavírá samo do sebe. Dlouho jsem čekala, že se něco změní, přijdou noví lidé, chytne to nový dech, ale nic takového se neděje. Vrcholem je nedávné hlasování o podání členského podnětu na Michaelu Krupičkovou, bývalou členku, dlouhodobou pirátku a aktivistku, která si dovolila na veřejném fóru popsat své důvody pro opuštění MS Praha 8 a vyjádřit svůj kritický postoj. Pod hesly "nenecháme se okopávat" a "chceme klid na práci" bylo v anketě na fóru odhlasováno podání podnětu ke Kontrolní komisi pro pomluvu. Kam jsme se to dostali? A to pominu, že tento podnět přišel těsně před Vánoci. Já si naopak myslím, že Míša popsala situaci velmi přesně a její postřehy by měly vést k zamyšlení a ke změnám, nikoli na ni kvůli nim zahájit hon. 

Nechci být nadále spojována s MS Praha 8 a žádám o ukončení mého členství v něm a převedení pod KS Praha.
Jo to jsi našel moje prohlášení. Možná mě taky čeká komise 🙂
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kveta.Marikova za příspěvek:
Barbora.Hruzova
Uživatelský avatar
Frantisek.Pudil
Senioři na Palubě
Příspěvky: 273
Registrován: 23 lis 2017, 21:20
Profese: OSVČ Potápěč fotograf
Bydliště: koněvova 242 Praha 3
Dal poděkování: 104 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Frantisek.Pudil »

To teda chudák nová KK.
Napadlo mne takové vylepsení, teda okoukal jsem od jedné organizace: Instruktor má povinnost oznámit chování poškozující organizaci. Oddéleni kontroly kvality to prošetří a viníka potrestá. Pokud se ale zjistí, že oznamovatel vědomně oznámil nepravdivé informace, bude potrestán oznamovatel. Každý rok takhle dojde ke 2-3 exkomunikacím a všechna oznámení jsou pravdivá. Hrozba trestu je tak reálná že si to každý rozmyslí. Tak myslím, že kdyby se v hypotetickém případě prokázalo, že například předsednictvo nějakého MS účelové zkreslilo informace v podání a nařčení hypotetické členky bylo úmyslné, bylo by toto MS exemplárně zrušeno, příště by si každý dobře rozmyslel zdá to co podává je oprávněné. Moje babička říkala, že příklady táhnou... :-)
Co myslíte?
F. Pudil
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Pudil za příspěvky (celkem 2):
Daniel.Mazur, Michaela.Krupickova
Uživatelský avatar
Jan.Kolator
Místní předsednictvo
Příspěvky: 42
Registrován: 24 bře 2018, 15:48
Profese: Knihovník
Dal poděkování: 20 poděkování
Dostal poděkování: 92 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Jan.Kolator »

Dobrý den,

vzhledem k tomu, že ačkoliv nejsem v podnětu zmiňován, cítím být na tématu osobně zainteresován a nejsem emočně nestranný nechci se ujímat zahájení projednávání. Myslím že by bylo dobré aby se toho ujel někdo z vnější MS Prahy 8, v vláknu se již někdo nabízel...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Kolator za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Moskal, Ondrej.Profant
Uživatelský avatar
Tomas.Marik
Člen KS Praha
Příspěvky: 162
Registrován: 06 pro 2017, 21:03
Profese: překladatel, knihkupec
Dal poděkování: 120 poděkování
Dostal poděkování: 213 poděkování

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Tomas.Marik »

Jan.Kolator píše: 11 led 2020, 10:49 Dobrý den,

vzhledem k tomu, že ačkoliv nejsem v podnětu zmiňován, cítím být na tématu osobně zainteresován a nejsem emočně nestranný nechci se ujímat zahájení projednávání. Myslím že by bylo dobré aby se toho ujel někdo z vnější MS Prahy 8, v vláknu se již někdo nabízel...
No přesně, bla blab urggg, napsal jsi dvě věty a máš x hrubek, nic jsi neřekl, ale hlavně že jsi v zastupitelstvu, kam jsi původně vůbec nechtěl, protože o tom nic nevíš a nemáš k tomu vztah, bla bla urgggg, grrrr, ale řekla ti Jitka a Ondra, ať kandiduješ, aby se tam nedostali ti, kdo na komunálu o něco usilují, a aby byla kontrola. Tvoje reakce: bla bla bla urgggg, grrrr, jsi v komisi a děláš
Oznámení moderátora:
vulgarismus odstraněn
, nikdy jsi neřekl ani to svoje "bla bla bla urgggg, grrrr", ale hlavně že tam jsi, já ti fandím, vole.
Oznámení moderátora:
Používání hrubě vulgárních výrazů je v rozporu s komunikačním minimem i elementární slušností. Považuj to za udělení napomenutí a diskutuj prosím bez vulgárního výraziva.

H.
Uživatelský avatar
Tomas.Marik
Člen KS Praha
Příspěvky: 162
Registrován: 06 pro 2017, 21:03
Profese: překladatel, knihkupec
Dal poděkování: 120 poděkování
Dostal poděkování: 213 poděkování

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Tomas.Marik »

Prosím ignorujte můj předchozí příspěvek, beru zpět, byl odeslán omylem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Marik za příspěvek:
Jan.Bednarik
Uživatelský avatar
Michaela.Krupickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 85
Registrován: 21 lis 2011, 23:56
Profese: Asistentka poslaneckého klubu Piráti
Dal poděkování: 324 poděkování
Dostal poděkování: 268 poděkování

Re: Členský podnět: Reakce na prohlášení Míši Krupičkové na fóru

Příspěvek od Michaela.Krupickova »

Ahoj Piráti!

V první řadě chci moc poděkovat všem, kdo mě jakkoliv podpořili.
Nesmírně si vaší podpory vážím.

Zároveň se chci omluvit, že se vyjadřuji ke členskému podnětu až teď. Je to proto, že celá situace je pro mě velmi emočně náročná.

Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09 Vážené místní fórum,

prosím o podporu členského podnětu pro projednání následujícího návrhu usnesení:

Místní sdružení Praha 8 ukládá Předsednictvu Místního sdružení Praha 8 podat jménem Místního sdružení Praha 8 stížnost ke Kontrolní komisi pro porušení § 5, odst. 2, písm. c) a d) Rozhodčího řádu, tedy:
  • c) úmyslná závažná újma jinému členovi,
  • d) úmyslná závažná újma straně nebo jejímu demokratickému řádu,
Odmítám obvinění z újmy jinému členovi nebo straně, nebo jejímu demokratickému řádu.

Nikomu jsem vědomě neublížila.

V dalších příspěvcích se píše, že kvůli mému vyjádření, chce odejít Anička Filínová. Nevím, odkud chce odejít (jestli ze ZK, nebo z MS P8, nebo ze strany, jestli chce být dál zastupitelka, ale už ne v barvách pirátů nebo chce odejít úplně z MČ nebo politiky). Každopádně by mě mrzelo, kdyby se kvůli tomu, co jsem napsala, cítila špatně, nebo právě někam odcházela, ať už bylo myšleno kamkoliv.
Anička sama se mnou o ničem nemluvila, nabídku, kterou nás obě chtěl udobřit další člen MS P8 (pojďme všichni na kafe a vysvětlíte si to), údajně odmítla.
Sama nevím, co přesně se Aničky tolik dotklo, dostaly se ke mně zprostředkovaně dva důvody.
Jeden je, že jsem zmínila veřejně jejího přítele. S Alexem mě Anička seznámila na CF2019 a mám za to, že to je velice milý a sympatický člověk. Napsala jsem, že nechápu, proč ho zvolili v MS na kandidátce na místa před aktivními lidmi jako je Martin Štěrba nebo Honza Horn. To není ale kritika směřovaná vůči Alexovi! Faktem, že neumí česky, a tudíž si neumím představit, jak by funkci zastupitele vykonával, jsem chtěla poukázat na nesmyslnost volby některých členů MS.
Druhý důvod údajně je, že Aničky se dotklo, že jsem ji zmínila při popisu toho, jak vznikalo MS. Opět to není kritika Aničky! Snažila jsem se poukázat na to, že MS vznikají tak, že běží rozprava na foru, pak hlasuje celé KS a to dostatečně dlouho na to, aby mohl hlasovat každý člen. Na osmičce to bylo tak, že mi přišel mail ve znění: „Ahoj, slyšela jsem, že nemůžeš přijít na dnešní schůzi, kde bych ráda zakládala sdružení. Mám tedy dotazy: 1) chceš být zakládající člen? 2) chceš kandidovat na předsedu nebo místopředsedu 3) chceš hlasovat? (hlasování je tajné, ale asi by jsme to mohli zmáknout přes forum) 4) chceš se účastnit diskuze o kandidování? (minimálně Anička se tak bude účastnit přes telefon)" Jelikož jsem byla na horách, což daná osoba věděla, dostala jsem se k mailu až druhý den. Odpověděla jsem, že moje odpovědi na všechny otázky jsou ano, ale bohužel MS už bylo založené. (Oba maily můžu doložit) To, že jsem poukázala na to, že se Aničce volalo domů, byla kritika těch, co ani nenapadlo zavolat i mě. Nijak ani nenapadám, že Anička kandidaturu přijala. Kritizovala jsem způsob, jakým bylo sdružení založeno.
Osobně nemám proti Aničce vůbec nic, naopak, považuji ji za citlivého člověka, který má potřebu pomáhat druhým.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09 Mou motivací pro založení tohoto podnětu jsou osobní sdělení podstatné části členů MSP8 (které tímto žádám o jasné přihlášení se k podnětu), že níže citovaná prohlášení ze strany Míši Krupičkové (@Michaela.Krupickova) bez podkladů a vysvětlení
  1. na jednotlivé Piráty i pirátský tým navázaný na Místní sdružení Praha 8 vrhají špatné světlo a to veřejně a bez předchozího řádného pokusu projednat podstatu prohlášení např. v rámci schůzek Místního sdružení nebo prostřednictvím orgánů strany vč. Místního fóra, Krajského fóra nebo Kontrolní komise a tak umožnit dotčeným se k nim vyjádřit;
  2. dotčené Piráty a dotčený tým znepokojují, rozptylují, zaměstnávají a vážně narušují jejich jinak převážně zdravého ducha a převážně bezproblémově fungující týmovou spolupráci;
  3. jsou způsobilá vyvolat zkreslený a zavádějící dojem o normách a zvycích v rámci pirátské komunity a tak působit vážné potíže v rozvoji této komunity do budoucna.
1.Jak už jsem napsala v rozpravě k jednání, v rámci schůzek MS jsem se snažila o věcech, které v prohlášení zmiňuji vést diskuzi, bohužel marně.
Prostřednictvím MF, KF jsem se vyjadřovat nechtěla kvůli možné medializaci, a ke KK jsem podnět nedávala, protože nerada píšu na někoho stížnosti. Obojí jsem taky dlouhodobě odkládala, protože jsem dlouho věřila, že budeme schopni vyřešit svoje problémy sami mezi sebou. Teď vím, že to byla chyba.
2. Považuji za důležité zmínit, že i já prožívám ve spojitosti se spory s MS velmi nepříjemné pocity, narušuje to můj klid, duševní i fyzickou pohodu.
3. Minulý týden, při setkání s Alicí Hamalovou, zaznělo pro mě zajímavé sdělení, že Pirátům z osmičky vadí, když někam přijdou a někdo aniž by se s ním nějak více bavili nebo znali už se ptá: „Vy jste ti zlí z osmičky?“ A bylo to myšleno tak, že já rozšiřuji zkreslující informace o MS P8. Chci vás ujistit, že já zažívám totéž!!! Aniž bych někoho pořádně znala, dozvím se při hovoru, že jsem ta „ukrutná potížistka“ z osmičky, co tam těm „chudákům akčním“ všechno komplikuje. Je to velice nepříjemné a člověk nemá moc jak se proti tomu bránit. Z toho důvodu je asi fajn si věci vyříkat tady i když já sama bych preferovala hovor face to face třeba s řízenou mediací. Jsem přesvědčená, tak jako snad i vy, že pokud by se dusno mezi námi vyčistilo, uleví se nám všem. I já mám zájem na tom, hledět si svého a nenarážet už nikde na nepravdivé informace, které mě bohužel občas předcházejí.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09 Součástí těchto osobních sdělení byla i vyjádření díku a úcty Míše Krupičkové jako osobě aktivně se zasazující za zájmy občanů v různých oblastech, zejména pak v kauzách spjatých se sídlištěm Ďáblice na Praze 8.
Bohužel, tohle není pravda. Žádná slova díků a úcty jsem se ze strany ZK P8 nikdy neslyšela. Pokud máte pocit, že je mi za co poděkovat a vyjádřit úctu, budu moc ráda, když to uděláte, je to něco, co mi dlouhodobě v MS chybělo. Ocenění mojí práce. Jediný, kdo mi poděkoval za moje aktivity, byl Martin Štěrba, když jsem oznámila odchod z MS.

Martin ve svém textu, rozebírá moje tři vyjádření na foru + jednu odpověď ke stejnému vyjádření:

1. (viewtopic.php?p=640238#p640238)

2. (viewtopic.php?p=641463#p641463)

3. (viewtopic.php?p=644599#p644599)

4. (viewtopic.php?p=649474#p649474)

Rozkouskované do odstavců A–Q, někdy bohužel nedávají úplně smysl a jsou vytržená z kontextu.

1.Kauza sídliště Ďáblice a Piráti Praha 8

V červnu 2017 jsem se zúčastnila prezentace CPI v KD Ládví, kde developer představil plán „revitalizace“ budov občanské vybavenosti na sídlišti, která spočívala v zastavění těchto míst osmnáctipatrovými věžáky. Hned na místě jsem se začala propojovat s místními občany a sbírala na ně kontakty. Na červnovém zastupitelstvu jsem se pak seznámila s Janou Rozmarovou, lídryní t.č. ještě neexistujícího spolku Krásné Kobylisy. Na zastupitelstvu bylo také přijato první usnesení na ochranu sídliště Ďáblice.
Poté jsem iniciovala vznik petice proti výstavbě vysokopodlažních budov a stala se členkou petičního výboru. Jana založila spolek Krásné Kobylisy, i tam jsem členkou výboru.
V létě jsem si od Pirátů půjčila petiční stánek, organizovala jsem kdo a kdy u něho bude a sama také sbírala podpisy. Na konci prázdnin jsme měli pod peticí víc podpisů, než je polovina dospělé populace na sídlišti.
V září jsem po poradě s našimi tehdejšími zastupiteli na magistrátu požádala o zařazení bodu projednání petice. Čekali jsme do dvou hodin do rána, než na nás přišla řada. Interpelovala jsem z pozice člena petičního výboru a se mnou řada obyvatel sídliště. V jednání nám zásadně pomohl Jakub Michálek. Bylo přijato usnesení, které se stalo výchozím bodem k ochraně sídliště a na které jsme se později mohli odkazovat.
Další zastupitelstvo, kde jsem interpelovala se konalo 20.9.2017 na MČ P8. I tam jsme dosáhli dílčího úspěchu-přehodnocení přístupu tehdejších radních k výstavbě na sídlišti.
Následovaly schůzky s náměstkyní primátorky, kde výsledkem byl návrh vytvoření územní studie s regulačními prvky pro sídliště Ďáblice.
Začali jsme se tedy scházet i se zástupci IPRu.
V únoru 2018 se konalo v KD Ládví setkání s občany nad MPP se zástupci MHP, kde jeden z bodů programu byla i diskuze o plánované výstavbě CPI. V té době ještě nebylo založeno MS Piráti Praha 8, ale už jsme s jednotlivými členy i nečleny Pirátů scházeli, tak jsem je taky pozvala, aby měli představu, jak moc téma hrozící výstavby v Ďáblicích rezonuje mezi místními obyvateli – našimi potenciálními voliči. Podívat se přišli, pokud si dobře pamatuji, Květa a Tomáš Maříkovi, Michal Novák a Anička Filínová. Na nic se neptali, téma pro ně bylo nové a Anička se tehdy vyjádřila v tom smyslu, že se jí líbí, jak mě místní obyvatelé znají a kam už jsme v ochraně sídliště pokročili. S Tomášem jsme pak napsali společně článek do Pirátských listů.
https://www.piratskelisty.cz/clanek-178 ... sledky#akt
Dál probíhaly četné schůzky s odborníky (např VŠE, ČVUT), IPRem, magistrátem, MČ, kterých jsem se účastnila většinou s lídryní Krásných Kobylis a dalšími aktivními občany. Všichni z nich věděli, že jim pomáhá Pirátka a dost z nich se pak v komunálních volbách rozhodlo volit právě Piráty, právě proto, že věděli, že za nimi v ochraně jejich životního prostoru stojíme.
V době, kdy jsem se já sama rozhodla nekandidovat za MS P8 jsem se znovu snažila vzbudit zájem členů MS o sídliště. Bylo mi jasné, že z pozice zastupitele budou mít mnohem větší možnost lidem z Ďáblic pomoci a zároveň tak ukázat, že to, co máme v programu – nesouhlas se zahušťováním sídlišť - myslíme vážně. Jmenovitě jsem oslovila Alici, Michala a Karla Ptáčka, s prosbou, zda by si někdo z nich téma vzal za své, ale všichni mě tehdy odmítli. Dál jsem se tedy z MS P8 kauzou zabývala jen já.
Tady je ještě jeden článek z července 2018:
https://praha8.pirati.cz/aktuality/na-s ... loper.html
Při veřejné předvolební debatě potom naši kandidáti proaktivně kauzu Ďáblického sídliště sami nezmiňovali jako téma, které by chtěli řešit. Až když padali dotazy voličů. Tam jsem poprvé nabyla dojmu, že se osmičkoví Piráti o hrozící výstavbu nezajímají z toho důvodu, že máme interní rozepře a vlastně nikdo nemá zájem pomoc mně, bez ohledu na to, že by tak viditelně pomáhal i cca 15tisícům voličů.
Po senátních volbách na podzim 2018 se kauzou naštěstí začal intenzivně zabývat náš nový senátor.
IPR mezitím propagoval na svých stránkách vznik pracovní skupiny pro územní studii sídliště Ďáblice. Setkání proběhlo jednou, na moji prosbu se zúčastnila Alice Hamalová. Potom byli v rámci participace s občany dvě víkendové procházky po Ďáblicích, kam se mi podařilo pozvat i naše nové magistrátní zastupitele, z osmičky se účastnila Anička Filínová a Alice Hamalová.
Pracovní skupina se nesetkávala a na začátku března byla už nečekaně ohlášena prezentace územní studie. Jelikož návrh nebyl projednán s veřejností, jak bylo původně slíbeno a studie podobně jako návrh developera navrhovala hustou zástavbu sídliště, věděla jsem, že to nebude pozitivně přijato obyvateli Ďáblic. Prezentace probíhala opět v bouřlivé atmosféře (plný sál – cca 300lidí), jelikož se ukázalo, že nebyly splněny všechny sliby směrem k občanům. Nejen, že jsem opět pozvala naše zastupitele (přišel Michal Novák, Alice Hamalová a Karel Ptáček), ale zároveň jsem je pozvala i na následující interní schůzi spolku Krásné Kobylisy, která následovala bezprostředně po prezentaci, pouze v jiné části budovy. Brala jsem to jako dobrou příležitost propojit naše zastupitele s místními občany, zástupci SVJ a aktivisty. Jelikož se pozítří konalo zastupitelstvo MČ P8 (kde už dopředu bylo domluveno přijetí dalšího konkrétního opatření pro ochranu sídliště) jsme se rozhodli (zástupci SVJ, členové spolku, místní), že přidáme ještě další odstavec k usnesení.
Na to Michal Novák reagoval nabídkou, že rozšíření usnesení by mohli navrhnout Piráti, z čehož jsem měla velkou radost. Následně jsme se s Michalem a s Alicí dohodli, že pošlu text dodatku usnesení mailem a oni ho na zastupitelstvu navrhnou. Pro Piráty by to byla situace win-win, jelikož buď mohlo být usnesení přijato, a to by byl přínos jak pro Piráty, tak pro obyvatele Ďáblic, tak ale i pokud by rozšíření usnesení neprošlo, stejně by zůstali těmi, kdo se pro Ďáblice pokusil udělat ještě něco víc, něž ostatní politici v Praze 8. Text usnesení jsem Michalovi poslala mailem v den zastupitelstva v deset hodin ráno s tím, že ho rozešle dalším členům ZK. Michala jsem poprosila, pokud by měl kdokoliv výhrady k textu, ať mi dají vědět, že můžeme buď text upravit nebo by spolek KK oslovil jinou politickou stranu. Nikdo se mi neozval, tak jsem předpokládala, že vše dohodnuté platí. Když jsem přišla na zastupitelstvo, Jana Rozmarová, mi ale s dost vyděšeným výrazem ve tváři řekla, že Piráti žádné usnesení nenavrhnou. To zaskočilo i mě. Ptala jsem se jich, zda to je pravda a bylo mi řečeno, že někteří z nich s dodatkem nesouhlasí, a proto ho jako ZK nenavrhnou. Jana nabídla tedy text někomu jinému. Změnu usnesení pak navrhl radní pro územní rozvoj za P8. V audiu na odkazu, který Martin Staněk dokládá jako důkaz toho, že všichni zastupitelé hlasovali pro rozšíření usnesení zaznívá, že tento radní dostal text těsně před zastupitelstvem. Po skončení zastupitelstva se mě lidi ze spolku ptali, proč Piráti nedodrželi slib, který jim dali. Nevěděla jsem, co na to říct. Dál se mě ptali, proč jedna z našich zastupitelek zpochybňovala usnesení svým dotazem, když jim před tím Alice s Michalem dali jasně najevo, že jsou na jejich straně. Potom se ještě ZK rozhodl vrátit materiály, ve kterých byly shrnuté výsledky demografické studie VŠE, která dokazuje, že výstavba na sídlišti není vhodná. I to bohužel vyvolávalo dojem, že situace v Ďáblicích Piráty moc nezajímá. Celá událost vyvrcholila konfliktem mezi mnou a jednou z našich zastupitelek, kdy jsem se rozhodla konflikt neeskalovat a odejít a ona za mnou křičela vulgární výrazy. Přítomno bylo spousta lidí jak z jiných politických stran, tak desítky občanů, co na MČ přišli interpelovat (obvykle tolik lidí zastupitelstvo nenavštěvuje, ale jelikož se jednalo o zásadní téma, bylo předsálí plné lidí). Ona se mi posléze omluvila a já si její omluvy cením a zmiňuji to zde pouze proto, že to dokresluje průběh zastupitelstva, které beru jako ostudu svoji, její, Pirátů P8 a bohužel i celé strany. Dost místních občanů se mě pak ještě na celý průběh zastupitelstva znovu dotazovalo.
Brzy po zastupitelstvu MČP8, následovalo zasedání ZHMP.
Michala Nováka jsem o nutnosti informovat naše magistrátní zastupitele uvědomila já. Připadalo mi lepší, aby šel na setkání on, jelikož je sám zastupitel. Michal na magistrátu byl a následně mi večer poslal mail (který můžu doložit), ve kterém mě informoval o tom, že Piráti bod projednání Ďáblického sídliště nepodpoří. Z textu vyplývalo, že Michal úplně nepochopil, o jaký problém se jedná, tudíž mi bylo jasné, že je potřeba našim zastupitelům dodat chybějící informace, aby se mohli relevantně rozhodnout. Věděla jsem, že pokud se Ďáblice projednávat druhý den nebudou, následky pro sídliště mohou být fatální (studie by byla předána na UZR ke schválení, bez toho, že by se na ní skutečně podílela pracovní skupina, jak bylo původně IPRem slíbeno a bez toho, že by byly zapracovány připomínky obyvatel sídliště). Taky mi bylo jasné, že pokud by Piráti veřejně vystoupili proti tomuto bodu, je to proti našemu programu, kde voličům slibujeme, že jsme proti zahušťování sídlišť a zároveň, že obyvatelé Ďáblického sídliště by to vnímali nejspíš jako další zradu. Rozhodla jsem se tedy jít na magistrát sama druhý den ráno, situaci vysvětlila a naši zastupitelé se shodli na tom, že je potřeba jednat. Domluvili jsme se, že bod navrhnu já a oni si ho osvojí. Podařilo se dohodnout posun uzávěrky připomínek do konce května, to znamená víc než o dva měsíce a to, že studie skutečně musí dbát i na potřeby občanů.

Z výše uvedeného tedy vyplývá, že není pravda:
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Před zmiňovaným jednáním na magistrátě Michal Novák Míšu Krupičkovou informoval právě o potřebě zajít na schůzi ZHMP, které se sám pro pracovní vytížení nemohl zúčastnit, a cítil potřebu tam komunikovat postoj Krásných Kobylis a Pirátů z Prahy 8, protože hrozilo, že tam téma nebude otevřeno (což ale bylo třeba udělat). Pro tento účel byla Míša Krupičková navíc nejvhodnější osobou.
Není ani pravda, že
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Tvrzení “nedodrželi slib daný lidem z Ďáblic” je na místě podložit, případnou reakci nechám na tehdejších zastupitelích.
Tvrzení “vystoupili proti ochraně sídlišť” považuju za vážné nařčení z neplnění programu MSP8, resp. z činnosti v přímém rozporu s ním, konkrétně s bodem “Zabráníme další necitlivé bytové výstavbě na sídlištích”, viz https://praha8.pirati.cz/program/. Takové tvrzení je na místě doložit, nebo dementovat. Jak je vidět z přehledu hlasování https://www.praha8.cz/Prehled-hlasovani ... -2019.html, pro usnesení, které lze považovat za “ochranu sídliště” Ďáblice,
https://www.praha8.cz/appo/usn/677?usn= ... g5uhp63Q== hlasovali všichni přítomní pirátští zastupitelé.
Na odkazu, který Martin uvádí, děkuje jmenovitě Eva Valvodová pouze mně a Jakubovi.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Co se zasedání zastupitelstva MČP8 týká, místní FB influencerka inklinující k ODS a komentující mnohé veřejné dění na Praze 8 (a to často kriticky) se k výkonu pirátských zastupitelů vyjádřila kladně viz https://www.facebook.com/piratipraha8/p ... 5555715139
Taky Martinovo vyjádření, že kauze Ďáblického sídliště nechali na mě jako na spojce, je přinejmenším nepřesné.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Konkrétně ke zmíněné schůzce: Michal Novák se osobně zúčastnil schůze na téma Ďáblice letos v CAMPu a opakovaně v KD Ládví (2018 a 2019, tam i spolu s dalšími zastupiteli za Piráty, viz výše). Poté jsme toto téma nechali na Míše Krupičkové jako spojce pro tento projekt.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Zmiňované schůzky na magistrátu koncem léta 2019 se Michal Novák zúčastnil po diskuzích se zástupci Krásných Kobylis (při náhodném setkání s nimi a přes email), ze kterých vyplynulo, že se konají jednání pracovní skupiny k tématu Ďáblic, o kterých Míša Krupičková naše MS neinformuje, především ale právě z prostého zájmu o dané téma.
Přesněji: Po tom, co jsem rok a půl nejen pravidelně informovala, ale zároveň se snažila ZK intenzivně zapojit do dění v Ďáblicích, jsem po svém odchodu z MS přestala. Mimo jiné i z toho důvodu, že tématem se zároveň intenzivně zabývá osmičkový senátor a informace, pokud by chtěli si mohou naši zastupitelé zjistit od něj, potažmo i ode mě, stačilo by se jen zeptat.

Další dezinterpretací je i tvrzení, že
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Po skončení schůze byl Michal Novák Míšou Krupičkovou osočen, že se stačilo zeptat a nebylo třeba na schůzi osobně chodit.
Bylo to přesně naopak, po skončení schůzky jsem Michalovi řekla, že nemusel složitě zjišťovat, kdy a kde se schůzka koná, že by stačilo se zeptat mě a informaci bych mu dala.


2. Členství v územní komisi

Členkou komise pro územní rozvoj jsem se stala po domluvě se ZK piráti P8. Zároveň se mnou chtěl být v komisi ještě jeden člen zastupitelského klubu, ale protože MS nemělo důvěru v tohoto kandidáta, odmítli ho Radě navrhnout. On ale přesto napsal mail starostovi, na základě, kterého byl do komise přijat také. ZK to dost pobouřilo, interně se řešilo, jaký postih by za to, že jednal na svoji pěst, dotyčný měl mít, ale nakonec se většina usnesla, že vzhledem k tomu, že je zastupitel, nebude se to dál řešit.
V komisi jsme měli dost často odlišné názory, já sama jsem hodně pro ochranu zeleně, on zase je zaměstnanec developera, tak vidí především potřebu stavět.
Jeho první hlasování, které mě nějak zásadněji zarazilo, bylo ohledně Ďáblic, kde se zdržel v neprospěch sídliště.
Další hlasování, kdy se už dlouhodobě předtím snažil senátor za Piráty pomoc lidem z jiného sídliště, hlasoval dotyčný zastupitel proti zájmům lidí z Bohnic.
Další sporné rozhodnutí, bylo o výstavbě ve vnitrobloku Vršní, kde hlasoval pro výstavbu. Ke mně se ale přitom dostala informace, že ostatní zastupitelé slibují lidem ze spolku Vršní pomoc proti výstavbě.
Na poslední schůzi, které jsem se na Praze 8 zúčastnila, požadoval Lukáš Wagenknecht nějaké řešení toho, že daný zastupitel nehlasuje někdy v souladu se zájmy Pirátů. V rámci řešení, vymyslel ZK, že zvolí nové zástupce do územní komise, aby se jim tak napodruhé podařilo Karla z komise odvolat. Já jsem na schůzi přišla ale pozdě z pracovních důvodů a nikdo mi nic neřekl, nevysvětlil. V noci mi pak psala Alice, abych jí co nejdřív dala termín, kdy můžeme svolat schůzi k fungování komise. Bylo mi to divné, nechápala jsem, proč by to mělo tolik spěchat a Alici jsem sdělila, že termíny, kdy můžu, jí dám o víkendu (byl čtvrtek). Řešila jsem v té době vážné zdravotní problémy a Alice to věděla. Přesto na mě naléhala abych termín dala hned a pak mi řekla, že MS odhlasovalo moje odvolání z komise z důvodu dlouhodobé nespokojenosti. S čím ale byl Zk nespokojený v mém případě, mi Alice odmítla říct. Mě její oznámení zasáhlo, jelikož jsem práci v územní komisi vykonávala svědomitě a podle mě dobře. Přestože jsem byla tak nějak zvyklá, že si ZK mojí práce neváží (třeba v případě kauzy sídliště Ďáblice), došlo mi, že už nemůžu tímhle způsobem pokračovat dál. Napsala jsem Alici, že pokud mě v komisi nechtějí, že tedy odstoupím, ale pouze v tom případě, že za mě budou mít adekvátní náhradu. Věděla jsem totiž, že územním rozvojem se na Praze 8 nikdo další nezabývá. Navrhla jsem proto hned za sebe dva náhradníky, architektku a stavaře, o kterých jsem si byla jistá, že by v komisi byli přínosem. Dál jsem Alici napsala, že zvažuji odchod z MS.
Vystoupení z MS jsem pak na Foru oznámila 3.6.2019. Jelikož jsem věděla, že žádnou náhradu za mě MS nemá, chodila jsem do komise dál. Připadalo mi nezodpovědné jen tak odejít. O prázdninách jsem se dozvěděla, že Janu Rozmarovou z Krásných Kobylis oslovil Michal Novák s tím, že už nejsem členem komise a nabídl jí moje místo. Nechápala jsem to. Nechápala jsem, že neví, že na komisi stále chodím (věděl to piratský zastupitel, co tam byl se mnou), nechápala jsem, že vzhledem k tomu, že jsme si s Janou bližší lidsky neoslovil mě, zda bych se jí nezeptala. Navíc Jana věděla o tom, že jsem za sebe nabídla kvalitní lidi, oba úzce spolupracují se spolkem Krásné Kobylisy a jí samotné přišlo zvláštní, že Michal neoslovil nejdřív je. Tak jsem Michalovi zavolala a dohodla si s ním schůzku, abychom si věci kolem komise vyjasnili. Michal mi sdělil, že žádného kandidáta MS nemá a ze zastupitelů nikdo svůj volný čas komisi věnovat nechce. Nabídla jsem se, že tedy v komisi můžu zůstat já. Dál jsem teda chodila na schůze komise, zápis z poslední, které jsem se účastnila, je zde:
(https://www.praha8.cz/file/sZV/KURPP-18-0-9-2019.pdf)
Důvod, proč jsem nakonec stejně rezignovala je, že se ke mně pak při schůzce na magistrátu Michal choval způsobem, který mi došlo, že bych si neměla nechat líbit. Před svědky mi do očí tvrdil, že jsem MS neinformovala o dění na sídlišti Ďáblice. Došlo mi, že nikdy neocení to, co dělám, ale že mi vždy budou vyčítat to, co se jim na mě nelíbí. 4.112019 jsem poslala svoji rezignaci předsedovi komise a ve stejný den jsem informovala i Michala.

Z výše uvedeného vyplývá, že to, co píše Martin Staněk není pravda:
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Tvrzení Míši krupičkové je zde nepravdivé.
Členové MS Praha 8 chtěli projednat fungování, práci a vzájemnou spolupráci s členy Komise pro územní rozvoj z řad Pirátů na schůzi MS konané 29. 5. 2019 v rámci bodu reporty z komisí. Na tuto schůzi přislíbila i svou účast Míša Krupičková s omluvou, že dorazí později. Nakonec nedorazila a v její nepřítomnosti bylo toto téma projednáno a bylo odsouhlaseno usnesení viz. zápis viewtopic.php?f=943&t=43570&start=30#p620922
Na schůzku jsem dorazila později, proč nejsem uvedena v zápisu ze schůze nevím, může to dosvědčit Martin Arden, byla to zároveň poslední schůzka, kde probíhala jeho mediace mezi členy MS. Nikdo z MS mi o usnesení neřekl.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Z důvodu nepřítomnosti členů komise z řad Pirátů Míši Krupičkové a Karla Ptáčka na tomto zasedání a z důvodu nejasností okolo jejich dlouhodobého jednání byla členy MS požádána Alice Hamalová o zjištění termínu a svolání schůze s pirátskými členy komise.
Alice Hamalová několikrát vyzvala Míšu Krupičkovou k určení termínu, ale ani tak žádný termín neuvedla.
Jak uvádím výše, Alici jsem pouze řekla, že termín nevím hned.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Míša Krupičková v konverzaci s Alicí Hamalovou začala řešit důvod schválení usnesení i přes opakované upozornění, že Alice Hamalová byla požádaná pouze o dojednání termínu společného setkání a nikoliv o zdůvodnění přijetí usnesení.
Tohle Martinovo konstatování docela dobře dokresluje to, co je dle mého na osmičce největší problém a to způsob komunikace – že Alice mi píše v noci nátlakovou sms, je v pořádku, že mi jen tak v jedné větě oznámí, že mi bez vysvětlení vzali práci, kterou jsem dělala ráda a dobře, je v pořádku, ale když se na to konto já zeptám na důvod, je to problém, protože Alice přeci volala za účelem aby se ptala ona mě a ne já jí.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Jak vyplývá z informací v tomto mém příspěvku, donedávna nejvážněji bratelným způsobem sdělení s tímto obsahem ze strany Míši Krupičkové byl text schovaný v off-topic příspěvku na fóru ve zcela nesouvisejícím vlákně (odvolání Jakuba Michálka), který byl do daného vlákna vložen krátce před jeho očekávaným uzamčením. Až po několika dnech tuto informaci Míša Krupičková potvrdila také emailem předsedovi ZK Michalovi Novákovi.
Tohle tvrzení je Martinova fikce, svoji rezignaci jsem oznámila Michalovi ve stejný den, jako předsedovi komise (můžu doložit).
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Nařčení z nečinnosti co do hledání vhodných kandidátů (“nikdo nikoho nekontaktoval”) na pirátské členy Komise je zavádějící.
Měla jsem na mysli, že nikdo z MS nekontaktoval nikoho z mnou navržených kandidátů, a to je pravda.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09 Také tvrzení “za mými zády Michal Novák oslovil lídryni Krásných Kobylis” je zavádějící.
Tvrzení “že já jsem dle jeho slov odešla z MS” vyvolává dojem, že Michal Novák svými slovy klamal nebo zkresloval skutečnost, zatímco fakt, že Míša Krupičková v tu dobu nebyla členkou MS, byl už několik měsíců starý, viz m.j. viewtopic.php?p=621197#p621197
Fakt, že jsem nebyla členkou MS nijak nesouvisí s tím, že jsem stále byla členkou komise. Martin si jako předseda MS dosud nevšiml, že z místního sdružení jsem odešla 3.6.2019, kdežto z územní komise až 4.11.2019. Obojí jsem řádně a svědomitě oznámila. Jedno na foru, druhé mailem předsedovi ZK, obojí můžu doložit. Beru jako očerňování, když Martin zmiňuje jakousi moji nekomunikativnost. Ano, jemu jsem řekla, aby mě nekontaktoval, a to bylo po sáhodlouhých nočních sms, kdy na mě vyvíjel nátlak, abych mu odsouhlasila, něco, co jsem neudělala (mohu doložit). To ale neznamená, že se mě nemohl zeptat kdokoliv jiný z MS, pokud panovala nějaká pochybnost, jak se věci mají. To, že Michal oslovil Janu, aniž by mi o tom řekl a že ji svým sdělením mistifikoval, je taky fakt.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09 S ohledem na zmíněnou nekomunikativnost Míši Krupičkové k danému tématu a k jejímu avizovanému odchodu z Komise v tom nevidím problém. Při zmiňované společné diskuzi Michal Novák podle svých slov Míše Krupičkové neslíbil, že v Komisi zůstane navždy. Nic takového není v jeho pravomoci za sebe jako za jednotlivce slíbit, což Míša Krupičková znalá pirátských předpisů dobře ví. Diskutovali pouze o tom, že v tuto chvíli nebude zřejmě prozatím vyvolána volba členů v komisi (a skutečně k ní nedošlo).
Nic jsem po Michalovi nepožadovala, natož, aby mi něco sliboval.


3. Poměry v MS P8
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09 … aktivisti nejsou na osmičce žádoucí a ano, Piráti Praha 8 jsou tak trochu jiná strana...”

Na Praze 8 nezáleží na tom, zdali je někdo aktivistou, či nikoliv. Záleží na tom, zdali je zodpovědný, dokáže pracovat v kolektivu a respektovat názory ostatních, resp. většiny. Místní sdružení Praha 8 je bez dalších přívlastků součástí Pirátů.
Moje vyjádření o aktivistech směřovalo k hovoru, který jsme vedli ještě s dalšími dvěma členy MS v Café Láva, kde mi bylo řečeno, že aktivisti by se k politickému rozhodování pouštět, jelikož jsou příliš zbrklí, málo diplomatičtí a do role dobrého politika musí teprve dozrát. Mě tohle vyjádření šokovalo, protože jsem si do té doby jiný důvod než upřímný, zapálený zájem o svoje okolí a silnou potřebu pomáhat lidem i přírodě, neuměla vůbec představit. Na Praze 8 je ale spíš než aktivismus a samostatnost, preferováno nevybočování z řady a přizpůsobování se většině. To je něco, s čím jsem se předtím u Pirátů nesetkala.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09kdo namazal pařičně "med kolem pusy" dostal se na kandidátku velice vysoko a velice lehce, byť si teď v zastupitelstvu dělá co chce anebo jiný člověk, který se od chvíle, co bylo jasné, že jsme v opozici v MS neukázal...”
Toto je lež. Vysoko na kandidátce se umístili uchazeči, kteří dokázali členy MS přesvědčit o svých kvalitách v omezeném čase, který MS před volbami mělo.
Martine @Martin.Stanek , říkat někomu, že lže, je dost závažné obvinění! Můžu doložit maily, ve kterých si nynější zastupitel mně tehdy stěžoval na stejné věci, co vadily i mně, ale pak když poznal, která parta je v MS početnější, tak prostě otočil. Pokud se pak dotyčný už zastupitel vyjádří na veřejný FB MČ P8, který sledují voliči všech stran, o povolebním koaličním vyjednávání tak, že :“Vyjednávací tým Pirátů to zazdil“ (mohu doložit) a pokud nereflektuje přání ZK a přes dva pokusy o odvolání stále sedí v územní komisi, tak si dle mého názoru skutečně dělá, co chce.
Martin.Stanek píše: 20 pro 2019, 00:09Nařčení Jitky Novotné z účelového jednání vůči Míše je nepodložené a z fóra nevyplývá: Jitka Novotná oznámila kandidaturu na 2. místo jako první (v tu chvíli nejvyšší kandidatura, viewtopic.php?p=561604#p561604), Míša Krupičková o 5 dní později na 1. a všechna další místa (viewtopic.php?p=562706#p562706). 8h po uzavření volby 2. místa (viewtopic.php?f=945&t=41899) Jitka Novotná sdělila, že se uchází i o další místa (viewtopic.php?p=565275#p565275) a necelý týden nato těsně vyhrála volbu na 3. místo (viewtopic.php?f=945&t=41971 a viewtopic.php?f=945&t=42030). Za necelých 13h Míša Krupičková stáhla svojí kandidaturu bez udání důvodu a v rozporu se svým původním vyjádřením, že bude kandidovat na všech příčkách. Jednak v záznamu tedy nevidím argumenty pro nařčení Jitky Novotné, za druhé ze záznamu jasně vyplývá nespolehlivost Míši Krupičkové co do jejich vyjádření.
V každém případě chci zdůraznit, že výsledné umístění jednotlivců je především výsledkem demokratické volby dle pirátských pravidel.
Já netvrdím, že Jitka jednala účelově vyloženě vůči mně. V její kandidátské řeči sama píše, že by nejradši byla na kandidátce až třeba na desátém místě. Sama se netajila tím, že jí komunál moc nezajímá a svoji práci zastupitelky i sama ukončila.
Já jsem se z primárek jsem se stáhla z toho důvodu, že jsem neuspěla v dovolbě PMS:
viewtopic.php?f=945&t=42028
V předsednictvu tak byli samí čerství Piráti a já si nedokázala představit, kam celé MS, popřípadě ZK bude směřovat. Avizovala jsem předem, že když nemám přístup a informace o tom, o čem PMS jedná (zápisy ze schůzí neexistovaly) netroufnu si jít za takové MS s kůží na trh. Tak jsem se rozhodla spíš počkat a pozorovat, co se vůbec bude dít. V té době jsi ještě MS ani tolik nenavštěvoval, spíš jsi chodil na florbal, takže ti moje vysvětlení tehdy nejspíš uniklo. O to víc mě mrzí, že neváháš vymýšlet konspirace a ještě k tomu tvrdit, že z nich vyplývá moje nespolehlivost.

Celkově mě mrzí, že spolu nedokážeme vyjít, protože mám i zkušenost takovou, že odlišní lidé se dokážou obohatit právě jiným úhlem pohledu, odlišnými schopnostmi. Musí u toho být ale tolerance na obou stranách. Člověk musí hořet, aby druhého zapálil. V momentě, kdy po něm budete chtít, aby se stal někým jiným, uhasne. Čtyři lidi už z MS odešli. Nově příchozí, kteří se nadšeně přijdou podívat mezi Piráty, se už dost často znovu neukážou. Myslím, že by bylo fajn, kdybyste se zamysleli, jestli náhodou není něco špatně i na vaší straně..


Michaela
Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Praha 8“