Udělení výjimky pro plošnou aplikaci rodenticidů

Moderátoři: Rada resortních týmů - členové, Resortni tym Zemedelstvi

Pravidla fóra
Vítejte ve fóru resortního týmu Zemědělství. Kalendář akcí a další informace najdete na internetové stránce týmu.
Karel666
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1017
Registrován: 02 říj 2017, 20:16
Profese: Mám
Dal poděkování: 187 poděkování
Dostal poděkování: 311 poděkování

Re: Udělení výjimky pro plošnou aplikaci rodenticidů

Příspěvek od Karel666 »

Adam Vesely píše: 27 srp 2019, 10:05
Nedá mi to, budu na tento offtopic reagovat.

To že "velcí jsou pro dotace", skutečně není žádná pohádka. Byť problematika je samozřejmě ve skutečnosti trochu složitější. Současná debata o zastropování dotací dobře ilustruje jaká je realita a kdo zastává jaké postoje. Zemědělci skutečně nejsou ve svých názorech jednotní. Takže názor, že "všichni zemědělci jsou proti dotacím", proste není pravdivý. Dokonce si troufnu tvrdit, že zemědělec co je "proti dotacím" (ať už to znamená cokoliv) je v současnosti spíše výjimkou.

Nějaké počtení zde:
https://euractiv.cz/section/evropske-fi ... ilezitost/
https://euractiv.cz/section/evropske-fi ... medelstvi/
Hele a v cem se vlastne lisis v tom co pisu ja? Co nechapes na tom, ze kdyz uz dotace jsou, tak ty dotace podniky chcou, ale zaroven s nima v nemusi souhlasit? Dam ti priklad na podniku, kde pracuje znamej jako reditel, majitel si mu stezoval, ze rostou pomalu, ten mu vysvetlil ze musi stejne jako ostatni zadat o dotace, ve vysledku stavi noovu halu, vybavili pul haly novejma strojama. Protoze majitel, kdyz videl, ze dostane "penize zadarmo", tak i kdyz nadava na dotace, tak nakonec si uvedomil, ze jeho "dusinovsky" postoj je blbost, nechctit dotace s principu, kdyz to ohrozuje podnik v konkuirenci, ktera dotace bere...
Takze nakonec, kdyz se ho zeptas toho majitele, tak rekne "ano chci dotace", ale kdyz se zeptas jinak "dotace jsou spatny" ;)

On je rodzil v tom co pisu ja a ty mi pises, ze pry si myslim. Zemedelci by chteli zmenu celeho odvetvi, jeho ekonomiky, tak aby fungovalo bez dotaci, ale za situace, kdy jine stati taky dotuji, tak by byli jaksi blbý, kdyby řekli, že dotace nechcou když nikdo nechce zmenit system jako celek.
Jednoduse receno, to co udelal EU se zemedelstvim a to jeste pred nasim vstupem je duvod, proc je tento segment tam kde je a nadavat, ze zemedelci nechcou "sedlacit" aby nenicili pudu je lez, oni nemaji na vyber, kdy nechcou krachnout a kdyz chcou alespon trochu ulevit drancovani pudy, tak proste musi sahat po dotacich, oni je chcou, protoze nemaji jinou cestu.

A zni to blbe kdyz reknu vetu "oni dotace nechcou, ale zaroven i chcou" a je pravdiva...
Uživatelský avatar
Jan.Posvar
Republikový výbor
Příspěvky: 1696
Registrován: 11 čer 2010, 11:33
Profese: Programátor
Bydliště: Havlíčkův Brod
Dal poděkování: 1804 poděkování
Dostal poděkování: 2117 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Udělení výjimky pro plošnou aplikaci rodenticidů

Příspěvek od Jan.Posvar »

Karel666 píše: 28 srp 2019, 07:52
Jan.Posvar píše: 22 srp 2019, 19:21 V tom případě je správné tvrzení, že zemědělci v tvé sociální bublině s Piráty nesouhlasí a původní tvrzení bylo zcela zavádějící.

Zde mám i odkaz na článek na rozhovor s malým zemědělcem:
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/v-epi ... 47ab5f122/

A o tom to je co píšu já vs ty, těch názorů je víc, a pokaždé je dobré se ptát na všechno ne pouze na to co tě zajímá, protože se můžeš dozvědět právě na to co upozornuju, kdyz se budes ptat na dotace velcí vs malí na kon krétních příápadech, tak se dohádaj navzájem, malý bude na velké a naopak, ale když se zeptáš jinak, tak oba se shodnou na tom, ze dotace jsou ve výsledku zlo...

A k tomu clanku v odkazu, protoze v ramci kontrol PD a staveb litem po pulce republiky a tak se bavím se zemedelci (platime nahrady skod) a nejvetsi sranda je, ze nektere stavby jsou papirová válka, protoze dotace, kdy musime vybehat papiry na ministerstvu, aby jsme pak mohli z 5 hektarovyho pola 30m2 zničit, protože kvuli stavbě přejíždíme a zničíme urodu a kdyby to pak pri kontrole nebylo papirove podlozeno, dotace jsou fuc :D Ale proc to davam jako ukazku, ono pak kdyz toto resite se zemedelci se pak rozpovidaji velice hooodne, protoze vedle sebe maj nekoho u koho vidi, ze ma "stejne problemy a chape tak i jejich" nez nekdo, kdo si neco precetl ;)

Timto nechci schazovat, ze rozhovory co mas se zemedelci ti nic nereknou, nebo se nedozvis informace, ale pouze upozorneni, ze spatna otazka ci jinej pristup muze davat ruzne vysledky a pak na zaklade nich automaticky pausalizovat je ćesta do pekel ;)
Zrovna ASZ se s námi baví. Ale pokud chceš, abych zajel za nějakou paní z JZD, tak mi dej kontakt. Aspoň do SZ.

místopředseda KS Vysočina
Facebook

Odpovědět

Zpět na „Zemědělství“