Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Podporuji Andreu Hoffmannovou do funkce místopředsedkyně České pirátské strany

Ano
59
37%
Ne
83
52%
Zdržuji se
18
11%
 
Celkem hlasujících: 158 - Celkem hlasů: 160

Uživatelský avatar
Andrea.Hoffmannova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 280
Registrován: 14 říj 2017, 15:44
Profese: vysokoškolská pedagožka
Dal poděkování: 116 poděkování
Dostal poděkování: 384 poděkování

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Andrea.Hoffmannova »

Vaclav.Zidek píše: 18 pro 2019, 09:50
Andrea.Hoffmannova píše: 18 pro 2019, 07:38 ... přesto se ráda setkám s lidmi, hlavně v kraji,a zodpovím na všechny dotazy a to hlavně proto, že nechci, aby kolovaly jakékoliv dezinformace ...
Jsi tedy připravena, jako případný člen RP, se setkávat s lidmi u řešení "problémů / desinformací" všude v ČR / ve všech krajích? Zde jsi uvedla, že "hlavně v kraji", což mi tedy zní, jako hlavně v MsK.
Uvedla jsem kraj, protože zde cítím potřebu nastavit komunikaci v tuto chvíli. Diskuze zde probíhá hlavně mezi členy MsK. Věřím, že tyto věci lze efektivně vyřešit osobním setkáním a mediací.Samozřejmě bych byla v pozici RP připravena jet kamkoliv, kde to bude potřeba. Preferuji řešit věci osobně-se zápisem na forum.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Andrea.Hoffmannova za příspěvek:
Roman.Pasek
Andrea Hoffmannová
Uživatelský avatar
Andrea.Hoffmannova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 280
Registrován: 14 říj 2017, 15:44
Profese: vysokoškolská pedagožka
Dal poděkování: 116 poděkování
Dostal poděkování: 384 poděkování

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Andrea.Hoffmannova »

Michal.Breskovec píše: 18 pro 2019, 09:31
Jakub.Dedek píše: 18 pro 2019, 02:20 Na úvod bych zde chtěl uvést jednu nečekanou okolnost. V pondělí ráno jsem se totiž zprostředkovaně dozvěděl, že na mě Lukáš Jansa (Andreiin partner a právník) chce kvůli mému příspěvku zde na fóru podat trestní oznámení za pomluvu, pokud se neomluvím. Když jsem se na to osobně Andrey zeptal na setkání pondělí večer, řekla mi, že to nepodá on, ale ona, pokud se nedomluvíme. Na otázku, proč tedy Lukáš píše lidem v mém okolí a tlačí na ně mi řekla, že ji Lukáš v tomto zastupuje.
To si děláš prdel ne?

@Andrea.Hoffmannova musím říci, že takovým přístupem jsi u mě hoodně klesla, toto považuji za absolutně nepirátské chování! Za deset let ve straně mohu říct, že se tu umíme pěkně poštěkat, ale pokud někdo začne tahat právníky (@Lukas.Jansa promine, nic proti řemeslu) je, podle mě, za hranou.

Myslím, že tvoje a Kubovo pondělní jednání, o kterém jste zde psali, svědčí o tom, že jste schopni si vzájemně věci vyřešit společným jednáním, tak jak to má být, dokonce je pro mě akceptovatelná i facka nebo kopanec do koulí, pokud si myslíš, že byla uražena tvoje čest a věřím, že by to Kuba chlapsky přijal, ale vytahovat trestní oznámení, na kolegu, respektive kamaráda - protože možná, že mě teď vyvedeš z omylu, ale já všehny kolegy ve straně pokládám za přátele, je pro mě naprosto neakceptovatelné.

Přiznám se, že jsem nad tvoji podporou do RP velmi váhal, mám pocit, že neumíš přijmout kritiku, svoje osobní ambice nadřazuješ společnému prospěchu strany a neumíš příliš vycházet s lidmi, také se domnívám, že máš deficit v tom, co skutečně znamená být Pirátem - a tato šaškárna s trestním oznámením mi to bohužel povrzuje.

Musím tedy bohužel říci, že tvoji kandidaturu do RP nepodpořím - a velmi mě to mrzí, protože bych v RP rád viděl dobrého kandidáta za MSK, který není poslancem.
Mne to také velmi mrzí, ale ctím tvou volbu. Za ty roky,co jsem u Pirátů,jsme spolu nikdy nemluvili, což je poměrně bizarní, každopádně je asi na čase tyto věci změnit, minimálně pokud chceš si na mne udělat jiný názor. Já jsem otevřená.
Opětovně opakuji, že jsem nikomu s oznámením nehrozila, Jakub pracoval s informacemi od jiných, já jsem šla na smírčí jednání s cílem věci napravit.
Co se týče mé ambicioznosti a “prosazování osobních zájmů”, ráda bych zde uvedla, že i dle životopisu výše jsem kvůli postu opustila svou úspěšnou pracovní trajektorii, práci s časovou flexibilitou, klidem, práci s mladými lidmi, hodně cestování do zahraničí za službu občanů. Nesmírně si této práce vážím a naplňuje mne (trochu jinak než ta předešlá, ale možnost měnit věci k lepšímu je skvělá věc). Je mi zcela jasné, že nedokážu sdílet, co všechno práce obnáší, to pochopí až ti, kteří v takovém postu jsou a musí vydržet pro vyšší princip. A za to moc děkuji jak občanům tak Pirátům a onu možnost se snažím zhodnotit jak to jen jde.
Andrea Hoffmannová
Kucera.Pavel
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 27
Registrován: 16 kvě 2018, 21:57
Profese: Programátor
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Kucera.Pavel »

Ahoj,

Andreo mou podporu určitě máš.

Známe se, prošli jsme spolu komunální volby a upřímně děláš na mě velký dojem, tvoje 100% nasazení pro věc jsme měli možnost s otevřenou hubou sledovat i v průběhu kampaně. A především zvládnutím tvé pozice náměstka na městě. Za to máš a ne jen u mě obrovský respekt.

Osobně tě považuji za jednoho z nejlepších kandidátů které můžeme nabídnout.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kucera.Pavel za příspěvek:
Jakub.Dedek
Uživatelský avatar
Martin.Tomasek
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 51
Registrován: 22 led 2018, 11:04
Profese: vysokoškolský učitel
Bydliště: Mongolská 1432/22, 708 00 Ostrava-Poruba
Dal poděkování: 70 poděkování
Dostal poděkování: 79 poděkování

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Martin.Tomasek »

Jako účastník pondělní schůzky zastupitelského klubu porubských Pirátů jsem byl rád, že si Jakub s Andreou otevřeně vysvětlili své pohledy a kroky a domluvili se na další spolupráci. Součástí "adventní dohody" bylo, že budou věci týkající se toho druhého řešit nejprve přímo s ním, aby tím předcházeli různým nedorozuměním a zkreslením. Pro politický život a kulturu je to, myslím, obecně zcela nezbytné a pro nás jako porubské a ostravské Piráty doslova sebezáchovné.

Domluva odděluje minulost od přítomnosti a říká především, že se tím minulým nadále nebudeme zabývat, protože by trvale zatěžovalo to, co společně chceme a máme dělat dnes jako partneři, kteří se bez sebe v politické práci neobejdou a jsou jen tak silní, jak dobré jsou jejich vztahy.

Jakubovu zprávu chápu jako "most přes rozbouřenou vodu", čtenáři dává možnost, zda bude podstatu sdělení hledat v úvodu, nebo v závěru. Sám za sebe bych doporučoval soustředit se nikoliv na východisko výpovědi (co kdo komu), ale na její jádro (co teď). Minulost totiž, obávám se, staví jako vítěze sporu jen jednoho z účastníků, domluva naopak Andreu i Jakuba zrovnoprávňuje a odráží schopnost obou překlenout různice vyplývající především z jejich rozdílných povah.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Tomasek za příspěvky (celkem 6):
Martin.Stanek, Martina.Duskova, Romana.Korosi, Jakub.Dedek, Jiri.Rajnoch, Roman.Pasek
Uživatelský avatar
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 2452
Registrován: 04 pro 2018, 19:58
Profese: Strategie, projekty, rozvoj
Dal poděkování: 3178 poděkování
Dostal poděkování: 3498 poděkování

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Antonino.Milicia »

Jarmil píše: 18 pro 2019, 08:39
Andrea.Hoffmannova píše: 18 pro 2019, 07:38
Víš, zejména na místopředsedy strany bývají Piráti "drzí" poměrně často; to je jedna z důležitých sil, která zabraňuje tomu, aby se z nás stala druhá ódéeska.

Připomenu poslední dobou často zmiňovaný judikát o tom, že politik musí unést větší míru kritiky, než běžný občan.

Kdyby měl takto "všemi prostředky" chránit své jméno každý, komu kdy fórum umylo hlavu (viz odvolávací vlákno Jakuba Michálka, viz běžící kandidatury do KK), tak je buď půlka Pirátů před soudem, nebo si každý ze strachu kritiku zatraceně rozmyslí. V obou případech by se z toho, podle mého soudu, stala v poměrně krátké době výrazně jiná strana.
Teď budu drzí a odvážný já. Vůbec nehájím předmětné vyhrožování TO, ale přece musí být nějaké limity v takové komunikaci. Ty používáš eufemismy "kritika" a "umýt hlavu". Tady šlo přece o jasné lži. Pokud by lži a pomluvy (opět myšleno obecně, ne v této kauze) měly být normálním způsobem pirátské komunikace, tak ta komunikace úplně zahyne v chaosu a nenávisti a Piráti vzápětí s ní. A řešení není vše řešit přes KK. Existuje něco jako politická kultura; kultura = vnitřní nepsaná pravidla obvykle nepotřebující vymáhání psaným zákonem.

Raději ještě shrnutí: nehájím souzení se s někým, ale odmítám právo lhát o lidech a nazývat to kritikou, kterou musí politik unést. Lhát se prostě nesmí (férově kritizovat smí (musí)).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Antonino.Milicia za příspěvek:
Martin.Stanek

"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo)

Uživatelský avatar
Jakub.Dedek
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 1649
Registrován: 05 led 2017, 10:46
Profese: Student matematiky
Dal poděkování: 2666 poděkování
Dostal poděkování: 2319 poděkování

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Jakub.Dedek »

Antonino píše: 21 pro 2019, 13:19 Raději ještě shrnutí: nehájím souzení se s někým, ale odmítám právo lhát o lidech a nazývat to kritikou, kterou musí politik unést. Lhát se prostě nesmí (férově kritizovat smí (musí)).
Omlouvám se, ale na toto zareagovat musím. K žádným lžím nedošlo, jen na některé věci máme já a Andrea jiný pohled a já se omluvil za to, že mé tvrzení objektivně nemohu s naprostou jistotou potvrdit dle In dubio pro reo (v pochybnostech ve prospěch obviněného) a že po vyslechnutí verze Andrey v těch věcech zřejmě nebyl špatný úmysl. Označovat ale mé výroky za lži bez znalosti jakýchkoliv podrobností situace je zprominutím přestřelené. Já aspoň v těch situacích byl velice blízko ačkoliv jsem nebyl přímým účastníkem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Dedek za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, Romana.Korosi, Radek.Simkanic, Michal.Gill, Jan.Novak

První zásadou je, že nesmíte klamat sami sebe, a že vy jste ten nejsnazší člověk, kterého lze oklamat.

Richard P. Feynman

Uživatelský avatar
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 2452
Registrován: 04 pro 2018, 19:58
Profese: Strategie, projekty, rozvoj
Dal poděkování: 3178 poděkování
Dostal poděkování: 3498 poděkování

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Antonino.Milicia »

Jakub.Dedek píše: 22 pro 2019, 22:53 Omlouvám se, ale na toto zareagovat musím. K žádným lžím nedošlo, jen na některé věci máme já a Andrea jiný pohled a já se omluvil za to, že mé tvrzení objektivně nemohu s naprostou jistotou potvrdit dle In dubio pro reo (v pochybnostech ve prospěch obviněného) a že po vyslechnutí verze Andrey v těch věcech zřejmě nebyl špatný úmysl. Označovat ale mé výroky za lži bez znalosti jakýchkoliv podrobností situace je zprominutím přestřelené. Já aspoň v těch situacích byl velice blízko ačkoliv jsem nebyl přímým účastníkem.
Ahoj, já nereagoval na tebe (o kauze nic nevím), ale na text Jarmila o obecných (ne)právech na obranu před pomluvami apod. Já, a myslím ani Jarmil, se nevyjadřujeme k této konkrétní jedné kauze. Jak jsem řekl, nic o ní nevím.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Antonino.Milicia za příspěvky (celkem 2):
Jakub.Dedek, Radek.Simkanic

"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo)

Uživatelský avatar
Vaclav.Zidek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1721
Registrován: 06 dub 2018, 18:25
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1702 poděkování
Dostal poděkování: 2519 poděkování

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Ahoj, první strategické hlasování, které tě pravděpodobně čeká v případě zvolení do RP. Jak by ses k němu postavila? Vyhovujete ti termín, kdy by se hlasovalo? Potřebuješ širší diskuzi? Máš třeba i teď už jasno? Prostě cokoliv co k tomu můžeš napsat :-).
Návrh usnesení pro nové RP (leden 2019)
Republikové předsednictvo
souhlasí s tezemi k Přípravě programu pro volby do Poslanecké sněmovny 2021 dle přílohy,
ukládá předsedovi strany ve spolupráci s týmem strategy připravit základní podklady v podobě návrhu message a mixu prioritních témat strany; termín: 30. 3. 2020,
ukládá Jakubu Michálkovi zpracovat ve spolupráci s analytickým týmem klubu v PSP a mediálním odborem pilotní bod programu; termín: 28. 2. 2020,
ukládá Jakubu Michálkovi zpracovat ve spolupráci s mediálním a technickým odborem zadání poptávky systému pro prezentaci programu; termín: 30. 3. 2020

zdroj:
Teze k připomínkování Příprava programu pro sněmovní volby 2021
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvek:
Jakub.Dedek

Václav Židek, radní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Telefon: 775 198 038, Email: vaclav.zidek@pirati.cz
Facebook: https://www.facebook.com/vaclav.zidek
Twitter: @VaclavZidek

Uživatelský avatar
Radek.Simkanic
Člen KS Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 759
Registrován: 25 dub 2012, 22:21
Profese: Computer vision programátor
Bydliště: Pustějov
Dal poděkování: 1474 poděkování
Dostal poděkování: 544 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Radek.Simkanic »

@Andrea.Hoffmannova jaka je tva odpoved na:
Vaclav.Zidek píše: 24 pro 2019, 09:34
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Simkanic za příspěvek:
Vaclav.Zidek
„Kráčíme v minulostí, naší budoucností je tvořit přítomnost.“
Uživatelský avatar
Jan.Novak
Republikový výbor
Příspěvky: 2445
Registrován: 22 čer 2010, 19:12
Profese: Politolog, Historik
Bydliště: Týn nad Vltavou
Dal poděkování: 4042 poděkování
Dostal poděkování: 2936 poděkování

Re: Nominace Andrey Hoffmannové na místopředsedkyni strany

Příspěvek od Jan.Novak »

Vojtech.Pikal píše: 27 lis 2019, 20:12 Já zase nechápu, proč tolik členů dalo NE. Nějak sem nezaznamenal zásadní výhrady. Může mě na ně někdo odkázat?
Proti Andree nic nemám, ovšem nic mě nepřesvědčilo, že vysrostla tak vysoko, aby byla členkou RP. Obecně jsem u nominací do RP nejtvrdší a to ano dávám většinou jen lidem u kterých vím, že budu hlasovat alespoň pro přípustnost. V diskuzi dále mě taky nepřesvědčila. V budoucnu by Andrea opravdu mohla být vhodnou kandidátkou do RP, ale očekával bych větší zapojení na fóru a výrazně více zkušeností celostranických.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Novak za příspěvek:
Roman.Pasek

Člen RV za JčK
Předseda kontrolního výboru zastupitelstva Jihočeského kraje
Zastupitel města Týn nad Vltavou

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“