1) pečlivého
2) profesionálního
3) svědomitého
4) pracovitého
5) věci dokončujícího
6) kreativního
7) a nikdy se nevzdávajícího
Parťáka. Do věcí jde s elánem a jsou za ním vidět reálné výsledky. Ať už jsou to progresivní změny a úspory na městské části Prahy 3, kde je místostarostou, nebo odvážné vize, které dokázal i přes zapeklité překážky naplnit. Nikdy nezapomenu, jak se na jaře 2017 publikum při jeho prezentaci zasmálo, když řekl, že jakýkoliv výsledek ve sněmovních volbách pod 10 % bude neúspěch a o půl roku později jsem nevěřícně koukala na to číslo 10,79 % a říkala si, že Štěpán byl možná jeden z mála, kdo tomu od počátku opravdu věřil. Podobně když se minulý rok zasadil, že Prahu povede pirátský Primátor.
Proto si myslím, že Štěpán je velmi kvalitním kandidátem do kontrolní komise, který může její působení posunout zas o kus dál. Navíc díky své předchozí práci pro Piráty si velmi dobře osvojil pirátská pravidla a předpisy. Tím, že jsme se za poslední dva roky hodně posunuli, tak i nároky na pirátské týmy by se tomu měly přizpůsobit, pokud chceme dál růst a oslovovat nové lidi, s jejichž nedostatek se v současné personální krizi u Pirátů potýkáme.
Každému bylo dáno do vínku něco - někdo exceluje v komunikaci s lidmi, či je ochotný věnovat čas širokým diskuzím, někdo jiný zase vyniká v posouvání věcí kupředu a vytváření nových chytrých řešení. Tato rozmanitost dělala Piráty silnou posádkou a než abychom se za své nedostatky navzájem vybíjeli, je lepší využít své silné stránky tam, kde se to hodí a i zde se přikláním k rozmanitějšímu zastoupení členů kontrolní komise, kteří se budou moci navzájem korigovat k větší spravedlnosti a ku prospěchu práce celé komise a ostatně celé strany.
Mé současné zkušenosti s KK jsou rozpačité, chybí mi proaktivní a nezaujatý dohled nad Piráty po celé republice a prioritizace řešení jednotlivých stížnosti a podání, kdy jsou některé důležité věci odkládány a řeší se marginálnější záležitosti. Kontrolní komise také často kontroluje něco, kde nejsou žádná jasná pravidla a bylo by na místě se spíše obrátit na republikový výbor, aby chybějící postupy upřesnil, pokud je od členů něco vyžadované, než hledání každé možné záminky pro obvinění.
Při spolupráci s KK jsem se vždy snažila být maximálně vstřícná a poskytovat detailní odpovědi i součinnost nad rámec svých povinností a pokud se mi něco nelíbilo, neformálně a bez veřejného očerňování jsem na nesrovnalosti interně upozornila, abychom se mohli dobrat společného řešení jinde, než veřejnou dehonestací na fóru.
Mrzí mě, když se dozvídám, že kontrolní komise lustruje dobrovolníky, kteří se rozhodli věnovat svou odbornost a volný čas k nezištné pomoci Pirátům. Přitom k tomu dle mě nebyl důvod, po dohodě s Janou Kolaříkovou zde sdílím email, ve kterém nám Jana doporučila Matěje Kubíčka pro spolupráci v Praze na Magistrátu a jeho kompetence sama prověřila.Matej.Kubicek píše: ↑15 pro 2019, 18:43 Volali mi z firmy, kde jsem pracoval v do konce roku 2016, že si někdo od pirátů na mně zjišťoval reference. Bez mého vědomí a téměř 3 roky po tom, co jsem odešel.
Chápu, že to není protizákonné, nicméně mi to přijde jako velmi neprofesionální.
Není se pak čemu divit, že lidé jsou z takových praktik otrávení a cítí se podvedení. Ačkoliv jsme Matějovi jednorázově vyplatili symbolickou odměnu, většinu práce dělal ve svém volném čase, nezasloužil si, aby někdo za jeho zády a bez mandátu volal jeho bývalým zaměstnavatelům, ale věřím, že se z toho do budoucna poučíme.Ahoj,
Dneska jsem se potkala s Matějem Kubíčkem, abychom si ujasnili, v čem by rád pomáhal. Má zkušenosti s AC, tudíž mě napadlo, že by se mohl zapojit při vybírání lidí na magistrátu.
Má své stálé zaměstnání, toto by pro Piráty dělal dobrovolně, popř. na nějakou malou dohodu o provedení práce (líp by to obhájil před manželkou 😀 ).
Určitě ho využijte jako poradní hlas, velmi jsme si rozuměli co se týče nastavení procesů výběrka atd.
Taky je schopen vám vymyslet AC na základě požadavků a vyhodnotit lidi.
Dneska jsme ho zapojili do tvorby lídrovského kurzu a ví, o čem mluví.
Nic to ale nemění na skutečnosti, že práce komise si i přesto vážím a vím, že je to práce velmi náročná a často i nevděčná, kdo nic nedělá, nic nezkazí, a proto se nezdráhám ocenit, že např. otázky týkající se Prahy byly od KK pečlivé a podnětné. Pokud by byl takový přístup uplatněn celorepublikově a otázky nezaujatě vyhodnoceny, neměla bych o KK žádnou starost. To by samozřejmě vyžadovalo ještě větší časovou dotaci a názorovou pluralitu a myslím si, že účast Štěpána je skvělá příležitost, jak komisi posílit.
Držím palce a jak ostatně uznali kandidáti do předsednictva na poslední krajské schůzi v Praze, forum je prostředí, kde je nemalá část členské základny podreprezentovaná. Naopak menšina lidí se tu chová jako drancovníci zapojení ve 40 diskuzích nonstop, což pak vytváří nerealistický obraz probíhajících událostí.Takže i když se zdá, že to tu Štěpán schytává ze všech stran, spousta těch, kteří Štěpána a jeho práci znají, i podle průběžného výsledku ankety, jeho chuť kandidovat vítají a oceňují aniž by to sem chtěli psát, ostatně i já dnes pro větší vyváženost diskuze dělám výjimku.