Ekonomický program Pirátů

Moderátoři: Rada resortních týmů - členové, Resortni tym Finance

Pravidla fóra
Vítejte ve fóru resortního týmu Finance. Kalendář akcí a další informace najdete na internetové stránce týmu.
MirekS
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1000
Registrován: 16 zář 2018, 04:29
Profese: IT s ekonomickým zaměřením
Dal poděkování: 132 poděkování
Dostal poděkování: 502 poděkování

Re: Ekonomický program Pirátů

Příspěvek od MirekS »

Myslím si, že struktura programových bodů dlouhodobého programu Pirátů je správná. Tedy sestavovat ekonomický program en bloc mi přijde neadekvátní současnému řízení státu (struktuře ministerstev, čemuž kostra dlouhodobého programu více méně odpovídá) - východiskem je vytvoření ekonomického programu a jeho následné rozčlenění do programových bodů dlouhodobého programu, což mi přijde pracné, nebo rovnou zpracování aktualizací jednotlivých programových bodů, což mi přijde jako lepší řešení. Dle mého názoru, že programové body potřebují aktualizaci je nabíledni, neboť poslední aktualizace dlouhodobého programu proběhla, tuším, v roce 2015 (časová značka aktualizací jednotlivých programových bodů není uváděna)! Ekonomický program je tedy v současnosti rozdělen především do skupin programových bodů, a to "HOSPODÁŘSTVÍ" a "VEŘEJNÉ SLUŽBY".

Co by aktualizace měly obsahovat, to je zpřesnění programových bodů či vůbec nový náhled na programové body, případně i jejich strukturu, s ohledem na měnící se realitu a působení straníků, zejména zástupců v PS.

Na fóru jsem založil nová témata k aktualizaci některých programových bodů (o kterých si myslím, že mám co říci). Jde o FINANCE, DAŇOVÝ SYSTÉM, SOCIÁLNÍ SYSTÉM, DĚLBA MOCI. Tak si myslím, že by bylo dobré, kdybyste uplatnili své názory tam, popř. založili další TÉMATA k aktualizacím programových bodů dlouhodobého programu, s nimiž se EKONOMICKÝ PROGRAM překrývá. Bylo by skvělé, kdyby diskuze pod těmito tématy vyústily v nový návrh úpravy programových bodů.
Miroslav Štěpánek (alias MirekS)
Odpovědět

Zpět na „Finance“