KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Karlovarský kraj, KoKS Karlovarský kraj

Uživatelský avatar
Ondrej.Topinka
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 126
Registrován: 28 led 2018, 16:41
Profese: Sociální pracovník
Bydliště: Cheb
Dal poděkování: 130 poděkování
Dostal poděkování: 151 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Ondrej.Topinka »

Zároveň bych chtěl nominovat do čela @Ondrej.Spendlicek a @Tyrion (Míru Kutílka).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Topinka za příspěvky (celkem 5):
Simon.Barczi, Petr.Tresnak, Ondrej.Spendlicek, Barbora.Erbenova, Marketa.Monsportova

Ondřej Topinka
Člen MS Chebsko a KS Karlovarského kraje

tel. 722 708 762
mail: ondrej.topinka@pirati.cz
FB: https://www.facebook.com/ondrasek.topinka
wiki: https://wiki.pirati.cz/lide/ondrej_topinka

Petr.Adamec
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 7
Registrován: 03 črc 2018, 22:18
Profese: Ekolog
Dostal poděkování: 27 poděkování

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Petr.Adamec »

Dík Tomáši za nominaci na čelní pozice, jelikož předpokládám, že 2 - 5 jsou předpokládaní radní, tak do toho fakt k vytížení nejdu. Takže za mne pozice 6. - 9.
A jelikož ne všichni mě znají tak krátké představení:
38 let, jedna dcera, žiji téměř celý život v Lokti, kde v současné době působím na pozici starosty za Piráty jako nestraník. Absolvoval sem loketskou průmyslovku a následně plzeňskou pedagogickou fakultu a životní prostředí v Praze na ČZU. Ve svém profesním životě jsem se vždy nacházel někde na pomezí vzdělávání a ochrany přírody a krajiny, což jsou i témata kterým bych se chtěl věnovat v rámci možné zastupitelské pozice na kraji.
Volný čas, pokud nějaký mám trávím s dcerou, přítelkyní a psem někde v přírodě nebo aktivním pohybem.
K Pirátům sem se dostal přes bráchu, ale strana mi byla sympatická již před tím a to i přesto, že s některými věcmi nesouhlasím, ale tak už to v životě je. Jsou pro mne alternativou pro bohužel dnes již mrtvou Stranu Zelených.
Po čtyřletém působení v zastupitelstvu se nám společně s dalšími sympatizujícími stranami podařilo dosáhnout úspěchu a obměnit po více než 20 letech loketské zastupitelstvo radikálním způsobem. To sebou samozřejmě nese jak pozitiva - podařila si ve fungování města celkem velké změny (založení technických služeb města; změny zásadních vyhlášek, které šli na ruku jen určité skupině; otevření úřadu občanům - začínají se nám účastnit veřejných projednání atd.), tak negativa - obrovský tlak na nové vedení ze strany bývalého vedení a i mnoho nového pro nás všechny.
Jelikož sem profesně působil v celém našem kraji a ve všech okresech, tak si myslím, že mám určitý přehled o tom co občany našeho kraje v mých tématech trápí, případně mám v tomto co nabídnout. Zároveň přiznávám, že některá témata jsou mi naprosto cizí (např. sociální oblast) a nechtěl bych se v nich angažovat.
Za případnou podporu předem všem děkuji.
Petr
Uživatelský avatar
Lucie.Trckova
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 376
Registrován: 29 srp 2017, 08:49
Profese: Obchodní manažerka, produkční
Dal poděkování: 152 poděkování
Dostal poděkování: 282 poděkování

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Lucie.Trckova »

Ahoj všem,

předem moc děkuji Terze a Pepíkovi na nominaci. Dlouho jsem nad tím uvažovala a dospěla jsem k závěru, že kandidovat budu, ale budu usilovat o místo na kandidátce od 10. místa dále a čela se tímto vzdávám.
Důvodem je již tak velká pracovní vytíženost v rámci rodinné firmy a koordinátorká činnost, dvě práce mi stačí :-) a další kapacitu aktuálně opravdu nemám.
Věřím, že máme dost kvalitních kandidátů do čela, kteří svým potenciálním postům budou moci věnovat více času a energie než já.
Ráda se budu podílet na přípravě programu v oblastech, kde mám znalosti a zkušenosti - kultura, veřejné vztahy, cestovní ruch. Zároveň ráda pomohu s kampaní a budoucím zastupitelům i s administrativní činností či organizačními věcmi.

Mějte fajn dny,
Lucka

Lucie Trčková

  1. Místopředsedkyně KS KvK
  2. Místopředsedkyně MS Sokolov

Email: lucie.trckova@pirati.cz
Tel.: 724 027 444

Vitezslav.Adamec
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 225
Registrován: 28 úno 2015, 22:46
Profese: památkář, hudebník
Dal poděkování: 319 poděkování
Dostal poděkování: 156 poděkování

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Vitezslav.Adamec »

Také děkuji Tomášovi za nominaci a rád bych se tedy ucházel o pozici na 6. až 9. místě.

Něco stručného o mě (více zde - https://wiki.pirati.cz/lide/vitezslav_adamec )
Je mi 28 let a celý život (mimo studijní léta) žiji v Lokti, kde v současnosti i pracuji. V Sokolově jsem vystudoval gymnázium, následně jsem studoval souběžně v Praze a v Plzni. V Praze jsem na Přírodovědecké fakultě UK vystudoval bakalářský obor Geografie a kartografie, následně magisterský obor Sociální geografie a regionální rozvoj, v Plzni jsem vystudoval hru na housle na konzervatoři. Od roku 2016 pracuji jako památkář a specialista na územní plánování, urbanismus a kulturní krajinu na Národním památkovém ústavu v Lokti. Od minulého roku jsem také městským zastupitelem, členem kulturní komise a předseda komise pro životní prostředí a územní rozvoj. Krom toho působím v několika hudebních uskupeních (zejména kapela End of Scream a Smíchovská komorní filharmonie), a poslední dva roky se také pohybuji v žánru slam poetry. Jsem svobodný a bezdětný.

Vztah ke Karlovarskému kraji
Jak bylo výše zmíněno, v Karlovarském kraji žiji celý život, mé poznání našeho regionu se prohloubilo zejména v posledních letech v souvislosti s mým zaměstnáním, ale rovněž i s mými kulturními činnostmi. Jako památkář mám na starosti zejména Krušné hory (Horní Blatná, Abertamy, Boží Dar), ale jako urbanista mám na starosti celý kraj, takže se dostávám do kontaktu s rozvojovými plány obcí z celého kraje. Krom toho jsem byl letos členem hodnotící komise pro soutěž Vesnice roku, takže jsem procestoval obce, do kterých bych se jinak nedostal a mohl jsem mluvit s jejich starosty i místními občany a mohl jsem zjistit, jak je náš kraj různorodý a jak se hned pozná, ve které obci jsou místní aktivní a kde nikoliv, a jaký vliv na atmosféru v obci má jeho vedení. Velkou část obcí znám samozřejmě i ze svého uměleckého působení, působil jsem v kapelách v Kraslicích, Horním Slavkově, Hazlově, Aši a vystupoval jsem ve většině větších obcí a měst v kraji, takže znám osobně mnoho aktivních občanů napříč krajem.

Hlubší vztah k našemu kraji jsem samozřejmě získal i skrze angažmá v Pirátské straně, jejímž členem jsem od jara 2017. V prosinci 2017 jsme společně s Tadeášem Králem a Štěpánem Jelínkem založili místní sdružení, v průběhu roku 2018 jsme postupně získávali příznivce, připravovali program a po náročné kampani se nám v komunálních volbách na podzim 2018 povedlo získat 15,7 % hlasů, obsadit 2. místo a získat 3 mandáty, stejně jako vítězná TOP 09. Byla to i pro mě velmi silná osobní zkušenost mít takový podíl na zásadní změně ve vedení města a poznat na vlastní kůži, že i jednotlivec má možnost změnit směřování celého města a změna je tedy možná! Následně jsme tedy spolu se spřízněnými místními uskupeními sestavili koalici, starostou se stal můj bratr a lídr kandidátky Petr Adamec, radním Roman Kvak. Od té doby mám mnohem větší vhled do toho, jak funguje místní samospráva, s jakými problémy se potýká, a jak je značně ovlivněna rozhodnutími na vyšších úrovních, tedy na krajské, celostátní či celoevropské, proto bych rád měl vliv na rozhodování i na této vyšší úrovni krajské. I protože si myslím, že v dalších MS jsou výborní kandidáti, tak doufám, že tato společná energie by mohla přinést kýžený výsledek.

Témata, která mě zajímají vzhledem k mým zkušenostem: regionální a územní rozvoj, kulturní politika, životní prostředí, školství, transparentnost
Témata, která mě sice také zajímají, ale příliš se v nich neorientuji: zdravotnictví, sociální oblast, finance, bezpečnost
Mé politické smýšlení je de facto v pozici liberální levice, zejména od dob vysokoškolských studií, ale samozřejmě respektuji jiné názory a politická smýšlení, která jsou i v rámci Pirátů značně rozmanitá. Celkově myslím, že jedním z hlavních problémů současné společnosti je neschopnost kultivované diskuze a to často i v rámci Pirátů, často je větší snahou dávat do popředí sám sebe a nikoliv hledat společná témata napříč sociálními a kulturními vrstvami. Možná jsem také méně technooptimistický než je běžný pirátský průměr, ale samozřejmě uznávám, že v oblasti transperentnosti je současný technický pokrok rozhodně pozitivní.
Každopádně budu rád za Vaši podporu, samozřejmě v případě neúspěchu budu rád kandidovat i na nižších místech.
Naposledy upravil(a) Vitezslav.Adamec dne 17 lis 2019, 22:44, celkem upraveno 1 x.
Zdenek.Tresnak
Člen KS Karlovarský kraj
Příspěvky: 9
Registrován: 28 črc 2012, 18:51
Profese: geodet
Dal poděkování: 30 poděkování
Dostal poděkování: 36 poděkování

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Zdenek.Tresnak »

Zdravím všechny,
hlásím se na kandidátku na pozici 6-9 a případně další pozice. S Piráty jsem začínal již v roce 2010, kdy jsem byl lídrem kandidátky do zastupitelstva v ML, poté jsem byl v týmu, který dosáhl vítězství Pirátů v komunálních volbách v roce 2014 a stal jsem se zastupitelem. S komunální politikou mám určité zkušenosti, neboť jsem také na počátku devadesátých let vedl majetkový a investiční odbor radnice.
Jinak jsem profesí zeměměřič a kartograf a v této profesi po vystudování ČVUT pracuji mimo působení na radnici celý život a pokračuji v této činnosti i v důchodu. Kandidovat chci mimo jiné proto, aby byla zastoupena v kandidátce i starší generace.
Uživatelský avatar
Ondrej.Spendlicek
Člen KS Karlovarský kraj
Příspěvky: 87
Registrován: 07 pro 2016, 09:02
Profese: Právník, Vedoucí sociálních služeb
Bydliště: Goethova 1105/5, 350 02, Cheb
Dal poděkování: 197 poděkování
Dostal poděkování: 78 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Ondrej.Spendlicek »

Vážení přátelé, děkuji předně Ondřejovi Topinkovi, za nominaci do rozpravy o čelu kandidátky.

Nominaci tímto přijímám a jak jsem učinil již v rozpravě našeho místního sdružení viewtopic.php?f=937&t=49238, vyjádřím i zde své prefence.

Jmenuji se Ondřej Špendlíček https://wiki.pirati.cz/lide/ondrej_spendlicek, narodil jsem se v Aši dne 1. října 1984, ale celý život žiji v Chebu. Vystudoval jsem právo, a politologii v Plzni.

Jsem nekonfliktní typ člověka, spíše přemýšlivý, než upovídaný. V Chebu jsem relativně známá osobnost, věřím, že jen v pozitivním smyslu.

Od roku 2013 pracuji jako sociální pracovník, tehdy ve službě odborného sociálního poradnenství v Chebu, nyní mám na starosti vedení pěti sociálních služeb, které poskytujeme v Chebu.

Mám dvě dcery, starší jsou tři roky, mladší jeden rok.

Příznivcem Pirátů jsem od roku 2016, členem od roku 2018. Po posledních komunálních volbách jsem se stal zastupitelem a radním v Chebu, za což mohu děkovat nejen voličům, ale též členům místního sdružení a příznivcům, zejména Mírovi Kutílkovi.
Od počátku vzniku místního sdružení Chebsko se snažím být co nejaktivnější, jak to jen jde. Účastnil jsem se akcí na podporu Pirátů nejen před komunálními volbami, ale i před volbami do Evropského parlamentu a vždy mě to s vámi bavilo. Jezdím pravidelně na krajské schůze (chyběl jsem asi dvakrát) a stejně tak poctivě přistupuji i mandátům, kde mám zatím stoprocentní účast na radách města i jednáních zastupitelstva města.

Mnohým z vás jsem již v minulosti vysvětloval, na základě čeho váhám, zdali kandidovat do krajských voleb na volitelné pozici. Nyní se pokusím vysvětlit moji situaci zde, a vy mě můžete podpořit, či ne.
Již více než pět let žiji s přítelkyní, která byla pro mě po celou dobu mou druhou polovinou, spolu máme dvě zdravé a krásné děti, budujeme (v poslední době velmi intenzivně) společnou domácnost. V době, kdy jsme společně získlali to nejcenější, co nám život může dát, jsem ji slíbil, že když přes svůj relativně nízký věk vyměnila budoucnost v podobě studií na vysoké škole za výchovu dítěte (později dvou), podpořím ji maximálně i já v jejích plánech dostudovat a objetuji svou budoucnost pro možnost realizovat toto studium. Toto studium, vzhledem k tomu, že je přijata na školu a obor, který si přála (Univerzita Palackého - Japanologie) nastane v roce 2021 a náš společný život se tedy přesune do Olomouce.
Proto jsem váhal, ale na základě neformálních jednání jsem od některých z vás, zejména ze strany členů MS Chebsko, ale i dalších, cítil podporu. Jak můžete sami posoudit, protože jsme tým, nikoli skupina jednotlivců, není takové rozhodování jednoduché. Je to rozhodování, mezi pragmatismem a morálkou. Pragmatismus souvisí s potřebou přidat ruku k dílu v nadcházejících volbách, morálka souvisí s odchodem relativně brzy po samotných volbách, což není žádoucí.

Bohužel má toto rozhodování i druhou, relativně novou rovinu. Od počátku svého působení v krajských strukturách Pirátů jsem necítil takovou rozpolcenost mezi skupinami v KF, jako je tomu v posledních měsících, což mi vůbec nepřidává na rozhodování se dále angažovat. Ale zárověň mi je to velmi líto. Osobně necítím, žádnou zášt ke komukoli, za cokoli co se stalo. Nechci v tom ovšem nikoho z vás nechat a proto jsem se rozhodl do toho neházet vidle a podporu prostě zjistit v primárkách. Ať se stane cokoli, budu podporovat jak kandidátku v jakékoli podobě, stejně jako pirátskou myšlenku i nadále a odkudkoli. Nejsem člověk, který by kumuloval funkce a zkušenosti které nyní získávám na komunální úrovni jsou pro mě opravdu přínosné. Nemám zatím tolik zkušeností, a proto jsem k sobě ve vztahu k vyšší angažovanosti dosti kritický.

Závěrem se omlouvám, že jsem se vyjádřil až nyní. V poslední době, z důvodu vytíženosti jak pracovní, tak i rodinné, jsem trochu zanevřel nejen na FB, velmi mě zasekával od práce i jiných věcí. Pogrilovat mě můžete kdykoli. Nyní, když končím s rekonstrukcí bytu, budu mít více času na formulování programu, týkajícího se sociálních věcí.

Děkuji vám. Ondřej.

Ondřej Špendlíček,
Člen PS. Předseda MS Chebsko.
https://wiki.pirati.cz/lide/ondrej_spendlicek

Uživatelský avatar
Nikola.Kassl
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 267
Registrován: 29 čer 2014, 11:27
Profese: osvč a regionální koordinátorka projektu
Dal poděkování: 229 poděkování
Dostal poděkování: 169 poděkování

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Nikola.Kassl »

Zdravím vespolek,
nejprve chci poděkovat Pepíkovi za nominaci, kterou ráda přijímám - celkově souhlasím s jeho návrhem, kdy by v čele měl být zastoupen celý kraj. Omlouvám se, že svou kandidaturu oznamuji "na poslední chvíli" před schůzí, ale právě i s ohledem na moji časovou vytíženost jsem si ji dlouho rozmýšlela.

Nakonec si dovolím kandidovat na pozici 6.-9. (případně pak 10.-20.).

Myslím, že se v našem KS celkem dobře známe, ale pro pořádek tedy nějaké životopisné info, které je k dohledání i na wiki.pirati.cz:

Vystudovala jsem obor sociální a kulturní antropologie na Západočeské univerzitě v Plzni, kde jsem získala magisterský titul. V průběhu studia jsem se zajímala zejména o problematiku kolektivní identity v oblasti vzdělávání a venkova. Během studií jsem byla členkou týmu, který prováděl terénní výzkum sociálního napětí v lokalitě Litvínov-Janov, a v roce 2012 jsem založila odnož hnutí Za svobodné vysoké školy i v Plzni.

Po absolvování univerzity jsem pracovala ve valečské neziskové organizaci Tranquillite, a zároveň jsem byla členkou týmu v projektu NPÚ - Památky nás baví, v rámci kterého byly tvořeny vzdělávací programy pro široké spektrum návštěvníků památkových objektů v ČR, a který v r.2017 získal ocenění Europa Nostra. Krátkodobě jsem také pracovala jako dluhová poradkyně v Člověku v tísni. V současnosti se se svým partnerem věnuji ekologickému zemědělství a chováme ovce a kozy, se zaměřením na péči o kulturní krajinu a produkci masa. Také jsem zástupkyní Pirátů v krajské Komisi pro rozvoj venkova. Navíc pracuji jako regionální koordinátorka v dalším vědecko-výzkumném projektu NPÚ - NAKI: Prezentace a interpretace hist. prostředí jako nedílná součást kulturní výchovy a vzdělávání v čase nových médií a tzv. tekuté modernity.

Z výše uvedeného je tak jasné, že se zajímám především o problematiku vzdělávání, venkova a ekologie.

Předem děkuji za podporu a pokud byste se mě kdokoliv chtěl zeptat na něco bližšího, tak vám ráda odpovím, ať už na schůzi nebo tady na fóru.

Hezké dny, Nikola
Simon.Barczi
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 150
Registrován: 10 kvě 2018, 09:52
Profese: Manažer v Automotive
Dal poděkování: 91 poděkování
Dostal poděkování: 307 poděkování

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Simon.Barczi »

Rad bych se tedy přihlásil do bloku 2-5 respektive 6-9. Rock n roll
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simon.Barczi za příspěvky (celkem 8):
Ondrej.Topinka, Lukas.Zykan, Josef.Pavlovic, Karel.Nykles, Marketa.Monsportova, Nikola.Kassl, Vitezslav.Adamec, Vojtech.Franta
Šimon Barczi
725 O86 O13
Simon.Barczi
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 150
Registrován: 10 kvě 2018, 09:52
Profese: Manažer v Automotive
Dal poděkování: 91 poděkování
Dostal poděkování: 307 poděkování

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Simon.Barczi »

Hezký večer,

Ještě dlužím nominanční řeč do vlákna.

Děkuji za podporu, vážím si jí a je to jeden z důvodů proč kandidují.

Ten druhý je, že chci v Karlovarském kraji i v budoucnu žít a všichni vidíme, že k tomu, aby tomu tak bylo je nutné něco změnit.

Statistika je neuprosená, dnes jsme na chvostu všech možných tabulek a trend je bohužel stále sestupný. Naštěstí tak je je statistika černobílá i řešení nemusí být raketová věda. Lidé jednoduše chtějí žít tam kde se dobře daří. K tomu, aby tam bylo i u nás musíme změnit paradigma. Musíme se stát průkopníky nových dynamických řešení. Z naší slabosti musíme udělat přednosti.

Rád nabídnu na kandidátku mé zkušenosti z byznysového prostředí, rád přinesu manažerský způsob řízení projektů a v neposlední řadě rád zapojím svoji širokou síť kontaktů. Věřím, že to bude přinosem.

Ty co mě znají ví, že do věcí jdu po hlavě, stejně jako do této nominace. Rád bych napsal více, ale za 1 minutu je deadline pro vkládání do vlákna.

Věřím, že sestavíme silnou kandidátku a věřím, že do ní patřím.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simon.Barczi za příspěvky (celkem 5):
Vitezslav.Adamec, Ondrej.Spendlicek, Vojtech.Franta, Karel.Nykles, Nikola.Kassl
Šimon Barczi
725 O86 O13
Uživatelský avatar
Daniela.Bila
Člen KS Karlovarský kraj
Příspěvky: 729
Registrován: 26 kvě 2014, 20:16
Profese: referent, přípravář
Bydliště: Karlovy Vary, Drahovice
Dal poděkování: 1522 poděkování
Dostal poděkování: 305 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF KvK 22/2019 - ROZPRAVA - primární volby - lídr + čelo kandidátky do krajských voleb 2020

Příspěvek od Daniela.Bila »

OFFTOPICVarocentrismus v praxi - 3 - okres Sokolov
4 - okres Karlovy Vary
8 - okres Cheb

Daniela Bílá
členka Komise bezpečnosti a prevence kriminality Rady Karlovarského kraje, členka Komise lázeňství a cestovního ruchu Rady města Karlovy Vary

tel. 607 046 969, mail: daniela.bila@pirati.cz, FB: https://www.facebook.com/daniela.bila

Legalizace a dekriminalizace léčebného konopí je nutná. ;)

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Karlovarský kraj“