Návrh na zrušení povinného očkování

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Financni tym, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Maria.Vasickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 385 poděkování
Dostal poděkování: 452 poděkování

Re: Návrh na zrušení povinného očkování

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Yossi píše: 25 říj 2019, 08:07
Maria.Vasickova píše: 24 říj 2019, 23:53
Yossi píše: 24 říj 2019, 22:06 Rodiče, kteří chrání své děti před povinným očkováním, ponesou za své rozhodnutí odpovědnost.
Nezbývá mi, než poděkovat Yossimu...

Jak se stane, že jsou tuto větu Piráti schopni a ochotni (třeba svým mlčením) považovat za konzistentní se svým programovým prohlášením?
Co je pro Piráty důležité k vyjádření se ve vztahu k otázce očkování?
Strach? Pokud ano, z čeho?
Povinnost? Pokud ano, na základě jakých studií?
Respekt?
Dodržování mezinárodních dohod?
Celkové zdraví naší populace?

Není to jenom o dětech. Pravdou je, že jenom děti ho u nás musí dostat povinně...
Dost možná právě proto rodiče své děti chrání.
V okamžiku, kdy pět z deseti lékařů má jiný pohled na věc, jak se rozhodujeme?
Stačí nám na to litera zákona, která se táhne od dob Napoleona?
"V okamžiku, kdy pět z deseti lékařů má jiný pohled na věc, jak se rozhodujeme?"

Asi se naivně zeptám OFFTOPICnicméně slíbil jsem Vám, že lhát Vás taky mlčky nenechám, ale zdroj?
No jo, chybí ta data, která by vše mohla zvrátit. Dost možná proto, že se ještě nikdo neodhodlal je získat. A to může být tím, že přiznání těch lékařů zavání likvidací. Z jakého důvodu se to může stát? Že odborník (praktikující vakcinaci) může být stíhán za to, že pochybuje o efektivnosti, účinnosti nebo prospěšnosti očkování?

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Jakub.Backa
Člen KS Praha
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1177 poděkování
Dostal poděkování: 1732 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Maria.Vasickova píše: 25 říj 2019, 22:21
Yossi píše: 25 říj 2019, 08:07
Maria.Vasickova píše: 24 říj 2019, 23:53
Nezbývá mi, než poděkovat Yossimu...

Jak se stane, že jsou tuto větu Piráti schopni a ochotni (třeba svým mlčením) považovat za konzistentní se svým programovým prohlášením?
Co je pro Piráty důležité k vyjádření se ve vztahu k otázce očkování?
Strach? Pokud ano, z čeho?
Povinnost? Pokud ano, na základě jakých studií?
Respekt?
Dodržování mezinárodních dohod?
Celkové zdraví naší populace?

Není to jenom o dětech. Pravdou je, že jenom děti ho u nás musí dostat povinně...
Dost možná právě proto rodiče své děti chrání.
V okamžiku, kdy pět z deseti lékařů má jiný pohled na věc, jak se rozhodujeme?
Stačí nám na to litera zákona, která se táhne od dob Napoleona?
"V okamžiku, kdy pět z deseti lékařů má jiný pohled na věc, jak se rozhodujeme?"

Asi se naivně zeptám OFFTOPICnicméně slíbil jsem Vám, že lhát Vás taky mlčky nenechám, ale zdroj?
No jo, chybí ta data, která by vše mohla zvrátit. Dost možná proto, že se ještě nikdo neodhodlal je získat. A to může být tím, že přiznání těch lékařů zavání likvidací. Z jakého důvodu se to může stát? Že odborník (praktikující vakcinaci) může být stíhán za to, že pochybuje o efektivnosti, účinnosti nebo prospěšnosti očkování?
Takže zase nepodložený blábol. Jako obvykle.
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Nikol.Geltnerova
Profese: Účetní
Dal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od Nikol.Geltnerova »

Krátce jsem jukla na Googlu: Důvodem ke znepokojení byly výsledky veliké studie, kterou provedl epidemiolog CDC Tom Verstraeten. Analyzoval totiž údaje z hromadné databáze zdravotních záznamů 100 000 dětí a zjistil, že thimerosal ve vakcínách se jeví jako příčina dramatického nárůstu autismu a dalších neurologických poruch, zejména opoždění řeči, ADHD a hyperaktivity. Byl jsem omráčen tím, co jsem uviděl, prohlásil Verstraeten. Od roku 1991, kdy CDC a FDA doporučily tři další vakcíny s thimerosalem novorozencům pár hodin po narození a další potom ve 2 a 3 měsících, vzrostl počet případů autismu 15krát, z jednoho na 2500 dětí na jedno ze 166.

Takové zjištění vyvolalo ve všech přítomných zděšení. Můžete si hrát s čísly, jak chcete, ale je to stále statisticky průkazné, řekl Dr. Bill Weil, zástupce Americké pediatrické akademie (AAP).

Celý článek viz zde http://www.rozalio.cz/aktualne/v-mediic ... necka-drsc.

Kdybych to neviděla na malých dětech kolem sebe, viz třeba moje neteř, a kdych nečetla další info, tak o tom tady nepíšu. Navíc, co se zametlo pod koberec, že děti ze Západočeského kraje (okres Cheb, Karlovy Vary a Sokolov) v určitém období (cca 3 roky zpět) dostali špatné vakcíny a jak to dopadlo? Asi kolem 100 dětí mělo velký problém. Nekolik desítek z nich bylo převezeno do Fakultní nemocnice v Plzni. Diagnóza některých z nich po očkovací látce byla leukémie a jiné nemoci. A tomu máme být slepý? Rozhodně nečtu jen články na idnes. Zde nám dají potravu ke čtení, jakou chtějí oni.
Pavel.Moravec píše: 25 říj 2019, 14:16
Nikol7622 píše: 25 říj 2019, 09:09 Dobrý den. Můj názor je asi takový. Jestliže nás jako rodiče tlačí farmaceutické lobby, tak jsem pro svobodnou volbu očkování. Jak píše paní Strunecká, očkování mělo význam, pokud by se očkování dělako tak, že na každou nemoc se dávala zvlášť vakcína, třeba po měsíci. Děti si lépe vytvoří imunutu na dannou nemoc.
Toto bych prosil rozvést. Říkáte snad, že třeba hexavakcína nevytvoří dostatečnou obranyschopnost proti očkovaným nemocem? Kolik naočkovaných lidí některou z těch nemocí později onemocní? A která vědecká studie toto popisuje?
Teď jejich vakcíny pět, trojkombinace způsobují dětem třeba i leukémii, ekzémy apod.
Citation needed. Opět, která vědecká studie to prokazuje?

Krátkým googlením jsem totiž našel opak: https://www.idnes.cz/technet/veda/podvo ... 6_veda_pka :

„Je nepravděpodobné, že by vakcína MMR zvyšovala riziko autismu, astmatu, leukémie, senné rýmy, cukrovky, problémy s chůzí, Crohnovou nemocí, nemocí způsobujících demyelinizaci, bakteriální nebo virová onemocnění.“ (Cochrane Library, 2012, poprvé publikováno 2005)

Rozhodně však vyloučila, že by vakcína MMR zvyšovala riziko těchto nemocí: autismus, astma, leukémii, sennou rýmu, cukrovku, Crohnovu nemoc nebo bakteriální a virová onemocnění.
Další faktor je nositel očkovací látky a zároveň konzervant - hliník, ten se pak usazuje v mozku, tělo ho neumí odbourat, a následně způsobuje Alzheimerovu chorobu.
Vy této stokrát vyvrácené lži stále věříte?
Fakt bych volbu nechala na rodičích. Toť můj názor.
Pokud jsou rodiče tak nesvéprávní že věří stokrát vyvráceným fake news třeba o tom hliníku, mají právo riskovat životy svých dětí? A má společnost nějakou morální povinnost následky takové cílené odmítání prevence platit?
Pavel.Moravec
Profese: IT
Dal poděkování: 4262 poděkování
Dostal poděkování: 2666 poděkování

Příspěvek od Pavel.Moravec »

Nikol7622 píše: 26 říj 2019, 11:46 Krátce jsem jukla na Googlu: Důvodem ke znepokojení byly výsledky veliké studie, kterou provedl epidemiolog CDC Tom Verstraeten. Analyzoval totiž údaje z hromadné databáze zdravotních záznamů 100 000 dětí a zjistil, že thimerosal ve vakcínách se jeví jako příčina dramatického nárůstu autismu a dalších neurologických poruch, zejména opoždění řeči, ADHD a hyperaktivity. Byl jsem omráčen tím, co jsem uviděl, prohlásil Verstraeten. Od roku 1991, kdy CDC a FDA doporučily tři další vakcíny s thimerosalem novorozencům pár hodin po narození a další potom ve 2 a 3 měsících, vzrostl počet případů autismu 15krát, z jednoho na 2500 dětí na jedno ze 166.

Takové zjištění vyvolalo ve všech přítomných zděšení. Můžete si hrát s čísly, jak chcete, ale je to stále statisticky průkazné, řekl Dr. Bill Weil, zástupce Americké pediatrické akademie (AAP).

Celý článek viz zde http://www.rozalio.cz/aktualne/v-mediic ... necka-drsc.
Stokrát vyvrácená lež o autismu se pravdou fakt nestane.

Já taky trochu googlil, ale místo odkazu na fake news rozalio.cz raději odkážu na samotnou studii:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14595043

CONCLUSIONS:

No consistent significant associations were found between TCVs and neurodevelopmental outcomes. Conflicting results were found at different HMOs for certain outcomes. For resolving the conflicting findings, studies with uniform neurodevelopmental assessments of children with a range of cumulative thimerosal exposures are needed.

A vlákno si dám muted. Už mne ani nebaví si zde dělat legraci nad ignorováním faktů..

Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.

Michal.Lupecka
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: webař
Dal poděkování: 315 poděkování
Dostal poděkování: 214 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Lupecka »

Nikol7622 píše: 26 říj 2019, 11:46 Krátce jsem jukla na Googlu:
To je asi ta největší chyba když člověk krátce jukne do Googlu vybere si co se mu líbí a už si nedočte ty souvislosti. Právě na základě dat Toma Verstraetena vznikla rozsáhlá studie ( https://www.pnas.org/content/pnas/112/40/12498.full.pdf ) která vyloučila konkrétně zmiňovaný thimerosal jako původce autismu.
Jistě uznáte že "analýza zdravotních záznamů" nemůže být označována jako "výsledek veliké studie". Samozřejmě to byla jen začátek a studie skutečně následovala, viz. odkaz v předchozím odstavci.

A jen tak ze zajímavosti, jste si vědoma toho, že Rozalio je spolek co úmyslně a vědomě šíří lži? Argumentovali né tím že by to nebyli lži, ale že tu nejsou od toho aby ověřovali fakta. Prostě si jen vybírají co se jim líbí a to šíří i když jsou to lži a ví že jsou to lži, tak to neodstraní.
@iiic
PGP Key IDs: 0x760CC8FBFF5A6EA7 | 0x8BC4688A2B9556EF

Co znamená mediální vyváženost? "Dnes vám zprostředkujeme rozhovor s předním odborníkem na dané téma a v rámci vyváženosti i s někým kdo nemá ani ponětí o čem mluví, ale cokoliv si vymyslí"
Maria.Vasickova

Yossi píše: 25 říj 2019, 22:34
Takže zase nepodložený blábol. Jako obvykle.
Čím je podloženo to, co do vlákna vnášíte Vy? Můžete sem uvést statistiky o tom, kolik dětí ve školce je rizikových (neočkovatelných nebo že na ně nefungují vakcíny)?
Nebo, kolik dětí, kterých rodiče očkování zvažují( odkládají nebo odmítají), nakazilo rizikové dítě ve školce, kde je 99 procentní proočkovanost?
Na základě jakých podkladů se domáhá MZ represí, které neustále rozšiřuje?
Jaké důvody vedou k dožadování se sankcí na tyto rodiče Vás?

Periklés
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 707 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Lepší je mýlit se s davem než mít pravdu proti davu
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Maria.Vasickova

Josef.Kadlecek píše: 28 říj 2019, 10:29 Lepší je mýlit se s davem než mít pravdu proti davu
Co znamená "lepší" ?
Určitě je to jednodušší.
Je jednodušší to lepší?
Je lepší jít proti svému etickému nastavení (svědomí), nebo proti davu?
Ideální asi je smířit se s tím, že dav není ochoten ani schopen prozřít. To dokáží pouze jednotlivci.
Přeji si dav jednotlivců, kteří pochopili, porozuměli, přijali a smířili se. Pak už zbývá jenom si vzájemně odpustit.

Periklés
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 264 poděkování
Dostal poděkování: 1400 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Hrozba, jakou představují spalničky, je podle vědců „daleko větší, než jsme si dokázali představit“. Nemoc, která se v poslední době silně šíří, totiž zasahuje imunitní systém a dlouhodobě ho poškozuje.

https://www.novinky.cz/veda-skoly/clane ... y-40302621
Maria.Vasickova

Oficiální zpráva italské parlamentní vyšetřovací komise zveřejněné 7. února 2018 .
Účelem této zprávy je pochopit důvody tisíců úmrtí a vážných nemocí italského vojenského personálu přiděleného na mise v zahraničí. Odborníci vzali v úvahu všechny rizikové faktory, kterým byli vystaveni , a to především ochuzený uran v bombách a dalších agentech souvisejících se zbraněmi. Analyzovali však také další rizikové faktory, zejména pro vojáky, kteří nikdy nebyli na misi, a jeden z nich bude v tuto chvíli obzvláště důležitý: vakcíny.

Při čtení této zprávy, vše, co je oficiálnější, vyvstává několik otázek:

• Je-li voják ohrožen více než 5 vakcínami, jsou naše děti opravdu v bezpečí s 9, 11 nebo 21 (např. Šestimocné 8 kmenů + Prevenar 13)?
http://initiativecitoyenne.be/2018/03/v ... mE1p-mqAYM

Anglický překlad zprávy ověřený janovským soudem

Periklés
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“