Mě přijde, že problematická situace může nastat v případě těch oblastních sdružení. Extrémní případ je MS o třech členech, kteří jsou zároveň PMS, na schůzi přijde jen jeden, přijme dva kámoše, získají tak většinu fóra a udělají puč. Případně kdy jeden člen předsednictva přijme na schůzi nějaké problematické usnesení (třeba schválí záměr).
Předpokládám, že lidi mají dost rozumu a reálně se to neděje. Pokud má předsednictvo 4 nebo 5 členů, tak se riziko nějaké problematické situace snižuje. Ale vyloučit se to nedá. Proto bych byl pro úpravu pro oblastní předsednictva. Měla by to být především edukační úprava, aby byli lidi zvyklí rozhodovat v týmu. A když se tým nesejde fyzicky, tak to vyřeší online na fóru
(což nemusí znamenat prakticky žádné významné zdržení, všichni mají dnes internet v mobilu, tak se dá odhlasovat a přijmout/zamítnout usnesení během pár minut).
U dalších orgánů úplně nevidím potřebu úpravy. Měli by tam být z principu dostatečně zkušení lidi, aby nedělali něco, co není úplně košer. A většina orgánů má dost členů, aby si to navzájem pohlídali a nestalo se, že na schůzi přijde výrazná menšina.
Nenapadá mě, kde jinde by byla třeba nějaká úprava, jaké jiné situace by mělo RV ošetřit. A myslím že by bylo dobré udržet ty pravidla v rámci stanov. Proto bych nedával RV navrženou pravomoc. Za mě stačí ta edukační úprava pro oblastní předsednictva.