Pirátský program vs realita

Moderátoři: PKS Zlínský kraj, KoKS Zlínský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.
  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.
  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy krajského sdružení nebo jeho registrovanými příznivci. Fóra místních sdružení se zobrazují pouze jejich členům a jejich registrovaným příznivcům.
  • Mezi registrované příznivce se můžete sami zařadit přidáním do příslušné skupiny v nabídce Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra.
BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pirátský program vs realita

Příspěvek od BenjaminPierce »

Zdravím všechny ve Zlínském kraji,

Když si člověk počítá diskuze, tak osobní pocit je, že snad v každé z nich chybí jeden podstatný bod.

Tím je PIRÁTSKÝ PROGRAM.

Místo toho se do sebe puštíte i v tématech, kde nebýt osobních neshod, tak by jste se shodli popř. konstruktivně našli nejvhodnější řešení.

Přesně to se ukázalo a bylo tak i vyhodnoceno na tým buildingu.
Kdo dojel, nedojel, nedojel ale omluvil se, dojel alespoň na otočku, některým to přes osobní vytížení stálo za to dostavit se vícekrát, nepokazil srandu, chtěl být bavič za každou cenu, komu piráti slouží jako fíkový list, třídění odpadků, zájem primárně kvůli funkci, démoni, vyvolávání konfliktů, fyzicky přítomnost myslí nezájem, pomohl s úklidem, předpoklady na technické funkce i to jak alkohol mnohé z tohoto nechal vyplout na povrch a taky mnoho dalšího.

Teambuilding měl být o poučení a neopakováním stále stejných neefektivních postupů v očekávání jiných výsledků. Jakoby jste na to zapomněli, pokud podobná akce nemá dostatečně dlouhý efekt je třeba zkrátit interval mezi akcemi a alespoň zpočátku je organizovat častěji.

Takto rozhádaní, s ignorováním zásadních priorit sice mandáty získáte, za odměnu si vnitrostranicky porozdělujete funkce a pracovní místa i v navázaných obchodních společnostech, ale nejsem si jist zda v ruku v ruce s tím přijde na kraj I kvalita a tolik potřebná změna fungování Zlínského kraje,kterou občané očekávají a od pirátů dvojnásob.

Politika, je řemeslo a dovednost. To, že ji někteří v očích jiných ovládají lépe, nemá být vždy třecí plochou, ale naopak motivací se sám posunout, zlepšit a získat pro kvalitnější řešení spojence. Dovést myšlenku, kterou nemůže zastínit žádné předčasné rozdělování funkcí(natož na kraji), ale naopak ji protistrana přijme a bude sama prosazovat.

Klidně vášnivě diskutujte o tom zda města a obce, kde mají piráti členy sami na sobě aplikujete transparentnost a další body pirátských principů. Zda se zveřejňují termíny zastupitelstva, veřejně a v dostatečné kvalitě prezentují materiály, hlasování, výstupy z rad měst a obcí, zda mají transparentní financování a rozlikávací rozpočet, jestli do toho všeho můžou nahlédnout občané pomocí vzdáleného přístupu na internetu, stejně tak i o zřízení živých přenosů a zpřístupňování jejich záznamů atd.

Diskutujtete o způsobu veřejného sdílení informací a zkušeností k zlepšování veřejné správy. Ať se opakovaně neztrácí čas s postupy a řešeními co už mají jiní dobře a funkčně zažité.

Nebojte se diskutovat, když makáte v komisích výborech máte to dostat zaplaceno. Smysl zákonných odměn, je aby alespoň částečně kompenzovali náklady kvalitním kandidátům co by do komisí a výborů(pakliže tam mají bydliště a úzké spojení) měli být navrhování.

Důsledně face to face diskutujte o termínech schůzí a zaveďte pro ně systémové pravidla. Ne že místo určení následujícího termínu na konci poslední schůze, odhlasování přítomnými a pokud to pravidla dovolují, tak i těmi s hlasovacím právem + ověřenou identitou sledující jednání pomocí internetu, tak se největší zbytečné hádky strhávají nad procesními samozřejmostmi.
Jako by se fotbalisti před Ligou mistrů nejvíc hádali kdo má dres zastrčený a kdo vytáhlý, nebo jak si který z nich zavazuje kopačky a nechtěli si přihrávat.

To jsou ty chvíle, které prohrávají zápasy.

Od Pirátů jsou vyšší očekávání než rvačky před spižírnou, kterou mají hlídat, ne ji při otevření dveří pomoct vyjíst.

Pokud je mnohé hodně divně, pomáhá se vrátit na začátek k základům a udělat to jinak a líp. I když se vrácení ke kořenům může zdát zbytečně zdlouhavé, často to nakonec ušetří čas než řešení záplatama. Kdo kdy rekonstuoval nemovitost tak to může potvrdit.

Díky za pozornost.
Radek.

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Putinn
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Pirátský program vs realita

Příspěvek od Putinn »

Potom co vsichni pritomni poslanci piratu odhlasovali novelu, ktera nam prinesla 7b je snad jasne ze ten program berou pirati stejne "vazne" jako vsichni ostatni.

Strana pojmenovana podle procesu s Pirate Bay a prinese nam zakon, ktery dovoluje policii cenzuru internetu, popravde, to je lepsi i to nenavidene ANO tam aspon vis co jsou zas.

A kdyby sis stale jeste nemyslel ze te maj za blbce, tak prijde Ferjencik a vysvetli ti ze je to vlastne dobre ze dovoli policii cenzurovat a zabavovat....
BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátský program vs realita

Příspěvek od BenjaminPierce »

Putinn píše: 04 lis 2019, 02:39 Potom co vsichni pritomni poslanci piratu odhlasovali novelu, ktera nam prinesla 7b je snad jasne ze ten program berou pirati stejne "vazne" jako vsichni ostatni.

Strana pojmenovana podle procesu s Pirate Bay a prinese nam zakon, ktery dovoluje policii cenzuru internetu, popravde, to je lepsi i to nenavidene ANO tam aspon vis co jsou zas.

A kdyby sis stale jeste nemyslel ze te maj za blbce, tak prijde Ferjencik a vysvetli ti ze je to vlastne dobre ze dovoli policii cenzurovat a zabavovat....
Díky za názor, i kritický, ale slušně vyjádřený názor pomáhá Pirátům ve vývoji.

Pirátská prochází přechodem od nadšenectví + dobrovolnictví k profesionalizaci. S tím i úspěchem ve volbách do PS i EU jdou ruku v ruce přirozené třenice viz. Jakub Michálek, Mikuláš Peksa atd.. Piráti, tak jak přicházejí se s nimi někdy lépe někdo ztěžka, ale vypořádávají. Není žádný Pirátský holding, kde by se kdokoli uklidil a platilo by se to z dotací na malé a střední podniky, není a snad nebude možnost poslat kohokoli jen díky síle členského hlasu na zotavenou do státní správy jako je v ČR zvykem.

Kořeny názvu převzatého se zahraničí jsou primárně ve vzdoru k zavedením nefunkčním mechanismům řízenými zákulisně a často v neprospěch společnosti. ČR má ve znaku lva a i toho můžeme vykreslit jako hrdiného vládce udržujícího rovnováhu v přírodě, nebo jako bestii, která nesnese konkurenci a zabíjí potomky konkurenta, záleží jen na úhlu pohledu a kdo ví o proč, i když se zde nevyskytuje, byl vybrán.

Negativní stránkou fóra je i to, opět tak jako téměř v každé lidské činnosti ti co toho mají nejméně co říct, mají pocit, že toho mají co říct nejvíce.
Fakt, že se to děje i veřejně se na jednu stranu dá vytržené z kontextu použít médií, nebo zneužít politickou konkurencí,ale hlavní význam fóra je veřejná kontrola. Jistě i fórum projde vývojem.

Piráti jako jedna z mála stran, s tak rozšířenou strukturou překonali i volební neúspěchy a, přestože nefinancováni zákulisními hráči s vlastnimi ekonomickými zájmy, nekočili v dluzích.

Přeme se primárně protože nám na tom záleží. Ideální společnost by byla nudná, přesto ideální výsledek jako cíl, je cesta k dosažení uspokojivých výsledků a proto to smysl má.

Díky za pozornost.
Radek.

P. S. Pokud si někdo druhý bude myslet, že jsem blbec (jistě se tak někdy můžu i oprávněně jevit) tak to přeci není měřítko, které by mne mělo zásadně ovlivnit, ale někdy může pomoci. Rozumný člověk se z oprávněné kritiky poučí.

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Marcel.Novotny
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Pirátský program vs realita

Příspěvek od Marcel.Novotny »

BenjaminPierce píše: 05 lis 2019, 11:39Kořeny názvu převzatého se zahraničí jsou primárně ve vzdoru k zavedením nefunkčním mechanismům řízenými zákulisně a často v neprospěch společnosti.
A právě poslední kauza kolem Jakuba Michálka a Michaely Krausové prokázala, že i Piráti tíhnou k zákulisním mechanismům řízení v situacích, kdy se sami k moci dostávají. Spousta toho zaznělo právě v diskuzi před odvoláváním a celá řada Pirátů nad tím ve výsledku mávla rukou.
BenjaminPierce píše: 05 lis 2019, 11:39Piráti jako jedna z mála stran, s tak rozšířenou strukturou překonali i volební neúspěchy a, přestože nefinancováni zákulisními hráči s vlastnimi ekonomickými zájmy, nekočili v dluzích.
Okolnosti cenově velmi zvýhodněné reklamní kampaně (slevy 60 - 75%) na reklamních poutačích JCDecaux v Praze spolu s angažováním manažera této společnosti - Tomáše Tenzera - na komunální kandidátní listině rovněž transparentně objasněny nebyly. S panem Tenzerem se v zákulisí stýkalo více pirátských funkcionářů - kromě Michaely Krausové rovněž Viktor Mahrik, který jen tak náhodou sedí v komisi pro městský mobiliář - tedy v oblasti zájmu JCDecaux. Ani jeden své kontakty řádně nezveřejňoval, dokuď tato záležitost veřejně neprasknula. Takže financování volební kampaně zákulisními hráči ani Pirátům cizí rozhodně není.
Uživatelský avatar
Petr.Tkadlec
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 4733
Registrován: 30 říj 2013, 07:37
Profese: rozpočtář/přípravář/stavbyvedoucí
Bydliště: Štípa
Dal poděkování: 4340 poděkování
Dostal poděkování: 3683 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátský program vs realita

Příspěvek od Petr.Tkadlec »

Ta sleva je běžná, protože v té branži jsou ceny nadhodnoceny. To bylo vysvětleno několikrát. Je ale nutné se bavit o cenách a ne o slevě v procentech. To je fakt údaj o ničem v dnešní době. ;-)
Petr Tkadlec - 724 879 117
jestli něco chcete, tak víte, kde mě naleznete
Odpovědět

Zpět na „Zlínský kraj“