RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Archivní fórum pro ukončená jednání Republikového výboru.


Moderátoři: asistent/ka RV, Jednatelé, Předsedající RV

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jiri.Hoskovec
Příspěvky: 644
Registrován: 15 bře 2017, 12:45
Profese: Úředník
Dal poděkování: 904 poděkování
Dostal poděkování: 1385 poděkování

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Jiri.Hoskovec »

Lydie.Bartosova píše: 26 říj 2019, 00:41 Jen připomínám, že tohle jednání je o mediální reakci na věc a co se má stát, abychom to příště zvládi líp. Ale vyplňte si ten čas rozpravy, jak je libo, že.
To budu jedině rád, je-li tomu tak. V tom případě bychom tedy měli z navrženého usnesení odstranit body c) až e), jelikož ty rozhodně neříkají nic o tom, jak lépe zvládnout mediální reakci. Naopak zavádějícím způsobem interpretuje skutky minulé za účelem, jenž mi uniká, a nesouvisí s proklamovaným záměrem jednání.

Jak správně připravit mediální reakci na krizové situace je určitě vhodné téma a můžeme se v něm na základě minulých týdnů leccos přiučit, dokážeme-li z toho jako strana vzejít bez zapomnění na to, že krom vnitrostranické politiky existuje i ta vnější :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Hoskovec za příspěvky (celkem 3):
Jan.Lipavsky, Jan.Hora, Ladislav.Kos
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18655
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33839 poděkování

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Martin.Kucera »

Jiri.Hoskovec píše: 26 říj 2019, 09:09 V tom případě bychom tedy měli z navrženého usnesení odstranit body c) až e), jelikož ty rozhodně neříkají nic o tom, jak lépe zvládnout mediální reakci
Pokud Lydii správně rozumím, tak "toto usnesení je o mediální reakci na věc" = "toto usnesení je vyjádřením RV k mediální reakci na věc (na kauzu Krausová - Tenzer)", ostatně plyne to hned z první věty usnesení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Dan.Lestina, Lydie.Bartosova, Frantisek.Navrkal, Petra.Smutna

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Eva.Horakova
Člen KS Praha
Příspěvky: 157
Registrován: 13 zář 2016, 23:13
Profese: expředsedkyně,učitelka,zdravotní sestra
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 315 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Eva.Horakova »

Ahoj všem,
název tématu je Práce s chybou, ve které se popisuje kauza T&K. Lydie popisuje svoje očekávání k řešení dané problematiky. Zcela otevřeně zde Lydie říká:„……jsem čekala, jak se s tím dotyčná osoba a magistrátní zastupitelský klub vyrovná. Výsledkem je vyjádření partnerské dvojice, magistrátní mlčení a vzkaz, že považuje odstoupení z funkce za přehnané a nesouhlasí s ním vesměs mocná podpora z kraje.“ Sama sis dala nějaký cíl a očekáváš jeho splnění? Koho jsi z našeho klubu kontaktovala o svém záměru? Jaká byla tvoje časová lhůta ke splnění tvého cíle? Nemám informace, že ses informovala na klubu či u předsedy klubu, zda se vyjádříme či nikoliv.

A teď k otázce, proč jsem se nevyjádřila ke kauze T&K,neboť jsem první místopředsedkyně a tak se to očekává. Byla jsem poprvé, řádně a plně informována o kauze T&K ve středu 16.10.2019 v 17:00 hodin, den před zastupitelstvem, která jsou u nás náročná a složitá, jak se později ukázalo. Zastupitelstvo skončilo v ranních hodinách.

Jakmile nás Michaela informovala o rezignaci, na které intenzivně trvala:

1. na první dobrou jsem nesouhlasila já osobně. Řekla jsem to veřejně a nahlas. Michaela je jediná, která zná veškeré informace o každém vysoce postaveném politikovi na Magistrátu, stejně tak úředníkovi a zná veškeré politické vazby, kauzy a spory. Toto know-how je v naší práci denně třeba a pokud nikoho takového nemáte, game over. Můžete namítat, že máme Adama Zábranského, Ondřeje Kallasche, bývalé zastupitele. Adam má však svoji agendu jako radní a nemůže a nechce se tomu věnovat, Ondřej není na full-time. Ráda bych dodala, že Michaela Krausová je výborná politička a několikrát naši stranu zachránila od totálního problému s našimi koaličními partnery i s opozicí. Její práce je vidět a také ji uvidíte, pokud sledujete Radu a Zastupitelstvo. Jsou to schůzky, které se dějí denně, kde vyjednáváte politickou hru. Jsem si jistá, že bez těchto obřadních tanců, bychom i v naši „pochybné“ koalici moc tisků neodhlasovali.

2. na druhou dobrou jsem si uvědomila, že každý dobrý politik ve světě, při jakémkoliv podezření ze lži odstoupí ze všech funkcí a nechá demokraticky rozhodnout orgány, které mají právo se k tomu vyjadřovat, také má právo víc bojovat o své nevinně. Přesně to Michaela udělala a trvala na svém odstoupení. Já jsem ji chtěla tuto šanci dát. Její rezignace mě nepotěšila. Zpětně (rezignaci Michaeli) ji vnímám jako impuls k odchodu zastupitele Pavla Hájka, který také nesouhlasil s rezignací naší kolegyně. Dnes si stále myslím, že až se to vyřeší, bude někdy v budoucnu Michaela opět předsedkyní.

Ve svém prohlášení zmiňuješ náš zastupitelský klub a jeho členy jako neefektivní, nedostatečný odborných kvalit, trpící ztrátou schopnosti sebereflexe, strachem z chyby. Píšeš, že lpíme na pozicích, nemáme odvahu k pravdivosti, čestnému jednání. Podle čeho tak usuzuješ? Podle počtu mediálních vstupů? Podle délky trvajícího zastupitelstva? Podle lajků? Přišla jsi někdy za námi na Magistrát, účastnila jsi se klubu? Napsala jsi někomu, třeba i primátorovi o tom, jak pracujeme a jaké máš od nás očekávání? Co se ti líbí či nelíbí? To nás opravdu takto vidíš?

Nebojím se novinářů a jakéhokoliv vystoupení. V situaci, ve které jsem byla minulý týden jsem se rozhodovala opatrně a to proto, že první důležitá věc nebyla mediální prohlášení, nejsem princezna ani mediální hvězda. Jsem politik a rozhoduji za Prahu v podání politické strany. První krokem bylo volba nového vedení zastupitelského klubu bez toho nemůžeme jít na zastupitelstvo. Bez toho nebudeme fungovat. Druhý bod: příprava zastupitelstva. Michaela vydala k této kauze svoje prohlášení. V daný moment to bylo zcela racionální, nikdo nechtěl přilévat olej do ohně zbytečně a tak jsem nepovažovala dál za nutné věc řešit. V ten den, kdy jsem byla seznámena s kauzou T&K jsem přišla domů o půlnoci a ráno v půl osmé jsem odcházela na zastupitelstvo. Přišla jsem domů druhý den ráno ve čtyři hodiny. Čtyři hodiny spánku a intenzivní řešení Nemocnice na Františku.

Dovol, abych zdůraznila, že neexistuje žádný stranický pokyn, jak se v dané věci chovat a postupovat a co se očekávat od konkrétních osob, včetně klubu.

V pondělí jsem se setkala s Ivanem Bartošem, který mi jako první sdělil, že je nutné se k tématu vyjádřit za klub. Klub nyní pracuje na vyjádření. Do toho se řeší kauza Jakub Michálek a my na MHMP pracujeme ve věcech, které máme jako strana denně k řešení. Čas letí a tak se omlouvám, pokud nám to trvá. Zde přijímám otevřenou kritiku. To se zlepší. Měla jsem na výtku předsedy strany více reagovat a tlačit na klub o rychlé vyjádření.

Věřím, že RV vymyslí pokyn, jak v takových případech postupovat a nebudou členové RV do toho vnášet osobní rovinu. Také se nabízím a říkala jsem to Františkovi Kopřivovi na účasti RV a jiných věcech, přeji si, ať jsou diskuze s námi a ne o nás bez nás. Viktor, Jaromír nebo já přijedeme. Nejsem geniální, skvělá ani dokonalá, dělám a budu dělat chyby, uvědomuji si, že je na mě a náš klub brán větší zřetel, než na kohokoliv jiného. Snažím se dělat věci dle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nejsem stroj a jsem jen člověk.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Horakova za příspěvky (celkem 8):
Jan.Lipavsky, Daniel.Mazur, Frantisek.Navrkal, Jaromir.Beranek, Vojtech.Pikal, Viktor.Mahrik, Jiri.Hoskovec, Jan.Hora
Eva ❤️
Uživatelský avatar
Viktor.Mahrik
Krajský zastupitel
Příspěvky: 1069
Registrován: 17 lis 2012, 15:44
Profese: Specialista internetoveho vyzkumu
Bydliště: Praha - Ruzyně
Dal poděkování: 1137 poděkování
Dostal poděkování: 1682 poděkování

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Viktor.Mahrik »

Hezký den,

s dovolením se vyjádřím k návrhu a k tomu, jak ho zde Lydie pojala. Na úvod bych rád uvedl, že chyby se dějí a budou dít. Chyby však nejsou úmyslné a věřím, že každý z nás se snaží odvádět co nejlepší práci. Kauzy, které se v posledních dnech vynořily, vnímám tak, že je někdo strašně překvapený tím, že jsme jen lidé a děláme chyby. Z toho se pak stavějí konstrukce a konspirace, které říkají, že buď chyby byly úmyslné, nebo že zakrývaly nějaký větší průšvih. Rozmazáváme pak vlastní problémy a hledáme za nimi něco, co za nimi není, a navzájem ze sebe děláme ještě horší než jsme.

Rozumím tomu, že RV (zastoupené Lydií) má na velou kauzu jiný pohled než zastupitelský klub. Je to dáno hlavně tím, že každý máme jiné informace a každý by se v dané situaci zachoval trochu jinak. Přesto si nemůžu pomoci, ale mám pocit, že se nám tu šíří takový nešvár a to řešit problémy jinde, než kde vznikají. Opět, než aby Lydie zavolala někomu ze ZK (kde informace máme všichni), raději zakládá vlákno v RV a bez informací na základě dojmů obviňuje Zastupitelský klub (ale v podstatě všechny orgány strany a jednotlivce, kteří kauzu věcně řešili) za klan nez známky sebereflexe a snaží se protlačit usnesení bez toho, aby to konzultovala se ZK, bez informací a pod dojmem toho, že členové ZK nemají nic lepšího na práci než diskutovat na fóru.

Mediální vyjádření za klub I

Takže ano, možná šlo nějaké věci udělat lépe, možná bychom je i udělali lépe, kdyby nám někdo naznačil, že máme něco udělat jinak. Měl se ZK ke kauze vyjádřit? Možná ano, možná ne. Za sebe mohu řict, že v době, kdy kauza vypukla, jsem spoléhal na MO (ať už stranické, nebo PR na Magistrátu), že bude-li potřeba, vyzvou nás ke spolupráci na vydání stanoviska. Kauzu jsem také vnímal zejména jako osobní kauzu Míši, na které primárně bylo, aby vysvětlila, jakého charakteru byly schůzky s Tenzerem. Také jsem věděl, že se kauzou zabývá RP a chystá se článek do Pirátských Listů (který řešila mimo jiné Karolína), byť jsem nebyl nadšený z toho, že by se pod něj měl podepisovat Jakub Michálek.

Kauza Tenzer

Možná ještě uvedu svůj pohled na kauzu: Míša se s Tenzerem znala mnohem dříve než on začal chodit za zastupiteli na magistrát a než ho vůbec šlo považovat za lobystu. Já a Adam, kteří jsme se s Tenzerem také potkali jsme ho za lobystu považovali, proto jsme ho měli v kalendáři a Adam ho měl myslím i v registru. U Míši si dovedu představit spoustu dalších důvodů, proč se potkávali: Tenzer byl mimo jiné na kandidátce ve Vinoři, kterou Piráti podpořili, Míša v té době byla koordinátorkou dobrovolníků. Čili potud za mne v pohodě. Je mi jasné, že se najdou hlasy, pro které to nebylo v pohodě již v této fázi, ale pak je tedy potřeba zahájit mnohem širší diskuzi o tom, s kým se Zastupitelé/Poslanci ne/smí scházet a za jakých okolností.
Situace se začala problematizovat tím, že se Míša stala zastupitelkou a předsedkyní klubu. Že se v té době nezamyselala nad tím, jaký dopad by mohly mít další schůzky nebo jejich neevidování v registru, se dá považovat za chybu, byť to lidsky chápu, že hodit kamaráda přes palubu, protože jsem se stal zastupitelem je prostě drsný. Za tuto chybu Míša rezignovala na předsedkyni zastupitelského klubu. Vzhledem k tomu, že Míša neudělala nic špatného, JCD nijak nezvýhodňovala a nedá se podezřívat z korupčního jednání, s rezignací jsem nesouhlasil (troufnu si říct, že stejný postoj má i většina ZK). Podobným způsobem jsem se vyjádřil i pro několik médií, která o to měla zájem (např. ČT). Míša k tomu sama vydala vyjádření a vzhledem k tomu, že jsem to považoval za její osobní "problém", považoval jsem celou věc za uzavřenou.

Mediální vyjádření za klub II

Ještě uvedu další důvod, proč jsme se ke kauze nevyjádřili jako klub ani po rezignaci Míši a proč si myslím, že nesouhlas s rezignací bylo dobré vyjádřit jen osobně, nikoli za klub. Důvodem je značná dvojsečnost Míšiny rezignace. Mediálně nás její rezignace očistila a bylo by kontraproduktivní tento akt zlehčovat nebo zpochybňovat usnesením klubu, který s rezignací nesouhlasí. Další věc je, že rezignace nám sice pomohla mediálně, ale rozhodně nám nepomohla jako ZK. Pominu organizační problémy, které zde jmenovala Eva. Mám na mysli poškození ZK nejen před opozicí, ale i před koalicí. Zastupitelstvo, které se konalo další den bylo fakt peklo, kdy Míša čelila i výzvám k rezignaci na mandát, já jsem čelil výzvám k rezignaci na předsedu ZK a rezignaci na post člena komise pro mobiliář. Také jsme byli obvinění z toho, že snižujme důveryhodnost koncesního řízení na provozovatele mobiliáře. Jakékoli vyjádření za klub by tak situaci spíše zhoršilo ať na jedné nebo na druhé straně.

Abych to tedy shrnul, vyjádření za ZK jsme nevydali, protože by to mohlo být velmi kontraproduktivní, považuji za podstatné, že se k tomu vyjádřila Míša a vyšel článek na PirListech. Nezanamenal jsem poptávku po vyjdáření ani od novinářů, ani od mediálních orgánů strany, ani od RP ani od RV a ani od Lydie.

Závěr
Souhlasím s tím, že první vyjádření Míši nebyla šťastná, ani nejsem nadšený, že pod článkem pro PirListy byl podepsaný Jakub. Stejně tak vidím jako velký problém, že Míše trvalo na můj vkus dlouho, než ukončila kontakt s Tenzerem i po tom, co byl obviněn. Vyjádřením Míši a její rezignací to ale považuji za uzavřené.

Jinak bych docela rád viděl, jak by měla vypadat věcná reakce na kauzu z hlediska ZK (notabene, když se jedná o osobní kauzu a informace tak má pouze Míša). Budu rád za Vaše tipy.

Závěrem bych rád uvedl, že vyjádření Lydie se mně velmi dotklo, vůbec s ním nesouhlasím a jsem přesvědčený, že poškozuje nejen zastupitelstký klub, ale všechny orgány, které problém řešily (na rozdíl od RV) věcně: Namátkou RP, MO, PR poslanců, PR primátora. Jsem předvědčený, že vyjádření Lydie poškozuje i stranu jako celek, ale na to už jsem si všichni tak nějak zvykly, že loyalita ke straně a k voleným orgánům je v této straně nulová.

Na závěr ještě návrh alternativného usensení:
Republikový výbor vyjadřuje k postupu mediálního řešení kauzy Michaela Krausová – Tomáš Tenzer toto:
1. Považuje odstoupení Michaely Krausové z pozice vedení pirátského klubu zastupitelů HLMP a její setrvání jako řadové neuvolněné zastupitelky za adekvátní situaci.

2. Republikový výbor ukládá republikovému předsednictvu, aby ve spolupráci s mediálním odborem vypracovalo návrh krizové komunikace, aby nedocházelo k excesům a aby bylo možné se spolehnout na nějaký známý doporučený postup. Základem nechť je otevřená komunikace dovnitř strany a věcná komunikace směrem k veřejnosti.

3. Následně budeme uvažovat o změně či doplnění předpisu o krizovém řízení.
Organizační řád
§ 32 Krizové řízení
Republikové předsednictvo má zodpovědnost za krizové řízení v případě ohrožení existence strany nebo v jiných podobných krizových stavech a přijímá vhodná opatření k jejich řešení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viktor.Mahrik za příspěvky (celkem 9):
Jaromir.Beranek, Petr.Tkadlec, Ladislav.Kos, Jan.Lipavsky, Jiri.Hoskovec, Jiri.Rezek, Jan.Hora, Vojtech.Pikal, Mikulas.Ferjencik
Viktor Mahrik,
člen zastupitelstva Hlavního Města Prahy

tel: 602 767 298
E-mail: viktor.mahrik@pirati.cz

Together we stand, divided we fall!
Uživatelský avatar
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 556
Registrován: 29 led 2012, 01:43
Profese: vychovatelka
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 940 poděkování
Dostal poděkování: 1388 poděkování

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Díky za vyjádření, všechna promyslím, do pondělí plním funkci offline rodiče. Jen co jsem rychle pročetla vaše příspěvky - nikde nekritizuji vaši práci na magistrátu, zabývám se jen tím, co šlo ven.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvek:
Petr.Tkadlec
Uživatelský avatar
Mikulas.Ferjencik
Kontrolní komise
Příspěvky: 14653
Registrován: 24 dub 2009, 00:25
Profese: lektor kroužků zábavné logiky
Bydliště: Choltice, okres Pardubice
Dal poděkování: 12026 poděkování
Dostal poděkování: 20479 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Jitka.Novotna píše: 25 říj 2019, 16:47
Ivan.Bartos píše: 25 říj 2019, 14:32 A já bych chtěl poděkovat všem, kteří si to dali na fejsíšek a sbírají lajkýsky. Podobné chování mi přijde maximálně nedůstojné, zejména když se v jiných částech bavíme o etice, vztazích...tak až to schválíte, jsem rád, že budeme mít úkol. Jako kdyby doposud neplatilo, že podmínkou komunikace musí být znalost informace a okolností komunikovaného tématu.
Raději bych o tomhle rozhodovala s větší znalostí tématu.

Je mi líto, že @Michaela.Krausova která je členou RV se k tématu ještě nevyjádřila a její vyjádření vnímám jako zásadní.

Taky bych ocenila reakci od neuvolněných Pražskych zastupitelů, k tomu jestli/jak se to řešilo v rámci klubu. Pokud se někdo přihlásí, napíšete mi soukromě a já požádám o vaše přidání do tohoto jednání, či zde překopiruji vaše vyjádření.

Také bych poprosila editora Pirátských listů, @Mikulas.Ferjencik či Tebe o informace, jakým způsobem a proč (ne)vznikali mediální reakce za stranu.

Poté, co kauza vypukla jsem měl jsem za to, že všechny schůzky proběhly ještě před 20. březnem 2019 (kdy jsme se dozvěděli, že je Tenzer trestně stíhaný), současně jsem měl za to, že šlo čistě o podněty na problematické zakázky v oblasti reklamy, proto jsem kauzu považoval za běžné osočování, na které postačí reakce Míši. Druhý den se bohužel ukázalo, že situace bude komunikačně náročnější, ale mezitím už byly obě reakce (Jakubova i Míšina) venku. Právě to, že Míša neseznámila MO s celou kauzou před vydáním své reakce, považuju za podstatný důvod, proč je její odstoupení zcela adekvátní.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Ferjencik za příspěvky (celkem 8):
Petr.Tkadlec, Dan.Lestina, Ondrej.Profant, Viktor.Mahrik, Jitka.Novotna, Vojtech.Pikal, Tomas.Trcka, Frantisek.Kopriva

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Uživatelský avatar
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 556
Registrován: 29 led 2012, 01:43
Profese: vychovatelka
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 940 poděkování
Dostal poděkování: 1388 poděkování

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Mám sepsané odpovědi k vyjádřením výše, ale v tuhle chvíli emocionální okénko shledávám jako věci neprospívající. Předkládám alternativu návrhu usnesení po zapracování připomínek:


Republikový výbor vyjadřuje k postupu mediálního řešení kauzy Krausová – Tenzer toto:

a) Bylo nevhodné, aby věc komentoval za stranu její místopředseda, z pozice partnera dotyčné, kdy váhu své výpovědi dal skrze své politické funkce. Osobní vyjádření by měla být doprovázena oficiální komunikací

b) Prohlášení za Piráty měl vydat nejbližší nadřízený orgán nebo orgán, který převzal krizovou komunikaci skrze člověka, který není ve střetu zájmů. a komentář měl být publikován skrze člověka, který není ve věci osobně zainteresován.

c) Mediálně byl vytvořen dojem, že Michaela Krausová rezignovala na funkci předsedkyně zastupitelského klubu ze své vůle a že s jejím rozhodnutím zastupitelský klub nesouhlasí. Jediné dohledatelné vyjádření je za republikové předsednictvo, kdy RP zpětně konstatuje, že odstoupení z funkce považuje za adekvátní reakci. Tedy to vypadá, že krizovou komunikaci nevedli ani na magistrátě, ani v RP, ale převzal ji partner zastupitelky. Primárně mělo proběhnout řešení na úrovni magistrátního zastupitelského klubu a ten také měl vydat prohlášení, tím se mohla věc uzavřít. Výsledek působí dojmem, že krizovou komunikaci nevedli ani na magistrátě, ani v RP, ale převzal ji partner zastupitelky. Zda je mediální dojem v rozporu s realitou, nechť se vyšetří.

d) Považujeme za problematický též obsah vyjádření, kdy je místo věcného komentáře faktického shrnutí předkládán osobní příběh s užitím klamavých taktik jako jediné mediální vysvětlení osobní příběh, zlehčování kauzy na pseudokauzu, trestní stíhání na "jenom trestní stíhání", včetně zpochybňování adekvátnosti odstoupení z funkce nesouhlasem klubu.

e) Byly upřednostněny osobní zájmy nad snahou vyrovnat se s případem věcně a minimalizovat dopad na pověst strany. (tak se mi to jeví, ale je to odhad motivace)

f) Je znepokojivé, že se postupně měnila výpověď a stejně tak verze vysvětlování, aniž by byla členům událost známa jinak, než z veřejných vyjádření Michaely Krausové a Jakuba Michálka. Je znepokojivé, že strana nebyla od počátku v úplnosti informována.


Na základě těchto skutečností republikový výbor ukládá republikovému předsednictvu, aby ve spolupráci s mediálním odborem vypracovalo návrh krizové komunikace, aby k těmto excesům nedocházelo a aby bylo možné se spolehnout na nějaký známý doporučený postup. krátký manuál postupu pro zastupitele a členy v krizové mediální komunikaci, po kterém je třeba sáhnout vždy, když je někdo vystaven mediálnímu tlaku za skutečnou či domnělou chybu. Základem nechť je otevřená komunikace dovnitř strany a věcná pravdivá komunikace směrem k veřejnosti. otevřená, věcná a pravdivá komunikace dovnitř strany i směrem k veřejnosti.

Následně budeme uvažovat o změně či doplnění předpisu o krizovém řízení.
Organizační řád
§ 32 Krizové řízení
Republikové předsednictvo má zodpovědnost za krizové řízení v případě ohrožení existence strany nebo v jiných podobných krizových stavech a přijímá vhodná opatření k jejich řešení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvky (celkem 3):
Petr.Tkadlec, Tomas.Trcka, Vojtech.Pikal
Uživatelský avatar
Mikulas.Ferjencik
Kontrolní komise
Příspěvky: 14653
Registrován: 24 dub 2009, 00:25
Profese: lektor kroužků zábavné logiky
Bydliště: Choltice, okres Pardubice
Dal poděkování: 12026 poděkování
Dostal poděkování: 20479 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Díky Lydie, vnímám značný posun správným směrem. Nicméně rád bych se zeptal, proč je vyjádření na Pirátských listech považováno za krizovou komunikaci za stranu. Těžko budu zakazovat libovolnému Pirátovi, aby zveřejnil na Pirátských listech navíc v rubrice komentáře svůj názor na aktuální kauzu. Hlavní krok krizové komunikace, který jsme v této věci učinili bylo odstoupení Michaely Krausové z pozice předsedkyně klubu a její vyjádření pro média. Jakubův článek vyšel v době, kdy se ještě o žádné krizi nedalo hovořit.

Dále považuji termín "klamavá taktika" za nevhodný v tomto typu usnesení, protože je emočně zabarvený.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Ferjencik za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, Frantisek.Kopriva, Ondrej.Profant

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Uživatelský avatar
Tomas.Trcka
Člen KS Karlovarský kraj
Příspěvky: 184
Registrován: 29 srp 2017, 15:01
Profese: tiskař/grafik
Bydliště: Sokolov
Dal poděkování: 364 poděkování
Dostal poděkování: 160 poděkování

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Tomas.Trcka »

Takhle je to určitě lepší. Jen ten poslední odstavec bych nechal tak jak byl původně.

Lydie.Bartosova píše: 29 říj 2019, 22:41 Na základě těchto skutečností republikový výbor ukládá republikovému předsednictvu, aby ve spolupráci s mediálním odborem vypracovalo návrh krizové komunikace, aby k těmto excesům nedocházelo a aby bylo možné se spolehnout na nějaký známý doporučený postup. Základem nechť je otevřená komunikace dovnitř strany a věcná pravdivá komunikace směrem k veřejnosti.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Trcka za příspěvek:
Lydie.Bartosova
Tomáš Trčka
Piráti Sokolov
606 433 887
Uživatelský avatar
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 556
Registrován: 29 led 2012, 01:43
Profese: vychovatelka
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 940 poděkování
Dostal poděkování: 1388 poděkování

Re: RV 53/2019 Práce s chybou dovnitř strany a navenek

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Mikulas.Ferjencik píše: 29 říj 2019, 23:37 Díky Lydie, vnímám značný posun správným směrem. Nicméně rád bych se zeptal, proč je vyjádření na Pirátských listech považováno za krizovou komunikaci za stranu. Těžko budu zakazovat libovolnému Pirátovi, aby zveřejnil na Pirátských listech navíc v rubrice komentáře svůj názor na aktuální kauzu. Hlavní krok krizové komunikace, který jsme v této věci učinili bylo odstoupení Michaely Krausové z pozice předsedkyně klubu a její vyjádření pro média. Jakubův článek vyšel v době, kdy se ještě o žádné krizi nedalo hovořit.

Dále považuji termín "klamavá taktika" za nevhodný v tomto typu usnesení, protože je emočně zabarvený.
Jakub není libovolný pirát a ve chvíli, kdy žádná jiná komunikace neprobíhá, je to komunikace za stranu, také to tak proletělo médii. Nikdo o tom neuvažoval jako o soukromém názoru řadového člena. Jakubův článek vyšel den předtím, než se dalo hovořit o krizi, bezva. Jako bagatelizujte to donekonečna. Když jsme řešili člověka s exekucí, psala jeho manželka na listy o tom, jak je skvělej a celý to je především hon našich politických nepřátel? Já bych se styděla nechat členy a příznivce strany tohle obhajovat.

Termín uvedl Vojta do závorky, asi to nemyslel jako součást návrhu usnesení, když tě napadně pěknej neutrální, sem s ním.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvky (celkem 5):
Dan.Lestina, Janka.Michailidu, Jitka.Novotna, Michaela.Nepejchalova, Roman.Kucera
Zamčeno

Zpět na „[Archiv RV]“