Hlasování se stihne určitě - podpora pro svolání jednání už je sesbíraná (v této chvíli dokonce cca na 150 %), jednání o odvolání běží v režimu referenda, tj. 1.-4. 11. se bude hlasovat. Teď ještě najít předsedajícího...Tomas Babicky píše: ↑23 říj 2019, 10:37Možná se to do Vánoc nestihne.Jana.Kolarikova píše: Vím, že to je vánoční tradice, ale já to do Vánoc už fakt nedám.
Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 565 poděkování
- Dostal poděkování: 12763 poděkování
Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 2):
- Janek.Wagner, anon539
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 264 poděkování
- Dostal poděkování: 1400 poděkování
Tvůj osobní názor na to, komu je příspěvek určen je irelevantní. Zásadní je, že sem byl vložen odkaz a text je tedy určen ke čtení i odtud.Jaroslav.Nemec píše: ↑23 říj 2019, 10:14To si členská základna již nezaslouží zde na fóru text určený ji, ne čtenářům Parlamentních listů?
Já bych byl třeba rád aby se diskutující drželi tématu a diskutovali věcně - tedy dodržovali pravidla fóra. Minimálně půlku vlákna se to neděje. To si to členská základna nezaslouží?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvek:
- Fireman142
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: herečka
- Dal poděkování: 18 poděkování
- Dostal poděkování: 113 poděkování
Ahoj
Budu emotivní, protože taková prostě jsem. Upozorňuji na to předem, pokud by s tím měl někdo problém , nemusí můj příspěvek číst
Nepřijde mi košer,když se o důležitých věcech , které se dějí okolo PIrátů, dozvídám formou šuškandy. Ještě více mi nepřijde košer, když se o takových věcech dozvídám z medií. Případ kauzy JCD je přesně tato situace. Dostala jsem se do pasti, protože ve své podstatě vůbec nevím,kde je pravda. Jedna a tatáž věc se ke mě dostala z různých míst, z různých pohledů, od různých lidí, což sebou samozřejmě nese vždy punc neobjektivity. S dovolením bych z pozice KoDo, neboli člověka, který je v neustálém kontaktu s lidmi jak ve straně, tak zvenčí, měla vědět, jaký je skutečný status věci. Z pozice Pirátky, která vždycky byla loajální a často až nekritická - pořád jsou tu lidi, za které bych dýchala - bych skutečný stav věci ráda znala ještě víc. Upřímně -já se v tom ztrácím. A mám dojem, že nejsem sama. Tím , že zřejmě ani další nedostali všechny informace, vzniká situace, kdy je ani nemůžeme předávat dál. Před malým okamžikem jsem si přečetla status našeho kolegy na komunále, který utěšuje voliče tím, že "vlastně o nic nejde a nic nebylo potřeba do lobbo kontaktů uvádět " , do toho jiný kolega vidí celou kauzu přesně opačně a hřímá hromy blesky. Uprostřed toho je upřímná snaha našeho MO vydávat taková prohlášení, která by nezpůsobovala další mediální potíže. Ale ve vší úctě - to je přesně ta poloha, kdy se snažíme problémy zametat pod koberec a neřešit je. Ani jedna z výše popsaných cest mi není vlastní.
Ano, mám volbu - celé věci se prostě nevěnovat, vypustit ji, nečíst tady forum, dělat svou práci a držet ústa. Věřte, že se snažím. Ale nejde mi to úplně.
Za poslední týdny jsem u Pirátů zaznamenala tolik věcí, kterou mou důvěrou v ně... ve vás...v nás.. otřásly a to je přesně moment, který jsem si nikdy nepřála zažít. Považuju se za "starou Pirátku", srdcařku, věřím ve svobodu, otevřenost, loajalitu, spolupráci , v dobré úmysly, které Piráti mají. Byť vím, že tyhle hodnoty nejsou vlastní úplně všem, které potkávám, přesto si pořád myslím, že těch srdcařů je většina. Nyní mám dojem, že moje víra je velmi naivní a tohle zjištění mi trochu podlomilo nohy.
A nějak se mi nechce zavírat oči před tím " o čem se šušká"
Podivná výběrová řízení s již předem známým vítězem, nebo jinak ovlivňovaná, šuškandy typu " před tímhle nebo touhle se o tom nemluví " , neřešený a odsouvaný problém se zoufale poddimenzovaným Personálním odborem, nulová práce s lidmi na placených i neplacených pozicích, nekompetentní lidé na řídících pozicích, zbavování se schopných lidí na různých pozicích napříč stranou, nulová sebereflexe lidí na řídících pozicích, tendence vybudovat ze strany "devadesátkový" korporát, problémy v dalších odborech... a mnoho jiného. Co mě ale mrzí nejvíc je ono pokrytectví, které nad tím vším visí.
My jsme stranou otevřenou - ale otevřené máme jenom jedno oko. První stránku knihy, přičemž do té druhé stránky už nemá přístup každý, třetí si přečte jenom hrstka a tak dál a tak...a celou knihu může číst nejspíš jen jediný člověk. A od toho všeho se odvíjí veškeré naše konání a bohužel nyní i vazby, které máme mezi sebou.
Nemyslím si a ani to nečekám, že by sem zúčastněné strany měly napsat svá vyjádření k výše uvedené kauze a k dalšímu,co tomu následovalo. Nikoliv proto, že jim to Honza Hora nedoporučil,ale proto, že ví, že by to bylo další sousto pro bulvár, který se na to jen třese. Takže za mě je to rozumné. Ale velmi bych uvítala, kdyby zúčastněné strany našly formu, jakou členům řeknou, jaká je skutečně realita. Velmi bych uvítala sebereflexi a velmi bych uvítala ,kdybychom si všichni vytáhli hlavu z prdele a přestali si hrát na hrdiny, kteří spasí svět, když máme sami máslo na hlavě.
Navzdory problémům, které máme, se snažíme oslovovat další lidi pro spolupráci. Hledáme nové Piráty, děláme náborové kampaně. To je skvělý krok, protože realita je taková, že nám kapacita našich sil došla a lidi prostě nemáme. Ale ve vší úctě - do tohoto sociopatického prostředí, které tu momentálně vytváříme, se nám lidi s nadšením nepohrnou. I toto mějme prosím na paměti.
Díky všem,kdo přečetli
Nuna
Budu emotivní, protože taková prostě jsem. Upozorňuji na to předem, pokud by s tím měl někdo problém , nemusí můj příspěvek číst

Nepřijde mi košer,když se o důležitých věcech , které se dějí okolo PIrátů, dozvídám formou šuškandy. Ještě více mi nepřijde košer, když se o takových věcech dozvídám z medií. Případ kauzy JCD je přesně tato situace. Dostala jsem se do pasti, protože ve své podstatě vůbec nevím,kde je pravda. Jedna a tatáž věc se ke mě dostala z různých míst, z různých pohledů, od různých lidí, což sebou samozřejmě nese vždy punc neobjektivity. S dovolením bych z pozice KoDo, neboli člověka, který je v neustálém kontaktu s lidmi jak ve straně, tak zvenčí, měla vědět, jaký je skutečný status věci. Z pozice Pirátky, která vždycky byla loajální a často až nekritická - pořád jsou tu lidi, za které bych dýchala - bych skutečný stav věci ráda znala ještě víc. Upřímně -já se v tom ztrácím. A mám dojem, že nejsem sama. Tím , že zřejmě ani další nedostali všechny informace, vzniká situace, kdy je ani nemůžeme předávat dál. Před malým okamžikem jsem si přečetla status našeho kolegy na komunále, který utěšuje voliče tím, že "vlastně o nic nejde a nic nebylo potřeba do lobbo kontaktů uvádět " , do toho jiný kolega vidí celou kauzu přesně opačně a hřímá hromy blesky. Uprostřed toho je upřímná snaha našeho MO vydávat taková prohlášení, která by nezpůsobovala další mediální potíže. Ale ve vší úctě - to je přesně ta poloha, kdy se snažíme problémy zametat pod koberec a neřešit je. Ani jedna z výše popsaných cest mi není vlastní.
Ano, mám volbu - celé věci se prostě nevěnovat, vypustit ji, nečíst tady forum, dělat svou práci a držet ústa. Věřte, že se snažím. Ale nejde mi to úplně.
Za poslední týdny jsem u Pirátů zaznamenala tolik věcí, kterou mou důvěrou v ně... ve vás...v nás.. otřásly a to je přesně moment, který jsem si nikdy nepřála zažít. Považuju se za "starou Pirátku", srdcařku, věřím ve svobodu, otevřenost, loajalitu, spolupráci , v dobré úmysly, které Piráti mají. Byť vím, že tyhle hodnoty nejsou vlastní úplně všem, které potkávám, přesto si pořád myslím, že těch srdcařů je většina. Nyní mám dojem, že moje víra je velmi naivní a tohle zjištění mi trochu podlomilo nohy.
A nějak se mi nechce zavírat oči před tím " o čem se šušká"

Podivná výběrová řízení s již předem známým vítězem, nebo jinak ovlivňovaná, šuškandy typu " před tímhle nebo touhle se o tom nemluví " , neřešený a odsouvaný problém se zoufale poddimenzovaným Personálním odborem, nulová práce s lidmi na placených i neplacených pozicích, nekompetentní lidé na řídících pozicích, zbavování se schopných lidí na různých pozicích napříč stranou, nulová sebereflexe lidí na řídících pozicích, tendence vybudovat ze strany "devadesátkový" korporát, problémy v dalších odborech... a mnoho jiného. Co mě ale mrzí nejvíc je ono pokrytectví, které nad tím vším visí.
My jsme stranou otevřenou - ale otevřené máme jenom jedno oko. První stránku knihy, přičemž do té druhé stránky už nemá přístup každý, třetí si přečte jenom hrstka a tak dál a tak...a celou knihu může číst nejspíš jen jediný člověk. A od toho všeho se odvíjí veškeré naše konání a bohužel nyní i vazby, které máme mezi sebou.
Nemyslím si a ani to nečekám, že by sem zúčastněné strany měly napsat svá vyjádření k výše uvedené kauze a k dalšímu,co tomu následovalo. Nikoliv proto, že jim to Honza Hora nedoporučil,ale proto, že ví, že by to bylo další sousto pro bulvár, který se na to jen třese. Takže za mě je to rozumné. Ale velmi bych uvítala, kdyby zúčastněné strany našly formu, jakou členům řeknou, jaká je skutečně realita. Velmi bych uvítala sebereflexi a velmi bych uvítala ,kdybychom si všichni vytáhli hlavu z prdele a přestali si hrát na hrdiny, kteří spasí svět, když máme sami máslo na hlavě.
Navzdory problémům, které máme, se snažíme oslovovat další lidi pro spolupráci. Hledáme nové Piráty, děláme náborové kampaně. To je skvělý krok, protože realita je taková, že nám kapacita našich sil došla a lidi prostě nemáme. Ale ve vší úctě - do tohoto sociopatického prostředí, které tu momentálně vytváříme, se nám lidi s nadšením nepohrnou. I toto mějme prosím na paměti.
Díky všem,kdo přečetli
Nuna
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Romana.Klimesova za příspěvky (celkem 16):
- Marek.Necada, David.Wagner, SayMyName, Bohdana.Hola, Tereza.Hubackova, Vaclav.Fortik, Kornelia.Gottmannova, Klara.Kocmanova, Martin.Stanek, Karel.Nejedlik, Vojtech.Tatra, Jaroslav.Kamen, Jana.Hladova, Matej.Kubicek, Petr.Rysler, Michael.Polak
-
- Dal poděkování: 235 poděkování
- Dostal poděkování: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi se budu opakovat, ale psal jsem tady už před hodně dlouhou dobou, že sebereflexí Pirátské strany by bylo zrušit fórum.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym53077 za příspěvek:
- Matej.Kubicek
-
- Dal poděkování: 2568 poděkování
- Dostal poděkování: 2729 poděkování
Odpověď na otázku: "Kterej kretén ten emotivní a zjevně soukromej email zveřejnil?" je imho zajímavější než jeho obsah.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 2):
- Jiri.Belsan, Matej.Kubicek
-
- Profese: Logistika
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 216 poděkování
To jako ze strany/sekty ktere perou spinave pradlo uvnitr jsou na tom lepe ?Tomas Babicky píše: ↑23 říj 2019, 11:26 Asi se budu opakovat, ale psal jsem tady už před hodně dlouhou dobou, že sebereflexí Pirátské strany by bylo zrušit fórum.
Navic v dobe, kdy si kazdou chvili nekdo pusti kufr na spacir na tweetu a zmeni se ve verbalni zbran hromadneho niceni to stejne postrada smysl.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikezeus za příspěvky (celkem 5):
- Dan.Lestina, Vit.Fux, Jiri.Rezek, Vojtech.Tatra, anon539
-
Whistleblowing, pokuď nám hraje do politických karet (typicky od konkurence) je v pořádku? Ale ten co nám může ublížit (z vlastních řad) je špatný?Martin.Shanil píše: ↑23 říj 2019, 11:35 Odpověď na otázku: "Kterej kretén ten emotivní a zjevně soukromej email zveřejnil?" je imho zajímavější než jeho obsah.
- Lukas.Hejduk
- Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
- Profese: bookmaker, IT developer
- Dal poděkování: 578 poděkování
- Dostal poděkování: 2208 poděkování
Dvě věci. První už tu padla - politika je velký nápor na psychiku sám o sobě, proti nějaké formě toho rozzuřeného davu (zvláště profi) politik bude stát každou chvíli a musí se s tím umět vyrovnat. Zvláště Jakub už teď patří doslova k předním a nejsledovanějším politikům v zemi, pokud nezvládne předstoupit před vlastní stranu, tak by asi měl uvažovat, jestli si neukousnul příliš velký sousto.Jan.Hora píše: ↑23 říj 2019, 09:10 Já bych jen poznamenal, že týkat se tahle situace mě, taky bych sem už nic nepsal. Z vlákna je evidentní, že jakmile sem Míša nebo Jakub něco napíšou, následovat bude poprava čtvrcením (leda že by napsali oba že okamžitě rezignujou na všechny funkce a ukončují členství - v takovém případě by následoval tanec na jejich hrobech).
Uvědomte si prosím, že postavit se rozzuřenému virtuálnímu davu je velký nápor na psychiku (málokdo to zažil, ale ti co ano, ti vědí o čem mluvím). A všechnu čest výjimkám, ale tady nikoho nezajímá vyjádření aktérů, to možná platilo na začátku. Hejno se změnilo v dav dychtící po krvi.
Když jsem s Míšou naposledy mluvil, říkal jsem jí že tohle vlákno by mohlo vyprodukovat něco přínosnýho (byť je to pro ní a Jakuba strašně nepříjemný téma), pokud pirátstvo nebude mít cíl v podobě konkrétních lidí a bude se držet věcnýho obsahu (tj. pokud to s Jakubem nebudou sami rozviřovat příspěvky a nechají běžet diskusi). Takže pokud máte pocit, že je blbě že sem ani jeden nenapíše, možná za to trochu můžu já.
Děkuju všem výjimkám, které se snaží vrátit k obsahu Davidova postu a věcně se pobavit jestli fakt máme problém a co bychom s ním měli dělat. I když se s váma přu, tak si myslím že má smysl se o tom bavit a snažit se něčeho dobrat.
A druhá je, že asi není bezprostředně nutná dvacetistránková třídenní diskuse s každým členem zvlášť a veřejně na foru. Ale detailní vyjádření toho, co se vlastně přesně stalo, jaké jsou z toho implikace a případně poučení, to by si možná členové strany zasloužili. To se s tím, že nechtějí debatovat s rozzuřeným davem přeci nevylučuje.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Hejduk za příspěvky (celkem 4):
- Jiri.Rezek, Martin.Stanek, Vojtech.Tatra, Vit.Fux
Machiavelli z Wishe <3
Člen pirátské strany (2016-2025)
Pirát od 2016 až navždy.
-
- Profese: referent státní správy
- Dal poděkování: 32 poděkování
- Dostal poděkování: 26 poděkování
Všiml jsem si, že arogance, nebo povýšenost mezi lidmi ve funkcích opravdu reálně existují (exemplárním příkladem budiž pan Michálek). Je to kvalitativní posun od dob, kdy jsem byl jeden rok členem a šlo "jenom" o ideály. Je ale na Pirátech, jaké lidi chtějí mít ve vedení, zda ty, kdo ví o čem mluví, odpovídají jasně, svoji argumentaci mají podloženou anebo někoho, kdo je sice "hodný", ale nedokáže splodit myšlenku (Ivana Bartoše do toho nepočítám, to je statisticky tak vzácná vyjímka, že nemá smysl ji řešit). Politika je sprostá špína a kdo se neušpiní, dělá ji špatně. Nakonec, už Platón choval velkou nedůvěru k politikům: ....ale kdo vskutku bojuje za právo a chce jen krátký čas zůstat bez pohromy, nezbytně musí soukromničit a ne státničit (Obrana Sokratova, 31D – 32 D).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Krupka za příspěvek:
- Vojtech.Tatra
Jsem anarchista - ovšem ne proto, že pohrdám autoritou, ale proto, že ji potřebuji. Stejně tak nejsem nevěřící, ale muž, který vyžaduje něco, za co stojí uvěřit... Beru své povinnosti tak vážně, neboť v celkovém kontextu průměrnost odmítám.
-
- Dal poděkování: 2568 poděkování
- Dostal poděkování: 2729 poděkování
Whistleblowing je fajn, když odhaluje nějaké dosud neznámé skutečnosti, ne když jde o soukromou emotivní poznámku. Tady imho již nešlo o zvěřejnění nějaké informace, ale jen o "senzační" zprávičku na úrovni bulváru. Takhle hluboko klesnout dokáže jen opravdu hodně zarytý škodič. Ten musí mít z aféry a propadu partaje slušnou radost. Takže by mě fakt docela zajímalo, kdo to je.ales.prihoda píše: ↑23 říj 2019, 12:03Whistleblowing, pokuď nám hraje do politických karet (typicky od konkurence) je v pořádku? Ale ten co nám může ublížit (z vlastních řad) je špatný?Martin.Shanil píše: ↑23 říj 2019, 11:35 Odpověď na otázku: "Kterej kretén ten emotivní a zjevně soukromej email zveřejnil?" je imho zajímavější než jeho obsah.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 2):
- Viktor.Mahrik, Antonino.Milicia