odvolání Jakuba Michálka z RP

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Ve věci zahájení jednání o odvolání Jakuba Michálka z funkce místopředsedy strany jsem

PRO
236
63%
PROTI
106
28%
ZDRŽUJI SE
31
8%
 
Celkem hlasujících: 373 - Celkem hlasů: 373

Uživatelský avatar
Zuzana.Kudlackova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 655
Registrován: 12 říj 2016, 17:18
Profese: Chůva
Dal poděkování: 879 poděkování
Dostal poděkování: 596 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Zuzana.Kudlackova »

Simon.Barczi píše: 23 říj 2019, 11:14 Nesouhlasím s návrhem a hlasuji proti.

Myslím si, že máme závažnější výzvy před sebou než odvolat na truc člověka, co pro stranu dělá tolik práce.

Chápu, že Jakub asi není král sympaťáků, ale upřimně to je pochopitelné. Díky tomu, že empatie není jeho silná stránka dokáže tvrdě bojovat proti tomu nejsilnějšímu co tady v ČR máme. Bohužel tenhle aspekt tady trestuhodně zapadá. Myslíte si, že kdokoliv kdo se sesypal z toho, že Jakub na ně zvýšil hlas by byl ochoten 24/7 tvrdě stát proti všem zájmovým skupinám v ČR. Dokážete si představit jaký je to tlak, kvůli svému přesvědčení stát proti lobbistickým skupinám co mají v rukou miliardy, média a moc. Ten tlak je obrovský a člověk co ho ustojí to nezvládne bez vedlejších efektů.

Tato síla je, ale pak vyvážena tím, že je člověk otupělý emocím, tlaků a odchyluje se od standardního vzorce chování.

Předsednictvo pro mě reprezentuje vzorek strany a Jakub to plní.

Jak už tady bylo několikrát řečeno, potřebujeme jeho drive, energii a tvrdohlavost. Místo odvolání se spíš pojďme starat o mentální hygienu vytížených členů. @Jana.Kolarikova tohle by měla být také role personálního odboru, že pokud vidím, že nadějný a schopný manažer zaostává v nějaké oblasti postarám se o jeho vzdělání, koučing a mentální pohodu.

Přijde mi, že čekáme, že Piráti jsou nejlepší lidé na světe, co nemůžou selhat, ale v realitě selháváme my když se nedokážeme profesionálně postarat o naše lidské zdroje.
Všechny tebou zmiňované kvality JM jsou známé, však ať dál pokračuje jako předseda poslaneckého klubu, ať dál řeší Bureše a spol. To co se tu řeší je: jestli je vhodný s tímto přístupem do RP. A dle mě není.
A fakt si myslíš, že za hnusné chování k Janě si může Jana sama, protože Jakubovi neposkytla dostatečné možnosti vzdělání a koučingu? no to snad ne.
A ano selhání je lidské a proto na d tím mávneme rukou? Řešení nic? Je tak těžké přijmout, to, že JM se prostě na něco hodí a na něco ne? Přece nebudeme nábožně odpouštět pochybení a selhání ve funkci místopředsedy strany jenom protože jde o JM a je jinak velmi dobrý ve své práci ve sněmovně?
Zuzana Kudláčková- MS Českobudějovicko
"Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18647
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33833 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Martin.Kucera »

Simon.Barczi píše: 23 říj 2019, 11:14 Chápu, že Jakub asi není král sympaťáků, ale upřimně to je pochopitelné. Díky tomu, že empatie není jeho silná stránka dokáže tvrdě bojovat proti tomu nejsilnějšímu co tady v ČR máme. Bohužel tenhle aspekt tady trestuhodně zapadá. Myslíte si, že kdokoliv kdo se sesypal z toho, že Jakub na ně zvýšil hlas by byl ochoten 24/7 tvrdě stát proti všem zájmovým skupinám v ČR. Dokážete si představit jaký je to tlak, kvůli svému přesvědčení stát proti lobbistickým skupinám co mají v rukou miliardy, média a moc. Ten tlak je obrovský a člověk co ho ustojí to nezvládne bez vedlejších efektů.

Tato síla je, ale pak vyvážena tím, že je člověk otupělý emocím, tlaků a odchyluje se od standardního vzorce chování.

Předsednictvo pro mě reprezentuje vzorek strany a Jakub to plní.

Jak už tady bylo několikrát řečeno, potřebujeme jeho drive, energii a tvrdohlavost.
To všechno, co popisuješ, ale potřebujeme v jeho roli poslance. A jistě sis všiml, že jeho poslanecká práce, píle a výsledky zde byla hodnocena kladně.

To, oř tu běží, je, zda člověka, který se ke spolustraníkům a spolupracovníkům chová jako Jakub, potřebujeme v RP.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26158
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36913 poděkování
Dostal poděkování: 30046 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Martin Kučera jako vedoucí AO mě jako jednoho z týmu předsedajících abych předsedal toto jednání.
S povzdechem jsem přijal, protože chci řešit jiné věci.
Jednání zahájím zřejmě dnes večer, až se k tomu dostanu po PPI, ORGV, RV, výběrovém řízení na tajemnici a nějaké politické práci a vyjádřeních.
Martin.Stanek píše: 23 říj 2019, 10:46 Prosím @Martin.Kucera mohl bys sem uvést základní procedurální fakta vycházející z předpisů:
- pokud by došlo k odvolání místopředsedy RP, stal by se novým místopředsedou RP někdo automaticky (z posledních voleb)? Může být RP jen 1+3 a případně jak dlouho?
- data, která by ujasnila, kdy by šlo očekávat vyřízení tohoto podnětu (tedy dovolba místopředsedy)? Resp. kdy by šlo očekávat nové RP pokud by se "počkalo" na řádnou volbu RP? Nejde nejspíš přesně, takže třeba rozsah minimum - nejočekávatelnější - maximum?
Pokud by došlo k odvolání místopředsedy, bude bezodkladně zahájena dovolba (k postupu místopředsedů vpřed nedojde, u volby předsednictva se princip náhradnictví neuplatňuje). Následná dovolba by snad byla postupem přerušena a zahájili bychom volbu která nás čeká v lednu.
K datům si dovolím podotknout, že Jednání o odvolání bude zahájeno dnes (snad to stihnu), hlasování o odvolání by následovalo o víkendu 1.11. až 4.11. (kvůli dodržení lhůt)
Jednání k dovolbě místopředsedy by byla zahájena záhy, tedy asi 5.11. s dobou pro navrhování do nejméně 19.11., 1. kolo hlasování by následovalo 22.11. až 25.11., případné 2. kolo pak 29.11. až 2.12.

Stranou ponechávám avizovanou rezignaci místopředsedy Peksy, která by nám termíny dovolby posunula zřejmě o týden vpřed.

A dovolím si podotknout, že 6.12. pak bude nejpozději zahájena volba celého předsednictva, která skončí na zasedání 11.-12.1.2019.

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Daniel.Galuszka
Mediální odbor
Příspěvky: 702
Registrován: 30 lis 2017, 19:52
Profese: social media team
Dal poděkování: 434 poděkování
Dostal poděkování: 790 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Daniel.Galuszka »

Já se jen vyjádřím obecně ke kvalitě argumentů tady.
1) Snad nikdo nepochybuje o tom, že je JM výkonným poslancem. O tom tato debata ale není. Z úvodní řeči je patrné, že se jedná o nevhodný styl komunikace a vedení lidí.
2) Že jsou dva měsíce do volby nového RP je nepodstatné. Je to zahrávání jádra tématu do outu a stavení jej na vedlejší kolej.
3) Že jde o něčí snahu o zisk politických bodů je opět argument nesouvisející s obsahem úvodní řeči.
OFFTOPIC*Všechno je to kampaň! A PROČ teď?! No protože je před volbama! - sorry jako, ale opravdu tady budeme používat Babišovu komunikační linku?

Prosím, držme se podstaty a mějme na paměti, že případné odvolání nesouvisí se sněmovní prací JM.
Uživatelský avatar
Vladimira.Sykorova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 160
Registrován: 04 úno 2018, 22:08
Profese: úřednice ve státní správě
Bydliště: Na Chodovci 30, Praha, 141 00
Dal poděkování: 747 poděkování
Dostal poděkování: 162 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Vladimira.Sykorova »

Viktor.Derka píše: 23 říj 2019, 10:14
Matej.Kubicek píše: 23 říj 2019, 10:05 Pokud jako strana chceme zapadnout do šedi a jak bylo řečeno být stranou rodinnou a přátelskou, pak Jakuba odvolejme, na preferencích pak bude okolo 10%, ve straně 200 lidí, kteří se budou mít rádi nebo spíš politikařit mezi sebou a strana se nikam nepohne dál, NIKDY.
No nevím, jako vytvořit přátelskou stranu, tak nejspíš z té šedi vyjdeme, protože na politické scéně žádnou stranu neznám, která by skutečně přátelská byla...jinak jestli se zde řeší vidlička - přátelská x nepřátelská strana (osobně si nemyslím, že takto je věc postavena, protože odvolání jednoho člověka z RP těžko nám ze strany udělá růžovou zahradu), potom racionální odpovědí je snad vždy usilovat o stranu přátelštější (nejsme-li masochisti).
tak Imho mám za to, že přátelská strana jsme, soudě i podle našeho eMSka. Jakub soudí ostatní dle sebe, a nejsou všichni nastaveni na takovou výkonnost, na jakou je nastaven Jakub. Osobně jsem schopna tolerovat občasnou Jakubovu nenáladu v pohodě, právě pro jeho sílu na pozici poslance, kde ve věcech, kterým rozumí, jsou jeho některá mediální vystoupení naprosto perfektní, oproti tomu mě děsí četnost stížností na Jakubovo chování a následky v podobě nervového zhroucení. Bossing jsem také chvíli zažila na jednom z odborů MVČR, a už nikdy více takovéto chování!!
Vlaďka Sýkorová
MS Praha 4

https://lide.pirati.cz/personProfile/150/#

"Važte si svých rodičů a milujte svoje děti"
Uživatelský avatar
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 556
Registrován: 29 led 2012, 01:43
Profese: vychovatelka
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 940 poděkování
Dostal poděkování: 1388 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Jako fakt tady někteří obhajujete šikanu jako prostředek efektivního dělání věcí, kampaňové lákátko a nutnou politickou výbavu? Dost mi to připadá jako hádky při řešení Krtka, akorát v týhle verzi mi to přijde mnohem víc smutný. Dlouho jsem nemohla zapomenout lidem, kteří se nepostavili za Míšu Krausovou, když byla v té situaci jako Jana. Teď to cítím stejně. Je jedno o koho jde, zlehčovat situaci a bránit agresora je zrada. Vždycky. Abyste se nedivili, že ta kára, kterou máte pocit, že sami úspěšně táhnete, má mnohem víc součástí a funkčních prvků.
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18647
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33833 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Martin.Kucera »

Děkuju Vojtovi za rozepsání termínů a přesnější formulaci mého "dovolba místopředsedy by neměla aktuálně valný smysl" (tj. zahájena by byla ale nejrozumnější by bylo ji návrhem postupu přerušit kvůli řádné volbě nového RP.
Jen bych poopravil
Vojtech.Pikal píše: 23 říj 2019, 11:25 Stranou ponechávám avizovanou rezignaci místopředsedy Peksy, která by nám termíny dovolby posunula zřejmě o týden vpřed.
Jelikož Mikuláš uvedl "Pokud 23. listopadu 2019 bude Jakub Michálek členem Republikového předsednictva, s platností k 24. listopadu 2019 rezignuji na funkci místopředsedy strany." tak pokud by k rezignaci skutečně došlo, byla by dovolba zahájena 24. 11. (a hlasování pak 13.-16.12.), ovšem v té době už dost možná poběží jednání k řádné volbě nového RP, takže tato dovolba by tím spíš pozbývala smyslu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 5):
Vaclav.Fortik, Viktor.Derka, Vojtech.Pikal, Milan.Krch, Frantisek.Dosedel

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Jiri.Hoskovec
Příspěvky: 644
Registrován: 15 bře 2017, 12:45
Profese: Úředník
Dal poděkování: 904 poděkování
Dostal poděkování: 1385 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Jiri.Hoskovec »

Lydie.Bartosova píše: 23 říj 2019, 11:36 Jako fakt tady někteří obhajujete šikanu jako prostředek efektivního dělání věcí, kampaňové lákátko a nutnou politickou výbavu? Dost mi to připadá jako hádky při řešení Krtka, akorát v týhle verzi mi to přijde mnohem víc smutný. Dlouho jsem nemohla zapomenout lidem, kteří se nepostavili za Míšu Krausovou, když byla v té situaci jako Jana. Teď to cítím stejně. Je jedno o koho jde, zlehčovat situaci a bránit agresora je zrada. Vždycky. Abyste se nedivili, že ta kára, kterou máte pocit, že sami úspěšně táhnete, má mnohem víc součástí a funkčních prvků.
Nesouhlas s odvoláním Jakuba Michálka na základě hádky na RP (vzniknuvší kvůli vynesení a medializaci osobní konverzace lidmi, kteří mají spravovat osobní údaje členů, za účelem vnitropolitického zisku) je obhajoba šikany jak, prosím tebe? Tohle mi nepodsouvej.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Hoskovec za příspěvek:
Pavel.Tauer
Uživatelský avatar
Rostislav.Reha
Republikový výbor
Příspěvky: 5254
Registrován: 15 říj 2013, 12:16
Profese: informatik
Bydliště: Ostrava
Dal poděkování: 7637 poděkování
Dostal poděkování: 8838 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Jiri.Hoskovec píše: 23 říj 2019, 11:41 Nesouhlas s odvoláním Jakuba Michálka na základě hádky na RP (vzniknuvší kvůli vynesení a medializaci osobní konverzace lidmi, kteří mají spravovat osobní údaje členů, za účelem vnitropolitického zisku) je obhajoba šikany jak, prosím tebe? Tohle mi nepodsouvej.
Mozna by sis mel precist CELY ten Janin post a ne jen z nej vytrhnout jednu udalost.

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Martin.Rejman
Člen KS Liberecký kraj
Příspěvky: 558
Registrován: 29 říj 2013, 15:08
Profese: magician
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Dal poděkování: 384 poděkování
Dostal poděkování: 1163 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Martin.Rejman »

Jiri.Hoskovec píše: 23 říj 2019, 11:41
Lydie.Bartosova píše: 23 říj 2019, 11:36 Jako fakt tady někteří obhajujete šikanu jako prostředek efektivního dělání věcí, kampaňové lákátko a nutnou politickou výbavu? Dost mi to připadá jako hádky při řešení Krtka, akorát v týhle verzi mi to přijde mnohem víc smutný. Dlouho jsem nemohla zapomenout lidem, kteří se nepostavili za Míšu Krausovou, když byla v té situaci jako Jana. Teď to cítím stejně. Je jedno o koho jde, zlehčovat situaci a bránit agresora je zrada. Vždycky. Abyste se nedivili, že ta kára, kterou máte pocit, že sami úspěšně táhnete, má mnohem víc součástí a funkčních prvků.
Nesouhlas s odvoláním Jakuba Michálka na základě hádky na RP (vzniknuvší kvůli vynesení a medializaci osobní konverzace lidmi, kteří mají spravovat osobní údaje členů, za účelem vnitropolitického zisku) je obhajoba šikany jak, prosím tebe? Tohle mi nepodsouvej.
Nikdo ti nic nepodsouvá, sám jsi se přihlásil :-D A navíc opět s tvrzením, které se nezakládá na pravdě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Rejman za příspěvky (celkem 6):
Zuzana.Kudlackova, Lucie.Vadkerti, Michaela.Nepejchalova, Filip.Smoljak, Lenka.Wagnerova, Helena.Buchtova
Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“