odvolání Jakuba Michálka z RP

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Ve věci zahájení jednání o odvolání Jakuba Michálka z funkce místopředsedy strany jsem

PRO
236
63%
PROTI
106
28%
ZDRŽUJI SE
31
8%
 
Celkem hlasujících: 373 - Celkem hlasů: 373

Uživatelský avatar
Jana.Kolarikova
Personální odbor
Příspěvky: 1845
Registrován: 03 srp 2012, 13:52
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1798 poděkování
Dostal poděkování: 2748 poděkování

odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Jana.Kolarikova »

To, co teď budete číst, se mi nepíše lehko, zejména ve světle posledních událostí.
Jsem člověk, který nemá rád když se někomu děje bezpráví a dlouhou dobu mi trvalo uvědomit si, že teď jsem to já, komu se to bezpráví děje.
Poslední dobou stranou rezonují diskuze o tom, jak bychom se k sobě měli chovat slušně, a respektovat se. Myslím, že Republikové předsednictvo by v tom mělo jít příkladem, ale to se bohužel neděje.
Máme totiž v předsednictvu člověka, který je arogantní a užívá si bossing svých “podřízených” (zejména vedoucích odborů).
Správný lídr/vedoucí by se měl snažit nepřenášet své problémy na ostatní a neuspokojovat si své ego tím, že se k někomu chová vyloženě hnusně.

To, v čem žiju, je trvalý nátlak a obviňování. A bohužel/bohudík už v tom dál žít nedokážu. Práci vedoucí PO mám ráda, poslední dobou si ale uvědomuji, že chování Jakuba Michálka je to, co mi bere chuť i sílu nadále pro Piráty pracovat. Stojí mne velké úsilí tyhle jeho projevy ustát a nepřenášet je na zbytek týmu, vynakládám zbytečné množství energie na to, abych uspokojila jeho potřeby a pokud možno abych mu nedala záminku k tomu se na mě naštvat.
Před každým pondělním RP se mi svírá žaludek. Dostal mě do stavu, kdy se klepu a zvedá se mi žaludek kdykoli s ním přijdu do kontaktu.

Uvedu pár příkladů Jakubových projevů a i když vám to asi nedá kompletní obrázek, možná vám to pomůže pochopit mně i ten dlouhodobý tlak, pod kterým jsem. Nejde ani tak o to, co se stalo, ale jakým způsobem to bylo komunikováno a jak se mnou bylo zacházeno, o dlouhodobý nátlak, který mě dostal až tam, kde jsem teď.

Jakubovi nečinilo ani trochu problém se mne snažit zdiskreditovat před cca 15ti zaměstnanci poslaneckého klubu, když mě obvinil, že jsem na schůzce týkající se personálií jen kvůli tomu “abych mohla donášet RV, stejně jako to bylo s magistrátem”.
(od února jsem řešila s magistrátem nedostatky, poukázala na problémy a chtěla jsem jim pomoci s jejich řešením, nechtěli to řešit, nechtělo to řešit ani RP, tak jsem to vzala na RV, což je mé právo a odmítám nějaké výroky o donášení, stejně tak jako odmítám dehodestaci mé osoby. Na schůzce jsem byla právě proto, že se jednalo o personálních věcech. Výroky o mém donášení RV se pravidelně opakovaly v různých situacích a dostávaly mne do čím dál většího tlaku)

Při vyjednávání o rozpočtu mě postavil před Sofiinu volbu: pokud chci více lidí na centrále, půjde méně peněz koordinátorům. Zvítězili podhodnocení koordinátoři i za cenu mého pokračujícího (a trvalého) přetížení. Nejde o rozpočet jako takový, ale o komunikaci.
(s rozpočtem byly problémy už minulý rok, kdy se se mnou Jakub sešel a rozpočet poškrtal. Myslela jsem si, že jednal z vůle RP. Po pár měsících vyšlo najevo, že nejednal z vůle RP, ale z vůle vlastní, protože členové RP o tom ani nevěděli. Letos jsem tedy o plánované schůzce s Jakubem dala s předstihem vědět Olze a Radkovi, který je gesční pro PO. Stejně se ale “ztrácely” peníze při přesunu mezi položkami a navíc jsem pravděpodobně měla kvůli placené síle do centrály oškubat koordinátory. Sorry jako, neudělala jsem to, stejně jako jsem nevyužila Jakubovo doporučení z minulého roku: “máš málo peněz? Tak někoho vyhoď.”) Lidi jsou lidi, ne stroje a podle toho bychom se k nim měli chovat.

Arogantní jednání při výběru tajemníka klubu, kdy bylo předem jasné, kdo to bude dělat. Adept se byl ve sněmovně podívat před vlastním výběrkem, aby se podíval, jak to chodí. Při assessment centru dopadl nejhůře, nicméně komise je tříčlenná a já byla ten jeden člen, který nemohl nic ovlivnit, jak jsem si velmi záhy uvědomila. Velmi dlouho jsem se snažila argumentovat (věcně, měla jsem podklady z AC), nicméně dále už jsem nezvládla klást Jakubovi odpor, protože se mnou jednal velmi nevybíravě.

Arogantní jednání na setkáních RP, kdy mu nevadí se nade mne postavit, opřít se o stůl, u kterého sedím, aby dal najevo převahu a vyhrožovat.

Arogantní jednání celkově. Typické vyjadřovaní Jakuba je: Exekutiva (= setkání vedoucích odborů) je žvanírna, RV je dětský parlament, vedoucí odborů jsou odbojáři, co se spojili, aby Jakuba zničili. Trochu to ve mně vyvolává dojem, že špatně je všechno, co Jakub nemůže řídit, ale nechci spekulovat.

Přepisování strategie, nastavování metrik, schůzky nad krácením rozpočtu (bez vědomí zbytku RP) ...mohla bych pokračovat…

Jenže nechci. Na posledním jednání RP se to zlomilo. Nedokážu už unést ten dlouhodobý systematický nátlak ze strany někoho, kdo má vyšší postavení a myslí si, že mu to dává právo se mnou takhle jednat. Uvědomila jsem si, že způsob, jakým se mnou (a s mnoha dalšími) jedná je naprosto dehonestující a neomluvitelný.

Na posledním RP se do mě pustil kvůli tomu, co na něj odbory ještě chystají, ať mu to koukám říct, aby pak nebyl překvapen. Z jeho nátlaku a způsobu komunikace se mi udělalo špatně a musela jsem odejít z místnosti. Tímto děkuji Mikulášovi Peksovi z RP za okamžitou pomoc na místě a za to, že mě podržel, abych nezkolabovala.
Nebylo to kvůli jedné nátlakové situaci, byl výsledek dlouhodobého tlaku.

Nemyslím si, že bychom měli nadále toto chování přehlížet, omlouvat nebo dokonce schvalovat. Na jednu stranu víme, že bychom se měli k sobě chovat slušně, na druhou stranu zavíráme oči před takovýmto chováním našeho voleného zástupce. I když mám práci vedoucí PO moc ráda, zvažuji, že už nebudu obhajovat, protože si nenechám zničit zdraví člověkem, který mě bude bossovat.

Jakub by dle mého názoru měl zůstat ve vedení poslaneckého klubu a věnovat se práci ve sněmovně, která je bezesporu velmi přínosná. Nemyslím si ale, že by měl setrvávat ve vedení strany.

Nechci voleného zástupce, který považuje za normální se ke svým lidem a svému týmu chovat jako k onucím, nechci zástupce, který své odpůrce a konstruktivní kritiku na svou osobu a práci řeší arogantním chováním, uváděním do nekomfortní situace pomocí křiku, pocitu nadřazenosti a vyhrožováním, nechci zástupce, kterého se všichni bojí a proto mu ustupují. Navíc už tomu nechci dál přihlížet a dopustit tak, že se do stejné situace, v jaké jsem teď já, dostane někdo další (a svým mlčením bych to schvalovala). Členové RP reprezentují členskou základnu a já opravdu nechci, aby nás reprezentoval člověk, který o slušném chování káže, nicméně neví, jak vypadá, člověk, který je arogantní, bossy a vyvíjející na ostatní nepřiměřený dlouhodobý tlak.

Proto podávám tento členský podnět na odvolání Jakuba Michálka z funkce místopředsedy strany. Nečiní mi to velkou radost, na druhou stranu musím říct, že člověk, který se chová k lidem jako on, už tam dávno neměl být.

Tímto děkuji Jakubovi za jeho práci ve Sněmovně, které si vážím a přeji mu mnoho štěstí a úspěchů při jeho další práci.
Pokud nedojde k odvolání, tento podnět nebyl zbytečný. Možná zamezí tomu, aby se v budoucnu děly podobné věci jiným lidem, protože to nikomu nepřeju.

OFFTOPICVím, že to je vánoční tradice, ale já to do Vánoc už fakt nedám.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Kolarikova za příspěvky (celkem 136):
Mikulas.Peksa, Ladislav.Dvorak, SayMyName, Michaela.Nepejchalova, Ondrej.Kotas, Tomas.Guth.Jarkovsky, Klara.Kocmanova, Michaela.Kleslova, Michal.Stepanik, Michaela.Vodova, Lydie.Bartosova, Andrej.Ramaseuski, Stepan.Drtina, Zbynek.Konvicka, Michaela.Schwarzova, Jakub.Dedek, Dana.Balcarova, Milan.Zeleny, Filip.Matuska, Ondrej.Moravcik, Eva.Novakova, Daniela.Bila, Miroslav.Masek, sam, Zuzana.Kudlackova, Bara.Soukupova, Barbora.Hruzova, Tomas.Pastircak, Adela.Hradilova, Jitka.Novotna, Jaroslav.Nemec, Petr.Rysler, Vaclav.Kubaljak, Karel.Nejedlik, Katerina.Stojanova, anonym19005, Ondrej.Tuma, Jaroslav.Kamen, Andrea.Protivinska, Michal.Ketner, Josef.Kvasnicka, Milan.Krch, Blanka.Lednicka, David.Rejha, Helena.Buchtova, Adam.Vyplel, Martin.Rejman, Vendula.Svobodova, Honza.Dvorak, Jan.Hamal.Dvorak, Vladimira.Sykorova, Blanka.Charvatova, Vojtech.Pikal, Jan.Korbel, Tereza.Hubackova, Tomas.Durco, Veronika.Murzynova, Jana.Skopalikova, Rostislav.Reha, Jan.Brandejs, Pavlina.Polaskova, Helena.Vondrakova, Yveta.Martinkova, Filip.Smoljak, Milos.Bucinsky, Agnes.Nemeckova, Josef.Spak, Janek.Wagner, Jan.Podhajsky, Vaclav.Urban, Lucie.Spacilova, Michal.Hazlinsky, Romana.Klimesova, Jiri.Knotek, Lucie.Vadkerti, Petr.Lysek, Pavel.Sramhauser, Magdalena.Valdmanova, Vojtech.Tatra, Vit.Rous, Lukas.Hejduk, Lucie.Rychtarova, Ondrej.Kalis, Libor.Adamek, Barbora.Erbenova, Georgia.Hejdukova, Zbynek.Janoska, Michal.Najvarek, Vojtech.Nezval, Sarka.Rousova, Jusuf.Traore, Petr.Prochazka, Zdenek.Kops, Michal.Zachar, Jiri.Ulip, Lukas.Mares, Michaela.Davidova, Lenka.Wagnerova, Sarka.Vaclavikova, Lucie.Trckova, Ivan.Sirko, Martin.Mareda, Petr.Bajgar, Martin.Sterba, Petr.Vileta, Lada.Peksova, Vaclav_Mraz, Jakub.Nepejchal, Jana.Schlegelova, Petr.Vyhnal, Jan.Bednarik, Milan.Minarik, Michal.Ertl, Ivo.Vlasaty, Kamila.Galikova, Petr.Daubner, David.Marhold, Michal.Robousky, Vojtech.Lukavec, Vladimir.Dubovy, Pavel.Franc, Jiri.Kratky, Lukas.Kolarik, Martin.Polak, Pavel.Knezik, Tomas.Unger, anonym81499, anonym57734, Veronika.Kovarova, Zdenek.Pech, Ales.Jakl, Michael.Polak, Radek.Simkanic, Veronika.Jirkova, Daniela.Nova, Alena.Klocova

Jana Koláříková
https://www.facebook.com/JaninkaToofree
jana.kolarikova@pirati.cz
To, že nemůžeme změnit svět, neznamená, že bychom se o to neměli alespoň pokusit.

Uživatelský avatar
Mikulas.Peksa
Poslanec/poslankyně Evropského parlamentu
Příspěvky: 4625
Registrován: 29 lis 2012, 08:33
Profese: europoslanec, ajťák, fyzik
Dal poděkování: 7811 poděkování
Dostal poděkování: 11918 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Když Jana dodala osobní zpověď, já si dovolím taky jednu. Strávil jsem posledních asi 2,5 roku jako člen Republikového předsednictva. Nebaví mě to. To, co popisovala Jana, jsem viděl u řady dalších lidí. Báli se, brečeli, nemohli spát. Někdy v průběhu předparlamentního roku 2017 jsem trávil hodiny utěšováním Tobiase Esnera, že to fakt není tak zlý a fakt má cenu pokračovat dál. Všechno marné, nakonec odešel. Slízli si to další, Martin Kučera, Martin Rejman,….bylo to vždycky podobné, znechucení a vystresovaní z Jakuba rezignovali na práci a čekali na konec. OFFTOPICMartin Kučera je neuvěřitelný držák.

Děje se to pořád. Já mám a měl jsem to štěstí, že si umím vydělat v IT rozumné peníze a když jsem byl poslanec, neměl nikdy formální moc mě vyhodit. Takže dokud se jeho řvaní a vyhrožování týkalo mě, tak mi to nějak moc nevadilo. Ale štve mě, že to jménem Republikového předsednictva schytávali jiní lidé a štve mě, že jsem tomu nedokázal zabránit. To beru jako největší osobní selhání.

Úroveň bizáru, kterou představovalo poslední zasedání RP, asi překonala všechno, co jsem zažil. Nepřekvapuje mě, že mi jako místopředseda místopředsedovi vyhrožoval, že pokud se budou řešit výběrka v Praze, začne řešit výběrka v EP. OFFTOPICJakože ne jen ta s Davidem Wagnerem, všechna. Nepřekvapuje mě, že mě obviňuje z konspirací, protože neuplatňuju vůči svým asistentům metody “nekritizuj stranu nebo Tě vyhodím z práce”. Jsem za těch 2,5 roku zvyklý, že prostě to mentální nastavení je jiné. Moji asistenti ode mě ohledně vnitrostranických věcí slyšeli doporučení “dělej si co chceš, já Tě za to trestat nebudu”. OFFTOPICPro pořádek uvádím, že explicitní doporučení “dělej si co chceš” jsem pronesl cca 3 týdny před vypuknutím kauzy Tenzer-Krausová v rámci obecné diskuse o fungování pražského magistrátu.

Reakce typu “pohádal jsem se s Peksou na RP, tak ho vyhodím z poslaneckého chatu” mi připadá dětinská. Děkuji Tomáši Vymazalovi, který se mě tam zastal, a konstatuji, že jestli poslanci o komunikaci s europoslanci nestojí, tak já se vnucovat nebudu, klidně mě teda vyhoďte. Budu pracovat pro Piráty dál.

Co mě ale extra štve, pokud volená vedoucí odboru vyběhne s brekem ze zasedání nejvyššího exekutivního orgánu strany a zhroutí se na chodbě, protože jí tam někdo šikanoval. S člověkem, který jí toto provádí, já už v jednom orgánu sedět nechci. Bylo toho dost. Rozumějte, nikdy jsem neřekl, že Jakub málo výkonný, málo pracuje nebo cokoli v tom smyslu. Naopak. Ale pokud chce takto pracovat, ať si takto pracuje na Babišovi s Faltýnkem, ti si to zaslouží, ne naši spolustraníci.

Přemýšlel jsem, jak to administrativně uchopit a nejrozumnější mi připadá podmíněná rezignace.

Pokud 23. listopadu 2019 bude Jakub Michálek členem Republikového předsednictva, s platností k 24. listopadu 2019 rezignuji na funkci místopředsedy strany.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 111):
Andrej.Ramaseuski, Ladislav.Dvorak, SayMyName, Michaela.Nepejchalova, Jana.Kolarikova, Vladek.Vacha, Tomas.Guth.Jarkovsky, Adam.Jaros, Michaela.Kleslova, Jakub.Pribyl, Viktor.Derka, Robert.Magni, Michaela.Vodova, Michal.Stepanik, Lydie.Bartosova, Martin.Sterba, Vaclav.Zidek, Zbynek.Konvicka, Jakub.Dedek, Michaela.Schwarzova, Karel.Karika, Milan.Zeleny, Filip.Matuska, Ondrej.Moravcik, Eva.Novakova, sam, Dan.Lestina, Jitka.Novotna, Petr.Rysler, Daniela.Bila, Jaroslav.Nemec, Barbora.Hruzova, Vit.Fux, Vaclav.Kubaljak, Ondrej.Tuma, Katerina.Stojanova, anonym19005, Karel.Nejedlik, David.Rejha, Dana.Balcarova, Zuzana.Kudlackova, Milan.Krch, Adam.Vyplel, Helena.Buchtova, Honza.Dvorak, Michal.Ketner, Vladimira.Sykorova, Martin.Rejman, Jan.Hamal.Dvorak, Lenka.Kozlova, Blanka.Charvatova, Tomas.Durco, Veronika.Murzynova, Jan.Brandejs, Rostislav.Reha, Filip.Smoljak, Yveta.Martinkova, Milos.Bucinsky, Janek.Wagner, Agnes.Nemeckova, Jan.Podhajsky, Vaclav.Urban, Lucie.Spacilova, Romana.Klimesova, Josef.Spak, Milos.Zmeskal, Petr.Lysek, Magdalena.Valdmanova, Vojtech.Tatra, Vit.Rous, Milan.Dadourek, Michal.Lupecka, Lukas.Hejduk, Patrick.Zandl, Ondrej.Kalis, Barbora.Erbenova, Libor.Adamek, Georgia.Hejdukova, Zbynek.Janoska, Josef.Soumar, Zdenek.Kops, Jiri.Ulip, Sarka.Vaclavikova, Antonin.Stogr, Lenka.Wagnerova, Ivan.Sirko, Milan.Minarik, Martin.Mareda, Pavel.Moravec, Frantisek.Kopriva, Ivo.Vlasaty, Petr.Vileta, Lada.Peksova, Vaclav_Mraz, Michal.Ertl, Romana.Korosi, Michal.Robousky, Vojtech.Lukavec, Vladimir.Dubovy, Pavel.Franc, Jiri.Kratky, Martin.Polak, Pavel.Knezik, Jan.Rissky, Tomas.Unger, anonym81499, Kamil.Pikal, Veronika.Kovarova, Vladimir.Koudela, Alena.Klocova, Skalmandril
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Uživatelský avatar
Jiri.Hoskovec
Příspěvky: 644
Registrován: 15 bře 2017, 12:45
Profese: Úředník
Dal poděkování: 904 poděkování
Dostal poděkování: 1385 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Jiri.Hoskovec »

Opravdu chcete odvolávat Jakuba Michálka za to, že jste zveřejnili e-maily mezi RP a PO za účelem posílení vnitrostranické pozice a následně jste se pohádali na RP?

Myslel jsem, že předloňské odvolávání Jakuba za to ze asistent AO neautorizovaně odeslal podání k soudu jen tak něco nepřekoná.

Ale vážně. Volba RP je za dva a půl měsíce. Jestli v ní chcete uspět, přineste stagnující straně energii a vizi. Prevolovat někoho teď nema smysl. Ale jestli se místo pirátské politiky pustíme do těchto obsahově i termínově nelogických válek o vnitrostranické pozice, tak nás zcela oprávněně čeká osud zelených či laboristů. Stran, které natolik řešily politiku vnitřní, že zapomněly, že jsme tu kvůli te vnější. Sice se můžete ve své triprocentni straně stát nejmocnějšími, ale nemyslím si, že je to směr kterým se máme vydat.
Uživatelský avatar
Robert.Magni
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 5550
Registrován: 18 led 2013, 17:08
Profese: dělník
Bydliště: Břasy 264,okr.Rokycany
Dal poděkování: 22510 poděkování
Dostal poděkování: 4541 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Robert.Magni »

Tak dlouho se chodí se džbánem....
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 7):
Michaela.Nepejchalova, Martin.Rejman, Janek.Wagner, Milos.Zmeskal, Lenka.Wagnerova, Petr.Vileta, Kamila.Galikova

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Uživatelský avatar
Jakub.Dedek
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 1647
Registrován: 05 led 2017, 10:46
Profese: Student matematiky
Dal poděkování: 2663 poděkování
Dostal poděkování: 2314 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Jakub.Dedek »

Piráti fungují jako tým lidí, kteří se vzájemně doplňují, dělají práci, protože je baví a protože chtějí něco měnit. Pokud ve vedení je člověk, který nadšení a tým rozbíjí, je to velice špatně.

Hlasuji taky pro odvolání a to i z důvodů téměř nulové sebereflexe, kterou dokazuje všemi možnými ad hominem útoky na všechny strany a to i (převážně) v mediálním prostoru.

První zásadou je, že nesmíte klamat sami sebe, a že vy jste ten nejsnazší člověk, kterého lze oklamat.

Richard P. Feynman

Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18636
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33830 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Martin.Kucera »

Mikulas.Peksa píše: 23 říj 2019, 09:28 Když Jana dodala osobní zpověď, já si dovolím taky jednu. Strávil jsem posledních asi 2,5 roku jako člen Republikového předsednictva. Nebaví mě to. To, co popisovala Jana, jsem viděl u řady dalších lidí. Báli se, brečeli, nemohli spát. Někdy v průběhu předparlamentního roku 2017 jsem trávil hodiny utěšováním Tobiase Esnera, že to fakt není tak zlý a fakt má cenu pokračovat dál. Všechno marné, nakonec odešel. Slízli si to další, Martin Kučera, Martin Rejman,….bylo to vždycky podobné, znechucení a vystresovaní z Jakuba rezignovali na práci a čekali na konec. Martin Kučera je neuvěřitelný držák.
No, já mám několik výhod:
- Jsem daleko od Prahy, takže mě nemůže nutit, abych jezdil každé pondělí na RP (a tam na mě řvát), a na setkání exekutivy pro změnu nechodí on.
- Jsem flegmatik (byť mě žena občas označuje za hysterika ;)), takže když se cítím pevný v kramflecích, protože jsem odpovědný v prvé řadě členské základně a v druhé řadě RP jako celku (nikoli Jakubovi jako osobě), tak mě prostě nevystresuje.
Naživo na mě křičel jednou, to když jsem se postavil za Tobiase (poté co Tobiasovo jméno zatáhl do médií kvůli té stížnosti na průběh sněmovních voleb) tím mailem adresovaným RP a RV. Přiznávám, že mě to tehdy na chvíli rozhodilo víc než bych čekal, nicméně odpověděl jsem mu tehdy něco jako "ty mi nebudeš nařizovat, co a komu smím nebo nesmím psát" a tím to zhaslo.
Jana.Kolarikova píše: 23 říj 2019, 09:23 Na posledním RP se do mě pustil kvůli tomu, co na něj odbory ještě chystají, ať mu to koukám říct, aby pak nebyl překvapen. Z jeho nátlaku a způsobu komunikace se mi udělalo špatně a musela jsem odejít z místnosti. Tímto děkuji Mikulášovi Peksovi z RP za okamžitou pomoc na místě a za to, že mě podržel, abych nezkolabovala.
Nebylo to kvůli jedné nátlakové situaci, byl výsledek dlouhodobého tlaku.
:(((((((((((((((
Jiri.Hoskovec píše: 23 říj 2019, 09:49Myslel jsem, že předloňské odvolávání Jakuba za to ze asistent AO neautorizovaně odeslal podání k soudu jen tak něco nepřekoná.
Stokrát opakovaná lež se pravdou nestane.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Jan.Lipavsky
Republikový výbor
Příspěvky: 1260
Registrován: 21 srp 2013, 13:33
Profese: Analytik
Dal poděkování: 1626 poděkování
Dostal poděkování: 2311 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Jan.Lipavsky »

Vyjádření Jakuba Michálka (tisková konference):
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zi ... y-40300969

Vyjádření Ivana Bartoše:
viewtopic.php?f=350&t=49201&start=120#p645485

Vyjádření Olgy Richterové pro DVTV
https://video.aktualne.cz/dvtv/michalek ... 47ab5f122/

Vyjádření Jiřího Kadeřávky - zakladatele pirátské strany
memberlist.php?mode=viewprofile&u=903

Vyjádření Lukáše Lva Červinky (asistent Jakuba Michalka po dobu 8 měsíců)
viewtopic.php?f=350&t=49201&start=200#p645595
Naposledy upravil(a) Jan.Lipavsky dne 23 říj 2019, 21:46, celkem upraveno 6 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lipavsky za příspěvky (celkem 7):
Marek.Necada, IvanF, Roman.Semik, Matej.Sandor, Zdenek.Hrib, Eva.Ticha, Jan.Hora
Uživatelský avatar
Marek.Necada
Administrativní odbor
Příspěvky: 3425
Registrován: 05 lis 2009, 22:44
Profese: silozpytec
Bydliště: Helsinki
Dal poděkování: 9678 poděkování
Dostal poděkování: 6754 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Marek.Necada »

Zde bude muj prispevek.
Rostislav.Reha píše: 23 říj 2019, 12:03
Technicka - zatim se nehlasuje o odvolani JM z RP. Anketa nahore byla jen pro svolani jednani, jednani bylo svolano (resp bude zrejme dnes vecer) a az po jednani pristoupime k samotnemu hlasovani.
/jen vysvetleni pro novinare a neznale nasich predpisu :) /
Michal.Gill píše: 23 říj 2019, 15:01 Pro lidi zvenčí, kteří sem zabrousí, a mají pocit, že si díky této diskusi udělali definitivní obrázek o Pirátech: Jsme jediná strana v republice, která vás nechává nahlédnout pod pokličku. Nemyslete si, že jiné strany problémy neřeší; řeší, pouze vám ale sdělí výsledek vzniklý v kanceláři nějakých Prchalů, který bude znít zhruba: "Michálek rezignoval z rodinných důvodů." Piráti deset let experimentují s tím, že diskutují i vnitrostranické záležitosti transparentně na tomto fóru. Važme si toho. Interní fungování ČSSD, KSČM, ODS ani ANO by opravdu nikdo z nás snad raději ani vidět nechtěl, protože bychom mohli ztratit veškeré iluze o demokracii v ČR. Dívejme se na aktuální téma věcně a ne skrze titulky na Novinkách či Parlamentkách. Díky.
Místopředseda finských Pirátů
Долой царя!
Uživatelský avatar
Andrej.Ramaseuski
Republikový výbor
Příspěvky: 3428
Registrován: 28 srp 2016, 20:49
Profese: programátor
Bydliště: Sedlíšťka (Radhošť)
Dal poděkování: 2592 poděkování
Dostal poděkování: 5014 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Andrej.Ramaseuski »

Jiri.Hoskovec píše: 23 říj 2019, 09:49 Opravdu chcete odvolávat Jakuba Michálka za to, že jste zveřejnili e-maily mezi RP a PO za účelem posílení vnitrostranické pozice a následně jste se pohádali na RP?
nepletl bych skutecny duvod s prilezitosti. dobre vime, ze problem vztahu spousty lidi z aparatu strany s jakubem je dlouhodoby a komplikovanejsi nez tahle jednorazova kauza. ten pokus o odvolani mohl prijit o mesic drive, nebo o mesic pozdej, a kauza s mailama ma za vysledek jen to, ze tradicni svata valka se nerozjizdi na vanoce, ale na halloween. a take to ze tentokrat nejspis bude uspesna.

0x8DE5F4739D2A2F0B | Ceterum censeo Facebook esse delendam

Uživatelský avatar
Jaromir.Beranek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 291
Registrován: 25 dub 2016, 17:37
Profese: ekonom, právník
Bydliště: Praha 6 - Bubeneč
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování

Re: odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Jaromir.Beranek »

Jana.Kolarikova píše: 23 říj 2019, 09:23 Jakubovi nečinilo ani trochu problém se mne snažit zdiskreditovat před cca 15ti zaměstnanci poslaneckého klubu, když mě obvinil, že jsem na schůzce týkající se personálií jen kvůli tomu “abych mohla donášet RV, stejně jako to bylo s magistrátem”.
(od února jsem řešila s magistrátem nedostatky, poukázala na problémy a chtěla jsem jim pomoci s jejich řešením, nechtěli to řešit, nechtělo to řešit ani RP, tak jsem to vzala na RV, což je mé právo a odmítám nějaké výroky o donášení, stejně tak jako odmítám dehodestaci mé osoby. Na schůzce jsem byla právě proto, že se jednalo o personálních věcech. Výroky o mém donášení RV se pravidelně opakovaly v různých situacích a dostávaly mne do čím dál většího tlaku)
Za zastupitelský klub Pirátů na magistrátu se musím ohradit proti tvrzení, že bychom problémy nechtěli řešit. Od začátku jsme se snažili proces výběrových řízení nastavit tak, aby s omezenými lidskými zdroji bylo možné dodržet požadavek maximální transparentnosti a současně efektivity. Samozřejmě, stalo se několik chyb jako všude, kde se v nové roli učíme (např. někteří uchazeči byli informováni o stavu výběrového řízení pozdě), ale nesouhlasím, že by klub s PO nespolupracoval a přijde mi velmi nefér toto obracet proti lidem, kteří v té době na magistrátu trávili pravidelně několik dlouhých večerů týdně.

Jaromír Beránek
předseda Výboru pro zahraniční vztahy a EU fondy ZHMP
tel: 720 761 616
Profil | FB | LinkedIn

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“