Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Aktuální kauzy týkající se programu a politiky Pirátů.


Pravidla fóra

Aktuální kauzy týkající se programu a politiky Pirátů.

Toto je veřejné fórum, které nesděluje politická stanoviska či názory Pirátské strany. V anketách zde může hlasovat úplně každý, kdo má účet včetně robotů a nepříznivců strany.
Dodržujte prosím jeho pravidla a pravidla slušného chování.
Pro lepší diskuzi doporučujeme si založit účet.

Odpovědět
Uživatelský avatar
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 556
Registrován: 29 led 2012, 01:43
Profese: vychovatelka
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 940 poděkování
Dostal poděkování: 1388 poděkování

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Promiň, Viktore, to, co se tu děje je fakt zvrhlé:
1) místo toho, abychom na foru měli pravdivé informace od aktérů kauzy, není tu nic. Na veřejnost se dostanou jen informace od těch, kteří si urvou věc interpretovat.
2) místo toho, abychom ctili komunikační minimum, řveme na svoje podřízené, mluvíme o nich vulgárně, jednáme s nimi z pozice moci.
3) místo toho, abychom řešili problémy na foru, řešíme je v tajných skupinách, na uzavřených sezeních, tam, odkud se informace nikdy nedostanou.
4) místo toho, abychom si přečetli podklady, bráníme cokoliv se nám řekne, jako hlídací psi jakýhokoliv nesmyslu.
5) místo toho, abychom hledali, kde děláme chyby, plácáme se donekonečna po zádech.

Nikomu nepomáhá vyhýbat se pravdě, ztratit sebereflexi, lhát si navzájem, nás všechny poškozuje netransparentnost, manipulace, překračování kompetencí, nikomu nepomáhá tvrdohlavě hájit špatné. Fakt si myslím, že by bylo lepší, než zveřejním afektovanou tiskovku upletenou z HLP a politických úspěchů, která zlehčuje problém ztráty důvěry a trestního stíhání zvážit, jestli tím nepoškodím celý kolektiv.

Čím se tahle strana liší od Svědků Jehovových?

Svědkům se omlouvám, přišli mi vhod.
Přemejšlim, jestli se takhle daj zrecyklovat i jiný příspěvky nebo je čas postovat poezii.
Mojejmenouzbylozabrane
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Mojejmenouzbylozabrane »

Musím říct, že oceňuji Pirátskou stranu za naprosto otevřené fórum, kde si člověk může informace přečíst sám a nemusí je přejímat z médií. Protože každé médium si tak trošku razí svoji agendu a nějak si informaci rádo přibarví. Tady je vše v krásně syrové formě.

Jsem člověk, co jako bývalý volič ODS v posledních komunálních volbách přesel k Pirátské straně, volil je a oceňoval právě otevřenou politiku. Ale když vidím do nebe volající nepotismus Jakuba Michálka, jehož "je to kampááááň" si nezadá s arcizlodějem Babišem (https://twitter.com/JakubMichalek19/sta ... 2998696962 mluvím hlavně o tomto tweetu), tak jsem trošku zklamán a přijde mi, že z Pirátské strany se pomalu stává ta stará zaprděná politická strana, kterou se tak nesnažili být a kterou se bohužel zjevně stávají. A stačí k tomu jeden člověk co se rozhodne, že bude osobně napadat svoje kolegy a pak si bude stěžovat vysoce postavenému příteli, aby "zatopil" a on to k mému úžasu skutečně udělá.

Co mi ale zarazilo nejvíc že se v tomto článku zatím jak Jakub Michálek tak Michaela Krausová nevyjádřili. A já nevím jestli to je proto, že to vypadá že vysílají "své zástupce" a nebo prostě je jim to jedno. Každopádně to vůbec nevypadá dobře.

Odemně to je jen takový apel, abyste si uvědomili, že tohle fórum nečtou jen členové Pirátské strany a příznivci. Ale i potencionální voliči. A tohle prostě nevypadá dobře.
Uživatelský avatar
karabinm
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 36
Registrován: 01 úno 2018, 15:43
Profese: vědec a vysokoškolský pedagog
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od karabinm »

Lukas.Hejduk píše: 23 říj 2019, 00:17
karabinm píše: 22 říj 2019, 23:46 Řekl bych, že ten příspěvek se primárně netýkal kauzy, která by se tady měla probírat, ale faktu, že na to lidi nabalujou tisíc dalších věcí a podezření, jejickž oprávněnost nebo neoprávněnost si mohli ověřit jiným způsobem než vypisováním se z pocitu že "někdo je grázl protože si myslím, že ve výběrku udělal něco způsobem který mi přijde zvláštní"?

Já mám z veřejných informací vcelku jasno v tom co se stalo v základní kauze...MK udělala blbost, protože spatně vyhodnotila celou situaci, porušila interní pirátská pravidla, nemyslím si že ze zlé vůle, je to čistě její chyba a logicky byla odvolána z funkce nominované Piráty. Za mě uzavřená záležitost. Pokud na to chcete nabalovat další věci ve stylu, už bylo řečeno všechno, ale ještě to neřekli všichni, tak se nikdy žádného řešení (tj jak tomu předcházet) nedoberete.

Pokud je mi známo, tak strana má prostředky jak podobné věci řešit...dává mi výrazně větší smysl je využívat, než se v diskusi motat v kruhu a vztekat se na X dalších lidí že s mým názorem nesouzní...
Kdyby to proběhlo, tak jak říkáš: tj. MK udělala chybu, okamžitě to uznala, vše do detailu vysvětlila, rezignovala na funkci/e a tím to skončilo, tak já nemám sebemenší problém. Fakt ani trochu.
Jenže takhle to úplně není žejo. Dodneška se teda neví, co bylo obsahem těch schůzek a proč se relativně prominentní Pirátka (která i po rezignace chce v politický kariéře u Pirátů pokračovat) scházela s Tenzerem a jak to vlastně celý proběhlo. Místo toho její přítel, částečně zneužívající svoje postavení ve straně a svůj mediální prostor, jí dělá mluvčího, vydává vyjádření, že je to kampaň a komplot (že by i Mára Prchal zaplakal) a do médií dehonestujícím způsobem onálepkuje lidi, co celou tuhle taškařici kritizujou. Že jsou líní a pro stranu nic nedělají OFFTOPIC(to be fair - u mě má třeba pravdu, ale i tak je to vyjádření hodný sociopata, co nevidí nalevo napravo a znovu zapomněl, že on pracuje pro stranu a ne naopak). Výstup je, že je to sice fakt nefér, ale teda jako MK rezignuje.
Do toho se tady nebo na facebooku rozjede debata na téma, jak se to nemá řešit veřejně, jak lidi mají věnovat svůj čas práci pro Piráty OFFTOPIC(díky pane poslanče, já se ještě s dovolením rozhodnu sám, jak naložím se svojí aktivitou), jak vlastně o nic nejde, protože Míša je pracovitá, spoustu toho pro Piráty udělala a určitě to myslela dobře (všemu z toho věřím, ale je to úplně irelevantní).
Mě se tohle fakt nelíbíí, protože tenhle totální přístup padni komu padni, totální presumpce viny a snahy vyhnout se jakýmukoli podezření, to přece byla ta největší pirátská výhoda kdy. Nelíbí se mi představa, že se tu teď tenhle postoj dost relativizuje.
Ale to jsou dvě oddělené věci...o řešení JM jsme neřekl ani slovo. To byla nemlich stejná chyba, teda spíš hloupost, kterou ale nevyřešíte emotivními debatami na fóru, jakkoli neupírám nikomu právo se k tomu vyjádřit. Opět, na to má strana prostředky jak může členská zákaldna vyjádřit svůj názor, pokud má pocit, že jí není nasloucháno a nebo, že je něco relativizováno, nebo snad ne?

Mě prostě vadí tahle debata která je imho víc emotvní než aby měla nějaký extra obsah (čest výjimkám).
Uživatelský avatar
Klara.Kocmanova
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 669
Registrován: 03 dub 2018, 14:28
Dal poděkování: 923 poděkování
Dostal poděkování: 1611 poděkování

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Klara.Kocmanova »

Prosím opravte mě, pokud se mýlím, ale přijde mi, že se tu omílají věci, které David už prve napsal ve svém příspěvku a pozornost je zaměřená někam jinam;
David.Wagner píše: 20 říj 2019, 15:48

...Jsem z těch, které poslední kauza mrzí hodně. Myslím si zároveň, že bavit se teď o tom, jestli veřejný kalendář nahrazuje registr nebo ne, je otázka sice podstatná, ale zakrývající jádro celé věci. Na jedné kauze se totiž trochu ukazuje něco, co je možná problém celostranický a měli bychom o tom mluvit...

...Teď jsme postavili sochu čisté a nejlepší M. Krausové, která byla pošpiněna politickou konkurencí a jako hrdina odchází, aby zlepšila politickou kulturu. Nemyslím si, že je to úplně na místě a těch problémů bylo víc. Něco se na ní hází podle mě trochu nefér a tím začnu....

...Sečteno a podtrženo - věřím, že MK tu práci skutečně dělá a to, že se při tom dostává do konfliktů, zase není dvakrát nepřijatelné samo o sobě. Minimálně v jednom případě také k nápravě došlo, tady žádné peklo nevidím...

...Pojďme si přiznat, že nás do této kejdy nedostala válka médií, ale vlastní pýcha a neustálý dvojí metr. Děláme chyby - všichni. To co potřebujeme, je víc otevřenosti a upřímnosti, ne hledat technokratický řešení, kterak vyrobíme lepší registr a systém zápisu do něj OFFTOPIC(mimochodem myslím, že Viktor Mahrik postupoval v tom zápisu naprosto dostatečně třeba, ale to je jiná debata…). A možná se chvíli soustředit na tu lidskou stránku věci, ne se honit za ideou růstu na 50% (což jsou výkřiky, které v Praze párkrát zazněly) a reflektovat, jestli opravdu žijeme, co říkáme...

...Upřímně si myslím, že vztahy vždycky politiku komplikují. Někdo to umí oddělit, někdo ne. Tady ale dochází k dlouhodobému nepřijatelnému střetu zájmů a stylu komunikace, který není v roce 2019 přípustný. Vytvořili jsme si hrdiny, přestali jim dávat jako strana zpětnou vazbu (OFFTOPICtady jmenuji jen věci které se přímo týkají kauzy, otázky jako jestli poslanci vlastní mají přímo zasahovat do magistrátu nebo jednotlivé neideální výstupy jsou na jinou věc - a samozřejmě, taky jsem sám pochybil v lecčem), svádíme všechno na útoky a teď nás tahle kolektivní pýcha může zahubit. A to by byla škoda, protože jak statisíce lidí, tak třeba já furt věřím, že Piráti jsou ta nejlepší a nejsmysluplnější strana v české politice...
OFFTOPICSnad bych to pro jistotu ocitovala i celé,ale všichni jste to četli.

Chci říct, že se odkláníme od tý lidský stránky věci. Nazvala bych to morálkou. Proč jako Piráti vůbec používáme registr kontaktů, proč jsme transparentní a proč věnujeme hodiny volnýho času Pirátům? Protože se to váže s určitým morálním kodexem, který jsme chtěli do politiky vnést. Nebo ne?

Pochybuju, že by David chtěl tím, co zveřejnil, jakkoliv Pirátům uškodit. Naopak, vážím si ho za to, protože to udělal vědom si rizik, který to přináší. Myslím, že všichni členové si zaslouží vědět, co se uvnitř děje OFFTOPICať už je to jakkoliv nepříjemný a udělat si na to vlastní názor. Ale dost řitilezectví.

Jakkoliv si vážím odvedené práce MK a JM, tady je třeba se pozastavit a říct si, zda k nepotismu dochází, nebo ne. Nejlépe to budou vědět oni sami a vzhledem k tomu, jak JM dokáže být přísný k ostatnímOFFTOPIC[quote=David.Wagner post_id=644336 time=1571579331 user_id=11896]
[/size][/b]Mluvíme o korupci a nepřijatelných vztazích a to velmi silnými slovy (https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika ... av-nebesky - Jako skandál ohodnotil volbu Nebeského poslanec Pirátů Jakub Michálek. Upozornil na spojení manželky nového šéfa drah Olgy s dotační kauzou Agrofertu.)
[/quote]
, chci věřit, že by dokázal stejným metrem měřit i sám sebe.

Dodržování morálního kodexu nelze vymáhat. Nejsme sekta OFFTOPICzatím :D . Pokud je ale něco špatně, je přece dobře na to ukázat a zabývat se tím. Stejně, jako je dobře umět uznat chybu, omluvit se. Řeší se, proč někdo vystoupil z auta, kdo na koho ukázal, kdo je "michálkovec", kolik lidí pracuje a kolik se fláká.
Mě by zajímalo, jaký je zde reálný střet zájmů našich vysoko postavených funkcionářů a co s tím případně hodlají/hodláme dělat.

Srdíčko mám vylitý, díky za pozornost.

„Někteří věří, že pouze velká síla dokáže udržet zlo pod kontrolou, ale moje zkušenost říká něco jiného: jsou to malé, každodenní skutky běžných lidí, které brání zlu růst. Drobné, milé, láskyplné činy.“
Gandalf

Klára Kocmanová
poslankyně
+420 733 765 433
klara.kocmanova@pirati.cz

Uživatelský avatar
Viktor.Mahrik
Krajský zastupitel
Příspěvky: 1069
Registrován: 17 lis 2012, 15:44
Profese: Specialista internetoveho vyzkumu
Bydliště: Praha - Ruzyně
Dal poděkování: 1137 poděkování
Dostal poděkování: 1682 poděkování

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Viktor.Mahrik »

Lydie.Bartosova píše: 23 říj 2019, 00:24 Promiň, Viktore, to, co se tu děje je fakt zvrhlé:
1) místo toho, abychom na foru měli pravdivé informace od aktérů kauzy, není tu nic. Na veřejnost se dostanou jen informace od těch, kteří si urvou věc interpretovat.
2) místo toho, abychom ctili komunikační minimum, řveme na svoje podřízené, mluvíme o nich vulgárně, jednáme s nimi z pozice moci.
3) místo toho, abychom řešili problémy na foru, řešíme je v tajných skupinách, na uzavřených sezeních, tam, odkud se informace nikdy nedostanou.
4) místo toho, abychom si přečetli podklady, bráníme cokoliv se nám řekne, jako hlídací psi jakýhokoliv nesmyslu.
5) místo toho, abychom hledali, kde děláme chyby, plácáme se donekonečna po zádech.

Nikomu nepomáhá vyhýbat se pravdě, ztratit sebereflexi, lhát si navzájem, nás všechny poškozuje netransparentnost, manipulace, překračování kompetencí, nikomu nepomáhá tvrdohlavě hájit špatné. Fakt si myslím, že by bylo lepší, než zveřejním afektovanou tiskovku upletenou z HLP a politických úspěchů, která zlehčuje problém ztráty důvěry a trestního stíhání zvážit, jestli tím nepoškodím celý kolektiv.

Čím se tahle strana liší od Svědků Jehovových?

Svědkům se omlouvám, přišli mi vhod.
Přemejšlim, jestli se takhle daj zrecyklovat i jiný příspěvky nebo je čas postovat poezii.
Ad 1) Možná bychom se měli zamyslet, proč tu od aktérů nic není. Věřím, že jsi dost chytrá, abys to zvládla i bez nápovědy.
Ad 2) Míša je nadřízená Jany? Fakt je potřeba za tím nutně hledat nějaký konflikt z pozice moci? Ano, já bych na místě Míši na klávesnici nevyťukával to, co naťukala ona a rozhodně bych to neposílal Janě. Že to byla chyba si jistě Míša uvědomila v okamžiku, kdy mail odešel. Troufnu si říct, že nebylo cílem nechat se vláčet po fóru (a kanály bulváru) a poškodit stranu tím, že to Jana vytasí.
Ad 3) Nevím, kde problémy řešíš Ty, ale já osobní problémy řeším osobně s člověkem, se kterým mám problém. Ano, pokud se jedná o osobní problém, nemám potřebu to rozmazávat na fóru, ale ani kdekoli jinde.
Ad 4) Jsem nepochopil.
Ad 5) Rozumím, že se Ti v některých případech může zdát řešení nedostatečné, ale to že někoho nepopravím neznamená, že není potrestaný nebo že si není vědom chyby. U Pirátů je takový zvyk, že když někdo udělá chybu, tak mu tu chybu někdo 50x připomene, kdyby si náhodou nevšiml.

Na rozdíl od Tebe si nemyslím, že by se někdo vyhýbal pravdě, ztrácel sebereflexi, vědomě lhal, překračoval kompetence nebo hájil špatné. Pokud máš pocit, že to tak je, tak se mi to zdá smutné, ale asi to vypovídá spíš o Tobě než o čemkoli jiném.
Viktor Mahrik,
člen zastupitelstva Hlavního Města Prahy

tel: 602 767 298
E-mail: viktor.mahrik@pirati.cz

Together we stand, divided we fall!
Uživatelský avatar
Vaclav.Kubaljak
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 517
Registrován: 08 kvě 2018, 23:05
Profese: Účetní
Dal poděkování: 1510 poděkování
Dostal poděkování: 1083 poděkování

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Vaclav.Kubaljak »

Já bych se oprostil od hledání chyb na JM a MK a zkusil bych něco navrhnout - systémová opatření.

1. Jak se již řešilo v jiném vlákně je třeba aktualizovat fórum, pokud nebude vymazlený, nebude se používat, jak by se používat mělo. Věřím, že na tom TO už dělá.
2. Vypracujme na základě zkušeností nějaký krátký manuál "Co dělat, když..." abychom se podobným situacím vyhnuli.
3. Definujme Whistleblowing (WB) a řekněme si, jak s ním nakládat. Já navrhuji stínovou, neveřejnou databázi šifrovanou přes tři osoby (Zástupce KK, RP a někoho komu věřím na kraji, nebo MS). Pokud si dotyčný bude myslet, že není lobován, ale jedná se o WB, dohodne se s těmito třemi osobami, které informuje a schůzku včetně detailů zapíše. Kdykoliv bude moci být zveřejněna a dotyčný bude mít krytou zadel, že nehrál levou. Pokud ovšem nezapomene, nebo to prostě z nějakého důvodu neudělá, ale pak nebude důvod dotyčného krýt a bude potřeba vyvodit zodpovědnost.

Díky za pozornost, nevěděl jsem kam to napsat, snad to tu bez pozornosti nezapadne a snad to není až taková kravina.
Uživatelský avatar
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 1894
Registrován: 24 dub 2009, 08:47
Profese: výtvarník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 3120 poděkování
Dostal poděkování: 2192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Lydie.Bartosova píše: 23 říj 2019, 00:24 Promiň, Viktore, to, co se tu děje je fakt zvrhlé:
1) místo toho, abychom na foru měli pravdivé informace od aktérů kauzy, není tu nic. Na veřejnost se dostanou jen informace od těch, kteří si urvou věc interpretovat.
2) místo toho, abychom ctili komunikační minimum, řveme na svoje podřízené, mluvíme o nich vulgárně, jednáme s nimi z pozice moci.
3) místo toho, abychom řešili problémy na foru, řešíme je v tajných skupinách, na uzavřených sezeních, tam, odkud se informace nikdy nedostanou.
4) místo toho, abychom si přečetli podklady, bráníme cokoliv se nám řekne, jako hlídací psi jakýhokoliv nesmyslu.
5) místo toho, abychom hledali, kde děláme chyby, plácáme se donekonečna po zádech.

Nikomu nepomáhá vyhýbat se pravdě, ztratit sebereflexi, lhát si navzájem, nás všechny poškozuje netransparentnost, manipulace, překračování kompetencí, nikomu nepomáhá tvrdohlavě hájit špatné. Fakt si myslím, že by bylo lepší, než zveřejním afektovanou tiskovku upletenou z HLP a politických úspěchů, která zlehčuje problém ztráty důvěry a trestního stíhání zvážit, jestli tím nepoškodím celý kolektiv.

Čím se tahle strana liší od Svědků Jehovových?

Svědkům se omlouvám, přišli mi vhod.
Přemejšlim, jestli se takhle daj zrecyklovat i jiný příspěvky nebo je čas postovat poezii.
Mám za sebou ostrakizaci v Pirátské straně. Snažím se pochopit proč. Jistě udělal jsem pár chyb. Nelíbí se mi ten obranářský přístup k jedné partnerské dvojici, vlastně nevím... Ale to je jedno, soukromí ctím, jen chci sdělit, že mi je rok připomínáno, dotkni se JM nebo MK (stále se domnívám, že JM o tom neví) a jsi ve straně nula. Byl jsem odejit od primátora (mimo regule MHMP), byly tu snahy mě nepodpořit v komisích, byly tu snahy mě odvolat z výboru... Stálo mě to mnoho energie... Stála za tím Míša Krausová! Ustál jsem to, má rodina trpí. Už mě nebaví mlčet a jsem připraven být totálně transparentní (u sebe). Pevně doufám, že to Pirátům pomůže. Pomůže si uvědomit, že jsme stále jedna parta, jedno hejno. Ale jsou zde lidi, které ovládl pocit moci...
předseda zastupitelského klubu Piráti Praha 2 / výtvarník, kurátor architektonických výstav
https://praha2.pirati.cz/lide/jaroslav-nemec/ / http://jarnemec.cz
Uživatelský avatar
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 1894
Registrován: 24 dub 2009, 08:47
Profese: výtvarník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 3120 poděkování
Dostal poděkování: 2192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Aby nezapadlo...
Jaroslav.Nemec píše: 22 říj 2019, 14:44 1. Má MK někde veřejný kalendář? (Zde není) Jestli ne, proč?
2. Je někde výkaz práce, když ji kraj doplácel? (Chápu pokud to bylo za VŘ, viz jeden z mých předchozích příspěvků) Nemá-li být, proč? Něco jsem našel zde
3. A když už jsme u té transparentnosti. Má někde zveřejněné odměny zastupitelky? Řeší se zde

Schůzky s TT:
Dle informací z médií a FB byly soukromé – nemám důvod tomu nevěřit = nepatří do Registrů kontaktů.
Byly v rámci kampaně (ty CLV se "slevou" OFFTOPICOsobně si nemyslím, že šlo o nějakou slevu, ale to jsem již komentoval jinde, viz cena za CLV a cena za budky ve stejné době.), zde bych již váhal, ale to vzal tenkrát na sebe Štěpán... btw kde jsou ty smlouvy? OFFTOPICAsi jsem blbě hledal.
Byly schůzky v době kdy již byla MK zastupitelka a později i předsedkyně klubu, to by mělo být již v Registru kontaktů, osobní schůzky ne, ale pokud se bavili o situaci okolo mobiliáře apod., tak by si to "digitální stopu" zasloužilo.
¡No pasarán! Všechnu moc imaginaci ;-)
předseda zastupitelského klubu Piráti Praha 2 / výtvarník, kurátor architektonických výstav
https://praha2.pirati.cz/lide/jaroslav-nemec/ / http://jarnemec.cz
Uživatelský avatar
Viktor.Mahrik
Krajský zastupitel
Příspěvky: 1069
Registrován: 17 lis 2012, 15:44
Profese: Specialista internetoveho vyzkumu
Bydliště: Praha - Ruzyně
Dal poděkování: 1137 poděkování
Dostal poděkování: 1682 poděkování

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Viktor.Mahrik »

Jaroslav.Nemec píše: 23 říj 2019, 01:04 Mám za sebou ostrakizaci v Pirátské straně. Snažím se pochopit proč. Jistě udělal jsem pár chyb. Nelíbí se mi ten obranářský přístup k jedné partnerské dvojici, vlastně nevím... Ale to je jedno, soukromí ctím, jen chci sdělit, že mi je rok připomínáno, dotkni se JM nebo MK (stále se domnívám, že JM o tom neví) a jsi ve straně nula. Byl jsem odejit od primátora (mimo regule MHMP), byly tu snahy mě nepodpořit v komisích, byly tu snahy mě odvolat z výboru... Stálo mě to mnoho energie... Stála za tím Míša Krausová! Ustál jsem to, má rodina trpí. Už mě nebaví mlčet a jsem připraven být totálně transparentní (u sebe). Pevně doufám, že to Pirátům pomůže. Pomůže si uvědomit, že jsme stále jedna parta, jedno hejno. Ale jsou zde lidi, které ovládl pocit moci...
Když už jsme u těch starých bolístek, tak mě jsi také naštval tím jak jsi se postavil k tomu výběrku. Přestože jsem se Ti osobně omluvil a vysvětloval situaci (2x) a Ty jsi říkal, že to chápeš, tak jsi to stejně rozmazával na potkání úplně všude a donutil jsi nás výběrko opakovat. A opět to tady vytahuješ, i když Ti to tady Matěj znovu vysvětlil. A vlastně ani nevím, čeho tím chceš dosáhnout. No a pak tady nemá být zlá krev.
Ale připadá mi to docela příznačné pro mnohé kauzy, které se tu řeší: Prostě některým lidem nestačí jednoduché vysvětlení a za věcmi hledají nějaký další záměr nebo konspiraci. Přitom většina těchto věcí se dá vysvětlit lidskou chybou, hloupostí nebo prostým přehlédnutím.
Viktor Mahrik,
člen zastupitelstva Hlavního Města Prahy

tel: 602 767 298
E-mail: viktor.mahrik@pirati.cz

Together we stand, divided we fall!
Uživatelský avatar
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 1894
Registrován: 24 dub 2009, 08:47
Profese: výtvarník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 3120 poděkování
Dostal poděkování: 2192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Viktor.Mahrik píše: 23 říj 2019, 01:30 Když už jsme u těch starých bolístek, tak mě jsi také naštval tím jak jsi se postavil k tomu výběrku. Přestože jsem se Ti osobně omluvil a vysvětloval situaci (2x) a Ty jsi říkal, že to chápeš, tak jsi to stejně rozmazával na potkání úplně všude a donutil jsi nás výběrko opakovat. A opět to tady vytahuješ, i když Ti to tady Matěj znovu vysvětlil. A vlastně ani nevím, čeho tím chceš dosáhnout. No a pak tady nemá být zlá krev.
Ale připadá mi to docela příznačné pro mnohé kauzy, které se tu řeší: Prostě některým lidem nestačí jednoduché vysvětlení a za věcmi hledají nějaký další záměr nebo konspiraci. Přitom většina těchto věcí se dá vysvětlit lidskou chybou, hloupostí nebo prostým přehlédnutím.
Jelikož tohle je vysvětlená kauza, ale mnozí spolustraníci o ní neslyšeli. Je to vyřešené, což jsem zde již několkrát psal. A opravdu nikdo nechce, abych psal jiné bolístky, jiné kauzyčky... ani já ne. Tak jsem sáhnul k příkladu, který je vyjasněný. Je to příklad. Chceš realitu? Stačí říct!

¡No pasarán!
Všechnu moc imaginaci ;-)

Doplnění: V tomto vlákně jsem sebe odcitoval:
Jaroslav.Nemec píše: 22 říj 2019, 10:47 ... Své jsem již k věci napsal a ukončil jsem to:
Tímto jsem považoval věc za výřízenou. ...
Tento případ beru již dávno za vyřešený, jen chci dát zpětnou vazbu na nedávné... když to zde bylo Davidem zmíněno ;-) Zkusme se z toho prosím poučit! A již stejné chyby nedělat, nezametat nic pod koberec a snažit se věci komunikovat od prvopočátku.
V dalším svém příspěvku jsem napsal
Jsem rád, že vnitrostanicky se věc řešila, VŘ se opakovalo a nominant Pirátů byl potvrzený.
Tím jsem to považoval za vyřešené. Pak zde jako reakci na úplně jiný dotaz Matěj odpověděl, tak jak odpověděl. Zde už neplnil roli personalisty. Ale tvou námitku beru. Téma je vyčerpané. ...
Naposledy upravil(a) Jaroslav.Nemec dne 23 říj 2019, 08:12, celkem upraveno 1 x.
předseda zastupitelského klubu Piráti Praha 2 / výtvarník, kurátor architektonických výstav
https://praha2.pirati.cz/lide/jaroslav-nemec/ / http://jarnemec.cz
Odpovědět

Zpět na „Pirátské kauzy“