karabinm píše: ↑22 říj 2019, 23:46
Řekl bych, že ten příspěvek se primárně netýkal kauzy, která by se tady měla probírat, ale faktu, že na to lidi nabalujou tisíc dalších věcí a podezření, jejickž oprávněnost nebo neoprávněnost si mohli ověřit jiným způsobem než vypisováním se z pocitu že "někdo je grázl protože si myslím, že ve výběrku udělal něco způsobem který mi přijde zvláštní"?
Já mám z veřejných informací vcelku jasno v tom co se stalo v základní kauze...MK udělala blbost, protože spatně vyhodnotila celou situaci, porušila interní pirátská pravidla, nemyslím si že ze zlé vůle, je to čistě její chyba a logicky byla odvolána z funkce nominované Piráty. Za mě uzavřená záležitost. Pokud na to chcete nabalovat další věci ve stylu, už bylo řečeno všechno, ale ještě to neřekli všichni, tak se nikdy žádného řešení (tj jak tomu předcházet) nedoberete.
Pokud je mi známo, tak strana má prostředky jak podobné věci řešit...dává mi výrazně větší smysl je využívat, než se v diskusi motat v kruhu a vztekat se na X dalších lidí že s mým názorem nesouzní...
Kdyby to proběhlo, tak jak říkáš: tj. MK udělala chybu, okamžitě to uznala, vše do detailu vysvětlila, rezignovala na funkci/e a tím to skončilo, tak já nemám sebemenší problém. Fakt ani trochu.
Jenže takhle to úplně není žejo. Dodneška se teda neví, co bylo obsahem těch schůzek a proč se relativně prominentní Pirátka (která i po rezignace chce v politický kariéře u Pirátů pokračovat) scházela s Tenzerem a jak to vlastně celý proběhlo. Místo toho její přítel, částečně zneužívající svoje postavení ve straně a svůj mediální prostor, jí dělá mluvčího, vydává vyjádření, že je to kampaň a komplot (že by i Mára Prchal zaplakal) a do médií dehonestujícím způsobem onálepkuje lidi, co celou tuhle taškařici kritizujou. Že jsou líní a pro stranu nic nedělají
(to be fair - u mě má třeba pravdu, ale i tak je to vyjádření hodný sociopata, co nevidí nalevo napravo a znovu zapomněl, že on pracuje pro stranu a ne naopak). Výstup je, že je to sice fakt nefér, ale teda jako MK rezignuje.
Do toho se tady nebo na facebooku rozjede debata na téma, jak se to nemá řešit veřejně, jak lidi mají věnovat svůj čas práci pro Piráty
(díky pane poslanče, já se ještě s dovolením rozhodnu sám, jak naložím se svojí aktivitou), jak vlastně o nic nejde, protože Míša je pracovitá, spoustu toho pro Piráty udělala a určitě to myslela dobře (všemu z toho věřím, ale je to úplně irelevantní).
Mě se tohle fakt nelíbíí, protože tenhle totální přístup padni komu padni, totální presumpce viny a snahy vyhnout se jakýmukoli podezření, to přece byla ta největší pirátská výhoda kdy. Nelíbí se mi představa, že se tu teď tenhle postoj dost relativizuje.