Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
nevolic
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od nevolic »

Nikezeus píše: 22 říj 2019, 16:11 Serial pokracuje, skocim pro popcorn:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pi ... i-40300830
Vcera uz to bylo na parlamentnich listech, a tam si vsimnuli i toho mnohem horsi, co na novinkach nastesti nezverejnili - mistopredsedy strany ocividne totalne zkorumpovaneho moci:
Ahoj, prestan zneuzivat pravomoc a vymyslet si vlastni pravidla, ze jediny zpusob komunikace je pres podatelnu. S lidmi budu komunikovat, jak budu chtit a ty nebudes lidem hazet klacky pod nohy, kdyz jim mas zajistovat podporu a jsi za to placeny. V tehle organizaci budeme vsichni spolupracovat a pokud budes delat naschvaly, tka to budeme resit. Takze laskave ten problem vyres misto toho, abys vymyslel dalsi problemy. Ja mam milion uzitecnejsich veci na praci nez se s tebou dohadovat
Bez jakekoliv nasladne reakce z jeho strany.
Jan.Hamal.Dvorak píše: 22 říj 2019, 15:28 Rád bych připomenul, že Piráti chtějí (dle Stanov) svou politikou prosazovat a podporovat svobodná díla, software a standardy.
Aktuálně mi přijde situace zhruba stejná, jako kdybyste do vedení neziskové organizace pro pomoc lidem ohroženým exekucemi jmenovali zástupce ředitele společnosti Home Credit.

A zaregistroval jsem, že toto není jediný problém s těmi 30 "dokonalými výběrky".
Nejaky open source, open data apod. ale pirati uz vubec neresi prece - vzdyt prvni co, alespon nektere, napadne pri takoveto kauze je, ze za zverejnenim fotek v parlamentnich listech jsou agenti Xi Jinpinga. Na tom je preci videt co je pro radu piratu dnes, bohuzel, dulezitejsi.
Matej.Sandor
Člen KS Praha
Profese: manažer, právník
Dal poděkování: 286 poděkování
Dostal poděkování: 319 poděkování

Příspěvek od Matej.Sandor »

Hele, mne se nelíbí, jak tady několik lidí píše, že výběrová řízení do dozorčích rad v Praze nebyla profesionální.

Během posledního roku jsem se účastnil několika výběrových řízení v rámci Pirátské strany OFFTOPICať už z vlastního podnětu, nebo na základě toho, že jsem byl k tomu vyzván , které organizovalo KS Praha, Praha 6, personální odbor. Vedl jsem rovněž výběrová řízení, která organizovala Praha 4, a v rámci mých zaměstnání jsem si vybíral tým mnoha spolupracovníků. Proto myslím, že mohu nabídnout srovnání těchto procesů. OFFTOPICPro úplnost zde ještě uvedu, že jedno výběrových řízení realizovaných KS Praha jsem vyhrál. Na druhou stranu je několik lidí, o nichž jsem si myslel, že by se na některou pozici hodili a vybráni nebyli.

Jsem přesvědčen, že ze všech výběrových řízení, kterých jsem se v rámci Pirátů účastnil, nebo je vedl, byly výběrová řízení na členy dozorčích rad v Praze ty, které byli profesionálně zvládnuty asi nejlíp.
Pojďme si je například porovnat s procesem výběrových řízení realizovaným PO na pozice v europarlamentu OFFTOPIC(těch jsem se taky účastnil):

Činnost/ZK Praha (výběr na členy dozorčích rad)/PO (výběr na pozice do evroparlamentu)
1.Email uchazeči o obdržení CV uchazeče: Ano/Ano
2.Zveřejnění hodnotících kritérií a náležitostí přihlášky: Ano/Ano
3.Email o tom, že uchazeč nepostoupil do dalšího kola: Ano/Ne
4.Externí konzultant mimo pirátskou stranu ve výběrové komisi: Ano/Ne(alespoň to z výsledků není patrné)
5.Zveřejněná informace o tom kdo prováděl hodnocení uchazečů: ANO/Ne (většinou ne)
6.Zveřejněná alespoň jména a prvního písmena příjmení uchazečů, kteří se hodnotili: ANO/Ne
7.Zveřejnění celého jména vybraného uchazeče: ANO/ Někdy ANO někdy NE
8.Zveřejnění medailonku a fotky vybraného uchazeče: ANO/Ne
9.Zveřejněná informace o tom, kdo prováděl prvotní filtraci účastníků: ANO/Ne
10.Zveřejnění informaci o tom, jak se prováděla prvotní filtrace účastníků: ANO/Ne
11.Zveřejněná informace o počtu obdržených životopisů: ANO/Ne
12.Zveřejnění výsledků prvního kola hodnocení uchazečů: ANO/Ne
13.Zveřejnění výsledků druhého kola hodnocení uchazečů: ANO/Ne

K tomu ještě zmíním, že Praha zveřejnila hodnocení cca 90 lidí z cca 220 obdržených životopisů včetně uvedení toho, kdo se na jakou pozici hlásil a podle čeho rozhodovali o tom, kdo postoupí do dalšího kola. V rámci druhého kola pak zveřejnila podrobné hodnocení cca 50 lidí. PO zveřejnil skoro nic neříkající tabulky, kde je hodnocení u 2 až 4 lidí obsazovaných na každou pozici bez uvedení jakýchkoliv detailů.

Z uvedeného porovnání se tedy docela děsím toho, jak by vypadalo to výběrové řízení kdyby ho nerealizovala Praha ale PO. Takže minimálně za toto patří M.K. velké díky, za to jak to zvládla spolu s ostatními členy komise.
Tolik ke kvalitě nebo nekvalitě výběrového řízení v Praze na členy dozorčích rad. Myslím, že je z toho minimálně jednoznačně zřejmé, že je Praha umí dělat lépe než dělalo/dělá PO výběrka do EU.
David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 3856 poděkování

Příspěvek od David.Wagner »

Matej.Sandor píše: 22 říj 2019, 19:13 Hele, mne se nelíbí, jak tady několik lidí píše, že výběrová řízení do dozorčích rad v Praze nebyla profesionální.

Během posledního roku jsem se účastnil několika výběrových řízení v rámci Pirátské strany OFFTOPICať už z vlastního podnětu, nebo na základě toho, že jsem byl k tomu vyzván , které organizovalo KS Praha, Praha 6, personální odbor. Vedl jsem rovněž výběrová řízení, která organizovala Praha 4, a v rámci mých zaměstnání jsem si vybíral tým mnoha spolupracovníků. Proto myslím, že mohu nabídnout srovnání těchto procesů. OFFTOPICPro úplnost zde ještě uvedu, že jedno výběrových řízení realizovaných KS Praha jsem vyhrál. Na druhou stranu je několik lidí, o nichž jsem si myslel, že by se na některou pozici hodili a vybráni nebyli.

Jsem přesvědčen, že ze všech výběrových řízení, kterých jsem se v rámci Pirátů účastnil, nebo je vedl, byly výběrová řízení na členy dozorčích rad v Praze ty, které byli profesionálně zvládnuty asi nejlíp.
Pojďme si je například porovnat s procesem výběrových řízení realizovaným PO na pozice v europarlamentu OFFTOPIC(těch jsem se taky účastnil):

Činnost/ZK Praha (výběr na členy dozorčích rad)/PO (výběr na pozice do evroparlamentu)
4.Externí konzultant mimo pirátskou stranu ve výběrové komisi: Ano/Ne(alespoň to z výsledků není patrné)
5.Zveřejněná informace o tom kdo prováděl hodnocení uchazečů: ANO/Ne (většinou ne)
6.Zveřejněná alespoň jména a prvního písmena příjmení uchazečů, kteří se hodnotili: ANO/Ne
10.Zveřejnění informaci o tom, jak se prováděla prvotní filtrace účastníků: ANO/Ne

K tomu ještě zmíním, že Praha zveřejnila hodnocení cca 90 lidí z cca 220 obdržených životopisů včetně uvedení toho, kdo se na jakou pozici hlásil a podle čeho rozhodovali o tom, kdo postoupí do dalšího kola. V rámci druhého kola pak zveřejnila podrobné hodnocení cca 50 lidí. PO zveřejnil skoro nic neříkající tabulky, kde je hodnocení u 2 až 4 lidí obsazovaných na každou pozici bez uvedení jakýchkoliv detailů.

Z uvedeného porovnání se tedy docela děsím toho, jak by vypadalo to výběrové řízení kdyby ho nerealizovala Praha ale PO. Takže minimálně za toto patří M.K. velké díky, za to jak to zvládla spolu s ostatními členy komise.
Tolik ke kvalitě nebo nekvalitě výběrového řízení v Praze na členy dozorčích rad. Myslím, že je z toho minimálně jednoznačně zřejmé, že je Praha umí dělat lépe než dělalo/dělá PO výběrka do EU.
jakože, já s tebou i věcně budu souhlasit a klidně přidám to, že je říjen, mám smlouvu do ledna a nejasno jak dál (cajk) a jsem v kanclu celou tu dobu sám (necajk), tak taky nejsem největší fanda postupu s výběrky v EP OFFTOPIC(a neodpustím si říct, že jsem před tím varoval ještě před primárkama)., ale možná, možná už by si výběrka v Praze zasloužili vlastní téma. Protože s jmenovanou kauzou úplně zásadně nesouvisí. Co bys tomu řekl?
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 2):
Jaroslav.Nemec, Pavel.Moravec

Podporuji myšlenky.

Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Profese: výtvarník
Dal poděkování: 654 poděkování
Dostal poděkování: 707 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

David.Wagner píše: 22 říj 2019, 19:39 ... možná, možná už by si výběrka v Praze zasloužili vlastní téma. Protože s jmenovanou kauzou úplně zásadně nesouvisí. Co bys tomu řekl?
Prosím pokračujme o VŘ v Praze zde: viewtopic.php?f=349&t=49196

výtvarník, kurátor architektonických výstav
http://jarnemec.cz

Tomas.Martinek
Člen KS Liberecký kraj
Profese: Student doktorského studia, OSVČ
Dal poděkování: 174 poděkování
Dostal poděkování: 273 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Martinek »

Chtěl bych místní diskutující požádat, aby podobnou energii, kterou věnují diskuzi na fóru, věnovali i rozvoji Pirátů a pozitivní prezentaci své práce.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Martinek za příspěvky (celkem 9):
Vaclav.Zidek, Jiri.Hoskovec, Matej.Sandor, Viktor.Mahrik, Stepan.Strebl, Jiri.Belsan, Karel.Nejedlik, Skalmandril, Fireman142

Ing. Tomáš Martínek, Ph.D., člen poradního týmu k důchodové reformě MPSV, člen resortních týmů Finance a Informatika. Více info zde.

Jana.Kolarikova
Příznivec Pirátů – Jihočeský kraj
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 290 poděkování
Dostal poděkování: 957 poděkování

Příspěvek od Jana.Kolarikova »

Matej.Sandor píše: 22 říj 2019, 19:13 Hele, mne se nelíbí, jak tady několik lidí píše, že výběrová řízení do dozorčích rad v Praze nebyla profesionální.

Ahoj Matěji, jsem moc ráda, že hážeš špínu na personální odbor bez toho, aby sis předtím ověřil fakta.
Email o nepostoupení do dalšího kola jsme neposílali uchazečům, které jsme i přes nepostoupení zařadili do poolů na další pozice, proto některé mohl minout.
Výsledky výběrového řízení zpracovávali přímo v Europarlamentu, ráda bych tedy věděla, jak to personální odbor mohl ovlivnit.
Taktéž opravdu nemohu ovlivnit zveřejnění medailonků vítězných uchazečů Euroklubem (stejně tak poslaneckým klubem), protože pracuji pro stranu a ne pro PS nebo EP.
Filtraci životopisů jsem prováděla já a bruselská head of office, tedy metodou double check (všimla jsem si, že na magoši selekci často provádí jen jeden člověk sám, což mi tedy lepší nepřijde, sám Matěj Kubíček o tom psal).
Nedokážu si představit, že bychom v těch stovkách uchazečů zvládali zveřejňovat ještě průběžné výsledky, ono je něco jiného dělat VŘ s dvaceti účastníky a něco jiného VŘ se stovkou účastníků.

PO pomáhá s výběrky v PS, straně i EP, naproti tomu magitsrát dělá "jen" magistrát, je to dost rozdíl co do objemu práce.

Oceňuji ale, že přesně víš, jak to probíhá, aniž by ses zeptal.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Kolarikova za příspěvky (celkem 7):
Adam.Jaros, Petr.Tkadlec, Michaela.Kleslova, Jaroslav.Nemec, Josef.Spak, Jan.Hrubes, SayMyName

Jana Koláříková
https://www.facebook.com/JaninkaToofree
jana.kolarikova@pirati.cz
Tetris mě naučil, že když se snažíš zapadnout, tak zmizíš.

Viktor.Derka
Profese: Právník
Dal poděkování: 458 poděkování
Dostal poděkování: 1340 poděkování

Příspěvek od Viktor.Derka »

Tomas.Martinek píše: 22 říj 2019, 20:17 Chtěl bych místní diskutující požádat, aby podobnou energii, kterou věnují diskuzi na fóru, věnovali i rozvoji Pirátů a pozitivní prezentaci své práce.
Hmm, máš snad nějak podloženo, že zde diskutující se rozvoji Pirátů nevěnují, popř. že to dělají nedostatečně a pokud ano, tak v čem? V tom bych poprosil o zohlednění, že ne všichni diskutující pobírají plat 100k měsíčně, někteří dokonce z veřejného nepobírají ani korunu OFFTOPICjá beru cca 4200 Kč měsíčně hrubého a dělají veškerou činnost pro Piráty dobrovolnicky.
Vaclav.Zidek
Komunální zastupitel/ka
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 509 poděkování
Dostal poděkování: 1025 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Viktor.Derka píše: 22 říj 2019, 20:27
Tomas.Martinek píše: 22 říj 2019, 20:17 Chtěl bych místní diskutující požádat, aby podobnou energii, kterou věnují diskuzi na fóru, věnovali i rozvoji Pirátů a pozitivní prezentaci své práce.
Hmm, máš snad nějak podloženo, že zde diskutující se rozvoji Pirátů nevěnují, popř. že to dělají nedostatečně a pokud ano, tak v čem? V tom bych poprosil o zohlednění, že ne všichni diskutující pobírají plat 100k měsíčně, někteří dokonce z veřejného nepobírají ani korunu OFFTOPICjá beru cca 4200 Kč měsíčně hrubého a dělají veškerou činnost pro Piráty dobrovolnicky.
Poslední dobou mám pocit, že nás nejvíce sil stojí vnitřní spory. A to vůbec nemluvím jen o Praze a poslancích. Škoda, že nedokážeme řešit věci takovým způsobem, aby výsledkem byl alespoň standardní vztah ve smyslu spolupráce pro společný cíl, který jistě ve většině máme stejný. Bohužel se spíše drolíme na desítky, možná i stovky skupin co polovinu času tráví tím, jak "obejít" některou z těch "druhých". A ano ... trochu jsem odbočil od tématu vlákna, ale to tu už skoro každý.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvek:
Viktor.Derka

Václav Židek, exradní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Jan.Hora
Kontrolní komise
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Dal poděkování: 1674 poděkování
Dostal poděkování: 2079 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Hora »

Hele, já bych se rád bavil o tom, jak se bránit určité formě slepoty, nebo možná spíš hroší kůže, která přirozeně vzniká u našich lidí s odpovědností (a která pak má vliv na schopnost sebereflexe).

Můžeme se bavit i o tom, jestli tu reálně máme nebo nemáme nepotismus (stranických párů ve volených funkcích máme víc). Sice si myslím že tohle se neděje (a to i přes to co tu zveřejnil David OFFTOPICfurt si myslím, že maily se bez dohody s autorem nebo aspoň snahy o dohodu nezveřejňujou, ale jednou je to venku a nedá se svítit), ale přijde mi v pořádku se o tom pobavit a předložit si argumenty.

Ale pokud se tu budeme bavit o tom, že výše uvedené se týká výhradně dvou konkrétních lidí ve straně (případně jeden zastupitelský klub jako celek) a nikde jinde problém není, tak v tom smysl nevidím, protože pak nehledáme řešení, ale obětní beránky nebo si vyléváme osobní frustrace a řešíme osobní konflikty. A to podle mě nikomu neprospěje a žádný posun to nepřinese. Fakt bych byl rád, pokud bychom přestali řešit jestli Míša provedla dostatečnou sebereflexi a jestli měla správnou formu, tohle je zavřená věc.

Moc prosím, pojďme se bavit alespoň o tom, jak být v případě upřímní sami k sobě a vědět, kdy je čas na upřímnou sebereflexi - a zároveň schopní obhájit před médii to dobré, co dotyčný udělal, než udělal tu chybu za kterou je kritizován (protože mediální vyznění k tomu už dnes taky patří, ať chceme nebo ne, takže ho nemůžeme ignorovat). Klidně v novém vlákně.

A pojďme nezačínat vyčítáním toho, kdo co dělá blbě. Cílem je umět si to přiznat sám sobě a umět se o tom vzájemně bavit tak, abychom navzájem neskončili v minovém poli narušených vztahů a otevřených nepřátelství. Upouštět páru můžeme ve vláknu úlevném.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvek:
Skalmandril

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Profese: výtvarník
Dal poděkování: 654 poděkování
Dostal poděkování: 707 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Jana.Kolarikova píše: 22 říj 2019, 20:18 Ahoj Matěji, jsem moc ráda, že hážeš špínu na personální odbor bez toho, aby sis předtím ověřil fakta.
Email o nepostoupení do dalšího kola jsme neposílali uchazečům, které jsme i přes nepostoupení zařadili do poolů na další pozice, proto některé mohl minout.
Výsledky výběrového řízení zpracovávali přímo v Europarlamentu, ráda bych tedy věděla, jak to personální odbor mohl ovlivnit.
Taktéž opravdu nemohu ovlivnit zveřejnění medailonků vítězných uchazečů Euroklubem (stejně tak poslaneckým klubem), protože pracuji pro stranu a ne pro PS nebo EP.
Filtraci životopisů jsem prováděla já a bruselská head of office, tedy metodou double check (všimla jsem si, že na magoši selekci často provádí jen jeden člověk sám, což mi tedy lepší nepřijde, sám Matěj Kubíček o tom psal).
Nedokážu si představit, že bychom v těch stovkách uchazečů zvládali zveřejňovat ještě průběžné výsledky, ono je něco jiného dělat VŘ s dvaceti účastníky a něco jiného VŘ se stovkou účastníků.

PO pomáhá s výběrky v PS, straně i EP, naproti tomu magitsrát dělá "jen" magistrát, je to dost rozdíl co do objemu práce.

Oceňuji ale, že přesně víš, jak to probíhá, aniž by ses zeptal.
Souhlasím s tebou. Nicméně prosím pokračujme o VŘ v Praze zde: viewtopic.php?f=349&t=49196 děkuji

výtvarník, kurátor architektonických výstav
http://jarnemec.cz

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“