Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Nikezeus píše: 22 říj 2019, 08:34
SayMyName píše: 21 říj 2019, 21:57 Gratuluju, vzali jste dobrou myšlenku, správné úmysly, stovky hodin dobrovolníků a podporovatelů, a vše tohle jste obětovali na oltář svaté Míši a zamilovaného místopředsedy s parohy jak blázen. Problémy se v každém kolektivu vyskytnou, ale to jak je kolektiv řeší, je to podstatné. A jediné co vaše vedení zajímá je to, co tomu řeknou novináři a jak to podat. Každý z vás ať si poví, jestli tohle chce krýt. Za mě jako prostého uživatele říkám, že já už vám hlas nedám, protože džihád vedete všude okolo, až na vás samotné.
Asi bych to az tak hystericky nedramatizoval. Vztahove zalezitosti resi skoro kazdy, porad jsme jen lidi, podobne veci se stavaji a stavat budou. Cela vec se pokud vim nezametla pod koberece, ale vyresila se. Na systemove selhani to nevypada, to by se delo casteji.

Jen snad na zaver, na situaci se zareagovalo a je na case udelat tlustou caru. V zivote se stane se ze clovek slapne do extremntu, kdyz to pak jeste masochisticky rozmaze, smrdi jeste vice...
V případě této kauzy se nevyřešilo absolutně nic a pokud má někdo pocit, že proběhlá reakce byla adekvátní vzniklému problému, pak tu tvoříme opravdu nebezpečný precedent, který nás orientuje směrem k zařazení se mezi tradiční "řadovky", které jsme pro jejich vnitřní fungování vždy tolik rádi kritizovali.

Je jímavý, jak se tu všeobjímáme slovy o vyhořelosti, spoustě práce, která přináší spoustu problémů, a bezesporu je na tom kus pravdy, ale nějak se nemohu dobrat toho úsudku některých zastánců, kteří jeho logikou staví svou obhajobu zřejmě na tom, že " neúnosná spousta kvalitně odvedené práce zapříčinila setkávání se s trestně stíhaným lobbistou, bez záznamů v registru lobbistických kontaktů".

Nadto, vyjádření MK nezaznamenání svádí na "ochranu whistleblowera", vyjádření JK na "schůzku ryze na soukromé bázi" - naprosto nekonzistentní vyjádření, která vzbuzují tím více pochyb a snížují důvěryhodnost každého z nich.

K tomu přičtěme využívání postavení svého partnera pro vytváření nátlaku na řadového zaměstnance strany, vulgární výroky na adresu vedoucí PO, podezření z ex post zasahování do výsledků výběrových řízení, a přesto přese všechno je tu pořád motivace některých, dělat ze zmíněných modlu.

Vím, že je za nimi spousta dobré práce, za kterou jim patří dík, ale nikdy nikdy nikdy asi nebudu dostatečný machiavelista na to, abych při dosahování výsledků byla ochotná přehlížet cestu, jakou se jich dosáhlo.

Odprostěte se, prosím, od kupy svých osobních zalíbení a snažte se na celý problém dívat optikou "běžného Franty uživatele", který si o problému během uplynulého týdne přečetl takřka ve všech viditelných médiích. Pokud kauzu uzavřeme s tím, že "MK a JK jsou výkonní, takže jejich míra chybovosti je únosnější než kohokoliv jinýho na světě, roli registru může zastat nějaký kalendář, nebo taky ne, nevíme, to ať si každý sám vyhodnotí, pojďme se na CF všichni objímat v kruhu", tak to teda potěš.

To, že ani jeden nebyl schopný se v kontextu všeho zmíněného v tomto vlákně ke zmíněným okolnostem vyjádřit, a se svou vlastní stranou komunikují skrze média, a to ještě Jakubovým napadajícím stylem, který všechnu kritiku svádí na neschopnost, lenost a hloupost jejích autorů, už je jenom pomyslná třešnička na dortu a nerozumím tomu, co víc je třeba k tomu, abychom si otevřeně řekli, že toto všechno v součtu je fakt velmi špatný.

Pokud si pro každé jedno jednání někdo najde racionální obranu, prosím, sem s ní. Ráda si jí nechám vysvětlit. Ale řeči o "vyhoření" a "nedostatečný komunikaci" si nechte, prosím, od cesty. Aktuálně je nás tu vyhořených, byť emocionálně, celá řada a jediní, kdo nekomunikují, jsou vámi zbožštění JM a MK.
Naposledy upravil(a) Katerina.Stojanova dne 22 říj 2019, 12:33, celkem upraveno 1 x.

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje v politickém důchodu

Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 264 poděkování
Dostal poděkování: 1400 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Katerina.Stojanova píše: 22 říj 2019, 09:11V případě této kauzy se nevyřešilo absolutně nic a pokud má někdo pocit, že proběhlá reakce byla adekvátní vzniklému problému
Debata v rámci této kauzy skončila už tak před 50 příspěvky.

Nyní tu probíhá volná diskuze nad několika různými tématy, které nebyl nikdo ochoten dostatečně specifikovat a založit jim vlastní vlákno, ač je to dobrá běžná praxe.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvky (celkem 8):
Vojtech.Pikal, Milan.Dadourek, Antonino.Milicia, Jiri.Belsan, Viktor.Mahrik, Lenka.Kozlova, Jiri.Koudelka, Fireman142
Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Ondra.kl píše: 22 říj 2019, 09:35
Katerina.Stojanova píše: 22 říj 2019, 09:11V případě této kauzy se nevyřešilo absolutně nic a pokud má někdo pocit, že proběhlá reakce byla adekvátní vzniklému problému
Debata v rámci této kauzy skončila už tak před 50 příspěvky.

Nyní tu probíhá volná diskuze nad několika různými tématy, které nebyl nikdo ochoten dostatečně specifikovat a založit jim vlastní vlákno, ač je to dobrá běžná praxe.
To, že je tu stopadesát "off-topiců", je na tomto fóru naprosto běžný jev. Já jsem jenom zastánkyní toho, abychom se stále drželi primárně kauzy JCDecaux, nicméně někdo byl motivovaný přilepit k tomu další řadu okolností a to není nutně špatně. OFFTOPIC
Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Stojanova za příspěvky (celkem 6):
Jaroslav.Nemec, Ladislav.Dvorak, Vojtech.Pikal, Viktor.Derka, Pavel.Moravec, V__

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje v politickém důchodu

Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Profese: výtvarník
Dal poděkování: 654 poděkování
Dostal poděkování: 707 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Matej.Kubicek píše: 21 říj 2019, 22:57 OFF TOPIC: Přiznám se, že jsem byl ten, kdo po jednom VŘ naprosto nechápal střet zájmů pana Tenzera, ale na štěstí jsem tam od toho nebyl./OFF TOPIC KONEC.

To je absolutní selhání, politické selhání. To je na titulek... :-( Ale vážně, chápu, že to dáváš jako příklad, že těmto věcem nerozumíš.

Jak se tedy opavažuješ tvrdit, že jsi schopen vyhodnotit uchazeče do exekutivní funkce v dozorčích radách? To jsme opravdu takoví amatéři, jak tvrdí opozice v Praze? Najímame si lidi, kteří ani podle jasného CV neumí vyhodnotit střet zájmů? Asi jo. Kdo tohle zastavil, kdo zastavil Tenzera do DR? Podle toho máme mj. za Piráty v DR zástupce jiných stran... třeba. Jak jsem zde již napsal, ty VŘ by zasloužily revizi...

OFFTOPICZde měl být dlouhý odstavec, ale je to opravdu k tématu vlákna OT.
Tvdím, že MK dlouhodbě zneuživala (nejen) jako předsedkyně klubu "s JM v pozadí" svou moc (je možné, že bez vědomí JM, chci tomu věřit). Poškodila a ublížila mnoha lidem a to co se zde strhlo, je důsledek její činnosti. Dá se říct, že systematicky odstraňovala ze svého okolí lidi, kteří se postavili se svým názorem odlišným od jejiho. Pokud člověk MK nezobal z ruky, šel z kola ven.

Proto se domnívám, že by se měla vzdát i mandátu zastupitelky.

výtvarník, kurátor architektonických výstav
http://jarnemec.cz

Matej.Kubicek
Místní předsednictvo
Profese: HR manager
Dal poděkování: 51 poděkování
Dostal poděkování: 302 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matej.Kubicek »

Jaroslav.Nemec píše: 22 říj 2019, 09:47
Matej.Kubicek píše: 21 říj 2019, 22:57 OFF TOPIC: Přiznám se, že jsem byl ten, kdo po jednom VŘ naprosto nechápal střet zájmů pana Tenzera, ale na štěstí jsem tam od toho nebyl./OFF TOPIC KONEC.

To je absolutní selhání, politické selhání. To je na titulek... :-( Ale vážně, chápu, že to dáváš jako příklad, že těmto věcem nerozumíš.

Jak se tedy opavažuješ tvrdit, že jsi schopen vyhodnotit uchazeče do exekutivní funkce v dozorčích radách? To jsme opravdu takoví amatéři, jak tvrdí opozice v Praze? Najímame si lidi, kteří ani podle jasného CV neumí vyhodnotit střet zájmů? Asi jo. Kdo tohle zastavil, kdo zastavil Tenzera do DR? Podle toho máme mj. za Piráty v DR zástupce jiných stran... třeba. Jak jsem zde již napsal, ty VŘ by zasloužily revizi...
Tvdím, že MK dlouhodbě zneuživala (nejen) jako předsedkyně klubu "s JM v pozadí" svou moc (je možné, že bez vědomí JM, chci tomu věřit). Poškodila a ublížila mnoha lidem a to co se zde strhlo, je důsledek její činnosti. Dá se říct, že systematicky odstraňovala ze svého okolí lidi, kteří se postavili se svým názorem odlišným od jejiho. Pokud člověk MK nezobal z ruky, šel z kola ven.

Promiň, ale tohle co tu zkoušíš rozjet nebudu komentovat veřejně.
Celý tohle je špína a jak jsem psal, nehodlám se nechat hodnotit lidmi, kteří nemají základní slušnost.

Byl jsem najatý jako personalista, ne jako protikorupční analytik, ani pirát.
Ti jasně Tenzera vyloučili, každopádně po bitvě je každý generál, tak Ti gratuluji a můžeš si v klidu posnídat mrtvoly.

Jako nováčka ve mně fórum zanechává velmi negativní dojem, takhle se konstruktivní diskuze nevede, tohle je veřejná poprava.
M.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Kubicek za příspěvky (celkem 7):
Petr.Tkadlec, Jan.Hora, Vojtech.Pikal, Jiri.Belsan, Viktor.Mahrik, Skalmandril, Jan.Zavadil
Matěj Kubíček
kubicek.haul@gmail.com
David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 3856 poděkování

Příspěvek od David.Wagner »

Jaroslav.Nemec píše: 22 říj 2019, 09:47

OFFTOPICZde měl být dlouhý odstavec, ale je to opravdu k tématu vlákna OT.

Jardo, myslím, že jsi nespravedlivý. Matěj úplně zjevné jenom plnil roli která mu byla svěřena a to byla role personalisty ve smyslu člověka, co hodnotí nějaké "objektivní" schopnosti atd., k dalším hlediskům tam byly další lidi. Můžeme se bavit, jestli má tenhle systém nějaký smysl a jestli opravdu vybíráme podle schopnosti a kdesi cosi, ale natirat za to člověka který se ještě k té chybě normálně doznal se mi fakt nezdá fér.

Podporuji myšlenky.

Jan.Hora
Kontrolní komise
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Dal poděkování: 1674 poděkování
Dostal poděkování: 2079 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Hora »

Tomas.Guth.Jarkovsky píše: 22 říj 2019, 00:49 Normální věc by byla všechny ty věci nějak adresovat, vysvětlit, chvilku se nad tím pozamyslet a pak z toho třeba vyvodit nějaké následky. Namísto to se sem sletí obhájci a začnou situaci v lepším případě nesmyslně nálepkovat, v horším přímo bagatelizovat. Už tu padlo mnoho slov o klanové válce, mluví se o tom celém jako o pseudokauze, na sockách hromadně označujeme kauzu jako akci Babišovo médií a teď sem přišla dokonce přetíženost aktivních Pirátů. OFFTOPICnavíc to trochu zní
jako nějaké dělení aktivní Piráti vs. kecalové na fóru s Wagnerem v čele, což je trochu zbytečný a nesmyslný a zase trochu smrdí jako nějakej dvojí metr

Píšeš, že je potřeba proměnit jak spolu komunikujeme, zatímco první veřejná OFFTOPIC(nepochybuju že neveřejných probíhaly desítky) reakce JM na toto vlákno nebyla sem, ale do médií.
Jak také píšeš, odvoláváním lidí se asi věci nevyřeší, ale vyřeší se když budeme problémy řešit jako problémy, nebudeme se od nich odklánět a naučíme se trochu sebekritiky. To je nabídnuté řešení.

Možná jsou někteří Piráti přetížení, a možná si toho někteří sami berou příliš.
Naprosto souhlasím, že bychom ty věci měli adresovat, probrat, přemýšlet nad tím a hledat způsoby, jak věci změnit aby se nám nestávaly opakovaně. To co nechci, abychom si nalhávali že řešení nalezneme, když budeme dál rozjímat, co ještě udělala Míša a Jakub špatně. Protože tohle přivírání očí kvůli tomu že nechceme být zlí na kolegu piráta se nám děje plošně (jen z hlavy mě napadají 4 případy které se netýkají Prahy a 3 další, které se Prahy týkají a nijak nesouvisí s Míšou a Jakubem). Přesně v duchu, že udělal sice chybu, ale je dobrej, nebyl tam zlej úmysl a je to kauza z médií atd.

Nechci abychom zavírali oči před tím, že máme systémový problém, který není způsoben jedním nebo dvěma lidmi. Naopak jeho řešení odkládáme ve prospěch hledání obětních beránků OFFTOPICMíra promine, pun not intended.

To, čeho se tu dotýkáme, je přesně to, co nám brání růst. Nesnažme se to řešit honem na čarodějnice.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 2):
Vaclav.Fortik, Viktor.Mahrik

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Profese: výtvarník
Dal poděkování: 654 poděkování
Dostal poděkování: 707 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

David.Wagner píše: 22 říj 2019, 10:18 Jardo, myslím, že jsi nespravedlivý. Matěj úplně zjevné jenom plnil roli která mu byla svěřena a to byla role personalisty ve smyslu člověka, co hodnotí nějaké "objektivní" schopnosti atd., k dalším hlediskům tam byly další lidi.
Je to možné. Své jsem již k věci napsal a ukončil jsem to:
Tímto jsem považoval věc za výřízenou. ...
Tento případ beru již dávno za vyřešený, jen chci dát zpětnou vazbu na nedávné... když to zde bylo Davidem zmíněno ;-) Zkusme se z toho prosím poučit! A již stejné chyby nedělat, nezametat nic pod koberec a snažit se věci komunikovat od prvopočátku.
V dalším svém příspěvku jsem napsal
Jsem rád, že vnitrostanicky se věc řešila, VŘ se opakovalo a nominant Pirátů byl potvrzený.
Tím jsem to považoval za vyřešené. Pak zde jako reakci na úplně jiný dotaz Matěj odpověděl, tak jak odpověděl. Zde už neplnil roli personalisty. Ale tvou námitku beru. Téma je vyčerpané.

OFFTOPICKlidně bych věřil i tomu příběhu, klidně věřím, že za tím stál můj "velmi slabý výkon v rámci VŘ". Je to možné. Ale nemohu uveřit, že to jde plně za Matějem, jak tvrdí. Není "Saskia Savvy". ;-) Ale možné je už všechno :-D

Takže zpět k tématu vlákna – kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer) ;-)

výtvarník, kurátor architektonických výstav
http://jarnemec.cz

Jiri.Rezek
Krajské předsednictvo
Profese: výzkumný pracovník
Dal poděkování: 448 poděkování
Dostal poděkování: 741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Rezek »

Koukám, Praha jede ;) Zdá se mi, že tu nyní dosti řešíte především různé animozity mezi sebou. A tato (pseudo)kauzaOFFTOPICfurt nevim je jen záminka a rozbuška k všeobecnému flejmu, což velice vítají různí bulvární novináři, kterých tu aktuálně zřejmě dost čučí (nebývalý počet "hostů" aktuálně čtoucí toto vlákno). Takže zdravim, pane z Parláčů a jiných žump. Nechcete si to vyříkat jinde? Pojďme se bavit o dvou věcech:
1) došlo k systémové chybě? - asi zřejmě ano, nemáme manuál ani proceduru pro whisteblowing. Měla by existovat např. možnost jakýkoliv kontakt v našem registru označit jako "tajný", avšak zpráva o tomto se automaticky musí k někomu dostat - místní předsednictvo, RP, RV,...? Aby byla kontrola....
2) došlo k osobnímu selhání MK? - já myslím, že ne. Každopádně - odpovědnost z toho vyvodila. A i kdyby náhodou zde bylo její prokazatelné zavinění- to přeci není ten hlavní problém,ne? Nikdy nelze 100% ručit za každého jednotlivce na naší kandidátce. Proto potřebujeme robustní neprůstřelný systém, který toto vyřeší nezávisle na aktuální personálním složení našich orgánů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Rezek za příspěvky (celkem 5):
Jan.Bartko, Simon.Barczi, Petr.Vileta, Jiri.Belsan, Skalmandril
  1. místopředseda KS Plzeňský kraj tel.: 72tri 175 03devet
    místostarosta Plzeň 1
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 565 poděkování
Dostal poděkování: 12763 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Jiri.Rezek píše: 22 říj 2019, 11:141) došlo k systémové chybě? - asi zřejmě ano, nemáme manuál ani proceduru pro whisteblowing. Měla by existovat např. možnost jakýkoliv kontakt v našem registru označit jako "tajný", avšak zpráva o tomto se automaticky musí k někomu dostat - místní předsednictvo, RP, RV,...? Aby byla kontrola....
Možná jsem to přehlédl - potvrdil už někdo další, že se v tomto případě jednalo o whistleblowing?
A zpráva o "tajném" záznamu v registru by samozřejmě měla jít i ke KK.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“