Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 3856 poděkování

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od David.Wagner »

Já bych jen pro úplnou jasnost zopakoval co už jsem psal panu Vodrážkovi z Deníku N OFFTOPIC(to je ten tajnej komplic Jirky Hoskovce ze střední, říkali na Praze 6!).

Na základě všeho co vím si fakt nemyslím, že by došlo k nějaký manipulaci v tom zimním výběrku a nejsem si vědom toho, že by je MK někde manipulovala. Tuhle práci podle mě dostupných informací dělala v rámci regulí a jestli to má někdo řešit tak PO nebo KK a fakt to není téma příspěvku. Pokud má někdo jinej dojem, založte si pls možná vlastní vlákno a hlavně to dokažte. Díky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvek:
Dan.Lestina

Podporuji myšlenky.

Viktor.Derka
Profese: Právník
Dal poděkování: 458 poděkování
Dostal poděkování: 1340 poděkování

Příspěvek od Viktor.Derka »

Mikulas.Ferjencik píše: 21 říj 2019, 12:08
David.Wagner píše: 21 říj 2019, 11:14
Mikulas.Ferjencik píše: 21 říj 2019, 10:53

Přijde mi extrémně nešťastné kritizovat špatnou úroveň vnitrostranické komunikace a současně zveřejňovat zprávy, které mohou mezilidské vztahy v Pirátské straně akorát zhoršit. Myslím si, že elementární loajalita ke kolegům by měla být také součástí naší vnitřní politické kultury.
Ta zpráva je důkaz, že místopředseda vynáší informace za partnerkou - a tak nějak všichni, kterých se týká jí měli, tak si nejsem úplně jist co to může zhoršit. To, že se to dozví i někdo mimo adresátů? Ale simtě. To, jaký používá jazyk o normálních a nenormálních lidech je taky jenom jenom pokračování jazyka "vapíků" OFFTOPIC(virtuálně aktivních Pirátů, který stojí za mnohým zlem ve straně - mimochodem, tenhle pojem taky rád používáš), "lůzrů co se spojili proti Praze" a podobných hitů.

A já právě taky věřím, že elementární loajalita ke kolegům je podstatná. Proto mě velmi irituje, když se někdo snaží úmyslně manipulovat svými kolegy a dostávali se ke straně jenom velmi posunuté zprávy. Jestli ti přijde jako větší problém zveřejnit, že někdo někoho označil jak označil tak se mi to zdá trochu mrzutý.
Hele, já jsem jeden z lidí, kteří přesvědčili Míšu, že rezignace je adekvátní reakce na kauzu JCD, stejně tak se mi nelíbí jak Míša psala o Janě. Mám ale za to, že řešit to formou, kterou jsi zvolil je nevhodné. Jediné k čemu to totiž může vést je válka kmenů a žádná strana, ve které došlo k válce kmenů to neustála. Musíš se rozhodnout jestli chceš řešit problém, nebo na někoho ukazovat prstem. Ukazování prstem nikdy k vyřešení problému nepovede, protože ten druhý se akorát zatvrdí. Stejně tak je potřeba brát v úvahu tvou roli Davide, ze strany Míši a Jakuba z podstaty nemůžeš být brán jako nestranný pozorovatel, ale jako strana sporu.

P.S. termín vapík nepoužívám a myslím, že to hezky vystihuje kmenovou podstatu tohoto sporu, automaticky jsem řazen do kmene "Michálkovců" přestože mám vlastní hlavu, a tak se mi připisují termíny, které nepoužívám.
Když nechceš válku kmenů, tak z této věci nedělej válku kmenů, easy as that. Stačí jen přestat Davidovy argumenty shazovat jeho osobou, a zaobírat se jimi věcně. Jinak jestli říkáš, že "ukazováním prstem" se věc jen dále vyhrotí a lidi se zakopají ve svých pozicích, jestli by tomu tedy fakt bylo, že se JM při náznaku kritiky iracionálně zprčí a urazí, takže snad se ani raději nemáme snažit, tak pak je to nejspíš jen další argument pro to, že možná není zrovna mužem na svém místě...
Naposledy upravil(a) Viktor.Derka dne 21 říj 2019, 21:10, celkem upraveno 1 x.
Jan.Hora
Kontrolní komise
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Dal poděkování: 1674 poděkování
Dostal poděkování: 2079 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Hora »

No, ale co teda uděláme, abychom tomuhle do budoucna předešli? Mě to přijde, že se nám ve všech problémech poslední doby (ať už vnitrostranických nebo mediálních) projevuje totéž - přetíženej pirát (pirátka) je v náročný situaci, snaží se jí zvládnout samostatně a sáhne k jednoduchýmu řešení (ať už požádá někoho blízkýho nebo si vulgárně uleví nebo pošle do háje novináře nebo se vykašle na něco, co měl/a udělat - jedno co konkrétně je ten špatnej postup).

To přepětí, kterému jsou všichni aktivní piráti vystavení s sebou prostě nese menší trpělivost a menší ochotu k sebereflexi (což je kontraproduktivní, ale lidský bytosti takový prostě jsou). Já třeba dokážu pochopit, že někdo ve vypjatý situaci ujede a sáhne k vulgarismu nebo osobnímu výpadu právě proto, že vidím pod jakým je tlakem (a naopak nebudu mít pochopení pro ty, co k nim sahají a vím, že pod žádným velkým tlakem nejsou).

Otázka zní, co s tím, abychom si s tím uměli poradit, zvládli to bez ztráty kytičky a nepřicházeli o kvalitní lidi kvůli dobře mediálně podaným pseudokauzám. Protože co si budeme povídat - máme spoustu pirátů v exponovaných pozicích, kteří by si v takové palbě médií vedli MNOHEM hůř. Máme dokonce takové, kteří už si v podobné mnohem hůř vedli, akorát téma nebylo pro média dost zajímavý, mohlo se to řešit déle a v klidu a díky tomu nikdo nemusel na nic rezignovat.

Potřebujeme takový řešení, který jsme schopni v drtivé většině sami na sobě dobrovolně aplikovat. Všichni víme, že nás je málo, jsme přetížení a málo komunikujeme. Ale stejně furt řešíme raději operativu a průšvihy, místo abych víc komunikovali, víc odpočívali a víc hledali nový lidi a rozvíjeli dřímající talenty.

Tohle nerozlouskneme kritizováním a odstupováním nebo trestáním kohokoliv OFFTOPICabych to trochu odlehčil - jsem si samozřejmě vědom krásné vánoční tradice neúspěšného pokusu o odvolání Jakuba Michálka, která se minulý rok nekonala. Možná to někomu trochu chybí, ale řešení to není.

Jsme v kritickém bodě, kdy potřebujeme proměnit způsob, jak spolu komunikujeme, abychom nestáli na práci několika málo lidí, které všichni znají (a někdy je chválí a někdy samozřejmě kritizují). A už několik týdnů mě trápí, že vnímám touho po takovém řešení "aby to bylo jako dřív". Už nikdy to nebude jako dřív, je nás tisícovka a už se prostě nemáme šanci znát všichni a všechno si vždy osobně vyříkat.

Abychom udrželi ty zásady, co nás do politiky přivedli, musíme si to přiznat a akceptovat tu nutnost se změnit z kmene vedeného kmenovou radou na dobře organizovanou skupinu lidí se společným cílem, kde důvěra k druhým nevychází z vzájemných osobních vztahů, ale z důvěry ve společnou motivaci, společný cíl a z důvěry ve smysluplnost pravidel, která nám mají jeho efektivní dosažení a dosahování umožnit.

Správný pirát má po popsání problému navrhnout řešení. Nezbývá mi než přiznat, že mě nenapadá nic, co by mělo šanci na úspěch, protože každá moje úvaha začíná potřebou si přiznat, že "hejno" neznamená "chaos" (ani "kmen", který je asi trefnějším přirovnáním) , ale "agilní, flexibilní organizaci". A každé moje setkání s členskou základnou mě utvrzuje v přesvědčení, že drtivá většina těch nejtvrdších dříčů si to zatím přiznat nechce.

Děkuji, pokud jste přečetli celý můj výlev. Druhé poděkování těm, co popřemýšlí, jestli na tom posledním odstavci něco je nebo ne.

OFFTOPICNemyslím si, že je správně dávat ven cizí mailovou komunikaci bez předchozí dohody nebo bez absolutní nutnosti ji zveřejnit k vykreslení argumentace. Obzvlášť pokud jejím obsahem byl nějaký osobní konflikt. A to i když jde o "veřejné tajemství", protože většina zainteresovaných si to nenechala už dříve pro sebe. Jednak to není moc ohleduplný (obzvlášť když tam zůstal podpis a je jasný, čí maily to jsou) a jednak to podporuje konfirmační zkreslení u všech, kdo mají pozitivní nebo naopak negativní vztah k někomu z aktérů. Ta podpora konfirmačního zkreslení je IMHO fakt hodně velká chyba

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Ivan.Bartos
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Dal poděkování: 901 poděkování
Dostal poděkování: 4238 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Adam.Vyplel píše: 21 říj 2019, 10:43
Vit.Jurasek píše: 21 říj 2019, 09:41 ....
Napadá vás nějaký nějaký způsob jak z toho/do toho, aby jsme si tady jen neposteskli, nevylili si srdíčko a nezůstalo to při starém jen trochu podezřívavějším?
Já bych si v první řadě strašně rád vyslechnul nějaké ofiko vyjádření ke skutečnostem ze strany RP nebo aspoň jeho členů, cokoliv. Zatím, pokud nepočítám FB, se nic takového nestalo. Vyjádření Jakuba k aktuální kauze v Pirátských listech v tomto případě nereflektuje celkové působení na magistrátu, čili bych očekával, že se vyjádří i k tomuto a zda to považuje za závažné tak, jak to považuje očividně CF.
Zdravím, samozřejmě, že jsme s RP spolu s dalšími diskutovali již od úterka (i přes to, že běžel standardní týden jednání sněmovny) a odstoupení Michaely Krausové z pozice vedení pirátského klubu zastupitelů HLMP a setrvání jako řadové neuvolněné zastupitelky jsme vyhodnotili jako adekvátní. Což jsme dnes na jednání RP ukotvili do usnesení, které je po ověření zveřejněno v zápise viewtopic.php?f=61&t=35129&start=120.

Mediální linka o protěžování JCD v Praze je konstrukt. Naopak se nám podařilo vypovědět nevýhodné smlouvy.
V tomto směru jsem se již vyjadřoval.

Dovolím se teď přenést celou věc do roviny širší, neboť se v tomto duchu nese řada příspěvků zde.

Od voleb do sněmovny i komunálu i evropského jsme udělali spoustu dobré práce. Je to vidět na zpětné vazbě od lidí, na ulici, ale i preferencích, která nám vychází trvale na 2. místo. Stejně tak jsme odvedli spoustu kvalitní práce na MHMP, a to každý jeden Pirát či Pirátka. O tom jsem přesvědčen. Že v nečem byly problémy, to nepopírám. Stejně tak proběhla sousta práce v kampaních i na úrovni vnitrostranické. Že v té vnitrostranické máme při trvalém růstu a náročnosti politiky rezervy? Ano máme. Dekomponujme jednotlivé problémy a řešme je.

Jednu věc bych chtěl připomenout a souvisí velmi s mou řečí ihned po vyhlášení výsledků sněmovních voleb. Apeloval jsem na pokoru a obracení se do sebe (jsme to jediné co máme, zaznělo později) při řešení politických i vnitrostranických otázek. Toto se v některých momentech úplně neděje, a možná i tato rozvíjející debata je důsledkem pozapomnění tohoto principu. Veďme vnější i vniřní dialog na úrovni.

I přes naše chyby, který má každý člověk, jsme se rozhodli již před 10 lety nastavit vysoký politický standard v transparentnosti, otevřenosti s cílem měnit politickou kulturu v této zemi. To je naše legacy.

To, že někdy uděláme chyby, nebo nám ve straně vybublá konflikt, není nic neobvyklého, měli bychom však vždy najít odvahu ho přiznat, společně řešit, zjednat nápravu a z chyb se poučit. Nejsem přesvědčen, že toto kritérium všechny příspěvky v této diskusi splňují. (Nemyslím si například, že zveřejnění soukromé konverzace výše je uplně v duchu předchozího.)

Doufám, že i tuto událost a následující vývoj takto uchopíme. To, že se dostaneme pod tlak, nebo je na Piráty veden nějaký útok přes média (což se právě teď děje z důvodu souboje dvou firem), ještě neznamená, že musíme jít na barikády, ale je třeba věci řešit s rozvahou a správně na první dobrou.

Kritika vnější i vnitřní mívá často více rovin: faktickou i emoční. Někdy je to i cílený útok, ale toto všechno bychom měli být vždy schopni odlišit. Za běhu se velmi těžko člověk zastaví a dokáže provést filtr, vzít si to důležité a nad tím přemýšlet. První reakce často nebývá ta nejlepší či správná.

Když mám možnost sledovat desítky diskusí na sociálních sítích, kde se lidé vyjadřují k událostem, vidím často, že toto zastavení a zamyšlení chybí. Dejme si i ve veřejném prostoru – internetu na tuhle zkratkovitost pozor.

V čem je naše síla?

Síla organizace, hejna, nebo chcete-li politické strany budované odspodu, jakou jsou Piráti, je integrita, odvaha, ale i sebereflexe a vzájemná férovost a otevřenost mezi námi členy. Na všech úrovních pirátské strany, když již tedy připustíme vnucenou hierarchickou strukturu, by mělo, ba co musí platit, že věci říkáme na rovinu, i když to někdy bolí. Na rovinu a se vzájemným respektem a ohledem. Soustřeďme se prosím na to, abychom stejně jako to je třeba u registru smluv, který jsme s Piráty měli i když to po nás nikdo nechtěl a proto ho po organizacích hospodařících s penězi občanů požadovali, fungovali i v softových a principiálních věcech stejně tak.

Ve straně jede řada odborných i dobrovolnických aktivit, která je na toto namířena.

TEZE k této debatě nechť je: Ne každý, kdo nás kritizuje je nepřítel. Ne každý, kdo nás chválí je přítel.
Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 698 poděkování
Dostal poděkování: 1472 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Jan.Hora píše: 21 říj 2019, 15:53 No, ale co teda uděláme, abychom tomuhle do budoucna předešli? Mě to přijde, že se nám ve všech problémech poslední doby (ať už vnitrostranických nebo mediálních) projevuje totéž - přetíženej pirát (pirátka) je v náročný situaci, snaží se jí zvládnout samostatně a sáhne k jednoduchýmu řešení (ať už požádá někoho blízkýho nebo si vulgárně uleví nebo pošle do háje novináře nebo se vykašle na něco, co měl/a udělat - jedno co konkrétně je ten špatnej postup).

To přepětí, kterému jsou všichni aktivní piráti vystavení s sebou prostě nese menší trpělivost a menší ochotu k sebereflexi (což je kontraproduktivní, ale lidský bytosti takový prostě jsou). Já třeba dokážu pochopit, že někdo ve vypjatý situaci ujede a sáhne k vulgarismu nebo osobnímu výpadu právě proto, že vidím pod jakým je tlakem (a naopak nebudu mít pochopení pro ty, co k nim sahají a vím, že pod žádným velkým tlakem nejsou).

Otázka zní, co s tím, abychom si s tím uměli poradit, zvládli to bez ztráty kytičky a nepřicházeli o kvalitní lidi kvůli dobře mediálně podaným pseudokauzám. Protože co si budeme povídat - máme spoustu pirátů v exponovaných pozicích, kteří by si v takové palbě médií vedli MNOHEM hůř. Máme dokonce takové, kteří už si v podobné mnohem hůř vedli, akorát téma nebylo pro média dost zajímavý, mohlo se to řešit déle a v klidu a díky tomu nikdo nemusel na nic rezignovat.
Neměli bysme dát těm lidem nějakou odbornou pomoc typu profesní koučink, nebo přímo psychologa? Stojí to sice dost peněz, ale nevím, jestli případné úlety, nebo nedejbože jejich totální vyhoření nás by nestálo víc.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 9):
Janka.Michailidu, Pavel.Moravec, Marek.Necada, Martin.Jiranek, Lukas.Dolezal, Dalibor.Zahora, anon539, Ondrej.Tuma, V__
Michaela.Kleslova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Student
Dal poděkování: 36 poděkování
Dostal poděkování: 186 poděkování

Příspěvek od Michaela.Kleslova »

Ivan.Bartos píše: 21 říj 2019, 16:40
Adam.Vyplel píše: 21 říj 2019, 10:43
Vit.Jurasek píše: 21 říj 2019, 09:41 ....
Napadá vás nějaký nějaký způsob jak z toho/do toho, aby jsme si tady jen neposteskli, nevylili si srdíčko a nezůstalo to při starém jen trochu podezřívavějším?
Já bych si v první řadě strašně rád vyslechnul nějaké ofiko vyjádření ke skutečnostem ze strany RP nebo aspoň jeho členů, cokoliv. Zatím, pokud nepočítám FB, se nic takového nestalo. Vyjádření Jakuba k aktuální kauze v Pirátských listech v tomto případě nereflektuje celkové působení na magistrátu, čili bych očekával, že se vyjádří i k tomuto a zda to považuje za závažné tak, jak to považuje očividně CF.
Zdravím, samozřejmě, že jsme s RP spolu s dalšími diskutovali již od úterka (i přes to, že běžel standardní týden jednání sněmovny) a odstoupení Michaely Krausové z pozice vedení pirátského klubu zastupitelů HLMP a setrvání jako řadové neuvolněné zastupitelky jsme vyhodnotili jako adekvátní. Což jsme dnes na jednání RP ukotvili do usnesení, které je po ověření zveřejněno v zápise viewtopic.php?f=61&t=35129&start=120.

Mediální linka o protěžování JCD v Praze je konstrukt. Naopak se nám podařilo vypovědět nevýhodné smlouvy.
V tomto směru jsem se již vyjadřoval.

Dovolím se teď přenést celou věc do roviny širší, neboť se v tomto duchu nese řada příspěvků zde.

Od voleb do sněmovny i komunálu i evropského jsme udělali spoustu dobré práce. Je to vidět na zpětné vazbě od lidí, na ulici, ale i preferencích, která nám vychází trvale na 2. místo. Stejně tak jsme odvedli spoustu kvalitní práce na MHMP, a to každý jeden Pirát či Pirátka. O tom jsem přesvědčen. Že v nečem byly problémy, to nepopírám. Stejně tak proběhla sousta práce v kampaních i na úrovni vnitrostranické. Že v té vnitrostranické máme při trvalém růstu a náročnosti politiky rezervy? Ano máme. Dekomponujme jednotlivé problémy a řešme je.

Jednu věc bych chtěl připomenout a souvisí velmi s mou řečí ihned po vyhlášení výsledků sněmovních voleb. Apeloval jsem na pokoru a obracení se do sebe (jsme to jediné co máme, zaznělo později) při řešení politických i vnitrostranických otázek. Toto se v některých momentech úplně neděje, a možná i tato rozvíjející debata je důsledkem pozapomnění tohoto principu. Veďme vnější i vniřní dialog na úrovni.

I přes naše chyby, který má každý člověk, jsme se rozhodli již před 10 lety nastavit vysoký politický standard v transparentnosti, otevřenosti s cílem měnit politickou kulturu v této zemi. To je naše legacy.

To, že někdy uděláme chyby, nebo nám ve straně vybublá konflikt, není nic neobvyklého, měli bychom však vždy najít odvahu ho přiznat, společně řešit, zjednat nápravu a z chyb se poučit. Nejsem přesvědčen, že toto kritérium všechny příspěvky v této diskusi splňují. (Nemyslím si například, že zveřejnění soukromé konverzace výše je uplně v duchu předchozího.)

Doufám, že i tuto událost a následující vývoj takto uchopíme. To, že se dostaneme pod tlak, nebo je na Piráty veden nějaký útok přes média (což se právě teď děje z důvodu souboje dvou firem), ještě neznamená, že musíme jít na barikády, ale je třeba věci řešit s rozvahou a správně na první dobrou.

Kritika vnější i vnitřní mívá často více rovin: faktickou i emoční. Někdy je to i cílený útok, ale toto všechno bychom měli být vždy schopni odlišit. Za běhu se velmi těžko člověk zastaví a dokáže provést filtr, vzít si to důležité a nad tím přemýšlet. První reakce často nebývá ta nejlepší či správná.

Když mám možnost sledovat desítky diskusí na sociálních sítích, kde se lidé vyjadřují k událostem, vidím často, že toto zastavení a zamyšlení chybí. Dejme si i ve veřejném prostoru – internetu na tuhle zkratkovitost pozor.

V čem je naše síla?

Síla organizace, hejna, nebo chcete-li politické strany budované odspodu, jakou jsou Piráti, je integrita, odvaha, ale i sebereflexe a vzájemná férovost a otevřenost mezi námi členy. Na všech úrovních pirátské strany, když již tedy připustíme vnucenou hierarchickou strukturu, by mělo, ba co musí platit, že věci říkáme na rovinu, i když to někdy bolí. Na rovinu a se vzájemným respektem a ohledem. Soustřeďme se prosím na to, abychom stejně jako to je třeba u registru smluv, který jsme s Piráty měli i když to po nás nikdo nechtěl a proto ho po organizacích hospodařících s penězi občanů požadovali, fungovali i v softových a principiálních věcech stejně tak.

Ve straně jede řada odborných i dobrovolnických aktivit, která je na toto namířena.

TEZE k této debatě nechť je: Ne každý, kdo nás kritizuje je nepřítel. Ne každý, kdo nás chválí je přítel.
Ivane, já s tebou souhlasím. Ale bohužel jsme v situaci kdy bych to nechala do kamene tesat a dala to MK a JM k výročí.

To, co píšeš je krásný a měli bychom se tak chovat všichni, nejen díky funkci. S MK mám nejednu pracovní zkušenost, na základě toho můžu říct, že tohle by si primárně měla přečíst MK. Rezignace byla na místě i z absence pokory k ostatním, sebereflexe, přijímání kritiky, schopnosti dialogu a rozvinutou schopností popírat problémy a předstírat, že je všechno v pořádku. Takový člověk v pozici předsedy/předsedkyně nemá za mě co dělat, je mi líto.

Důkazem jsou již zmíněná výběrová řízení, které jsme s PO přitáhli na RV. Já samotná jsem tu personální situaci dost důkladně analyzovala a hodně se v ní pohrabala, zjistila problémy a chtěli jsme pomoct je napravit, takže vím, jak složité to bylo.

Další důkazy jsou ty, co zveřejnil David. A za mě je naprosto v pořádku, že je zveřejnil. Když je problém, řešíme ho. Jsme transparentní. Bohužel někteří z nás si vzali transparentně i cizí maily a pocit, že na ně můžou odpovídat. Ale nedej bože, že by je někdo zveřejnil!
Jan.Hora
Kontrolní komise
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Dal poděkování: 1674 poděkování
Dostal poděkování: 2079 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Hora »

Jan.Prokop píše: 21 říj 2019, 16:44 Neměli bysme dát těm lidem nějakou odbornou pomoc typu profesní koučink, nebo přímo psychologa? Stojí to sice dost peněz, ale nevím, jestli případné úlety, nebo nedejbože jejich totální vyhoření nás by nestálo víc.
Už se na tom pracuje, ale naráží to na fakt, že spousta lidí si nechce přiznat, že to potřebuje nebo že by to aspoň měli zkusit. Psycholog nebo kouč je k ničemu, když k němu naženeš lidi rozkazem, musí v tom vidět přínos (ať už pro sebe, pro tým nebo pro obojí).

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Oldrich.Maca
Profese: Daňový poradce
Dostal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oldrich.Maca »

Hm..... hm.... hm....již dávno není pravda co píšete a jak jednate. Situace je daleko smutnější.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Oldrich.Maca za příspěvek:
V__
Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Mluvíme tu vznešeně o "pokoře, obrácení se do sebe, sebereflexi", ale když dojde na lámání chleba a máme směrem k veřejnosti možnost ukázat pravou stranu svého charakteru, dopadá to takto:
"Michálek kritiku odmítá. „Od pana Wagnera jsem nikdy žádnou výhradu neslyšel, rád si ji poslechnu a určitě to nebudu řešit přes média. Za mou práci v politice hovoří výsledky a dělal bych špatnou politiku, kdyby mě měli všichni rádi, včetně těch líných, neschopných a těch, kteří místo práce pro lidi dělají intriky,“ řekl k tomu místopředseda Pirátů."
(viz dnešní Deník N)

Jestli tato slova zakládají vhodné podmínky pro kýžené prostředí, v němž k sobě budeme moci být otevřeně a racionálně kritičtí v momentě, kdy jsme o způsobu jednání svých spolustraníků na pochybách, nechť si každý udělá názor sám. Škoda.

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje v politickém důchodu

Dave1789
Profese: Finanční analytik
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 40 poděkování

Příspěvek od Dave1789 »

Katerina.Stojanova píše: 21 říj 2019, 20:41
"Michálek kritiku odmítá. „Od pana Wagnera jsem nikdy žádnou výhradu neslyšel, rád si ji poslechnu a určitě to nebudu řešit přes média. Za mou práci v politice hovoří výsledky a dělal bych špatnou politiku, kdyby mě měli všichni rádi, včetně těch líných, neschopných a těch, kteří místo práce pro lidi dělají intriky,“ řekl k tomu místopředseda Pirátů."
(viz dnešní Deník N)
dno
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dave1789 za příspěvky (celkem 2):
Dan.Lestina, V__
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“