Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Petr Jurik
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Petr Jurik »

Vazeny Mikulasi.

Tohle mi az prilis pripomina to o Titanicu ... v podpalubi lidi rvou ze lod se potapi a nahore se tanci a je vse zalite sluncem. Clenove Vasi strany Vam rikaji ze je tady docela zavazny problem a vy kontrujete ze kdyz nebudou zverejnovat interni komunikaci, tak zadny problem nebude.
Martin.Rejman
Člen KS Liberecký kraj
Profese: magician
Dal poděkování: 134 poděkování
Dostal poděkování: 389 poděkování

Příspěvek od Martin.Rejman »

Mikulas.Ferjencik píše: 21 říj 2019, 10:53
David.Wagner píše: 20 říj 2019, 15:48 ...
Přijde mi extrémně nešťastné kritizovat špatnou úroveň vnitrostranické komunikace a současně zveřejňovat zprávy, které mohou mezilidské vztahy v Pirátské straně akorát zhoršit. Myslím si, že elementární loajalita ke kolegům by měla být také součástí naší vnitřní politické kultury.
A nestačilo by, kdyby prostě jen poslanci a další lidi říkali a psali pravdu a dbali na transparentnost a pirátské principy (tj. podložené a poctivé informace) ?

Např. zde o Proplácení: viewtopic.php?f=248&t=48927&start=20#p643899 ... nejen že příspěvek obsahuje faktické chyby, celý vyznívá negativně vůči mě a plete si dokonce autorská a majetková práva. To je přesně příklad toho problému, ve kterém teď jsme.

Nejsme pod skleněným stropem - ale někteří jsou zjevně v zrcadlové krabici, kde vnímají jen vybranou realitu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Rejman za příspěvky (celkem 5):
Janek.Wagner, Petr.Vileta, Rostislav.Reha, Filip.Smoljak, Radek.Simkanic
Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3352 poděkování
Dostal poděkování: 6235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

David.Wagner píše: 21 říj 2019, 11:14
Přijde mi extrémně nešťastné kritizovat špatnou úroveň vnitrostranické komunikace a současně zveřejňovat zprávy, které mohou mezilidské vztahy v Pirátské straně akorát zhoršit. Myslím si, že elementární loajalita ke kolegům by měla být také součástí naší vnitřní politické kultury.
Ta zpráva je důkaz, že místopředseda vynáší informace za partnerkou - a tak nějak všichni, kterých se týká jí měli, tak si nejsem úplně jist co to může zhoršit. To, že se to dozví i někdo mimo adresátů? Ale simtě. To, jaký používá jazyk o normálních a nenormálních lidech je taky jenom jenom pokračování jazyka "vapíků" OFFTOPIC(virtuálně aktivních Pirátů, který stojí za mnohým zlem ve straně - mimochodem, tenhle pojem taky rád používáš), "lůzrů co se spojili proti Praze" a podobných hitů.

A já právě taky věřím, že elementární loajalita ke kolegům je podstatná. Proto mě velmi irituje, když se někdo snaží úmyslně manipulovat svými kolegy a dostávali se ke straně jenom velmi posunuté zprávy. Jestli ti přijde jako větší problém zveřejnit, že někdo někoho označil jak označil tak se mi to zdá trochu mrzutý.
Hele, já jsem jeden z lidí, kteří přesvědčili Míšu, že rezignace je adekvátní reakce na kauzu JCD, stejně tak se mi nelíbí jak Míša psala o Janě. Mám ale za to, že řešit to formou, kterou jsi zvolil je nevhodné. Jediné k čemu to totiž může vést je válka kmenů a žádná strana, ve které došlo k válce kmenů to neustála. Musíš se rozhodnout jestli chceš řešit problém, nebo na někoho ukazovat prstem. Ukazování prstem nikdy k vyřešení problému nepovede, protože ten druhý se akorát zatvrdí. Stejně tak je potřeba brát v úvahu tvou roli Davide, ze strany Míši a Jakuba z podstaty nemůžeš být brán jako nestranný pozorovatel, ale jako strana sporu.

P.S. termín vapík nepoužívám a myslím, že to hezky vystihuje kmenovou podstatu tohoto sporu, automaticky jsem řazen do kmene "Michálkovců" přestože mám vlastní hlavu, a tak se mi připisují termíny, které nepoužívám.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Ferjencik za příspěvky (celkem 7):
Jiri.Hoskovec, Jan.Lipavsky, Jaromir.Beranek, Jiri.Belsan, Iveta.Lysonkova, Viktor.Mahrik, Skalmandril

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 3856 poděkování

Příspěvek od David.Wagner »

Mikulas.Ferjencik píše: 21 říj 2019, 12:08
David.Wagner píše: 21 říj 2019, 11:14

Ta zpráva je důkaz, že místopředseda vynáší informace za partnerkou - a tak nějak všichni, kterých se týká jí měli, tak si nejsem úplně jist co to může zhoršit. To, že se to dozví i někdo mimo adresátů? Ale simtě. To, jaký používá jazyk o normálních a nenormálních lidech je taky jenom jenom pokračování jazyka "vapíků" OFFTOPIC(virtuálně aktivních Pirátů, který stojí za mnohým zlem ve straně - mimochodem, tenhle pojem taky rád používáš), "lůzrů co se spojili proti Praze" a podobných hitů.

A já právě taky věřím, že elementární loajalita ke kolegům je podstatná. Proto mě velmi irituje, když se někdo snaží úmyslně manipulovat svými kolegy a dostávali se ke straně jenom velmi posunuté zprávy. Jestli ti přijde jako větší problém zveřejnit, že někdo někoho označil jak označil tak se mi to zdá trochu mrzutý.
Hele, já jsem jeden z lidí, kteří přesvědčili Míšu, že rezignace je adekvátní reakce na kauzu JCD, stejně tak se mi nelíbí jak Míša psala o Janě. Mám ale za to, že řešit to formou, kterou jsi zvolil je nevhodné. Jediné k čemu to totiž může vést je válka kmenů a žádná strana, ve které došlo k válce kmenů to neustála. Musíš se rozhodnout jestli chceš řešit problém, nebo na někoho ukazovat prstem. Ukazování prstem nikdy k vyřešení problému nepovede, protože ten druhý se akorát zatvrdí. Stejně tak je potřeba brát v úvahu tvou roli Davide, ze strany Míši a Jakuba z podstaty nemůžeš být brán jako nestranný pozorovatel, ale jako strana sporu.

P.S. termín vapík nepoužívám a myslím, že to hezky vystihuje kmenovou podstatu tohoto sporu, automaticky jsem řazen do kmene "Michálkovců" přestože mám vlastní hlavu, a tak se mi připisují termíny, které nepoužívám.
Mě se líbí, jak to stavíš jako dilema "buď ukazuješ prstem nebo řešíš věci". To je falešný dilema. Mám pocit, že máme problém, popsal jsem ho jak nejlépe umím. A ten problém není vůbec o nějaké rezignaci na předsednické místo, konflikt "myslím, že tady máme zásadní střet zájmů" se koneckonců těžko řeší s osobou v tomto typu střetu zájmů.
Jestli to chce někdo brát jako nějakou vychytralou intriku Peksy nebo Markéty nebo Marcela, tak jakoby fajn, může. S mým svědomím je naprosto srovnaný, že to tak není a víc pro to udělat nemůžu.

PS: No, používáš, viz poslední RP plus odbory. Jestli jsi ho používal ironicky, tak se ti upřímně omlouvám. To, že máš vlastní hlavu nijak nezpochybňuji, nějaký kmeny Michálkovců a spol do toho taháš ty a já si upřímně pamatuju a cením, když jsi v některých kauzách projevil vlastní přístup nebo nějakou reflexi. Fakt. Já když mluvím o kmenovém myšlení, tak tím myslím omlouvání všeho co vychází ze strany a odmítání kritiky jako útoků zlého světa. To je problém.

Podporuji myšlenky.

Jiri.Hoskovec
Profese: Úředník
Dal poděkování: 342 poděkování
Dostal poděkování: 464 poděkování

Příspěvek od Jiri.Hoskovec »

Martin.Rejman píše: 21 říj 2019, 11:59
A nestačilo by, kdyby prostě jen poslanci a další lidi říkali a psali pravdu a dbali na transparentnost a pirátské principy (tj. podložené a poctivé informace) ?

Např. zde o Proplácení: viewtopic.php?f=248&t=48927&start=20#p643899 ... nejen že příspěvek obsahuje faktické chyby, celý vyznívá negativně vůči mě a plete si dokonce autorská a majetková práva. To je přesně příklad toho problému, ve kterém teď jsme.

Nejsme pod skleněným stropem - ale někteří jsou zjevně v zrcadlové krabici, kde vnímají jen vybranou realitu.
Ale notak, nebyl ten problém spíš to, že sis na piroplacení dal copyright a smazal jsi ho v náhodné korelaci (nebudeme si přeci podsouvat kauzalitu-) s vyplacenou mimořádnou odměnou? Ale jistě i za tohle muže Michálek :-)
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka
Profese: Strategie, projekty, rozvoj
Dal poděkování: 869 poděkování
Dostal poděkování: 1193 poděkování

Příspěvek od Antonino.Milicia »

Viktor.Derka píše: 21 říj 2019, 10:57
Antonino píše: 21 říj 2019, 09:42
David.Wagner píše: 20 říj 2019, 15:48
Toto vlákno se jmenuje: "Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)". Přemýšlím, jak a proč se to přihodilo, že jsem teď četl propracovanou studii toho, jak hrozná je MK a JM a vnímám to s ohledem na předmět vlákna jako OT.
S tímto úplně moc nesouhlasím. Kauza je celou dobu o tom, jak působíme navenek a zdá se skutečně chováme, jak deklarujeme, že se chováme. David jen vzal další příklady, kdy standardní postup dle našich vnitřních pravidel byl z nějakých pragmatických důvodů obejit (což dále pak rozvinul J. Němec, na okraj dodávám, že tvrzená manipulace s body ve výběrovém řízení už není žádná sranda, protože potom si vůbec na výběrová řízení nemusíme hrát, když jsou neprůkazná).

Problémem není jen ta aktuální kauza s Tenzerem - problémem je, že již setrvale jsou ze strany JM jakékoliv výtky odpálkovávány tím, že se jedná o kampaň nevím kterého média, čímž se začínáme připodobňovat tradičním stranám, které taky mají často problémy řešit své vnitřní problémy podobného typu, což je něco, kam IMHO sklouznout moc nechceme.
Možná neznám nebo nechápu celý rozsah té věci, ale "kauza JCDecaux" je kauzou výběrových řízení? Zde došlo k nějaké korupci či manipulaci výběrových řízení? Je to diskuse o
kauze JCDecaux nebo o MK a JM? I pokud by MK a JM byli ti nejhorší lidi na světě (to já nevím, o jejich práci v Praze vím 0,000), tak to imho nepatří k diskusi a mezi argumenty k této kauze. Pak to opravdu působí jako "účelovka", jak dorazit někoho, kdo mne dlouhodobě irituje" (právem/neprávem teď neřeším) a teď je oslabený. Já striktně odmítám pravidlo účel světí prostředky, byť zajisté funguje.

A když jsou MK a JM takoví mizerové, jak to, že měli/mají pozice vedoucí zastupitelů, vedoucí poslaneckého klubu, místopředseda strany, člen RP...? Kdo je sakra volil? Proč je neodvolali (předpokládám, že u zastupitelů a poslanců je to jednoduché). Nebo tato již několikátá bouře je hlas určité skupiny lidí? Ale většina to nesdílí? To nejsou sugestivní otázky, abych někoho hájil, to jsou upřimné otázky kriticky myslícího člověka, za kterého se považuji, které si jako člověk stále neznalý kmenových válek musím pokládat.

Jinak problém s výběrovými řízení a klientelismem mají Piráti imho vážnější než si vůbec připouští. Ale ani to není téma tohoto vlákna.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Antonino.Milicia za příspěvky (celkem 2):
Viktor.Mahrik, Skalmandril

"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo)
Odvaha dělat, co je správné.
Rozhodneš-li se zničit bližního svého, poneseš odpovědnost za důsledky, které to něj bude mít.

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 565 poděkování
Dostal poděkování: 12763 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Mikulas.Ferjencik píše: 21 říj 2019, 12:08Stejně tak je potřeba brát v úvahu tvou roli Davide, ze strany Míši a Jakuba z podstaty nemůžeš být brán jako nestranný pozorovatel, ale jako strana sporu.
Mohl bys nám neznalým osvětlit, proč by měl být David brán jako strana sporu?
Jiri.Hoskovec píše: 21 říj 2019, 12:31nebyl ten problém spíš to, že sis na piroplacení dal copyright a smazal jsi ho v náhodné korelaci (nebudeme si přeci podsouvat kauzalitu-) s vyplacenou mimořádnou odměnou?
Copyright má autor standardně ze zákona. ;) Pokud někdo (třeba RP) předpokládal, že Martin dá Piroplácení automaticky jako open source, proč to předpokládal?

OFFTOPIC[quote=Martin.Rejman post_id=644520 time=1571651958 user_id=8773]plete si dokonce autorská a majetková práva[/quote]
Mno, trochu to ještě upřesním...
Autorská práva se dělí na osobnostní a majetková. Ani jedna nejsou převoditelná a nelze se jich vzdát. U majetkových práv může autor udělit jiné osobě smlouvou oprávnění k výkonu práva dílo užít, u autorských může autor udělit svolení k jakékoli změně nebo jinému zásahu do svého díla.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 6):
Katerina.Stojanova, Viktor.Derka, Rostislav.Reha, Filip.Smoljak, Martin.Rejman, Radek.Simkanic

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Marketa.Gregorova
Republikový výbor
Profese: europoslankyňa
Dal poděkování: 487 poděkování
Dostal poděkování: 2205 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marketa.Gregorova »

OFFTOPICJestli to někdy někdo nazve konspirací Markéty, tak budu hodně polichocena, protože David to napsal líp, než bych já kdy dokázala. Jsem příliš horká hlava na to abych tak klidně a věcně popsala náš (stranický) problém. .)

Když jsem kdysi zažívala šikanu (sorry, nebudu to nazývat džihád nebo jinak roztomile, byla to šikana, ale beru to jako vyřešenou minulost) ze strany Míši, neviděla jsem na ní nit suchou. Pak jsme si o tom ale promluvily a došla mi jedna pro mě zásadní věc: cokoli dělala, dělala s vidinou dobra pro stranu, pro Piráty. To, že se náš přístup - nebo i definice toho, co prospívá straně - zásadně liší je jedna věc, druhá ale je, že tohle cítím a zažívám u většiny Pirátů: pořád máme stejný cíl s ideály; jen se nám rozešly cesty, po nichž k nim jdeme.

Cítil to už upgrade tým, ale jako v jádru antikorporátně nastavené bandě lidí nám nemohl pomoci. Pomoci podle mě může právě to, co teď udělal David - přestat se bát, co na to novináři, přestat se skrývat do tajných skupin, přestat pomlouvat za zády a místo toho dávat si feedback - a s klidem ho přijímat. (!) Proč? No, krom toho, že to skvěle čistí vzduch (chvíli trvá si psychicky zvyknout, ale jakmile na to najedeme, je to neskutečně osvobozující), tak to bude mít taky naprosto zásadní efekt na naše interní volby. Hodně lidí chtělo vědět, proč Daliborova anketa o popularitě RP skončila tak špatně pro Jakuba. (Beru ho jako nejviditelnější příklad, nic osobního.) Ti, co slýchávají ty "kuloární" informace mu dali "NE" a nechápou, kde se bere ta podpora po "ANO". Ti, co dali "ANO" zase oprávněně nechápou, co proti tak schopnému člověku všichni mají a cítí se téměř v odboji, protože s nimi právě nikdo nesdílí INFORMACE. Nehledě na to, že kdyby se ty informace sdílely mezi všemi, tak by se třeba i dotčený mohl bránit a uvést toho spoustu na pravou míru. A pak by - a teď pozor, budu trochu patosovitá - mohli lidé udělat informované rozhodnutí při volbě lidí a nejeli jsme to kolečko marnosti pořád dokola.

Takže Ferdo, tady je návrh řešení. Sice jen říkám to, co již řekl precizněji David, ale třeba to v tom nebylo vidět.
Mikulas.Ferjencik píše: 21 říj 2019, 10:53 Přijde mi extrémně nešťastné kritizovat špatnou úroveň vnitrostranické komunikace a současně zveřejňovat zprávy, které mohou mezilidské vztahy v Pirátské straně akorát zhoršit. Myslím si, že elementární loajalita ke kolegům by měla být také součástí naší vnitřní politické kultury.

Jiri.Hoskovec
Profese: Úředník
Dal poděkování: 342 poděkování
Dostal poděkování: 464 poděkování

Příspěvek od Jiri.Hoskovec »

Standardně za zákona? Jakoze když na MO udělám volební klip tak je můj, dokud mi nedá strana kilo a pak ji ho milostivě dam k užívání? To je přece nesmysl, leč z nějakého důvodu tohle chování v tomto případě nevadilo?

Když něco vyprodukuješ jako zaměstnanec/orgán strany (a ještě jsi za to a při tom placený) tak to opravdu není majetek tebe jako fyzické osoby.

P.S. Nemám žádný problém s tím, ze se za nějaký projekt zaplatí. Ale musí se to říct transparentně a dopředu (piro bude za kilo, klip bude za kilo..), ne, že se to udělá vlastními silami a pak až zpětně tlačím na bonus. Ale je to problém spis komunikační
Martin.Kucera píše: 21 říj 2019, 13:02
Mikulas.Ferjencik píše: 21 říj 2019, 12:08Stejně tak je potřeba brát v úvahu tvou roli Davide, ze strany Míši a Jakuba z podstaty nemůžeš být brán jako nestranný pozorovatel, ale jako strana sporu.
Mohl bys nám neznalým osvětlit, proč by měl být David brán jako strana sporu?
Jiri.Hoskovec píše: 21 říj 2019, 12:31nebyl ten problém spíš to, že sis na piroplacení dal copyright a smazal jsi ho v náhodné korelaci (nebudeme si přeci podsouvat kauzalitu-) s vyplacenou mimořádnou odměnou?
Copyright má autor standardně ze zákona. ;) Pokud někdo (třeba RP) předpokládal, že Martin dá Piroplácení automaticky jako open source, proč to předpokládal?
Naposledy upravil(a) Martin.Kucera dne 21 říj 2019, 14:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: oprava quote
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Hoskovec za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, Jan.Zavadil, Fireman142
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Profese: výtvarník
Dal poděkování: 654 poděkování
Dostal poděkování: 707 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Tohle vlákno se jmenuje "Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)". Můžeme si založit nové o VŘ, nebo o situaci na magistrátě, nebo o XY. Myslím si však, že vše tak nějak zapadá do sebe. Je mi jedno, kdo se s kým má rád, nebo s kým jezdí autem, to je opravdu osobní věc. To co zde řešíme, je průser, který jsme si sami způsobili tím, že jsme přestali být transparentní. Chyba je v tom, že zde někdo neudělal lobokontakt, nebo to nezveřejnil jiným způsobem dle naších pravidel. A pokud MK pravidla neznala, mohla se zeptat JM, který je z větší části vytvářel. :fet:

Problém má více rovin. Že se někdo s někým potkával je jedna věc, že ten člověk byl připuštěn do VŘ, naštěstí však zastaven v rámci síta, ač těsně před finálem, věc druhá. Ano, naše VŘ jsou problematická. Jsem ochoten se bavit, že byla slepou uličkou, ale třeba se pletu. Pojďme se o tom bavit ;-)
Viktor.Derka píše: 21 říj 2019, 10:57 David jen vzal další příklady, kdy standardní postup dle našich vnitřních pravidel byl z nějakých pragmatických důvodů obejit (což dále pak rozvinul J. Němec, na okraj dodávám, že tvrzená manipulace s body ve výběrovém řízení už není žádná sranda, protože potom si vůbec na výběrová řízení nemusíme hrát, když jsou neprůkazná).
Výběr nominanta je plně v kompetenci ZK, jedná věc je VŘ, kde je nějaké hodnocení, ale pak je zde taktika či politické rozhodnutí. Jak jsem napsal, předem jsem, vzhledem k okolnostem, věděl, že má šance je umenšena. Přesto jsem do toho šel, potěšilo mě, že i přes to jsem byl vážný kandidát. To co se dělo 23. 12., viz můj předchozí příspěvek, nechápu. Mohu věřit vysvětlení, které mi dal v lednu Viktor, mohu se domýšlet. Tak či tak, jakákoliv úprava tabulek, byla zbytečná. Jsem rád, že vnitrostanicky se věc řešila, VŘ se opakovalo a nominant Pirátů byl potvrzený.

Dnes mě kontaktoval novinář z DeníkN, kterému jsem řekl, že jde o vnitrastranickou diskuzi v rámci transparetního pirátského fóra a vše co mohu k věci říct, jsem tam napsal. Tímto to potvrzuji. OFFTOPICProforma: Schůzku mám ve svém veřejném kalendáři, bavili jsme se o kauze Na Smetance a zeptal se i na tohle. Můj veřejný kalendář je na webu dvojky a mých politických stránkách.

To co zde řešíme, je "zametání pod koberec", viz David. To, že zde nějaké spojení (viz předmět vlákna) je OFFTOPIC(jaké, to ví jen aktéři a možná to je jedno), se ve straně vědělo. To co prožíváme nyní, je důsledek oné elementární neschopnosti vnitrostranické sebekritiky a strach. Strach z toho, že o nás něco "zlého" napíšou novináři, že to využije konkurence, že... ale tohle přesně, naše transparentnost je to, co nás odlišuje od ostatních stran.

Myslím si, že se máme naopak vrátit zpět na fórum, řešit vnitrostranické věci v rámci transparetního pirátského fóra a psát to zde s tím vědomím, že můžeme být kdykoliv odcitování (OFFTOPICprosím pls o korekturu překlepů ;-)). Je to zpětná vazba směrem k Pirátům, ale i k voličům, či prostě jednoduše občanům. Jsme pod drobnohledem, jsme veřejné osoby a cokoliv uděláme, napíšeme či jinak zveřejníme je věc veřejná. Nechceš-li, aby o tom někdo věděl, neříkej to, nedělej to, nezveřejňuj to.

Není problém v tom, že bychom se to nesnažili řešit, viz můj červnový příspěvek v "opravdusupertajné":
To nejsou přípomínky z MČ, ale komunikace klubu, který vedeš, směrem k MČ/MS. Nefungují procesy tebou vedeného klubu. Ty jsi za to odpovědná, nikdo jiný. Tak to přestaň na někoho házet.

Téměř nikdo z MČ nemá čas sledovat dění na magistrátě v rámci svých personálních možností. Máme svou agendu. Má kritika vůči magistrátnímu klubu je v tom, že děláte takové přešlapy, které si na zastupkách MČ odsíráme za vás a nejsme připraveni, jelikož nemáme informace.

Z krajských peněz platíme lidi – zaměstnance MHMP/nepiráty – kteří nám jsou k ničemu a doplacíme tebe. Ty lidi si tam vybrala a mnohé bez výběrka ty. Doplacení těch lidí i sebe si navrhla ty. Chápu, že si musíme doplacet velkou svitu PR poradců, jelikož ty problémy narůstají a je to čím dál více vidět i mimo zdi magistrátu.

Jsi placenou předsedkyní klubu, kterou nikdo nebere vážně a podle toho to vypadá.
Následovala obranářská reakce kolegů. Tu plně chápu. A opravdu to není o nějaké kmenovosti, spíše o informovanosti. Reagoval jsem:
To víš, jsem totálně otrávený, spíše smutný, že největší "nepřítel" jsou Piráti na magoši neschopni jakékoliv komunikace, natož akce.

Přešel jsem své "odejití" z magoše (mimo regule MHMP a mimo mou domluvu se Zdeňkem), jelikož jsem si říkal, že mi to za to nestojí. Přešel jsem mnoho osobních útoků a pomluv, jsem kluk z Ostravy, přežiju to. Ale už fakt nedávám, když vyložené pirátské přešlapy na magistrátě, poškozují naší práci v městských částech a rozhodně nechci, aby se o Pirátech lidé bavili jako o neschopných. A tuto pověst bohužel máme.

Máme 13 zastupitelů a nakonec vše odmaká jedna poradkyně primátora, nevím z kolika (na HPP jich je 6). :-D A takto to působí i z toho co tu Míša opakovaně píše.

Máme tam i z naších krajských peněz placenou svitu, ale jediní co tam makaj jsou ti nedoplácení z pirátských peněz... něco je špatně!

A to zde nepíšu o věcech, které nechci dávat ani do této tajné skupiny.
Tohle bylo v červnu. Nutno dodat, že "odejíti" zmíněné poradkyně následovalo v září. Dnes lituji, že jsem to tenkrát nenapsal na fórum, ale někam do "tajné skupiny", jelikož jsme mohli "pročistit vzduch", jak píše Markéta...

Ty problémy se kupí, foukalo se do balónku tak dlouho, až praskl. Nyní to musíme uklidit. A hezky transparentně, ať lidé vidí, že věci řešíme a už je nikdy nebudeme "zametat pod koberec", ale naopak trpělivě diskutovat, napravovat a vysvětlovat.

Ale k věci. Myslím, že adekvátní by bylo vzdát se i mandátu zastupitelky. Jelikož přes všechnu dobrou víru, kterou všichni můžeme mít, každý sice jinak velkou, ale jistě ji máme, je situace čím dál více neunosná. Pokud se někdo cítil být natolik silný a kandidoval jako předseda/kyně zastupitelského klubu v hlavním městě, měl znát i rizika drobnohledu do poslední molekuly. Ne za to, že se scházel kdokoliv s kýmkoliv, ale za to "mlžení" okolo, za nekompetentnost a netransparentnost.

Psal jsem o ostrakizaci své osoby. Markéta píše, že "kdysi zažívala šikanu ... ze strany Míši". Je to tak, problém je pojmenován a Markéta to napsala až poeticky. A souhlasím, že to nemuselo být myšleno špatně, věřím, že schůzky byly osobního rázu, ale jako celek to poškodilo stranu, jako žádná kauza před tím. A není to první věc, kterou MK pokazila, což se zde snažíme naznačit, jde o sérii kroků dlouhodobě poškozující Piráty, ač věřím, že to nebylo myšleno zle. Bohužel se staly, jelikož selhala sebekritika a především vnitrostranická transparentní komunikace a kritika.

To co David spustil může být bráno jako ostrakizace v původním významu. Pomohu si citací z wiki:
Hlavním důvodem zavedení ostrakismu byla snaha zabránit dalším půtkám mezi aristokratickými oponenty. V Athénách bylo stále dost Peisistratových příznivců, a i z řady jiných příčin zůstávala politická vláda poměrně křehká, jak si Kleisthenes až příliš jasně uvědomoval. Usoudil tedy, že jedině dočasné odstranění představitele soupeřící skupiny může udržet stabilitu státu. Bylo tedy namířeno hlavně proti hašteřivým aristokratům, protože nejvíce škodí demokracii, když se dvě strany nedokážou domluvit na jednoduchých věcech.
Odkazy na vlákna, kde se výše dotčené naštěstí již řeší:
Diskuze – zveřejňování odměn Pirátů a platů lidí pracujících pro ně
Diskuze - financování personálních záležitostí MHMP

Edit: oprava překlepů a ztučnění jedné věty.
Naposledy upravil(a) Jaroslav.Nemec dne 21 říj 2019, 14:56, celkem upraveno 3 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Nemec za příspěvky (celkem 6):
Ondrej.Kotas, Tomas.Marik, wittgenstein, Dalibor.Zahora, Filip.Smoljak, Vaclav.Kubaljak

výtvarník, kurátor architektonických výstav
http://jarnemec.cz

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“