Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 3856 poděkování

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od David.Wagner »

Ahoj,

budu trochu delší, ale využiju už existující vlákno. Chtěl bych přidat svůj pohled.

OFFTOPICPředně drobný disclaimer. Ano, jsem v současnosti veden jako asistent Mikuláše Peksy, se kterým pracuji nejvíc, snažím se také v rámci možností pomáhat delegaci jako celku v Bruselu a dělám i vedoucího ZO. Jediný zdroj peněz, který mám, je vyjma novinářských minijobů či jednorázových lektorování o hrách můj asistentský plat u Mikuláše, který velkou část kroků, které dělám ve svých jiných úlohách, nijak extra neschvaluje. Stejně jako nijak nestojí za tímto příspěvkem, naopak, třeba to pro něj bude teď ve třetím kole výběrek porušení důvěry takové, že mě nebude dál chtít zaměstnat. Zdá se mi dobrý tím začít, ať je všechno transparentní. Stejně tak nijak na současné funkci nelpím a nevidím v horizontu let žádné funkce, o které bych se chtěl a měl ucházet, takže jsem nepřišel ani hrabat bodíky. Není kam.

Jsem z těch, které poslední kauza mrzí hodně. Myslím si zároveň, že bavit se teď o tom, jestli veřejný kalendář nahrazuje registr nebo ne, je otázka sice podstatná, ale zakrývající jádro celé věci. Na jedné kauze se totiž trochu ukazuje něco, co je možná problém celostranický a měli bychom o tom mluvit.

Stali jsme se slepými k vlastním chybám. Řešíme “jak prorazit skleněný strop 15%”, zvýšit efektivitu, dělat lepší projekty a kritizujeme konkurenci, kde je to možné. To všechno dává smysl, ale zapomněli jsme u toho na sebereflexi a chováme se spíš jako kmenová pospolitost než jako kriticky myslící strana uvažující na základě důkazů. Teď jsme postavili sochu čisté a nejlepší M. Krausové, která byla pošpiněna politickou konkurencí a jako hrdina odchází, aby zlepšila politickou kulturu. Nemyslím si, že je to úplně na místě a těch problémů bylo víc. Něco se na ní hází podle mě trochu nefér a tím začnu.

Práce MK
Projektové řízení a výběrka jsou to, za co je MK placená stranou (smlouva na 30k měsíčně). Ta samá výběrová řízení jsou už několik měsíců řešena jako problém RV. Stejně tak se teď minimálně jedno výběrové řízení na PR musí zvláštně opakovat (OFFTOPICshodou okolností tedy na pozici zastávanou mou exmanželkou, kde v tom, kde co dělá, jsem nehrál žádnou roli nijak). Zároveň v této věci řeší PO magistrát a musí si od něj vyžádávat zvlášť veřejně podklady, protože jinak to asi nejde. To není úplně ideální a zdravý a čekal bych tam řádově větší kooperaci, když už máme zásadu, že se odměny zveřejňují (OT: tohle není samozřejmost - třeba německý Piráti považují zásadu soukromí za zásadně nadřazenou. Ale abych šel co nejvíc vstříc a neměl příslovečnou třísku v oku - podle smlouvy má být můj měsíční plat kolem 5 000 EUR v závislosti na osobních bonusech, reálně dostávám díky byrokratickým marnostem 3 700 - což je lehce méně než potřebuju na pokrytí všech nákladů, pro představu. Smlouvu mám do ledna>).
Bokem - často zmiňovaný problém neveřejně je VŘ do rady Obecního domu, které se muselo opakovat (řesil Janusz Konieczny) - Jaroslav Němec zde tvrdí, že Krausová zasáhla do tabulky s hodnocením výběrek tak, aby mu ubrala body. Podle toho, co vím od Janusze, tak se výběrko opakovalo pro jistotu a protože nebylo procesně dokonalé a došlo k sebereflexi. Tady mám asi nějakou důvěru v to, že vše bylo v pořádku a jedná se skutečně jen o nedbalost. Fakt nemám potřebu okopat MK za každou cenu.
Sečteno a podtrženo - věřím, že MK tu práci skutečně dělá a to, že se při tom dostává do konfliktů, zase není dvakrát nepřijatelné samo o sobě. Minimálně v jednom případě také k nápravě došlo, tady žádné peklo nevidím.

Manipulativní reakce

Pirátská reakce na kauzu je bizarní. Vezmeme to v časové souslednosti.

a) parlamentní listy uveřejní článek (https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... hou-599514, 14.10. kolem 14:00)

b) Michaela pošle reakci:
V momentě, kdy se objevily informace o trestním stíhání pana Tenzera, jsem s ním přerušila veškeré kontakty a odkázala jsem ho, aby se v případě jeho jakýchkoliv budoucích podnětů, obrátil na gesčně příslušného radního v oblasti jeho podnikání, tedy Jana Chabra (TOP 09), případně na naše protikorupční analytiky.
V evidenci schůzek se jméno pana Tenzera nevyskytuje, podstata naší schůzky se totiž netýkala zájmů společnosti JCD vůči magistrátu. V době, kdy jsem ještě neznala okolnosti týkající se stíhání pana Tenzera, jsem v dobré víře s dotyčným hovořila jako s whistleblowerem.
Je evidentní, že probíhá boj společností jako JCD či Bigboard o zakázku na městský mobiliář, a tyto společnosti vrhají špínu i na ostatní ve snaze získat lukrativní zakázku. Ujišťujeme Pražany, že zakázka bude vysoutěžena transparentně a nenecháme se podobnými snahami o diskreditaci zastrašit.
V této citaci je pro další vývoj hned několik problémů. Za prvé, nejasné frázování singuláru a plurálu u “schůzek” úplně uhýbá později přiznané skutečnosti dlouhodobého poměru. Za druhé, Tenzerovo trestní stíhání běželo od června 2018, čili dlouho před tím, než se MK vůbec stala zastupitelkou, takže buď MK nebo v časové linii o něco později JM vědomě lže, či je natolik zmatená, že jsme na hraně manipulace (neberu zde do úvahy informace z https://www.expres.cz/zpravy/michaela-k ... pravy_stes, podle kterých jsou fotky z dubna či května 2019: není jak je ověřit). Za třetí, objevuje se zde “setkání jako s whistleblowerem”, ovšem “v době, kdy neznala okolnosti kolem trestního stíhání” - to ovšem bylo poměrně staré. Je samozřejmě možné, že whistleblower může být trestně stíhaný, ale tady to už o řád víc zní jako pokus svést to na ono kouzelné slovo. Nebo neschopnost konzistentní výpovědi, což je obojí poměrně nešťastný.

c) informaci o kauze přináší i idnes.cz, i TV NOVA (https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pirat ... domaci_rts, https://tn.nova.cz/clanek/pirati-resi-s ... vanym.html)
obhajobu připraví a vydá na oficiálním kanále strany Jakub Michálek. https://www.piratskelisty.cz/clanek-267 ... -nesouvisi
Ta se zevrubně věnuje dobru, které MK přinesla městu (které tedy prošlo kritikou RV i se dostalo na předsednictvo), uvádí ovšem také, že se s Tenzerem naposledy sešla v květnu, objevuje se zde také poprvé informace o tom, že se jednalo o schůzky nelobbistické povahy. Zásadní část článku je ovšem o tom, že je to celé kydání špíny, politický boj a vše je čisté. Podepsán PARTNER MK JM.

d) ve středu MK odstupuje z úlohy předsedkyně, JM i MK k tomu zveřejňují statusy, ve kterých se dovídáme, že tedy rezignace přes nesouhlas klubu a jedná se o špinavou válku ze strany reklamek, nafouknutou kauzu a tak dále (OFFTOPICtřeba "kdo to vlastně fotil" vs "jsou to rozhodně uniklé policejní fotky" je trochu divný mít v jednom statusu). Později je také oznámeno, že ještě není nijak jisté, jak to bude dál s působením MK, ve hře je tak zjevně stále možnost, že bude působit jako “projektová manažerka zastupitelského klubu”.
To, že se celý klub postaví za člověka v problémech, je lidsky milé. Akorát, že za toho člověka se jako oficiální hlas strany už postavil jeho partner, toho času jeden z mediálně nejexponovanějších Pirátů a místopředseda strany a využití těchto titulů není malá věc: nastavuje oficiální stranickou linii. K tomu později.

Nepotismus je špatně
Mluvíme o korupci a nepřijatelných vztazích a to velmi silnými slovy (https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika ... av-nebesky - Jako skandál ohodnotil volbu Nebeského poslanec Pirátů Jakub Michálek. Upozornil na spojení manželky nového šéfa drah Olgy s dotační kauzou Agrofertu.)
Teď si řekněme, že jsem se setkal s whistleblowerem a ten mi něco řekl. Představte si situaci, ve které si přichází vedoucí PO stěžovat předsednictvu strany minus člověk ve střetu zájmů na neblahou situaci kolem výběrek na magistrátu. Následně ovšem dojde k tomu, že o této stížnosti je spraven JM - a okamžitě také informuje MK. Asi bychom řekli, že to je velmi nešťastné a jasný příklad nepotismu a střetu zájmů.
A teď přidejme jinou situaci, ke které mám maily. Z ní plyne poučení: problém existuje a reply all je záludné. https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing(kdo mi ty maily dal, jsem slíbil neříct, když se přihlásí, tak fajn).

Podobná situace potkala i Martina Kučeru (ten to dal k dispozici veřejně, kopíruju z fora):
https://docs.google.com/document/d/111J ... OoRUk/edit A je myslím zcela zjevné, že není v pohodě, aby když narazí zastupitelka z Prahy na problém v komunikaci s AO, aby běžela za partnerem, který začne naprosto neadekvátně “rovnat” úředníka strany. Prostě ne. Ne ve chvíli, kdy ten samý politik pak jasně odsoudí někoho na základě jeho manželky: protože i kdyby měl stokrát pravdu, tak už to bude vždycky pokrytectví.
Zároveň je na místě připomenout jednu věc. Jsme strana, která, myslím, chtěla dbát na moderní, příjemné pracovní prostředí. A to nespočívá podle mě v tom, že v kanclíku jsou džusíky k odběru, ale taky v nějaké základní úrovni mezilidské komunikace na pracovišti. Myslím, že je možná trochu manažerské selhání a ne standard, když na sebe lidi křičí nebo si posílají přes maily tohle. Výše jsem psal, že MK zjevně práci dělá. Ale mám dojem, že se manažerské návyky učila někde, kde to nebylo úplně ideální.

Co chci říct?
Pojďme si přiznat, že nás do této kejdy nedostala válka médií, ale vlastní pýcha a neustálý dvojí metr. Děláme chyby - všichni. To co potřebujeme, je víc otevřenosti a upřímnosti, ne hledat technokratický řešení, kterak vyrobíme lepší registr a systém zápisu do něj OFFTOPIC(mimochodem myslím, že Viktor Mahrik postupoval v tom zápisu naprosto dostatečně třeba, ale to je jiná debata…). A možná se chvíli soustředit na tu lidskou stránku věci, ne se honit za ideou růstu na 50% (což jsou výkřiky, které v Praze párkrát zazněly) a reflektovat, jestli opravdu žijeme, co říkáme.

A zatímco velká část straníků je nadšená z toho, kterak došlo k obrodě a sebeobětování (a je to samozřejmě jejich legitimní postoj), tak mám potřebu říct, že pro mě jako člena je to celý hrozně umolousaný, umělý a ignorující reálný problémy. Zveřejňuji tady jenom problémy doložitelný, popsaný a ty, za kterými si stojím, že jsou blbě. Bylo by mi ale velmi špatně s mým svědomím, kdybych se měl dívat na to, jak si někdo z takovéhodle průšvihu udělá výtah k další slávě. U toho mlčet nechci a nemůžu.

Upřímně si myslím, že vztahy vždycky politiku komplikují. Někdo to umí oddělit, někdo ne. Tady ale dochází k dlouhodobému nepřijatelnému střetu zájmů a stylu komunikace, který není v roce 2019 přípustný. Vytvořili jsme si hrdiny, přestali jim dávat jako strana zpětnou vazbu (OFFTOPICtady jmenuji jen věci které se přímo týkají kauzy, otázky jako jestli poslanci vlastní mají přímo zasahovat do magistrátu nebo jednotlivé neideální výstupy jsou na jinou věc - a samozřejmě, taky jsem sám pochybil v lecčem), svádíme všechno na útoky a teď nás tahle kolektivní pýcha může zahubit. A to by byla škoda, protože jak statisíce lidí, tak třeba já furt věřím, že Piráti jsou ta nejlepší a nejsmysluplnější strana v české politice.

PS: věřím, že JCDecaux nezískalo žádnou výhodu, stejně jako tam neproběhli žádné úplatky. Slevu na reklamní plochy považuju za úplně normální věc v reklamě, za tabulkové ceny neprodává snad nikdo, obzvláště později v kampani.
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 119):
Marketa.Gregorova, Katerina.Stojanova, Josef.Kadlecek, Adam.Jaros, Petr.Rysler, Jan.Hrubes, Michal.Ketner, Lenka.Kozlova, Viktor.Derka, Tomas.Guth.Jarkovsky, Klara.Kocmanova, Marek.Rebicek, Robert.Cuma, SayMyName, Lydie.Bartosova, Adam.Vyplel, Vaclav.Fortik, Jaroslav.Nemec, Jakub.Backa, Jan.Prokop, Magdalena.Valdmanova, Pavel.Moravec, Dalibor.Zahora, Vit.Fux, Ondrej.Kotas, Josef.Pavlovic, Andrej.Ramaseuski, Petr.Vileta, B_Pat, Vojtech.Pikal, Dan.Lestina, Jiri.Duchacek, Andrea.Linhartova, Michal.Robousky, anon130, Eva.Novakova, Ladislav.Dvorak, Marek.Necada, Frantisek.Kopriva, Michaela.Kleslova, anon183, Tereza.Hubackova, Martin.Sterba, Jan.Hamal.Dvorak, Jiri.Baudis, Frantisek.Navrkal, Albert.Diok, Jan.Hora, Michal.Kluka, Jakub.Nepejchal, Pavel.Sramhauser, Jan.Kochert, Tom.Adamec, Patrick.Zandl, Marek.Houser, karabinm, Jana.Kolarikova, Martin.Stanek, Jan.Brandejs, Jakub.Knapek, Jakub.Dedek, Rostislav.Reha, Jan.Mares, Michal.Stepanik, Jakub.Pribyl, Ondrej.Marek, Gabriela.Maceckova, anon125, Martin.Svadlenka, Josef.Spak, Jan.Novak, Romana.Klimesova, Pavel.Korizek, Lucie.Spacilova, Roman.Kucera, Lucie.Trckova, Ivo.Vlasaty, Vojtech.Tatra, Jan.Podhajsky, Dusan.Hanus, Lukas.Hejduk, Stanley, Michal.Jokes, Jan.Adam, Libor.Adamek, Karel.Nejedlik, anon539, Radek.Simkanic, Tomas.Pastircak, Ales.Jakl, Jiri.Knotek, Petr.Lysek, Janek.Wagner, Martin.Mareda, Tomas.Zmuda, Ondrej.Tuma, Michal.Ertl, Filip.Smoljak, Jaroslav.Kamen, Jan.Hosek, Vaclav.Kubaljak, anon124, Ondrej.Moravcik, anonym80555, anonym39320, Roman.Semik, Zbynek.Konvicka, Dominika.Michailidu, Zbynek.Janoska, Vladimira.Sykorova, Lada.Peksova, Zdenek.Zak, Ivan.Sirko, Michaela.Schwarzova, Jaroslav.Lainz, Tobias.Esner, Jan.Rissky, OHorak, Jan.Zavadil

Podporuji myšlenky.

Petr Jurik
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Příspěvek od Petr Jurik »

David.Wagner píše: 20 říj 2019, 15:48
Pod tohle bych se podepsal! Jsem rad ze nejsem sam komu se v posledni dobe zda ze pirati maji trochu problem se sebereflexi a kazda dalsi 'kauza' je oznacovana jako 'kampan' (kde uz jsem to jen slysel ?) a je uplne jedno jestli novinarskou, konkurencnich politiku nebo nevimkohojeste.
SayMyName
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 30 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Příspěvek od SayMyName »

Skvele sepsano od pana Wagnera. Smutne je jen to, ze vsichni se boji i na tento uprimny a pravdivy text byt jen reagovat. At si to chcete priznat ci nikoliv, stojite na prahu rozhodnuti, zda vase zakladni hodnoty jsou jen slova nebo ciny. Je to o kazdem jednotlivem z vas, budete mlcet a podporovat sve modly ci se projevite?
Tito uživatelé poděkovali autorovi SayMyName za příspěvky (celkem 2):
anon539, Zbynek.Konvicka
Jan.Hrubes
Příznivec Pirátů – Pardubický kraj
Profese: student, učitel, hudebník
Dal poděkování: 634 poděkování
Dostal poděkování: 652 poděkování

Příspěvek od Jan.Hrubes »

SayMyName píše: 20 říj 2019, 20:21 Skvele sepsano od pana Wagnera. Smutne je jen to, ze vsichni se boji i na tento uprimny a pravdivy text byt jen reagovat.
Tak ono když se kouknete na to, kolik je u Davida uvedených uživatelů jako "dali poděkování" (úplně vespodu příspěvku), tak jich je fakt dost, neřekl bych, že se členové neprojevují. A souhlasím s tím, že text toho říká dost a je dobře napsaný. Dokonce tak dobře, že nevím, co bych dalšího dodal (obzvláště já jako mimopražský). Tak jsem jen poděkoval palcem u příspěvku (tohle poděkování je veřejné) a dále jsem nepsal, protože vše důležité bylo řečeno a teď by se měla vyjádřit protistrana, tzn. nejspíš @Jakub.Michalek
Adam.Vyplel
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: vodopohodář
Dal poděkování: 103 poděkování
Dostal poděkování: 235 poděkování

Příspěvek od Adam.Vyplel »

Jako navíc to zasazení do kontextu minulých kauz do toho vnáší více světla i pro další členy z druhého konce republiky. Děkuji za to!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Vyplel za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, Viktor.Derka, Marek.Necada, Josef.Spak, anon539
Dan.Lestina
Člen KS Jihočeský kraj
Profese: aspirující přírodovědec
Dal poděkování: 1134 poděkování
Dostal poděkování: 1023 poděkování

Příspěvek od Dan.Lestina »

Davide, dal jsem ti tam paleček, protože souhlasím s většinou a s celkovým vyzněním. Možná víš, že se např. proti tomu kmenovému uvažování snažím bojovat, jak mě napadne. Pár poznámek níže:
David.Wagner píše: 20 říj 2019, 15:48 A je myslím zcela zjevné, že není v pohodě, aby když narazí zastupitelka z Prahy na problém v komunikaci s AO, aby běžela za partnerem, který začne naprosto neadekvátně “rovnat” úředníka strany. Prostě ne.
V tomhle ti nevím. V tom emailu ohledně sporu s @Martin.Kucera je uvedené, že ho Míša posílala "na základě podnětu od Olchy". To nevím, co znamená, ale tipuji, že to, že s tím šla nejdřív za @Olga.Richterova, která ji poslala za Kubou.
Jsme strana, která, myslím, chtěla dbát na moderní, příjemné pracovní prostředí. A to nespočívá podle mě v tom, že v kanclíku jsou džusíky k odběru, ale taky v nějaké základní úrovni mezilidské komunikace na pracovišti. Myslím, že je možná trochu manažerské selhání a ne standard, když na sebe lidi křičí nebo si posílají přes maily tohle.
Jo, jen tohle byl zřejmě email, který šel ven omylem, zanadávání na kolegyni, se kterou měla zrovna Míša spor, v emailu partnerovi. To považuju za vcelku lidské.

Nicméně jestli sbíráš nadávky nebo křiky od stranických funkcionářů, rád ti poskytnu svou sbírku. Já nejsem ten typ člověka, který by měl potřebu se "soudit" o nějaké omluvy, ale je fakt, že by otrlost k takovýmhle věcem asi neměla být sítem pro činnost zrovna u nás ve straně.
Takže otevření tématu fandim.
Naposledy upravil(a) Dan.Lestina dne 21 říj 2019, 22:16, celkem upraveno 1 x.
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Profese: výtvarník
Dal poděkování: 654 poděkování
Dostal poděkování: 707 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

David.Wagner píše: 20 říj 2019, 15:48 ... často zmiňovaný problém neveřejně je VŘ do rady Obecního domu, které se muselo opakovat (řesil Janusz Konieczny) - Jaroslav Němec zde tvrdí, že Krausová zasáhla do tabulky s hodnocením výběrek tak, aby mu ubrala body. Podle toho, co vím od Janusze, tak se výběrko opakovalo pro jistotu a protože nebylo procesně dokonalé a došlo k sebereflexi.
Dovolím si to upřesnit. Myslím si, že problém s VŘ není dobré omezit jen na tohle jedno konkrétní, které mám jakožto přímý účastník zmapované a prošlo zmíněnou zpětnou kontrolou, takže se muselo opakovat. Myslím si, že všechny VŘ, které měla MK na starost by měly mít zpětnou kontrolouOFFTOPIC, ale na to nemáme kapacity. K tomuto konkrétnímu tedy snad jen tohle: Účastnil jsem se v prosinci VŘ do DR Obecního domu, byl jsem na pohovoru... Následně jsem se neformálně na Vánočním večírku dozvěděl, že byl vybrán někdo jiný, ale... Vzhledem k těhdejším okolnostem na magistrátu, OFFTOPICkde jsem v té době dočasně pracoval, než bude na mé místo poradce primátora VŘ... ale o tom někdy jindy, taky fajn příběh... jsem to tak nějak očekával. Vzal jsem to jako politické rozhodnutí a neřešil.

Počátkem ledna jsem dostal od kamaráda zprávu s odkazem, že se mám podívat do historie úprav. Odkaz směřoval do tabulky s výsledky hodnocení. Zároveň jsem zjistil, že mám tímto odkazem přístup do kompletní složky HR. Také jsem tím zjistil, že existují 2 tabulky, v té původní, kterou vyplňoval před Vánoci naposled Viktor (19. 12. 2018, 19.28 hod. / tedy vyplněná těsně po pohovorech), jsem měl o jeden bod více než vybraný, výsledek tedy opravdu těsný, ne-li vyrovnaný. Komise tedy dala přednost uchazeči s lepší praxí a dojmem, měl jsem lepší hodnocení programu a reference = podle mě absolutně vše OK. Jak jsem již psal, politické rozhodnutí. A vzhledem k tomu, že v komisi seděla MK, věděl jsem, že mám malé šance OFFTOPIC(viz ta situace na magistrátě...). Tedy se mi jen potvrdilo, co jsem si myslel již před Vánoci.

Ono ovšem existovala i jiná tabulka, kde bylo více výsledků více VŘ, na kterou jsem dostal ten odkaz. A ta v historii úprav ukázala, že 20. 12. 2018, 20.22 hod. v ní byl totožný obsah, jako v tabulce od Viktora, ale MK měla potřebu výsledek upravit, snížila mi hodnocení znalosti programu (23. 12. 2018, 8.53 hod.), stále málo, tak 23. 12. 2018, 9.28 hod. snížila i hodnocení referencí. Opakuji, vůbec nechápu proč.

OFFTOPICUdělal jsem si screeny a mj. jsem zjistil, že složka je opravdu zabezpečená tak blbě, že kdokoliv s odkazem z tohoto fóra by se k ní mohl dostat.
Poslal jsem dotaz Viktorovi a následně s ním komunikoval zabezbečení složky, kde se přes odkaz lze dostat i k jiným materiálům. Věc jsem řešil i s několika dalšími spolustraníky, kdy jsem se radil o dalším postupu. Bylo mi úplně jasné, že když s tímto vylezu, bude to jen další ostrakizace mé osoby OFFTOPIC(viz ta situace na magistrátě, že...).

Mezi tím bylo CF, kde se mě lidé ptali na můj názor, kdo se zeptal, tomu jsem svůj názor na tohle VŘ a situaci na magistrátě řeklOFFTOPIC a některé, u kterých jsem uznal za vhodné, vzhledem k citlivosti, upozornil i na nebezpečí v případě nyní probírané kauzy, o které jsem již v té době věděl, bohužel mi nikdo nevěřil. Odmítám, jak jsem byl později nařčen, že bych na CF někoho obíhal a šířil "lži". Jak jsem napsal, pokud se někdo zeptal, bavil jsem se s ním o věcech přiměřeně otevřeně.

Věc jsem následně řešil s Januszem. Výsledek: "Výběrové řízení na obecní dům bude zopakováno z důvodu administrativní chyby při zveřejnění výsledků VŘ."

I do tohoto jsem se přihlásil, ač jsem věděl, že nemám šanci, což jsem z několika stran dostal echo, ale proforma. Nicméně když MK vyrukovala s dodatečnými ukoly, vyhodnotil jsem to jako zbytečnou ztrátu svého času a na pohovor jsem již nedorazil. Tímto jsem považoval věc za výřízenou. Bylo to v březnu. Tedy 2 měsíce po té, co jsem byl vypuzen z magistrátuOFFTOPIC, ale o tom fakt jindy, fakt fajn příběh...

Tento případ beru již dávno za vyřešený, jen chci dát zpětnou vazbu na nedávné... když to zde bylo Davidem zmíněno ;-) Zkusme se z toho prosím poučit! A již stejné chyby nedělat, nezametat nic pod koberec a snažit se věci komunikovat od prvopočátku.

výtvarník, kurátor architektonických výstav
http://jarnemec.cz

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 565 poděkování
Dostal poděkování: 12763 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Vzkaz pro neregistrovaného návštěvníka s nickem "nevolic", jemuž jsem zamítl příspěvek:
Kritické názory se psát můžou. Ale pouhý odkaz na YT video těžko považovat za názor.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Dan.Lestina píše: 21 říj 2019, 00:31
Jsme strana, která, myslím, chtěla dbát na moderní, příjemné pracovní prostředí. A to nespočívá podle mě v tom, že v kanclíku jsou džusíky k odběru, ale taky v nějaké základní úrovni mezilidské komunikace na pracovišti. Myslím, že je možná trochu manažerské selhání a ne standard, když na sebe lidi křičí nebo si posílají přes maily tohle.
Jo, jen tohle byl zřejmě email, který šel ven omylem, zandávání na kolegyni, se kterou měla zrovna Míša spor, v emailu partnerovi. To považuju za vcelku lidské.
Mě to silně připomíná https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/burs ... domaci_jte :)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 707 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

OFFTOPICTeď mě žena masíruje, abych se na starý kolena nechal zaměstnat.
Přesně tyhle žabomyší války mě od takového kroku odrazují; byla by to moje smrt.

Utvrzuji se, že hektika událostí nám nedává ani prostor na to, aby jeden řekl: Jak jsi porozumněl mému výroku?
Či - rozumněl jsi mi opravdu dobře?
Někdy stačí gesto a do té doby normální vztah se změní v peklo.
Fakt mi přijde hloupý, že kariéry vám ovlivňují takové hovadiny.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, Jan.Hora, Jan.Zavadil
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“