Předstupuji před vás se svou řečí jako kandidát do čela kandidátky.
Kdo jsem a proč kandiduji?
Jmenuji se Jiří Knotek, je mi 21 let a pocházím ze Strání. Studuji na Katedře politologie a evropských studií na Univerzitě Palackého v Olomouci. Jsem fanouškem dobrých filmů, hudby a knih. V roce 2017 jsem se stal registrovaným příznivcem a 8.11.2017 jsem byl součástí první oficiální schůze MS UH. Členem Pirátské strany jsem pak od roku 2019. Pirátům jsem pomáhal dobrovolnickou prací, například roznosem Pirátských listů u příležitosti voleb do Evropského parlamentu, zúčastnil jsem se místních schůzí a také občas zavítám do olomouckého pirátského centra Picolo, kde se účastním různých akcí a diskuzí. Jako třeba setkání s poslancem a místopředsedou poslanecké sněmovny Vojtěchem Pikalem.
Mezi má oblíbená politická témata patří mezinárodní vztahy, komunální politika a reforma školství.
Dále se politicky angažuji v naší obci, kde jsem se stal přispěvatelem do místního zpravodaje a účastním se diskuzí na každé schůzi zastupitelstva.
Kandiduji z toho důvodu, že chci přiblížit kraj lidem a chtěl bych se zasadit o prosazování dobrých návrhů v oblasti školství, napomoci řešení bezpečnostní situace v mém regionu, kde docházelo k problémům, posílit pozici Pirátské strany ve Zlínském kraji a udělat kraj celkově transparentní a moderní.
Čemu se chci v zastupitelstvu věnovat?
Mezi mé zájmy a nejsilnější stránky řadím orientaci v mezinárodních vztazích a domácí politice, chápání základních -ismů a politická teorie. Toto však nehraje pro kompetence Zlína žádnou roli. Z toho důvodu bych se chtěl zaměřit na moje další silné stránky, které jsou v rozmezí krajské politiky.
ŠKOLSTVÍ
Jako nedávný absolvent průmyslové školy v Uherském Brodě mám nejčerstvější informace z chodu a funkčnosti středních škol. Chtěl bych se zaměřit hlavně na vzdělávání a školní programy pro pedagogy, podporovat financování školních projektů, a hlavně dohlédnout na správné využití financí na tyto programy. Špatné nebo neúčinné využití projektu bývá často kámen úrazu. Musíme zlepšit místní školství a já doufám, že budu pro Piráty a zlínský kraj se svou prací přínosem.
BEZPEČNOST
Častým problémem u nás jsou krádeže aut a drobná kriminalita. Slíbil jsem občanům a slibuji to vám, že se zaručím za maximální možnou pomoc z pozice zastupitele. Ať už mediálním či politickým tlakem.
Dále budu podporovat udržování přírody ve Zlínském kraji a uvítám, když se budeme v rozvíjení našeho kraje inspirovat například v zahraničí, anebo v rámci mezikrajské spolupráce.
KOLIK ČASU MŮŽU OBĚTOVAT
Obětuji pro kampaň všechen svůj volný čas, jelikož mě netíží pracovní povinnosti.
JAK SE CHCI ZÚČASTNIT KAMPANĚ
Budu součástí každé společné akce v rámci předvolební propagace. Dále se na mě můžete spolehnout v mém regionu (který není vůbec pokrytý) s roznosem pirátských listů, lepením plakátů a pořádáním besed s občany v okolních obcích. Mám vliv na širokou část ,,jižního,, okresu. Přímo na dění ve Strání, Dolním Němčí a v Nivnici, kde jsem schopen zorganizovat roznos listů a nějakou debatu. Dále zavítám do dalších míst jako je Slavkov, Korytná, Uherský Brod, Hluk a Blatnice. Drobnou kampaň (jako např. inzerce ve zpravodajích a letáky s osobní propagací) jsem ochoten si financovat z části sám. TRANSPARENTNĚ!

Závěrem pouze jedna věc. Nechci a nemám zájem kandidovat na lídra voleb, protože pevně věřím, že si kolegové vyberou toho nejlepšího kandidáta, který nás společně povede k nejlepšímu volebnímu výsledku.
Kontakt
Můžete mě klidně kontaktovat na:
Mail: jiriknotek42@gmail.com
Tel: 739 207 727
Facebook: https://www.facebook.com/jiri.knotek.3