Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Zamčeno
wittgenstein
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 133
Registrován: 21 led 2019, 23:28
Profese: existuje
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 63 poděkování

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od wittgenstein »

OFFTOPIC[quote=wittgenstein post_id=641555 time=1570445248 user_id=15065]
OFFTOPICTo by se u placených pozic nestalo.... wait...

[m]doplněn OT tag. Fakt budu nemilosrdnej a nenechám bordelit závažnou debatu off-topicem.
Honza
[/m]
[/quote]
To přece není off-topic, to je závažné doplnění.
Oznámení moderátora:
Ne, je to jen jakési OT povzdechnutí a tenhle příspěvek taky není k věci. Tohle je poslední varování, pak neoznačený OT začnu mazat.
Honza
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3069
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4840 poděkování
Dostal poděkování: 6415 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od Jan.Hora »

Petr.Vileta píše: 07 říj 2019, 14:50
Radka.Danickova píše: 07 říj 2019, 07:27 je otázka, zda právě profesionální manažer - až krizový - není tím správným řešením?
Ne, není. ;) Piráti vznikli ve Švédsku i u nás jako hejno, pytel blech, a pokud sem někdo začne zatahovat korporátní manýry, je třeba ho uškrtit, zastřelit, protáhnout pod kýlem. :evil: Zeptejte se koho chcete ze zakládajících členů. Jediného, koho se neptejte, je Jakoubek. :twisted:

A pokud jde o placené úkoly, tam je to velice snadné. Předsednictvo zadá úkol, předsednictvo si ho zapíše do tabulky a předsednictvo na konci měsíce odškrtá, co je a není splněno. Podle počtu splněných bodů pak odsouhlasí odměnu. Úkolovaný člověk nemusí na tu tabulku ani sáhnout, jen by ji měl mít možnost vidět, aby případě mohl protestovat proti (z jeho pohledu) chybnému hodnocení. Není třeba mít na všechno foršrift a sadu formulářů. "Dostal jsi deset úkolů, splnil jsi 9 nejdůležitějších, místo 20 táců dostaneš jen 19 a půl. Souhlasíš?" Až takhle jednoduše to lze dělat. Co voni na to říkaj @Jan.Hora :?:
Jak to funguje jsem psal o pár stránek dál. Takhle to v podstatě funguje, ale každej neplní 9 z 10 úkolů. Někdy je to třeba jen 3 z 10 nebo 5 z 10. A to je pak dost naprd, že mu krátíš peníze, protože nejde tak moc o to šetřit na něm prachy, jako spíš o to že to za něj musí dělat někdo jinej nebo to není hotový. A to je problém.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, Jan.Hamal.Dvorak, Ladislav.Dvorak

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Jaromir.Beranek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 291
Registrován: 25 dub 2016, 17:37
Profese: ekonom, právník
Bydliště: Praha 6 - Bubeneč
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od Jaromir.Beranek »

Díky všem zapojeným za zájem o věc a snahu řešit do budoucna personální otázky lépe. Klobouček hlavně Honzovi, který (jakkoli ho to baví a je v tom dobrý, což tu ostatně pozitivně hodnotilo několik přispěvatelů:-)) převzal za PKS hlavní tíhu zodpovědnosti za reagování na podněty. Kdo mě trochu znáte, víte, že já osobně si o problémech povídám nejraději u whiteboardu s fixou v ruce (s vidinou možnosti rychlého načrtnutí řešení, ať už bude jakkoli složité), případně u věcí, kterým tolik nerozumím (což je, přiznávám, i tento případ), ve větší skupince lidí u piva. Online diskuse nezvládám usledovat a tak nějak podvědomě ani nemám přílišnou chuť se v tomto konkrétním případě zapojovat, když máme na 21. října naplánované setkání, kde bychom se snad mohli z této situace vymotat a posunout dál.

Když už tedy nebudu reagovat na všechny věcné příspěvky, pokusím se doplnit svůj pohled aspoň u toho jednoho, kde jsou problémy pojmenovány asi relativně nejdetailněji (čímž neříkám, že se s příspěvkem ztotožňuji, ale že dokážu argumentovat). Omlouvám se tedy všem, kteří by rádi s celým PKS podrobně rozebírali rozdělení našich rolí a způsob řízení (pokud by to někoho zajímalo, já osobně rozumím hlavně financím a řízení projektů, maximálně fandím demokratickému až participativnímu stylu vedení, jsem hodně konsenzuální, ale pokud je v některých situacích zřejmé, že další povídání nepovede k lepšímu řešení, mívám tendenci diskusi v zájmu větší efektivity utnout), ale nabízím možnost si aspoň individuálně napsat nebo zavolat, pokud byste to kdokoli uvítal. Znovu ale opakuji, že nemám sebemenší chuť se bavit s někým, kdo chce jen kritizovat a nenabízí vlastní návrh řešení, který staví na prožité zkušenosti a respektuje aspoň částečně aktuální stav věcí (i když si myslím, že o věcnou debatu stojí většina přítomných).
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 Rezignace (a opětovná kandidatura všech členů) je podle mě způsobem, jak si ověřit, jestli mám jako člen PKS nadále podporu voličské základny (něco jako hlasování o vyjádření důvěry/nedůvěry vládě v Poslanecké sněmovně).
Ekvivalentní k vyjádření důvěry nebo nedůvěry je členský podnět. Když rezignujeme, jediný výsledek je, že se na měsíc až dva zastaví všechno, co není nezbytný provoz (a to včetně hledání a implementace řešení, po kterém voláte)
Rezignaci nezvažuji. Ani já a myslím, že ani nikdo jiný z PKS. Na rovinu ale říkám, že nervy mám jenom jedny a pokud bych viděl, že celé KF je kouslé a akceschopnost PKS delší dobu paralyzována, přestane mi to dávat smysl. Současně po mně ale nechtějte, abych kohokoli ze současného PKS házel přes palubu. I když jsme v průběhu volby neměli možnost ovlivnit složení budoucího týmu (a tady bych do budoucna navrhoval zauvažovat o změně, kdy by se do předsednictva KS hlásily předdomluvené týmy, které by znaly svoje silná a slabá místa a dokázaly bezpečně pokrýt všechny klíčové oblasti zodpovědnosti, aby se nestávalo, že věci, které nikdo neumí či nechce dělat, zůstávaly stranou), jsem přesvědčený, že spolu dokážeme fungovat a nezůstávají po nás žádné významnější resty. Pokud je členský podnět jednou z možných cest, jak uvolnit nahromaděné napětí, nečekejte a předložte jej.
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 Osobně vnímám jako problém na straně PKS
1. poněkud autoritativní rozhodování a vystupování PKS jako týmu bez ohledu na názor členské základny a trvání na zpochybňovaných rozhodnutích ("takhle to je, protože jsme to řekli"),
Pokud na nějakém exekutivní rozhodnutí i přes kritiku jako PKS trváme a členská základna trvá na tom že je chybné, pak je na místě mimořádný přezkum nebo členský podnět (podle toho o co jde). PKS, které při každé kritice vyjde vstříc kritikovi bez ohledu na vlastní názor a nebo názor zbytku KS by bylo velmi slabé. V podstatě by totiž pokaždé stačilo začít křičet a rozhodnutí by bylo staženo, přitom některá rozhodnutí budou nepopulární u části členské základny vždycky - a tudíž vždycky někdo zakřičí. To by se pak nic neudělalo. Na druhou stranu nikdo nesežral všechnu moudrost světa a PKS nemusí mít pravdu, takže mimořádný přezkum nebo členský podnět jsou pojistkou pro takové případy.
Naprostý souhlas s Honzou. V případě KoDo/KoKS je ale třeba zvážit jeden veledůležitý aspekt. PKS a KoDo musí vytvořit společný tým a být spolu schopní fungovat. Podobně jako si zastupitelský klub vybírá svého tajemníka, ke kterému chová respekt a důvěru, těžko může PKS pracovat s někým, kdo nerespektuje jej a dělá si většinu věcí po svém. Můžeme se pak samozřejmě bavit o tom, zda by PKS nemělo být vybíráno/voleno tak, aby vhodně doplnilo tým KoDo, ale pravděpodobně se shodneme, že by to nedávalo moc velký smysl, protože předsednictvo má být nositelem vize a s významnou dopomocí KoDo ji naplňovat, nikoli naopak. Současně je třeba pamatovat na to, že v některých věcech je možná větší participace KF při rozhodování, ale v případě zaměstnávání lidí do hry významně vstupují i finanční omezení a požadavek na dlouhodobě vyrovnané hospodaření, za které KF odpovídá jen velmi málo - o rozpočtu se typicky hlasuje jen jednou až dvakrát za každý finanční rok.
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 2. netransparentnost (to jsou ty zápisy, do kterých se od listopadu nemůžeme kouknout na to, jak a kdy probíhalo rozhodování o gescích, jak a kdy se řešily problémy v personální oblasti, jak jsou nastaveny komunikační kanály a co vlastně PKS řeší za agendu v týmu a co každý jednotlivě, a taky jak probíhá cvrkot)
V tomhle směru jsme chybu už dávno uznali a je to jeden z přislíbených bodů k nápravě. Zápisy už přibývají zde (tak rychle, jak je stíháme validovat): viewtopic.php?f=313&t=48941, vypadá to že tohle asi napravíme jako první.
Netransparentnost spočívá v omezené schopnosti dát věci včas ven (já osobně bych se s tím moc netrápil a házel to na web, jak to leží a běží, ale s rostoucí velikostí KS to už není možné - nejde o cenzuru, ale o ochranu osobních informací), ne v záměru PKS odpírat ostatním informace. A pohříchu je toto právě jedna z mála věcí, která nikoho nebaví...
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 3. nevhodné rozdělení gescí s ohledem na osobnostní předpoklady jednotlivých členů PKS
Rozdělení gescí v PKS je umění možného. Všichni jsme dobrovolníci a rozebrali jsme si to tak, jak nám dovoluje čas a schopnosti. Bohužel ani jeden z nás není profesionální personalista, což by samozřejmě pomohlo, ale prostě to tak je.
Kdybych řídil tým KoDo já, byla by to katastrofa. Viděli by mě tak hodinu týdně a pravděpodobně tak v polovině věcí stěží pochopili, co přesně po nich chci. Ale nepředpokládám, že by tohle chtěl kdokoli od procesně orientovaného a introvertnějšího plánovače, který není zrovna proslavený vrozenou schopností empatie. Čili ano, je to umění možného. Stejně jako nechcete Honzu Horu dostávat pod tlak tím, že po něm budete chtít shrnutí problému v jediné větě. :-)
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 4. házení manažerského selhání na obětního beránka
Já osobně to vnímám jako že se to hází na Alici. Bylo to kolektivní rozhodnutí celého PKS. Pokud myslíš Simonu, tak to je z mého pohledu ilustrativní příklad, ke kterému všichni mají potřebu se vracet a poukazovat na něj, takže tak pravidelně činím i já.
Tady se budu opakovat, ale za týmem PKS stojím. Mě osobně argumenty Alice i Marcely v případě Simony přesvědčily. A i když občas bývám lehce naivní, nemyslím, že by mě kdokoli dokázal snadno manipulovat.
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 5.a jednání z pozice síly a osobní útoky a snahy o exkomunikace (v rámci hesla "klid na práci" nebo manipulátorského osobního nastavení) u některých členů
Nejsem si vědom, že by někdo byl z jakékoliv debaty k tématu vyloučen. Na schůzku 19.9. byli pozváni všichni, kteří tehdy o téma jevili zájem (s tím že přijít může kdokoliv další). Na schůzku 21.10. opět šlo plošné pozvání a nikdo z něj není vyloučen. Tato debata probíhá na fóru z našeho rozhodnutí, protože na FB z ní byla část členů vyloučena a výzva šla skrze hromadný kanál (krajskou schůzi). Tady budu potřebovat příklad, protože fakt nevidím nic jiného od všech členů PKS i Jany (PO) se o tom bavit do detailu s každým (a hořce si povzdechnu že kvůli tomu nám už několik týdnů stojí skoro všechna ostatní práce, protože si uvědomujeme že nelze nikoho odmítnout)
O osobních útocích ze strany PKS nic nevím. Ale zato tato diskuse se podle mého nestáčí doposud příliš šťastným směrem, stojí všechny zúčastněné ohromné množství času a velmi pochybuji, že bychom nedokázali najít efektivnější způsob jejího dalšího řešení, aby většina (ne všichni, to asi nejde) byla spokojená.
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 Mám za to, že to je natolik závažné a důležité téma, že je na místě konání a rozhodování a činnost PKS posvětit rozhodováním o důvěře.

Jestli se nemýlím (ale zatím jsem neměla čas se ponořit znovu do Stanov), tak takový institut, jako je vyjádření důvěry/nedůvěry u Pirátů nemáme, takže cesta rezignace-->opakování volby, případně členský podnět-->odvolání-->opakování volby je snahou docílit téhož (ověření důvěryhodnosti PKS/jednotlivých členů PKS pro členskou základnu) za pomoci prostředků, které k dispozici máme, i když je to komplikovanější a rizikovější).
Rezignace je ekvivalentní k demisi vlády. Vyjádření důvěry je ekvivalentem k volbě PKS, vyjádření nedůvěry je ekvivalentem členském podnětu k odvolání PKS.
Téma je to důležité, ale pravděpodobně se neshodneme na prioritách, protože každý z nás v souvislosti se svými dalšími aktivitami řeší v personální oblasti trochu jiné problémy. Pokud mluvím za sebe, nevnímám jako největší problém KS Praha nedostatek členů a dobrovolníků, ale nedostatečnou síť odborníků v jednotlivých oborech. Nebylo by třeba skvělé, kdybychom měli dlouhodobě v našich řadách (ať už jako členy, příznivce nebo další sympatizanty) lidi, které bychom mohli s plnou důvěrou vyslat do dozorčích rad městských společností nebo nabrat do týmů na radnicích, a nemuseli tak realizovat složitá výběrová řízení (tím samozřejmě neříkám, že bychom měli na výběrka rezignovat zcela:-)) a draze inzerovat pozice, kam se nám nakonec často ani nikdo nepřihlásí? A klidně můžete zcela po právu namítnout, že i lidí se zkušeností podobnou té mojí máme dost. Ostatně nikdo by neměl být nenahraditelný.
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 A za sebe osobně musím říci, že během nekonečných debat se někteří členové PKS vyprofilovali a zcela přirozeně vklouzli do rolí, které jim dobře sedí a tudíž by opakovaná volba byla pro celou řadu lidí o dost jednodušší.
A za mě osobně 3-4 členové současného PKS důvěru mají a jeden naprosto nikoli (jeden další s výhradou gesce). A v případných kandidátských grilovačkách bych kladla velký důraz na představy o budoucím rozdělení kompetencí a koncepční materiály o tom jak by PKS v systému strany mělo fungovat z pera jednotlivých kandidátů.
Tohle se dá řešit volbou místopředsedů "po jednom". Stávám se postupně fandou tohoto postupu pro volbu RP (byť u mě konkrétně to asi rozdíl ve výběru kandidátů nepřinese), protože fóru jako celku umožňuje namixovat si lépe dovednosti lidí v předsednictvu, pokud mají pocit že je to třeba. Pro volbu PKS by podle mě šla použít analogicky, akorát by to trvalo o něco déle než standardní volba.
Proč ne, je to v duchu toho, co jsem psal v úvodu, jen možná ještě o chlup demokratičtější. Byť samozřejmě těžko můžeme očekávat, že členská základna dokáže zcela reflektovat osobnostní předpoklady a kompetence jednotlivých lidí.
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 Pro úplnost poznamenávám, že za PO podle mého názoru jde:
1. nedodržování PPU při přijímání, řízení a ukončování spolupráce s partnery na IČO
Co je PPU prosím? Nemůžu tu zkratku dohledat.
Podmínky pro pracovní úkoly (https://wiki.pirati.cz/rules/ppu) Můžeme se samozřejmě bavit o výpovědních lhůtách i u OSVČ, ale tady už se dostáváme na tenký led, jakkoli se hranice mezi freelancery a zaměstnanci v době digitálního nomádství velmi stírá.
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 2. nezajištění takových podmínek pro realizaci vyhazovu, aby se vyhazovaný necítil jako zvíře zahnané do kouta (3 na 1)
Tohle bude vždycky hodně subjektivní - i 1:1 to tak může být, ale určitě nebráním návrhu jak to má vypadat, aby to bylo v budoucnu víc v klidu. Nikdo nechce ty lidi trápit v už tak těžký situaci. Konkrétní náměty lze probrat tady a finálně na schůzce 21.10.
Spravedlivé a citlivé loučení se s lidmi je umění. A stejně tak je umění takové rozhodnutí z druhé strany přijmout.
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 3. nedostatku tlaku na dodržování formálních postupů (výběrové řízení, výpovědní lhůta, vytýkací dopisy)
Zároveň ale byl kritizován přílišný tlak na dodržování formálních postupů (vyplňování tabulek, evidence práce apod.). Nemůžeme mít chleba namazaný z obou stran, buď to bude komplet formální nebo komplet neformální. Já preferuju (obzvlášť po minulých zkušenostech) komplet formální, protože to chrání obě strany sporu (akorát nebudu používat termín vytýkací dopis, to je hrozně drsný, pojmenovat se to musí jinak)
Omlouvám se, ale o jakých vytýkacích dopisech se tu bavíme? Jsme snad někde v továrně u pásu, kde pozdní příchod zaměstnance způsobí zastavení linky a milionové ztráty? Máme-li být flexibilní na jednu stranu, je třeba být podobně flexibilní i na stranu druhou.
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 4. nedostatečné gestorování a transparentnost výběrových řízení
Tohle úplně nechápu - záznamy z výběrek jsou vždy k dispozici v elektronické podobě a má je na starosti PO, tedy je tam dohled z PO i zajištění dokumentace průběhu (tedy nutná podmínka pro transparenci procesu v případě pochybností). KK i RK má k těmto informacem přístup kdykoliv si zamane.
Prosím, co znamená "gestorování výběrových řízení"? Dodržování best practice? U každého výběrka by měla být důsledně minimálně tříčlenná hodnoticí komise a z průběhu pořizován zápis. Nebylo toto někde dodrženo?
Jan.Hora píše: 06 říj 2019, 20:04
Bohdana.Hola píše: 06 říj 2019, 18:11 A společně nadřízená autorita nad PKS by společně s PO mělo efektivně nastavit hranice mezi působností PKS a PO jednotně v celé republice (podporuji námět výše, že KODO/KOKS by mělo přejít plně pod gesci PKS, včetně rozpočtu a PO by měla být nezávislá čistě servisní organizace). (PPU §13 o jedné konkrétní osobě, která je za komunikaci se smluvním partnerem odpovědná.
Tenhle návrh není špatný (s tím že pod gesci PKS mohou přejít jen ti KoKS, které si PKS platí, pokud je platí PO, pak spadají i pod PO - kdo má odpovědnost, ten musí mít možnost podílet se na řízení). Naráží ale na kapacity provádění těch souvisejících činností, protože pokud spadnou čistě pod PKS, zvednou se i nároky na čas PKS. Už teď je práce s týmem KoKS časově nejnáročnější ze všech oblastí, kterým se PKS věnuje. Obávám se že tady narážíme na kapacitní omezení.
Tady si IMHO trochu odporuješ, ale obsahově v principu asi souhlasím.

A úplně na závěr - pokud jste tak ještě neučinili, přečtěte si prosím vzkaz od Marcelky, než se pustíte do dalších disputací na toto téma:
Marcela.Sroubkova píše: 05 říj 2019, 21:45 Ahoj, nebudu se vyjadřovat k Simče, tam jsem podklady za sebe poskytla PKS před svým odchodem, a zbytek témat nechám erudovanějším a těm, kterých se dotýkají. Ale ráda bych uvedla svůj příběh..odchodu od Pirátů. Nepotřebuju si ulevit, ale mám potřebu to napsat, kdyby náhodou měl někdo pocit, že za můj odchod může špatná personální politika nebo snad pochybení PKS.Kdo tedy má chuť, může si počíst. Díky, Marcela
Díky za pozornost! ;-)

Jaromír Beránek
předseda Výboru pro zahraniční vztahy a EU fondy ZHMP
tel: 720 761 616
Profil | FB | LinkedIn

Uživatelský avatar
Magdalena.Valdmanova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 100
Registrován: 01 bře 2018, 19:07
Dal poděkování: 208 poděkování
Dostal poděkování: 232 poděkování

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od Magdalena.Valdmanova »

Ahoj, přečetla jsem si celou diskuzi a došla k názoru, že tady toho moc nevyřešíme. Pojďme se opravdu sejít toho 21.10 a dát dohromady něco konkrétního. Já dorazím i přes to, že můj syn bude mít ten den osmnácté narozeniny :-).
Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1326
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1410 poděkování
Dostal poděkování: 2097 poděkování

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

OFFTOPIC[quote=Magdalena.Valdmanova post_id=641650 time=1570468032 user_id=13329]
Ahoj, přečetla jsem si celou diskuzi a došla k názoru, že tady toho moc nevyřešíme. Pojďme se opravdu sejít toho 21.10 a dát dohromady něco konkrétního. Já dorazím i přes to, že můj syn bude mít ten den osmnácté narozeniny :-).
[/quote]

Vezmeš nás pak rovnou s sebou na párty? ;)

Oznámení moderátora:
Nezlobte mě s tím off-topicem a dávejte si to do toho tagu ;)

Honza

Tereza Vovesová
Obrázek

Uživatelský avatar
Michal.Zachar
Člen KS Praha
Příspěvky: 229
Registrován: 27 říj 2017, 10:24
Profese: lektor soft skills & louč (kouč)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 601 poděkování
Dostal poděkování: 516 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od Michal.Zachar »

Velmi mě mrzí osobní útoky proti mě čistě na základě mých názorů na konkrétní téma. Svůj postoj jsem dal jasně najevo a je kdykoliv dostupný v zápisech z jednání PKS. Chápu, že se nemusí každému líbit. Není nic špatného chtít od pirátů na palubě (včetně PKS) korektní a férové ​​chování. Pokud bych měl sebemenší pochybnosti o tom, že se tak dělo i v tomto případě, budu první, kdo na to fórům upozorní.

Jsem tímto vděčný všem těm, kdo se o toto rozumně zajímají a chtějí přijít 21.10.2019 s konkrétními návrhy = soustřeďují se zde od 19.9.2019 https://mrak.pirati.cz/apps/files/?dir= ... eid=260115 = a chci debatovat o tom, jaká by měla být opatření v personální politice Pirátů tak, aby tato byla ještě lepší.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Zachar za příspěvky (celkem 6):
Ondrej.Kalis, Karel.Nejedlik, Jan.Hora, Jan.Hamal.Dvorak, Matej.Sandor, Petr.Daubner

Michal Zdeněk Zachar
koordinátor FUNDRAISINGU 8-)
michal.zachar@pirati.cz / 727 835 825
:roll: Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

Uživatelský avatar
Michal.Macek
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 744
Registrován: 31 říj 2018, 12:52
Profese: Tajemník ZK Pirátů SČK
Dal poděkování: 678 poděkování
Dostal poděkování: 1107 poděkování

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od Michal.Macek »

Ahoj,

jen v bodech moje poznatky k této diskusi (jakýsi pokus o postupné uzavírání, podobný už tu přednesl třeba Jirka Hoskovec).

1) Díky moc všem za relativně (relativně hodně) konstruktivní diskusi, docela obnovila moji důvěru ve fórum. Je vidět, že když nám v ní chybí někteří provaření trollové, dokážeme udržet směr diskuse. (Petr Vileta promine, snažil se poctivě, ale jako externista neuspěl...)

1a) Díky moc jmenovitě Honzovi, že po celou dobu za PKS pečlivě reagoval.

1b) Díky moc i iniciátorkám, že sice neopomíjely svoje emoce v týhle kauze, ale skrze emoce se celou dobu snaží dojít k řešením, nikoli naopak.


2) Navrhuji opustit Simonu, myslim, že její jméno tu bylo zmíněno tolikrát, že za to ráda být spíš nemůže. Pracovní vztah byl rozvázán, revize není - jak jsem pochopil - na stole. Pokud se tedy jedná o symptom, nikoli příčinu celé věci, jak se všichni shodují, pojďme tedy dál.


3) Na schůzce prosím prodiskutujme naopak tu příčinu. Zároveň nepředstavujme si, že si tam chvíli posedíme a vymyslíme komplet řešení takhle složitýho problému. Jednoduše; nemějme přehnaná očekávání, vedou totiž k frustraci.


4) PKS skládat mandát, jak několikrát zopakovalo, nehodlá. Pokud chceme jít cestou převolby, nechť vznikne členský podnět. Pokud ne, pojďme dál.


5) Vychází mi z toho ale jeden zásadní poznatek, který se mi v hlavě spojuje s několika dalšími z poslední doby. Podle mě totiž tato situace je celá taky jenom symptom, asice symptom problému, který má celá strana napříč republikou. Tím je fakt, že prostě na všech úrovních chybí lidi. Osobně vnímám, že současné PKS je relativně slabé (to slovo relativně je důležité), to ale dle mého názoru neznamená, že to zároveň nejsou ti nejlepší, koho na dané pozice máme. A to jsme na tom v Praze vlastně ještě dobře, i díky reálné blízkosti velké části poslanců a poslankyň.
Někde v hloubi této diskuse je návrh na masivní zvýšení prostředků a personální kapacity PO, aby mohlo dělat nejenom servis, ale taky generovat vize, provádět aktivní personalistiku a v neposlední řadě headhunting (a to i na volená zákonodárná ad. místa). Byla by to naprostá revoluce v pojetí strany, opuštění grassroots ad. ideologických východisek, ale myslím, že uzrál čas se o této možnosti začít vážně bavit.

místopředseda KS Praha, zastupitel Prahy 12, místopředseda MS Praha 12, tajemník ZK SČK

Uživatelský avatar
Alice.Hamalova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 312
Registrován: 22 led 2018, 19:14
Dal poděkování: 364 poděkování
Dostal poděkování: 671 poděkování

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od Alice.Hamalova »

Ahoj,
na schůzce 19. 9. jsme (PKS) vás spolu s PO vyzvali, abyste své výtky a konkrétní návrhy směřovali do dokumentu na Mraku Personálního odboru, který odkázal Michal Zachar výše. Pokud nějaké máte, tak vás znovu prosím, abyste tak učinili.

Souhlasím s Michalem Mackem v bodě 2) a proto jsem si dovolila založit podnět pro zveřejnění podkladů rozvázání smlouvy se Simonou. Osobně si myslím, že uveřejnění hodnocení může Simoně uškodit, ale pokud chcete hodnotit rozhodnutí PKS, tak bude třeba.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Alice.Hamalova za příspěvky (celkem 3):
Ondrej.Profant, Jan.Hamal.Dvorak, Jaromir.Beranek
Uživatelský avatar
Filip.Smoljak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 270
Registrován: 10 dub 2018, 20:19
Profese: Sociální pracovník, ředitel NNO
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 273 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od Filip.Smoljak »

Alice tady něco píše, skoro to vypadá jako výhrůžka, že by se mohlo Símě uškodit tím, že se budou respektovat stanovy s předpisy.
Takže jako sociální pracovník k tomu mám s dovolením jednu věc: Alice, proč nadále stigmatizuješ, urážíš a vůbec nerespektuješ důstojnost člověka?

O podezření na falzifikování zápisů nyní nebudu hovořit.
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18635
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33830 poděkování

Re: Reakce na výzvu k rezignaci PKS

Příspěvek od Martin.Kucera »

Filip.Smoljak píše: 10 říj 2019, 00:00Alice tady něco píše, skoro to vypadá jako výhrůžka, že by se mohlo Símě uškodit tím, že se budou respektovat stanovy s předpisy.
Dovolím si tě opravit.
Respektovat stanovy a předpisy znamená zpřístupnit podklady rozvázání smlouvy členům KF. Což tady, pokud dobře čtu, nikdo neodmítá, dokonce to již jistým způsobem provedeno bylo.
Ovšem zveřejnění těchto podkladů ve veřejně dostupné části fóra je daleko nad rámec předpisů a skutečně je tu riziko, že by to mohlo Simoně v budoucnu uškodit, takové případy už tu byly (v dnešní době zaměstnavatelé často googlí a výsledky pak interpretují všelijak).

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“