Zahrádkářská kolonice pan Pechanec- byl na schůzi pirátů 2/9

Moderátoři: PKS Zlínský kraj, KoKS Zlínský kraj, PMS Zlín

Uživatelský avatar
Rudolf.Daniel
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 42
Registrován: 08 čer 2019, 11:35
Profese: Stavební inženýr
Bydliště: Kvítková 6965, Zlín
Dal poděkování: 54 poděkování
Dostal poděkování: 50 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zahrádkářská kolonice pan Pechanec- byl na schůzi pirátů 2/9

Příspěvek od Rudolf.Daniel »

Jelikož jsem pana Pechance moc na schůzi nepochopil :roll: , tak jsem ho požádal, at sepíše o co mu jde. Nevím jak je reálné měnit územní plán, ale určitě by se měla pohlídat cena, za kterou chce SMO a.s. či jiný developer nakupovat pozemek a rozhodně nesouhlasím s prodejem pouze zastavěné části,tj. cca pouze 10% z celkové plochy. :evil: Osobně odhaduji tržní cenu na minimálně desetinásobek navrhované,tj. 12 mil. Kč, ale znalec by to určitě spočítal přesněji.

Zde je vyjádření pana Pechance: Dobrý večer, od roku 2004 naše občanské sdružení SAD PODHOŘÍ ( složené pouze z obyvatel naší čtvrti) daří hájit tyto pozemky ( patřící městu Zlín) před naprosto nevýhodným prodejem firmě SMO, a.s. a výstavbě bytového domu, který nebyl v souladu s ÚP. Je to velmi cenná lokalita s udržovaným sadem, chráněnými živočichy i místem setkání místních obyvatel. Desítky let byla tato lokalita v ÚP jako zemědělská půda, nicméně se postupem času dostala do plochy na bydlení a to dokonce pro možnou výstavbu bytových domů. Po naší žádosti na změnu ÚP se ji podařilo alespoň do plochy pro výstavbu RD.

Místní obyvatelé, zejména mladé rodiny s dětmi zde mají v pronájmu několik záhonů a místní zahrádkářský svaz, díky aktivitě Vašich předchůdců ( MUDr. Říháka) byl prakticky zrušen. Rádi bychom iniciovali změnu ÚP pro tuto plochu, jako plochu veřejné zeleně či parku. Již 15 let naprosto nepochopitelně se snaží Rada města Zlína nenápadně vložit do projednávaných záležitostí tento problém zastupitelům a schválit prodej i výstavbu pro firmu SMO,a.s. za naprosto směšnou cenu, kdy se snaží prodat pouze zastavěnou plochu cca 650 m2, a zbytek sadu 7.000 m2 zanechat městu, kdy se do sadu prakticky už nikdo nedostane. Všechny dosavadní kroky radnice můžeme v kopiích doložit, včetně výpovědi a odstranění oplocení z roku 2006. Díky naší občanské neposlušnosti se město zatím neobohatilo o 1.270.000,- Kč za 7.500 m2 vzácných pozemků. Poslední velkou aktivitu vyvíjel pan Kamaz, a dokumentace prosazení tohoto prodeje do schválení Zastupitelstvem je také k dispozici. Vaše strana, která má voličskou základnu u mladých a racionálně přemýšlejících lidí, dle mého názoru může tento problém znovu otevřít a i selským rozumem Vaše koaliční partnery přesvědčit o logice tohoto našeho navrhovaného řešení. V každém případě děkuji za to, že jste se ozval a požádal o vysvětlení.

V příloze zasílám i výřez z katastrální mapy.

Ing. Roman PECHANEC, CSc.

ten výřez a další přílohy vám můžu poslat mailem, muj mail je daniel@2117.cz
Rudolf Daniel
www.rudolfdaniel.cz
Zuzana.Fiserova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 157
Registrován: 31 říj 2018, 14:12
Profese: ekonom
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 195 poděkování

Re: Zahrádkářská kolonice pan Pechanec- byl na schůzi pirátů 2/9

Příspěvek od Zuzana.Fiserova »

Zkusím se na tento problém zeptat příští týden na majetkové komisi. Pošli mi GPS kde to je nebo ty mapy na ZuzanaFiserova@zlin.eu. Díky
Odpovědět

Zpět na „Zlín“