Předně, díky moc za kandidaturu. Zároveň tady vidím jednu věc, která mě zaujala - podle fora nejsi člen strany. Máš momentálně nezaplacený poplatek nebo co se stalo?Jan.Mares píše: ↑17 zář 2019, 15:42 A abychom předešli Severokorejským poměrům, které jsme měli ve volbě Vedoucího ZO, a dosáhli stavu, kde je počet kandidátů aspoň o jednoho vyšší, než počet obsazovaných pozic, tak zakandiduju sám.
Takže vážení straničtí soudruzi, jmenuji se Honza Mareš a kolem evropských/zahraničních záležitostí se ve straně motám už nějakou dobu. Improvizovaně koordinuju a udržuji kontakt mezi ČPS a německými Piráty (spíše tedy Saskými Piráty), k tématu PPDE jsem taky sestavil ještě lehce nehotovou rešerši pro ZO, kterou jste doufám všichni dostali ve zprávě. Až ji dobrousíme, bude to zatím nejkompletnější pojednání o PPDE v češtině (já vím, je to trochu weird flex).
Kromě toho taky udržuji kontakty s MKKP v Maďarsku, byť tady to trochu vázne na celkovém nezájmu na obou stranách.
Jsem také na výzvědách jako člen německé Die PARTEI, která je největším inovátorem kampaňových metod v Německu od dob Adolfa Hitlera.
Přes svou převážně rešeršní dobrovolnickou činnost v ZO jsem si měl možnost udělat obrázek o výhledech evropských Pirátů a bohužel až na pár ostrůvků pozitivní deviace to obrázek zatím hezký není.
PPEU bych chtěl vidět jako primární komunikační linii mezi všemi těmito stranami. K tomu by ale bylo třeba ji trošičku zakčnit a zglajšaltovat:
1) Organizaci jasně (nově) definovat a dát ji jasný proaktivní Mission Statement - tak jak to už napsal Mikuláš
2) zavést forum PPEU - především tedy k diskuzím a možnosti členů se spontánně networkovat i mimo období kampaně a bez gatekeepingu svých koordinátorů a vedoucích (což ulehčí práci i jim). Forum s dobře a věcně vedenou diskuzí by mohla být i dobrá vizitka a vstupní brána pro zájemce ze zemí, kde Piráti nejsou. Jazyk by byl AJ, of course.
3) Každá členská organizace dostane za úkol vyrobit přehledný a aktuální schematismus své strany. Organizačně se totiž Pirátské strany hodně liší a někdy ani nejde pořádně zjistit, jak ona strana funguje, aniž by se člověk musel opakovaně doptávat. Bude taky sloužit i trochu k vzájemné kontrole vnitrostranické transparence. Nebylo by hezké, mít za partnery nějakou rigidně hierarchickou stranu.
4) Přinejmenším na úrovni PPEU prodebatovat pořádání Pirátských akcí v "nepirátských" zemích. Kampaně po internetu jsou sice hezké, ale jak šlo vidět např. u copyrightu, tak v nepirátské zemi nakonec z pirátského úsilí profituje nějaká jiná strana, která vytvořený aktivismus shrábne (Momentum v Maďarsku třeba)
[OT z Kandidatury do PP-EU] Nefunkční hodnost
Moderátor: Zahraniční
Pravidla fóra
International forum
International forum
- David.Wagner
- Profese: vykonavatel vůle
- Dal poděkování: 348 poděkování
- Dostal poděkování: 3856 poděkování
[OT z Kandidatury do PP-EU] Nefunkční hodnost
- Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvek:
- V__
Podporuji myšlenky.
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3217 poděkování
- Dostal poděkování: 2479 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kandidatury do PP-EU
Nějak brzo, ne?David.Wagner píše:V tuto chvíli uzavírám kandidatury.
Koukej pořádně a uvidíš, že je členem.David.Wagner píše: ↑18 zář 2019, 01:17Věřím, že @Jan.Mares to současné nečlenství nějak vysvětlí a zase status člena rychle získá.

Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!
- David.Wagner
- Profese: vykonavatel vůle
- Dal poděkování: 348 poděkování
- Dostal poděkování: 3856 poděkování
Já bych si hrozně přál, abych nemusel koukat pořádně a aby to bylo jasné i pro všechny hrozně kolemjdoucí:)Marek.Necada píše: ↑18 zář 2019, 09:46Nějak brzo, ne?David.Wagner píše:V tuto chvíli uzavírám kandidatury.
Kandidatury do 18.9., je 18.9. Pokud jsme se nepochopili na "včetně" a chceš kandidovat, tak samozřejmě nevidím problém, je pravda, že ta formulace umožňuje obě interpretace, moje chyba.
Koukej pořádně a uvidíš, že je členem.David.Wagner píše: ↑18 zář 2019, 01:17Věřím, že @Jan.Mares to současné nečlenství nějak vysvětlí a zase status člena rychle získá.![]()
- Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvek:
- V__
Podporuji myšlenky.
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3217 poděkování
- Dostal poděkování: 2479 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi nepochopili, ale to nevadí; o kandidatuře jsem sice uvažoval, nicméně raději podpořím někoho, kdo nesedí už teď na několika židlích a u koho je šance, že na svědomitý výkon funkce si dokáže vyhradit patřičný čas.David.Wagner píše: ↑18 zář 2019, 09:50Pokud jsme se nepochopili na "včetně" a chceš kandidovat, tak samozřejmě nevidím problém, je pravda, že ta formulace umožňuje obě interpretace, moje chyba.
@Martin.Kucera?Já bych si hrozně přál, abych nemusel koukat pořádně a aby to bylo jasné i pro všechny hrozně kolemjdoucí:)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvek:
- David.Wagner
Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!
- Jan.Mares
- Profese: Spisovatel slevových letáků
- Dal poděkování: 147 poděkování
- Dostal poděkování: 1040 poděkování
Me se to clenstvi na foru deaktivovalo asi 10 minut po tom, co jsem napsal prispevek o tom, ze by se lidi mohli bat kritizovat MikulaseDavid.Wagner píše: ↑18 zář 2019, 09:50Já bych si hrozně přál, abych nemusel koukat pořádně a aby to bylo jasné i pro všechny hrozně kolemjdoucí:)Marek.Necada píše: ↑18 zář 2019, 09:46Nějak brzo, ne?David.Wagner píše:V tuto chvíli uzavírám kandidatury.
Kandidatury do 18.9., je 18.9. Pokud jsme se nepochopili na "včetně" a chceš kandidovat, tak samozřejmě nevidím problém, je pravda, že ta formulace umožňuje obě interpretace, moje chyba.
Koukej pořádně a uvidíš, že je členem.David.Wagner píše: ↑18 zář 2019, 01:17Věřím, že @Jan.Mares to současné nečlenství nějak vysvětlí a zase status člena rychle získá.![]()

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Mares za příspěvky (celkem 2):
- Marek.Necada, Marketa.Gregorova
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11364 poděkování
- Dostal poděkování: 9051 poděkování
OT for @Jan.Mares
Jak si nastavit hodnost/barvičku na fóru:
1) Přihlas se do fóra
2) Uživatelský panel (Horní lišta, vpravo vedle jména šipečka, uživatelský panel)
3) Záložka skupiny
4) Výběr skupiny, kterou se chci hlavně prezentovat (vlevo vedle každé skupiny, jejichž jsem moderátor nebo člen, je radiobutton (kolečko), zaškrtnu kterou chci)
5) Potvrzení (Na konci seznamu skupin vlevo je tlačítko "Změnit výchozí skupinu", kliknu)
Člověk může výchozí skupinu ztratit, když si šibuje s členstvím ve skupinách nebo to dělá někdo jinej. Pak spadne na default.
Jak si nastavit hodnost/barvičku na fóru:
1) Přihlas se do fóra
2) Uživatelský panel (Horní lišta, vpravo vedle jména šipečka, uživatelský panel)
3) Záložka skupiny
4) Výběr skupiny, kterou se chci hlavně prezentovat (vlevo vedle každé skupiny, jejichž jsem moderátor nebo člen, je radiobutton (kolečko), zaškrtnu kterou chci)
5) Potvrzení (Na konci seznamu skupin vlevo je tlačítko "Změnit výchozí skupinu", kliknu)
Člověk může výchozí skupinu ztratit, když si šibuje s členstvím ve skupinách nebo to dělá někdo jinej. Pak spadne na default.
- Mikulas.Peksa
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: fyzik v IT
- Dal poděkování: 2749 poděkování
- Dostal poděkování: 4664 poděkování
Kecko!Jan.Mares píše: ↑18 zář 2019, 10:20Me se to clenstvi na foru deaktivovalo asi 10 minut po tom, co jsem napsal prispevek o tom, ze by se lidi mohli bat kritizovat MikulaseDavid.Wagner píše: ↑18 zář 2019, 09:50Já bych si hrozně přál, abych nemusel koukat pořádně a aby to bylo jasné i pro všechny hrozně kolemjdoucí:)Marek.Necada píše: ↑18 zář 2019, 09:46
Nějak brzo, ne?
Koukej pořádně a uvidíš, že je členem.![]()
![]()

- Jan.Mares
Dik @Vojtech.Pikal za radu, ale zmenit barvicky jsem umel uz predtim. A hlavne to s tim mym clenstvim vubec nic nedela.
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11364 poděkování
- Dostal poděkování: 9051 poděkování
Změň si to prosím na KS, nebo CF to by ti mělo nastavit hodnost; (Teď jsi na MS, tam hodnosti určitě nastavené nejsou.)
- Jan.Mares