Situace na poděbradském úřadě- podpora pro zaměstnance?

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, PMS Nymburk

Uživatelský avatar
Vojtech.Lukavec
Příspěvky: 114
Registrován: 30 říj 2017, 18:31
Profese: lékař gynekologie-porodnictví
Dal poděkování: 101 poděkování
Dostal poděkování: 336 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Situace na poděbradském úřadě- podpora pro zaměstnance?

Příspěvek od Vojtech.Lukavec »

Zdravím,
omlouvám se za prázdninovou neaktivitu, po delší době se mi podařilo úspěšně vyplenit všechny zkoušky v brzkých termínech, tak jsem si po dlouhé době užíval prázdniny cestováním po zahraničí, dvanáctkami ve fabrice a střevními chřipkami.

Nicméně na vážnou notu. Od komunálních voleb, kde jsem kandidoval za nezávislé občanské sdružení POP se v Poděbradech politická situace na první pohled víceméně ustálila. Město vede usměvavá koalice (o hlas ve zastupitelstvu) tvořená místním spolkem Naše Poděbrady, STAN a ODS, přičemž víceméně celé osazenstvo lavic rady jsou obchodní partneři nebo přátelé jistého pana Káninského, místního spekulanta s pozemky a majitele velkostavební firmy, které se v Poděbradech po obsazení radnice daří ještě lépe než předtím. Vznikla tu tak situace ne neporovnatelná s tou v celostátní politice- kdo jde s oligarchou (Babiš/Káninský), tak je mu ve městě/zemi dobře a kdo ne, je hezky česky ustrkován a likvidován. Samosprávná část poděbradského úřadu je tak v posledních měsících pod permanentním nátlakem pana Káninského, zejména pak odbory, které přímo zasahují do jeho zájmů- zneužívání politické moci pro vlastní obohacení v rámci stavebnictví/machinací s pozemky.

Dovolím si pokračovat odkazem na incident, který dnes zahýbal poděbradským zastupitelstvem, zde postnut na asi největší poděbradské zpravodajské stránce Hlas Poděbrad.

https://www.facebook.com/hlaspodebrad/p ... 512790825/

V návaznosti na tuhle nechutnou situaci bych tímto za sebe rád navrhl našemu místnímu sdružení jako (de facto nefungující, ale existující) složce poděbradské opozice, sestavení prohlášení, ve kterém jako demokratická strana respektující samosprávnou složku úřadů protestujeme proti vzniklé situaci, kdy podnikatelská skupina ovládá rozhodovací proces samosprávy. Dále požádat důsledné prošetření okolností tohoto excesu a případné vyvození osobní zodpovědnosti. A hlavně se postavit za zastrašované zaměstnance na klíčových postech. Paní Skalickou znám pouze od vidění ze zastupitelstev, kam chodím, nikdy jsem s ní nemluvil, ale velmi si vážím její odvahy promluvit, proto bychom mohli podobné statečné symbolicky povzbudit i touto formou:)

Díky za názor (resp. případné vyvolání hlasování zda prohlášení ano či ne), zájemce o detailnější info klidně odkáži dále do hlubin poděbradských politických stok!

"You can sit on a throne, that doesn't make you a ruler. It only means you have an arse."

vojta.lukavec@gmail.com/602 320 040

RV - Mladé Pirátstvo - zdravotnictví

Odpovědět

Zpět na „Nymburk“