KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, Krajsti predsedajici, KoKS Jihočeský kraj, Administrativa-KS Jihočeský kraj

Zamčeno
Uživatelský avatar
Zuzana.Kudlackova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 655
Registrován: 12 říj 2016, 17:18
Profese: Chůva
Dal poděkování: 879 poděkování
Dostal poděkování: 596 poděkování

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Zuzana.Kudlackova »

Ahoj,
po dlouhé úvaze přijímám nominaci do KPS. (díky Josefe)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Kudlackova za příspěvky (celkem 3):
Josef.Soumar, Martin.Mareda, Jusuf.Traore
Zuzana Kudláčková- MS Českobudějovicko
"Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."
Uživatelský avatar
Zuzana.Kudlackova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 655
Registrován: 12 říj 2016, 17:18
Profese: Chůva
Dal poděkování: 879 poděkování
Dostal poděkování: 596 poděkování

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Zuzana.Kudlackova »

Kandidátská řeč:
Nemám jedno jediné/stěžejní téma, s kterým bych chtěla do předsednictva vstoupit. Je mým zvykem (špatným(/dobrým) mluvit do všeho,co považuji za důležité. V současnosti jsou to samozřejmě témata do krajských voleb a výběr kandidátů do senátních voleb. Nicméně prací předsednictva by, dle mého, měl být především servis členské základně a její rozšiřování. Takže bych velmi ráda pokračovala v potkávacích akcích napříč krajem a prezentaci Pirátů v oblastech, kde naše zastoupení není silné. To představuje obrovský úkol i pro MO (oslovování potencionálních příznivců, intenzivní mediální práce na regionálních stránkách), který potřebuje podporu předsednictva. Další věcí, která mě napadá ( a souhlasím v tomto s dosavadními kroky současného předsedy) je užší mezikrajová spolupráce jako protiváha centrály. Jako svoje přednosti můžu nabídnout silnou loajalitu Pirátům, dobré komunikační dovednosti, kdy umím smířit a jednat v podstatě s každým. Jihočeské krajské sdružení se stalo v poslední době líhní výborných nápadů (například aplikace projektového řízení i na menší týmy a myšlenka KET) a já bych v maximální možné míře tuto inovativnost podporovala.
Díky za pozornost.:)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Kudlackova za příspěvky (celkem 4):
Lukas.Mares, Dan.Lestina, Zbynek.Konvicka, Jan.Novak
Zuzana Kudláčková- MS Českobudějovicko
"Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."
Uživatelský avatar
Lukas.Mares
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 254
Registrován: 09 srp 2017, 15:41
Profese: lékař
Dal poděkování: 168 poděkování
Dostal poděkování: 291 poděkování

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Lukas.Mares »

Ahoj, předkládám svou kandidátní řeč do krajského předsednictva.

Něco málo o mně se můžete dočíst zde: https://wiki.pirati.cz/lide/lukas_mares

Proč do volby jdu?
Předsednictvo kraje vnímám především jako iniciační a výkonný orgán (nikoli primárně jako orgán politický, politická vůle má podle mě vznikat vnitřní diskuzí), jehož úkolem je včas identifikovat výzvu, a adekvátně zareagovat. V předsednictvu by měli být akční lidé, kteří ví, co dělají a proč a dokážou nápady dotáhnout do konce.

Co můžu nabídnout?
Především své zkušenosti, které jsem nabral za poslední rok ve funkci uvolněného opozičního zastupitele v krajské metropoli. Tohle období považuji za výbornou školu politického řemesla, kdy jsem pochopil role jednotlivých hráčů, posloupnost procesů, apod. Svůj pohled na celou situaci s uvolněným místem pro Piráty jsem před nedávnem vylíčil jednomu novináři, který měl odvahu se zeptat. http://bit.do/e5Hbn
Kromě toho se povedlo prosadit i něco z našeho programu (např. zabránit demolici sportovní haly, zrychlení městského webu a zahájení procesu pořízení nového, zlepšit informování veřejnosti – viz web ke vznikajícímu územnímu plánu města apod. Všechny tyhle zkušenosti jsem připraven předávat dál komukoli, kdo se bude zajímat.

Jaký směr přípravy na krajské volby budu prosazovat?
Jedním z velkých (pravděpodobně největším) úkolů předsednictva budou krajské volby 2020. Na pozici lídra pravděpodobně nebudu kandidovat, nicméně bych rád svými schopnostmi přispěl k tomu, abychom získali co nejsilnější mandát a zároveň ho byli schopni překlopit do adekvátního povolebního politického výsledku. Zúročit můžu zkušenosti s komunálními volbami v ČB 2018, kdy jsem se jako leader podílel na všech aspektech kampaně, od jejího vymýšlení a realizaci až po vedení povolebních vyjednávání až po dennodenní sklízení politických plodů, tu sladkých, to nakyslých.
Budu-li mít vliv na podobu naší krajské kampaně, budu klást důraz spíše na komunikaci on-line a kvalitu obsah a formu spíš než pirátské listy a pořádání velkých akcí. Přínos tištěných pirátských listů mi při srovnání s množstvím investované energie věnované jejich přípravě a distribuci mi připadá příliš malý. Částečně skeptický jsem ze stejného důvodu i vůči velkým akcím, které považuji spíš za politický přežitek, než relevantní kampaňový nástroj.
Co se týče formy a obsahu, budu prosazovat kvalitu a zdravé sebevědomí, i za cenu poněkud vyšších pořizovacích nákladů.

Volební štáb vs. volební výbor?
Myslím si, že bude-li předsednictvo složené z lidí, pro které jsou Piráti a úspěch v krajských volbách prioritou, není zřízení volebního výboru nutné a takový orgán by byl pouze další administrativní zátěží. Muselo by dojít k vymezení kompetencí a nutně by vznikaly třecí plochy.

Volební manažer
Myslím si, že volební manažer by měl být zodpovědný za navržení a následné odvedení kampaně, měl by stát včele volebního štábu, měl by se zodpovídat předsednictvu kraje. Jednoznačně by měl být za svou práci placený (odměna má být navázána na milníky).

Spolupráce s jinými stranami
Myslím si, že jako druhé nejsilnější politické uskupení bychom měli kandidovat sami, přičemž kandidátka by měla být otevřená všem zájemcům.

Budu samozřejmě respektovat výsledky anket, které v těchto věcech proběhly.

Povolební strategie
Budu prosazovat, aby povolební strategie vznikla co možná nejdříve tak, abychom mohli vést jednání s ostatními relevantními politickými subjekty co možná nejdříve. Podle mě tím mnohem efektivněji prosadíme námi ovlivnitelné procesy právního státu, než když to necháme na poslední chvíli nebo až na povolební vyjednávání, kdy budou rozhodovat jednotky dnů, ne-li hodin.

A jaké další krajská témata považuji za důležitá?

Čepice
Největší položka krajského rozpočtu. Podle mě v současné době v trochu neutěšeném stavu. Osobně mi vadí hlavně nepořádek, který tam panuje. Je to napůl skladiště, napůl neuklizená hospoda. Pokud má být na stejném místě, je třeba, aby začala fungovat jak má, tedy aby byla čistá, dodržovala režim. Provozovatel (bude-li to Čert) musí předložit předsednictvu business plán a jeho plnění, nemám problém s tím provoz dotovat, ale musí být splněná základní pravidla. Pokud nenajdeme provozovatele, nemám problém se stěhováním jinam.

Rozpočtová položka KET
Osobně si vůbec nejsem jistý smysluplností alokace fin. prostředků na KET. Podle mě bychom jako Piráti měli inklinovat spíš k omezení výdajů na cestování (což byl hlavní argument této položky). Cesta jsou videokonference a ořezávání zbytných režijních výdajů.

Mediální odbor
Myslím si, že zde máme velký prostor pro posun. Rád bych v této věci inicioval jednání a nastavení pravidel fungování, které by měly zahrnovat zakotvení mediálních plánů a redakčních rad na různých úrovních a dalších organizačních opatřeních. Mediální odbor by měl stát poněkud mimo dění a měl by být vysoce proaktivní.

Pokud máte nějaké dotazy, jsem připraven na ně odpovědět.
Děkuji za přečtení,
L
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Mares za příspěvky (celkem 3):
Zuzana.Kudlackova, Vaclav.Klecanda, Jan.Novak
Uživatelský avatar
Martin.Kakona
Krajský zastupitel
Příspěvky: 246
Registrován: 12 čer 2014, 18:54
Profese: Konstruktér počítačů a výzkumník
Bydliště: Soběslav
Dal poděkování: 137 poděkování
Dostal poděkování: 253 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Martin.Kakona »

Ahoj,
dekuji Danovi za nominaci.
Nechci kandidovat, protoze bych chtel kandidovat do krajskeho zastupitelstva. Oboje bych nestihal.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kakona za příspěvky (celkem 4):
Dan.Lestina, Zbynek.Konvicka, Jan.Novak, Jana.Kolarikova
Uživatelský avatar
Dan.Lestina
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2674
Registrován: 01 zář 2013, 22:18
Profese: aspirující přírodovědec
Dal poděkování: 3686 poděkování
Dostal poděkování: 3788 poděkování

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Dan.Lestina »

Lukas.Mares píše: 27 srp 2019, 12:21Myslím si, že bude-li předsednictvo složené z lidí, pro které jsou Piráti a úspěch v krajských volbách prioritou, není zřízení volebního výboru nutné a takový orgán by byl pouze další administrativní zátěží. Muselo by dojít k vymezení kompetencí a nutně by vznikaly třecí plochy.
Tak, a přesně před tímto varuju. Že si do předsednictva navolíme jednoho, dva, tři lidi, kteří krajské volby vemou jako svůj osobní projekt, do kterého ostatní nemají kecat. Tak to kdyžtak prosím v nějaké jiné straně.
Obzvlášť po zkušenostech s tím, jak moc bylo a je potřeba tě nutit do spolupráce. Ne že bychom tě k ničemu nepřinutili, ale jde to ztuha :?
Pořád si stojím za rozhodnutím tě v primárkách v ČB tlačit do pozice lídra, ale tohle je zcela jiná volba.
Lukas.Mares píše: 27 srp 2019, 12:21 Proč do volby jdu?
Předsednictvo kraje vnímám především jako iniciační a výkonný orgán (nikoli primárně jako orgán politický, politická vůle má podle mě vznikat vnitřní diskuzí), jehož úkolem je včas identifikovat výzvu, a adekvátně zareagovat.
To vnímáš nesprávně... https://wiki.pirati.cz/rules/or#oblastni_predsednictvo
Jaký směr přípravy na krajské volby budu prosazovat?
Budu-li mít vliv na podobu naší krajské kampaně, budu klást důraz spíše na komunikaci on-line a kvalitu obsah a formu spíš než pirátské listy a pořádání velkých akcí. Přínos tištěných pirátských listů mi při srovnání s množstvím investované energie věnované jejich přípravě a distribuci mi připadá příliš malý. Částečně skeptický jsem ze stejného důvodu i vůči velkým akcím, které považuji spíš za politický přežitek, než relevantní kampaňový nástroj.
:roll: důležité je přece všechno jmenované, nechápu, že to nevidíš... @Jan.Hosek máš ty data k plistům, třeba, prosím...?
Spolupráce s jinými stranami
Myslím si, že jako druhé nejsilnější politické uskupení bychom měli kandidovat sami, přičemž kandidátka by měla být otevřená všem zájemcům.
Jmenoval jsi zde i ODS a ČSSD. Mluvil jsi o tom s někým z těchto stran? Napadá tě někdo, koho oslovit (neptám se na jméno, jen jestli máš konkrétní představu)?

Rozpočtová položka KET
Osobně si vůbec nejsem jistý smysluplností alokace fin. prostředků na KET. Podle mě bychom jako Piráti měli inklinovat spíš k omezení výdajů na cestování (což byl hlavní argument této položky). Cesta jsou videokonference a ořezávání zbytných režijních výdajů.
Myslím, že rozpočet byl pro většinu KET spíš předčasný, vzhledem ke stadiu vývoje jednotlivých KETů, než obecně příliš velký. Určitě bych z něj ale nepokrýval cestovní náklady na osobní setkání :shock:
My v KET ŽPaZ využijeme letošních 10 000 Kč na pořádání veřejné konference k Šumavě, ty na příští rok zřejmě na externí vypracování odborných analýz na nějaká palčivá témata (třeba odpady nebo energetika, pokud do té doby nic kloudného nevypadne z našich lidí), případně na vyslání delegace na nějakou dobrou konferenci nebo workshop (ne mě osobně, naopak potřebuju jiné lidi vzdělávat v oblastech, které zatím neumíme). Viz: viewtopic.php?f=1152&t=46711&p=630484#p630257 Rozpočet určitě vyčerpáme dosucha.
Myslím, že takováhle činnost, pokud se nebude dělat úplně mizerně, budou naopak jedny z nejhodnotněji využitých peněz strany.

Nerad se hlásím k nějakým proudům, ale i proto rozhodně podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Lukas.Mares
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 254
Registrován: 09 srp 2017, 15:41
Profese: lékař
Dal poděkování: 168 poděkování
Dostal poděkování: 291 poděkování

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Lukas.Mares »

Dan.Lestina píše: 27 srp 2019, 14:12 důležité je přece všechno jmenované, nechápu, že to nevidíš...
Nejde o to, že to nevidím. Samozřejmě bych mohl mluvit o tom, jak si myslím, že všechno je stejně důležité a jak se budu všemu věnovat a všechny ve své řeči uspokojím. Ve světě omezených zdrojů je taková kandidátní řeč ale nesmysl. Předpokládám, že "vedení a organizace činnosti" v Tebou citovaném organizačním řádu znamená m.j. výkonnou pravomoc a exekutiva dělá rozhodnutí. Ve své kandidátní řeči tak chci dát členům krajského fóra návod na to, jak přemýšlím a jak se bych se tedy rozhodoval, aby se mohli validně rozhodnout, zda je můj přístup konvergentní nebo ne. O tom podle mě volba do exekutivní funkce je.

O podobě kampaně jistě nebudu rozhodovat sám, rozhodne o ní kolektivní orgán. Rozhodnutí bude průnikem jednotlivých myšlenek a přístupů všech lidí, kteří budou rozhodovat. Pokud bych byl zvolen, tak pochybuji, že se Pirátské listy nebudou realizovat. Ale mohou mít například jinou, odvážnější, podobu, jejich distribuce může s větší pravděpodobností probíhat on-line nebo obecně jinými kanály než tištěně, můžeme mít nižší náklad a tím uvolnit ruce dobrovolníkům pro distribuci já nevím pirátských ořezávátek z kůrovcového dřeva nebo nevím čeho. Svět vnímám jako kontinuum.
Dan.Lestina píše: 27 srp 2019, 14:12 Jmenoval jsi zde i ODS a ČSSD. Mluvil jsi o tom s někým z těchto stran? Napadá tě někdo, koho oslovit (neptám se na jméno, jen jestli máš konkrétní představu)?
Jediné, co jsem v tomto udělal je, že jsem v jednom rozhovoru s Kubou z ODS zmínil, že převažující nálada v Pirátech je kandidovat samostatně a že mě osobně to dává smysl. Jinak asi nejlepší bude oslovit krajská vedení - v ODS to bude Kuba, předpokládám, v socdem. těžko říct, ale vypadá to, že Zimola plánuje velký comeback.
Dan.Lestina píše: 27 srp 2019, 14:12 Myslím, že rozpočet byl pro většinu KET spíš předčasný...
To co píšeš dává smysl. Nicméně v současné době nám rozpočet KET blokuje relativně velké množství finančních prostředků, se kterými bychom mohli nakládat i lépe, než aby nám ležely na účtu. Stejnou věc kritizujeme na úrovni města i kraje, bylo by dobré, kdybychom sami šli příkladem a stavěli rozpočet realisticky. Jistě to pro předsednictvo bude téma.
Dan.Lestina píše: 27 srp 2019, 14:12 Tak, a přesně před tímto varuju. Že si do předsednictva navolíme jednoho, dva, tři lidi, kteří krajské volby vemou jako svůj osobní projekt, do kterého ostatní nemají kecat.
Zastupitelskou demokracii vnímám jako systém, kdy část lidí deleguje rozhodovací pravomoc na specializované osoby, dělají to z kapacitních důvodů. Je iluze, že všichni budeme rozhodovat o všem. Někde se musí udělat čára a nastavit pravidla. Podle mě by ta pravidla, vzhledem k našemu počtu a náročnosti komunikace a administrativy měla znít - vybíráme před volbami předsednictvo, jehož zásadním úkolem bude zorganizování voleb, výkonné věci pak bude řešit volební manažer a volební štáb. Počítám také s tím, že po volbách, jak je dobrým zvykem, předsednictvo rezignuje a dojde k převolbě (klidně i těch stejných lidí). Pokud do toho zakomponujeme ještě volební výbor, bude při vymezování kompetencí docházet ke zbytečné komunikační a administrativní zátěži.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Mares za příspěvek:
Vaclav.Klecanda
Uživatelský avatar
Dan.Lestina
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2674
Registrován: 01 zář 2013, 22:18
Profese: aspirující přírodovědec
Dal poděkování: 3686 poděkování
Dostal poděkování: 3788 poděkování

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Dan.Lestina »

Lukas.Mares píše: 27 srp 2019, 14:57
Dan.Lestina píše: 27 srp 2019, 14:12 Tak, a přesně před tímto varuju. Že si do předsednictva navolíme jednoho, dva, tři lidi, kteří krajské volby vemou jako svůj osobní projekt, do kterého ostatní nemají kecat.
Zastupitelskou demokracii vnímám jako systém, kdy část lidí deleguje rozhodovací pravomoc na specializované osoby, dělají to z kapacitních důvodů. Je iluze, že všichni budeme rozhodovat o všem. Někde se musí udělat čára a nastavit pravidla. Podle mě by ta pravidla, vzhledem k našemu počtu a náročnosti komunikace a administrativy měla znít - vybíráme před volbami předsednictvo (...) Pokud do toho zakomponujeme ještě volební výbor, bude při vymezování kompetencí docházet ke zbytečné komunikační a administrativní zátěži.
Mno, 1) to mi opět přijde jako z nějaké jiné politické strany, 2) nech si toho "red herring" a nepřekrucuj moje návrhy: neříkám "všichni o všem", ale zásadní věci by měl plánovat, rozhodovat a realizovat tým, který bude zvolený zatím účelem - ať už jako čelo kandidátky, nebo ve spešl volbách k tomuto účelu, pokud tedy nechceme čelo volit teď někdy (a který bude mít zastoupení napříč krajem, aby se opět nezapomínalo na některá města a okresy).
A ne, ani nemám v tebe důvěru, že to nějak prostě zařídíš. Tohle nepíšu jen z nějakých přežitých romantických představ o demokratickém rozhodování:
Taky myslím, že tvoje nápady skutečně často potřebují širší konzultaci, aby byly kvalitní a aby byly pirátské, i proto bych ti ty volby nerad svěřil do rukou tímto způsobem.
Jediné, co jsem v tomto udělal je, že jsem v jednom rozhovoru s Kubou z ODS zmínil, že převažující nálada v Pirátech je kandidovat samostatně a že mě osobně to dává smysl. Jinak asi nejlepší bude oslovit krajská vedení - v ODS to bude Kuba, předpokládám, v socdem. těžko říct, ale vypadá to, že Zimola plánuje velký comeback.
To mě přivádí k další otázce: překáželo ti někdy ustanovení naší budějcké povolební strategie, že nepodpoříme radu, ve které by byl Martin Kuba? Jaký máš na to ustanovení názor? Podnikal jsi nějaké kroky k tomu, abychom ho zrušili? Mám rozporuplné informace, toto je zřejmě dobrá příležitost k vyjasnění.
Naposledy upravil(a) Dan.Lestina dne 28 srp 2019, 22:25, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dan.Lestina za příspěvek:
Martin.Kakona

Nerad se hlásím k nějakým proudům, ale i proto rozhodně podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Jiri.Roubicek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 101
Registrován: 20 bře 2018, 14:59
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 25 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Jiri.Roubicek »

Přijímám nominaci.
Děkuji všem za projevenou důvěru.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Roubicek za příspěvky (celkem 2):
Zuzana.Kudlackova, Zbynek.Konvicka
Uživatelský avatar
Lukas.Mares
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 254
Registrován: 09 srp 2017, 15:41
Profese: lékař
Dal poděkování: 168 poděkování
Dostal poděkování: 291 poděkování

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Lukas.Mares »

Dan.Lestina píše: 27 srp 2019, 14:12 To mě přivádí k další otázce: překáželo ti někdy ustanovení naší budějcké povolební strategie, že nepodpoříme radu, ve které by byl Martin Kuba? Jaký máš na to ustanovení názor? Podnikal jsi nějaké kroky k tomu, abychom ho zrušili? Mám rozporuplné informace, toto je zřejmě dobrá příležitost k vyjasnění.
Jak říkám, vše je kontinuum a vše se vyvíjí. I povolební strategie se dá usnesením místního fóra změnit, změní-li se situace, prostředí (viz ekologie).

Nicméně Tvoje tvrzení o absolutním nepodpoření Martina Kuby v radě není úplně přesné. V naší povolební strategii máme cíl č. 1 - tedy mít radu složenou ze všech nebo téměř všech stran, které zastupují alespoň 4/5 voličů. V takovém případě si neklademe personální podmínky. Alternativou je účast v koalici, kde by nebyly všechny, nebo téměř všechny strany. V takovém případě je Martin Kuba nepřijatelný a nepřijatelné je i větší než 1/3 zastoupení ANO v radě. Viz https://cb.pirati.cz/static/uplna-verze.pdf

Pokud by neexistovalo alternativní složení koalice k tomu současnému, tak by nikdo nemohlo dojít k jednání, které předcházelo odvolání Františka Konečného a zastavení projektu Multifunkčního centra.

Pokud vím, tak jsem se při prosazování politiky Pirátů od schválené povolební strategie neodchýlil. Pokud jsi přesvědčený o opaku, tak mi to prosím řekni.

L
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Mares za příspěvek:
Josef.Spak
Uživatelský avatar
Dan.Lestina
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2674
Registrován: 01 zář 2013, 22:18
Profese: aspirující přírodovědec
Dal poděkování: 3686 poděkování
Dostal poděkování: 3788 poděkování

Re: KF JčK 13/2019 - Volba předsednictva

Příspěvek od Dan.Lestina »

Lukas.Mares píše: 29 srp 2019, 00:15
Dan.Lestina píše: 27 srp 2019, 14:12 To mě přivádí k další otázce: překáželo ti někdy ustanovení naší budějcké povolební strategie, že nepodpoříme radu, ve které by byl Martin Kuba? Jaký máš na to ustanovení názor? Podnikal jsi nějaké kroky k tomu, abychom ho zrušili? Mám rozporuplné informace, toto je zřejmě dobrá příležitost k vyjasnění.
Jak říkám, vše je kontinuum a vše se vyvíjí. I povolební strategie se dá usnesením místního fóra změnit, změní-li se situace, prostředí (viz ekologie).

Nicméně Tvoje tvrzení o absolutním nepodpoření Martina Kuby v radě není úplně přesné. V naší povolební strategii máme cíl č. 1 - tedy mít radu složenou ze všech nebo téměř všech stran, které zastupují alespoň 4/5 voličů. V takovém případě si neklademe personální podmínky. Alternativou je účast v koalici, kde by nebyly všechny, nebo téměř všechny strany. V takovém případě je Martin Kuba nepřijatelný a nepřijatelné je i větší než 1/3 zastoupení ANO v radě. Viz https://cb.pirati.cz/static/uplna-verze.pdf

Pokud by neexistovalo alternativní složení koalice k tomu současnému, tak by nikdo nemohlo dojít k jednání, které předcházelo odvolání Františka Konečného a zastavení projektu Multifunkčního centra.

Pokud vím, tak jsem se při prosazování politiky Pirátů od schválené povolební strategie neodchýlil. Pokud jsi přesvědčený o opaku, tak mi to prosím řekni.

L
Nebuď tajemnej. Mám to tedy brát jako "ano, podnikal"?
Naší povolební strategii samozřejmě znám, velmi dopodrobna jsem se jí při jejím vzniku zabýval, jak víš. Tak nevím, co má to vysvětlování znamenat. Zajímá mě, jestli jsi podnikal kroky k tomu, aby se tohle ustanovení změnilo.

Nerad se hlásím k nějakým proudům, ale i proto rozhodně podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihočeský kraj“