Google a "právo na zapomnění"

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Ondrej.dj-bobr.Ulehla
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: architekt IT bezpečnosti
Dal poděkování: 484 poděkování
Dostal poděkování: 386 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Google a "právo na zapomnění"

Příspěvek od Ondrej.dj-bobr.Ulehla »

Zdravíčko mládeži,

do vln pravidelných vánočních offtopiců si dovolím vmezeřit jedno zcela seriosní vlákno, aneb první zkušenost s Googlem a jeho formulářem na zapomnění dle nové direktivy EU:

Kód: Vybrat vše

Od: <removals@google.com>
Datum: xx.xx.xxxx xx:xx
Předmět: RE: [x-xxxxxxxxxxxxx] Your Request to Google
Komu: <xxx>
Kopie:

Hello,

Thanks for reaching out to us.

With regards to the following URLs:

<URL1>
<URL2>

It appears that the content on these URLs is being published and provided to search engines, on an ongoing basis, by a government body or agency. In light of the government’s ongoing choice to make this material available to the public, our conclusion is that Google’s reference to this information in our search results is justified by the public interest.

At this time, Google has decided not to take action on these URLs.

You may have the right to raise this issue with your country’s data protection authority if you are unhappy with the decision that Google has taken. In that communication, you may wish to include the reference number of x-xxxxxxxxxxxxx and a copy of your form submission confirmation for this request to Google.

You may wish to send your request for removal directly to the webmaster, who controls the site in question. The webmaster has the ability to remove the content in question from the web, or block it from appearing in search engines. You can visit https://support.google.com/websearch/answer/9109?hl=en to learn how to contact a site's webmaster.

If outdated content from a site is still appearing in Google Search results, you can ask Google to update or remove the page using our webpage removal request tool at http://www.google.com/webmasters/tools/removals.

Regards,
The Google Team
Public interest :o
O veřejný zájem se v těchto dokumentech (jednalo se o dva odkazy na PDF kdesi v hlubinách adresářové struktury dvou německých universit) dozajista nejednalo - jeden je dávno neaktuální leták obsahující soukromé mobilní číslo a soukromý email žadatele o výmaz, druhý už ani nevím přesně co byl, ale charakterově něco podobného. To jen pro představu, s čím máme tu čest, a jak Google žádost jednoduše smetl ze stolu..

Nějaké tipy, rady, mimo psaní přímo webmasterům příslušných vzdělávacích ústavů? Zkusit se googlu vzepřít, popř. se decentně pohádat? :)

Bývalý Pirát, úzce spjatý s tradičními dávnými pirátskými hodnotami
2016/2017 flipped to XSFP MBTI co se na vojně naučíš, za to tě v civilu zavřou
porcelánové zařízení, spojující výhody umyvadla a klosetové mísy, se jmenuje umyvadlo (citace, třetí komentář)

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Google a "právo na zapomnění"

Příspěvek od Roman.Kucera »

Myslím, že právo být zapomenut je hovadina z poctaty věci.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 2):
next_ghost, Frantisek.Kopriva
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Ondrej.dj-bobr.Ulehla
Kontaktovat uživatele:

Nezabíhej do filozofie :) ač to asi svádí..

porcelánové zařízení, spojující výhody umyvadla a klosetové mísy, se jmenuje umyvadlo (citace, třetí komentář)

Ondrej.dj-bobr.Ulehla
Kontaktovat uživatele:

bump, mi neříkejte že ten právní canc do odpovědi budu psát sám :roll: :lol:

next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Ondrej dj-bobr Ulehla píše:Nějaké tipy, rady, mimo psaní přímo webmasterům příslušných vzdělávacích ústavů?
Těm webmasterům už jsi psal, že předem vyřazuješ nejrozumnější možnost, jak ty osobní údaje dostat pryč z netu? Google není jediný vyhledávač na světě a odstraněním nežádoucích osobních údajů přímo u zdroje si ušetříš spoustu práce s obesíláním desítek dalších vyhledávačů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 3):
Roman.Kucera, Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Pavel.Moravec

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Ondrej.dj-bobr.Ulehla
Kontaktovat uživatele:

Především jsem chtěl tak trochu otestovat praktickou realizaci nové legislativy, a pak taky s Googlem se dá komunikovat anglicky, kdežto s těma univerzitama bych musel shánět překladatele do němčiny, Google Translate bych si netroufl v oficiální komunikaci použít ani na přeložení pozdravu :)

(+ seznam to nenajde a češi nic dalšího než google stejně nepoužívají)

ale nakonec to asi emailem na příslušné univerzity stejně dopadne, s tím jsem trochu smířen

Michal.Lupecka
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: webař
Dal poděkování: 315 poděkování
Dostal poděkování: 214 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Lupecka »

Zajímavé mi přišlo, že "práno na zapomnění" není právo na odstranění. Totiž když řekněme ukradnu auto, vyjde článek o tom, že jsem ukradl auto. Po nějakých letech se rozhodnu, že ten článek mi dělá ostudu, tohle mi nedává žádné právo žádat o jeho odstranění periodiku, co ho publikovalo (respektive žádat mohu, ale nemusí mi vyhovět). Vyhovět mi musí jen vyhledávače. A to ani nevím jaká je pro účely tohoto zákona definice "vyhledávače".

Prostě článek bude i tak, jen nepůjde snadno najít.
@iiic
PGP Key IDs: 0x760CC8FBFF5A6EA7 | 0x8BC4688A2B9556EF

Co znamená mediální vyváženost? "Dnes vám zprostředkujeme rozhovor s předním odborníkem na dané téma a v rámci vyváženosti i s někým kdo nemá ani ponětí o čem mluví, ale cokoliv si vymyslí"
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Michal.Lupecka píše: 16 srp 2019, 21:51 Zajímavé mi přišlo, že "práno na zapomnění" není právo na odstranění. Totiž když řekněme ukradnu auto, vyjde článek o tom, že jsem ukradl auto. Po nějakých letech se rozhodnu, že ten článek mi dělá ostudu, tohle mi nedává žádné právo žádat o jeho odstranění periodiku, co ho publikovalo (respektive žádat mohu, ale nemusí mi vyhovět). Vyhovět mi musí jen vyhledávače. A to ani nevím jaká je pro účely tohoto zákona definice "vyhledávače".
Nemáš krást auta, cype :lol:
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“