členství

Moderátoři: KoKS Pardubický kraj, PKS Pardubický kraj, PMS Svitavsko

Odpovědět
Uživatelský avatar
Jitka.Bidlova
Člen KS Pardubický kraj
Příspěvky: 26
Registrován: 12 črc 2018, 14:01
Profese: architektka
Dal poděkování: 30 poděkování
Dostal poděkování: 66 poděkování

členství

Příspěvek od Jitka.Bidlova »

Dobrý den/ahoj,
před rokem jsem úspěšně kadidovala za Piráty (jako příznivec) v komunálních volbách ve městě Polička. V zastupitelstvu jsme dva z 21 zastupitelů a jsme v opozici. Koncem minulého roku mě oslovil Pavel Štěpánek, zda se nechci stát přímo členem. Tato možnost mě zaujala.
Vystudovala jsem fakultu architektury v Brně, specializovala jsem se na stavby s nízkou spotřebou energie a šetrné k životnímu prostředí. Doktorát - Fotovoltaické články v architektuře - zpracoval téma, jak začleňovat moderní technologie do měst, obcí i venkova. Rok jsem pracovala na odboru památkové péče Magistrátu města Brna a po té se již živím jako samostatně činný architekt ve vlastním ateliéru.
Od sedmi let jsem členem jachetního oddílu Lodní sporty Brno a v současnosti jsem aktivní závodnocí na dvouposádkové plachetnici Fireball. V klubu jsem vedla tréninky a soustředění pro mladé jachtaře, stála při zavedení letních příměstských táborů, podílela se na pořádání různých sportovních akcí, prezentaci klubu na veletrzích apod.
Mám dvě malé děti, takže mě zajímá i téma zanedbaného vzdělávání. Vedla jsem skupinu rodičů a podařilo se nám v Poličce na ZŠ Na Lukách zavést třídy v moderním vzdělávacím programu Začít spolu (step by step – www.zacitspolu.eu).
Vstup do politiky beru spíše jako tvorbu občanské společnosti. Před čtyřmi roky jsme jako ateliér v architektonické soutěži vyhráli v Poličce městskou zakázku a tím jsme nahlédli do práce vedení města a celé státní správy. Toto nahlédnutí bylo více než šokující, člověk najednou stál tváří v tvář práci nekompetentních osob, prostředí je netransparentní, město nekomunikuje s občany, na všech stranách bují prostor pro korupční a klientelistické vazby.
Proto uzrálo mé rozhodnutí vstoupit do veřejného života a tímto České pirátské straně nabízím výše uvedenou odbornost a zkušenosti.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jitka.Bidlova za příspěvek:
Andrej.Ramaseuski
Libuse.Vevodova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 74
Registrován: 28 črc 2017, 17:06
Profese: učitelka matematiky
Bydliště: Svitavy
Dal poděkování: 145 poděkování
Dostal poděkování: 91 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: členství

Příspěvek od Libuse.Vevodova »

Jsem pro přijetí, Jitka dlouhodobě podporuje Piráty a svou činností je již teď velkou oporou nejen pro Piráty.
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Svitavsko“