Příspěvek
od Hynek.Kliment » 18 čer 2019, 12:12
Děkuji tomu, kdo mě nominoval do volby předsednictva MS a ve vší slušnosti a pokoře kandidaturu odmítám. Nechci, nechci a mohu-li, pak ještě jednou nechci. Nicméně dle zvyklostí přikládám krátký literární útvar, který by se mohl nazývat třeba „antikandidátská řeč“:
Po mnoha letech váhání nad mírou definitivnosti jsem coby svobodný demokrat vstoupil mezi svobodné demokraty s úmyslem šířit myšlenky svobodné demokracie v nesvobodné společnosti. Nyní je to již rok, co místo vznosných ambicí směrem ven, cítím něco velmi špatného, smrdutého a slizkého směrem dovnitř. Nenechte se mýlit laciným argumentem, že by můj pocit vycházel ze sebelítosti a nedostatečné objektivity, cítím to ze všech koutů republiky. Příliš mnoho lidí, neschopných prosazovat svobodnou demokracii směrem ven, si kompenzuje svoji nedostatečnost urputným a amorálním prosazováním „válečných her“ směrem dovnitř, opírajíce se o nekorektní výklady vnitřních pravidel. Příliš mnoho vnitřních půtek, bojůvek a projevů nesnášenlivosti odvádí pozornost od skutečně potřebné práce (podotýkám, většinou dobrovolné) a demotivuje ty, kteří „jsou na správném místě“. Ještě jednou tedy děkuji za nominaci a rád zůstanu v pozici řadového člena, který má čas uspořádávat si své myšlenky a dělat v životě ty správné věci.
LIFE IS VERY SHORT AND THERE´S NO TIME FOR FUSSING AND FIGHTING MY FRIEND...
...GUERRERO DE LA VIDA...