Jaroslav Verner

Archivační fórum pro vlákna přijatých zájemců o členství

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha

Pravidla fóra
Toto je dočasné archivační fórum pro odkládání vláken přijatých zájemců o členství. Vlákna sem přesouvá PKS Praha.
Zrušení archivu bude zváženo ve chvíli kdy začne kvalitně fungovat systém Evidence členů.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Jaroslav.Verner
Místní předsednictvo
Příspěvky: 118
Registrován: 14 úno 2018, 23:45
Profese: Student PF UK, zastupitel MČ Praha 14
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 83 poděkování

Jaroslav Verner

Příspěvek od Jaroslav.Verner »

Vážení,

tímto bych chtěl už oficiálně zažádat o členství. Můj profil naleznete zde - https://wiki.pirati.cz/lide/jaroslav_verner


Abych se nějak představil, tak se jmenuji Jaroslav Verner, je mi devatenáct let a od září začínám studovat na PF UK a nejspíš i dálkově Teritoriální studia na FSV UK. Co se týká Pirátů, tak se aktivně anganžuji přibližně rok a půl na různých akcích a od října minulého roku jsem zastupitelem za Piráty na MČ Praha 14, kde jsem i členem Kontrolního výboru a předsedou Komise kultury a volnočasových aktivit. Co se týká ostatních volnočasových aktivit, tak se věnuji především florbalu a to jak v roli hráče, tak rozhodčího.

Proč se chci Pirátem stát a proč už jím vlastně jsem:

Vážné to začalo být na začátku roku 2018, protože v té době ve mně vyčpělo, že už to není jenom o tom, abych naslouchal pirátským ideiím, ale abych je začal i reálně naplňovat s čímž mi značně pomohlo, že se na Praze 14 začala formovat skupina příznivců Pirátů a že jsem viděl věci, které jsou na naší MČ potřeba změnit a napravit, což ve spojení vykrystalizovalo, že jsem kandidoval na poměrně vysokém místě.
Co se týká mých úplných začátků s Piráty, tak to bylo někdy kolem 2016, kdy mi můj spolužák začal vyprávět o straně, kterou už několikrát volila jeho mamka (Piráty) a přesvědčil mne, abych si našel jejich podrobný program a i když jsem byl zprvu mírně skeptický, tak jsem pak uznal, že ti čtyři zastupitelé v Praze fakt fungují, takže by to mohlo fungovat i na vyšším levelu, no a tak jsem sledoval a postupně se víc a víc zapojoval. (respektive chtěl bych se zapojit ještě víc, až se mi podaří vyřešit některé nehorší nepravosti ve stylu netransparentního doatčního systému v kultuře nebo podezřelých nájemních cen, kterými se teď zabýváme na Kontrolním výboru). Jinak v současnosti působím v pražské pirástké poradní skupině pro sport.

Ztotožňuji se jak s celopražskou (nejblíž mi je Vít Šimral), tak s celorepublikovou (tady zase Jakub Michálek a František Kopřiva) pirátskou politikou v naprosté většině případů.

A rovnou k dotazům:

1) Přečetl/a sis poslání Pirátů vyplývajících ze stanov a program? Co považuješ za nejdůležitější, s čím naopak nesouhlasíš, co tě moc nezajímá?
Osobně je pro mne důležitá transparentnsot všech rozhodovacích procesů ve veřejné správě, ale naprosto nejdůležitejší je digitalizace a zjednodušení veřejné správy tak, aby si občan mohl vše jednoduše a rychle zařídit z pohodlí svého domova a nemusel obíhat desítky úředníků.

2) Konkrétní programové dotazy pro zajímavost:
a) Cítíš se jako Evropan? Je pro tebe zásadní, aby ČR zůstala v EU?
Ano. Rozhodně ano, v současném světě globalizace není příliš místo pro osamocené skupinky Mohykánů.
b) Podporuješ legalizaci konopí i pro rekreační účely?
Ze společenského hlediska ano, ale já z toho osobní užitek mít nebudu.
c) Podporuješ manželství stejnopohlavních párů a adopci dětí stejnopohlavními páry?
Ano

3) Jak dlouho Piráty znáš, jak dlouho nás podporuješ a jakým způsobem?
Myslím si, že jsem odpověděl nahoře.

4) Koho jsi volil/a předtím, než jsi volil/a Piráty? Proč? Pokud si to chceš nechat pro sebe, respektujeme to.
Nikoho, moje první volby byly ty komunální, kde jsem užil jak pasivní volební právo, tak i aktivní.

5) Byl jsi v minulosti členem nějaké jiné politické strany nebo hnutí? Pokud ano, co tě přimělo ji opustit?
Ne

6) Co byl pro tebe rozhodující impuls pro vstup do Pirátů? Proč chceš vstoupit zrovna teď? Co dalšího očekáváš od statusu člena oproti statusu registrovaného příznivce?
Do jisté míry jsem odpověděl už nahoře, ale rozhodnutý vstoupit jsem byl už před komunálními volbami, šlo jenom o to kdy. Vzhledem k náročnosti kampaně, kterou jsme si na Čtrnáctce oddřeli v opravdu nízkém počtu lidí a pak dalšímu vytížení při sestavování koalice jsem to odkládal až jsem se pak dohodl s Michalem Jokešem, že nejdřív udělám maturitu a pak vstoupím, takže tak teď i činím.

7) Na jaké úrovni by ses u Pirátů chtěl/a angažovat? Na úrovni městské části, celopražské nebo celostátní? Máš už představu o tom, jakým způsobem bys nám chtěl pomáhat (odborná pomoc s programem, organizační, analytické či administrativní práce, technická výpomoc, medializace činnost, rozdávání volebních materiálů...)?
Chci se angažovat ve stejných věcech jako doteď, jenom o hodně víc! No a do budoucna nevylučuji, že bych si záběr rozšířil i o celou Prahu, ale nejdřív chci perfektně zvládat současnou problematiku, než si přibalím něco dalšího.

8) Spojuješ si ve svých dlouhodobějších plánech s členstvím u Pirátů i možnost realizace vlastních politických cílů? Budeš chtít někam kandidovat?
Už se stalo.

Co se týká referencí, tak se můžete ptát například Michala Pragera, Daniela Nádvorníka, Petra Daubnera nebo třeba Ladislava Kose.

Díky!
JV
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Verner za příspěvek:
Petr.Daubner

Jaroslav Verner

  1. místopředseda MS Praha 14
    jaroslav.verner@pirati.cz / 605 908 164
Uživatelský avatar
Simona.Mikusova
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 286
Registrován: 29 dub 2017, 10:38
Dal poděkování: 1047 poděkování
Dostal poděkování: 428 poděkování

Re: Jaroslav Verner

Příspěvek od Simona.Mikusova »

Ahoj Jardo, děkujeme za zodpovězení všech otázek i za včerejší grilování. Papírovou přihlášku si, prosím, vytiskni a doruč Romaně Klimešové z KoDo Praha. Dík🙂
Uživatelský avatar
Jaroslav.Verner
Místní předsednictvo
Příspěvky: 118
Registrován: 14 úno 2018, 23:45
Profese: Student PF UK, zastupitel MČ Praha 14
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 83 poděkování

Re: Jaroslav Verner

Příspěvek od Jaroslav.Verner »

Simona.Bartova píše: 07 čer 2019, 11:15 Ahoj Jardo, děkujeme za zodpovězení všech otázek i za včerejší grilování. Papírovou přihlášku si, prosím, vytiskni a doruč Romaně Klimešové z KoDo Praha. Dík🙂
Ahoj, přihláška by měla být u Michala Jokeše, kterému jsem ji včera předával vyplněnou. 🙂
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Verner za příspěvek:
Simona.Mikusova

Jaroslav Verner

  1. místopředseda MS Praha 14
    jaroslav.verner@pirati.cz / 605 908 164
Zamčeno

Zpět na „Přijatí zájemci Praha“