KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Frantisek.Pudil
Senioři na Palubě
Příspěvky: 283
Registrován: 23 lis 2017, 21:20
Profese: OSVČ Potápěč fotograf
Bydliště: koněvova 242 Praha 3
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 251 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Frantisek.Pudil »

No ale to by chtělo někoho, kdo se o to bude starat na full zimě. Ideálně OSVČ který bude i hodnocen podle toho jaké bude mít PICe hospodářské výsledky. Tedy musí to vydělat na provoz, reklamu a uživit "správce". Nelze chtít po dobrovolnících aby to táhli ve volném čase.
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3072
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4845 poděkování
Dostal poděkování: 6419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Jan.Hora »

Obávám se že náklady na správce by víceméně spolkly jakékoliv příjmy. Z toho prostoru nikdy nevygenerujeme převratné sumy, pokud ho hodláme používat i pro sebe.

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Frantisek.Pudil
Senioři na Palubě
Příspěvky: 283
Registrován: 23 lis 2017, 21:20
Profese: OSVČ Potápěč fotograf
Bydliště: koněvova 242 Praha 3
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 251 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Frantisek.Pudil »

Představa, že tam bude někdo sedět a starat se aby to vydělávalo jako dobrovolník je nesmyslná. Dobrovolníky potřebujeme k něčemu jinému než aby drželi při životě takový nesmyslně předražený moloch. Neuživí se to? Pryč s tím! Máme myslím důležitější věci na starosti.
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Michal.Jokes »

Jako koordinátor (ač právě končící) si pamatuji, jaké to bylo, když jsme museli na každou větší akci a tiskovku hledat přednáškový sál. Taky to stálo nemálo peněz, času a energie pokaždé znovu domlouvat s jeho vlastníkem každý detail. Mít vlastní prostor dostatečně velký pro organizaci drtivé většiny akcí. co děláme, nám umožňuje nabízet opravdu pestrý program a řešit podstatu věci a s akcema se víc mazlit a ne znovu a znovu dokola shánět prostor. Nemluvě o tom, že to zpravidla znamenalo dovézt na místo ozvučení, věci na stream atp. a po akci je zase táhnout zpátky. Čas a peníze, které to stálo asi nedovedu spočítat, ale dobře si pamatuji ty nervy kolem toho a jak to bralo chuť některé méně srdcové akce vůbec dělat. Nové PiCe nám v tomhle rozvázalo ruce a umožnilo dělat násobně víc akcí než dříve (min 3x). Poloha v centru zase znásobila počet příchozích (vysvětlovat lidem jak se dostat do starého PiCe na Žižkově bylo úděsné)...

Otázka podle mě není o tom, jestli PiCe zachovat, ale co udělat, aby stálo za ty peníze. Dopředu říkám, že to nebude hned. Ani profláklé prostory jako Skautský institut nevznikly přes noc. Nějakou dobu si to hledá diváky a vylepšuje se jejich zkušenost. Už teď PiCe vypadá o 200% líp, než když jsme tam začínali a i lidí chodí více. Za mě tedy navýšení nájmu do konce roku (což je téma tohoto jednání) rozhodně podporuji. I kdybychom došli k tomu, že je dlouhodobě neudržitelné, tak nám to dá čas promyslet jak a kam odejít. Za sebe ale doufám, že čas využijeme k přemýšlení, jak z toho udělat mekku všech liberálů v Praze a blízkém (a klidně i vzdáleném okolí) okolí :-).

Kdybych měl říct, jednu věc, která by kvalitu prostoru znásobila, byla by to ta kavárna. Je to imho jediný způsob jak z toho udělat místo, které bude žít nejen po večerech. Vím, že na to ten prostor není ideální, ale je to věc, které by stála za to důkladně prozkoumat a zjistit, jestli je to opravdu nemožné. A pokud to možné jen trochu je, tak do toho něco investovat.

Tož za mě tak :-)
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Simona.Mikusova
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 292
Registrován: 29 dub 2017, 10:38
Dal poděkování: 1060 poděkování
Dostal poděkování: 434 poděkování

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Simona.Mikusova »

Pro info, jak to teď v PiCe chodí: PiCe je otevřeno každý den (zatím kromě pátku) 9 - 18, máme stabilně služby a pořád tam někdo je, navíc Adélka se PiCe bude věnovat výhradně. Kavárna typu stánek by byla skvělá, když může fungovat pojízdná kofi apod., proč by něco takového nemohlo být u nás v režimu kelímek na příspěvky nebo něco tak? Skautský institut je samozřejmě sen, přesně takhle bychom si to představovali. Jak píše Michal, zkusme zjistit možnosti s kavarnou/cajovnou nikoli na byznys, ale klubového typu. Určitě bychom našli milé lidi na obsluhu, cosi mezi volunteeringem a brigádou. Dtto miniobchudek/vydejna eshopu, perfektní, na to se bude zvát samo:)

Ad program, v období mezi volbami jsme najeli na stabilní pirátské uterky - interní školení pro Piráty (softskills, redmine..), pirátské čtvrtky pro veřejnost (přednášky, úspěšné byly Hlídač státu, Rekonstrukce urednika a pár dalších, bude promovano na Citybee). Přibyly otevřené pondělky s LAN a deskovkami s poslanci, zvykly si k nám chodit maminky s dětmi do krásného koutku, nabízíme i hlidani dětí během akcí. Pár lidí chodí pravidelně coworkovat. Sem tam probehla komunitní akce typu Swap nebo ZERO WASTE piratecon, které byly vážně fajn. Obnovujeme tradiční posezení s Piráty, zřejmě 1x - 2x měsíčně pondělí na střídačku s hrami a nově se snad rozběhne řečnický klub Toastmasters ve stredu. Na podzim už jsou plány na 2 piratecony - dost si slibujeme od rozbehnuti KET.

V každém případě budeme vděční za jakýkoli nápad, návrh na přednášejícího nebo aktivitu, vtip je v tom, že si opravdu můžeme (míním celé pirátstvo, nikoli pouze kodo) program tvořit sami, tedy nejen čekat, až co napadne centrálu 🙂 nebojte se toho a dorazte za námi, všechno dopilujem přes prázdniny.

Co říkáte na plán "piráti pracuji", pravidelně představovat lidem aktuální kauzy a problematiku ve sněmovně, na Magistrátu i na MC? Poslanci nebo zastupitele či analytici by si třeba pozvali odborníka nebo i oponenta, aby to bylo zajímavé, vedl by to moderátor a vše by se natacelo.. Něco jako bylo V kanclu s poslancem blahé paměti nebo rozhovory na lodi. Chce to tedy vychytat světlo a techniku, ale bude to:)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simona.Mikusova za příspěvky (celkem 5):
Lukas.Dolezal, Jiri.Snizek, Jan.Hora, Matej.Sandor, Michal.Gill
Uživatelský avatar
Lukas.Dolezal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 2345
Registrován: 28 úno 2019, 14:48
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 3993 poděkování
Dostal poděkování: 3015 poděkování

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Simona.Bartova píše: 09 čer 2019, 07:52 V každém případě budeme vděční za jakýkoli nápad, návrh na přednášejícího nebo aktivitu, vtip je v tom, že si opravdu můžeme (míním celé pirátstvo, nikoli pouze kodo) program tvořit sami, tedy nejen čekat, až co napadne centrálu 🙂 nebojte se toho a dorazte za námi, všechno dopilujem přes prázdniny.
Myslím, že by stálo uvažovat o projektu "Promítej i ty" - https://promitejity.cz/. Nabízí na promítání kvalitní dokumenty, které se promítaly i během festivalu Jeden svět - https://promitejity.cz/filmy.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dolezal za příspěvky (celkem 2):
Simona.Mikusova, Michal.Gill

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇺🇦 ✌️.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Zahraničního odboru a Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz

Uživatelský avatar
Lukas.Dolezal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 2345
Registrován: 28 úno 2019, 14:48
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 3993 poděkování
Dostal poděkování: 3015 poděkování

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Michal.Jokes píše: 08 čer 2019, 17:07 Jako koordinátor (ač právě končící) si pamatuji, jaké to bylo, když jsme museli na každou větší akci a tiskovku hledat přednáškový sál. Taky to stálo nemálo peněz, času a energie pokaždé znovu domlouvat s jeho vlastníkem každý detail. Mít vlastní prostor dostatečně velký pro organizaci drtivé většiny akcí. co děláme, nám umožňuje nabízet opravdu pestrý program a řešit podstatu věci a s akcema se víc mazlit a ne znovu a znovu dokola shánět prostor. Nemluvě o tom, že to zpravidla znamenalo dovézt na místo ozvučení, věci na stream atp. a po akci je zase táhnout zpátky. Čas a peníze, které to stálo asi nedovedu spočítat, ale dobře si pamatuji ty nervy kolem toho a jak to bralo chuť některé méně srdcové akce vůbec dělat. Nové PiCe nám v tomhle rozvázalo ruce a umožnilo dělat násobně víc akcí než dříve (min 3x). Poloha v centru zase znásobila počet příchozích (vysvětlovat lidem jak se dostat do starého PiCe na Žižkově bylo úděsné)...

Otázka podle mě není o tom, jestli PiCe zachovat, ale co udělat, aby stálo za ty peníze. Dopředu říkám, že to nebude hned. Ani profláklé prostory jako Skautský institut nevznikly přes noc. Nějakou dobu si to hledá diváky a vylepšuje se jejich zkušenost. Už teď PiCe vypadá o 200% líp, než když jsme tam začínali a i lidí chodí více. Za mě tedy navýšení nájmu do konce roku (což je téma tohoto jednání) rozhodně podporuji. I kdybychom došli k tomu, že je dlouhodobě neudržitelné, tak nám to dá čas promyslet jak a kam odejít. Za sebe ale doufám, že čas využijeme k přemýšlení, jak z toho udělat mekku všech liberálů v Praze a blízkém (a klidně i vzdáleném okolí) okolí :-).

Kdybych měl říct, jednu věc, která by kvalitu prostoru znásobila, byla by to ta kavárna. Je to imho jediný způsob jak z toho udělat místo, které bude žít nejen po večerech. Vím, že na to ten prostor není ideální, ale je to věc, které by stála za to důkladně prozkoumat a zjistit, jestli je to opravdu nemožné. A pokud to možné jen trochu je, tak do toho něco investovat.

Tož za mě tak :-)
Díky Michale. Skvěle se mi s Tebou dobrovolničilo během Million Marihuana March a pak po štábu po volbách do EP. A jinak souhlas, co se týká PiCe a jeho využití. Také se přimlouvám za kavárnu - prostor, kde si můžete dát kafe, bagetu atd :). L.

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇺🇦 ✌️.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Zahraničního odboru a Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz

Uživatelský avatar
Michal.Macek
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 752
Registrován: 31 říj 2018, 12:52
Profese: Tajemník ZK Pirátů SČK
Dal poděkování: 678 poděkování
Dostal poděkování: 1107 poděkování

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Michal.Macek »

Tak já bych navrhnul, asi @Simona.Bartova toto: udělejme jednu (ať už pirátské úterý nebo jindy) schůzku a brainstormujme, dokud na to nepřijdem. Šlo by?

To je zaprvé.

2) @JanHora jak je na tom PiCe třeba o sobotách? Zde (https://www.prostor8.cz/pronajem/) třeba ne uplně špatný hubík na mnohem horším místě - pronájem na víkend 6.000,- ;->

3) Pořád by mě zajímaly odpovědi:
a) Jak je vypočítáno nájemné poslaneckých kanceláří?
b) Proč se nemůže výdajová stránka odlehčit snížením měsíční splátky od 1. Pirátské zpět do strany?

místopředseda KS Praha, zastupitel Prahy 12, místopředseda MS Praha 12, tajemník ZK SČK

Matej.Sandor
Člen KS Praha
Příspěvky: 597
Registrován: 12 dub 2018, 10:46
Profese: manažer, právník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 989 poděkování
Dostal poděkování: 1101 poděkování

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Matej.Sandor »

Já jsem za PICE rád, jsou to podstatně lepší prostory než ty předchozí. Navíc nám umožňují dělat množství akcí, které původně dělat možné nebylo a má skvělou lokalitu. Záměr proto podporuji.

Do budoucna by možná finanční stránce věci mohlo pomoct, pokud by si tam zřídil kancelář některý europoslanec, pokud to je možné.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Sandor za příspěvek:
Michal.Macek
Uživatelský avatar
Bohdana.Hola
Místní předsednictvo
Příspěvky: 998
Registrován: 09 srp 2018, 09:21
Profese: datový analytik
Dal poděkování: 1478 poděkování
Dostal poděkování: 1126 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 6/2019 Navýšení záměru na nájem PiCe pro r. 2019

Příspěvek od Bohdana.Hola »

Co vlastně potřebujeme aby mělo pražské PiCe?
2 kanceláře pro poslance (když tam mají 3 poslanci 1x týdně hodiny pro veřejnost, tak by se snad podělili, ne?) 2x15 m2
1 kancelář pro KoDo 1x20-30m2
Velikej sklad 80-100 m2
Zasedačka, co dokáže pojmout až 60 lidí, ale je adaptovatelná na 2x10 100 m2
Kamennej obchod a výdejna pro e-shop.15m2

Neříkejte mi, že když dobře doladíme detaily a rozhodíme sítě, tak že neseženeme třeba od příštího roku v širšim centru Prahy něco, co se bude pohybovat okolo cca 50 tis/měs.
Zvyšovat kvůli PiCe členský příspěvky bude znamenat přijít o takový lidi, jako je třeba Liam Bibikov, kterej si aktuálně víc dovolit nemůže, ale svoje členství si bohatě odpracuje dobrovolničenim. A hlavně je to nesmysl na tom za současných podmínek lpět.
A sebrat pražskym MSkum peníze na provoz, aby bylo na provoz PiCe (jak bylo naznačováno z PKS) mi taky nepřijde úplně šťastnej nápad.
A upřímně řečeno, když si vzpomenu na třetinu pražskýho rozpočtu na eurovolby spláchnutýho do záchoda kvůli nedostatečně "zmanadžovanýmu" a totálně nezpromovanýmu (i když jsme za propagaci zaplatili majiteli docela dost peněz) projektu PortX-loď, tak mi přijde, že urdžování prostoru stávající PiCe za každou cenu je podobně kontraproduktivní snaha. A že ten prostor a peníze za něj placené nás jako pirátskou stranu sežerou dřív než objevíme nastavení, jak ten prostor efektivně využít

Motto: Pane Bože, dej mi sílu bojovat s problémy, se kterými můžu něco udělat
Dej mi trpělivost nebojovat s věcmi, se kterými nic udělat nemůžu
a dej mi moudrost rozeznat ten rozdíl.
Bohdana

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“