Konec svobodného internetu v EU?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Dalibor.Zahora
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Konec svobodného internetu v EU?

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Takže máme několik hodin před největší pirátskou demonstrací v tomto roce a na hlavni FB page Pirátů se dá příspěvek o rovnosti pohlaví?! To si někdo dělá prdel nebo je jen totálně mimo? Ach jo, nechápu....

https://www.facebook.com/ceska.piratska ... &__tn__=-R
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Ales.Sura

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já to kašlu. Do Europarlamentu volím Zdechlovského, pro ochranu internetu a občanských svobod dělá očividně více, než čeští Piráti v tomto volebním období. Kde se ztratila ta kuráž, kterou jste měli před několika lety? Wikipedie a Seznam mají větší propagační aktivitu v tomto směru než vy, které jsem kvůli tomu volil! Pokud nehodláte prosazovat svobodu a ochranu internetu, tak můj hlas rozhodně nemáte a pokud se nezlepšíte, ani mít nebudete!
Vaclav.Parchansky
Komunální zastupitel/ka
Profese: IT
Dal poděkování: 45 poděkování
Dostal poděkování: 148 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Parchansky »

U nás desítky lidí
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pr ... 231634_kro

V Německu dohromady okolo 100 tis.lidí (v Mnichově odhad 40)
https://www.dw.com/en/eu-copyright-bill ... a-48037133

Zajímavý rozhovor s profesorem práva duševního vlastnictví na uviverzite v Glasgow
https://irights.info/artikel/martin-kre ... tive/29437
Martin Kretschmer: If we really want to start regulating platforms and get them to pay, then tax law and competition law are much more powerful tools. Everybody knows that.

Tázaný mj. tvrdí, že shozením pod stůl by se až tak moc nestalo...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Parchansky za příspěvky (celkem 4):
Dalibor.Zahora, Ivor.Kollar, Ales.Sura, Vojtech.Pikal
Marketa.Pavlikova
Dostal poděkování: 28 poděkování

Příspěvek od Marketa.Pavlikova »

Po pravdě řečeno, byla jsem také dost zklamaná nepropagací a nepečlivostí přípravy téhle akce; a to Piráty sleduju dost intenzivně. :( Na Prahu to bylo opravdu slabé. A podobný dojem mám i z neviditelné kampaně k eurovolbám. Mrzí mě to.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marketa.Pavlikova za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Dominika.Michailidu
Vaclav.Parchansky
Komunální zastupitel/ka

Marketa.Pavlikova píše: 24 bře 2019, 19:09 Po pravdě řečeno, byla jsem také dost zklamaná nepropagací a nepečlivostí přípravy téhle akce; a to Piráty sleduju dost intenzivně. :( Na Prahu to bylo opravdu slabé. A podobný dojem mám i z neviditelné kampaně k eurovolbám. Mrzí mě to.
“Krize identity”

Holt všichni iniciativní musí teď pracovat v parlamentu a zastupitelstvech. A pak nejsou lidi. Nové příznivce a dobrovolníky nikdo nestíhá zapojovat...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Parchansky za příspěvek:
Vojtech.Pikal
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

vparchansky píše: 24 bře 2019, 20:28
Marketa.Pavlikova píše: 24 bře 2019, 19:09 Po pravdě řečeno, byla jsem také dost zklamaná nepropagací a nepečlivostí přípravy téhle akce; a to Piráty sleduju dost intenzivně. :( Na Prahu to bylo opravdu slabé. A podobný dojem mám i z neviditelné kampaně k eurovolbám. Mrzí mě to.
“Krize identity”

Holt všichni iniciativní musí teď pracovat v parlamentu a zastupitelstvech. A pak nejsou lidi. Nové příznivce a dobrovolníky nikdo nestíhá zapojovat...
A když někdo pracuje v parlamentu nebo zastupitelstvu, nemůže uspořádat tiskovku a pozvat lidi na demonstraci? To jako někdo zakázal? Tipuji, že právě fakt, že v uvedených místech někteří pracují jim dává výraznější prostor pro propagaci. ;)
Jan.Mares
Profese: Spisovatel slevových letáků
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 1038 poděkování

Příspěvek od Jan.Mares »

Tak zase v česku je pro mnoho lidi politik rituálně nečisté zvíře. Nějaké apely ze sněmovny u nás tolik neberou. A k tomu Německu - tam je zájem o copyrightovou reformu mnohem větší a ty demonstrace nesvolávala a neorganizovala jen pirátská strana, ale celá plejáda subjektů. Různé neziskovky, spolky, studentské organizace a i mládežnické organizace Zelených a Socanů. K tomu i velmi aktivní podpora Youtuberů. Jako určitě jsme se mohli snažit víc, ale zase tohle očekávání, že nějaká mesianická strana má zvedat lidi ze zadků je typicky česká.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Mares za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Vojtech.Pikal
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Na druhou stranu se troufnu konstatovat, že mobilizační schopnost i kvalita kampaně k demonstracím má sestupnou úroveň a nemyslím, že to tak nutně musí být a že bychom to měli jen omlouvat jistými objektivními důvody.

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 344 poděkování
Dostal poděkování: 3845 poděkování

Příspěvek od David.Wagner »

Zítra vydáváme s Markétou shrnující článek, co se kde udělalo. Poslední demoška byla na kordinátorech a místních sdruženích, to co jsem viděl se mi upřímně líbilo. Celoevropsky se jel hodinovej minimalismus, my holt měli i těch návštěvníků méně, no - celorepublikově kolem těch devíti stovek. Jasně, je to řádově slabší než ACTA. Ovšem teď jsme taky jediná parlamentní strana, která k směrnici má jasný stanovisko a ten rok nazpátek jsme jí taky do veřejnýho prostoru dostali.
A jako strana taky pokrýváme mnohem víc témat než svobodu internetu - holt jsou pro naše voliče důležitý i jiný věci a MO podpořilo co šlo, i když těch reakcí lidí bylo mnohem méně než u jakéhokoliv chytání zlodějů nebo ztransparentňování státu.

Určitě budu rád, když se nad tím v příštím týdnu s výsledky v ruce osobně sejdeme a probereme co kde se dalo dělat lépe a kudy dál. Teď by ale byla myslím škoda, kdyby se zakecalo kolik práce do toho dali lidi na těch náměstích a návsích a při bušení emailů, těm patří díky.

OFFTOPIC(a teda - ne, není to o tom, že nějaká celebrita sejde z nebes a udělá TO. Je holt třeba jít a něco dělat)
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Vojtech.Pikal

Podporuji myšlenky.

Vaclav.Parchansky
Komunální zastupitel/ka

A jako strana taky pokrýváme mnohem víc témat než svobodu internetu - holt jsou pro naše voliče důležitý i jiný věci a MO podpořilo co šlo, i když těch reakcí lidí bylo mnohem méně než u jakéhokoliv chytání zlodějů nebo ztransparentňování státu.
Upřímě mě trochu ten zájem děsí. Přijde mi, že spousta témat se složitostí dostává mimo pochopitelnost voličem. A spolek typu EFF nebo Netzpolitik tu nemáme a i u Pirátů se dějí lapsy (jako ta záležitost s policí a weby nebo zcela tiché povolení policii využívat data z databáze fotek na OP). Takže možná taky sami nechápeme ty implikace.

Třeba nastal čas semtam přeložit něco od EFF (interně) nebo na téma odstreamovat nějakou přednášku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Parchansky za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Jan.Mares
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“