KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Ústecký kraj

Odpovědět
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18604
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33745 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Martin.Kucera »

Petr.Rysler píše: 17 bře 2019, 17:11 Sám jsem chtěl navrhnout /ono by to v převolbě asi nešlo, nepídil jsem se po tom / vzhledem k přibývajícímu počtu členů navýšit počet členů PKS na 7, s ohledem i na MS.
To nejde vůbec, stanovy říkají, že předsednictvo má 3-5 členů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Petr.Rysler

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Jana.Hladova
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 240
Registrován: 10 led 2018, 20:39
Profese: Ekolog energetického zařízení
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 581 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Jana.Hladova »

Vážení Piráti,

po důkladném zvažování, jsem se rozhodla stvrdit svou podporu nespokojené části členů KS a nabídnout svou kandidaturu na funkci místopředsedy krajského sdružení.
Členkou Pirátské strany jsem od března 2018. Jak jsem již zde na Fóru psala, pirátské myšlenky mám v sobě odjakživa, a proto je podporuji svým hlasem ve volbách již několik let. Pocházím z malebného města Kadaň na severozápadě Čech ze zemědělské rodiny a celý život mne zajímá příroda a její zákonitosti. Vystudovala jsem tedy s tímto zaměřením pár vysokých škol s konečným titulem - Krajinný inženýr. Řekla bych, že tomu docela rozumím, proto mne asi zaměstnali též jako vedoucí odboru na Magistrátu v Chomutově. Přestože jsem díky tomu došla k přesvědčení, že státní správa není úplně pro mne, byla to velmi cenná zkušenost bohatá na spoustu teoretických znalostí a praktických zkušeností. Krom toho jako vedoucí odboru jsem musela jednat a najít společnou řeč s komunálními politiky (zastupiteli), kteréžto zkušenosti se mi v současné funkci zastupitele, velmi hodí. Na své současné pracovní pozici se zabývám podnikovou ekologií, což shledávám velmi zajímavou a podnětnou pracovní příležitostí.

Ochrana životního prostředí mne zaměstnává a baví i mimo práci. Zajímá mne problematika odpadů, jejich energetického využívání a recyklace, problematika světelného znečištění (jsem členkou pracovní skupiny při MŽP, kde zastupuji SMO ČR) a samozřejmě problematické projekty ohrožující naší již tak těžce zkoušenou přírodu severních Čech. V poslední době bojuji proti stavbě VTL Plynovodu přes Ústecký a Plzeňský kraj, protože stavba není ve veřejném zájmu a její negativní vliv na ŽP bude obrovský. Proti této stavbě jsem též vystoupila v rámci jednání krajského zastupitelstva (viz odkaz cca 20.minuta). Také momentálně řeším ve spolupráci s Lukášem Blažejem a Ústeckými šrouby velmi nestandardní záměr týkající se ohromného zkapacitnění skládky komunálního odpadu. Další oblastí, kterou se zabývám, je adaptační strategie na změny klimatu. Také se okrajově angažuji v rámci pirátského expertního týmu pro oblast zemědělství pod vedením Radka Holomčíka při PSP ČR.

(Kdyby se vám níže uvedený odkaz nechtěl zobrazit, tak vězte, že to není tím, že by záznam neunesl tíhu argumentů v mém vystoupení, ale je to zřejmě nedokonalou softwarovou výbavou vašeho počítače zajišťující projekci náročného záznamu ze zasedání krajského zastupitelstva:-))

http://videoarchiv.kr-ustecky.cz/media- ... gory_id=16

V podzimních komunálních volbách jsme získali v Kadani 2 mandáty a tak momentálně nesnadno prosazujeme s Hankou Vodrážkovou základní body programu: přímé přenosy ze zastupitelstva, uchovávání záznamu, rozklikávací rozpočet, elektronické hlasování a mnoho dalších věcí. Současně bojujeme o poskytování informací, na které máme jako zastupitelé nezpochybnitelný nárok viz: https://kadan.pirati.cz

Jaká jsem?
No, to by bylo na dlouho a asi by to stejně nebylo objektivní, ale zkusím ve zkratce, jak se vidím. Jsem srdcař a někdy nechám emoce cloumat svým majestátem trochu víc než je pro někoho snesitelné. Jsem bojovník za nespravedlnosti světa, které dokážu svými znalostmi a možnostmi obsáhnout. Velmi se poslední dobou rozčiluji nad nezájmem, rezignovaností a odevzdaností některých lidí. Pokud jde o boj pro dobrou věc (z mého pohledu), nevzdávám se do poslední chvíle a do poslední chvíle též věřím v úspěch. Nesnáším aroganci, nadřazenost a lhostejnost. Snažím se neúspěchy a negativa přetavit v ponaučení, pokoru a vytrvalost. Chci vidět život z jeho lepší stránky (to je tedy poslední dobou asi nejtěžší). Miluji dobrou muziku, filmy, sport v přírodě (volejbal, běh, kolo, rafting, lyže), chvíle ve společnosti dobrých přátel, a svou rodinu, protože to je to největší bohatství jaké mám. Úplně nejvíc ale miluju humor, protože bez něj by byl život fádní a mnohem méně snesitelný. Proto také moc nemusím lidi, co se berou příliš vážně. Fandím všem, kdo se snaží naši zemi ve světě pozitivně prezentovat, ať již jsou to sportovci, umělci, vědci nebo třeba politici (těch je asi nejméně:-)). Jsem hrdý Čech hlásící se k odkazu TGM a V.Havla jako představitelů humanismu, národní hrdosti a suverenity. Sleduji politiku naší i našich evropských sousedů a názory politologů (např. Fedora Gála). Věřím v moudrost přírody a obdivuji její schopnost neustále vyvažovat nerozumné lidské počínání odporující pudu sebezáchovy. Pak je hrozně moc dalších věcí (celosvětově), které mne trápí a se kterými bych chtěla něco dělat, ale většinou pociťuji pouze bezmoc, což je pocit, který tedy taky nemám vůbec ráda. Proto bych se ráda zaměřila na ty lokální problémy, se kterými se něco dělat dá:-)

S pokorou a vědomím odpovědnosti, kterou obnáší funkce místopředsedy krajského předsednictva, věřím, že pokud lidé táhnou za jeden provaz, dokážou potlačit svá ega a mají zapálení pro věc, zvládnou mnoho. Chtěla bych přispět k lepšímu sebepoznání nás všech, protože to je první předpoklad vzájemné důvěry. V tomto duchu bych chtěla maximálně přispět ke zlepšení komunikace, efektivity a spolupráce všech členů a příznivců KS a k znovuobnovení důvěry v toto společenství lidí, kteří mají upřímnou snahu v téhle zemi něco změnit. Ráda bych se podílela na spolupráci s ostatními MS a zastupiteli při předávání zkušeností a sdílení řešení komunálních problémů. Jako velmi důležitý úkol do budoucna vidím silnou kandidátku do krajských voleb, protože získání křesel krajských zastupitelů, je velmi důležitým krokem k prosazování pirátského programu a důležitým mezičlánkem k propojení úrovně parlamentní s úrovní komunální. Tuto naléhavost posiluje fakt, že současná vládnoucí krajská reprezentace je naprosto tragická.

Děkuji vám všem za pozornost a případnou podporu
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Hladova za příspěvky (celkem 5):
Adam.Komenda, Petr.Rysler, Kamil.Pikal, Miloslava.Karfilatova, Hana.Vodrazkova

Předseda MS Kadaň, člen několika expertních týmů (Energetika, ŽP)
"Nejmocnější je ten člověk, který vládne sám sobě"

Uživatelský avatar
Honza.Dvorak
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1519
Registrován: 08 říj 2016, 16:26
Profese: Specialista řízení provozu
Bydliště: Olomouc (Praha 4)
Dal poděkování: 345 poděkování
Dostal poděkování: 1716 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Honza.Dvorak »

Registruji přihlášení Jany Hladové a zároveň připomínám, že doba na navrhování končí dnes tj. 19.3.2019 ve 22:00, takže kdo se chce ještě přihlásit tak má nejvyšší čas.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Honza.Dvorak za příspěvek:
Vladimira.Emingerova

Ing. Jan Dvořák
Člen AO, předsedající CF, člen KS OLK, člen AO OLK
Chci každý den udělat něco, aby Země byla lepším místem k životu.

Adam.Komenda
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 132
Registrován: 06 zář 2017, 15:39
Profese: Student práv
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 197 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Adam.Komenda »

Vážení a milí Piráti, přátelé,
vzhledem k tomu, že ke konci března končím ve funkci krajského koordinátora a nehrozí mi tedy již kumulace funkcí, tak jsem se rozhodl, po dlouhém přemítaní, kandidovat na místopředsedu krajského sdružení Ústeckého kraje.

Přesto, že mezi mnou a členy dosavadního předsednictva došlo k určitým osobním sporům, tak bych rád vše, co bylo, hodil za hlavu a se členy předsednictva, kteří budou zvolení, bych znovu rád spojil síly v zájmu Pirátské strany a našeho kraje. Měli bychom se povznést nad to, co bylo, a opět začít spolupracovat.

Ve funkci místopředsedy kraje bych rád inicioval větší spolupráci mezi místními sdruženími a zastupiteli napříč celým krajem. Byl bych rád, kdybychom zavedli každoměsíční setkávání našich zastupitelů, členů komisí, kontrolních výborů a členů expertních týmů. Na těchto setkáních bychom si mohli předávat zkušeností z jednání zastupitelstev, navzájem konzultovat návrhy, které chceme ve svých městech prosazovat a společně bychom tak mohli výrazně zvýšit efektivitu naší činnosti.

Mohli bychom také zvát úspěšné pirátské politiky z jiných krajů, nezávislé odborníky nebo občanské aktivisty. Díky vzájemné výměně zkušeností, vzájemnému sdílení nápadů nebo již zpracovaných konkrétních návrhů bychom se mohli jako Piráti stát v kraji mnohem významnější silou, které by se mohlo podařit výrazně omezit klientelistické struktury, které mají velký vliv na řízení měst v Ústeckém kraji.Touto cestou bychom mohli prosadit celou řadu opatření nebo zlepšení, která by mohla vést k efektivnějšímu hospodaření s veřejnými prostředky a k celkově mnohem efektivnějšímu transparentnímu řízení samospráv v Ústeckém kraji.

Kromě zastupitelů, členů výborů a komisí by se těchto setkání měli účastnit také členové, kteří doposud v žádné funkci v samosprávě nepůsobí. Na setkáních by mohli získat nové zkušenosti a znalosti, které využijí následně, až budou kandidovat v krajských volbách, nebo v dalších komunálních volbách. Ve městech, kde zastupitele nemáme, můžeme naše členy školit v občanském aktivismu přesto, že nejsou zastupitelé. Jako občané města se mohou účastnit jednání zastupitelstev, komunikovat s médii a upozorňovat na pochybení vedení města, nebo mohou předkládat vlastní návrhy na zlepšení.

Pokud se nám podaří úspěšně spojit síly, tak můžeme společně dokázat rozbít klientelistické struktury, které brzdí rozvoj našeho kraje, a také můžeme prosadit mnoho dobrých věcí, které ve výsledku povedou ke zvýšení životní úrovně v Ústeckém kraji.

Na těchto setkáních by se mohly konat i společné tiskové konference našich zastupitelů, členů komisí, výborů a občansky aktivních členů. Na tiskovkách bychom prezentovali úspěchy našich zastupitelů, naše návrhy a upozorňovali bychom na pochybení vedení jednotlivých měst. Tyto tiskovky by nebyly určeny jen pro přítomné zástupce tisku, ale tiskovky bychom mohli přenášet i online. Myslím, že právě předsednictvo by mělo tyto aktivity iniciovat a pomáhat s jejich realizací.

Ve funkci místopředsedy bych rád využil zkušenosti, které jsem získal jako koordinátor. Ve funkci krajského koordinátora jsem zhruba za rok svého působení zažil mnoho situací, kdy pro dodržení termínů objednávek propagačních materiálů, pirátských novin, zařízení věcí v souvislosti s organizováním pirátských akcí v kraji, např. schválení finančních výdajů souvisejících s organizací akcí, byla potřeba rychlá součinnost členů předsednictva, která nebyla vždy ideální. Jako místopředseda bych proto rád spolupracoval s krajským koordinátorem, pomáhal bych mu s rychlejším vyřízením souhlasů předsednictva, které potřebuje ke splnění svých úkolů.

Osobně jsem také pro větší decentralizaci v podobě posílení fungování místních sdružení. Jsem pro, aby vznikala další místní sdružení. Byl bych rád, kdyby celé území kraje bylo postupně pokryto působností místních sdružení, která budou pořádat vlastní akce a také budou aktivně ve svých městech, v duchu pirátských ideálů, bojovat za správnou věc. Osobně si také myslím, že by místní sdružení měla mít možnost začít využívat pravomoci, které doposud nevyužívala, ale zaručují jim je stanovy strany, například by měla mít možnost začít sama přijímat nové členy.

Něco o mně:
Narodil jsem se v hnědouhelné pánvi na severu Čech v Mostě, kde jsem vychodil základní a střední školu. Z Mostu jsem se dostal nejdříve na Moravu, konkrétně do Olomouce, kde jsem vystudoval bakalářský obor politologie a evropská studia. Následně jsem se vrátil zpět do Čech, konkrétně do Prahy, kde jsem absolvoval magisterské studium politologie na Univerzitě Karlově. Ještě během studia politologie jsem začal studovat právo, kde jsem nyní ve druhém ročníku.

V pirátské straně jsem zatím rok působil jako asistent poslance Mikuláše Peksy a také jako pirátský koordinátor v Ústeckém kraji. Jako dobrovolník jsem pomáhal v kampani před parlamentními volbami 2017, jako koordinátor mám za sebou komunální kampaň v roce 2018.

Po návratu do Mostu v roce 2017 jsem se rozhodl, že se pokusím našemu neslavně známému městu, s mnoha sociálními problémy, pomoci. Proto jsem kandidoval v podzimních komunálních volbách 2018. Díky aktivní kampani, ve které mi výrazně pomohli moji spolučlenové a kamarádi, jsem se stal mosteckým zastupitelem. Přesto, že jsem skončil v opozici, tak se nám podařilo v Mostě prosadit online přenos ze zastupitelstva, donutit radnici uklidit nepořádek v registru smluv a nyní bojujeme za prosazení rozklikávacího rozpočtu až na fakturu. Taktéž pravidelně poukazujeme na pochybení vedení mostecké radnice a snažíme se, aby radnice sjednala nápravu.

V rámci svého působení ve straně dlouhodobě podporuji práva LGBTQ komunity. Zorganizoval jsem celou řadu setkání našich poslanců s představiteli organizace Jsme fér, která bojuje za rovné manželství pro stejnopohlavní páry. Ve svém úsilí budu pokračovat i nadále, dokud se rovné manželství nepodaří prosadit.

Budu moc rád, za vaši podporu, udělám vše proto, abych vaši důvěru nezklamal a pomohl naší krajské organizaci. Samotné Piráty jsem si vybral kvůli tomu, že jsou jedinou stranou, která není zevnitř ovládaná kmotry a politickými podnikateli. Pirátům jde totiž o skutečné prosazení spravedlnosti a svobody.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Komenda za příspěvky (celkem 6):
Jana.Hladova, simcascho, Petr.Rysler, Kamil.Pikal, Miloslava.Karfilatova, Hana.Vodrazkova
Uživatelský avatar
Honza.Dvorak
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1519
Registrován: 08 říj 2016, 16:26
Profese: Specialista řízení provozu
Bydliště: Olomouc (Praha 4)
Dal poděkování: 345 poděkování
Dostal poděkování: 1716 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Honza.Dvorak »

Registruji přihlášení Adama Komendy.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Honza.Dvorak za příspěvek:
Vladimira.Emingerova

Ing. Jan Dvořák
Člen AO, předsedající CF, člen KS OLK, člen AO OLK
Chci každý den udělat něco, aby Země byla lepším místem k životu.

Uživatelský avatar
Mikulas.Peksa
Poslanec/poslankyně Evropského parlamentu
Příspěvky: 4625
Registrován: 29 lis 2012, 08:33
Profese: europoslanec, ajťák, fyzik
Dal poděkování: 7811 poděkování
Dostal poděkování: 11918 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Distancuji se od rozhodnutí Adama Komendy kandidovat. Opakovaně jsme spolu vedli debaty na téma, je-li vhodné, aby jako asistent poslance usiloval o takovéto politické funkce. Opakovaně mne ujišťoval, že nemá v úmyslu kandidovat do PKS. O tomto jeho rozhodnutí jsem předem nevěděl, rozumné mi nepřipadá a bude-li Adam zvolen, proti jeho souběhu funkcí aktivně zakročím.
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Uživatelský avatar
Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 980
Registrován: 29 říj 2017, 11:54
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 873 poděkování
Dostal poděkování: 2186 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Adam.Komenda píše: 19 bře 2019, 20:51 Vážení a milí Piráti, přátelé,
vzhledem k tomu, že ke konci března končím ve funkci krajského koordinátora a nehrozí mi tedy již kumulace funkcí, tak jsem se rozhodl, po dlouhém přemítaní, kandidovat na místopředsedu krajského sdružení Ústeckého kraje.

Přesto, že mezi mnou a členy dosavadního předsednictva došlo k určitým osobním sporům, tak bych rád vše, co bylo, hodil za hlavu a se členy předsednictva, kteří budou zvolení, bych znovu rád spojil síly v zájmu Pirátské strany a našeho kraje. Měli bychom se povznést nad to, co bylo, a opět začít spolupracovat.

Ve funkci místopředsedy kraje bych rád inicioval větší spolupráci mezi místními sdruženími a zastupiteli napříč celým krajem. Byl bych rád, kdybychom zavedli každoměsíční setkávání našich zastupitelů, členů komisí, kontrolních výborů a členů expertních týmů. Na těchto setkáních bychom si mohli předávat zkušeností z jednání zastupitelstev, navzájem konzultovat návrhy, které chceme ve svých městech prosazovat a společně bychom tak mohli výrazně zvýšit efektivitu naší činnosti.

Mohli bychom také zvát úspěšné pirátské politiky z jiných krajů, nezávislé odborníky nebo občanské aktivisty. Díky vzájemné výměně zkušeností, vzájemnému sdílení nápadů nebo již zpracovaných konkrétních návrhů bychom se mohli jako Piráti stát v kraji mnohem významnější silou, které by se mohlo podařit výrazně omezit klientelistické struktury, které mají velký vliv na řízení měst v Ústeckém kraji.Touto cestou bychom mohli prosadit celou řadu opatření nebo zlepšení, která by mohla vést k efektivnějšímu hospodaření s veřejnými prostředky a k celkově mnohem efektivnějšímu transparentnímu řízení samospráv v Ústeckém kraji.

Kromě zastupitelů, členů výborů a komisí by se těchto setkání měli účastnit také členové, kteří doposud v žádné funkci v samosprávě nepůsobí. Na setkáních by mohli získat nové zkušenosti a znalosti, které využijí následně, až budou kandidovat v krajských volbách, nebo v dalších komunálních volbách. Ve městech, kde zastupitele nemáme, můžeme naše členy školit v občanském aktivismu přesto, že nejsou zastupitelé. Jako občané města se mohou účastnit jednání zastupitelstev, komunikovat s médii a upozorňovat na pochybení vedení města, nebo mohou předkládat vlastní návrhy na zlepšení.

Pokud se nám podaří úspěšně spojit síly, tak můžeme společně dokázat rozbít klientelistické struktury, které brzdí rozvoj našeho kraje, a také můžeme prosadit mnoho dobrých věcí, které ve výsledku povedou ke zvýšení životní úrovně v Ústeckém kraji.

Na těchto setkáních by se mohly konat i společné tiskové konference našich zastupitelů, členů komisí, výborů a občansky aktivních členů. Na tiskovkách bychom prezentovali úspěchy našich zastupitelů, naše návrhy a upozorňovali bychom na pochybení vedení jednotlivých měst. Tyto tiskovky by nebyly určeny jen pro přítomné zástupce tisku, ale tiskovky bychom mohli přenášet i online. Myslím, že právě předsednictvo by mělo tyto aktivity iniciovat a pomáhat s jejich realizací.

Ve funkci místopředsedy bych rád využil zkušenosti, které jsem získal jako koordinátor. Ve funkci krajského koordinátora jsem zhruba za rok svého působení zažil mnoho situací, kdy pro dodržení termínů objednávek propagačních materiálů, pirátských novin, zařízení věcí v souvislosti s organizováním pirátských akcí v kraji, např. schválení finančních výdajů souvisejících s organizací akcí, byla potřeba rychlá součinnost členů předsednictva, která nebyla vždy ideální. Jako místopředseda bych proto rád spolupracoval s krajským koordinátorem, pomáhal bych mu s rychlejším vyřízením souhlasů předsednictva, které potřebuje ke splnění svých úkolů.

Osobně jsem také pro větší decentralizaci v podobě posílení fungování místních sdružení. Jsem pro, aby vznikala další místní sdružení. Byl bych rád, kdyby celé území kraje bylo postupně pokryto působností místních sdružení, která budou pořádat vlastní akce a také budou aktivně ve svých městech, v duchu pirátských ideálů, bojovat za správnou věc. Osobně si také myslím, že by místní sdružení měla mít možnost začít využívat pravomoci, které doposud nevyužívala, ale zaručují jim je stanovy strany, například by měla mít možnost začít sama přijímat nové členy.

Něco o mně:
Narodil jsem se v hnědouhelné pánvi na severu Čech v Mostě, kde jsem vychodil základní a střední školu. Z Mostu jsem se dostal nejdříve na Moravu, konkrétně do Olomouce, kde jsem vystudoval bakalářský obor politologie a evropská studia. Následně jsem se vrátil zpět do Čech, konkrétně do Prahy, kde jsem absolvoval magisterské studium politologie na Univerzitě Karlově. Ještě během studia politologie jsem začal studovat právo, kde jsem nyní ve druhém ročníku.

V pirátské straně jsem zatím rok působil jako asistent poslance Mikuláše Peksy a také jako pirátský koordinátor v Ústeckém kraji. Jako dobrovolník jsem pomáhal v kampani před parlamentními volbami 2017, jako koordinátor mám za sebou komunální kampaň v roce 2018.

Po návratu do Mostu v roce 2017 jsem se rozhodl, že se pokusím našemu neslavně známému městu, s mnoha sociálními problémy, pomoci. Proto jsem kandidoval v podzimních komunálních volbách 2018. Díky aktivní kampani, ve které mi výrazně pomohli moji spolučlenové a kamarádi, jsem se stal mosteckým zastupitelem. Přesto, že jsem skončil v opozici, tak se nám podařilo v Mostě prosadit online přenos ze zastupitelstva, donutit radnici uklidit nepořádek v registru smluv a nyní bojujeme za prosazení rozklikávacího rozpočtu až na fakturu. Taktéž pravidelně poukazujeme na pochybení vedení mostecké radnice a snažíme se, aby radnice sjednala nápravu.

V rámci svého působení ve straně dlouhodobě podporuji práva LGBTQ komunity. Zorganizoval jsem celou řadu setkání našich poslanců s představiteli organizace Jsme fér, která bojuje za rovné manželství pro stejnopohlavní páry. Ve svém úsilí budu pokračovat i nadále, dokud se rovné manželství nepodaří prosadit.

Budu moc rád, za vaši podporu, udělám vše proto, abych vaši důvěru nezklamal a pomohl naší krajské organizaci. Samotné Piráty jsem si vybral kvůli tomu, že jsou jedinou stranou, která není zevnitř ovládaná kmotry a politickými podnikateli. Pirátům jde totiž o skutečné prosazení spravedlnosti a svobody.
Na FB chatu KS od tebe několikrát zaznělo, že do PKS kandidovat nehodláš. Můžu se zeptat, co změnilo tvé původní rozhodnutí? Vzhledem k tomu, že tvé prohlášení zaznívalo již v rámci diskuze o ukončení tvého pracovního poměru na pozici KoKs, předpokládám, že hybatelem nebyla jen tato skutečnost. Předem díky za odpověď.

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje

Adam.Komenda
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 132
Registrován: 06 zář 2017, 15:39
Profese: Student práv
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 197 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Adam.Komenda »

Mikuláši, hovořili jsme spolu o kumulací funkcí koordinátora a člena předsednictva kraje. Opravdu není vhodné, aby koordinátor byl i členem krajského předsednictva, ve funkci koordinátora ke konci měsíce končím. Co se týče funkce asistenta, tak od ledna u tebe už pracuji jen na úvazek 4000. Nečekal jsem, že tento minimální úvazek může být brán jako kumulace.

Nicméně pokud budu zvolen, nemám problém s tím, že jako asistent u tebe skončím. Rád budu vykonávat neplacenou funkci místopředsedy, kde budu moci aktivně pomáhat prosazovat pirátské ideály a bojovat za lepší kvalitu života obyvatel Ústeckého kraje.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Komenda za příspěvek:
Jana.Hladova
Uživatelský avatar
Frantisek.Navrkal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4764
Registrován: 11 kvě 2012, 23:42
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 9909 poděkování
Dostal poděkování: 5722 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Čest Martinovi a Honzovi, že se nebáli se do toho vrhnout. A jsem i rád, že Jana a Adam to vzali s rozvahou a využili skoro celou dobu pro navrhování, aby si svou kandidaturu řádně rozmysleli.

Nebudu tu psát svůj životopis, ten najdete na pirátské wiki. Snad dostatečně popisuje moje kvalifikace pro funkci krajského předsedy. Nyní tedy k tomu, jak hodlám tuto funkci v budoucnu vykonávat.

Stávající funkční období končí v listopadu, takže ani nemá moc smysl tu psát nějaké dlouhodobé vize. Skutečné dlouhodobé vize si stejně musíme určit nikoli (pře)volbou předsednictva, ale tím, že si jako krajské fórum schválíme strategii kraje stejně jako schválilo fórum celostátní strategii pro celou stranu.

Proto tu popíšu jen svoji představu, co je potřeba udělat do konce tohoto roku:
  • Neposrat volby do Evropského parlamentu a mít tak v rámci kraje dva a půl europoslance a ideálně se stát nejsilnější českou stranou v EP.
    • Je to opravdu jedinečná příležitost a má fakt smysl pro to udělat maximum, protože se nám to jako investice v budoucnu několikanásobně vyplatí.
    • Co se týká mě osobně, tak jsem samozřejmě i přímo dost motivovanej, aby se to maximálně vydařilo, což je asi dobrá extra kvalifikace pro moje setrvání ve funkci.
  • Připravit se na krajské volby příští rok.
    • Jakmile se usadí prach po volbách do EP, musíme na tom hned začít dělat.
    • Prvně se musíme dohodnout, jestli budeme chtít dělat nějakou volební spolupráci s ostatními stranami a případně ji dohodnout.
    • Primárky bych klidně udělal hned poté, co si určíme strategii pro krajské volby, abychom věděli, které tváře máme cpát do médií a investovat do jejich přípravy na výkon mandátu.
  • Dobře pracovat na komunální úrovni.
    • Musíme tvrdě prioritizovat. Naše prostředky jsou omezené, takže je zásadní dělat to, co lidi zajímá a má potenciál jim citelně zlepšit život. Také je na místě tyto prostředky co nejvíce sdílet napřič celou stranou.
    • Je také potřeba nejen věcně odvádět dobrou práci, ale ji i dobře mediálně prezentovat a co nejvíce naše kroky předem proaktivně komunikovat s širokou veřejností, protože mediální průsery jsou typicky jen o tom, že se zanedbala potřeba vysvětlovat veřejně a jasně rozhodnutí našich veřejných funkcionářů.
    • Kvalitní a správně medializovná práce ve veřejných funkcích je to jediné, co nám umožní dosáhnout skutečných změn systému, o jakých hovoří náš politický program.
Pokud byste měli ještě nějaké extra dotazy, zejména ti z vás, co neměli příležitost se mě osobně zeptat na zasedání v Mostě, tak je klidně položte. Pravděpodobně budu ještě před zahájením hlasování i tady na dálném severu mít možnost sednout k počítači a něco vám k tomu napsat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Navrkal za příspěvky (celkem 3):
Petr.Rysler, Miloslava.Karfilatova, Jana.Hladova

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2175
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 933 poděkování
Dostal poděkování: 7308 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od David.Wagner »

Adam.Komenda píše: 20 bře 2019, 10:06 Mikuláši, hovořili jsme spolu o kumulací funkcí koordinátora a člena předsednictva kraje. Opravdu není vhodné, aby koordinátor byl i členem krajského předsednictva, ve funkci koordinátora ke konci měsíce končím. Co se týče funkce asistenta, tak od ledna u tebe už pracuji jen na úvazek 4000. Nečekal jsem, že tento minimální úvazek může být brán jako kumulace.

Nicméně pokud budu zvolen, nemám problém s tím, že jako asistent u tebe skončím. Rád budu vykonávat neplacenou funkci místopředsedy, kde budu moci aktivně pomáhat prosazovat pirátské ideály a bojovat za lepší kvalitu života obyvatel Ústeckého kraje.
Já jsem třeba v pohodě s tím, že by člen PKS bral zároveň penize za nějakou práci jinde ve straně pokud se ty zájmy neprotinaji, s tím nemám problém.
Ale mohl bys teda říct, co za ty 4k měsíčně děláš, o co přijdeme jestli budeš zvolen?

(A co si budeme, vzdát se dubnové a květnové výplaty není tak straslivy rozdil no)

Podporuji myšlenky.

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Ústecký kraj“