KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Ústecký kraj

Odpovědět
Uživatelský avatar
Vaclav.Zidek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1721
Registrován: 06 dub 2018, 18:25
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1699 poděkování
Dostal poděkování: 2519 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Mým cílem je osobně dávat dohromady expertní týmy z řad všech členů pirátů (a ne-pirátů) v Ústeckém kraji.
Myslíš všexh expertních týmů? Jako sociální, ekologický, dopravní atd ... ?

Václav Židek, radní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Telefon: 775 198 038, Email: vaclav.zidek@pirati.cz
Facebook: https://www.facebook.com/vaclav.zidek
Twitter: @VaclavZidek

Jan.Kunc
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 144
Registrován: 26 úno 2018, 21:06
Profese: Operátor výroby/seřizovač
Dal poděkování: 211 poděkování
Dostal poděkování: 154 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Jan.Kunc »

Vážené krajské fórum,
tímto bych se rád přihlásil do převolby PKS, a to na pozici místopředsedy PKS. K mojí kandidatuře mě vede hlavně fakt, že jsem vyvolal hlasování o odvolání PKS a myslím si, že jen kritizovat a nenabídnout jiná řešení by ode mne bylo pokrytecké.

V PKS bych se chtěl věnovat hlavně zlepšení komunikace mezi jednotlivými MS a PKS, protože je očividné, že tato komunikace je problémová. Tudíž, aby kdykoliv bude jakýkoliv problém, mohla se na mě MS obrátit a já to se zbytkem PKS mohl vyřešit. Dále bych se rád věnoval nováčkům, kteří přicházejí do strany.
Představil jsem se i na krajské schůzi, kde jsem dostal několik dotazů (viz zápis). Jeden z těchto dotazů byla spíše žádost abych se podrobně představil a napsal o sobě co nejvíc.

Představení:
Abych se tedy představil. Jmenuji se Honza Kunc, narodil jsem se 20.1.1999 (tudíž je mi momentálně 20 let). Žiji v Poleradech, což je poměrně malá vesnice cca 10 km od Mostu. V Mostě jsem si odkroutil 9 let povinné školní docházky na 14. ZŠ a poté další 4 roky na VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most, kde jsem úspěšně složil maturitní zkoušku v oboru Ekonomické lyceum. V dalších studiích jsem nepokračoval, protože jsem si za svá školská léta vybudoval ke škole odpor, nehledě na to, že byla příčinou několika zdravotních neduhů. Po škole jsem 3 měsíce pracoval pod svým nejlepším kamarádem v truhlárně abych nabral nějaké zkušenosti s manuální prací. Poté jsem začal pracovat na letišti v Braňanech, kde pracuji jako video editor tandemových seskoků. Jsem silně závislý na hudbě (RnB, techno, rock, metal, občas nightcore), žvýkačkách a Netflixu. Mezi moje hlavní koníčky patří cyklistika, čtení, jakákoliv forma strategie (od pc her po šachy) a posledních rok také billiard. Dále jsem milovníkem vodních dýmek a dobrého jídla.

Povaha:
Dále bych se chtěl představit také po povahové stránce (+ vlastnosti). Na první pohled možná působím chladně až nepřátelsky ale ve skutečnosti jsem poměrně klidný a milý člověk. Mám tendenci být hodně upřímný a často si neuvědomuji, že moji upřímnost mohou brát lidé jako drzost - neúctu. Jsem prakticky jako pes, co se týče odhadování povahy lidí. Což znamená, že po jednom až dvou setkáních a krátkých konverzacích dokážu poznat, co je člověk zač a jestli je to člověk, kterému můžu věřit. Mimo jiné jsem chodící detektor lži, tudíž nedoporučuji lhát mi do očí. Co se týče mých horších vlastností, mám hodně špatnou krátkodobou paměť, často zapomenu uprostřed odpovědi, na co jsem byl dotazován, což vede k tomu, že se musím zeptat na otázku znovu, a to spoustu lidí irituje.
Jsem silně nedůvěřivý člověk a mám tendenci si myslet o lidech to nejhorší, nad vším přemýšlet zbytečně dopředu, stejně tak o tom, co se stane, když... (overthinking). Bývám často nerozhodný.
Můj slovosled (a pravopis) je občas opravdu “zajímavý”. Často zapomínám česká slova a nahrazuji je slovy anglickými.

Politika:
Co se týče mých politických názorů, jelikož jsem se rozhodl vstoupit do Pirátů, tak jsem liberál každým coulem (a částečný technokrat). Jednoduše, radši bych žil svobodný a chudý, než svázaný a bohatý a zároveň bych chtěl, aby o věcech rozhodovali odborníci na základě dat. Co se týče západo-východní orientace, tak se nepřikláním ani na jednu stranu, z mého pohledu se chovají jak západní, tak východní mocnosti jako malé děti, jediný rozdíl je, že mají atomovky. Kdybych se musel rozhodnout, byl by to západ (je víc liberální).
Další důležité věci pro mě jsou například postoje k jaderné energii, kterou silně podporuji. Snaha Pirátů dosazovat na pozice moci odborníky (tady se ukazuje moje technokracie). Liberálnost. Fungující vnitrostranická přímá demokracie. U přímé demokracie bych se zastavil. Přestože přímou demokracii podporuji, tak bych nikdy nebyl pro vyvolání referenda o mezinárodních otázkách, protože si nemyslím, že normální člověk má kapacitu o takových věcech vědět dost na to, aby mohl rozhodovat, což se ukazuje na příkladu Brexitu. A tím se dostáváme k hlavnímu důvodu, proč jsem vstoupil do Pirátů, a to je mezinárodní politika. Konkrétně se jedná o EU. Já osobně jsem silný eurofederalista a globalista (pro spoustu lidí sprosté slovo). A přestože pochybuji, že evropská federace vznikne, tak jsem rád za to, že je tu strana, která vidí skutečný potenciál EU a chtěla by ho rozvést dál.

Tím bych asi shrnul svoje představení. Pokud byste na mne měli další otázky, s radostí na ně odpovím. A za případnou podporu děkuji.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Kunc za příspěvky (celkem 7):
Jana.Hladova, Martin.Strnad, Adam.Komenda, Miloslava.Karfilatova, Vaclav.Zidek, Petr.Rysler, Kamil.Pikal
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”
Uživatelský avatar
Martin.Strnad
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 225
Registrován: 08 bře 2018, 12:36
Profese: IT - Smartcity, eGoverment, webdesigner
Bydliště: Děčín
Dal poděkování: 391 poděkování
Dostal poděkování: 293 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Martin.Strnad »

Vaclav.Zidek píše: 14 bře 2019, 20:07
Mým cílem je osobně dávat dohromady expertní týmy z řad všech členů pirátů (a ne-pirátů) v Ústeckém kraji.
Myslíš všexh expertních týmů? Jako sociální, ekologický, dopravní atd ... ?
Je to myšleno spíše tak, že každé město má konkretní problémy a má je naplánováno vyřešit. Obecně by se mi líbilo otevřít mnou navrhovaná témata a v rámci našeho kraje si sdělit jak to jaké město řeší, jestli vůbec, jestli plánuje.. Už jen samotnou diskuzí mězi městy vzniknou konkretní výstupy a nápady. Věřím, že na každé téma najdeme 2-3 lidi z celého kraje, který si vezmou danou problematiku za svou a zkusí problém dotáhnout až do stavu, že lze použít na každém měste, které bude materiál chtít prosadit.

Rád bych, aby si města podobná témata vyspecifikovala a PKS by přímo na schůzi jednotlivá témata otevírala. Pokud se každé PKS nebo jiné vhodné setkání otevře postupně jedno téma a města si jen sdělí své zkušenosti, nápady a plány - věřím, že na konci vznikne malá skupina lidí - odborníci, kteří budou problém dotáhnout.

Napadá mě pro představu další ten nejjednodušší. Hazard. Otevřeme to. Pobavme se o tom jak celostátní piráti nepřipuští zákaz, jak jinde piráti vyhjlašují referendum a shodněme se na řešení, kterým půjdeme a o které stojíme prosadit v našich městech. Pobavme se o příjmech, kasinech, hernách, vzdálenosti u škol a dalších specifik. A pokud bude shoda například na referendu pojďme si určit jendoho dva lidi podle zájmu, kteří zavolají do Jablonce a požádají je o kompletní materiály, podklady, rozvahy, vyjímky atd. Pokud z toho vzniknou obecné podklady jak vyhlásit referendum na zákaz hazardu, kde bude stačit jen změnit název města a zastupitelé to takto mohou bez obav předložit je to to po čem volám.

P.S. Hazard je jen příklad a nechci nic předjímat jak mají na severu města tento problém řešit. Budu velmi rád, když se toto téma jen otevře, zjistí se stav, možnosti a jestli je vůbec v dohledné době poptávka toto téma řešit. Už jen to má velký přínos.

Vím, že je potřeba vyřešit, kdo neuklidil v Supici minulý týden všechny plastové kelímky, ale rád bych otevíral a našel čas každé PKS i na jedno opravdu zásadní téma nebo veřejnou prezentaci nějakého řešení, které se podařilo prosadit a je k dispozici pokud ho budou další města převzít a to i s pomocí města, které to prezentuje jaký je přesný postup, aby byla co největší šance na úspěch i jinde.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Strnad za příspěvky (celkem 4):
Jana.Hladova, Hana.Vodrazkova, Miloslava.Karfilatova, Adam.Komenda

https://lide.pirati.cz/profil/2071/ | Piráti Děčín pracují https://piratidecin.cz/pirati-pracuji
Předseda MS Děčín a okolí

Jana.Hladova
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 240
Registrován: 10 led 2018, 20:39
Profese: Ekolog energetického zařízení
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 581 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Jana.Hladova »

Zdravím z Kadaně:-)
Předem bych chtěla moc poděkovat Martinovi a Honzovi za kandidátské řeči. Musím říci, že Martinovo představa o fungování KS je mi velmi blízká. Navíc má za sebou jako zastupitel v Děčíně vidět mnoho dobré práce, což je pro mne jasný důkaz, že by vize nezůstaly jen snem:-). Honza mne také vyzrálostí projevu velmi mile překvapil a proto má ode mne palec nahoru. Změna ve vedení KS je potřeba hlavně pro zlepšení komunikace mezi členy KS a znovuobnovení důvěry v tento orgán. Předávání zkušeností a seznamování nových členů s tím jak strana funguje a jak oni mají šanci se nejlépe zapojit a přispět tak ke společnému dílu je prostě základ. Schopní členové na místních úrovních, kteří svou aktivitou nejen v zastupitelstvech, ale též v přidružených oblastech a při dobrovolných akcích, jsou pilíři kraje a zprostředkovateli pirátských myšlenek běžným občanům.
Jelikož věřím, že současné předsednictvo, pod vlivem posledních událostí a poměrně velkém projevu nedůvěry se též zamyslelo nad tím jaké změny by bylo dobré učinit, chtěla bych je tímto vyzvat k představení jejich vize o dalším fungování KS. I když se účastní převolby automaticky a svou řeč zveřejňovat nemusí, přesto bych minimálně já (ale věřím že mnoho ostatních)jejich názor ráda znala.
Děkuji JH
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Hladova za příspěvky (celkem 4):
Jiri.Snizek, Hana.Vodrazkova, Kamil.Pikal, anonym80093

Předseda MS Kadaň, člen několika expertních týmů (Energetika, ŽP)
"Nejmocnější je ten člověk, který vládne sám sobě"

Uživatelský avatar
Vaclav.Zidek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1721
Registrován: 06 dub 2018, 18:25
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1699 poděkování
Dostal poděkování: 2519 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Jen technicka Martin Strnad neni zastupitel v Decine, pracuje pro mesto Decin, jako IT specialista.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvek:
Jiri.Snizek

Václav Židek, radní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Telefon: 775 198 038, Email: vaclav.zidek@pirati.cz
Facebook: https://www.facebook.com/vaclav.zidek
Twitter: @VaclavZidek

Uživatelský avatar
Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 980
Registrován: 29 říj 2017, 11:54
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 873 poděkování
Dostal poděkování: 2186 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

A já ještě dodám další technickou - z řad současného předsednictva byl na posledním jednání KF grilován Franta Navrkal. Vzhledem k tomu, že byla akce přenášena živě, tuším, že záznam bude stále k nalezení.

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje

Uživatelský avatar
Honza.Dvorak
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1519
Registrován: 08 říj 2016, 16:26
Profese: Specialista řízení provozu
Bydliště: Olomouc (Praha 4)
Dal poděkování: 345 poděkování
Dostal poděkování: 1716 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Honza.Dvorak »

Registruji kandidaturu Martina Strnada na předsedu a místopředsedu a Jana Kunce na místopředsedu.

Ing. Jan Dvořák
Člen AO, předsedající CF, člen KS OLK, člen AO OLK
Chci každý den udělat něco, aby Země byla lepším místem k životu.

Uživatelský avatar
Honza.Dvorak
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1519
Registrován: 08 říj 2016, 16:26
Profese: Specialista řízení provozu
Bydliště: Olomouc (Praha 4)
Dal poděkování: 345 poděkování
Dostal poděkování: 1716 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Honza.Dvorak »

Katerina.Stojanova píše: 16 bře 2019, 20:04 A já ještě dodám další technickou - z řad současného předsednictva byl na posledním jednání KF grilován Franta Navrkal. Vzhledem k tomu, že byla akce přenášena živě, tuším, že záznam bude stále k nalezení.
To je sice hezké, nicméně oficiální jednání o převolbě probíhá zde na fóru a kandidátská řeč pro toto jednání by měla oficiálně zaznít rovněž zde. Pokud nějaký záznam existuje můžete ho sem dát ale nepovažoval bych ho za oficiální kandidátskou řeč.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Honza.Dvorak za příspěvek:
Hana.Vodrazkova

Ing. Jan Dvořák
Člen AO, předsedající CF, člen KS OLK, člen AO OLK
Chci každý den udělat něco, aby Země byla lepším místem k životu.

Uživatelský avatar
Michaela.Schwarzova
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 786
Registrován: 19 úno 2012, 18:00
Bydliště: Blahuňov
Dal poděkování: 1006 poděkování
Dostal poděkování: 541 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Michaela.Schwarzova »

Honza.Dvorak píše: 16 bře 2019, 20:39
Katerina.Stojanova píše: 16 bře 2019, 20:04 A já ještě dodám další technickou - z řad současného předsednictva byl na posledním jednání KF grilován Franta Navrkal. Vzhledem k tomu, že byla akce přenášena živě, tuším, že záznam bude stále k nalezení.
To je sice hezké, nicméně oficiální jednání o převolbě probíhá zde na fóru a kandidátská řeč pro toto jednání by měla oficiálně zaznít rovněž zde. Pokud nějaký záznam existuje můžete ho sem dát ale nepovažoval bych ho za oficiální kandidátskou řeč.
Franta je nynějším předsedou, není potřeba kandidátské řeči. Jen si nechal dotazovat na schůzi, protože je momentálně na Islandu a neměl by čas zodpovídat zde.
Katerina.Stojanova píše: 16 bře 2019, 20:04 A já ještě dodám další technickou - z řad současného předsednictva byl na posledním jednání KF grilován Franta Navrkal. Vzhledem k tomu, že byla akce přenášena živě, tuším, že záznam bude stále k nalezení.

a jiný dotaz na zbytek PKS ani nepadl.

Za sebe bych ráda řekla, že bych ráda napravila komunikaci směrem k některým MS. Stále to vnímám, jako začátek všech našich nesnází. Obnovení důvěry nebude jednoduché, ale věřím, že se nám to podaří.
Jen si musíme navzájem ujasnit některé věci.

Také si myslím, že je stále nepochopeno, co má vlastně PKS za úkol a že hybateli jsou všichni členi KS.
Pozici v PKS vnímám spíš tak, že jsme administrativní pracovníci (dobrovolníci) KS. Máme velkou zodpovědnost za rozpočet, kde např. Franta Navrkal odvádí velmi dobrou práci a oproti jiným krajům hlídá "naše" peníze svědomitě.
Dříve byla naše pozice vnímána více politicky. To, už s nárůstem členů, kteří jsou profesionálové ve svých oborech, klesá. Měli bychom být těmto lidem v nadcházejících krajských volbách spíše supportem.

V momentální sestavě jsme sehraní, víme co od druhého čekat. Máme rozloženy síly a dokážeme se zastupovat, či si správně delegovat úkoly. Ale nejdůležitější je, že si navzájem plně důvěřujeme.

Aktuálně se bude řešit členský podnět, který instruoval Vojta Karban. Ohledně způsobu přijímání členů, který nám byl také velmi vyčítán. Tímto členským podnětem chtěl Vojta demonstrovat, jak je vlastně jednoduché začít řešit otázky, co nás v kraji pálí a tlačí. Tahle možnost měnit svou stranu zevnitř, mi přišel velmi sympatický, už když jsem v roce 2012 vstupovala.

Věřím, že se brzy vše vyjasní, pochopíme se navzájem, vody se uklidní, budeme si důvěřovat a společně spolupracovat. Všem nám jde o stejnou věc.
A s čistým svědomím mohu říct, že v PKS jsou právě teď lidé, kteří svou práci konají ve prospěch Pirátské strany a nikoli ve prospěch svůj. Což tedy ve finále ani nejde, protože je to jen jedno velké byro :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Schwarzova za příspěvek:
Vaclav.Zidek
Uživatelský avatar
Honza.Dvorak
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1519
Registrován: 08 říj 2016, 16:26
Profese: Specialista řízení provozu
Bydliště: Olomouc (Praha 4)
Dal poděkování: 345 poděkování
Dostal poděkování: 1716 poděkování

Re: KF ÚsK 6/2019 Převolba PKS ÚsK

Příspěvek od Honza.Dvorak »

Michaela.Schwarzova píše: 16 bře 2019, 21:01 Franta je nynějším předsedou, není potřeba kandidátské řeči. Jen si nechal dotazovat na schůzi, protože je momentálně na Islandu a neměl by čas zodpovídat zde.
Děkuji za objasnění. ;)

Ing. Jan Dvořák
Člen AO, předsedající CF, člen KS OLK, člen AO OLK
Chci každý den udělat něco, aby Země byla lepším místem k životu.

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Ústecký kraj“