Návrh na zrušení povinného očkování

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Pavel.Moravec
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT
Dal poděkování: 4228 poděkování
Dostal poděkování: 2664 poděkování

Re: Návrh na zrušení povinného očkování

Příspěvek od Pavel.Moravec »

Maria.Vasickova píše: 03 bře 2019, 12:46
Antonino píše: 03 bře 2019, 07:19
Nechápu smysl té otázky. A nezdá se mi spojení "odmítáš zpochybnit". To zní dost nesvobodně.
A nechci se tu ani o samotném očkování bavit. Nemám pro to kvalifikaci. Já jsem kritický k systému povinného očkování v ČR.
Právě v odmítání spočívá ta svoboda. V tom, že můžeme odmítat. V okamžiku, kdy nám v tom někdo nebo něco brání, nebo nás k tomu nutí, stáváme se nesvobodní. Pokud vnímáš to spojení nesvobodně, zřejmě se tak cítíš a proto "nechápeš" smysl otázky.
Se svobodou se pojí také odpovědnost. Když Majko své dítě nenecháš očkovat a ono onemocní a léčba bude stát statisíce, kdo to bude mít platit? Co když takové dítě zemře protože nebylo očkováno, kdo ponese zodpovědnost za jeho smrt?
Bavíme se na půdě politické strany. Teoreticky, každý z nás by mohl být jedním z poslanců. Tudíž, pokud bychom se dostali do situace rozhodovat o něčem, čemu "nerozumíme", nemáme kvalifikaci (protože není statistik nebo nemá data, nikoliv proto, že není odborník na vakcinaci), podle čeho bychom se rozhodovali? V dnešní době, kdy si můžeš koupit jakoukoliv studii? Hýbat s daty je to nejjednodušší, pokud víš, jak má vypadat výsledek.
Naznačuješ zde snad, že ty opakované studie prokazující A) účinnost očkování, a B) nulový vliv očkování na autismus, že jsou všechny podvrh? Dost troufalé, ale prosím, dodej arguemnty, fakta, důkazy. Zatím se prokázalo pouze to, že "studie" "prokazující" vliv očkování na autismus byla podvod. Trochu střelba do vlastní nohy, ne?
Bohužel, bez povídání o samotném očkování ten systém nelze změnit, protože právě v něm, více než v čem jiném, jsme nesvobodní, protože nám chtějí zakázat se informovat, a nutí nás odmítat.
Na základě čeho si kritický k systému povinného očkování ? Co nebo kdo tě kvalifikoval? Pokud nemáme my neodborníci kvalifikaci pro komentování očkování?
Nikdo ti nezakazuje se informovat. Ale nikdo snad nemůže přikazovat soukr.firmě šířit jakýkoliv blud který si kdo zamane sepsat. Když si založíš vlastní webové stránky na svém vlastním serveru, piš si na ně co chceš (dokud to nebude nezákonné, což úvahy o anti-vax asi nebudou).

Neodpovídám za Antonia, ale IMHO v systému očkování lze udělat pár změn. Např. hexavakcínu rozdělit na víc (pokud je to pro někoho medicínsky přijatelnější, nevím, neznám detaily), mít open-source data o všech očkováních (chci vědět co přesně za látky mne stát nutí píchat do mých dětí, byť věřím že to funguje dobře), apod. S tím nemám problém, změnit parametry systému. Možná ani ne s povinností očkovat (kdesi jsem četl že korelace mezi povinností a dobrovolností a proočkovaností v daném státě je dost nízká - spíše má vliv informovanost a (ne)šíření fake news).

Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.

Maria.Vasickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Pavel.Moravec píše: 04 bře 2019, 23:28
Se svobodou se pojí také odpovědnost. Když Majko své dítě nenecháš očkovat a ono onemocní a léčba bude stát statisíce, kdo to bude mít platit? Co když takové dítě zemře protože nebylo očkováno, kdo ponese zodpovědnost za jeho smrt?
Zodpovědnost za své děti nesou rodiče. Nikdo jiný. I za ty, které opravdu utrpí v důsledku "ochrany celku" . Kdo zaplatí ty miliony potřebné na léčbu?
Naznačuješ zde snad, že ty opakované studie prokazující A) účinnost očkování, a B) nulový vliv očkování na autismus, že jsou všechny podvrh? Dost troufalé, ale prosím, dodej arguemnty, fakta, důkazy. Zatím se prokázalo pouze to, že "studie" "prokazující" vliv očkování na autismus byla podvod. Trochu střelba do vlastní nohy, ne?
Ptám se, naznačuješ Ty. Vím o studiích, které tvrdí, že vakcína nemá žádnou účinnost. Čím to, že je u nás aplikovali dlouhá desetiletí potom? A těch studií, které dávají do souvislosti očkování s autizmem je opravdu hodně, jenom je nehledáš. Stačí ti, že odebrali Wakefieldovi titul. Je to jednodušší, chápu.
Nikdo ti nezakazuje se informovat. Ale nikdo snad nemůže přikazovat soukr.firmě šířit jakýkoliv blud který si kdo zamane sepsat. Když si založíš vlastní webové stránky na svém vlastním serveru, piš si na ně co chceš (dokud to nebude nezákonné, což úvahy o anti-vax asi nebudou).
To fakt myslíš vážně? Opravdu je v pořádku, pokud senátor Kongresu brojí za cenzuru v prostředí soukromé společnosti?

Neodpovídám za Antonia, ale IMHO v systému očkování lze udělat pár změn. Např. hexavakcínu rozdělit na víc (pokud je to pro někoho medicínsky přijatelnější, nevím, neznám detaily), mít open-source data o všech očkováních (chci vědět co přesně za látky mne stát nutí píchat do mých dětí, byť věřím že to funguje dobře), apod. S tím nemám problém, změnit parametry systému. Možná ani ne s povinností očkovat (kdesi jsem četl že korelace mezi povinností a dobrovolností a proočkovaností v daném státě je dost nízká - spíše má vliv informovanost a (ne)šíření fake news).
Chceš vědět co je ve vakcínách?
Hm, asi ne. Jinak by sis to už dokázal najít za ty roky sám.
A tak, abys neřekl ;) Krom toho, víš kolik stran má originál SPC a kolik je jich k vidění u nás?
obsah vakcín.JPG

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka
Profese: Strategie, projekty, rozvoj
Dal poděkování: 857 poděkování
Dostal poděkování: 1191 poděkování

Příspěvek od Antonino.Milicia »

Maria.Vasickova píše: 03 bře 2019, 12:46
Pavel.Moravec píše: 04 bře 2019, 23:28
Já jsem Marii odpovídat ani nechtěl. Nejsem šťastný z toho, kolik jsem tomu vláknu dal času. A nemá ani perspektivu. Obvykle na obou stranách názorové propasti absentuje kritické myšlení a pokud se člověk snaží o vyvážený pohled, tak nutně skončí v křížové palbě.

Svoboda je v tom, mít možnost se svobodně vyjádřit či informovat (tu obecně máme) a za jistých omezení i rozhodovat. Je možné, že systém neposkytuje vyvážené informace, ale jen jednostranné (tak se mi to zdá a tak se systém obvykle i chová), ale i tak máme dostatek možností (a svobody) toto zpochybňovat. Podobná arogance systému je i dalších oblastech s totalitními kořeny. Na západ od nás je v tomto kultura lepší.

Svoboda není možnost neomezeného odmítání čehokoliv (třeba zákonů). Tedy, je to také svoboda, ale aplikovaná absolutně, vedoucí k anarchii. A pokud vím, to není v programu Pirátů.

Mé návrhy proti současnému systému očkování stojí na jednoduše prokazatelných základech (například přímém rozporu zákonů, nebo zjevném šikanování a omezování dětí bez přímé vazby na meritorní zdravotní stav - prostý silový nátlak). Pro mne je z principu nepřijatelný i monopolistický systém dodavatelů a další věci. Už bych se opakoval. Díky tomu mohu vcelku úspěšně prokázat, že je systém chybný. Nicméně systému to nevadí a funguje dál, ba ještě více sílí :)

Nedostatek informací podle mne není dostatečným důvodem k absolutní relativizaci lidského poznání, specializaci, systému. Pokud mám podezření, mohu být skeptický a hledat rozpory, což dělám. Nechci ale zbořit celý systém, bylo by to kontraproduktivní a vedlo k horšímu výsledku.

Kdybych byl poslancem, což není můj sen, tak bych se snažil, aby byly zákony citlivé ke všem názorům, i těm potenciálně mylným. Moudrý politik není arogantní, ale trpělivý a hlavně ví, že více dosáhne nasloucháním, než svatou válkou. Zní to jako klišé, opakovaně se mi potvrdilo, že tlak nevede k ústupu, ale zatvrzení. Jsou o tom napsány stovky knih.

"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo)
Odvaha dělat, co je správné.

Adam.Jaros
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: Teoretický alchymista
Dal poděkování: 710 poděkování
Dostal poděkování: 803 poděkování

Příspěvek od Adam.Jaros »

Maria.Vasickova píše: 05 bře 2019, 00:46
obsah vakcín.JPG
Hele a dost. Ještě kyanid, výtok z nádoru Zemana a hvězdný prach, ne?
Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1144 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Adam.Jaros píše: 05 bře 2019, 09:47
Maria.Vasickova píše: 05 bře 2019, 00:46
obsah vakcín.JPG
Hele a dost. Ještě kyanid, výtok z nádoru Zemana a hvězdný prach, ne?
A teď si představte, že ji někde odchytí novináři. Ideálně před volbami do EP. To bude mrzení.
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Jakub.Backa

Obrázek
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Pavel.Moravec píše: 04 bře 2019, 23:28 Se svobodou se pojí také odpovědnost. Když Majko své dítě nenecháš očkovat a ono onemocní a léčba bude stát statisíce, kdo to bude mít platit? Co když takové dítě zemře protože nebylo očkováno, kdo ponese zodpovědnost za jeho smrt?
A když Pirát zemře prokazatelně na následky "lekařské pomoci", či onemocní (těžko prokazatelně) na následky očkování, tak se felčaři spolu s farmaceuty semknou v jeden šik, vezmou si Sokola a pozůstalé vyfuckujou tak, že na to do smrti nezapomenou, páč se z toho finančně už nevzpamatujou. Prd pomůže i ten nejlepší pirátský právník.
Já těm geneticky špatnejm alopatickejm servismanům v bílejch pláštích, co mluví pro zmatení latinsky, věřim >dobrý den<, jen pokud je to velmi dobrý známý a řekne to česky. Zkrátka raděj od nich na sto honů. Jakmile se jim člověk dostane do spárů, může si chystat funus. Potřebujou z pojištěnce jen vydojit maximum z jeho účtu, a jakmile ho vyprázdní, pacošovi nepomůže ani svěcená voda.
OFFTOPICTeď jsem byl u felčara s tenisovým loktem. Poslal mi na obstřik, ale už tam - zaplať Velký režisére - nebyli, tak jsem šel domů. A našel nepojišťovnového doktora a ten řekl - "Sláva, tak to máme šanci na vyléčení o 95% vyšší!" To snad hovoří samo za sebe. Jdu si na ten loket nastrouhat křen a zase si loknu "Sava".
Víc bych snad věřil i autobazaristovi.
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Adam.Jaros
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: Teoretický alchymista
Dal poděkování: 710 poděkování
Dostal poděkování: 803 poděkování

Příspěvek od Adam.Jaros »

Josef.Kadlecek píše: 05 bře 2019, 19:13
Pavel.Moravec píše: 04 bře 2019, 23:28 Se svobodou se pojí také odpovědnost. Když Majko své dítě nenecháš očkovat a ono onemocní a léčba bude stát statisíce, kdo to bude mít platit? Co když takové dítě zemře protože nebylo očkováno, kdo ponese zodpovědnost za jeho smrt?
A když Pirát zemře prokazatelně na následky "lekařské pomoci", či onemocní (těžko prokazatelně) na následky očkování, tak se felčaři spolu s farmaceuty semknou v jeden šik, vezmou si Sokola a pozůstalé vyfuckujou tak, že na to do smrti nezapomenou, páč se z toho finančně už nevzpamatujou. Prd pomůže i ten nejlepší pirátský právník.
Já těm geneticky špatnejm alopatickejm servismanům v bílejch pláštích, co mluví pro zmatení latinsky, věřim >dobrý den<, jen pokud je to velmi dobrý známý a řekne to česky. Zkrátka raděj od nich na sto honů. Jakmile se jim člověk dostane do spárů, může si chystat funus. Potřebujou z pojištěnce jen vydojit maximum z jeho účtu, a jakmile ho vyprázdní, pacošovi nepomůže ani svěcená voda.
OFFTOPICTeď jsem byl u felčara s tenisovým loktem. Poslal mi na obstřik, ale už tam - zaplať Velký režisére - nebyli, tak jsem šel domů. A našel nepojišťovnového doktora a ten řekl - "Sláva, tak to máme šanci na vyléčení o 95% vyšší!" To snad hovoří samo za sebe. Jdu si na ten loket nastrouhat křen a zase si loknu "Sava".
Víc bych snad věřil i autobazaristovi.
Ale vždyť proč ne. Pojďme se vážně na celou tu zkorumpovanou západní medicínu vysrat. Zavřeme lékařský fakulty, zavřeme přírodovědy, zavřeme farmacii. Budem pít SAVO, vzývat vesmírnou energii a budem dobrý.
Aspoň konečně bude mít kdo makat v těch montovnách.

Dělám na ústavu, kde čeští vědci nalezli jedny z prvních antivirotik proti HIV. Dneska tu pracuje přes 700 lidí. Děláme základní výzkum, organickou, anorganickou, medicinální chemii, biochemii, biologii, virologii, genetické experimenty. Pracují tu vědci z celého světa, tečou sem peníze z celého světa. Každá minoritní píčovina, které se ani nedá říkat "objev", stojí miliony fufníků a tisíce člověkohodin.
BUT THEN přijdou ferdové, co na darkwebu četli, že žrát kovový lithium je sexy a chlornany čistí střeva. Tak to tady pojďme zavřít, spálit diplomy, zastavit financování a postavíme státní ústav pro výrobu kyanovodíku. Pak bude konečně klid.

EDIT: Ty vole a na chemtrails jsem zapomněl! Zakažme VODNÍ PÁRU!
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Promiň Adame, že jsem Tě tak vytočil.
Váš výzkum jsem nezpochybňoval, ani výsledky, ani mozky, které to vymýšlejí ani ne peníze, které to stojí. A vůbec se Ti nedivím, že Tě to baví! Mě taky moje práce baví.
Ale pak to od vás vezme fabrika a ta jen vydělává. A doktor, který to jen prodává. A nakolik to má něco společného s tím, co jste objevili, nevím. Ale evidentně s tím má problém hodně lidí na celém světě a proto tohle vlákno vzniklo.
Už jsem tu užil starou pravdu - Zkušenost je nepřenosná. A Vojta Pikal mě setřel jak smrada, že vtip není argument. Hm. Prokop Diviš byl taky dlouho za ferdu.
Na chemtrails je odborník Krtek.
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Jakub.Backa

Josef.Kadlecek píše: 05 bře 2019, 21:19 Promiň Adame, že jsem Tě tak vytočil.
Váš výzkum jsem nezpochybňoval, ani výsledky, ani mozky, které to vymýšlejí ani ne peníze, které to stojí. A vůbec se Ti nedivím, že Tě to baví! Mě taky moje práce baví.
Ale pak to od vás vezme fabrika a ta jen vydělává. A doktor, který to jen prodává. A nakolik to má něco společného s tím, co jste objevili, nevím. Ale evidentně s tím má problém hodně lidí na celém světě a proto tohle vlákno vzniklo.
Už jsem tu užil starou pravdu - Zkušenost je nepřenosná. A Vojta Pikal mě setřel jak smrada, že vtip není argument. Hm. Prokop Diviš byl taky dlouho za ferdu.
Na chemtrails je odborník Krtek.
.

Já fakt strašně miluji tento ferda, resp. brouk pytlík, argument: "I tento random génius byl v minulosti nějakou dobu nedoceněn, a proto jsou mé fantasmagorie jakkoli významné."

P. S. Hodně lidí na světě má problém s tím, že by Zem byla kulatá, to ale neznamená, že NASA je rogue government, která nám klame!!! Dtto 9/11, Židé, ještírci, nwo, chemtrails, atd.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“