CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Celostátní fórum tvoří všichni členové a je nejvyšším orgánem Pirátské strany.


Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra

Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.

Zamčeno
Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1328
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1411 poděkování
Dostal poděkování: 2099 poděkování

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Ivan.Muzik píše: 28 úno 2019, 13:42 Navážu sám na sebe :-)
Ivan.Muzik píše: 28 úno 2019, 12:49
... chybí nějaký benchmark, srovnatelná kritéria podle čeho vybírat ty správné lidi...
a předkládám RV kvíz:
1. Kdy a proč jsi se stal Pirátem?
Členem České Pirátské strany jsem se stala zhruba před rokem a kdy jsem se tala Pirátem? Tím jsem asi odjakživa. :) Jinak stranu znám od samého vzniku a vlastně až vznik Pirátské strany mě přivedl k volbám, protože teprve jít volit stranu, které důvěřuju, mi dávalo smysl.

2. Co považuješ za priority pirátství, pirátské politiky?
Tady jsou to naprosto jasně naše čtyry pilíře, tj. digitálně propojená, vzdělaná, svobodná a informovaná společnost. A nemyslím to jen jako frázi, tohle jsou hodnoty, které si s námi lidi spojují, které mám s Pirátskou stranou silně propojené i já sama a proto si myslím, že bychom především na nich měli stavět.

3. Je něco, s čím nejsi u Pirátů spokojen?
Tak předně musím říct, že jsem u Pirátů spokojená, protože principiálně fungujeme dobře. Potřeba je pracovat na změnách, které se v současné době dějí.
Reagovat na neustálé změny, které nás určitě čekají i do budoucna bychom měli efektivně a pružně.

4. Jak hodnotíš pirátský program?
S dlouhodobým programem jsem určitě spokojená, jinak bych nebyla voličem. :)

5. Jak hodnotíš systém pirátských předpisů?
(vzájemná provázanost, přiměřenost rozsahu, jednoznačnost a srozumitelnost ustanovení)
Zatím jsem nenarazila na větší problémy. Určitě kvituju zpracování na wiki.
Přiměřenost rozsahu je dobrá a nenavyšovala bych. U Pirátů já osobně automaticky předpokládám vzájemnou slušnost, respekt a dodržování zvyklostí. Pokud se tak budeme chovat všichni, vystačíme si s rozsahem, pokud se tak nebudeme k sobě chtít chovat ani sebedetailnější předpisy nezaručí dobré fungování Pirátské strany.
K jednoznačnosti a srozumitelnosti jedna poznámka. Né všichni naši kandidáti do politických funkcí jsou členové Pirátské strany, proto v případě předpisů souvisejících s výkonem politických funkcí anebo se vztahujících ke kandidatuře za Pirátskou stranu bychom měli být v našich předpisech exaktnější a pokud možno co nejsrozumitelnější.

6. V čem může být tvůj přínos v RV, jaké můžeš v RV uplatnit zkušenosti?
Už devět let zaopatřuju realizaci nadnárodních projektů v České republice. Jedná se o úzce specifickou oblast, ale vrámci téhle devítileté praxe jsem načerpala zkušenosti v komunikaci a práci s lidmi, přípravou materiálů a návodů na provedení projektů a řešení nenadálých situací. Věřím, že všechny tyhle zkušenosti se nám budou v RV hodit.

7. Jak by sis jako člen RV představoval svoji součinnost s pirátstvem ?
Tohle je pro mě asi nejzásadnější otázka. Spolupráce RV s CF musí být a musí se o ní "pečovat" jinak se vytraví. CF musí být informováno o dění v RV a RV by mělo konzultovat svá rozhodnutí s CF. Proto bych ráda osobně navštěvovala různá MS na Praze, informovala je o dění v RV a případné konzultace s nimi prováděla.

Na závěr se moc omlouvám za opožděnou odpověď. Moc práce na sociálních sítích. Děkuji za pochopení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvek:
Dalibor.Zahora

Tereza Vovesová
Obrázek

Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1328
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1411 poděkování
Dostal poděkování: 2099 poděkování

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Milan.Dadourek píše: 20 úno 2019, 10:01 Rád bych se od všech kandidátů dozvěděl,
A ještě tady dlužím odpověď, také se moc omlouvám, ale opravdu dřív nebyl čas.

(1) jak vnímají možné projednávání univerzálního kodexu zastupitele a univerzální povolební strategie - souhlasím s vytvořením doporučení, jak by měl kodex vypadat a to hlavně ze dvou praktických důvodů:
1. případné nové MSka něco takového určitě uvítají
2. ne všichni kandidáti na našich kandidátkách jsou členové Pirátské strany.
(2) co si myslí o struktuře našich předpisů - osobně jsem zatím nenarazila na problém. Ano, občas se k dané věci dohledávalo na vícero místech, ale na wiki jsem s tím nikdy neměla problém.
(3) jestli by měla existovat jednoduchá kodifikace důležitých pirátských principů (např. kontrola mocných skrze transparentnost, předcházení nadměrnému hromadění moci omezením kumulace funkcí, zapojování dotčených do rozhodování prostřednictvím subsidiarity a otevřenosti atp.) - asi by bylo lepší aby měl každý kandidát a člen Pirátské strany tyhle základní věci zažité. ;) A nejsem si jista, že kodifikací by se tak stalo. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvek:
Dalibor.Zahora

Tereza Vovesová
Obrázek

Uživatelský avatar
Vaclav.Zidek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1721
Registrován: 06 dub 2018, 18:25
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1702 poděkování
Dostal poděkování: 2519 poděkování

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Ahoj,
prosím, bylo by možné, do konce volby číst odpovědi od těchto kandidátů? Rád bych jim dal hlas, ale nevím podle čeho se rozhodnout.

@Hana.Ancincova
@Martin.Arden
@Pavel.Bulicek
@Daniel.Galuszka
@Michal.Gill
@Jana.Hladova
@Petr.Kapounek
@Vojtech.Karban
@Michaela.Kleslova
@Romana.Klimesova
@Adam.Komenda
@Zdenek.Kops
@Daniel.Kus
@Jiri.Rezek
@Tomas.Trcka
@Patrick.Zandl
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvky (celkem 5):
Daniel.Galuszka, Zbynek.Janoska, Vit.Fux, Martin.Arden, Tereza.Vovesova

Václav Židek, radní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Telefon: 775 198 038, Email: vaclav.zidek@pirati.cz
Facebook: https://www.facebook.com/vaclav.zidek
Twitter: @VaclavZidek

Uživatelský avatar
Daniel.Galuszka
Mediální odbor
Příspěvky: 702
Registrován: 30 lis 2017, 19:52
Profese: social media team
Dal poděkování: 434 poděkování
Dostal poděkování: 790 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Daniel.Galuszka »

Ahoj, promiňte, že jsem se k tomu nedostal dříve. Postoval jsem kandidátskou řeč ke své žádosti o nominaci na vlákně MsK. Chápu ale, že asi neobsahuje vše, tak tedy upřímně odpovím i na zdejší otázky.

1. Kdy a proč jsi se stal Pirátem?
- Do strany jsem vstoupil v roce 2017. Předtím už jsem ale pracoval na poslaneckém klubu, Piráty volil a účastnil se i nejranějších demošek proti ACTA apod. Ve straně jsem dříve nebyl, protože to bylo veskrze proti pracovní etice (pracoval jsem v žurnalistice, kde je členství v politické straně vždycky vnímáno jako střet zájmů).

2. Co považuješ za priority pirátství, pirátské politiky?
Otevřená meziúrovňová kritika, kdy si členové mohou osobně cokoliv vyříkat ať už osobně či na fóru klidně s předsednictvem strany. Nezdá se to, ale ve většině stran, se kterými jsem se za život setkal a měl možnost nahlédnout i do jejich vnitřního fungování to vůbec není samozřejmost. Líbí se mi, že na sjezdy jezdí všichni, nikoliv jen delegáti. Mám rád přístup sebereflexe, kdy na sebe raději práskneme všechno sami dříve, než to vytáhnout novináři a jsme připraveni se kát a nepoškozovat značku Pirátů. Líbí se mi, že nejsme zatíženi stigmatem vývoje politických stran v 90. letech i po nich. Líbí se mi, že se vymezujeme proti levopravému dělení politických stran a že jedeme linku racionality vystupující z dat a hlavním pilířem je poctivost. Za největší sílu považuji to, že nám nikdo nemůže vyčítat minulost (zatím).

3. Je něco, s čím nejsi u Pirátů spokojen?
Jsou to takové ty náznaky nepoctivosti, tedy opozita toho, co jsem popsal výše. Nejsou ve straně dominantní, ale sleduji (a možná je to jenom můj pocit), že tím, jak získávají Piráti na popularitě, někteří členové (nejen noví) různě ohýbají naše klíčové zásady ve svůj prospěch. Je to věc, která je pro mě značně kritická, ale to jsme věděli, že bude, když jsme začali zaznamenávat úspěchy ve volbách. Nechci nikoho konkrétního označovat za opurtunistu a karieristu, jenom říkám, že když takové chování zpozoruju, tak ho pak sleduju delší dobu a jsem připraven na to upozornit ve chvíli, kdy by to přesáhlo únosnou mez. Jsem zvědavý zejména na vývoj osobností, které jsou zvolené na uvolněných mandátech. Velice by mě mrzelo, kdyby chtěli svou práci opustit kvůli tahu na lepší pozici.

4. Jak hodnotíš pirátský program?
Tak asi záleží, o který konkrétní program jde. Pokud se budeme bavit o programu do Sněmovny 2017, pak s ním spokojen jsem, protože ho osobně uvádím do praxe jako poslanecký asistent :D Co se týče programu do Eurovoleb, tam je to složitější, protože nebyl dostatečně diskutován (tady jde ale spíše o problém procesní, než ideologický). Program do komunálek byl diverzifikovaný kvůli rozmanitosti obcí v ČR. Například my v Bohumíně máme transparentní město, vše zveřejňujeme apod. takže jsme nemohli kandidovat s takovým tím pirátským evergreenem. To samozřejmě vyvolalo diskuzi, kterou bude zapotřebí dříve nebo později nastolit i celostranicky (i když takové diskuze už nyní probíhají na mnoha úrovních) - a to, co mohou Piráti nabídnout kromě transparentnosti a digitalizace? My jsme si zvolili cestu ochrany minorit, kontroly smluv a jejich plnění + ochranu živ. prostředí. Snad nám to bude stačit. Spokojený s tím jsem, protože jsou to tři témata, které máme z opozice za 4 roky šanci plnohodnotně utáhnout.

5. Jak hodnotíš systém pirátských předpisů?
Já se k nim vyjádřím trochu jinak. Chybí mi, že s nimi není řada nových (možná i nenových) členů a externích spolupracovníků dostatečně seznámena. Stává se pak často to, že nejsou předpisy dodržovány a to není vždy úplně chybou nějakých nekalých úmyslů, ale prostě nevědomostí. No a pak je další možnost, že s nimi členové jsou seznámeni, ale nedodržují je vědomě (načež jim jsou třeba rušeny buňky, že). Tzn. asi bych byl za to, aby před přijetím příznivce za člena proběhla na platformě KS nebo MS i nějaká lehká zkouška z těch nejzákladnějších předpisů, týkajících se zejména zveřejňování, lhůt, našich databází a schvalovacích procesů. Další věc je, že by bylo strašně fajn, kdyby k předpisům existoval i prolink na vlákno, kde se onen předpis třeba debatoval a dodatečně by tak nevznikaly otázky, k čemu ten či onen předpis je, proč je důležitý, a z jaké zkušenosti třeba vychází.

6. V čem může být tvůj přínos v RV, jaké můžeš v RV uplatnit zkušenosti?
Mám zkušenosti z komunální politiky a taky z poslaneckého klubu a celkově parlamentního cirkusu + jsem dělal na několika kampaních jako člen mediálního odboru + jsem se podílel na výběrových řízeních na poslanecký klub. Rád bych přispěl k debatě o plynulosti některých procesů, o jasnějším vymezení pravidel pro výběrová řízení (zejména přechodné či překlenovací mandáty, nebo poměr cena/výkon), o vstupu do strany apod. Nicméně to neznamená, že bych se nevěnoval reaktivní agendě. Jelikož mám nominaci rodného MsK, vše bych rovněž debatoval (resp. snažil se tu debatu přiblížit) s členy KS MsK (ale i s ostatními).

7. Jak by sis jako člen RV představoval svoji součinnost s pirátstvem?
Víceméně stejně jako doteď. Odpovídal bych na dotazy, přebíral nabídnutou agendu z MS a KS, či CF a předkládal ji v rámci RV, případně propagoval nová pravidla diskutovaná na platformě RV.

8. Co považujete za největší chybu poslaneckého klubu Pirátů v jeho dosavadní činnosti?
Z mojí strany to bude trochu střelba do vlastní nohy, ale ok, otázkám se neuhýbá. Osobně nejkritičtěji vidím fail v hlasování o autorském zákoně, ale už jsme přijali opatření, aby se to neopakovalo + budeme pokračovat v práci tak, abychom z něj odstranili vše, co nám vadí. Druhou chybou (resp. pochybností) jsou pro mě některá výběrová řízení, ale tady to vychází více z pocitů, než že bych měl v ruce nějaká relevantní data. Taky je to dost zkreslené tím, že na klubu pracuju. Nicméně jsou to všechno témata, kterým bych se chtěl dále věnovat.

9. Na kolika zasedáních RV z posledních tří jste se byli aspoň podívat jako hosté?
Ani na jednom. Pokud do orgánu nepatřím, plánuju si čas tak, abych jej využil k něčemu užitečnému pro svou práci anebo k odpočinku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniel.Galuszka za příspěvky (celkem 7):
Jan.Hora, Vaclav.Zidek, Ivan.Muzik, Zbynek.Janoska, Petr.Springinsfeld, Dalibor.Zahora, Adam.Vyplel
Uživatelský avatar
Adam.Vyplel
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 318
Registrován: 22 lis 2017, 19:28
Profese: vodopohodář
Dal poděkování: 282 poděkování
Dostal poděkování: 589 poděkování

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Adam.Vyplel »

Omlouvám se také za zpoždění. Zde předkládám v krátkosti odpovědi na pirátský kvíz. ;)
Ivan.Muzik píše: 28 úno 2019, 13:42 1. Kdy a proč jsi se stal Pirátem?
2. Co považuješ za priority pirátství, pirátské politiky?
3. Je něco, s čím nejsi u Pirátů spokojen?
4. Jak hodnotíš pirátský program?
(distribuce programových priorit veřejnosti, prostor pro upgrade, doplnění)
5. Jak hodnotíš systém pirátských předpisů?
(vzájemná provázanost, přiměřenost rozsahu, jednoznačnost a srozumitelnost ustanovení)
6. V čem může být tvůj přínos v RV, jaké můžeš v RV uplatnit zkušenosti?
7. Jak by sis jako člen RV představoval svoji součinnost s pirátstvem ?
Roman.Kucera píše: 28 úno 2019, 14:29 8. Co považujete za největší chybu poslaneckého klubu Pirátů v jeho dosavadní činnosti?
9. Na kolika zasedáních RV z posledních tří jste se byli aspoň podívat jako hosté?
1. K Pirátům jsem se přidal v srpnu 2018, ale spolupracoval jsem s krajským sdružením již rok. Nikdy před tím jsem nebyl členem žádné politické strany ani hnutí, přesto jsem už dlouho uvažoval o aktivnějším podílení se na veřejném dění. Na Pirátech se mi líbila jedinečnost a demokratické postupy uvnitř, které s narůstajícími preferencemi dokázali propagovat a využít vakua, které tu 20 let tvořily ostatní strany.
2. Pro mě je to celosvětové hnutí, které se snaží vybudovat informovanou a svobodnou společnost, která umí pracovat s moderními technologiemi; snaha o politiku na základě faktů, ne emocí.
3. Řekl bych, že v zápalu politického boje zapomínáme na priority strany a na to, že strana vzikla odspodu, což je naše obrovská výhoda. Obávám se narůstající byrokracie.
4. Dlouhodobý program pozitivně. V programu do PSP bych přehodnotil přímou demokracii z hlediska toho, jak ji účinně a přitom nedestruktivně zapracovat do našeho právního řádu.
5. Zprvu je to problém se zorientovat, ale pokud to člověk chce nastudovat, zjistí, že to má nějakou logiku. Nejsem legislativec, ale každý, kdo se orientuje v právních předpisech, tak jistě potvrdí, že struktura musí být co nejjednodušší, jinak by to byla romanopisecká katastrofa. Strukturu bych nijak výrazně neměnil, obsah některých bych předložil k projednání o možné novelizaci.
6. Bydlím v malé obci, kde mám zkušenosti s byrokracií jak z kontrolního výboru, tak i ze stavebního. Věnuji se správnímu právu, zejména stavenímu a vodnímu zákonu a legislativě životního prostředí. Chtěl bych si prací V RV rozšířit obzory a získat nové zkušenosti. Chtěl bych se zaměřit na práci ohledně vnitřních předpisů strany a navázat užší spolupráci s CF.
7. Jako člen RV zvolený CF bych v maximální možné míře využíval pirátského fóra a byl v kontaktu s ostatními členy RV.
8. Se vznikem klubu se pojí dost zásadní věc, a to že dochází k možné koncentraci vlivu z oblastních sdružení do Sněmovny. Tomu, že nepodlehneme centralizaci jako podlehly ostatní strany (a taky na to dojely), snad zabrání demokratické principy uvnitř strany.
9. Na žádném, práci RV sleduji zde na fóru.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Vyplel za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Ivan.Muzik
Uživatelský avatar
Martin.Arden
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 110
Registrován: 23 zář 2012, 00:58
Profese: Kouč FJ, evangelický pastor. pracovník
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 114 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Martin.Arden »

Zdravím a děkuji za otázky.

1. Kdy a proč jsi se stal Pirátem?
V roce 2010 jsem začal sledoval piráty a během dvou let jsem se stal jejich příznivcem. Pamatuji si jak jsem kdysi přišel v Koněvově ulici na první schůzi, bylo nás tam okolo 10 a moc se mi líbila Míša Krausová, která se mne jako nováčka ujala. Pak jsem zase tak dva roky potřeboval poznat stranu, jak funguje, sblížit se s lidmi a zjišťovat, jak bych mohl být užitečný. Mé moto v té době bylo: nejdůležitější společenská témata jsou věda, vzdělání a kultura. A tím se můžeme jako země prezentovat a tyto oblasti by měly být podporovány v prvé řadě. Kultuře bych se rád věnoval.

2. Co považuješ za priority pirátství, pirátské politiky?
Transparentnost, zapojení veřejnosti do rozhodování a fakt, že chce-li někdo dělat politiku, musí mu být vidět pod prsty a do hlavy.

Snažím se jako mediátor pirátů otevírat diskuze, řešit problémy a propojovat se navzájem Když drhne komunikace, je třeba vztahy narovnat a nastartovat výkon. Jsme tu pro voliče, ne pro sebe samé.

Část mé kandidátské řeči z nominačního vlákna:

Mám li se vyjádřit stručně, počítejte všichni s tím, že u mne je a bude vždy na prvním místě Pirátská strana, realizace našich pirátských myšlenek a plnění slibů, které dáváme voličům. Jsem rád když vidím plody naší práce, ať už je to na úrovni komunální, krajské nebo té nejvyšší v poslanecké sněmovně. Jsem rád když nám lidé na ulicích projevují sympatie, když vidíme jak nám fandí a také jak čím dál víc vnímají přítomnost pirátů v politice a veřejné sféře.
Vzdáleným horizontem, který se víc a víc přibližuje je to, že během několika let se dostaneme do situace, kdy budeme moci sestavovat vládu.

Filozofie je jasná, každý kdo přijde do pirátské strany s nějakou iniciativou by měl být vítán a mělo by mu být umožněno se zařadit do našich struktur. Čím dřív každý takto příchozí začne pracovat, tím dřív se také ukáže, co je ve své podstatě zač. V momentě kdy přijdou první problémy a spory, tak se při pomyslném lámání chleba také ukáže co je ten-který za člověka, a o to víc budou čitelné jeho priority. Má-li na prvním místě touhu hájit a podporovat svoje ego, svoji pravdu, svoje soukromé projekty, touží-li po po moci, kariéře, penězích.... Tento princip se vždy osvědčil a díky pirátskému pravidlu číslo jedna -transparentnosti- nejde obejít.

V mé povaze i profesi je pomáhat druhým, pochopit druhé a odpouštět. Proto budeme-li mluvit o Praze 3, tak musím konstatovat jediné. Děkuji za tuto zkušenost, o kterou se mohu dnes podělit. Když vystupuji jako mediátor, používám ji jako příklad na kterém lze mnohé vysvětlovat. Ukázal jsem všem, jak je možné odstoupit z pozice lídra a přesto zůstat ve skupině a byť z posledního místa řadového člena místního sdružení maximálně pomáhat dál, podporovat nového lídra a pracovat na sjednocení a táhnout za jeden provaz. Do čela MS Prahy 3 se nedávno vrátila Margita Brychtová jako předsedkyně, zůstal František Doseděl, přišel Martin Šumák plus další a širší jádro je bohatší o Simonu Bártovou a pracovní tým nováčků. To mne velmi těší. Ukazuje se že pirátská strana má zdravě fungující mechanismy. A u ostatních se uvidí -mají-li podporu či ne. A také všichni uvidí, kolik kdo má v sobě sebereflexe přiznat chybu, přijít a na férovku se omluvit za unáhlená jednání či přešlapy. Bude-li zájem, můžeme vypracovat -na základě toho co jsme si prožili a čím jsme si na MS Praha 3 prošli - analýzu, která vysvětlí a poukáže čeho bychom se do budoucna měli vyvarovat a jak z podobných krizových situací vytěžit. Ta řešení a návody jsou.
Souhlasím s Vojtěchem Pikalem zrušit neveřejnou kajutu (či podpalubí) MS prahy 3 a přenést debatu na fórum, jsem pro maximální otevřenost. Ta nás také naučí vážit slova, formulovat postoje, být konstruktivní a vidět hranici diskrétního a veřejného. Neveřejné či paralelní světy v komunikaci, frakce, kdy jedna nemluví s druhou a zadržování informací jednoho před druhým není dobré.

Nakonec ještě jedna poznámka.
21. století nám přináší jeden velký nešvar, rozvrat principů pravdy a lži, poctivosti a nepoctivosti, zaměňování osobních názorů za tvrzení a fakta. Jsme svědky toho, jak se vše relativizuje. A proto za sebe říkám, že pro nás pro piráty i pro voliče i pro samotné budování a fungování demokracie je nutné říkat jasná stanoviska a vymezovat se proti neřádu. Postavit se jasně v situacích kdy ne je jasné ne. Mantinely a hranice je nutné vymezovat, chránit a poukazovat na to když se překračují a kým. Pravidla jsou stejná a platí pro všechny a je-li problém, vždy jej lze řešit otevřenou diskuzí.
Všichni, kteří mi dáváte hlas a důvěru, vězte, že když za něco bojuji, tak jdu s kůží na trh, za nic se neschovávám, ale ani se nebojím.
Zvláště proto že s vámi mohu počítat a spoléhat se na vás, na piráty, na svoji pirátskou stranu a na pirátské myšlenky, které nelze zničit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Arden za příspěvky (celkem 3):
Vaclav.Zidek, Dalibor.Zahora, Ivan.Muzik
Uživatelský avatar
Marek.Necada
Administrativní odbor
Příspěvky: 3425
Registrován: 05 lis 2009, 22:44
Profese: silozpytec
Bydliště: Helsinki
Dal poděkování: 9678 poděkování
Dostal poděkování: 6754 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Marek.Necada »

Hlasování v Heliosu bylo ukončeno a výsledky zveřejněny..

Hlasovali 254 voliči a k postupu do druhého kola bylo potřeba alespoň 128 hlasů. Jelikož této hranice dosáhl pouze Patrick Zandl, byl tímto zvolen členem republikového výboru a druhé kolo se nekoná.

Celkové počty získaných hlasů:

Hana Ančincová 83
Martin Arden 96
Jan Bednařík 64
Pavel Bulíček 55
Ondřej Chrást 77
Daniel Galuszka 86
Michal Gill 98
Jana Hladová 66
Nikola Indrová 66
Petr Kapounek 57
Vojtěch Karban 57
Michaela Kleslová 92
Romana Klimešová 80
Adam Komenda 77
Zdeněk Kopš 38
Daniel Kůs 40
Jan Lipavský 116
Ivan Mužík 55
Eva Nováková 79
Jiří Rezek 72
Šárka Rousová 69
Matej Šandor 93
Jana Skopalíková 83
Stanislav Štipl 102
Tomáš Trčka 39
Tereza Vovesová 92
Adam Vyplel 45
Vít Žáček 41
Dalibor Záhora 103
Patrick Zandl 128
Václav Žídek 111
Místopředseda finských Pirátů
Долой царя!
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Gratuluji Patrickovi i ostatním s dobrými výsledky, tak možná zas příště. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 5):
Jiri.Snizek, Patrick.Zandl, Eva.Novakova, Ivan.Muzik, Tereza.Vovesova

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Andrej.Ramaseuski
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 3436
Registrován: 28 srp 2016, 20:49
Profese: programátor
Bydliště: Sedlíšťka (Radhošť)
Dal poděkování: 2607 poděkování
Dostal poděkování: 5037 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Andrej.Ramaseuski »

Dalibor.Zahora píše: 05 bře 2019, 08:43 Gratuluji Patrikovi i ostatním s dobrými výsledky, tak možná zas příště. ;)
Otresny. OK. Ted se jedna jen o doplnujici volbu. ale kdyz si predstavim ze do roka podobny zpusobem se bude volit cela cast RV volena CF, tak mam z toho jen hruzu (uz i v roce 2017 to byl pekny hardcore). Myslim si, ze aktualni volebni system, s rustem clenske zakladny, prestava byt pouzitelny.

0x8DE5F4739D2A2F0B | Ceterum censeo Facebook esse delendam

Uživatelský avatar
Vaclav.Zidek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1721
Registrován: 06 dub 2018, 18:25
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1702 poděkování
Dostal poděkování: 2519 poděkování

Re: CF 2/2019 Doplňující volba členů republikového výboru

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Gratuluji @Patrick.Zandl

Dovolba je tímto skončena? Splnila očekávání, když je přírůstek 1 člen? Bude se opakovat?

Každopádně stále většina lidí hlasovala pro úzkou skupinu lidí (místo pro všechny přijatelné), většina dosahuje méně než třetiny z celkového počtu hlasů :-(
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvky (celkem 2):
Daniel.Galuszka, Ivan.Muzik

Václav Židek, radní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Telefon: 775 198 038, Email: vaclav.zidek@pirati.cz
Facebook: https://www.facebook.com/vaclav.zidek
Twitter: @VaclavZidek

Zamčeno

Zpět na „Celostátní fórum“