Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Moderátor: PKS Ústecký kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.
  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.
  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy krajského sdružení nebo jeho registrovanými příznivci. Fóra místních sdružení se zobrazují pouze jejich členům a jejich registrovaným příznivcům.
  • Mezi registrované příznivce se můžete sami zařadit přidáním do příslušné skupiny v nabídce Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra.
Petr.Rysler
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 267
Registrován: 02 srp 2018, 13:38
Profese: Restaurater
Bydliště: Terezín
Dal poděkování: 726 poděkování
Dostal poděkování: 425 poděkování

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Petr.Rysler »

Já se budu jen opakovat. Celá tato záležitost by s měla vyřešit na schůzi KS, a zdá se mi, že už nejde jen o to, jestli zůstane Adam, nebo ne,myslím, že to už je rozhodnuté. Jen mě děsí, jak se to začíná hrotit, přistupujte prosím k tomu všicnhi citlivě a zde važte slova.
Ti lidé podepsaní pod tou peticí nepeticí to chtějí nějak vysvětlit, prodiskutovat , jsou čtvrtinou členů ÚsKS.
Jana.Hladova
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 240
Registrován: 10 led 2018, 20:39
Profese: Ekolog energetického zařízení
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 581 poděkování

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Jana.Hladova »

Afektovaná teto? :-) To je dobrý, to mi ještě nikdo neřekl:-) Neberte se všichni tak vážně. Probereme to na schůzi ju? Mám spoustu důležitějších věci na práci.

Předseda MS Kadaň, člen několika expertních týmů (Energetika, ŽP)
"Nejmocnější je ten člověk, který vládne sám sobě"

Uživatelský avatar
Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 980
Registrován: 29 říj 2017, 11:54
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 873 poděkování
Dostal poděkování: 2186 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Jana.Hladova píše: 27 úno 2019, 15:58 Afektovaná teto? :-) To je dobrý, to mi ještě nikdo neřekl:-) Neberte se všichni tak vážně. Probereme to na schůzi ju? Mám spoustu důležitějších věci na práci.
Tradiční postup Jany Hladové na pirátském fóru:
1. Vlítnu na otevřené fórum
2. Zahájim džihád pomocí pochybných postupů a irelevenantních argumentů ve vlákně, které je přístupné všem, takže do problému zainteresuji i ostatní
3. Přečtu si protiargumenty a obratem jejich autory pourážím
4. Zjistím, že jsem se do toho totálně zamotala, tak to neobratně zaobalím do vtípku, prohodím, že mám vlastně důležitější věci na práci a přestanu se vyjadřovat s tím, že bych to všecko vyřešila ideálně u pivečka, takže ti, co to tu mají rozečteno a baví se s popcornem v ruce, právě ostrouhali

Děkujeme, byla to jako vždy fajn a zejména věcná diskuze.

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje

Uživatelský avatar
Vladimira.Emingerova
Příspěvky: 33
Registrován: 12 bře 2018, 17:17
Profese: čajovnice
Bydliště: Korozluky 24
Dal poděkování: 95 poděkování
Dostal poděkování: 25 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Vladimira.Emingerova »

:roll:
:)
Adam.Komenda
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 132
Registrován: 06 zář 2017, 15:39
Profese: Student práv
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 197 poděkování

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Adam.Komenda »

Pokusím se popsat celou záležitost ze svého pohledu. Proti Janě Kolaříkové také samozřejmě nic nemám, ale můj pohled bude trochu odlišný než její.

Jako koordinátor jsem pracoval jen na třetinový úvazek, za základní plat 8 000 Kč a pohyblivou odměnu ve výši 2000 Kč. Zbylé dvě třetiny úvazku měl Václav Žídek, se kterým jsme měli práci rozdělenou.
Například, já jsem se věnoval západu kraje, on zase východu. Já jsem měl na starost vyřizování přihlášek, kontaktování nových zájemců z nalodění, rozesílání newsletteru s informacemi o našich akcích, proplácení faktur za kampaň ve městech na západě kraje apod.
On měl na starost například přípravu internetových stránek, pořádaní akcí v Supici, proplácení faktur za kampaň na východě kraje apod. Krom toho, chodil informovat o dění v kraji na mumble s personálním odborem. Předával jsem mu informace o dění na západě kraje a Václav o tom následně reportoval.
Osobně jsem se snažil na mumble také občas dorazit, ale jelikož jsem ještě dělal práci asistenta poslance, kandidoval jsem jako lídr v Mostě a také jsem přitom studoval vysokou školu, posléze mi přibyly povinnosti zastupitele, tak mi často termíny mumblu kolidovali s jinými povinnostmi.
Z tohoto důvodu, v rámci našeho rozdělení práce, na mumble o dění v kraji povětšinou informoval Václav, kterému jsem předával informace. Díky tomu mi zbylo více času na ostatní výše uvedené činnosti. Za neúčast na mumble jsem se ve většině případů omluvil, v několika málo případech jsem na to zapomněl, za což se dodatečně omlouvám. Za podstatné pokládám, že jak personální odbor, tak i předsednictvo bylo mnou informováno prostřednictvím podrobných měsíčních reportů o mé práci, které si můžete přečíst na tomto odkazu: viewtopic.php?f=908&t=38850&start=20

Co se týče hodnocení mé práce personálním odborem, tak jsem v hodnocení získával na 5 bodové škále povětšinou 4, či plných 5 bodů. Hodnocení od ostatních odborů strany bylo podobné. Proto si nemyslím, že mé hodnocení bylo dlouhodobě výrazně nízké. Samozřejmě byli i lépe hodnocení koordinátoři, ale co si vzpomínám, tak jsem k nejhůře hodnoceným koordinátorům nepatřil. Navíc, těžko srovnávat, když já jsem pracoval na třetinu úvazku a většina ostatních na plný úvazek, ale systém hodnocení byl pro všechny stejný, alespoň pokud vím. Dále mi byla udělena mimořádná odměna za přesčasy během voleb ve výši 2500 Kč, posléze jsem dostal i mimořádnou odměnu od personálního odboru na konci roku 2018 ve výši 3000 Kč.
Pokud jde o školení, tak si zpětně vzpomínám, že jsem se za dobu působení ve funkci koordinátora zúčastnil čtyř školení pro koordinátory. Na několik školení jsem kvůli jiným povinnostem dorazit nestihl, ale za to jsem byl na dvou školeních pro asistenty poslance, kde jsme také byli proškolováni v práci s redminem a systémem piroplaceni. Taktéž jsem se zúčastnil školení pro komunální zastupitele, kde se také probírala agenda spojená s prací koordinátora, například expertní týmy KET.

Co se týče neplnění deadline, tak u naprosté většiny úkolů nebyli přiřazeni konkrétní koordinátoři. Například, pokud v daném kraji byl jen jeden koordinátor, tak všechny úkoly musel splnit sám. V jiných krajích, kde byli koordinátoři dva a více, se museli dohodnout na dělbě práce. Vzpomínám si, že jsme s Václavem povětšinou deadline plnili, ale občas, v důsledku špatného sladění v rámci rozdělení úkolů, jsme něco nestihli. Nakonec, vždy jsme vše dokončili, jak nejdříve jsme mohli. Nicméně, neplnění deadline jde v důsledku nepřiřazování úkolů konkrétním koordinátorům na vrub nám oběma.

Co se týče mého propuštění, tak jsem se na schůzce s Janou Kolaříkovou dne 23.2.2019 v Praze dozvěděl, že předsednictvo kraje požádalo o mé propuštění ke konci měsíce února. Měl jsem tedy být propuštěn už za pět dní. Propuštění mě šokovalo a nesouhlasil jsem s ním. Bohužel se ukázalo, že se s tím nejspíše nedá nic dělat, proto jsem poprosil Janu, abych mohl pracovat alespoň do konce března.

Jak už jsem jednou psal v tomto vlákně, myslím si, že mé propuštění je důsledkem zejména neshod mezi mnou a předsednictvem. Některé neshody se sice objevily již dříve, ale přesto se mi dařilo s předsednictvem spolupracovat. Vše se změnilo poté, co jsem jako zastupitel v Mostě hlasoval pro zákaz hazardu. Předsednictvo s mým krokem jasně nesouhlasilo a vše vyvrcholilo velkou hádkou v krajském chatu na facebooku před všemi členy. Snažil jsem se vysvětlit, že neschvaluji zákaz hazardu v celé republice, ale myslím si, že v Mostě je zákaz hazardu potřeba, jelikož Most má obrovské množství sociálních problémů. Například obrovské množství lidí v exekucích, kteří se do nich velmi často dostali díky hraní na automatech. Přes tato vysvětlení z mé strany předsednictvo můj krok značně kritizovalo a od té doby se naše vzájemná spolupráce čím dál více zhoršovala.

Naše neshody se ještě více prohloubily poté, co jsem nesouhlasil s postupem předsednictva v kauze týkající se přijímaní členů, odkaz zde: viewtopic.php?f=407&t=45333 , a s kauzou ohledně vzniku MS Kadaň odkaz zde: viewtopic.php?f=407&t=45919

Sice bych rád dále pokračoval ve funkci koordinátora, ale po těchto sporech je naše dlouhodobá vzájemná spolupráce s PKS zřejmě velmi nepravděpodobná. V této atmosféře by se dalo pracovat jen velmi těžko. Rozhodl jsem se, že se odchodu z funkce ke konci března bránit nebudu. Nehodlám tedy podávat žádný podnět na přezkum apod. Moc děkuji lidem, kteří mě v petici podpořili, jejich podpory si neskutečně vážím, beru to tak, že podle těchto lidí jsme dělal svou práci dobře a touto podporou mi za mou práci poděkovali, za což jsem nesmírně vděčný. Práci koordinátora jsem nedělal pro peníze, ale proto, že mě opravdu neskutečně bavila, jelikož jsem vždy rád propagoval Pirátskou stranu, která je pro mě jedinou nadějí na změnu naší země k lepšímu. Proto, i když nyní už nebudu působit ve funkci koordinátora, budu pomáhat Pirátské straně zadarmo a rád pomohu všem členům, jak jen to bude možné. Jak říkal Voskovec a Werich: „Nashledanou v lepších časech“.
Uživatelský avatar
Frantisek.Navrkal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4764
Registrován: 11 kvě 2012, 23:42
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 9909 poděkování
Dostal poděkování: 5722 poděkování

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Nebojte se, jako předsednictvo se asi v neděli k věci sejdeme a sepíšeme nějaké oficiální prohlášení. Určitě jde o důležitou věc, která si něco takového zaslouží.

Za sebe chci říct, že považuji za chybu, jak jsme tohle komunikačně (ne)zvládli a za svůj podíl na tomhle se omlouvám, nicméně za rozhodnutím jako takovým si nadále pevně stojím.

Jsem rád, že jsme se tu už posledním příspěvkem od Adama přesunuli zase dosti blíže ke skutečně věcné diskuzi, byť s mnoha věcmi, co zde píše, nesouhlasím.

Byl bych rád, kdyby se Adam co nejdříve asi zde veřejně vyjádřil, jestli můžeme zveřejnit všechny relevantní dokumenty o jeho fungování jako KoKS, abychom věděli, co všechno můžeme veřejně uvádět.

Jinak jsem si dovolil přesunout tohle vlákno do obecného podfóra, protože se nejedná o členský podnět ke KF ani jednání KF.

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Jana.Hladova
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 240
Registrován: 10 led 2018, 20:39
Profese: Ekolog energetického zařízení
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 581 poděkování

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Jana.Hladova »

Katerina.Stojanova píše: 27 úno 2019, 16:23
Jana.Hladova píše: 27 úno 2019, 15:58 Afektovaná teto? :-) To je dobrý, to mi ještě nikdo neřekl:-) Neberte se všichni tak vážně. Probereme to na schůzi ju? Mám spoustu důležitějších věci na práci.
Tradiční postup Jany Hladové na pirátském fóru:
1. Vlítnu na otevřené fórum
2. Zahájim džihád pomocí pochybných postupů a irelevenantních argumentů ve vlákně, které je přístupné všem, takže do problému zainteresuji i ostatní
3. Přečtu si protiargumenty a obratem jejich autory pourážím
4. Zjistím, že jsem se do toho totálně zamotala, tak to neobratně zaobalím do vtípku, prohodím, že mám vlastně důležitější věci na práci a přestanu se vyjadřovat s tím, že bych to všecko vyřešila ideálně u pivečka, takže ti, co to tu mají rozečteno a baví se s popcornem v ruce, právě ostrouhali

Děkujeme, byla to jako vždy fajn a zejména věcná diskuze.
1) nejsem si vědoma jakékoliv urážky kohokoliv,
2) nikam jsem nevlítla - normálně jsem zveřejnila příspěvek za plného vědomí, že se tím nedá procedurálně nic vyřešit a myslím, že to na fóru pravidla nezakazují
3) věcnost diskuse především poznamenaly tvé příspěvky, jejich tendenčnost a evidentní potřeba rozporovat hlavně můj způsob zveřejnění (nezaznamenala jsem tedy žádný názor na vyhazov Adama)
4) a ano, vtáhnout do diskuse o vyhazovu krajského koordinátora ostatní, to byl jeden z hlavních motivů tohoto příspěvku
5) džihád? nechápu?! Spíš mne tedy napadá k v souvislosti s džihádem tvůj tradiční postup při používání protiargumentů, ale opravdu bych to nechala na tu krajskou schůzi
:-)

Předseda MS Kadaň, člen několika expertních týmů (Energetika, ŽP)
"Nejmocnější je ten člověk, který vládne sám sobě"

Petr.Rysler
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 267
Registrován: 02 srp 2018, 13:38
Profese: Restaurater
Bydliště: Terezín
Dal poděkování: 726 poděkování
Dostal poděkování: 425 poděkování

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Petr.Rysler »

Co to prosím znamená přesunout něco do obecného podfóra?Poučte mě prosím.
Uživatelský avatar
Vaclav.Zidek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1721
Registrován: 06 dub 2018, 18:25
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1699 poděkování
Dostal poděkování: 2519 poděkování

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Petr.Rysler píše: 28 úno 2019, 18:19 Co to prosím znamená přesunout něco do obecného podfóra?Poučte mě prosím.
Znamená to, jen že kdybys to hledal, tak to najdeš v jiném podforu než předtím :-)

Václav Židek, radní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Telefon: 775 198 038, Email: vaclav.zidek@pirati.cz
Facebook: https://www.facebook.com/vaclav.zidek
Twitter: @VaclavZidek

Uživatelský avatar
Frantisek.Navrkal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4764
Registrován: 11 kvě 2012, 23:42
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 9909 poděkování
Dostal poděkování: 5722 poděkování

Re: Petice na podporu krajského koordinátora Adama Komendy

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Tak jsme sepsali jako předsednictvo krajského sdružení to slibované prohlášení:
Vyjádření krajského předsednictva k ukončení fungování Adama Komendy jako koordinátora krajského sdružení

Jako krajské předsednictvo pociťujeme od ostré fáze kampaně do komunálních voleb v roce 2018 značný pokles množství a kvality odvádněné práce, co se týká úkolů koordinátora.

Věříme, že je to způsobeno hlavně tím, že na řádný výkon této placené funkce prostě už Adam nemá dále dostatek času, což může být do velké míry dáno právě výsledky voleb a jeho působení v mostecké komunální politice.

Jsou zde ovšem také dlouhodobé problémy. Adam měl ve zvyku svojí práci s předsednictvem předem nekoordinovat, komunikace také trpěla na dlouhé odezvy, což značně snížovalo průtok informací. Nešlo ovšem jen o nízkou kvantitu komunikace, ale i o její kvalitu.

Adam reagoval na cokoli jemu nepříjemného (ať už kritiku sebe, nebo třeba jen konstatování faktu, který mu nevyhovoval) velmi emocionálně. Osobní kritice čelil tak, že buď poskytoval irelevantní výmluvy, nebo v případě, že jeho pochybení bylo zcela zjevné a nepopíral jej, pouze hrál na emoce.

Největší problém ovšem je, že často jakýchkoli výtek ke své práci (a to nejen ze strany předsednictva) téměř vůbec nedbal a dále pokračoval ve špatné praxi. Určitě je u koordinátora žádoucí vlastní iniciativa a kreativita. Také je někdy potřeba, aby koordinátor rozporoval nějaké vadné zadání pro něj, nebo aby si obhájil vlastní praxi vůči kritice, koneckonců nikdo není neomylný; to ovšem neznamená, že nás může prostě ignorovat a svoji činnost s námi vůbec nediskutovat.

Vzhledem ke klesající výkonnosti Adama v rámci personálního odboru jsme byli opakovaně dotazováni, zda-li je žádoucí, aby pokračoval jako koordinátor krajského sružení. Poněvadž si Adam dle našich informací hledal jinou práci, nikdo z nás necítil potřebu o tom polemizovat.

Další problémy
Pro upřesnění také bodovitě některé další problémy:
  • nedostatečný úklid po Adamem pořádaných akcích v SuPiCe (vánoční večírek),
  • opakované nedostatky v newslettrech,
  • zmatky v agendě přijímání členů (zatoulané přihlášky),
  • kontraproduktivní mediální propagace (duplikátní příspěvky na sociálních sítích),
  • neschopnost zprostředkovat komunikaci mezi žadateli o členství a předsednictvem,
  • nedostatečné poučení zájemců o členství a nových členů o stranických předpisech, technických systémech a fungování strany obecně; někdy šlo vyloženě až o desinformace.

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Odpovědět

Zpět na „Ústecký kraj“