MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 6

Uživatelský avatar
Barbora.Hruzova
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2013, 22:24
Profese: knihovnice, spisovatelka
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1790 poděkování
Dostal poděkování: 826 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Barbora.Hruzova »

Nechci kandidovat, ale chci napsat svůj názor. Jsem přesvědčená, že by neměli kandidovat do předsednictva současní zastupitelé. Mají dost práce a nebudou mít čas na to, aby takovou funkci dělali zodpovědně a se vším nasazením, které je k tomu třeba. Jako odstrašující příklad je třeba současné obsazení republikového předsednictva, kde jsou pouze poslanci a práci v RP nezvládají. Proto budu volit takové kandidáty, kteří mají odstup, dostatek času a hlavně dostatečně kritický přístup.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Hruzova za příspěvky (celkem 3):
Georgia.Hejdukova, Michal.Zachar, Vojtech.Tatra
Uživatelský avatar
Antonin.Stogr
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 224
Registrován: 03 bře 2018, 19:14
Profese: součást sociálního pivovaru
Bydliště: Praha 6 - Břevnov
Dal poděkování: 367 poděkování
Dostal poděkování: 342 poděkování

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Antonin.Stogr »

Ivan.Hruza píše: 27 úno 2019, 21:36
Podle mého vůbec není nutné aby to byl zastupitel. Naopak vidím jako problém, že již nyní jsou velmi vytížení. Předseda klubu Ondřej Chrást dokonce pracovním vytížením odůvodňuje požadavek na placeného asistenta. Nedovedu si moc představit, že by za této situace ještě stíhal aktivní práci v předsednictvu.

Jednání klubu jsou podle platné "Povolební strategie" veřejná. Úplně dostačující tedy bude, pokud se zástupce předsednictva bude účastnit jednání zastupitelského klubu a bude s děním na radnici udržovat kontakt.
Pokud vidíš problem v tom, aby v předsednictvu byl zastupitel (protože jsou tou rolí vytížení), tak nechápu tvou podporu Honzy Lejčka, kterej se asi zastupitelem brzy stane. ;) Just saying...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Antonin.Stogr za příspěvky (celkem 3):
Georgia.Hejdukova, Michal.Zachar, Vaclav.Fortik
Uživatelský avatar
Michal.Zachar
Člen KS Praha
Příspěvky: 229
Registrován: 27 říj 2017, 10:24
Profese: lektor soft skills & louč (kouč)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 601 poděkování
Dostal poděkování: 516 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Michal.Zachar »

PS: omlouvám se všem těm, kdo čekali od kandidáta na předsedu nadšený vlastenecký projev připomínající Johanku z Arku kříženou s Obi van Kenobi ze Star Wars a doplněnou analytickým mechanismem plánu vykradení kasina z filmu Dannyho parťáci. Upozorňuji všechny, že tyto mechanismy k tomu, co máme dělat už máme. Akorát to mnohdy neděláme. Většina z nás si je vědoma toho, že jsme po volbách jakoby vypnuli. Ano, zcela záměrně. Vypnul jsem i sám a s následky voleb se potýkáme mnozí dodnes. Nejde pořád běžet jen nahoru. Někdy se musí i dolů. Těch několik málo týdnů nám všem pomohlo více než kdy jindy. Všichni měli čas si srovnat v hlavách, co chtějí dělat, zastupitelé se učili své role a nyní se můžeme bavit o tom, jak dál s trochu klidnější hlavou.

A k tomu dělat politiku nám nepomůže jen srovnaná struktura dat a kompetencí. Ty už opakuji znovu, už máme. A je naprosto jedno, jak se to bude nazývat. To, co je v životě každé organizace důležité je to, aby se UDRŽELO pokračování toho, co se povedlo. A to není v tom, jak se co nazve, ale v tom, jak to třeba i s jiným názvem bude fungovat dál. Piráti mají v tomhle vnitrostranický problém. I když tvrdíme, že nám nejde o moc, ale vždy o to, aby náš osobní přístup pomohl rozvoji toho či onoho, protože se pro tento proces my sami cítíme ti kompetentní a zodpovědní, skutečnost je trochu jiná. Taky jde taky o boj o moc. A my mu podléháme stejně jako všichni. Jsme jen savci. To je přirozená etologie druhu a kdo se tady ohání kulturními vlivy tak si lže sám sobě. Náš problém je vždy v tom, že ta nastupující generace má pocit, že to teď bude fungovat líp. Díky nim. No promiňte, ale nebude. Bude to fungovat stejně, aspoň co se dodržování vnitrostranických nařízení a předpisů týká, protože nemůžeme měnit mechanismy, na kterých je strana postavená. Nebo to, na čem jsme se jako my lidi domluvili. Můžeme je pouze naplňovat. Tím, čím jsme.

:P Takže tu jde především o to, jaká je osobní MOTIVACE jednotlivých kandidátů, díky které budou dělat i to, co jinak dělají neradi a taky to, co budu muset dělat navíc, ke všemu, co již mají. Tady si dovolím poděkovat Ondrovi Chrástovi za to, že zvládl s klubem ten nesnadný začátek. A taky to, že ví, že na to komunikovat s MS nemusí znovu kandidovat do předsednictva.

Sdružení není mechanická jednotka, které je možné seřizovat a nařizovat ji něco bez toho, že by s tím ono samo souhlasilo. Je možné jej požádat o souhlas. A to je drobný rozdíl od toho, co musí dělat předseda místního sdružení. Navíc k tomu všemu. V této roli nejde ani tak o to, zda-li se nastolí režim, kompetence a vše bude provedeno správně, ostatně chybami se člověk učí; ale především tu jde o to, aby byl osobou, které se lidé svěří, kterou se nebudou bát oslovit s nápadem a která bude maximálně ochotná naslouchat všem. I těm, kteří se jí osobně nelíbí nebo s nimiž nesouhlasí. A to znamená mít velké množství informací o lidech, vtazích, termínech, kompetencích a nic s nimi mnohdy nedělat. Ale vědět, kdy a jak je správně použít. To by měl umět předseda. Tedy měl by na to mít čas. A prostor se tomuto věnovat.

Funkce jednotlivých místopředsedů je sice dobré mít dané, ale dle mých zkušeností a toho, co vím o fungování Pirátů by jsem rád podpořil Milošovu vizi rozložení týmu, ovšem s tou podmínkou, že taky to, co budeme v předsednictvu dělat, bude vycházet i z osobních předpokladů jednotlivců. Tedy z toho, na co mají kompetence. Volte do předsednictva ty, kteří si jsou vědomí toho, že vedení druhých je řehole a osobní příklad. Ne jen tvorba formulářů a tabulek. I když ta jim mnohdy paradoxně pomáhá taky, že? Jinak totiž bude sdružení vypadat úplně stejně. Ryba smrdí od hlavy se říká nebo ne? Takže co chcete milí Piráti Prahy 6? To si zvolíte. Díky všem za ten fakt skvělý rok našeho společného života. Hodně nám nabídl. A teď se ukáže, co jsme si z něj vzali my. Díky vám všem za to, že půjdete volit. :fet:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Zachar za příspěvky (celkem 4):
Vaclav.Fortik, Georgia.Hejdukova, Tereza.Hubackova, Vojtech.Tatra

Michal Zdeněk Zachar
koordinátor FUNDRAISINGU 8-)
michal.zachar@pirati.cz / 727 835 825
:roll: Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

Vaclav.Fortik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2094
Registrován: 02 črc 2009, 22:39
Profese: manager
Dal poděkování: 4026 poděkování
Dostal poděkování: 3796 poděkování

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

Obecně souhlas Bárou, v předsednictvu budu preferovat nezastupitele, ale přesto Ondru a Miloše volit na místopředsedy budu neb si myslím, že zvládnou obojí a zároveň bude zajištěna provázanost vedení a zastupitelů.
Dále jsem rád, že se hlásí čerstvá krev (s velkou šancí na zvolení) - dlouhodobě jsem přítelem rotace kádrů neb je to nejlepší ochrana proti nepotismu a následnému zakrňování.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Fortik za příspěvky (celkem 2):
Martin.Suchan, Michal.Zachar
Uživatelský avatar
Tereza.Hubackova
Republikový výbor
Příspěvky: 600
Registrován: 10 dub 2016, 10:11
Profese: sociální pracovník
Dal poděkování: 2233 poděkování
Dostal poděkování: 1161 poděkování

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Tereza.Hubackova »

Vaclav.Fortik píše: 28 úno 2019, 13:34 Ondru a Miloše volit na místopředsedy
A Ondra a Miloš kandidují? Ondru jsem tam nenašla :( a Miloš psal, že kandiduje na předsedu... Nebo jsem to špatně pochopila?

Tereza Hubáčková
PMS Praha 6
Republikový výbor
Zastupitelka v Praze 6
RT sociálních věcí, pracovní skupina pro SPOD

Uživatelský avatar
Jana.Kabelova
Člen KS Praha
Příspěvky: 166
Registrován: 31 led 2018, 15:25
Profese: stavařka
Dal poděkování: 515 poděkování
Dostal poděkování: 351 poděkování

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Jana.Kabelova »

Ahoj, podporuji nominaci, případně vyzývám k nominaci
Tereza.Hubackova, pro její zdravý úsudek, životní zkušenost, příjemnou, přátelskou povahu týmového hráče, rychlou orientaci v problémech
@Veronika.Stepkova, pro její schopnost uchopit problém a nalézat rychlé efektivní řešení, milý přístup k okolí a zároveň zdravou a potřebnou kritičnost tam, kde je to na místě, pro její odvahu vyjádřit svůj názor
@Marketa.Dreslova, pro její neskutečný drajv a tah na branku tam, kde se rozhodne, že je její místo, nezdolnou energii a rozdávání dobré nálady
@Martin.Suchan, Martin byl ochotný kdykoliv obratem pomoc, má skvělé analytické schopnosti spojené s dovedností nalézat a vidět řešení. Zároveň patří k těm velmi nadějným mladým lidem s pevnou morální integritou a pokorou, kdy vnímá problémy ze všech úhlů pohledů, se kterými se seznámí.
@Antonin.stogr mladý člověk s dostatečnou praktickou zkušeností, organizační tmel týmu. Tonda chce vidět do hloubky problému, než vysloví názor, uvážlivost a opatrnost je přístup, kterým je nutné konsolidovat každý tým.

Každý z těch našich kolegů, na které jsem se v příspěvku obrátila, může "z fleku" pracovat jako předseda MS, proto zároveň všechny nominuji i na předsedy a budu ráda, když tuhle výzvu přijmou. Volby rozhodnou, znáte to, hlas lidu......

Zároveň bych chtěla vyjádřit svůj názor, který se bezprostředně týká volby nového předsednictva a zároveň je to můj pohled na optimalizaci fungování MS.
Jako nejdůležitější úkol MS v této době vidím přípravu dalších kandidátů do voleb, které nás čekají v následujících letech. Zastupitelé už do toho kolečka nastoupili a průběžně získávají zkušenosti, jejich předávání ostatním členům MS je však limitováno, a to nejen časovými možnostmi, ale i jistou nepřenositelností vlastního zážitku. Proto bych byla velmi ráda, kdyby nové předsednictvo bylo navoleno výhradně z nezastupitelů a nefunkcionářů. Tito lidé jsou časově vytíženi ažaž a mají více než dostatek prostoru pro seberealizaci a zvyšování kompetencí ve svém působení.
Je tedy důležité využít následující období pro růst dalších členů MS, kteří pak budou oproti nám, co jsme teď byli zvoleni jaksi z jedné vody načisto, mnohem lépe připraveni pro kandidaturu a práci zvoleného zastupitele. Pokud zda bude celá skupina dalších lidí, kteří si projdou detailně stranické procedury, povedou MS, budou hledat témata, kterými se má MS zabývat a přemýšlet o efektivních metodách fungování, budeme všichni v každých dalších volbách ve velké výhodě, protože bude vyřešeno to nejdůležitější. Kvalitní a kvalifikované personální podhoubí. Po celou dobu svého předsednictví budou tito nováčci zároveň požívat velké výhody, a to je kontakt se zastupiteli, především na komunální, ale i na vyšších úrovních a zkušenosti z vlastního působení v radničních komisích a výborech, případně v pirátských expertních týmech.
Zároveň je v MS dostatek kvalitních lidí, kteří se kormidla sdružení na Praze 6 můžou bez obav ujmout. Života v MS se zúčastňovali a není mezi nimi nikdo, kdo by si s čímkoliv nebyl schopen poradit. Současné předsednictvo si poradilo s rokem poněkud náročnějším, což bylo dáno komunálními volbami, není tedy potřeba nové funkcionáře vodit za ručičku a dělat jim gurua. Naopak, výhodou bude každý větší problém, který se vyskytne, protože není nad to, získat rutinu v řešení problémů z nejrůznějších oblastí.
Apeluji proto na současné funkcionáře a zastupitele, včetně těch, kteří s největší pravděpodobností v následujících měsících do zastupitelstva jako náhradníci nastoupí, aby nechali prostor v předsednictvu MS další skupině nadějných členů, kteří se tak přirozeně stanou velkou posilou připravenou kandidovat v každých dalších volbách. Nejbližší náhradník do zastupitelstva, který to "má za pár", je @Jan.Lejcko, nastoupí po @Viktor.Mahrik] , který jako člen zastupitelstva MHMP nebude moci na Praze 6 zůstat. A možná bude takových případů víc, to ale nechci predikovat. Uvidíme, kam nás posunou evropské volby.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Kabelova za příspěvky (celkem 5):
Tereza.Hubackova, Michal.Zachar, Antonin.Stogr, Veronika.Stepkova, Martin.Suchan
Jana Kabelová
telefon: 724 749 175
mail: janakab1@seznam.cz
Uživatelský avatar
Ondrej.Chrast
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 620
Registrován: 04 led 2018, 17:38
Profese: projektový manažer
Bydliště: Praha 6, Bubeneč
Dal poděkování: 1160 poděkování
Dostal poděkování: 1539 poděkování

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Ondrej.Chrast »

Tereza.Hubackova píše: 28 úno 2019, 16:01
Vaclav.Fortik píše: 28 úno 2019, 13:34 Ondru a Miloše volit na místopředsedy
A Ondra a Miloš kandidují? Ondru jsem tam nenašla :( a Miloš psal, že kandiduje na předsedu... Nebo jsem to špatně pochopila?
Ano jak píšeš, Miloš na předsedu, já ne. Zvažoval jsem, pokud by se nenašel dostatečný počet zájemců, což se nestalo, kvalitních zájemců je habaděj, ač to na začátku nevypadalo.

V podstatě souhlasím s Janou i Václavem, že je nutné získávat pro nové lidi zkušenosti resp. rotace funkcí zamezuje zblbnutí, je to tak. Na druhou stranu vnímám i jako důležitou kontinuitu předsednictva, není nutné se vše učit znova, spíše naopak, současní členové předsednictva, kteří kandidují, tedy Michal a Miloš můžou naopak posunout vše dále a pomoci novým členům se rychle zorientovat, nemuset se zdržovat učením technikálií, jak se říká, ve straně máme trochu byrokratické peklíčko, neučí se to snadno, každá pomocná ruka je přínosem, ostatně my to měli také tak v osobě Viktora. Michal má přesah do krajského předsednictva a parlamentu, všechny naše komunikace tímto směrem tak mohou být jednodušší, Miloš je zkušený místopředseda a zastupitel, je výborný koordinátor a motivátor.

Rozprava a nominace se chýlí ke konci, moc díky všem, že jste se v hojném počtu hlásili, že se nebojíme odpovědnosti. Za sebe, tedy jako předsedu Zastupitelského klubu, slibuji všem nově zvoleným absolutní spolupráci, účast na schůzích a vůbec, dyť nám to všem vlastně krásně funguje. Všem hodně štěstí ve volbách! #dyckyPraha6!!!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Chrast za příspěvky (celkem 5):
Tereza.Hubackova, Vaclav.Fortik, Antonin.Stogr, Veronika.Stepkova, Michal.Zachar

Předseda Krajského sdružení Praha. Zastupitel Prahy 6.
Vedoucí Resortního týmu kultura Pirátské strany.
Politický náměstek ministra kultury (01/2022 - ?).
Blog; Pirátský profil; CV
Nevíte co pod stromeček, podpořte záchranu ukrajinského kulturního dědictví www.zapojmeukrajinu.cz

Uživatelský avatar
Jan.Lejcko
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 623
Registrován: 02 čer 2017, 18:33
Profese: Student práv, "ajťák".
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1328 poděkování
Dostal poděkování: 804 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Jan.Lejcko »

Ahoi,

krátce;
když se ohlédnete zpět, tak se mi podařilo nemožné... probudit ostatní členy ke kandidatuře a hlavně k diskuzi nad tím, co by bylo možné zlepšit v MS'ku viz. má vize Bodíků I. - XI. :twisted:

No a co si budeme povídat, taky jsem tu trošku rozvířil prach a "přinutil" i ostatní zamyslet se nad tím, co nás trápí :-)

Nicméně po delší úvaze, něco přes 24hodin :idea: :arrow: 8-), se mi celkem zamlouvá model Miloše, a proto bych ho i rád u nás aplikoval, byť s některými výhradami,
a i proto se v této fázi přihlašuji jako kandidát do případné funkce místopředsedy.

vox populi, vox dei...

Klikání zdar :fet:
Uživatelský avatar
Jiri.Hoskovec
Příspěvky: 644
Registrován: 15 bře 2017, 12:45
Profese: Úředník
Dal poděkování: 904 poděkování
Dostal poděkování: 1385 poděkování

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Jiri.Hoskovec »

Ahoj,

jsem moc rád, že se přihlásilo tolik skvělých lidí do předsednictva. Za sebe novému předsednictvu rád pomůžu ve všem co umím, v tomto případě zkušenostmi z MO a přípravou a plněním rozpočtu.
Nevnímal bych jako problém, že do předsednictva kandidují zastupitelé, jednak je nás asi třetina MS a jednak mi to přijde jako zbytečné dělení MS - tím jsme my všichni, zastupitelé jsou epxonovanějším "ostnem" a jejich zkušenost je pro fungování MS důležitá. Stejně jako je důležité, aby se do řízení MS zapojili všichni ti úžasní a schopní členové, kteří v zastupitelstvu ještě nejsou (což je věc dočasná, v příštích volbách míříme na dvacet zastupitelů!-)

Na předsedu podporuji Miloše, jehož schopnosti a vlastnosti jsem měl tu čest poznat a mám plnou důvěru, že roli skvěle zvládne, a jsem moc rád, že se do místopředsednictva přihlásili Tonda, Martin, Tereza, Veronika, Markéta (a určitě jsem na někoho při své momentální přípravě na zítřejší DR TSK zapomněl), s nimiž se sláva našeho MS bude hvězd dotýkat!-) Nebo aspoň bude v nejlepších rukou a já se budu moci klidně věnovat kauzám, na kterých v zastupitelstvu pracujeme-) Díky moc všem, co do voleb šli! Kdo chce být zvolen, musí kandidovat a jít s kůží na trh, berte to prosím jako uznání od člověka, co prohrál asi osm kol primárek do EP za sebou :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Hoskovec za příspěvky (celkem 8):
Ondrej.Chrast, Antonin.Stogr, Jan.Lejcko, Michal.Dnebosky, Tereza.Hubackova, Veronika.Stepkova, Michal.Zachar, Michal.Jokes
Ivan.Hruza
Člen KS Praha
Příspěvky: 231
Registrován: 02 srp 2014, 12:06
Profese: Specialista na kybernetickou bezpečnost
Dal poděkování: 108 poděkování
Dostal poděkování: 282 poděkování

Re: MF P6 2019/2 Volba předsednictva (rozprava)

Příspěvek od Ivan.Hruza »

Práci v předsednictvu MS lze jednoduše přirovnat k práci řidiče automobilu.

Po technické stránce stačí nastartovat, zařadit, šlápnout na pedál a pak už jen kroutit volantem...
Stejně jako předsednictvo svolává schůze, navrhuje usnesení, hlasuje a přijímá členy...

Pravidla silničního provozu i vnitrostranické předpisy ná navíc umožní fungovat společně s ostaními.
Chybovat je sice lidské, ale narážet stále dokola a nepoučit se z toho, nedává smysl.

Řidič přijde jen o body. Piráti tím ale přicházejí o důvěru.

Myslete na to, prosím, až budete hlasovat.
“For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.”
H. L. Mencken
Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Praha 6“