Lbc 9/2019 - Liberecký pirátský čtvrtek 21.2.2019

Moderátoři: KoKS Liberecký kraj, PKS Liberecký kraj, Odbor LbK - administrativni, PMS Liberec

Uživatelský avatar
Jana.Schlegelova
Člen KS Liberecký kraj
Příspěvky: 529
Registrován: 17 led 2018, 10:17
Profese: OSVČ, spolumajitelka sijemehrave.cz
Bydliště: Liberec
Dal poděkování: 606 poděkování
Dostal poděkování: 539 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Lbc 9/2019 - Liberecký pirátský čtvrtek 21.2.2019

Příspěvek od Jana.Schlegelova »

Ahoj, piráti.
Svolávám další liberecký pirátský čtvrtek.

Výchozí místo: Café Varšava
Kdy: 21.2.2019, 18:00


Máme událost na facebooku i program k doplňování.
”My, co jsme vypluli, nemůžem zpátky - tak jako do láhví šampusu zátky." (M. Horáček)
Uživatelský avatar
Jana.Schlegelova
Člen KS Liberecký kraj
Příspěvky: 529
Registrován: 17 led 2018, 10:17
Profese: OSVČ, spolumajitelka sijemehrave.cz
Bydliště: Liberec
Dal poděkování: 606 poděkování
Dostal poděkování: 539 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Lbc 9/2019 - Liberecký pirátský čtvrtek 21.2.2019

Příspěvek od Jana.Schlegelova »

Liberecký pirátský čtvrtek 21. 2. 2019, 18:00
Místo: Café Varšava (Frýdlantská 285/16, Liberec)
Přítomni: Jana Schlegelová, Milan Netrh, Pavel Váňa, Pavel Felgr
Zapisovatel: Jana Schlegelová

Program:
  1. Vývoj kolem bazénu
  2. Velký pirátský čtvrtek - 14. března 2019
  3. Zastupitelstvo 28. února, Autocentrum Nord a ČSAD Liberec
  4. Guláš pro potřebné - info z 19. února 2019 a starosti se stanem
  5. Info o VŘ na asistentku RV
Zápis:
  1. Vývoj kolem bazénu
    Rekapitulujeme současný stav (město si zadalo studii, zdali bude možné rekonstruovat bazén za provozu 25ky). Musíme problém i nadále hlídat a to nejen to, jak dopadne zmiňovaná studie. @Jana.Schlegelova ohlídá ODSáka z kontrolního výboru, že nás bude informovat o činnosti pracovní skupiny, jak se zavázal. Milan Netrh se podívá po výstupech z pracovní skupiny na internetu a spojí se s Otou Kuntem.
    Diskutujeme i možnost stavby nového malého bazénu.
    Pavel Váňa: Kdyby se stavěl nový bazén u areny, je to v podstatě kousek od Františkova. Je nesmysl stavět nový bazén na místě, kde už "hotový" je.
    Dotáhneme Švermovku do fáze projektového záměru od Milana Netrha. Milan jde v pátek bazén měřit. Kolují informace, že je kratší než 25 metrů, což by se muselo v projektovém záměru zohlednit. Nemá smysl kvůli pár milimetrům/centimetrům :-) vyřadit z plaveckých ploch pro závody. Milan Netrh bude mít připravené varianty v pondělí, pak v kolektivu na padu připravíme tiskovku, rozeslala by se ve středu. Pavel Felgr @pajuslbc to odprezentuje na zastupitelstvu.
    Trochu jsme nakousli i navazující problematiku. A to jak rekonstruovat velký bazén. Milan Netrh a Pavel Felgr by navrhovali zabezpečit přístavbu, zbořit zbytek a postavit velký bazén od znovu. Nicméně v této fázi určitě počkáme, s čím přijde město.
    Ve skupině přítomných jsme se jednoznačně shodli, že bychom měli Švermovku "tlačit" i přesto, že by se skutečně povedlo vést rekonstrukci za otevřené 25ky na Tržním náměstí. Jedná se ale o de facto navazující téma na původní Nechceme Liberec bez bazénu. Jeho středobod je jinde, tj. že je nesmyslné nechat chátrat městský majetek, už postavený bazén, který má potenciál vydělávat. Jana cítí, že by tohle ale nemuselo být stejně chápáno napříč všemi Piráty, otevřeme ještě debatu na toto téma.
  2. Velký pirátský čtvrtek - 14. března 2019
    S paní Mrázkovou ještě potvrdíme termín, ale mělo by to být domluveno na 14. března. Dorazit slíbila @Daniela.Weissova i @Ondrej.Kolek (nikoho dalšího jsme zatím nezvali :-)). Jana založí vlákno na fóru, kde si vyříkáme, jaký formát by to setkání mělo mít a co si tam chceme vlastně říct. :-) Tak 14 dní předem bychom měli nejdéle udělat facebookovou událost a sezvat na ní všechny piráty z LK (v březnu nebude krajská schůze, tak třeba se někdo přijede podívat).
    Pavel Felgr by to pojal ve stylu na pivo s piráty. Jana Schlegelová to furt vidí trochu oficiálněji s výhledem na to, že časem bychom třeba prvních 20 minut streamovovali. Takže na začátek si nějak zpracovat, co máme za sebou (od prosince), nikoli nutně s prezentací :-) ale prostě s nějakou hlavičkou. Pavel navrhuje pozvat i lidi, co nám v průběhu času tak nějak zkřížili cestu - maminky od plavců. Paní doktorku z Františkova. To si vezme na starost @pajuslbc. Streamovat teď určitě nebudeme, ale @Vaclav.Balsanek by mohl udělat klip ala Lomnice nad Popelkou.
  3. Zastupitelstvo 28. února, Autocentrum Nord a ČSAD Liberec
    Jana informuje ostatní, že trochu projela materiály do zastupitelstva na příští čtvrtek. Výtah je k dispozici na foru. Při té příležitosti narazila na společnost Autocentrum Nord. Řešili jsme, jak s takovým tématem naložit. Pavel Felgr navrhuje, že se zeptá na zastupitelstvu. Jana neví, jestli by nebylo efektivnější z podobných témat vypouštět balónky už před zastupitelstvem. Třeba formou nějaké glosy na webu, na facebooku. Je to asi otázka k diskuzi, jak naložit s těmito nesystematicky se objevujícími mikroproblémy a otázkami a jak na ně upozorňovat.
  4. Guláš pro potřebné - info z 19. února 2019 a starosti se stanem
    Jana informuje přítomné o průběhu posledního guláše a o poznatcích, ke kterým jsme na něm s @Helena.Vondrakova a Renatou Franclovou došly.
    Tj. Že vždy do budoucna chceme, aby byl na místě alespoň jeden chlap a že si musíme definitivně předem ujasnit, o co nám jde - jestli rozdávat guláš jen bezdomovcům anebo prostě šířit dobrou náladu. Pavel Váňa zopakoval, že naprostá většina libereckých bezdomovců se nedá soudit podle oblečení. Jsme rozhodně za to pojmout guláš jako otevřenou přátelskou akci. Když dostane jídlo někdo, kdo zrovna nemá hlad, pošle radost třeba dál. To by nám mělo stačit.
    Jana taky předává informaci o tom, že příští guláš padá na jarní prázdniny a musíme nějak pořešit po vlastní ose, co se stanem. Shodli jsme se, že to nebude problém. Pomoc nabídl Pavel Váňa, Milan Němec přes FB, případně Jana Schlegelová. Rozhodně to nějak vyřešíme, Helča to může pustit z hlavy.
  5. Info o VŘ na asistentku RV
    Jana informuje ostatní o své účasti ve výběrovém řízení na asistentku Republikového výboru Pirátské strany. Na čáře byla nakonec druhá, takže asistentka z ní nebude. Trochu jí to mrzí, nicméně celý proces na ní zapůsobil a je moc ráda, že se odhodlala a prošla si tím. Byla to každopádně zajímavá zkušenost. Vědoma si svých rezerv, ví sama nejlíp, že má co zlepšovat. :-)
”My, co jsme vypluli, nemůžem zpátky - tak jako do láhví šampusu zátky." (M. Horáček)
Odpovědět

Zpět na „Liberec“