KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Ústecký kraj

Uživatelský avatar
Michaela.Schwarzova
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 786
Registrován: 19 úno 2012, 18:00
Bydliště: Blahuňov
Dal poděkování: 1006 poděkování
Dostal poděkování: 541 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Michaela.Schwarzova »

Jen bych dodala, že jsem několikrát pomoc nabízela. Hlavně tedy metodickou, když se špatně rozjízděly primárky a byly tam chyby. Telefonicky jsem to řešila např. s Hankou. Posílala jsem vám i nějaký email s odpovědmi na vaše otázky. Poté, z ničeho nic, komunikace ustala. Také jsem pomáhala Vojtovi s některými dotazy od vás, protože byl v PKS nový. Takže vůle od PKS tam byla. Dokonce jsem byla vyhozena z kadaňské skupiny na FB. Proto jsem se nezúčastnila žádné schůze a setkání v Kadani. A když už to vypadalo, že se vztahy mění, mi bohužel nevyšel čas.
Co se týče MS Chomutov, tak se o mě všeobecně ví, že jsem nikdy neměla ambice toto sdružení zakládat. Proto jsem nikdy cíleně nelákala lidi ke vstupu. To je důvod, proč tu není MS.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Schwarzova za příspěvek:
Frantisek.Navrkal
Uživatelský avatar
Frantisek.Navrkal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4764
Registrován: 11 kvě 2012, 23:42
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 9909 poděkování
Dostal poděkování: 5722 poděkování

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 08:51A co se týká vzniku MS Kadaň, tak že k tomu směřujeme a chceme ho založit bylo jasné od začátku. Za celou dobu co fungujeme, se našich schůzí v Kadani nezúčastnil nikdo z členů, kteří jsou uvedeni v alternativním návrhu, ani z členů předsednictva.
Když si někdy svoláváte akce ze dne na den, tak je to těžký.
Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 08:51Mnohokrát jsme slyšeli, jak děláme špatně to a ono, ale nikdy nepřijel (krom jedné akce před volbami, kdy dorazil Miky) nikdo z krajského předsednictva, aby se s námi pobavil o tom, co a jak plánujeme, co děláme a třeba poskytl i metodickou pomoc. Nechávali vše na koordinátorech (což bude určitě protiargument, že od toho tu jsou). S jejich pomocí (Adam, Václav a Vojta) jsme nakonec vše zvládli. Což by měl být důkaz, že si umíme poradit.
Mě taky nikdo, když jsem vstoupil do strany, nevodil za ručičku. Koordinátoři vůbec ani jako instituce nefungovali. Na jednu stranu tu krajskému předsednictvu vyčítáš, že příliš spoléhá na koordinátory, na druhou stranu je sama uvádíš jako zdroj úspěchu, což moc nechápu.

Takže v navrhovaném místním předsednictvu už všechno budete dávat a nespoléhat se na koordinátory? Nebo jako místní předsednictva můžou a krajská ne, a případně proč to tak dle tvého je? Co konkrétně nechává dle tvého krajské předsednictvo na koordinátorech a mělo by to dělat samo?

Taky by mě teda hodně zajímalo, kdo je ten Vojta, kterýho zmiňuješ, protože v ÚsK jsou koordinátoři toliko Adam Komenda a Vašek Židek.

Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 08:51A nakonec, opravdu se nám nechce zakládat MS někomu, kdo se v okrese Chomutov pohybuje již řadu let a za tu dobu nezískal potřebný počet členů k založení MS, to vystihla Lili moc přesně. Nehledě na to, že ta oblast je prostě moc velká. Nebráním se do budoucna, až si vyzkoušíme, co vedení MS Kadaň obnáší a v Chomutově se podaří vytvořit početnější skupinu Pirátů, se dohodnout na nějaké změně. Pevně doufám, že naše snažení bude podpořeno, minimálně tím, že se již neobjeví žádný "alternativní návrh" a vyhlášením regulérního hlasování o vzniku MS Kadaň.
Proč je oblast moc veliká? Ani dle počtu obyvatel, ani dle rozlohy nejde v rámci kraje o největší okres. Dle tvého by v jednání nemělo být možné podávat alternativní návrhy?

EDIT: A ještě k tý pomoci, aby nedošlo k nedorozumění, tak tomu se rozhodně nebráním. Stačí mě požádat, v rámci svojí kapacity zejména konzultace ohledně procesů a předpisů milerád poskytnu. Jen mě fakt zajímalo, co Jana spatřuje jako problém.

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Petr.Rysler
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 267
Registrován: 02 srp 2018, 13:38
Profese: Restaurater
Bydliště: Terezín
Dal poděkování: 726 poděkování
Dostal poděkování: 425 poděkování

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Petr.Rysler »

zád se mi, že by bylo vhodné to vše řešit na schůzi KS, kterou myslím máte v plánu svolat?
Uživatelský avatar
Frantisek.Navrkal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4764
Registrován: 11 kvě 2012, 23:42
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 9909 poděkování
Dostal poděkování: 5722 poděkování

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Petr.Rysler píše: 18 úno 2019, 13:51 zád se mi, že by bylo vhodné to vše řešit na schůzi KS, kterou myslím máte v plánu svolat?
To už bude jaksi s křížkem po funuse, protože hlasování ve věci začíná už zejtra večer. Samozřejmě to ještě lze návrhem postupu odročit.

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Uživatelský avatar
Frantisek.Navrkal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4764
Registrován: 11 kvě 2012, 23:42
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 9909 poděkování
Dostal poděkování: 5722 poděkování

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Dávám to sem, protože je tohle vše relevantní pro jednání o založení MS Kadaň.
Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 19:04 A zde prostě narážím na chování některých našich členů KP, jejichž vztah k nám (Kadaňským) není úplně loajální.
Krajské předsednictvo tu není od toho, aby bylo „úplně loajální“ ke členům krajského sdružení. Naše první loajalita musí být ke straně a jejím stanovám, které nám přikazují dodržovat předpisy, které jste holt porušovali. Stane se, ale musí se to pak napravit. Rozhodně to nebylo o tom vás nějak buzerovat, ale jsou to právě příslušné demokratické procesy, které do velké míry z Pirátů činí nejlepší politickou stranu v ČR.
Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 19:04 Nicméně problém se objevil hned záhy s naším záměrem založit MS. Jaké divadlo se z toho stalo, už všichni víte. I přes to, že jsme se jasně vyjádřili jak jsme ochotní a schopní to zvládnout.
Tak vyjádřit se můžu třeba, že jsem král bramborových lidí, ale nedělá to z toho fakt.
Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 19:04 A to že se s "házením klacků pod nohy" setkám takto brzo a přímo, mne opravdu mrzí, protože mi to kazí radost z práce.
Kdo ti háže klacky pod nohy a jak?
Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 19:04 Doufala jsem, že jsme svou prací předsednictvo již přesvědčili o tom, že chceme odvádět a odvádíme dobrou práci a že nás místo neustálého protahování procesu založení MS, ocení podporou a bezproblémovým schválením. Bohužel opak je pravdou.
Tak protáhl jsem to jenom já tím, jak jsem podělal to zahájení jednání, ale to fakt nebyl úmysl a ještě se za to jednou omlouvám, ovšem podání jiného návrhu usnesení jednání nikterak neprodlužuje, takže nechápu, nač tímto narážíš.
Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 19:04 Co bych ale ráda na schůzi probrala je ten Alternativní návrh na vznik jiného MS než našeho MS Kadaň. čí to byl nápad a čím byl motivován. A prosím neberu argument, že na to máte jako KP právo.
Odůvodnění jsem k návrhu napsal. Jako právo na to máme, ale takhle stupidní argument bych fakt nikdy nepoužil (aspoň ne neironicky), děkuji pěkně. Příště prosím lépe číst. Podrobněji to ještě rozvedu dále v tomto příspěvku. Jestli to budeš chtít vysvětlit ještě podrobněji, tak se tomu nebráním.
Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 19:04 Závěrem bych rozhodně neoznačila to, co jsem napsala za závažná obvinění. Reakce na vlákně od "nedotknutých", byla naprosto minimální. Naopak jsem zaznamenala některé velmi podobné příspěvky. Co přiznávám, je možná nedostatek diplomacie ve formulaci, a že příště budu uvážlivěji volit slova, protože schopnost některých váhu slov zvyšovat, situaci dramatizovat a vytvářet konspirace, je extrémní.
No spíš bys asi měla být méně vágní, aby byl menší prostor pro interpretaci. Takhle to vypadá jako trapné vyvolávání FUDu, proti kterému se potenciální dotyční nemohou právě kvůli té vágnosti bránit. Se pak nediv, že se setkáš s takovou reakcí; tohle kalení vody je zcela neproduktivní.
Jana.Hladova píše: 18 úno 2019, 19:04 Chtěla bych tímto požádat Františka, aby zítra aktivoval hlasování o vzniku MS Kadaň.
Tomuto jednání předsedá @Michal.Ketner, takže tohle směřuj na něj.

Jinak si dovolím tenhle příspěvek i pojmout jako závěrečné slovo:
Nejdříve uvedu výhody a nevýhody přijetí (jak je vnímám já) a pak to shrnu.
  1. Komunální věci Kadaně nemá smysl nyní již řešit na krajské úrovni,
  2. MS by mohlo i operovat s rozpočtem a řešit samostatně nějaké drobné výdaje, které je opět neefektivní řešit skrz krajské předsednictvo,
  3. dodává to asi straně v daném městě jistou prestiž.
  1. Městské místní sdružení jde mimo dlouhodobou koncepci MS po okresech, kde jde o personální stabilitu, což je dost vachrlaté s takhle málo, navíc stále pouze poměrně příliš novými, členy a s takhle malým územím, což dále omezuje růstový potenciál,
  2. společně s možnou prestiží je zde i úměrně velké reputační riziko,
  3. vznikem takového MS se zabrání vytvořit MS pro celý okres,
  4. je nutné zvládat stranické procesy (což byl v minulosti problém),
  5. stále nebude existovat organizační složka pro okres Chomutov, takže se lidi v okrese krom Kadaně nebudou mít kde sdružovat.

Pozitiva lze do velké míry pokrýt i založením přípravného týmu, je to normální postup, se kterým počítá organizační řád. Negativa se zase snažil zmírňovat můj alternativní návrh s MS pro celý okres Chomutov.

Koncept městských MS považuji opravdu za nešťastný, protože moc nepřipadá v úvahu dostatečně koncentrovat prostředky a lidi, aspoň zatím. Tato drobná MS prostě přináší více rizik než výhod. Začíná určitě být neúnosné, aby třeba v komunálních primárkách rozhodoval celý kraj, ale to se ani loni vlastně nedělo a do příštích komunálních voleb je času opravdu hodně. Založení MS je strategická věc a je potřeba, abychom si tím do budoucna nekomplikovali zbytečně život. Rozvoj MS bych viděl spíš tak, že se budou zakládat větší MS, která se třeba časem budou dále dělit. Zatím jsou prostě MS po okresech dobrý kompromis pro současnou situaci, proto jsem to také navrhoval.

Rozhodně chci zohlednit aktivitu členů strany z Kadaně, ale řešit nastalou situaci založením MS dle navržených parametrů nepovažuji i vzhledem k možným lepším alternativám nyní za dobrý nápad. Navrhuji teď usnesení nepřijímat a věc probrat na příštím zasedání krajského fóra. Myslím, že tím vlastně nic nemůžeme zkazit. Evidentně to v krajském sdružení vyvolává kontroverzi a štěpení a snad se všichni naopak shodneme, že právě v takovýchto strategických věcech by měl panovat konsenzus. Možné alternativy jsem uvedl a jistě najdeme i jiné.

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Adam.Komenda
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 132
Registrován: 06 zář 2017, 15:39
Profese: Student práv
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 197 poděkování

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Adam.Komenda »

viewtopic.php?f=88&t=46154&fbclid=IwAR1 ... l3D7Ou9OaU Jen pro kontext dávám odkaz na vlákno, kde je celé vyjádření Jany Hladové, na které Franta výše reaguje.
Uživatelský avatar
Michal.Ketner
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 2889
Registrován: 09 pro 2012, 13:16
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 1908 poděkování
Dostal poděkování: 3381 poděkování

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Michal.Ketner »

Se omlpuvam dřív jsem se nedoostal k rozeslání https://helios.pirati.cz/helios/electio ... a0114/view
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ketner za příspěvky (celkem 2):
Miloslava.Karfilatova, Hana.Vodrazkova

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Jana.Hladova
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 240
Registrován: 10 led 2018, 20:39
Profese: Ekolog energetického zařízení
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 581 poděkování

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Jana.Hladova »

Samozřejmě jsem vůbec nepředpokládala, že by někdo přiznal, že věci se mají tak jak píši. Nicméně myslím, že hodně lidí se s různými modifikacemi přístupů, jaké jsem popsala setkalo, a ví o čem mluvím. Nebudu to už komentovat, protože je to kontraproduktivní. Můžeme to probrat na schůzi. Já se opravdu snažím řešit skutečné problémy, a tyhle boje o pravdu KP, mne fakt nebaví. Pojďme se dohodnout jak si kdo z nás představuje fungování KS a zda to odpovídá tomu, jak jsou nastaveny vnitřní mantinely tohoto fungování. Asi se čekalo na rozbušku, kterou se stal bohužel můj naprosto nestranný a obecně míněný příspěvek na fóru k případu Wagner. Prostě ten odboj byl okamžitý, masivní a tak přehnaný, že mne jen utvrdil tom, že na mých tušeních něco bude. Aniž by se kdokoliv zeptal jak to bylo myšleno, PKS si to automaticky vztáhlo na sebe, což prostě o mnohém vypovídá! Vznik MS Kadaň beru jako jedno z dalších ocenění naší práce a aktivit směrem k náboru velmi aktivních a rozumných lidí s řadou zkušeností. Ta argumentace Františka o mínusech vzniku takového MS stojí dle mého na "hliněných nohou" . Většina Chomutovských nechce být součástí MS Kadaň. Všichni Kadaňský nechtějí být ve sdružení Chomutovsko. O čem se tady proboha pořád vede debata? Jsme přece tým, který si pomáhá?! Já to tak tedy vždy měla a mám. Nikdy bych nedokázala takovým způsobem demotivovat lidi, který už mnohokrát prokázali, že chtějí, pracují a mají výsledky. A přesně takto někdy přístup PKS vnímám. A na závěr bych chtěla případné zájemce o nějaké posty (ať již krajské, nebo celorepublikové) ujistit, že můj motiv vstupu k Pirátům nebyla honba za nějakýma frčkama a funkcema. Jsem pracovně velmi vytížený člověk a mám akčí život už i tak dost. Bohužel, bez angažovanosti to také úplně nejde. Takže hledám rozumný kompromis, ale rozhodně se bez další zodpovědnosti v podobě jakékoliv funkce obejdu.

Prosím tedy všechny, kdo budou hlasovat o vzniku našeho sdružení aby vzali rozum do hrsti a nenechali se ovlivňovat negativní propagandou kohokoliv. Příště se může jednat o vás. Pokud je komukoliv cokoliv na našem úsilí se tímto krokem posunout dál, něco nejasného, nebo má konkrétní dotaz, sem s ním.

Díky a #držmekurz# vaše JH
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Hladova za příspěvky (celkem 2):
Miloslava.Karfilatova, Hana.Vodrazkova

Předseda MS Kadaň, člen několika expertních týmů (Energetika, ŽP)
"Nejmocnější je ten člověk, který vládne sám sobě"

Uživatelský avatar
Vaclav.Zidek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1721
Registrován: 06 dub 2018, 18:25
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1699 poděkování
Dostal poděkování: 2519 poděkování

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Jana.Hladova píše: 20 úno 2019, 10:19 Pojďme se dohodnout jak si kdo z nás představuje fungování KS a zda to odpovídá tomu, jak jsou nastaveny vnitřní mantinely tohoto fungování.
Ahoj, já myslím, že fungování má své mantinely dané zákonem, stanovami a dalšími usneseními. Pokud projdeš hlasováním do RV, tak budeš mít vliv na jejich změny. Ale z pozice člena KS se nemůžeš je pokusit měnit jinak než členským podnětem. Druhá věc je, že bychom se neměli navzájem obstřelovat "špínou". Když se někdo snaží pracovat správně a někdo ho otevřeně nařkne z "nekalé" praktiky, tak mi přijde naprosto v pořádku se bránit. Nebo křivě obviněný má mlčet? A já tedy vzal tvé odkazy na nezdravé prostředí vážně a pokud máš jeden konkrétní příklad buď ho zveřejni nebo postup KK, která bude jednat. Od toho tu je, aby dohlížela na práva členů.

Stanovy - krátká citace, dále se dá pokračovat na čl 6 a 7, případně na zásady týmové práce a demokratické minimum. To jsou mantinely, co se hraje mezi nima to je na nás.
(2) Organizační jednotky strany jsou oblastní sdružení vytvořená na územním principu: oblastní sdružení jsou krajská sdružení a místní sdružení. Místní sdružení vyvíjí činnost v rámci příslušného krajského sdružení a je mu podřízeno. Člen podřízeného oblastního sdružení je tak též členem nadřízeného oblastního sdružení.

(3) V oblastních sdruženích jsou orgány strany

a) oblastní fórum a
b) oblastní předsednictvo.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvek:
Miloslava.Karfilatova

Václav Židek, radní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Telefon: 775 198 038, Email: vaclav.zidek@pirati.cz
Facebook: https://www.facebook.com/vaclav.zidek
Twitter: @VaclavZidek

Uživatelský avatar
Miloslava.Karfilatova
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 337
Registrován: 13 črc 2018, 08:53
Profese: Personalistka
Bydliště: Kadaň
Dal poděkování: 1054 poděkování
Dostal poděkování: 604 poděkování

Re: KF ÚsK 3/2019 Založení místního sdružení Kadaň

Příspěvek od Miloslava.Karfilatova »

Ahoj, všem,
chci touto cestou poděkovat Michalovi za založení hlasování a poprosit Vás všechny o hlas pro MS Kadaň. Pro nerozhodnuté nebo neinformované si také dovolím krátké shrnutí.
Jsme parta lidí z Kadaně, kteří jsou delší dobu registrovanými i neregistrovanými příznivci. Zhruba před rokem jsme si vytyčili několik cílů:
1. Sestavit kandidátku do komunálních voleb v Kadani (27 osob)
2. Získat minimálně 2 zastupitele
3. Rozšířit členy v Kadani na minimálně 4
4. Založit MS Kadaň (osamostatnit se od MS Žatec-Kadaň)
Body 1-3 jsme zatím splnili. Sestavili kandidátku, získali 2 zastupitele, obsadili výbory a komise v Kadani. V současnosti máme 4 členy a 1 v přijímacím procesu + 6 aktivních příznivců Budujeme si značku Piráti Kadaň soustavně už rok a nechceme o ní přijít. Náš FB Piráti v Kadani má k dnešku 229 sledujících. Prosím, pomozte nám splnit i poslední bod a hlasujte po MS Kadaň. Děkuji předem za sebe a Janu, Hanku, Kamila (členi) a Pavla, Sašu, Jirku K, Stáňu, Davida, Věru, Jirku H (příznivci).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Miloslava.Karfilatova za příspěvek:
Hana.Vodrazkova

Míla Karfilátová
Místopředsedkyně PKS ULK * Místopředsedkyně MS Kadaň * členka KET Doprava a infrastruktura ULK

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Ústecký kraj“