Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Vyvolat mimořádný přezkum?

Pro
80
39%
Proti
107
52%
Zdržuji se
19
9%
 
Celkem hlasujících: 206 - Celkem hlasů: 206

Uživatelský avatar
Mikulas.Peksa
Poslanec/poslankyně Evropského parlamentu
Příspěvky: 4625
Registrován: 29 lis 2012, 08:33
Profese: europoslanec, ajťák, fyzik
Dal poděkování: 7811 poděkování
Dostal poděkování: 11919 poděkování

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Za mě osobně - nemám potřebu se na Honzovi jakkoli vozit. Můžu říct: průšvih se stal, nespáchali ho členové strany, nebyl spáchán na základě usnesení stranického orgánu - nevidím důvod, proč by ho strana měla řešit. Je to opravdu na diskusi mezi "pachateli" a hotelem, zmíněné rozhodnutí o zbavení členství jsem vnímal jako pouhé logické stvrzení výše uvedeného (tj. že za "pachatele" neneseme odpovědnost). Z mého pohledu je distanc nutný, nejen kvůli médiím, ale i z toho hlediska, že jihočeským Pirátům to asi docela rozbilo vztahy s Palcátem. A pokud vím, moc dalších lokací, kde by se daly pořádat podobně velké akce, v kraji není, což nás v budoucnu může mrzet. Obecně: nechceme štvát dodavatele služeb pro stranu, komplikuje nám to život a zdražuje provoz.

Ten mediální rozměr - každý z nás občas v opilosti provedl nějakou klukovinu OFFTOPICok, obvykle to nebylo spojeno se škodou za 300k a přijde mi pitomost to barvitě popisovat do zápisu z jednání statutárního orgánu parlamentní strany (který navíc čtou novináři). Operoval jsem s konceptem "mezi členy už se to stejně rozkecalo, takže netřeba to rozmazávat ještě víc". Za to se omlouvám, zjevně jsem to podcenil, ale prostě jsme chtěli být při popisu situace citliví. Asi bych apeloval na každého člena - zamyslete se, prosím, nad tím, k čemu zakládáte členské podněty, dostanete-li založením tohohle vlákna Honzu do nějakých dalších novin, zbytečně mu tím ublížíte a nepomůžete. Opravdu to nevnímám tak, že bychom se mu měli mstít a snažit se tu aféru zbytečně nafukovat.

Pokud jde o místní příslušnost, pokud by vyřešilo PKS JMK, budu jen rád. Nikdy jsem netoužil trávit svůj život žehlením cizích průšvihů spáchaných pod vlivem alkoholu nebo jiné psychotropní látky a výše uvedené dělám nerad. Rozhodně si neužívám moc spojenou se zbavováním někoho statutu RegP, který navíc poměrně snadno může nabít zpátky. Přijde mi podstatné, aby bylo řečeno, že za incident můžou 2 cizí lidé a aby haters squady ostatních stran týden neomílaly jejich jména s tím, že jsou to příznivci Pirátů (protože historka s 2 cizími lidmi a hasičákem prostě pro naši politickou konkurenci není tak peprná jako historka s příznivcem Pirátů a hasičákem).
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3072
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4845 poděkování
Dostal poděkování: 6419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Jan.Hora »

Úvodní podání, které bude rozsesláno AO budí dojem, že nikdo neví, za co byl Jan Wagner zbaven statusu RegP, ale z další diskuse mi vyplývá že velká část těch, kdo kritizovali nedostatečné zdůvodnění tohoto kroku to zdůvodnění ve skutečnosti znala a snaží se rozhodnutí zvrátit (je mi naprosto jedno proč) se zdůvodněním, že o rozhodovat má PKS JmK a RP jej obešlo a ani mu neuložilo věc projednat.

A teď ta část, která mě přijde nesmírně zajímavá - navrhovaný postup je podle mě správný, PKS JmK mělo věc projednat a pokud tak neučiní, mělo ho RP nejprve vyzvat k projednání na příští schůzi k PKS a až teprve po nevyslyšení výzvy jednat. Jenže od incidentu uplynul už měsíc, škoda na pověsti pirátů celostátně je nemalá a PKS JmK k věci až doposud mlčelo.

Proto ve světle doplněných informací doplněných především samotnoým Honzou Wagnerem (kterému děkuju za to, že si nehraje na schovávanou a staví se k věci čelem) bych se rád dotázal přítomných, zda PKS JmK projednávalo situaci kolem Honzy Wagnera a případně doplnilo odkaz na zápis z tohoto jednání. Nechci vám křivdit, třeba jste to projednali a stačí to doplnit do úvodního postu. Taktéž prosím o doplnění odkazu na doporučení RK, kterým se tu argumentuje aniž by bylo řádně odkázáno a mohli jsme se s ním seznámit.

Ale tak jak stojí informace v tomto vlákně nyní v tuto chvíli, vidím snahu využít výše uvedeného formálního pochybení RP k tomu, aby bylo zabráněno potrestání člověka, který se podílel na incidentu s velkou publicitou. Na incidentu, který mnohým přidělal mnoho práce a starostí, mnohým zkazil zážitek z celostátního fóra a v mnohých vyvolal pochybnosti o tom, zda Piráti jako celek jsou slušní nebo ne (a že jsem těch dotazů na incident zodpovídal dost, abych si tohle mohl dovolit tvrdit).

Pro mě to nejsou prázdná slova, kdyby byl Honza RegP v Praze, tak si dovolím tvrdit, že ten samý flastr od PKS Praha by dostal nejpozději na nejbližší pravidelné schůzce poté, co bychom zjistili že patří pod nás - tj. nejpozději do týdne. A to i kdyby to byl třeba blízký kamarád nás všech. Ostudou takového rozsahu se PKS prostě nemůže promlčet, pokud si mají piráti zachovat důvěru svých příznivců - nejen voličů, ale svých řadových členů a svých dobrovolníků, na jejichž důvěře a nasazení stojí náš úspěch současný i budoucí.

Z celého srdce doufám, že to už dávno bylo projednáno, bude doplněn odkaz na zápis, kde bude rozhodnutí adekvátní prohřešku a já budu muset přiznat, že jsem vám křivdil (což rád udělám).

OFFTOPICMožná se vám zdá můj post zbytečně dramatický a přehnaný, nebudu vám to v takovém případě vyčítat. Nebudu zakrývat, že mám tendenci se hodně rozohnit, když získám dojem, že mnou někdo zkouší manipulovat, aby si vyřídil soukromé účty a zakryl pravý stav věcí - a právě teď mám tento pocit a navíc to málem vyšlo, fakt jsem nejprve přemýšlel že navrhnu, aby RP odložilo platnost rozhodnutí a nejprve RP zveřejnilo detaily případu a vyzvalo PKS JmK k projednání věci, protože je to úměrnější situaci.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 8):
Vojtech.Pikal, Tereza.Hubackova, Stanislav.Stipl, Jiri.Dohnal, Tomas.Martinek, Jiri.Hoskovec, Petr.Vileta, Jiri.Belsan

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1327
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1411 poděkování
Dostal poděkování: 2099 poděkování

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Jeden takový nestraný názor.
Je smutný, že se v souvislosti s tím, co se stalo v Palcátu, tady bavíme o člověku, který s námi spolupracuje a podporuje nás už devět let. Nicméně fakta jsou taková, že se Honza na sjezdu opil, podílel se na vzniku škody, podle slov hotelu, ve výši 300tisíc a teď čeká až to za něj NĚKDO zaplatí. (Argument vyprovokování moc neberu, bratříček se takhle jednou nechal v podnapilém stavu vyprovokovat a přišel o přední zuby.) PKS JmK se na řešení situace v hotelu Palcát, pokud to dobře chápu, nijak moc nepodílelo, takže řešení zbylo na RP.
V tu chvíli naprosto rozumím tomu, že RP řeší případ i nadále, tj. v rámci strany.
Pokud se tedy Honza nepostaví zodpovědněji k tomu co udělal, chápu rozhodnutí RP o zrušení Reg.P. Za prvé bezesporu došlo k ohrožení dobrého jména strany a za druhé představa, že potom všem bude RP hotelu třeba taky ještě vysvětlovat, proč příznivec ještě stále neuhradil škodu, by asi nelákala nikoho z nás být na místě členů RP.
A ano souhlasím, že RP nepodalo v rozhodnutí řádné vysvětlení. O tom, že neinformovalo okamžitě příznivce o ukončení Reg.P se asi nemá moc smysl bavit.
Sečteno a podtrženo, protože přezkum odloží platnost rozhodnutí, jsem PROTI, s tím, že by RP mělo být přesnější ve zdůvodnění, ať už jsou důvody jakékoliv.

Tereza Vovesová
Obrázek

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Poznámka k tomu, že se to řeší až po měsíci - vyvraťte mi to nebo potvrďte, ale podle mě je to proto, že se to do médií dostalo se zpožděním. Druhá věc je, že o podílu Honzy Jmk vědět vůbec nemuselo (já se to dozvěděl až z RP, věděl jsem jen o Krtkovi).

Média
První zpráva z místního táborského webíku z 8.2.2019 13:34
https://www.jcted.cz/pirati-se-distancu ... lu-palcat/?

o dva dny později přebírá nazi scéna např. zde
https://www.narodninoviny.cz/pirati-dem ... -nechteji/

a pak už mainstream 13.2.
https://echo24.cz/a/SmtFX/pirati-se-dis ... leho-clena
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 7):
Ivo.Vasicek, Jiri.Dohnal, Rostislav.Reha, Dan.Lestina, Robert.Magni, Jiri.Ulip, Ladislav.Nesnera

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Dalibor.Zahora píše: 16 úno 2019, 11:23 ... o podílu Honzy Jmk vědět vůbec nemuselo (já se to dozvěděl až z RP, věděl jsem jen o Krtkovi).
Já jsem se o účasti Honzy dozvěděl až včera (do té doby jsem se domníval, že byl jen pasivním účastníkem).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Dan.Lestina, Robert.Magni
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3072
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4845 poděkování
Dostal poděkování: 6419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Jan.Hora »

Že to bylo KS JmK známo opírám o tuto část Honzova postu:
Jan Wagner píše: 15 úno 2019, 21:23 V týdnu po CFku jsme měli schůzi KS JMK a MS BRNO, kde jsem to místním Pirátům vysvětlil.
Dál vycházím z předpokladu, že JmK funguje standardním způsobem, tj. že PKS JMK jako celek má přinejlepším přehled, co se děje na schůzi jejich KS (buď díky vlastní přítomnosti některého ze členů PKS nebo od KoDo/KoKS nebo od členů), a to i kdyby PMS Brno neinformovalo z nějakého důvodu PKS JmK.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Jiri.Dohnal, Jiri.Belsan

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Ivo.Vasicek píše: 16 úno 2019, 11:29
Dalibor.Zahora píše: 16 úno 2019, 11:23 ... o podílu Honzy Jmk vědět vůbec nemuselo (já se to dozvěděl až z RP, věděl jsem jen o Krtkovi).
Já jsem se o účasti Honzy dozvěděl až včera (do té doby jsem se domníval, že byl jen pasivním účastníkem).
Taky se nabízí verze: mediální obrana - nebyli to členové, dodatečně se zjistí, že jeden byl RegP, tak se mu regP zruší ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Dan.Lestina, Robert.Magni

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Konrad.Henlein
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 15
Registrován: 27 zář 2015, 22:49
Profese: Obergruppenführerem SS
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 33 poděkování

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Konrad.Henlein »

Milan.Dadourek píše: 16 úno 2019, 11:06 Zde ani dotceni nevyverpali moznosti napravy, rozhodnuri imho neni pravomovne, jsou vhodnejdi nadtroje napravy.
Jake moznosti napravy zde maji existovat? Pozadat o prezkum u KK? Ktera ani nema povinnost se pripadem zabyvat? Predstava, ze by rozhodci organy rozhodnuti RP zrusili do 14 dnu, je naprosto nerealne. A po 14 dnech uz dotycny na mimoradny prezkum puvodniho rozhodnut nema.
2) Zduvodneni ve mne navozuje dojem naruseni delby moci. Argumentuje se doporucenim RK, ale RK nema a nesmi byt normotvurce.
RK normy prece netvori, jenom je vyklada.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Konrad.Henlein za příspěvky (celkem 4):
Dalibor.Zahora, Rostislav.Reha, Robert.Magni, Michaela.Nepejchalova
Uživatelský avatar
Konrad.Henlein
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 15
Registrován: 27 zář 2015, 22:49
Profese: Obergruppenführerem SS
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 33 poděkování

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Konrad.Henlein »

Dalibor.Zahora píše: 16 úno 2019, 11:46 Taky se nabízí verze: mediální obrana - nebyli to členové, dodatečně se zjistí, že jeden byl RegP, tak se mu regP zruší ;)
Ale prdlacky, kdo se ucastnil, vi RP od pocatku... A vzhledem k tomu, veskera media, ktera to vypustit chtela, uz to vypustila (jcted.cz 8.2., tn.nova.cz 14.2... pricemz vzhledem k informacim k clanku to tn.nova.cz mela napsane drive jak jcted... nepustili to ven, protoze to nestalo za to, cekali nez se neco dalsiho objevi... ale predevcirem uz museli ven, ono zpravodajstvi o mesic strare udalosti je mrte na hrane zejo... ), nic dalsiho nehrozi ne?
Ivan píše: Setkal jsem se i s ředitelem a vyjasnil si, že jako strana neneseme zopdovědnost za incident neboť vandalismu se neúčatnili naši členi, nebylo to v pronajatých prostorách, bylo to po oficiálním ukončení akce a hotelové ubytování si řešil každý individuálně. Bylo mi sděleno, že je to "v pořádku", neboť ti, kteří incident spáchali, jsou známi a věc se bude řešit v rovině "pachatelé" - hotel.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Konrad.Henlein za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Robert.Magni
Uživatelský avatar
Ondrej.Kotas
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 2570
Registrován: 29 srp 2011, 16:25
Profese: AI tester a automatizační specialista
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 4249 poděkování
Dostal poděkování: 3815 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na mimořádný přezkum - Zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem

Příspěvek od Ondrej.Kotas »

Vy tady porad argumentujete tim, ze PKS JMK nevyresilo incident a proto jej prevzalo RP.
1. ani jeden z organu neni soudni, tudiz MU NEPRISLUSI PRAVO ROZHODOVAT O TOM, ZE DOSLO K NEVHODNEMU CHOVANI (jediny kd toto muze konstatovat jsou kontrolni organy - soudni moc - tedy NE RP NEBO JINE PREDSEDNICTVO)
2. Nevhodne chovani NENI KODIFIKOVANO (pokud toto je rozhodnuti RP, musi mit nejaky realny podklad. Nic jako nevhodne chovani neni kodifikovano a nerad bych aby bylo - tohle meli komunisti - jaky smis mit uces, co si smis myslet. Opravdu jsme se posunuli do stavu, ze mame Ustredni Vybor (rozumej RP), ktere se snazi nam delat maminku? HNUS OFFTOPICVe straně, co se například prezentuje legalizací trávy (a její představitelé se o tom rádi kasají před médii), je pak prý nevhodné balit trávu na stranické akci. Nikdy to problém nebyl a vnímám to jako silné pokrytectví.
3. PKS JmK si nebylo vedomo, ze chovani Jana Wagnera poskozuje dobre jmeno strany - informace byly, ze vse je uklizeno a dotycni cekaji na fakturu od hotelu (nejsem v PKS, jde o můj dojem)
4. cela vec se zacala rozdmychavat az s tim, ze se v mediich zacala objevovat zavadejici castka 100 000, ktera se postupne nafukuje (majitel hotelu se na tom evidentne snazi vytriskat vic, kdyz tvrdi ze skoda je ctvrt mega, Mikulas Peksa uz pise dokonce o 300 000 - bez dukazu, bez vyuctovani hotelu. Jen vetsi cislo lip vypada pred nohsledama...)
5. proc nikdo jako nevhodne chovani neresi toho hysterickeho idiota (clena strany), ktery nejenze na stranicke akci pred lidmi zbil Lukase Noveho, ted jeste navic pousti mezi lidi zavadejici informace o znicenem vytahu. Nejdriv by si tento clovek mel zamest pred vlastnim prahem (nez dostane do cumaku on sam) a prestat sirit lzi - pokud nesnasi brnaky,at prijede a vyridime si to rucne strucne... OFFTOPICIMHO bych toho člověka mohl dát za fyzické napadení na stranické akci ke KK, asi by mu spadl úsměv. Ostatně KK už s takovým rozhodnutím má zkušenosti, dotyčný se bude muset veřejně omluvit a zaplatit výlohy za soudní řízení. Schválně nepíšu jméno, aby se dotyčný agresor mohl omluvit veřejně sám, než ho k té KK podám, což udělám.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Kotas za příspěvky (celkem 6):
Konrad.Henlein, Dalibor.Zahora, Robert.Magni, sery.pavel, Sarka.Vaclavikova, Michaela.Nepejchalova

Netrol! Trolí samo. „Kasinem se herna nestává, kasinem se rodí!“

Obrázek

Má koryta: stranický inkvizitor, béčko ODS, liberální konzerva a jiné nálepky „spolustraníků“
e-mail: ondrej.kotas@pirati.cz | signal/tel: +420 608 828 650 | profil: http://wiki.pirati.cz/lide/Ondrej_Kotas

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“