Vepsáno do citace "Antonino".Antonino píše: ↑21 led 2019, 21:30Směr je dobrý, ale má to IMHO ještě mezery:Maria.Vasickova píše: ↑21 led 2019, 21:04 Věřím, že naši poslanci budou minimálně hájit znění stanoviska, které bylo v této věci schváleno:
http://rozalio.cz/nase-projekty/legisla ... UqDFD2I5wU
- Odmítá se zde sankce, ale zachovává povinnost. Povinnost bez sankce není vymahatelná. -Sankce jsou aktuálně i pro školky - zde explicitně neřešeno
- Kdo si nemůže dovolit soukromou školku, tak na něho bude dopadat povinnost - nemá reálně na vybranou - Nejsou řešeny možnosti individuálních plánů, očkování jednotlivými vakcínami atd. -Zrušení té idiocie: poslední ročník školky vs. očkování, je chválihodné.
- Zásadní problém - není zde řešena odpovědnost státu za případné dopady státem vymáhaného očkování v konkrétních případech, kdy dojde v jeho důsledku k poškození zdraví. - Chybí jasný požadavek na důslednější (skutečně prováděný) monitoring vedlejších účinků. - Chybí (mi) požadavek na seriozní a objektivní informování (například se nezaštiťovat irelevantními daty z WHO, seriozní srovnávání s jinými srovnatelnými (evropskými) zeměmi). Současná praxe je po našem domácím samostudiu velmi závádějící a manipulativní (viz diskuse výše).
Návrh na zrušení povinného očkování
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- ypsilonx
- Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
- Profese: programátor, inženýr zkušebny
- Dal poděkování: 43 poděkování
- Dostal poděkování: 121 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Návrh na zrušení povinného očkování
Mějme se prostě rádi!
Profesní profil na LinkedIn
- Antonino.Milicia
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: Strategie, projekty, rozvoj
- Dal poděkování: 857 poděkování
- Dostal poděkování: 1191 poděkování
Vepsáno do citace "Antonino".ypsilonx píše: ↑22 led 2019, 01:57
Směr je dobrý, ale má to IMHO ještě mezery:
- Odmítá se zde sankce, ale zachovává povinnost. Povinnost bez sankce není vymahatelná. -Sankce jsou aktuálně i pro školky - zde explicitně neřešeno
- Kdo si nemůže dovolit soukromou školku, tak na něho bude dopadat povinnost - nemá reálně na vybranou - Nejsou řešeny možnosti individuálních plánů, očkování jednotlivými vakcínami atd. -Zrušení té idiocie: poslední ročník školky vs. očkování, je chválihodné.
- Zásadní problém - není zde řešena odpovědnost státu za případné dopady státem vymáhaného očkování v konkrétních případech, kdy dojde v jeho důsledku k poškození zdraví. - Chybí jasný požadavek na důslednější (skutečně prováděný) monitoring vedlejších účinků. - Chybí (mi) požadavek na seriozní a objektivní informování (například se nezaštiťovat irelevantními daty z WHO, seriozní srovnávání s jinými srovnatelnými (evropskými) zeměmi). Současná praxe je po našem domácím samostudiu velmi závádějící a manipulativní (viz diskuse výše).
[/quote]
Sorry jako, ale fakt nevidím důvod se nechat provokovat politikem za ANO, navíc píšícím takové blbosti, protože o problému nic neví a jen obecně spekuluje. Jo, je to ad hominem, ale DNFTT,
- ypsilonx
- Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
- Profese: programátor, inženýr zkušebny
- Dal poděkování: 43 poděkování
- Dostal poděkování: 121 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Maria.Vasickova
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 379 poděkování
- Dostal poděkování: 449 poděkování
Pro všechnyypsilonx píše: ↑08 úno 2019, 09:28 Pro laiky:
https://video.aktualne.cz/dvtv/meli-jsm ... 47ab5f122/
http://www.rozalio.cz/aktualne/v-mediic ... kJ_y_G-HFo
Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.
Periklés
- pavel_sanda
- Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
- Profese: učitel
- Dal poděkování: 29 poděkování
- Dostal poděkování: 22 poděkování
ad "- Nejsou řešeny možnosti individuálních plánů, očkování jednotlivými vakcínami atd."
Moc nechápu, proč by měla existovat možnost očkování jednotlivými vakcínami, když existuje mnohem šetrnější možnost očkovat hexavakcínou, myslím šetrnější k očkovanému.
Moc nechápu, proč by měla existovat možnost očkování jednotlivými vakcínami, když existuje mnohem šetrnější možnost očkovat hexavakcínou, myslím šetrnější k očkovanému.
- pavel_sanda
Přečetl jsem si diskusi a některé argumenty a názory mě vysloveně vyděsily. Obecně považuji lidi, kteří nedávají své děti očkovat, za méně zodpovědné a ohleduplné než lidi, kteří jezdí nakláďakem rychlostí 150 km/h před mateřskou školkou. A jelikož takoví lidé existují a roste jejich počet, jsem pro větší vynucování očkování, než je dosud zavedeno.
- Maria.Vasickova
No, vnímám to zcela opačně. Zejména rodiče, kteří zvažují "pro a proti" považuji za mnohem odpovědnější a hlavně, projevující zájem o problematiku. Všichni ostatní jsou pouze odevzdaní a čekající na to, že je budou chránit ti druzí. A je jim úplně fuk, že je to pouze iluze, že je někdo jiný ochrání. Epidemie ve vysoce proočkovaných populacích ukazují, že vakcína nemusí spolehlivě ochránit ani samotného očkovaného před nakažením a onemocněním. Dělat z přemýšlejících teroristy je fakt ubohost. Koukám, že naši příznivci jsou čím dál více vzdáleni původní myšlence svobody v rozhodování a podporují represivní metody dosahování moci. Čím to asi je?pavel_sanda píše: ↑08 úno 2019, 20:02 Přečetl jsem si diskusi a některé argumenty a názory mě vysloveně vyděsily. Obecně považuji lidi, kteří nedávají své děti očkovat, za méně zodpovědné a ohleduplné než lidi, kteří jezdí nakláďakem rychlostí 150 km/h před mateřskou školkou. A jelikož takoví lidé existují a roste jejich počet, jsem pro větší vynucování očkování, než je dosud zavedeno.
Periklés
- pavel_sanda
Rozhodovat o něčem, čemu člověk vůbec nerozumí a co může mít smrtelné důsledky pro tisíce í desetitisíce lidí, nepovažují za projev zodpovědnosti.Maria.Vasickova píše: ↑08 úno 2019, 21:19No, vnímám to zcela opačně. Zejména rodiče, kteří zvažují "pro a proti" považuji za mnohem odpovědnější a hlavně, projevující zájem o problematiku. Všichni ostatní jsou pouze odevzdaní a čekající na to, že je budou chránit ti druzí. A je jim úplně fuk, že je to pouze iluze, že je někdo jiný ochrání. Epidemie ve vysoce proočkovaných populacích ukazují, že vakcína nemusí spolehlivě ochránit ani samotného očkovaného před nakažením a onemocněním. Dělat z přemýšlejících teroristy je fakt ubohost. Koukám, že naši příznivci jsou čím dál více vzdáleni původní myšlence svobody v rozhodování a podporují represivní metody dosahování moci. Čím to asi je?pavel_sanda píše: ↑08 úno 2019, 20:02 Přečetl jsem si diskusi a některé argumenty a názory mě vysloveně vyděsily. Obecně považuji lidi, kteří nedávají své děti očkovat, za méně zodpovědné a ohleduplné než lidi, kteří jezdí nakláďakem rychlostí 150 km/h před mateřskou školkou. A jelikož takoví lidé existují a roste jejich počet, jsem pro větší vynucování očkování, než je dosud zavedeno.
- Maria.Vasickova
A rozhodovat o tom, co může neblaze ovlivnit život rodiny ano? Z čeho usuzuješ, že ten, kdo se rozhodl na základě dostupných informací byl nekompetentní, nebo, že těm informacím nerozumí?pavel_sanda píše: ↑08 úno 2019, 21:22Rozhodovat o něčem, čemu člověk vůbec nerozumí a co může mít smrtelné důsledky pro tisíce í desetitisíce lidí, nepovažují za projev zodpovědnosti.Maria.Vasickova píše: ↑08 úno 2019, 21:19No, vnímám to zcela opačně. Zejména rodiče, kteří zvažují "pro a proti" považuji za mnohem odpovědnější a hlavně, projevující zájem o problematiku. Všichni ostatní jsou pouze odevzdaní a čekající na to, že je budou chránit ti druzí. A je jim úplně fuk, že je to pouze iluze, že je někdo jiný ochrání. Epidemie ve vysoce proočkovaných populacích ukazují, že vakcína nemusí spolehlivě ochránit ani samotného očkovaného před nakažením a onemocněním. Dělat z přemýšlejících teroristy je fakt ubohost. Koukám, že naši příznivci jsou čím dál více vzdáleni původní myšlence svobody v rozhodování a podporují represivní metody dosahování moci. Čím to asi je?pavel_sanda píše: ↑08 úno 2019, 20:02 Přečetl jsem si diskusi a některé argumenty a názory mě vysloveně vyděsily. Obecně považuji lidi, kteří nedávají své děti očkovat, za méně zodpovědné a ohleduplné než lidi, kteří jezdí nakláďakem rychlostí 150 km/h před mateřskou školkou. A jelikož takoví lidé existují a roste jejich počet, jsem pro větší vynucování očkování, než je dosud zavedeno.
Periklés
- pavel_sanda
Maria.Vasickova píše: ↑08 úno 2019, 21:30A rozhodovat o tom, co může neblaze ovlivnit život rodiny ano? Z čeho usuzuješ, že ten, kdo se rozhodl na základě dostupných informací byl nekompetentní, nebo, že těm informacím nerozumí?pavel_sanda píše: ↑08 úno 2019, 21:22Rozhodovat o něčem, čemu člověk vůbec nerozumí a co může mít smrtelné důsledky pro tisíce í desetitisíce lidí, nepovažují za projev zodpovědnosti.Maria.Vasickova píše: ↑08 úno 2019, 21:19
No, vnímám to zcela opačně. Zejména rodiče, kteří zvažují "pro a proti" považuji za mnohem odpovědnější a hlavně, projevující zájem o problematiku. Všichni ostatní jsou pouze odevzdaní a čekající na to, že je budou chránit ti druzí. A je jim úplně fuk, že je to pouze iluze, že je někdo jiný ochrání. Epidemie ve vysoce proočkovaných populacích ukazují, že vakcína nemusí spolehlivě ochránit ani samotného očkovaného před nakažením a onemocněním. Dělat z přemýšlejících teroristy je fakt ubohost. Koukám, že naši příznivci jsou čím dál více vzdáleni původní myšlence svobody v rozhodování a podporují represivní metody dosahování moci. Čím to asi je?
To, že tomu daný člověk vůbec nerozumí, usuzuji z toho, že se rozhodne neočkovat, přestože očkování je jeden z největších vydobytků lidstva vůbec.