pozvánka na veřejnou schůzi MS JH, Jiskra 4.2.2018

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, KoKS Jihočeský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány.

  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy místního sdružení nebo registrovanými příznivci (Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra).

  • Moderátorem tohoto fóra je místní předsednictvo.

Uživatelský avatar
Jiri.Princ
Příspěvky: 235
Registrován: 24 bře 2015, 12:07
Profese: Nepolitik, Obchodník
Dal poděkování: 70 poděkování
Dostal poděkování: 75 poděkování

pozvánka na veřejnou schůzi MS JH, Jiskra 4.2.2018

Příspěvek od Jiri.Princ »

Svolávám dle tel. dohody s vámi všemi na pokyn předsedy MS na pondělí 4.2.2019 19,00 hod důležitou schůzi MS v J.Hradci. sídliště U nádraží č.p.814, 377 01 Jindřichův Hradec
Omlouvám se za nedodržení slibu L.Kolaříkovi, že se polepšíme s včasností svolávání, ale situace, Kolis i vy víte proč.

Pozvaní : Ing. Oldřich Máca, Ing. Miroslava Mácová, Bc. Judita Vedlová, Ing. Ondřej Lešetický Ph.D, Mgr. Václav Urban, PhDr. Jana Burianová, MDDr. Veronika Jirková, Mgr. Jan Slavík, Ing. Vladislav Svoboda, Ing.Jiří Princ,dále všichni svobodní, snažící se odolávat regulacím a nátlaku všeho druhu

Program :
: 1) jeden jedinej bod : Stanovisko členů MS v Jindřichově Hradci a přátel, co by se členy chtěli stát :

:A/ Stanovisko na hnusnou snůšku lží z dílny V.Urbana nazvanou „Důvodová zpráva“ (viz. Příloha)

:B/ Stanovisko na důvod překotně vstřícného přijetí těchto nepravd krajským předsednictvem bez
možnosti jakékoliv argumentace a obhajoby z naší strany

:C/ Stanovisko k dalšímu postupu směrem k očištění nás a našeho MS, jakožto i definování
odpovědnosti pana Urbana za pošpinění dobrého jména Pirátů v J.Hradci

:D/ Na vaše možnosti levného a účelného zveřejnění tohoto „Zvacího dopisu“ Leonidu Brežněvovi


Schůzka je veřejná, kapacita prostor dostatečná,
svolávající – O.Máca, předseda
Děkuji vám za tel. souhlas s tímto termínem, jsem rád za vaši vstřícnost
„ a přece se točí“ J Princ

Zvací dopis s přilepeným usnesením krajánků:
Návrh usnesení:

Předsednictvo krajského sdružení Jihočeského kraje po projednání navrhuje krajskému fóru schválit následující usnesení:

Krajské fórum JIhočeského kraje...

a. ...konstatuje dlouhodobé porušování předpisů místního sdružení Jindřichův Hradec viz důvodová zpráva,
b. ...ruší místní sdružení Jindřichův Hradec na základě § 21 Organizačního řádu,
c. ...vyzývá zájemce o členství v místním sdružení Jindřichův Hradec, aby o něj znovu požádali u krajského sdružení Jihočeského kraje.


Důvodová zpráva: (made in V.Urban)

Předsednictvo Krajského sdružení ( dále jen KS ) již vyčerpalo všechny možnosti (telefonická domluva, usnesení) k rehabilitaci situace, avšak neúspěšně. Situace se spíše zhoršuje. Z těchto důvodů navrhuje Krajskému fóru v souladu s § 21 Organizačního řádu zrušení Místní sdružení Jindřichův Hradec.

Místní sdružení Jindřichův Hradec (dále jen MS JH) vzniklo 11. listopadu 2014. V roce 2018 (konkrétně 13. března) proběhla schůze MS JH, na které proběhla převolba předsednictva. Za nestandardní se dá označit jak zveřejněná pozvánka na schůzi teprve den předem, tak fakt, že převolba nebyla dopředu oznámena na program jednání. Od této doby začalo mít MS JH problémy s běžným fungováním včetně komunikace s Krajským sdružením (dále jen KS). Předsednictvo KS identifikovalo na straně MS JH četná porušení předpisů a stanov České pirátské strany (viz níže) a svým usnesením ze dne 2. září 2018 vyzvalo místní sdružení k jejich dodržování. Situace se však nezlepšila a je kontinuální do dnešních dní. Na problémy v MS JH byl kraj upozorněn i Republikovým předsednictvem a Republikovým výborem.

MS JH nedodržuje jednací a volební řád, krajské zvyklosti, ani obecné principy, na kterých Česká pirátská strana stojí. Jejich činnost a nečinnost poškozuje zájmy Pirátů a brání jejich růstu a rozvoji v Jindřichově Hradci. Komunikace s ostatními členy kraje je velmi sporadická a rezervovaná. Vnitřní spory a osobní antipatie se odráží na kvalitě práce uvnitř sdružení a způsobily rozpad zastupitelského klubu téměř ihned po volbách.

V případě zrušení MS JH zůstávají jeho členové dále členy KS. Nedochází tedy k vylučování členů Pirátů, dochází pouze k omezení pravomocí vyplývajících z práv a povinností místních sdružení. Tyto pravomoce má nadále KS jakožto nadřízený orgán, jehož prostřednictvím mohou členové MS JH ve své práci pokračovat.



Opakované nedodržování včasného a veřejného vyhlašování schůzí MS
20. 11. 2017 - svolána 7. 11. 2017 - zápis
13. 3. 2018 - svolána 12. 3. 2018 - zápis - převolba předsednictva!
27. 4. 2018 - svolána 25. 4. 2018 - zápis
8. 6. 2018 - svolána 6. 6. 2018 - zápis - primární volby čelo!
4. 7. 2018 - svolána 3. 7. 2018 - zápis
20. 7. 2018 - svolána 17. 7. 2018 - zápis
24. 8. 2018 - svolána 23. 8. 2018 - zápis
17. 9. 2018 - svolána 3. 9. 2018 - zápis
27.9. 2018 - svolána 24. 9. 2018 - zápis
9. 10. 2018 - svolána 1. 10. 2018 - zápis
5.11. 2018 - svolána 22. 10. 2018 - zápis chybí - avizovaný bod přijímání členů!
23.11. 2018 - svolána 8. 11. 2018 - zápis
11. 12. 2018 nebyla svolána jako řádná schůze - zápis
29. 1. 2019 setkání oznámeno 5 hodin předem na facebookových stránkách Piráti Jindřichův Hradec. Oficiální pozváni obdrželi pouze konkrétní jedinci.

Časté konání schůzí MS JH mimo město v Sezimově Ústí. Vzhledem k pozdnímu vyhlašování a vzdálenému místu mají někteří členové a příznivci podezření, že se jedná o účelové jednání, snahu zamezit přítomnost ostatních členů a příznivců a tím demokratické diskuzi. Sezimovo Ústí navíc leží mimo územní působnost MS.

Nedodržování zvyklostí KS JčK při přijímání nových členů.
Dne 23. listopadu 2018 přijalo MS JH na své schůzi za členku Janu Burianovou, avšak bez dodržení krajských zvyklostí. Jana Burianová dokonce nebyla ani při kandidatuře do komunálních voleb v roce 2018 registrovaná na Pirátském fóru (stalo se tak až 13. prosince 2018). Na téže schůzi nebyly přijaty dvě zájemkyně o členství (MDDr. Veronika Jirková a Bc. Judita Védlová) - taktéž nedošlo k jejich představení na Pirátském fóru, ani se nezúčastnily žádné krajské schůze. Důvod jejich nepřijetí ze zápisu: Prozatím odloženo z důvodů neuspořádané povolební situace, nálad a intervencí ve snaze ochránit mladé kandidátky o členství před anonymními útoky, tlakem a deformacemi skutečností o stavu a vývoji vyjednávání o radnici z řad opozice a dalších zklamaných ambiciozních občanů J.Hradce.

Nedodržování volebního řádu a zvyklostí při sestavování kandidátky do komunálních voleb
Viz výše kandidatura Jany Burianové. V žádném zápise není představení či kandidátská řeč čelních kandidátů, či lídra kandidátky

Nedodržování předpisu o lobbingu
V zápisech je zmíněno, že Oldřich Máca vedl povolební vyjednávání. Žádná ze schůzek není uvedena v evidenci kontaktů a schůzek (v nové ani v původní databázi ani na fóru).
Podpis koaliční smlouvy
Předseda MS JH Oldřicha Máca podepsal koaliční smlouvu. O smlouvě MS JH ani KS nehlasovalo a rovněž nedošlo ani k jejímu zveřejnění na Pirátském fóru. Koaliční smlouva není ani k dohledání na webu města JH. Tím dochází k porušení volebního řádu ohledně schvalování koaliční smlouvy a k porušení organizačního řádu
§ 26 Otevřené jednání
(1) Právní akty, zápisy o právním jednání a výsledky hlasování v týmu se zachycují v písemné, elektronické podobě na systémech strany a zveřejňují se, pokud nejsou důvěrné (§ 27), ty se dají na vědomí aspoň kontrolní komisi.
Jediná dohledatelná informace o koaliční smlouvě je v zápise ze schůze 23. listopadu 2018.
Ad.4. Koaliční smlouva je napsaná a O.Mácou jako předsedou MS podepsána. Zúčastnění členové MS si naplno uvědomují svůj volební úspěch v J.Hradci. Plně si uvědomují,
že Piráti v J.H. byli před volbami vnímáni jako nejednotná a rozpolcená strana. Přesto získali po brilantním vyjednávání dopředu zvoleného týmu, vedeném
předsedou O.Mácou nejen jednoho radního. Nejen že se ucházejí o místa ve třech komisích a ve čtyřech výborech, ale byli do koaliční smlouvy schopni prosadit
některé body ze svého programu – např. výstavbu multifunkčního centra v parku pod GVN.

Neefektivní činnost MS.
Často se stává, že veřejnost z JH kontaktuje KS nebo Piráty z Českých Budějovic s tím, že se jim nepodařilo kontaktovat MS JH. Nepřátelská atmosféra, která v MS panuje, je na překážku růstu a rozvoje Pirátů v JH. Krátce po volbách se dokonce rozpadl zastupitelský klub. Piráti JH působí na veřejnost a případné spolupracující osoby odtažitě až nepřátelsky.

Usnesení předsednictva KS z 2. září 2018 nedodržované ze strany MS JH
Na základě https://redmine.pirati.cz/issues/13536 (včetně komentářů):
Předsednictvo projednalo žádost Jirky Prince, a shodlo se na následujícím stanovisku: jednací řád a stanovy České pirátské strany jsou platné pro všechna krajská i místní sdružení, a to zejména při vyhlašování schůzí, které mají být vyhlášeny v řádném termínu, zejména pokud se jedná o schůze volební, mají mít zveřejněný program a následně má být zveřejněn zápis (na fóru).

s výkřikem "pravda a láska zvítězí" za předsednictvo ms v JH J.Princ
Uživatelský avatar
Lukas.Kolarik
Příspěvky: 832
Registrován: 05 zář 2013, 21:08
Profese: OSVČ
Bydliště: Katovice
Dal poděkování: 225 poděkování
Dostal poděkování: 1112 poděkování

Re: pozvánka na veřejnou schůzi MS JH, Jiskra 4.2.2018

Příspěvek od Lukas.Kolarik »

Omlouvám se, ale svolání zasedání takto den dopředu je pro mě moc narychlo a proto se nemohu zúčastnit.

Aby informace byly kompletní, uvedu ještě stanovisko krajského předsednictva.
Jedním z hlavních úkolů předsednictva je, aby kraj fungoval. Pokud se ve fungování objevují nedostatky, na které je předsednictvo opakovaně upozorňováno různými orgány strany, členy krajského sdružení i žadateli o členství, má předsednictvo povinnost problém řešit. Zaměřili jsme se tedy na fungování místního sdružení JH a shledali jsme mnoho pochybení. Ta jsou blíže popsána v důvodové zprávě, která je přiložena k usnesení. Tuto důvodovou zprávu společně s návrhem usnesení předkládáme krajskému fóru, tedy nejvyššímu orgánu kraje, který jediný může ve věci rozhodnout. Krajské fórum má tak možnost projevit své názory a svou vůli, návrh usnesení přijmout, nepřijmout nebo pozměnit, stejně tak jako má MS Jindřichův Hradec možnost se v jednání Krajského fóra vyjádřit, obhájit a argumentovat.

Dále se pokusím ještě za sebe vyvrátit některé nepravdy, které zde zaznívají, aby měli účastníci zítřejšího setkání úplné informace.

1. Důvodovou zprávu a přehled jednotlivých pochybení jsem nechal připravit já na základě požadavků členů a orgánů strany, krajského sdružení a zájemců o členství. Pracoval jsem na ní já a tým mých asistentů. Václav Urban na jejím sepsání žádným způsobem neparticipoval a to ani připomínkováním. Vaše paranoia zde není na místě. Zájem o dění v MS JH již opravdu přerostl hranice kraje.

2. Důvodová zpráva neobsahuje nepravdy a hnusnou snůšku lží, jak je zde prezentováno, ale soupis porušení pravidel získaných na základě rešerše veřejných zdrojů. Podklady pro důvodovou zprávu obsahovaly informace zveřejněné/nezveřejněné v těchto zdrojích ( převážně pozvánky a zápisy na zasedání MS JH, web města, diskuze na FB, registr lobbistických kontaktů ). V případě, že něco z toho není pravda, prosím o uvedení konkrétních pasáží důvodové zprávy na pravou míru.

3. Předsednictvo nepřijalo nic překotně, jak je zde uváděno, ale celou situaci více než rok pečlivě monitorovalo. Důkazem budiž přijaté usnesení před čtyřmi měsíci, které porušování konstatovalo a vyzývalo k nápravě. Rovněž tak pro to svědčí i fakt, že návrh usnesení byl podpořen třemi členy z pěti po zhruba hodinové diskuzi. Jedná se tedy o projev demokratických prvků, kdy kdokoli může cokoli navrhnout a o návrhu se hlasuje. Stejně tak to bude teď při jednání Krajského fóra, kde se o návrhu bude diskutovat a na závěr o něm bude hlasovat všech 56 členů. V rozpravě bude mít MS JH možnost se k návrhu vyjádřit. Nejedná se tedy o zlovůli předsednictva. Opět zbytečná paranoia.

4. Pokud je někdo odpovědný za pošlapávání dobrého jména MS JH, tak jsou to především ti, kteří předpisy porušují a ti, kteří to tolerují. Rozhodně ne ti, kteří na to upozorní. V tomto případě evidentně dochází k opakovanému porušování předpisů ze strany předsednictva místního sdruženi.

Vzhledem k výše uvedenému žádám o zaujmutí stanoviska i k následujícím tvrzením, případně jejich zařazení na pořad jednání zítřejšího zasedání MS JH.

1. Stanovisko k tomu, proč nejsou v evidenci schůzek žádné záznamy Oldřicha Máci, přestože dle zápisu docházelo k "brilantnímu vyjednávání".
2. Stanovisko k tomu, proč nedošlo k hlasování o předložené koaliční smlouvě a proč byla podepsána v rozporu s předpisy a je tedy neplatná.
3. Stanovisko k tomu, proč není koaliční smlouva zveřejněna ani na systémech strany ani na systémech města.
4. Stanovisko k tomu, proč předsednictvo MS nedodrželo podmínky kandidatury u některých kandidátů v komunálních volbách.
5. Stanovisko k tomu, proč zasedání sdružení probíhají v Sezimově Ústí, které není na území MS JH.
6. Stanovisko k tomu, proč nebyla přijata zájemkyně o členství p. Védlová, která už byla členkou Pirátů s odůvodněním ochrany před občany Jindřichova Hradce
7. Stanovisko k tomu, proč jiná zájemkyně p. Burianová nebyla před občany takto chráněna a byla přijata ihned, ale v rozporu se zvyklostmi JčK.
8. Stanovisko k tomu, proč nebyl na zítřejší setkání pozván pirátský zastupitel Kopřiva.

To je pro začátek asi vše a budu moc rád, pokud vaše MS zaujme stanoviska i k těmto mnou navrhovaným bodům, případně děkuji členům a příznivcům, kteří si mé návrhy vezmou za vlastní a předloží je na jednání.

Vzhledem k tomu, že nemohu být z důvodu takto promptního svolání zasedání účasten a protože takové setkání považuji za důležité ve vývoji situace, žádám o přenos z tohoto zasedání nebo alespoň jeho záznam.
Nikdo není na světě úplně zbytečný, i ten největší hlupák slouží alespoň jako špatný příklad.
------------------------------------------

tel: 777279221, email: lukas.kolarik@pirati.cz, Profil
Uživatelský avatar
Josef.Spak
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 1106
Registrován: 24 zář 2017, 23:50
Profese: Programátor
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 1833 poděkování
Dostal poděkování: 1111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pozvánka na veřejnou schůzi MS JH, Jiskra 4.2.2018

Příspěvek od Josef.Spak »

Stream není a nebude. Václav Urban část nahrával na diktafon ale nebude tam všechno, protože "oficiální" část schůze proběhla rychle tak, aby se mohl diktafon vypnout a udělat "nezávazné povídání" bez záznamu. V podstatě ta "oficiální" část schůze vypadala tak, že se napsalo kdo přišel (Jirka Princ se velmi svědomitě snažil pořizovat zápis), Olda rozdal vytištěné podklady, a následně schůzi během pár minut ukončil, s tím že byl trochu problém se dostat ke slovu. Nehlasovalo se ani o pořadu schůze. Nechtěl jsem se do toho moc montovat a tlačit na to, aby se hlasovalo třeba aspoň o tom, že budeme pokračovat. Bylo totiž fajn, že jsme si až do půl desáté mohli povídat v přátelském duchu v hospodě. Nicméně věc kvůli které byla schůze svolána se řešila spíš omezeně ve stylu "tady máte podklady a nějak si to rozmyslete". Nechci hodnotit jestli to bylo dobře nebo špatně, prostě to tak bylo.
Uživatelský avatar
Josef.Spak
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 1106
Registrován: 24 zář 2017, 23:50
Profese: Programátor
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 1833 poděkování
Dostal poděkování: 1111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pozvánka na veřejnou schůzi MS JH, Jiskra 4.2.2018

Příspěvek od Josef.Spak »

Ahoj, aby se to dostalo i k lidem co nechodí na FB do uzavřené skupiny Jihočeský Kraj ;)

cca. čtvrthodinový záznam ze schůze je na https://mrak.pirati.cz/apps/files/?dir= ... ileid=6186# kde je přístupný ve sdílené složce Jihočeský kraj. Podle mě by bylo dobře to zveřejnit úplně bez bariér, ale nechci se zbytečně hádat. Název souboru je MS_JH_2018-02-04.MP3

Když jsem se nad tím zamyslel (snažím se to sem vysypat co nejdřív, než to zapomenu) tak přece jen odpovědi na některé Kolisem navržené otázky na schůzce zazněly. Byť to nejsou oficiální stanoviska protože Olda nechtěl dát o ničem hlasovat (viz záznam), pokusím se co nejvěrněji reprodukovat to, na co si vzpomenu, a co zaznělo až po oficiálním ukončení schůze. Za nepřesnosti se předem omlouvám, a prosím přítomné aby mě dle potřeby opravili.
1. Stanovisko k tomu, proč nejsou v evidenci schůzek žádné záznamy Oldřicha Máci, přestože dle zápisu docházelo k "brilantnímu vyjednávání".
1. na chybějící záznamy o povolební vyjednáváním v evidenci schůzek jsem se neptal, a nepřišla na to řeč. Když jsem se ptal na chybějící zápis ze schůze MS z 5.11.2018. nedostal jsem publikovatelnou odpověď. Takže jsem řekl něco ve smyslu jestli se to dá aspoň zhruba doplnit zpětně, a reakci na tenhle můj dotaz si nepamatuju dost přesně, snad mě někdo doplní.
2. Stanovisko k tomu, proč nedošlo k hlasování o předložené koaliční smlouvě a proč byla podepsána v rozporu s předpisy a je tedy neplatná.
2. na hlasování o koaliční smlouvě jsem se přímo neptal, ale ze záznamu je patrné, že předsednictvo MS JH má, řekněme, technicko-uživatelské problémy udělat řádně hlasování na fóru podle pravidel, takže to nikdo nedělá. To asi vysvětluje, proč se hlasuje pouze na schůzích. (viz zvukový záznam). Upřímně, je trochu smůla, že zrovna předsednictvo s tímhle má problém. Pokud bude vůle, pokusím se s byrokraticko-technickými věcmi pomoct stávajícímu předsednictvu, případně jiným členům MS Jindřichův Hradec kteří to dostanou na starosti, nebo jiným členům krajského fóra (ve spolupráci s Klárou Bidařovou dle možností).
3. Stanovisko k tomu, proč není koaliční smlouva zveřejněna ani na systémech strany ani na systémech města.
3. Na zveřejnění koaliční smlouvy jsem se na místě neptal.
4. Stanovisko k tomu, proč předsednictvo MS nedodrželo podmínky kandidatury u některých kandidátů v komunálních volbách.
4. Ohledně podmínek kandidatury si vzpomínám že byla později řeč o tom, že nešlo nahrát fotky a medailonky (a nejsem si 100% jistý jestli byla řeč opravdu o pirátské wiki, nebo o nahrávání avatarů zde na fóru, což jsme taky řešili).
5. Stanovisko k tomu, proč zasedání sdružení probíhají v Sezimově Ústí, které není na území MS JH.
5. Když jsem si teď pustil záznam, uvědomil jsem si to, co jsem během schůze nezachytil. Že prý se v Sezimově Ústí dělají schůze proto, že se tam prý přestěhoval Ondřej Lešetický.
6. Stanovisko k tomu, proč nebyla přijata zájemkyně o členství p. Védlová, která už byla členkou Pirátů s odůvodněním ochrany před občany Jindřichova Hradce
6. Ohledně odmítnutí zájemkyň o členství z důvodů údajné ochrany jsem od PMS nedostal jasné vysvětlení, které by mi utkvělo v paměti. Pokud jsem ho přeslechl tak mě to mrzí a doufám že mě někdo opět doplní nebo opraví. Zaznělo ovšem, a to si pamatuju dobře, že není úplně fér dávat do zápisu ze schůze důvod odmítnutí zájemců o členství tak, že se k němu zájemce o členství nemůže vyjádřit (tj. není to taktéž v zápise, takže je to jednostranné).
7. Stanovisko k tomu, proč jiná zájemkyně p. Burianová nebyla před občany takto chráněna a byla přijata ihned, ale v rozporu se zvyklostmi JčK.
7. na přijímání paní Burianové jsem se neptal, ale zaznělo (od současných zájemkyň o členství), že zvyklosti JčK nejdou dobře (nebo vůbec) dohledat. Tím myslím představování na zasedání krajského fóra. Možná je špatně, že je ten proces trochu nečitelný / nepřehledný pro nové zájemce o členství.
8. Stanovisko k tomu, proč nebyl na zítřejší setkání pozván pirátský zastupitel Kopřiva.
8. mimo záznam zaznělo, že kdyby V. Urban chodil na schůze, tak to prý ví. A že je to proto, že p. Kopřiva je nezávislý zastupitel a byl prý nominován do městských funkcí jinou politickou stranou, takže je vlastně od konkurence a proto ho prý nebudeme zvát.

Ještě jednou upozorňuju, že pokud jsem teď něco nenapsal přesně nebo správně tak mě to fakt mrzí a prosím o komentář. Kdybychom měli záznam z celého posezení tak teď nemusím spekulovat co jsem slyšel a co jsem neslyšel. Jsem rád aspoň za těch pár minut co máme. To fakt není o nějakém šmírování, ale o tom, aby nedošlo ke zkreslení.
Uživatelský avatar
Josef.Spak
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 1106
Registrován: 24 zář 2017, 23:50
Profese: Programátor
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 1833 poděkování
Dostal poděkování: 1111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pozvánka na veřejnou schůzi MS JH, Jiskra 4.2.2018

Příspěvek od Josef.Spak »

Ještě jsem zapomněl dodat, že Jirka Princ za mě zaplatil útratu (cca. 3x0,3l malinovky) a nechal nám u stolu jablko. Jablko si nakonec vzal pan Burian (který se zastavil krátce poté, co odešli Mácovi, paní Burianová a Jirka Princ, tj. nezůstali jsme u stolu s Václavem Urbanem, Juditou Vedlovou a Veronikou Jirkovou sami víc než pár minut. Následně mě Veronika s Juditou odvezly autem na nádraží. Všem moc děkuji za vstřícnost, Jirkovi Princovi snad oplatím útratu pokud přijede na návštěvu do Budějovic. Nemyslím si, že šlo o lobbing, ale radši to zmíním předem, čistě pro jistotu.
Miroslava.Macova
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 6
Registrován: 10 lis 2017, 12:43
Profese: účetní
Bydliště: Jindřichův Hradec
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: pozvánka na veřejnou schůzi MS JH, Jiskra 4.2.2018

Příspěvek od Miroslava.Macova »

Ahoj Josefe, myslím, že včera Václav psal, že na tvé přání pořídil záznam z celého sezení i po ukončení veřejné schůze MS JH ( viz včerejší FB diskuse na Piráti JČK).
Andrea.Protivinska
Příspěvky: 72
Registrován: 20 led 2018, 17:26
Profese: V domácnosti
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 344 poděkování
Dostal poděkování: 96 poděkování

Re: pozvánka na veřejnou schůzi MS JH, Jiskra 4.2.2018

Příspěvek od Andrea.Protivinska »

Miroslava.Macova píše: 05 úno 2019, 11:42 Ahoj Josefe, myslím, že včera Václav psal, že na tvé přání pořídil záznam z celého sezení i po ukončení veřejné schůze MS JH ( viz včerejší FB diskuse na Piráti JČK).
Z diskuze jsem pochopila, že Václav další záznam smazal.
Počet vykřičníků je přímo úměrný vyšinutosti autora. ☺
Uživatelský avatar
Josef.Spak
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 1106
Registrován: 24 zář 2017, 23:50
Profese: Programátor
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 1833 poděkování
Dostal poděkování: 1111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pozvánka na veřejnou schůzi MS JH, Jiskra 4.2.2018

Příspěvek od Josef.Spak »

Miroslava.Macova píše: 05 úno 2019, 11:42 Ahoj Josefe, myslím, že včera Václav psal, že na tvé přání pořídil záznam z celého sezení i po ukončení veřejné schůze MS JH ( viz včerejší FB diskuse na Piráti JČK).
Domnívám se že Václav se ujal pořizování záznamu zejména z následujícího důvodu, který je ve veřejném zájmu.
Lukas.Kolarik píše: 03 úno 2019, 18:07 Vzhledem k tomu, že nemohu být z důvodu takto promptního svolání zasedání účasten a protože takové setkání považuji za důležité ve vývoji situace, žádám o přenos z tohoto zasedání nebo alespoň jeho záznam.
Co se týká záznamu poté, co Olda řekl že se o ničem bavit nebudeme, schůze se ukončí a basta...

Na vysvětlenou (odkaz na FB skupinu JčK zde):
nahravani_MS_JH_0.png
následně jsem se ptal Václava Urbana, proč měl pocit že to bylo na moje přání. Já si totiž nevzpomínám, že bych kdy Václavovi řekl, ať se to nahrává celé. Dostal jsem následující odpověď:
nahravani_MS_JH.png
Myslím si, že transparentní, otevřené jednání je důležité, zejména pokud se jedná o věci projednávané celým krajským fórem. Na druhou stranu ani nedošlo ke zveřejnění nějakého záznamu, který by byl pořizován bez souhlasu přítomných.

Tohle je přesně důvod, proč se nemá dělat ultrakrátká schůze na čtvrt hodiny, nebo řešit důležité věci někde na Facebooku.
Zamčeno

Zpět na „[archiv] Jindřichův Hradec“