KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Zamčeno
Uživatelský avatar
Petr.Daubner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 306
Registrován: 03 lis 2017, 22:08
Profese: učitel
Bydliště: Praha 9 - Vysočany
Dal poděkování: 993 poděkování
Dostal poděkování: 960 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Petr.Daubner »

Michal.Jokes píše: 01 úno 2019, 16:26 A dovolím si dvě otázky z pozice člena na zatím jediného kandidáta

1) Píšeš, že se chceš věnovat školství, mohl bys trochu více rozvést, jaké jsou tvé představy stran našeho vzdělávacího systému? Jak by podle Tebe měl ideálně vypadat a jaké kroky bys proto za toho 1,5 roku (což není úplně dlouhá doba) svého mandátu udělal?

2) Ve své řeči si dobře popsal svoje silné stránky. Mohl by ses s námi podělit i o své slabé stránky (jsou-li jaké ;-) ) a jakým způsobem s nimi pracuješ?

Za odpovědi předem díky
M.
Ahoj Michale, děkuji za obě Tvoje otázky. Pokusím se na ně s dovolením odpovědět separátně.
Začnu tou druhou - slabé stránky. Slabé stránky má samozřejmě každý. Všechny neprozradím, jasná věc :-). Ale tak kupříkladu mi schází více trpělivosti a více umění naslouchat. Když se zaberu do nějakého problému, který mě pohltí, chci ho okamžitě vyřešit. Mám rád čistý stůl v práci i čistou hlavu a abych na to pořád nemusel myslet, snažím se věc ihned řešit. Často je to správně, někdy je ale lepší na chvíli vychladnout a víc si vše promyslet. Neudělat první věc, která mě napadne, neříct první větu, kterou mám na jazyku. Neboť jak praví indiánské přísloví, "vyřčené slovo a vystřelený šíp nelze vrátit." Na tom musím pracovat, je to věc sebekontroly.
S tím souvisí občasné sebezahledění se do svého "jediného správného názoru". Možná to tak někdy máte taky, možná ne. Někdy je přece "pravda" natolik zjevná, že to přece musí všichni vidět stejně jako já, říkám si občas. Ale někdy se člověk zmýlí sám. A velmi často žádná objektivní "pravda" neexistuje a na stejnou věc prostě existují různé úhly pohledu. V politice se s tím setkávám pořád. I mezi Piráty (méně často), ale hlavně u našich názorových oponentů. Člověk musí mít svoje názory. Ale měl by také umět podívat se na problém očima druhého. A vystoupit ze svojí "sociální bubliny", pokusit se pochopit způsob nazírání i z druhé strany. To vyžaduje empatii, soustředění se nejen na sebe. Pak se lépe hledá kompromis s protistranou a kompromisy jsou vždy zapotřebí, protože politik je umění možného a málokdy člověk může prosadit vše. Musím říct, že o názorech jiných lidí od té doby, co jsem u Pirátů, přemýšlím mnohem víc. Ale stejně na tom musím zapracovat. Hodně. Nejen mluvit, ale i víc naslouchat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Daubner za příspěvky (celkem 8):
Dalibor.Zahora, Ondrej.Kalis, Vaclav.Fortik, Ivo.Slavka, Jan.Hora, Ivo.Vlasaty, Jana.Belecova, Chrom
Uživatelský avatar
Milus.Kotisova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 566
Registrován: 22 kvě 2014, 15:52
Profese: překladatelka, lektorka, publicistka
Dal poděkování: 733 poděkování
Dostal poděkování: 838 poděkování

Re: KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Milus.Kotisova »

Otázka na kandidáta Petra D.: pokud bys neuspěl tentokrát, odradilo by tě to od kandidatury v příštích volbách?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Milus.Kotisova za příspěvek:
Petr.Daubner
"Jednej, jako by svobodný a plný rozvoj kteréhokoli člověka závisel na tvém jednání." (Agnes Hellerová)

* * *
milus.kotisova@volny.cz, 773 219 196
zakladatelka, ex-1. kurátorka Pirátské putovní univerzity
nových 5 kurátorů viz web PPU
* * *
O PPU: https://otazky.github.io/ (dočasné umístění webu)
Akce PPU: viewtopic.php?f=75&t=48598
FB skupina: https://www.facebook.com/groups/Piratsk ... Univerzita
Uživatelský avatar
Petr.Daubner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 306
Registrován: 03 lis 2017, 22:08
Profese: učitel
Bydliště: Praha 9 - Vysočany
Dal poděkování: 993 poděkování
Dostal poděkování: 960 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Petr.Daubner »

Michal.Jokes píše: 01 úno 2019, 16:26 A dovolím si dvě otázky z pozice člena na zatím jediného kandidáta.

1) Píšeš, že se chceš věnovat školství, mohl bys trochu více rozvést, jaké jsou tvé představy stran našeho vzdělávacího systému? Jak by podle Tebe měl ideálně vypadat a jaké kroky bys proto za toho 1,5 roku (což není úplně dlouhá doba) svého mandátu udělal?

2) Ve své řeči si dobře popsal svoje silné stránky. Mohl by ses s námi podělit i o své slabé stránky (jsou-li jaké ;-) ) a jakým způsobem s nimi pracuješ?

Za odpovědi předem díky
M.
A teď odpověď na první otázku. Školství mě samozřejmě velmi zajímá, je to moje profese. Ale nebudu tvrdit, že všemu rozumím. A troufnu si tvrdit, že neexistuje žádný jeden člověk, který by měl komplexní přehled o celém školství, o mateřských, základních, středních i vysokých školách a ještě k tomu o vědě, výzkumu, mládeži a tělovýchově. To vše je totiž v gesci jediného ministerstva. Jednoduchá odpověď neexistuje. Kdyby existovala, byl by vidět výrazný posun k lepšímu. Ale není vidět, ani náhodou.
Začnu tím, jak to vypadá: školství je tou nepřehlíženější oblastí veřejné správy a ještě pro žádnou stranu ve vládě školství nebylo prioritou. Před každými volbami všechny strany tvrdí, že školství prioritou je, často tou úplně nejdůležitější, vždyť přece jde o naše děti. Tak jasně. Máme u nás desítky tisíc učitelů, statisíce žáků a studentů a miliony jejich rodičů, dědečků, babiček, sourozenců, školství se dotýká skoro každého. A to je slušná řádka voličů. Těm nemůžete říct, že na školství kašlete. Ale žádný politik v podstatě pro školství zatím nikdy nic moc neudělal. Po volbách vždy typicky nastane jedna ze dvou situací: buď jde školství úplně k ledu a ministr jen šlape vodu a řeší pouze největší průšvihy, nebo naopak někdo přijde s novou "geniální koncepcí" školství, která všechno vyřeší. Realita je ovšem taková, že většina změn ve školství jsou změny k horšímu. Mj. proto, že ministři školství jsou většinou lidé naprosto nekompetentní, lidé, na které ten resort prostě zbyl. Ministerstva zahraničí, obrany, financí, vnitra jsou už obsazená? Tak ho (ji) dáme na školství, on (ona) je dobrý (dobrá) manažer(ka), určitě si s tím poradí. Někteří ministři a ministryně byli však příšerní. Co třeba takový ministr Dobeš? Anebo Kateřina Valachová. Ta zvládla tak akorát vydat pamlskovou vyhlášku a na místo náměstkyně dosadit svoji kamarádku, která jak známo čelí obvinění z korupce. Učitelé jsou mizerně placení, což vynikne zejména v platově silně nadprůměrné Praze, o kuchařkách, hospodářkách a dalších nepedagogických pracovnících, kteří jsou ale pro školu naproto nepostradatelní, ani nemluvě. Ale peníze na zavádění "velkých projektů" se najdou vždycky. Rámcové vzdělávací programy například. Moc toho nevyřešily, učitelé je většinou odpracovali zadarmo, ale školitelé na to dostali slušné peníze z EU či ze státního rozpočtu. Podle mého názoru byly ty programy úplně zbytečné, většinou se jen košatějšími slovy přepsaly již stávající osnovy. Nebo státní maturity, co ty sežraly peněz, a stejně pořádně nefungují. Nejsem si zcela jist, jestli samotná existence státních maturit je správná nebo ne, ale rozhodně není správná jejich soušasná podoba. Aby existovaly dvě úrovně státních maturit, je hodně zvláštní. Ještě větší hloupost je fakt, že student může odmaturovat jen ze dvou předmětů, třeba dvakrát z matematiky a dvakrát z češtiny. Úplně špatně jsou pak jednotné přijímací zkoušky. Ve školkách máme všude zoufalý nedostatek míst pro děti, ale stejně zavedeme povinnou předškolní docházku. A tak by se dalo pokračovat.
Jak z toho ven? Podle mě neexistuje žádný zázračný recept, nějaká jedna koncepce, která všechno automaticky vyřeší. Nejsem příznivcem řešení typu "přijměme finský systém školství, ten je nejlepší" a bude to fungovat. Nebude. To teď není nic proti finskému školskému systému! To, že něco funguje dobře v zemi s úplně jinou tradicí, ekonomickou úrovní a mentalitou, neznamená, že to bude stejně dobře fungovat i u nás. Nejsem zkrátka příznivcem revoluce, nýbrž evoluce. Na školství je potřeba systematicky pracovat, a postupovat krůček po krůčku. Měli by se na tom podílet odborníci napříč stranami a školství by mělo být prioritou skutečnou, nejen deklarovanou. Určitě by bylo potřeba výrazně zvýšit platy učitelů na všechy typech škol, od mateřských až po vysoké. Personální situace zejména na základních školách je tristní. 100x si můžete napsat do zákona, že učitel má mít vysokoškolské pedagogické vzdělání, ale pokud se Vám ti lidé nepřihlásí, aprobované učitele mít prostě nebudete a musíte vzít za vděk tím, co je. Také si myslím, že zbytečně bazírujeme na tom, aby učitel měl vysokoškolské vzdělání pedagogického směru. Pedagogická škola samozřejmě studentům předá základní znalosti z oborů didaktiky, pedagogiky, psychologie, ale učit nikoho nenaučí. Pro učení musí mít člověk alespoň trochu povahu a vlohy, a zbytek se prostě naučí dlouhodobou praxí. Podle mě by stačila vysoká škola jakéhokoliv směru a k tomu nějaká méně obsáhlá zkouška ze základů psychologie, pedagogiky a didaktiky. Těch připomínek by bylo hodně, na všechno neumím odpovědět, a na otázku, jak by měl vypadat ideální vzdělávací systém, odpovědět asi nedokážu. Ale pokusím se alespoň zjednodušeně: měl by to být vzdělávací systém lépe financovaný, méně byrokratický, s větší mírou autonomie učitelů a zejména ředitelů, neboť dobrou školu dělá především dobrý ředitel. A dobrých ředitelů máme hodně a musíme je motivovat, aby zůstali a předávali své zkušenosti dál. Zaplaťme ty lidi lépe, nechme jim více kompetencí a nechme je dělat jejich práci a moc jim do toho nekecejme. A hlavně ať do školství nemluví lidé, kteří mu vůbec nerozumí. Aby třeba lidé z BIS nemluvili do toho, jak se má na školách učit dějepis.
Jak začít? Krůček po krůčku a na všech úrovních. Tak například na MČ Praha 9 vzniká, zdá se, zajímavá školská komise. Jsem její členem, její členkou je ale hlavně další naše devítková Pirátka Nela Gottmannová, která pracuje na koncepci změn ve školství na Praze 9. Na magistrátu máme radního pro školství Vítka Šimrala. A v řadách Pirátů na všech úrovních je celá řada dalších lidí, zabývajících se školstvím. Je třeba průběžně pracovat na drobných změnách, jeden zázračný recept, reforma či koncepce to nevyřeší. Je třeba spolupracovat s nezávislými odborníky a i politiky jiných stran. Pokud bych byl zvolen do Senátu, chtěl bych určitě pracovat ve Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Školství nemůžeme vyřešit jen z jedné úrovně. Je potřeba zapojit lidi na místních úrovních, na úrovni magistrátu hlavního města Prahy a v krajích i v Parlamentu. Co je ale potřeba udělat nejdříve, je zvýšit platy učitelů všech typů škol. Pokud budeme vymýšlet cokoliv a nebudeme na to mít lidi, nebo budeme mít ve školství lidi otrávené a demotivované, nezlepší se nic.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Daubner za příspěvky (celkem 6):
Vaclav.Fortik, Ondrej.Kalis, Ivo.Slavka, IvanF, Karel73, Chrom
Uživatelský avatar
Petr.Daubner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 306
Registrován: 03 lis 2017, 22:08
Profese: učitel
Bydliště: Praha 9 - Vysočany
Dal poděkování: 993 poděkování
Dostal poděkování: 960 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Petr.Daubner »

Milus.Kotisova píše: 02 úno 2019, 18:10 Otázka na kandidáta Petra D.: pokud bys neuspěl tentokrát, odradilo by tě to od kandidatury v příštích volbách?
Ahoj Miluš, nevím, neumím na to úplně odpovědět. Pokud teď získá nominaci někdo jiný, pak bude kandidátem on a uděláme všichni všechno pro to, aby uspěl. A pokud vyhraje, pak má velkou šanci, aby si volby v roce 2020 zopakoval. Neboť, řečeno sportovní terminologií, "vítězná sestava" se většinou nemění. Pokud bych za Piráty kandidoval já a neuspěl bych, tak by asi záleželo na míře té prohry. Pokud bych zanechal dobrý dojem a prohrál bych dejme tomu 51:49 hlasům, tak by mě to nespíš neodradilo, pokud bych tu kampaň zkazil a získal bych třeba 5% hlasů, tak bych do toho určitě znovu nešel. A samozřejmě také závisí na tom, kdo by se do té příští volby přihlásil. Nejdůležitější je, abychom jako Piráti v těch volbách uspěli. A pokud budeme poraženi, aby to byla porážka čestná a ne naprostý debakl. Protože řekněme si to otevřeně: v našem okrsku nejsme favoritem! ODS je na Praze 9 mimořádně silná. To není předvolební alibismus, tak to prostě je. Jde o to jim to hodně znepříjemnit. Pak můžeme uspět. A o to se budu snažit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Daubner za příspěvky (celkem 9):
Vaclav.Fortik, Ondrej.Kalis, Dalibor.Zahora, Ivo.Slavka, Roman.Semik, IvanF, Jaroslav.Nemec, Karel73, Chrom
Uživatelský avatar
Stanislav.Zima
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 147
Registrován: 14 bře 2018, 23:00
Profese: management, cestovní ruch, marketing, PR
Bydliště: Praha 1, Kaprova 14 a Třebíč Hasskova 14
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 188 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Stanislav.Zima »

Vážené Pirátky, Vážení Piráti,
toto je druhá kandidátská řeč v mém životě. Stejně jako ta první, je adresovaná vám členům Pirátské strany a jejím příznivcům. Chtěl jsem se původně podívat na wikipedii nebo na fóra, jak se takové řeči vůbec píšou. Ale to už bych nebyl já, nebylo by to od srdce.

Tak teď kandidátská řeč na ostro :

Vážené Pirátky, Vážení Piráti,
dovoluji se ucházet o vaši podporu a vaše hlasy při mojí kandidatuře do doplňovacích voleb do Senátu za obvod 24 (Praha 9).
Co mě vůbec k tomu kandidovat do senátu vede? Je to především to, co se v naší zemi poslední roky a zvláště měsíce děje. Trestně stíhaný premiér si porcuje stát jako dobyté území s úmyslem z části z nás udělat svoje poslušné zaměstnance a zbytek držet ve strachu. Prezident republiky veřejně opovrhuje polovinou národa a z ústavy si dělá kus hadru, se slovy“ teď je to na 5 let naše“. A lidi, co proti nim protestují na náměstích „oni“ nazývají lůzou.. Ano, neúcta k jednotlivci, který se nezařadil, nás obklopuje a dusí.

Vážení přátelé, myslím si, že vůbec nepřeháním, když řeknu, že se teď jedná o svobodu a demokracii v Česku. Zlovůle mocných a bohatých nabyla obludných rozměrů, hamýžnost je v našich poměrech úplně normální a vítězí. Pokud teď tato zla neporazíme, budou tu vládnout po dlouhou dobu. A naše životy jsou příliš krátké na to, abychom si řekli, že to nějak přečkáme.
Víte, v mojí profesi jsem dosáhl na vrchol toho, co jsem chtěl dělat a poslední dobou jsem si začal všímat, že jsem už docela dospělý (54).. Mám dost zkušeností, znalostí, potřebného nadhledu i kontaktů, abych se mohl pustit do boje proti zlu. Nechci, aby se vize George Orwella v naší zemi naplnily. Proto se o to musím pokusit.

Společně se silou vašich hlasů toho můžeme dosáhnout.
Pokud to vyjde, budu vašim zaměstnancem a společně s dalšími Pirátskými poslanci a senátory budeme naplňovat naše=vaše vize a pirátský program. Ano, můžeme ANO, ODS i ostatní strany porazit, máme na to. Přestože stojíme proti nesmírné ekonomické a mocenské síle, kterou nazývám Hydrou, my dokážeme být chytřejší, musíme být chytřejší abychom získali možnost dále bojovat. Uděláme proto chytrou kampaň a dokážeme tu Hydru porazit.

Co budu v senátu (pokud to vyjde) dělat?
Budu vidět, piráti budou v Senátu ještě více vidět a slyšet, prostě Piráti posílí! Pomůžu s prosazováním Pirátského programu, postojů a cílů na půdě Senátu. Pomůžu centrále. Využiji svoji praxe a znalosti médií a i mediální znalosti mojí osoby abych pomohl komunikovat a vysvětlovat Pirátské postoje a činy veřejnosti. To považuji za zvláště důležité.
Ve výborech Senátu se zasadím o vytvoření výboru, nebo podvýboru pro cestovní ruch, ten bude navazovat na Sněmovní výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, kterému předsedá předseda Pirátů. Naší ambicí by mělo být vytvořit v Senátní klub Pirátů, o to se zasadím.
Druhým mým tématem bude otázka umístění úložiště vysoce radioaktivního odpadu v ČR, kde stát vystupuje vůči občanům z pozice síly, jsou ukvapeně přijímána rozhodnutí, která ovlivní příští genera… Toto je ale téma mnohem obsálhlejší než samotná kandidátská řeč..
Zároveň můžu díky svému věku pomoci s oslovením „mojí generace“ (vyhýbám se slovu starším) voličům.
Pokud se do Senátu díky podpoře Pirátů dostanu, tak se politika stane mým zaměstnáním a já se stanu vaším zaměstnancem.
Práci v senátu se budu věnovat naplno, tedy ukončím současné aktivity, jinak to ani neumím, to slibuji vám, kdo mě zatím neznáte, ti co mě znají to vědí..
Tak co Vážené Pirátky, Vážení Piráti, pustíte mě na ně?
Stanislav Zíma https://www.facebook.com/stanislav.zima.121, https://www.linkedin.com/in/stanislav-z ... 29794/[img][/img]

(komukoliv z vás rád sdělím podrobnosti, či odpovím na otázky)Obrázek
Tito uživatelé poděkovali autorovi Stanislav.Zima za příspěvky (celkem 3):
Petr.Daubner, Roman.Semik, Filip.Smoljak
Stanislav Zíma
Uživatelský avatar
Renata.Klusakova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 14
Registrován: 01 úno 2019, 22:54
Profese: redaktor
Bydliště: Praha 9, Obvodová 30
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Renata.Klusakova »

Vážení Piráti,
jsem Renata Klusáková a hlásím se jako kandidátka na uvolněné místo po paní senátorce Zuzaně Baudyšové. Pracuji jako redaktorka v Českém rozhlase na kulturní stanici Vltava. Ucházím se o vaši podporu do senátních voleb pro obvod č. 24 – Praha 9.

Proč chci kandidovat do Senátu
Letos jsem přesně 30 let občanem Prahy 9 a z toho více než 10 let vnímám problémy spojené s místní politickou samosprávou, která zde není vystavena tak aktivní občanské kontrole jako v některých jiných městských částech. Procházejí jí tudíž nekalé mocenské praktiky, převlékání kabátů, opevňování se ve funkcích, nekompetentní rozhodnutí nezřídka motivovaná osobním prospěchem, papalášsky přezíravý přístup k občanům.
Mé občanské iniciativy začaly před více než deseti lety peticí za zachování mateřské školy na Krocínce, kterou chtěla MČ kvůli lukrativnímu místu prodat developerům. Podílela jsem se na akcích k zachování Klíčovského parku a architektonicky cenných budov v areálu bývalé pekárny Odkolek.
Největší dosah měla akce roku 2016, kdy jsem iniciovala vznik spolku ProProsek a společně s ním oslovila vedení MČ Praha 9 s žádostí o odkoupení Hostince u Brabců s cílem proměnit tuto dominantu prosecké návsi na společenské a kulturní centrum. Petici podpořilo více než 2700 lidí, nejméně s polovinou z nich jsem byla při sbírání podpisů ve spontánním kontaktu. Tato akce zároveň spojila několik občanských sdružení a díky ní jsem získala občanské kontakty napříč Prahou 9. (Humorné finále nastalo o posledních volbách, kdy si několik kandidujících radních záchranu Hostince u Brabců přisvojilo a použilo ji ve své kampani.)
Za důležité považuji to, že se mi podařilo vzbudit zájem veřejnosti. Ten nakonec rozhodl o tom, že všechny výše zmíněné budovy i park tu stále máme.
Jednala jsem vždy lokálně, ale přemýšlím globálně. Jako matka čtyř dětí na různých stupních našeho vzdělávacího systému vím něco o klopotném fungování našeho školství, a jako redaktorka Českého rozhlasu (možná jste i vy zaregistrovali předvánoční krizi kolem stanice Vltava) chci rozhodně bránit veřejnoprávní prostor. S reálnými tlaky na omezování svobody a nezávislosti médií veřejné služby mám osobní zkušenost.
Jako redaktor kulturního programu znám problémy, se kterými se potýkají umělecké a kulturní organizace ve vztahu ke svým zřizovatelům či poskytovatelům dotací. Mohu také přispět svými poznatky při posuzování autorského zákona.
Většinu svého života jsem strávila v Praze 9, kde mám svůj druhý domov. Můj první, a neméně intenzivně prožívaný, je ale v severních Čechách. Vrozené spojení s českoněmeckým prostředím mě přirozeně poutá k oblasti někdejších Sudet. Chci přispět k řešení zdejších problémů s nezaměstnaností, vylidňováním a existencí vyloučených lokalit. Zajímá mě současnost česko-německého soužití a možnosti, které se díky němu mohou otevřít.

Proč chci kandidovat s podporou Pirátské strany
Program PS je mi blízký. Pirátští poslanci patří k nejkvalitnějším osobnostem současného složení Sněmovny.

Jak chci senátorskou funkci vykonávat
Chtěla bych podpořit vytvoření senátorského klubu Pirátské strany. Jsou mi bytostně blízké hodnoty liberální demokracie a proto bych se ráda připojila k uskupení Senátor 21. Za důležitou považují těsnou spolupráci s pirátskými poslanci i piráty v regionech.
Senátní obvod 24 je vnímán jako okraj Prahy, kudy vedou výpadovky a odkud lidé dojíždějí „do města“. Často tomu tak vůbec není, ale ráda bych, aby skutečně nebyl ani důvod si to myslet. Například sídliště jako Černý Most potřebují výraznější pomoc.
V součinnosti s poslanci a senátory Pirátské strany bych se chtěla věnovat oblasti kultury, postavení médií veřejné služby, školství a problematice vyloučených lokalit.
Nemám žádné konkrétní moto, kterým bych vyjádřila svůj postoj k životu. Dlouhodobě mi pomáhá přesvědčení, že naději je potřeba hledat stále, třeba i na dně Pandořiny skříňky. „Sen“ ve slově senátor vnímám jako zprávu, že má smysl se pokoušet i o to, co se v dané situaci jeví neuskutečnitelné.

Vaše Renata Klusáková
Uživatelský avatar
Renata.Klusakova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 14
Registrován: 01 úno 2019, 22:54
Profese: redaktor
Bydliště: Praha 9, Obvodová 30
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Renata.Klusakova »

Petr.Daubner píše: 02 úno 2019, 18:32
Milus.Kotisova píše: 02 úno 2019, 18:10 Otázka na kandidáta Petra D.: pokud bys neuspěl tentokrát, odradilo by tě to od kandidatury v příštích volbách?
Ahoj Miluš, nevím, neumím na to úplně odpovědět. Pokud teď získá nominaci někdo jiný, pak bude kandidátem on a uděláme všichni všechno pro to, aby uspěl. A pokud vyhraje, pak má velkou šanci, aby si volby v roce 2020 zopakoval. Neboť, řečeno sportovní terminologií, "vítězná sestava" se většinou nemění. Pokud bych za Piráty kandidoval já a neuspěl bych, tak by asi záleželo na míře té prohry. Pokud bych zanechal dobrý dojem a prohrál bych dejme tomu 51:49 hlasům, tak by mě to nespíš neodradilo, pokud bych tu kampaň zkazil a získal bych třeba 5% hlasů, tak bych do toho určitě znovu nešel. A samozřejmě také závisí na tom, kdo by se do té příští volby přihlásil. Nejdůležitější je, abychom jako Piráti v těch volbách uspěli. A pokud budeme poraženi, aby to byla porážka čestná a ne naprostý debakl. Protože řekněme si to otevřeně: v našem okrsku nejsme favoritem! ODS je na Praze 9 mimořádně silná. To není předvolební alibismus, tak to prostě je. Jde o to jim to hodně znepříjemnit. Pak můžeme uspět. A o to se budu snažit.
Petře,zdravím Vás, je to masivní kampaní, pokaždé tentýž mustr: konkrétní závazky pro Prahu 9 - splněno, co dál? Vybere se, co se zrovna hodí do krámu. A už to jede: bilbordy, lavičky, tramvaje,všechny kandelábry...Jo, protáhli Park přátelství, ale lidé už se nezajímají, kolik stály pozemky. O Prosecké vyhlídce, kam zahučely zbytečně desítky milionů, v minulých volbách cudně pomlčeli.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Renata.Klusakova za příspěvky (celkem 2):
Petr.Daubner, IvanF
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Registruji 2 nové kandidáty.
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Lukas.Wagenknecht
Senátor
Příspěvky: 139
Registrován: 07 bře 2018, 17:34
Profese: auditor
Bydliště: U Krematoria 2636, Pardubice
Dal poděkování: 162 poděkování
Dostal poděkování: 427 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Lukas.Wagenknecht »

Ahoj všem kandidátům.
Chci předestřít, že bych velice rád pomohl získat nového senátora za Piráty (původně jsem myslel že budeme mít více času). Proto vítěznému kandidátovi z primárek nabízím pomoc v kampani, pokud bude mít samozřejmě zájem.
Chtěl bych kandidátům/kandidátkám položit několik otázek, které jsou pro mě podstatné buď pro samotný mandát v Senátu nebo pro nadcházející kampaň.

1) Do jakého klubu v Senátu zamýšlíš vstoupit?
2) Pokud by v budoucnu měl vzniknout samostatný pirátský klub, podpoříš ho?
3) Kolik času budeš věnovat samotné kampani? Počítáš se 100 % úvazkem svého času pro účely kampaně?
4) Plánuješ investovat nějaké vlastní zdroje do kampaně? Pokud ano jaké?
5) Máš zajištěné (předdomluvené) dobrovolníky do kampaně? Kolik?
6) Jaké jsou podle tebe 3 nejdůležitější lokální témata senátního obvodu 24?
7) Jaký zákon tě jako první napadá, který bys rád/a předložil nebo novelizoval/a? V čem spočívá navrhovaná změna?
8) Jak bys jednoduše formuloval/a tvůj názor současného premiéra a prezidenta?
9) Uveď jedno slovo, které vystihne tvou motivaci být senátorem/senátorkou.

Protože je pro politika důležité své názory formulovat srozumitelně a stručně, prosím o krátkou, stručnou a výstižnou odpověď na každou otázku.
Naposledy a ještě jednou, kdokoliv z Vás v případě zájmu se na mě neváhejte obrátit.
Zdravím všechny LUK
Naposledy upravil(a) Lukas.Wagenknecht dne 05 úno 2019, 09:39, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Stanislav.Zima
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 147
Registrován: 14 bře 2018, 23:00
Profese: management, cestovní ruch, marketing, PR
Bydliště: Praha 1, Kaprova 14 a Třebíč Hasskova 14
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 188 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 3/2019 Senátní primárky pro obvod č. 24 - Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Stanislav.Zima »

Do jakého klubu v Senátu zamýšlíš vstoupit?- RÁD BYCH ABYCHOM ZPOČÁTKU ZALOŽILI VÝBOR, NEBO PODVÝBOR, CÍLEM ALE JE ZALOŽENÍ PIRÁTSKÉHO KLUBU V SENÁTU
2) Pokud by měl v budoucnu vzniknout samostatný pirátský klub, podpoříš ho? ANO A POMŮŽU HO ZALOŽIT
3) Kolik času budeš věnovat samotné kampani? Počítáš se 100 % úvazkem svého času pro účely kampaně? POČÍTÁM, ŽE DO KAMPANĚ DÁM VŠECHEN SVŮJ ČAS, TEDY 100% ÚVAZEK
4) Plánuješ investovat nějaké vlastní zdroje do kampaně? Pokud ano jaké? - NO MOC PENĚZ MI PO PODZIMNÍ KAMPANI NEZBYLO..BUDU TO MUSET NAHRADIT ENERGIÍ ..
5) Máš zajištěné (předdomluvené) dobrovolníky do kampaně? Kolik? NEMÁM, POKUD DOSTANU ŠANCI ZABOJOVAT, URČITĚ OSLOVÍM A NĚJAKÉ SEŽENU
6) Jaké jsou podle tebe 3 nejdůležitější lokální témata senátního obvodu 24? PARKOVÁNÍ, BEZPEČNOST, BYDLENÍ. JInak toto jsou ale temata spíše pro komunál, Senátor má jiné úkoly..
7) Jaký zákon tě jako první napadá, který bys rád/a předložil nebo novelizoval? V čem spočívá navrhovaná změna? URČITĚ ZÁKON/Y, ABY I PŘI STRATEGICKÝCH STAVBÁCH JAKÝMI JE I CHYSTANÉ ÚLOŽIŠTĚ RADIOAKTIVNÍHO ODPADU (TÉMA, KTERÉMU SE VĚNUJI), BYLI ÚČASTNÍKY STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ OBCE (OBČANÉ DOTČENÝCH OBCÍ). STRAROSTOVÉ..
8) Jak bys jednoduše formuloval/a tvůj názor současného premiéra a prezidenta? STYDÍM SE ZA NĚ. PREZIDENT ROZDĚLUJE SPOLEČNOST MÍSTO ABY JI SPOJOVAL A PREMIÉR? TEN UŽ MĚL DÁVNO ODSTOUPIT A NEPOŠKOZOVAT NAŠI ZEMI.
9) PROSAZOVÁNÍ
Tak tolik moje spontální odpovědi, bez přípravy, ale od srdce.. Budu moc rád, pokud mi pomůžeš.
Standa Zíma
Tito uživatelé poděkovali autorovi Stanislav.Zima za příspěvky (celkem 2):
Lukas.Wagenknecht, Jan.Hora
Stanislav Zíma
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“