Nominace Vojtěcha Karbana do RV

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Podporuji nominaci Vojtěcha Karbana do RV

1. Podporuji nominaci
34
72%
2. Nepodporuji nominaci
3
6%
3. Zdržuji se
10
21%
 
Celkem hlasujících: 47 - Celkem hlasů: 47

Vojtech.Karban
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 179
Registrován: 04 zář 2013, 09:43
Profese: OSVČ - Czechseedbank.eu
Bydliště: Mánesova 36, Ústí nad Labem
Dal poděkování: 153 poděkování
Dostal poděkování: 142 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Vojtěcha Karbana do RV

Příspěvek od Vojtech.Karban »

Dobrý den přátelé,
vzhledem k současnému podstavu v Republikovém výboru jsem se rozhodl i na popud svých kolegů se ucházet o vaši podporu.

Kdo jsem:
Jsem dlouholetý podporovatel a nyní i člen Pirátské strany (cca. 8 let), na foru aktivní od 2013. Za Piráty jsem měl tu čest kandidovat již v předchozích parlamentních volbách a stejně tak i v loňských a následně komunálních. Po odstoupení mého blízkého kamaráda z pozice PKS jsem se rozhodl více se aktivně účastnit dění. V dané době hledalo krajské sdružení vhodné prostory pro vybudování krajského pirátské centra. Vzhledem ke svojí pracovní minulosti na poli bankovnictví a realit jsem se ujal výběrového řízení na prostory vhodné jak pro kontaktní centrum, tak pro poslaneckou kancelář. Úspěšně jsme ve spolupráci s ostantími kolegy našli a zasmluvnili prostor, který nám zde slouží jako základna dodnes. Následovalo další výběrové řízení na vybavení a poté už jen dovoz, montáž a rozmístění. V mezičase se nám podařilo založit MS Ústí nad Labem, které se dynamicky rozrůstá a většina jeho členů uspěla v komunálních volbách 2018 a sedí dnes tedy v místních zastupitelstvech.
V současné době se živím jako OSVČ a mojí parketou je konopí. V roce 2009 jsem započal prodej konopných semen v české republice a pokračuji v této činnosti bez přestávky dodnes, kdy dodáváme několika výzkumným pracovištím i univerzítám napříč českou republikou i EU. Problematice psychotropních látek se věnuji tedy kolem 10 let a mohu nabídnout i slušné portofilo kontaktů na naše přední vědce a adiktology.

Co se mi v Pirátské straně povedlo:
Najít vhodné prostory pro Krajské centrum SUPICE a jejich zasmluvnění
Realizace vybavení pro krajské centrum SUPICE
Spoluzaložení MS Ústí nad Labem
volební kampaň komunální volby 2018


CO se mi zatím nepovedlo:
Prosadit do provozu pevný provozní řád krajského centra a s ním plynoucí odpovědnosti
Naplno využít potenciál krajského centra pro pirátské akce a workshopy
Přenést větší pravomoci z krajské na městskou úroveň, vícezapojení místních sdružení do rozhodování a běhu kraje, pravidelná sebepropagace (efektivní využívání medialistů)

Co bych rád realizoval v budoucnu:
Rád bych pokračoval v již započatém trendu, kdy tlačíme na větší zapojení a větší pravomoci místních sdružení. Dlouhou dobou rozhodovalo o dění v kraji pouze PKS, nebylo nás tolik, bylo to tedy rychlejší i bezpečnější. S nárůstem počtu členů po úspěchu v parlamentních a posléze komunálních volbách se potýkáme i s rostoucí agendou, která ve finále zpomaluje chod celého kraje. Zároveň je žádoucí, aby se noví členové co nejdříve etablovali a naučili se základní pravidla fungování strany a procesy v ní. Mojí vizí he tedy větší a větší přenášení povinnností na úroveň místních sdružení, ale při zachování pravidel bezpečnosti a minimalizace rizik. Vidím tedy stále veliký prostor pro další pravomoci jako je přijímání nových členů, hospodaření s vlastním rozpočtem a z toho plynoucí povinnosti.
Vzhledem k celkem velikému nárůstu nových členů bych však zároveň rád fungoval i jako kontrolní a ochranný prvek, aby byl zachován původní směr a myšlenky strany (svoboda, sdílení, rovnost). Dnešní generace mladých lidí má na některé problémy již lehce odlišný pohled (občas i lehce extrémní) a rád bych, aby byli ve straně zachován původní směr i myšlenky, na kterých jsme vyrostli.

Děkuji vřele za vaši podporu a bude se těšit třeba zrovna na shledání v rámci RV....
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Karban za příspěvky (celkem 8):
Mikulas.Peksa, Dalibor.Zahora, Vaclav.Zidek, Jakub.Pribyl, Ludmila.Beutelova, Ales.Stibal, Daniela.Bila, Michaela.Schwarzova
Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“