Dotaz na Michala Ketnera ve věci přijetí či nepřijetí členů.

Moderátor: PKS Ústecký kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy krajského sdružení nebo jeho registrovanými příznivci. Fóra místních sdružení se zobrazují pouze jejich členům a jejich registrovaným příznivcům.

  • Mezi registrované příznivce se můžete sami zařadit přidáním do příslušné skupiny v nabídce Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra.

Martin.Picha
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 33
Registrován: 22 dub 2018, 10:41
Profese: Pracovník v sociálních službách
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Dotaz na Michala Ketnera ve věci přijetí či nepřijetí členů.

Příspěvek od Martin.Picha »

My níže podepsaní se touto cestou dotazujeme člena krajského předsednictva Michala Ketnera ve věci přijetí či nepřijetí zájemců o členství v České Pirátské straně, a to Jana Coufala, Lindy Berchinové a Lukáše Ryšavého. Tito zájemci byli společné s Petrem Rýslerem a Kamilem Pikalem „grilováni“ na poslední krajské schůzi, která se konala 2. prosince 2018 v Teplicích. U dvou zájemců výše uvedených již hlasoval (Petr Rýsler a Kamil Pikal) a u zbylých nikoliv. Domníváme se, že zájemci jako Jan Coufal, Linda Berchinová a Lukáš Ryšaví jsou pro naši stranu velkým přínosem. V kampani při komunálních volbách byli velmi aktivní a za to jim patří naše díky. Podmínky podle čl. 3 (1) Stanov splňují a dle dohody se účastnili minimálně dvou krajských schůzí a jedné schůze MS. Proto nechápeme důvody, proč Michal Ketner stále nehlasoval o jejich přijetí či nepřijetí. Nebo alespoň nepodal vysvětlení svého postoje, jako to udělaly Michaela Schwarzová a Vojtěch Karban, za což jim děkujeme. Proto tímto oficiálně žádáme Michala Ketnera o vyjádření. Děkujeme za odpověď Martin Pícha, Jan Kunc a Adam Janík
Martin.Picha
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 33
Registrován: 22 dub 2018, 10:41
Profese: Pracovník v sociálních službách
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Dotaz na Michala Ketnera ve věci přijetí či nepřijetí členů.

Příspěvek od Martin.Picha »

Je chci doplnit, aby se nestalo nějaké nedorozumění. Nepožadujeme jejich přijetí a neděláme si na něj nárok. Chceme jen vědět proč rozhodnutí PKS, jestli přijmout či ne trvá už měsíc…
Uživatelský avatar
Vladimira.Emingerova
Příspěvky: 33
Registrován: 12 bře 2018, 17:17
Profese: čajovnice
Bydliště: Korozluky 24
Dal poděkování: 95 poděkování
Dostal poděkování: 25 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz na Michala Ketnera ve věci přijetí či nepřijetí členů.

Příspěvek od Vladimira.Emingerova »

?
:)
Jan.Kunc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 144
Registrován: 26 úno 2018, 21:06
Profese: Operátor výroby/seřizovač
Dal poděkování: 211 poděkování
Dostal poděkování: 154 poděkování

Re: Dotaz na Michala Ketnera ve věci přijetí či nepřijetí členů.

Příspěvek od Jan.Kunc »

Odpověď jsme dostali v Krajském facebookovém chatu. A tím považujeme věc za uzavřenou
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18655
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33837 poděkování

Re: Dotaz na Michala Ketnera ve věci přijetí či nepřijetí členů.

Příspěvek od Martin.Kucera »

To je ovšem krajně netransparentní a od volených představitelů obzvlášť nežádoucí postup.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Michal.Ketner
Republikový výbor
Příspěvky: 2894
Registrován: 09 pro 2012, 13:16
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 1909 poděkování
Dostal poděkování: 3389 poděkování

Re: Dotaz na Michala Ketnera ve věci přijetí či nepřijetí členů.

Příspěvek od Michal.Ketner »

Zacneme teda s tím že schůze byla 2.12.
V den schůze psali z Kadaně jestli se teda bude grilovat pprotoze mají zajemce o čclenstvi, který teď nebude mít nějakou dobu cas a chtěli založit MSko, tak jsme se v jako PKS dohodli proc je negrilovat ty co splnily NUTNOU podminku. Grilovani mi přišlo nedostatečně i kvůli tomu že nás tlačil čas a bylo tam docela narvano, ale rozhodně jsem nevycerpal všechny otazky na který bych se chtěl ptát, ale vzhledem k tomu že tam byli i lidi co chtěli nominaci do eurovoleb, tak se to prostě časově nedalo stihnout.
9.12 mi psala Hanka z Kadaně jestli teda Kamila příjmem že by na novej rok chtěli založit to MSko a on nebude mít pak po novým roce čas protože bude pryc, tak jsem ji napsal, že se na to podívám, tak jsem si k tomu sednul jedenáctého že to teda odhlasuju.
V tenhle moment vzhledem k počtu hlasů to bylo tak že víceméně jsem rozheovoal o všem protože to u všech bylo 2:2.
Vzhledem k tomu že dodrzuju deminimum, tak jsem si prošel podklady a všechno co jsem na ty schůzi slyšel a u Kamila i s prihlednutim, že nebude mít příště čas jsem odhlasoval, u Petra jsem neměl problém hlasovat, protože ho potkávám u nás a těch informací mám o dost víc.
A u těch tří jsem si nebyl jistej, protože víceméně ortel visel na me a proto jsem si řekl že bych byl rád kdyby je viděli i ostatní abych je prostě zbytečně nezarizl coz by mi přišla skoda, tak jsem to řešil společně se zbytkem PKS
17.12 Vojta tuhle situaci vysvětlil Adamovi
Obrázek
17.12 Vojta tuhle situaci vysvětlil Adamovi
Nechápu že se k vám ta informace do ty doby nedostala
Někdy mezi svatkama Vašek připravil rešerše, takže jsme na PKS začli řešit co dál a Vojta říkal že jim zavolá a promluví si s nima
Vzhledem k tomu že doteď od Adama nedostal číslo a musel to řešit přes prostředníka a mezitím Adam na něj tlačil ať poruší deminimum a změní hlas tak jsem prostě nehlasoval, protože prostě jsem chtěl zůstat u toho že si je prohlídne zbytek PkS a rozhodne se taky
To drama queen okolo mě spíš presvedcovalo o tom že mám pockat, což jsem Adamovi napsal opět 27 ať vám napise.
Obrázek
Takže asi tak, já stále čekám na to co jsme řekli 17.12 a víceméně jsem to bral v poho protože přijít na jednu schůzi víc podle mě není taky drama.
To že se k vám informace nedostala je ní sice líto a vnímám to jako problém, ale zpráva se evidentně ztratila někde cestou, i přesto jste mi mohli osobně napsat a já bych vám to vysvětlil

Tohle je z krajskyho chatu vymazal jsem jen ty blbosti, ale tak chtěli jste to :D

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Adam.Komenda
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 132
Registrován: 06 zář 2017, 15:39
Profese: Student práv
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 197 poděkování

Re: Dotaz na Michala Ketnera ve věci přijetí či nepřijetí členů.

Příspěvek od Adam.Komenda »

S popisem průběhu události v celku souhlasím, jenom malé upřesnění, na uchazeče byli vypracovány dvě rešerše, obě jejich přijetí doporučili, nejdříve jsem zpracoval rešerši já, bylo mi řečeno, že nemusí být objektivní, jelikož ty lidi znám z Mostu, proto prý panda nemůže hlasovat, jelikož nemá splněné deminimum, proto bylo dohodnuto, že druhou rešerši vypracuje Václav Žídek, který není členem našeho kraje a tudíž by měl být nezávislý, uchazečům jsem sdělil, že je na ně zpracována druhá rešerše a pokud dopadne dobře, tak by měli být přijati. Rešerši Václav dokončil před 27.12, jejich přijetí v rešerši jednaznačně doporučil, jelikož nenašel žádné důvody pro jejich nepřijetí. Rešerši Václav postnul do společného chatu PKS a kodo a poprosil Pandu aby hlasoval a k tomu dopsal, že tři uchazeči se už moc těší až se budou moct zapojit, v té době už uplynul téměř měsíc od jejich grilovačky. Panda tehdy napsal, že se mohou zapojit i když nejsou členi. Vysvětloval, proč pro další dva lidi hlasoval a proč pro lidi z mostu ne, důvody, které Panda uvedl výše mi nepřišli úplně relevatní, měl jsem na to prostě jiný názor, proto jsem ho poprosil, aby hlasoval, že ti lidé z Mostu to berou jako nespravedlnost, když dva lidi co byli grilováni společně s nimi už přijati jsou a oni ne. Panda na to napsal, že spravedlnost je zajímavý komplex, ale neví jestli se na něj odvolávat, jak je vidět ve screenu výše. Posléze jsem pochopil, že Panda svůj názor nezmění. Následně jsem poprosil Vojtu, aby si Václavovu rešerši pročetl a pokud rešerši bude považovat za dostačující, tak aby hlasoval, jelikož ti lidé už čekají na přijetí opravdu dlouho a nerozumí tomu co se děje. Vojtěch nejdříve řekl, že je odhlasuje, ale po poradě se zbytkem PKS mi sdělil, že v rámci transparentnosti by měli být ještě jednou grilováni na další krajské schůzi, že to bude formalita a přijati budou. Celou situaci nakonec vyřešilo místní předsednictvo z Mostu na společné schůzce s krajským předsednictvem, které přijelo do Mostu, ti tři uchazeči byli znovu grilováni a přijati. Celá situace plná nedorozumění nakonec dopadla dobře vzájemným smírem všech zúčastněných. Tímto považuji celou neštastnou kauzu za vyřešenou. :)
Odpovědět

Zpět na „Ústecký kraj“