MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Krajsti predsedajici, PMS Kladno

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Vážené místní fórum,

tímto zahajuji jednání ve věci volby předsednictva MS Kladno (PMS), jelikož předsednictvo rezignovalo.

Z důvodu velikosti sdružení, navrhuji aby se volilo PMS tříčlené.
Oblastní předsednictvo je voleno na dva roky.

Stanovy České pirátské strany
Organizační jednotky
Čl. 7 Oblastní sdružení

(5) Oblastní předsednictvo

a) sestává z předsedy a dvou až čtyř místopředsedů,
b) odpovídá oblastnímu fóru,
c) plní usnesení oblastního fóra, přijímá nové členy,
d) shromažďuje návrhy na kandidáty do voleb a zabezpečuje jejich odbornou a politickou přípravu, mj. předsedovi strany navrhuje volebního zmocněnce,
e) zabezpečuje primární volby ve své oblasti a určuje, zda v nich mohou hlasovat i registrovaní příznivci; pro tento účel může zřídit oblastní volební komisi.

(6) Předseda oblastního sdružení

a) svolává minimálně jednou ročně zasedání oblastního fóra,
b) zastupuje oblastní sdružení navenek a v jiných orgánech, stanoví-li tak právní předpis.
Lhůta pro přihlášení kandidátů a pro podání kandidátské řeči je stanovena do 16. 1. 2019 (23:59). Do tohoto data zároveň potrvá rozprava.

Hlasování bude dvoukolové. V prvním kole budeme volit přípustnost kandidátů. Ve druhém kole následovně: Při volbě Předsedy bude předsedou zvolen ten, který obdrží největší počet hlasů. Při volbě místopředsedů volíme pořadí místopředsedů sestupně, tzn od 1. místopř. po 2. místopř. 1. místopředsedou se stane ten, který bude mít největší počet hlasů. Volba Předsedy a místopředsedů bude probíhat současně. Pokud některý z kandidátů kandidující na oba posty bude zvolen Předsedou, k jeho výsledku při volbě místopředsedů se nebude přihlížet.

První kolo hlasování započne v pátek 18. 1. 2019 v cca v 10.00 a končí v pondělí 21. 1. 2019 v 22:00. Druhé kolo bude následovat bezprostředně. Hlasování bude probíhat elektronicky na internetovém fóru.
Nyní prosím kandidáty o přihlášení a předložení kandidátských řečí, včetně uvedení, jestli kandidují na post předsedy, nebo místopředsedy:
Přihlášení Kandidáti:
Na post Předsedy: rezervováno
Přihlášení Kandidáti:
Na post Místopředsedy: rezervováno
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 3):
Radek.Cernohous, Jiri.Snizek, Michal.Hazlinsky

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Radek.Cernohous
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 83
Registrován: 02 lis 2017, 09:27
Profese: Operátor pro obsluhu a technickou údržbu
Bydliště: Sportovců 43, Braškov
Dal poděkování: 953 poděkování
Dostal poděkování: 158 poděkování

Re: MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Radek.Cernohous »

Ahoj,
přihlašuji se do volby na místo předsedy a místopředsedy.
Rozhodně nejsem děda Vševěda ani Johnny Depp. Mojí základní vizí je být mostem, spojnicí, jednou z křižovatek i těch nejmenších cest.
I když nemáme v současné době přímo zastupitele na radnici, díky Jakubovi Václavovičovi (člen komise RM pro výchovu, vzdělávání a osvětu) a Michalovi Hažlinskému (člen kontrolního výboru zastupitelstva) jsme účastníky na chodu města.
Našim úkolem v nejbližší době by mělo být vytvoření MET a obsazení jednotlivých týmů tak, abychom mohli sledovat kroky radnice a vyjadřovat se k nim v plném spektru. To se neobejde bez zapojení členů z řad našich příznivců i aktivních občanů města. Dokonce je to přímo žádoucí, neboť jedině touto cestou vytvoříme náš program, jež osloví co nejširší veřejnost.
Jsem rád, že se nám podařilo se shodnout na pořádání pravidelných setkáních s veřejností formou sdílených třetích střed v měsíci. Je to cesta, díky níž můžeme pravidelně konzultovat naše vize s veřejností a získat nové příznivce, kteří se v budoucnu mohou nalodit a rozšířit tak naši kladenskou posádku. To je ostatně mým dalším cílem. Zvětšit naši posádku tak, abychom v příštích komunálních volbách byli schopni postavit samostatnou kandidátku.
To se neobejde bez těsné spolupráce s PKS, výměny zkušeností s ostatními MS a koordinací našich cílů v rámci KET.
Jsem rád, že mohu být na palubě právě s vámi a věřím na šťastnou volbu, díky níž poplujeme správným směrem.
Be a Pirate.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Cernohous za příspěvky (celkem 4):
Dalibor.Zahora, Jiri.Snizek, Jan.Lukasek, Michal.Hazlinsky
Ve víně je pravda a vše začíná u kořenů.

radek.cernohous@pirati.cz
Uživatelský avatar
Jan.Lukasek
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 95
Registrován: 08 bře 2017, 12:07
Profese: zemědělský podnikatel
Dal poděkování: 121 poděkování
Dostal poděkování: 74 poděkování

Re: MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Jan.Lukasek »

Ahoj,
přihlašuji se do volby místopředsedy.
Vystudoval jsem VOŠ, obor zemědělský manažer, tématem závěrečné práce bylo Využití konopí v lékařství , psal se rok 2001, poté jsem vystudoval bakalářský obor Politologie v Plzni. Do České pirátské strany jsem vstoupil v březnu 2017 a podílel jsem se na freerides a předvolební kampani jako místopředseda SČK. Dokázali jsme piráty dostat do Parlamentu. V komunálních volbách na Kladně jsme nesestavili samostatnou pirátskou kandidátku, protože naše místní MS má málo členů, je proto nutno napnout plachty tímto směrem a setkávat se s veřejností.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lukasek za příspěvky (celkem 4):
Jiri.Snizek, Dalibor.Zahora, Radek.Cernohous, Michal.Hazlinsky
Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 724
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 699 poděkování
Dostal poděkování: 1051 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Ahoj všem,

rád bych se tímto přihlásil do volby na pozici místopředsedy.

Více o mě je možné se dočíst v profilu zde: https://wiki.pirati.cz/lide/Michal%20Hažlinský

Z pozice místopředsedy MS bych se v budoucnu rád soustředil na následující oblasti.

Rád bych pokračoval v dobré spolupráci v rámci místní komunální politiky se subjekty, které jsou programově blízké Pirátům a mají potenciál být v budoucnu případnými koaličními partnery. Považuji tento přístup v rámci komunálu za stěžejní. Je téměř vyloučené příšní kom. volby vyhrát s nadpoloviční většinou a tak partnery potřebujeme a místní problémy je třeba řešit na principu širokého konsenzu, aby řešení byla trvalá a dlouhodobá. Tuto činnost už ve své podstatě děláme díky spolupráci s Kladeňáky a i díky tomu máme své zástupce v komisích a výborech. Rád bych tuto spolupráci upevnil. Odborníků a zároveň aktivních lidí je v Kladně prozatím nedostatek a není to problém jen nás Pirátů. Podobně jsou na tom i ostatní a toto je cesta jak spoluvytvářet dobrá řešení. Primární cíl vidím v tom, mít v příštích kom. volbách samostatnou pirátskou kandidátku. Ovšem pokud by se nepodařilo tohoto dosáhnou (mít minimálně 6 lidí, kteří budou schopní a ochotní na radnici usednout + dalších 27 na kandidátku s tím, že zejména ti v první desítce musí počítat s tím, že mohou být reálně zvoleni a tedy chtít tu práci dělat), může být fajn mít vytvořené dobré vztahy s dalšími blízkými subjekty pro případnou společnou kandidátku. Zůstat za 3 roky opět bokem a nekandidovat vůbec už není dobrá varianta. Organizace témat a následná tvorba MET je za mě ideální postup.

Tím se dostávám k dalšímu bodu, kterým je dlouhodobá činnost směřující k rozšíření nejen členské základny, ale i řad aktivních příznivců. Prvním krokem jsou už teď pravidelné středy, na které bychom mohli navázat zejména od jara venkovními akcemi. Tyto bych rád cílil na mladé lidi. V nadcházejícím období nás čekají dvoje volby (Euro, Kraj), které od nás budou vyžadovat zapojení do kampaně. To dává dobrý prostor pro zapojení nováčků a současně i ke zviditelnění MS. Zároveň je však nutné začít mezi námi hledat leadery, kteří by chtěli na sebe vzít odpovědnost vést příští místní kandidátku.

To naráží na další oblast, ve které máme prozatím obří rezervy. MS má působnost danou na okres Kladno. Okres však není jen obec Kladno a jsou zde další větší města (např. Slaný), kde zatím nevíme o žádné aktivitě místních, přičemž je jasné, že i zde už teď žijí piráti. Je tedy žádoucí je oslovit a aktivovat. Opět k tomu dávají dobrou příležitost nadcházející kapaně. Místním můžeme předat zkušenosti z Kladna a postupovat ve spoustě věcech společně. Již na minulé středě jsme se bavili o tom, že bychom mohli pořádat středy nejen v Kladně, ale některé již teď před Eurovolbami uspořádat ve Slaném a oslovit cíleně místní. Ty pak začlenit do aktivit a nastartovat tak těsnou spolupráci mezi městy v okrese. Zrovna na příkladě Kladna a Slaného by taková spolupráce mohla být nad míru prospěšná, protože se jedná o typově zcela odlišná města a výměna zkušeností a “pohledů na věc” by mohla obohatit obě.

Děkuji a teď už jen s chutí do toho... :geek: 8-)
mh
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Hazlinsky za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Jiri.Snizek, Radek.Cernohous

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Uživatelský avatar
Jakub.Vaclavovic
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 98
Registrován: 29 lis 2016, 22:48
Profese: pedagog
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 30 poděkování
Dostal poděkování: 149 poděkování

Re: MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Jakub.Vaclavovic »

Rozhodl jsem se obhajovat pozici místopředsedy.

Členem Pirátské strany jsem od prosince 2016. Po seznámení se s místními piráty jsem se účastnil založení MS Kladno spolu s Janem Jurikem a Robertem Šípem. Podílel jsem se na iniciativě Růžové pole referendum pod vedením Michala Hažlinského, především formou zajištění a obcházení podpisových míst, informováním o iniciativě v médiích a na FB či podáním námitek v procesu EIA. Více o mě zde: https://wiki.pirati.cz/lide/jakub_vaclavovic

Mým cílem je pokračovat v aktivním se zapojování do kladenského veřejného života politického i kulturního. Kvalitně informovat o místních kauzách, problémech a i pozitivních příkladech a přirozeně tak přitahovat do MS další členy a zároveň budovat komunitu okolo MS, která pirátské dění sleduje. Prosazovat pirátský přístup hodlám i zodpovědnou prací pro Komisi RM pro výchovu, vzdělávání a osvětu a dozorčí radu bytového fondu SBF s. r. o.

Mojí výhodou je angažovanost v kladenském kulturním životě - organizuji akce pro veřejnost, zároveň na nich také vystupuji. Z hlediska politického jsem veřejnosti znám svojí úspěšnou kandidaturou do ZM a následnou rezignací. Za svoji silnou stránku považuji komunikaci, schopnost se učit a všeobecný přehled.

Mojí nevýhodou je, že nepatřím tedy mezi ideální reprezentanty MS ve vyšších patrech pirátské organizace. Svůj volný čas a energii věnuji místnímu dění a na sledování a účast v krajských/celostátních otázkách mi nezbývá příliš prostoru. Výjimkou jsou především hlasování týkající se programu v oblastech vzdělávání, kultury, ŽP a sociálních věcí, těch se účastním většinově.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Vaclavovic za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Michal.Hazlinsky, Radek.Cernohous
Uživatelský avatar
Radek.Cernohous
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 83
Registrován: 02 lis 2017, 09:27
Profese: Operátor pro obsluhu a technickou údržbu
Bydliště: Sportovců 43, Braškov
Dal poděkování: 953 poděkování
Dostal poděkování: 158 poděkování

Re: MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Radek.Cernohous »

První kolo hlasování započne v pátek 18. 1. 2019 v cca v 10.00 a končí v pondělí 21. 1. 2019 v 22:00. Druhé kolo bude následovat bezprostředně. Hlasování bude probíhat elektronicky na internetovém fóru.
Nemělo by se opravit datum volby?
Ve víně je pravda a vše začíná u kořenů.

radek.cernohous@pirati.cz
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Omlouvám se moc, ale ve shonu před CF jsem zapomněl vyhlásit hlasování. Rituálně si sypu na hlavu popel.

Pokud nebude nikdo proti, vyhlasím hlasování v pátek. (můžete podpořit palcováním)
Pokud chcete hlasovat dříve - ta možnost tu je - napište a navrhněte rovnou termín.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 3):
Jiri.Snizek, Michal.Hazlinsky, Radek.Cernohous

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Byla vyhlášena hlasování na volbu
předsedy viewtopic.php?p=601901#p601901
a místopředsedů viewtopic.php?p=601900#p601900

Hlasování skončí v pondělí 28. 1. 2019 v 22:00. Volba je tajná. Členům MS Kladno byla zaslána SZ o zahájení hlasování.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Jiri.Snizek

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Radek.Cernohous
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 83
Registrován: 02 lis 2017, 09:27
Profese: Operátor pro obsluhu a technickou údržbu
Bydliště: Sportovců 43, Braškov
Dal poděkování: 953 poděkování
Dostal poděkování: 158 poděkování

Re: MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Radek.Cernohous »

Druhé kolo bude následovat bezprostředně. Hlasování bude probíhat elektronicky na internetovém fóru.
Zvláštní terminus technicus, patrně si jej špatně vykládám. Kdy proběhne tedy druhé kolo, když nenásleduje bezprostředně?
Předem děkuji za info :)
Ve víně je pravda a vše začíná u kořenů.

radek.cernohous@pirati.cz
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF KL 1/2019 Volba předsednictva

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Zase od pátku do pondělí. ;) Pravda ten výraz není nejšťastnější.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Radek.Cernohous

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Kladno“