KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, Krajsti predsedajici, KoKS Jihočeský kraj, Administrativa-KS Jihočeský kraj

Uživatelský avatar
Milos.Vlach
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 220
Registrován: 05 čer 2014, 20:14
Profese: UX Engineer, Designer, Zemědělec, DJ/VJ
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 283 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Milos.Vlach »

Drazí jihočeští piráti,
rád bych Vás požádal o krajskou nominaci do primárních voleb do Evropského parlamentu. S mnoha z Vás jsem se zatím neměl tu čest poznat osobně, ale to, věřím, se brzy změní. Byť jsem "pražák" již deset let, původem jsem jihočech, "budějčák". Jižní Čechy jsou mou rodnou hlínou, pochází odsud většina mých přátel a v případě úspěšné kandidatury budou jižní Čechy jedním z klíčových regionů, kde budu hledat podporu pro Piráty. Vaše nominace je pro mne o to důležitější.

Moje kandidátská řeč je dostupná v samostatném vláknu Celostátního fóra, proto ji zde již nebudu opakovat, jen uvedu, že jde o kandidaturu do čela a zbytku. V témže vláknu jsou také dostupné již položené dotazy a odpovědi na ně. Vaše dotazy prosím směřujte taktéž tam, ať neplevelíme zdejší společné vlákno. Nakonec bych Vás všechny chtěl požádat i o podporu mé kandidatury v rámci Celostátního fóra.

Díky a brzy na viděnou ;)

S pozdravem,
Miloš
Tito uživatelé poděkovali autorovi Milos.Vlach za příspěvek:
Lukas.Mares
Uživatelský avatar
Jan.Novak
Republikový výbor
Příspěvky: 2445
Registrován: 22 čer 2010, 19:12
Profese: Politolog, Historik
Bydliště: Týn nad Vltavou
Dal poděkování: 4042 poděkování
Dostal poděkování: 2936 poděkování

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Jan.Novak »

Ahoj, vzhledem k lhůtám pro doručení nominací v jednání CF:

Doba pro navrhování kandidátů na lídra je do 8. 1. 2019, kandidátů do čela (2.-5. místo) kandidátky je do 15. 1. 2019 včetně. Kandidáty může (dle nedávno schválené změny JdŘ) nominovat krajské fórum svým usnesením nebo skupina členů.

Navrhuji zkrátit dobu pro navrhování do 4.1.19, aby mohly být případné nominace (minimálně pro Mikuláše Peksu) doručeny včas a byly uznány, tedy aby k něčemu byly. :-)

Člen RV za JčK
Předseda kontrolního výboru zastupitelstva Jihočeského kraje
Zastupitel města Týn nad Vltavou

Uživatelský avatar
Marcel.Kolaja
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 5079
Registrován: 14 čer 2010, 15:27
Profese: kvestor Evropského parlamentu
Bydliště: Český Brod
Dal poděkování: 7466 poděkování
Dostal poděkování: 7689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Marcel.Kolaja »

Ahoj jihočeští Piráti,

v souladu s § 21, odst. 1, písm. a) jednacího řádu celostátního fóra tímto pokorně žádám o nominaci do volby do Evropského parlamentu krajským fórem:

https://wiki.pirati.cz/rules/jdr#navrhovani_kandidatu

Mám zájem kandidovat na všechny pozice na kandidátní listině, tedy včetně lídra, případně čela kandidátky. Bohužel jsem neměl možnost se představit osobně na zasedání krajského fóra. Pokud ji dostanu, rád se přijedu představit. Dovolím si zkopírovat svoji nominační řeč k nominaci skupinou členů:

Již za několik málo měsíců čeká Evropskou unii zásadní událost: volby do Evropského parlamentu, jedinou celoevropskou instituci, která je přímo volena občany. Pro české Piráty to budou druhé evropské volby.

Od minulých voleb, které proběhly v roce 2014, došlo k mnoha změnám: pro Evropu i Piráty, a to nejen ty české. Zaznamenali jsme zasažení evropské politické scény tzv. migrační krizí, brexit, ukončení dlouhodobého paktu mezi frakcemi EPP a S&D, ale i nárůst úspěchu Pirátů v Evropě a to zejména v Česku.

Pro volby v roce 2014 jsem získal důvěru celostátního fóra k tomu, abych mohl kandidovat na druhém místě na kandidátní listině. Rád bych o tuto důvěru opět požádal i pro volby v příštím roce.

Marně přemýšlím, co se na mých postojích ve vztahu k Evropské unii změnilo. Vlastně ano, změnilo. Nyní jsem více než kdy předtím přesvědčen o tom, že Evropská unie je pro úspěch zemí v Evropě životně důležitý projekt.

Pirátské hnutí v této záležitosti hraje extrémně důležitou roli. Za své již více než sedmileté politické působení v pirátském hnutí, ať už jako spolupředseda Pirate Parties International nebo mezinárodní koordinátor za českou Pirátskou stranu jsem nezaznamenal, že by Piráti stavěli svoje národní zájmy nad zájmy evropské. A přesně takovou politiku Evropská unie potřebuje. Piráti dokáží napříč Evropou táhnout za jeden provaz. Již v minulých evropských volbách jsme kandidovali s mottem "Evropa je naše moře!" a v tom se nic nezměnilo. Držíme kurz!

Rok 2019 bude průlomový. Pevně věřím, že pro Piráty to budou nejúspěšnější evropské volby v dosavadní historii, a to jak co se týče počtu zvolených Pirátů, ale i počtu zemí, za které budou Piráti zvoleni.

Jako Pirát, který se od roku 2003 zajímá o evropskou politiku, bych rád kandidoval ve volbách do Evropského parlamentu. Mé stručné představení je k dispozici na pirátských stránkách:

https://wiki.pirati.cz/lide/marcel_kolaja

Děkuji za vaši podporu a užijte si zítřejší Public Domain Day!

https://en.wikipedia.org/wiki/Public_Domain_Day
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marcel.Kolaja za příspěvky (celkem 4):
Martin.Hrdlicka, Lukas.Mares, Josef.Spak, Ivo.Vlasaty

Marcel Kolaja
kvestor Evropského parlamentu

Uživatelský avatar
Lukas.Kolarik
Příspěvky: 832
Registrován: 05 zář 2013, 21:08
Profese: OSVČ
Bydliště: Katovice
Dal poděkování: 225 poděkování
Dostal poděkování: 1112 poděkování

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Lukas.Kolarik »

Pavel Trantina mě požádal o zveřejnění jeho nominace
Pavel Trantina píše: Jako rodilý Budějčák zdravím jihočeské Piráty.

Před časem mě na doporučení kamaráda oslovila Markéta Gregorová, zda chci pomoci Pirátům s volbami do Evropského parlamentu. Vzhledem k tomu, že dobrovolnictví je moje celoživotní téma ;) a českou politiku vůči EU vnímám jako dost tragickou a potřebnou změny, neváhal jsem a nabídnul jí pomoc s přípravou kandidátů, zpracováváním volebních témat a třeba i přípravou Českého předsednictví v Radě EU v roce 2022.

Zmínila přitom také možnost mé vlastní kandidatury, což jsem si musel i kvůli dřívějším ne úplně pozitivním zkušenostem s jinou kandidaturou pečlivě rozmyslet, přece jen je to rozhodnutí, které zásadním způsobem ovlivňuje osobní i profesní život. Nakonec jsem se rozhodl, že do toho půjdu - a kde jinde než ve svých rodných Jižních Čechách?! A proto se tu představuji a nechávám na vašem zvážení, jestli můžu být pirátské volební kampani prospěšný i jako kandidát.

Předesílám, že nejsem členem Pirátů, ale řada mých přátel a kolegů ano a navíc jsem v pracovním kontaktu s poslankyněmi frakce Greens/EFA v Evropském parlamentu. V mých 43 letech mi bohužel už dredy nenarostou, pirátský šátek bych ale snesl. ;) Co je však podstatné, je, že hodnotově a politicky si s vámi určitě sednu a mám zájem, aby za Piráty sedělo v EP co nejvíc rozumných liberálních europoslanců. Pevně věřím, že moji přidanou hodnotou by kromě školení jednotlivých kandidátů o tom, co v EP lze dělat, bylo pomoci ostatním spolu-kandidátům po zvolení etablovat se v evropských strukturách a orgánech, kde se již velice dlouho pohybuji.

Evropskou politikou se totiž zabývám téměř 20 let. Nejprve přes skauty, které jsem 10 let zastupoval při kontaktu se zahraničím, pak jako člen vedení a nakonec i předseda České rady dětí a mládeže, kterou jsem reprezentoval na bezpočtu konferencí na úrovni EU, ještě než jsme byli jejími členy. Klíčové zkušenosti ale sbírám od roku 2006 jako člen Evropského hospodářského a sociálního výboru, poradního orgánu Evropského parlamentu, komise a rady.

Vyjadřuji se z pozice občanské společnosti, tedy zaměstnavatelů, odborů a neziskovek, k veškeré legislativě i politice tvořené EU. Pro pořádek dodávám, že jde o pozici nehonorovanou, máme pouze proplácené cestovní náhrady, ale každý týden mě to zaměstnává na cca 2-3 dny.

Témata, která v Bruselu zpracovávám, jsou hlavně vzdělávání včetně celoživotního a neformálního a jejich uznávání, zaměstnanost zejména mladých lidí, a dále téma mládeže a dobrovolnictví, EU programy, jako jsou Erasmus+ a Evropský sbor solidarity, dezinformace a migrace. O všech zmíněných tématech jsem v rámci Evropského hospodářského a sociálního výboru sestavoval stanoviska (viz https://memberspage.eesc.europa.eu/Sear ... on/2021111). Před Vánoci jsem tak úspěšně obhájil stanovisko k migraci (viz http://blog.aktualne.cz/blogy/pavel-tra ... emid=33068) a teď začínám zpracovávat reakci na Akční plán EU proti dezinformacím. Výrazně se angažuji v obraně základních práv a vlády práva v členských státech EU (viz má zpráva o stavu občanské společnosti v Polsku na http://blog.aktualne.cz/blogy/pavel-tra ... emid=33007).

Od roku 2018 se pak na půdě Evropského hospodářského a sociálního výboru specializuji na boj s dezinformacemi především ruské provenience - hlavně větší podporou East StratCom Task Force a spoluprací s komunitami fact-checkerů. Ostatně už od roku 2014 spravuji facebookovou stránku Ten zlý Brusel, kde vyvracím mýty o fungování EU.

V posledních letech se ve své práci zabývám také digitální agendou. Upozorňuji evropské instituce na nutnost bránit síťovou neutralitu jako základ pro svobodný internet, podporuji práci s otevřenými zdroji pro vzdělávání a využití ICT při výuce, kde jsem spoluautorem stanoviska k tomuto tématu, rozvoj digitálních dovedností a zasazuji se o užívání svobodného softwaru.

Jsem v kontaktu jak s jednotlivými generálními ředitelstvími Evropské komise, tak s některými poslanci a poslankyněmi EP, stejně jako s lidmi na Stálém zastoupení v Bruselu. Kromě toho jsem měl jako ředitel odboru pro záležitosti EU v letech 2007-9 na starosti České předsednictví v Radě EU na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy a během něho předsedal jednomu z výborů na Radě, znám tedy dobře všechny tři hlavní instituce EU.

Pro pořádek ještě dodám, že jsem před pěti lety na pozvání Ondřeje Lišky kandidoval do Evropského parlamentu na 11. místě za Zelené, což sice neznamená, že mám zkušenost s veleúspěšnými kampaněmi, ale alespoň vím, co taková kampaň obnáší a jsem připraven tomu věnovat maximum.

Více k tomu, čím se zabývám, najdete na mém webu www.paveltrantina.cz, blogu na serveru Aktuálně.cz (http://blog.aktualne.cz/blogy/pavel-trantina-.php) a LinkedIn profilu https://www.linkedin.com/in/pavel-trantina-30a7348/.

Těším se na dotazy a případné osobní setkání doma v Budějcích - rád se představím osobně třeba u piva.

Pavel

P.S. Ano, Tomáš Trantina, organizátor budějovických akcí Společně udržme demokracii, je můj brácha. Ten aktivismus asi máme v rodině. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Kolarik za příspěvky (celkem 4):
Lukas.Mares, Josef.Spak, Ivo.Vlasaty, Pavel.Sramhauser
Nikdo není na světě úplně zbytečný, i ten největší hlupák slouží alespoň jako špatný příklad.
------------------------------------------

tel: 777279221, email: lukas.kolarik@pirati.cz, Profil
Uživatelský avatar
Lukas.Kolarik
Příspěvky: 832
Registrován: 05 zář 2013, 21:08
Profese: OSVČ
Bydliště: Katovice
Dal poděkování: 225 poděkování
Dostal poděkování: 1112 poděkování

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Lukas.Kolarik »

Dále by rád požádal o podporu Ondřej Kolek

viewtopic.php?f=350&t=45064
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Kolarik za příspěvky (celkem 2):
Josef.Spak, Jan.Novak
Nikdo není na světě úplně zbytečný, i ten největší hlupák slouží alespoň jako špatný příklad.
------------------------------------------

tel: 777279221, email: lukas.kolarik@pirati.cz, Profil
Uživatelský avatar
Lukas.Kolarik
Příspěvky: 832
Registrován: 05 zář 2013, 21:08
Profese: OSVČ
Bydliště: Katovice
Dal poděkování: 225 poděkování
Dostal poděkování: 1112 poděkování

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Lukas.Kolarik »

Po dohodě s Honzou Novákem ( na základě jeho návrhu postupu ) a vzhledem ke změně termínu v jednání celostátního fóra upravuji postup tohoto jednání.

Prosím všechny přihlášené aby se vyjádřili, zda kandidují na lídra. ( Zatím tak učinil pouze Marcel Kolaja )

Pokud ano, budou zařazeni do hlasování, které bude spuštěno 6.1. Toto hlasování bude jednokolové, bude trvat 24 hodin a kandidáti s nadpolovičním počtem hlasů získají krajskou nominaci na lídra kandidátky.

Všichni kandidáti pak budou následně zařazeny do hlasování o nominaci na čelo kandidátky. Tato volba proběhne tak jak byla avizována v úvodním příspěvku, tedy 10.1.

Pro zařazení do hlasování je potřeba mít potřebný počet palců u příspěvku s přihlášením nebo navržením.

Prosím členy, aby svou podporu palci vyjádřili.

Přehled kandidátů včetně odkazů na profily a kandidátské řeči vytvořím zítra.

Proti tomuto návrhu postupu je možné podat námitku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Kolarik za příspěvky (celkem 3):
Josef.Spak, Ivo.Vlasaty, Jan.Novak
Nikdo není na světě úplně zbytečný, i ten největší hlupák slouží alespoň jako špatný příklad.
------------------------------------------

tel: 777279221, email: lukas.kolarik@pirati.cz, Profil
Uživatelský avatar
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Příspěvky: 2233
Registrován: 31 led 2012, 09:15
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 8754 poděkování
Dostal poděkování: 3667 poděkování

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

S ohledem na pozdní změnu procedury ( nominace na lídra za méně než tři dny) prosím o úpravu za účelem zachování rovných podmínek: aby do hlasování o lídrovi byli zařazeni všichni, kdo nebyli výslovně navrženi pouze na čelní nebo ostatní místa, respektive kdo nepřijali nominaci vysloveně na čelní nebo ostatní místa. Tedy aby se hlasovalo jak o kandidátech výslovně navržených na lídrovskou pozici, tak o těch, kteří byli navrženi bez bližšího určení a ucházet se o nominaci na lídra neodmítli/neodmítnou.

Pokud nebude úprava zohledněna, podávám námitku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvky (celkem 4):
Zuzana.Kudlackova, Jan.Novak, Josef.Spak, Dalibor.Zahora

Ivo Vlasatý
České Budějovice
ivo.vlasaty@pirati.cz
792446700

Uživatelský avatar
Mikulas.Peksa
Poslanec/poslankyně Evropského parlamentu
Příspěvky: 4625
Registrován: 29 lis 2012, 08:33
Profese: europoslanec, ajťák, fyzik
Dal poděkování: 7811 poděkování
Dostal poděkování: 11919 poděkování

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Nevím, je-li to třeba explicitně zdůraznit, ale na základě příspěvku Honzy Nováka žádám o nominaci a děkuji všem, kteří tam dali palečky. Pro záznam uvádím, že chci kandidovat i na lídra, i na čelo i mezi ostatní.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
Josef.Spak
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Uživatelský avatar
Lukas.Kolarik
Příspěvky: 832
Registrován: 05 zář 2013, 21:08
Profese: OSVČ
Bydliště: Katovice
Dal poděkování: 225 poděkování
Dostal poděkování: 1112 poděkování

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Lukas.Kolarik »

Ivo.Vlasaty píše: 04 led 2019, 06:03 S ohledem na pozdní změnu procedury ( nominace na lídra za méně než tři dny) prosím o úpravu za účelem zachování rovných podmínek: aby do hlasování o lídrovi byli zařazeni všichni, kdo nebyli výslovně navrženi pouze na čelní nebo ostatní místa, respektive kdo nepřijali nominaci vysloveně na čelní nebo ostatní místa. Tedy aby se hlasovalo jak o kandidátech výslovně navržených na lídrovskou pozici, tak o těch, kteří byli navrženi bez bližšího určení a ucházet se o nominaci na lídra neodmítli/neodmítnou.

Pokud nebude úprava zohledněna, podávám námitku.
Úplně teď nerozumím řeči Tvého kmene. Pro přehlednost jsem vytvořil seznam kandidátů včetně odkazů a informací zda mají podporu pro zařazení do rozhodujícího hlasování. Ať se bavíme konkrétně.

Kandidáti ( dle data přihlášení/navržení )

Jana Koláříková - navržení - kandidátská řeč má dostatečnou podporu
Markéta Gregorová - navržení - kandidátská řeč - má dostatečnou podporu
Mikuláš Peksa - navržení - kandidátská řeč - má dostatečnou podporu - kandiduje na lídra
Dan Leština - navržení - má dostatečnou podporu - nepřijal
Lukáš Lev Červinka - přihlášení a kandidátská řeč - nemá dostatečnou podporu
Ladislav Koubek - přihlášení a kandidátská řeč - nemá dostatečnou podporu
Josef Soumar - navržení - nemá dostatečnou podporu - nepřijal
Lukáš Blažej - - přihlášení a kandidátská řeč - nemá dostatečnou podporu
Nina Špitálníková - navržení - nemá dostatečnou podporu - nepřijala
Pavel Šanda - navržení - nemá dostatečnou podporu - nepřijal
Matěj Šandor - přihlášení a kandidátská řeč - nemá dostatečnou podporu
Miloš Vlach - přihlášení a kandidátská řeč - nemá dostatečnou podporu
Marcel Kolaja - přihlášení a kandidátská řeč - nemá dostatečnou podporu - kandiduje na lídra
Pavel Trantina - přihlášení a kandidátská řeč - nemá dostatečnou podporu
Ondřej Kolek - přihlášení a kandidátská řeč - nemá dostatečnou podporu

Z mého pohledu mohu teď zařadit do hlasování pouze první tři kandidáty. Přání kandidovat na lídra vyjádřil pouze Mikuláš Peksa, hlasovat tak zatím v tuto chvíli můžeme pouze o něm a o zbylých dvou kandidátech 10.1. Situace se do hlasování samozřejmě může změnit, pokud někdo z dalších kandidátů získá podporu.

Můžeš prosím ten Tvůj návrh upřesnit? Koho dalšího mám zařadit do hlasování?
Ikdyž možná už to chápu, Ty to asi myslíš inverzně oproti mému postupu, tedy zařadit všechny kandidáty s dostatečnou podporou, kteří vyloženě kandidaturu na lídra neodmítli. To asi dává logiku, kandidáti se o potřebě jejich vyjádření nemusejí dozvědět. Ikdyž předpokládám, že si nominační vlákna sledují.

Chápu to správně?

OFFTOPICPS: termín 3 dny je dodržen, forum má posunutý čas a změna postupu byla vyhlášena 3.1. v 23:08, 6.1. před půlnocí je tedy lhůta dodržena )
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Kolarik za příspěvky (celkem 2):
Josef.Spak, Ivo.Vlasaty
Nikdo není na světě úplně zbytečný, i ten největší hlupák slouží alespoň jako špatný příklad.
------------------------------------------

tel: 777279221, email: lukas.kolarik@pirati.cz, Profil
Uživatelský avatar
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Příspěvky: 2233
Registrován: 31 led 2012, 09:15
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 8754 poděkování
Dostal poděkování: 3667 poděkování

Re: KF JčK 15/2018 - Nominace JčK do primárních voleb do Europarlamentu

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

Ano, chápeš to správně. :) S ohledem na aktuální množství kandidátů s podporou je to opravdu spíš drobnost, jde mi o princip. Lepší mít mezi kandidáty na lídra někoho, kdo nemá šanci, než naopak formálním požadavkem někomu, kdo je zrovna pár dní nepřítomný nebo nepozorný, kandidaturu znemožnit (nechtěně nebo i ze zlé vůle) což by se třeba někdy v budoucnu mohlo stát.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvky (celkem 3):
Lukas.Kolarik, anonym39320, Josef.Spak

Ivo Vlasatý
České Budějovice
ivo.vlasaty@pirati.cz
792446700

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihočeský kraj“